Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 484K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Μου αρέσει που κάθε τόσο και λιγάκι βγαίνουν διάφοροι yoplades για να υποστηρίξουν τη γνωστή γραμμούλα "όλοι μαζί τα φάγαμε", "όλοι φταίμε" ή το τελευταίο που είναι της μόδας "πού ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια όταν γίνοταν το πάρτυ, δεν το βλέπατε να φωνάξετε τότε?"

Σε όλους αυτούς ένα έχω να απαντήσω:

Φίλοι μου καλοί, ας πούμε ότι πριν 20 χρόνια έφτιαξα μια Εταιρεία με 30 εργάτες.
Επί 20 χρόνια λοιπόν αυτή η - υποθετική - Εταιρεία δεν παρήγαγε τίποτα και οι εργάτες καααάθοταν όλη μέρα - κάθε μέρα, εγώ όμως έπαιρνα τα δανειάκια μου και τους πλήρωνα κανονικά, μερικές φορές μαλιστα τους έκανα και αυξήσεις.
Έρχεται λοιπόν μια ωραία μέρα και η Εταιρεία μου - φυσικά - χρεωκοπεί. Και αναγκάζομαι να τους απολύσω. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ερχεται όμως η τράπεζα και μου ζητά τα δανεικά, οπότε εγώ απαντάω:

"Πηγαίνετε να τα πάρετε από τους 30 εργάτες! Αυτοί φταίνε, αυτοί τα έφαγαν, σε αυτούς τα έδωσα! πάρτε τους τα σπίτια που έχτισαν, πάρτε τους τα αυτοκίνητα, πάρτε τους και το εισόδημα των παιδιών τους!"

ρε yoplades, πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε?!?!?!
αμα ηταν ετσι ολοι οι δημοσιοι θα ειχαν μηνει χωρις σπιτη τωρα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ε μην χαλας και εσυ ρε μαλακα τα λεφτα σου στις πουτανες.κανε λιγο κρατει.

καλυτερα να τα χαλαει στις πουτανες και να ειναι νορμαλ ανθρωπος
παρα να τα φυλαει "δημιουργικα" να ειναι αγαμητος και ψωριαρης.
Οι πουτανες ειναι σχολειο φιλε... και σχολειο και διασκεδαση.  ;)

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Μου αρέσει που κάθε τόσο και λιγάκι βγαίνουν διάφοροι yoplades για να υποστηρίξουν τη γνωστή γραμμούλα "όλοι μαζί τα φάγαμε", "όλοι φταίμε" ή το τελευταίο που είναι της μόδας "πού ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια όταν γίνοταν το πάρτυ, δεν το βλέπατε να φωνάξετε τότε?"

Φίλοι μου καλοί, ας πούμε ότι πριν 20 χρόνια έφτιαξα μια Εταιρεία με 30 εργάτες.
Επί 20 χρόνια λοιπόν αυτή η - υποθετική - Εταιρεία δεν παρήγαγε τίποτα και οι εργάτες καααάθοταν όλη μέρα - κάθε μέρα, εγώ όμως έπαιρνα τα δανειάκια μου και τους πλήρωνα κανονικά, μερικές φορές μαλιστα τους έκανα και αυξήσεις.
Έρχεται λοιπόν μια ωραία μέρα και η Εταιρεία μου - φυσικά - χρεωκοπεί. Και αναγκάζομαι να τους απολύσω. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ερχεται όμως η τράπεζα και μου ζητά τα δανεικά, οπότε εγώ απαντάω:

"Πηγαίνετε να τα πάρετε από τους 30 εργάτες! Αυτοί φταίνε, αυτοί τα έφαγαν, σε αυτούς τα έδωσα! πάρτε τους τα σπίτια που έχτισαν, πάρτε τους τα αυτοκίνητα, πάρτε τους και το εισόδημα των παιδιών τους!"

ο σοσιαλισμος λεει " ο κυριαρχος λαος " κυβερνα.... :2funny:

αρα αυτος τα εφαγε... :2funny: :2funny: :2funny:

Υ.Γ. τι εχει πιασει τους ΠΑΣΟΚους και καθε φορα που τα κανουνε σκατα γεμιζουν την Αθηνα με αφισες του Ανδρεα? :think: Τι προσπαθουν κα πουν? οτι ο Τσαντ εχει την παραμικρη σχεση με τον πατερα του? οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι σοσιαλιστικο κομμα? τι?????  ρε δε παμε καλαααααα

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Ο Αγανακτισμενοs ελλειπε λεει  , τοσον καιρο λεει, γιατι πηγε λεει να κανει συμπαρασταση λεει , στουs μονοχειρεs που μετα απο καθε ψηφοφορια εκοβαν τα χερια τουs απ τον καρπο λεει...
Αν ξαναψηφισω να μου κοπει το χερι συριζα....λεει

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Σε αυτο δεν εχεις αδικο... αλλα ορισμενοι ελληνες καποιες φορες
θεωρουν τον εαυτο τους ξυπνιο και αλλες κοιμισμενο.
ΜΗπως τους συνεφερε οταν κοιμοντουσαν??? Και για αυτο παρισταναν τους κοιμισμενους?
ΕΦοσον ειχες αφεθει τελειως στον αλλον τοτε καλα τα παθαινεις τωρα το επιχειρημα σου
ειναι σωστο ως ενα σημειο αλλα εχει κενα απο την βαση του.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
καλυτερα να τα χαλαει στις πουτανες και να ειναι νορμαλ ανθρωπος
παρα να τα φυλαει "δημιουργικα" να ειναι αγαμητος και ψωριαρης.
Οι πουτανες ειναι σχολειο φιλε... και σχολειο και διασκεδαση.  ;)
μαλακιες.τιποτα απο τα 2 δεν ειναι.μην τα βλεπεις ετσι βρε μαλακα,για αυτο πας κατα διαολου.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τα ίδια έχουν ειπωθεί σε όλα τα σχετικά θέματα εδω.
Όσο άδικα και εξοντωτικά κι αν είναι τα μέτρα, που είναι,
η ελληνική κοινωνία έχει σαπίσει ως το κόκκαλο μέσα στη διαφθορά.
Αλλο το ένα, άλλο τ' αλλο.
Δε βγάζω τον εαυτο μου απέξω.
Εχω δωσει και φακελάκια και μικρομίζες για να κάνω τη δουλειά μου,
όπως το συντριπτικο ποσοστό των Ελλήνων.
Ας τα λουστουμε τωρα τα σκατά,
να ξέρουμε για την επόμενη φορά.

Βρε, βρε, βρε, καλώς τον Βλάχο.

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

ΠΛΑΤΩΝΑΣ.........

Συνημμένα

• plato.gif
    plato.gif
    20,8 KB · Εμφανίσεις: 13

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
εχουν φαει ομως οι δημοσιο<<εργατες>> τοσα χρονια τα κερατα τους..

επιδομα υγειας..
επιδομα γενας..
επιδομα διακοπων..
επιδομα διοτη χαλαει ο υπολογιστης στην δουλεια (ικα.κεπ,εφοριες κλπ)
επιδομα στον οδηγο του τρολευ επειδη παιφτει που και που το σιδερο  :2funny: :2funny:
επιδομα παιδιων
επιδομα ασθένειας

και αλλα πολλα τα οποια δυστηχως δεν θα υπάρξουν/υπαρχουν ηδη  :2funny: :2funny: :2funny:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Στο δελτιο του , MEGA μεσημερι, ενας αγανακτησμενος ελεγε τον καημο του. Ειμαι συνταξιουχος, εχω παιδι που σπουδαζει στο εξωτερικο και αν δεν με βοηθουσε η μητερα μου δεν θα ειχα να φαω με τη συνταξη που παιρνω.

ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ? :huh: :huh: :huh: :huh:

οταν εχεις σαν χωρα ΑΕΠ 250δις και το κοστος μισθων και συνταξεων (ακομη και με την ασυδοσια που επικρατει) ειναι μολις 20-21, τοτε ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΕΣΕΣ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ...

Ημαρτον πια με την ΠΑΣΟΚικη προπαγανδα οτι για ολα φταινει οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι και γιαυτο πρεπει να τιμωρηθουν! Ελεος λεμε!

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
οταν εχεις σαν χωρα ΑΕΠ 250δις και το κοστος μισθων και συνταξεων (ακομη και με την ασυδοσια που επικρατει) ειναι μολις 20-21, τοτε ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΕΣΕΣ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ...

Ημαρτον πια με την ΠΑΣΟΚικη προπαγανδα οτι για ολα φταινει οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι και γιαυτο πρεπει να τιμωρηθουν! Ελεος λεμε!

πεστα μεμο......

το φασιστακι πεταει θεικα ωρες ωρες  :2on1: :2on1: :2on1: :2on1:

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

Τυπε για κανε αναλυτικη επεξηγηση,με ενδιαφερει αυτο που λες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Συνεχείστε να εθελοτυφλείτε.

Γιατί η πραγματικότητα είναι αυτή:

Όταν οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ (με συσσωρευμένες ζημίες 1,7 δις ) στην Ελλάδα πλήρωναν το 2010 μέσο μισθό 40772 ευρώ  ανά εργαζόμενο –διπλάσιο από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού;

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66

αλλο ΑΕΠ
και αλλο εσοδα
και οι μισθοι και συνταξεις δεν ειναι 20 δις

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
και εκτος της...θεωριας και της παπαρολογιας,οποιαδηποτε προταση-λυση,η εστω κατευθυνση,δεκτη......
"Μία από τις επιπτώσεις του να αρνείσαι να συμμετάσχεις στα πολιτικά ζητήματα, είναι ότι καταλήγεις να κυβερνάσαι από κατώτερους"

Συνημμένα

• aristotle.jpg
    aristotle.jpg
    12,4 KB · Εμφανίσεις: 18

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
αλλο ΑΕΠ
και αλλο εσοδα
και οι μισθοι και συνταξεις δεν ειναι 20 δις
ακου να δεις,

το αλλο παραμυθι ειναι οτι ταχα η χωρα δεν εχει εσοδα...

να σου πω ενα παραδειγμα...

κατσε και υπολογισε, στην Ελλαδα κυκλοφορουν 5.000.000 ΙΧ, με μ.ο. 30.000χλμ/έτος το καθένα.
βάλε πόσο βενζίνα καίει το κάθε αμάξι/ έτος και κάνε τη σούμα.... θα τρομάξεις!

και αυτά τα έσοδα ειναι ΚΑΘΑΡΑ και ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και αποτελούν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που αφορουν ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΧ
βαλε ποσα εισπραττει απο τελη κυκλοφοριας
βαλε ποσα εισπραττει απο διοδια (φορους)
βαλε ποσα εισπραττει απο ΦΠΑ και φορο απο λιπαντικα, συνεργεια κ.λ.π.
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους ταξινομησης
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους στις ασφαλειες
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους και ΦΠΑ σε αναλωσιμα (λαστιχα, ζαντες, κ.λ.π.)

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αποτελούν τα εσοδα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΧ

βάλε τα έσοδα που εισπράττει απο επιχειρησεις
βάλε τα εσοδα απο ΦΠΑ
βάλε τα έσοδα από τα ακίνητα (μονο εκει εχει 60 φόρους)
κλπ
κλπ
κλπ....

οταν κανεις μια σουμα απο όλα αυτά (με όσες αββαρείες θέλεις) θα καταλάβεις πως τα λεφτά των συντάξεων και των μισθών ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ μπροστά στα δεκαδες δις που εισπράττει καθε χρόνο το κράτος!!!

βέβαια (και αυτό δε μας το έχει εξηγήσει κανείς πως γίνεται) όταν κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνεις 100-150 δις ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ για ένα συνολικό δανεισμό της τάξης των 300-350 δις (πληρώνουμε δηλαδή 30% το χρόνο και πάλι το χρεος αντί να μειώνεται αυξάνεται), ειναι λογικό να σου φαίνεται πως το κράτος δεν έχει λεφτά....

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν,

πως γίνεται να πληρώνουμε καθε χρόνο το 30% του χρέους μας και αντι το χρέος να μειώνεται, αυτό αυξάνεται

γιατί χρειάστηκε η Ελλάδα να δανειστεί τόσα πολλά λεφτά όταν (εαν αφαιρεθούν οι τοκοι και τα τοκοχρεωλύσια) ο προϋπολογισμός είναι ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πλεονασματικος...

και μετά τα ξαναλέμε....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
ακου να δεις,

το αλλο παραμυθι ειναι οτι ταχα η χωρα δεν εχει εσοδα...

να σου πω ενα παραδειγμα...

κατσε και υπολογισε, στην Ελλαδα κυκλοφορουν 5.000.000 ΙΧ, με μ.ο. 30.000χλμ/έτος το καθένα.
βάλε πόσο βενζίνα καίει το κάθε αμάξι/ έτος και κάνε τη σούμα.... θα τρομάξεις!

και αυτά τα έσοδα ειναι ΚΑΘΑΡΑ και ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και αποτελούν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που αφορουν ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΧ
βαλε ποσα εισπραττει απο τελη κυκλοφοριας
βαλε ποσα εισπραττει απο διοδια (φορους)
βαλε ποσα εισπραττει απο ΦΠΑ και φορο απο λιπαντικα, συνεργεια κ.λ.π.
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους ταξινομησης
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους στις ασφαλειες
βαλε ποσα εισπραττει απο φορους και ΦΠΑ σε αναλωσιμα (λαστιχα, ζαντες, κ.λ.π.)

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αποτελούν τα εσοδα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΧ

βάλε τα έσοδα που εισπράττει απο επιχειρησεις
βάλε τα εσοδα απο ΦΠΑ
βάλε τα έσοδα από τα ακίνητα (μονο εκει εχει 60 φόρους)
κλπ
κλπ
κλπ....

οταν κανεις μια σουμα απο όλα αυτά (με όσες αββαρείες θέλεις) θα καταλάβεις πως τα λεφτά των συντάξεων και των μισθών ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ μπροστά στα δεκαδες δις που εισπράττει καθε χρόνο το κράτος!!!

βέβαια (και αυτό δε μας το έχει εξηγήσει κανείς πως γίνεται) όταν κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνεις 100-150 δις ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ για ένα συνολικό δανεισμό της τάξης των 300-350 δις (πληρώνουμε δηλαδή 30% το χρόνο και πάλι το χρεος αντί να μειώνεται αυξάνεται), ειναι λογικό να σου φαίνεται πως το κράτος δεν έχει λεφτά....

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν,

πως γίνεται να πληρώνουμε καθε χρόνο το 30% του χρέους μας και αντι το χρέος να μειώνεται, αυτό αυξάνεται

γιατί χρειάστηκε η Ελλάδα να δανειστεί τόσα πολλά λεφτά όταν (εαν αφαιρεθούν οι τοκοι και τα τοκοχρεωλύσια) ο προϋπολογισμός είναι ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πλεονασματικος...

και μετά τα ξαναλέμε....
η Ελλαδα εχει εσοδα μολις το 20% του ΑΕΠ
και με αυτα πρεπει να πληρωσει 30 δις σε μισθους και συνταξεις
αλλα το δημοσιο ειναι σαν ολες τις εταιριες,το κοστος δεν ειναι μονο μισθολογικο οπως θελουν να μας παραμυθιασουν οι συνδικαληστες,ενοικια,ρευμα,τηλεφ. και λοιπα επιβαρυνουν και αυτα τον προυπολογισμο
απο εκει και περα πληρωνεις την αμυνα,την υγεια,την παιδεια,την προνοια κτλ
εκτος αν θελεις αν τα κοψουμε ολα αυτα η να αυξησουμε σημαντικα τα εσοδα

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom