on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
(Ας τρολλαρω κι εγω λιγακι...)
να κι ενα πραγματικα καλο ποστ σου :-*
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
(Ας τρολλαρω κι εγω λιγακι...)
Πραγματικά,δεν φαντάζομαι ότι άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς ανθρώπους,δεν μαζεύτηκαν δα όλες οι οι ιδιοφυΐες σε Πασόκ-Νδ....
Εγω ακουσα σημερα τον Τσιπρα να καλεί τον ΓΑΠ σε παραιτηση.
Να υποθεσω οτι εχει καπου στο μυαλο του την εναλλακτικη προταση, αλλά γιατι δεν μας την ειπε?
Μυστικό βρε,για να έχει σασπένς.....Εγω ακουσα σημερα τον Τσιπρα να καλεί τον ΓΑΠ σε παραιτηση.
Να υποθεσω οτι εχει καπου στο μυαλο του την εναλλακτικη προταση, αλλά γιατι δεν μας την ειπε?
Οι μη μαλάκες είναι στην άκρη-παραγκωνισμένοι.Ακόμη και σε πασοκ - νδ. υπάρχουν κάποιοι που δεν είνα εντελώς μαλάκες...
Όταν όμως μου σταυροδοτείς τα νούμερα που βλέπεις στην τηλεόραση, που να αναδειχθεί και κανείς άλλος.
Δημοκρατία δεν είναι με 40%. Ξεκίνησε με 45% και ψηφίζεταιΕίσαι μία εσύ...
Βέβαια για να λέμε και του πολιτικού το δίκιο, όταν πολλοί ψηφοφόροι ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια, τί περιμένουμε να βγει, κανάς σοβαρός;
Κανάς μαλάκας πολιτικάντης μαυρογιαλούρος...
Είπαμε, στις δημοκρατίες πολλά πράγματα δεν είναι τυχαία και βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα ου λαού...
Βρέθηκε ένας πεπονής να φτιάξει τον ασεπ και επί 17 χρόνια βρέθηαν καμια διακοσαριά υπουργοί που προσπαθούν να τον παρακάμψουν, κατόπιν λαϊκής απαίτησης...
Βλέπεις αυτός που θέλει να διοριστεί θα κάνει lobbying, αυτός που θέλει αξιοκρατία πάλι όχι (δυστυχώς)
Μια δυο παρατηρησουλες μονο.Δε θέλετε να αντιληφθείτε δύο τρία πράγματα.
Ο εκλογικός νόμος της χώρας είναι 40% κυβέρνηση. Αν δε γίνει μεταμόσχευση, πάλι κάποιος θα βγει με 40%.
Ισχύει ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Ότι έχει γίνει ή ότι μπορεί να γίνεται μπορεί να καλυφθεί.
Με τη μεταρύθμιση του '85 ο Πρόεδρος είναι ανίσχυρος οπότε η Κυβέρνηση, του λαού, δρα χωρίς ιδιαίτερο φραγμό
Βλέπεις αυτός που θέλει να διοριστεί θα κάνει lobbying, αυτός που θέλει αξιοκρατία πάλι όχι (δυστυχώς)
Μια δυο παρατηρησουλες μονο.
Με τον ισχυουντα εκλογικο νομο, εχεις κυβερνηση με 38% και υπο προϋποθεσεις με 36.5%.
Θυμιζω οτι το 1985 η αποδυναμωση του θεσμου του Προεδρου της Δημοκρατιας, ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! Βλεπεις το εκανε ο Ανδρεας που εδινε ψωμακι στον λαο, ενω Προεδρος ηταν ο Καραμανλης.
Ένα κίνημα για να επιτύχει θα πρέπει να έχει κάποιον ικανό ηγέτη που θα ανατρέψει κάποια κατάσταση.
Κινήματα του τύπου μαζευόμαστε σε πλατείες και φωνάζουμε δυστυχώς πιστεύω ότι δεν μπορούν να φέρουν κανένα άμεσο αποτέλεσμα για την ανατροπή κάποιας κατάστασης.
Κάποιος ηγέτης λοιπόν που θα μπορέσει να εμπνεύσει τη μάζα και να την καθοδηγήσει κατάλληλα θα μπορεί να κάνει ανατροπές, αν και στην ιστορία όποτε συνέβει κάτι αντίστοιχο μετά από χρόνια ο ηγέτης έγινε δυνάστης μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος να τον ανατρέψει.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Και κάτι ακόμη, αυτός που θέλει να διοριστεί ή έχει ήδη διοριστεί μέσω lobbying, ενοχλείται όταν το κάνουν άλλοι.
Όταν το έκανε ή κάνει αυτός...όλα καλά, στο στυλ, έλα μωρέ, να βολευτεί το παιδί.
Είπαμε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα μεγάλα (αλλά λίγα) συμφέροντα, αλλά και τα άπειρα μικρά.
Απλά, κλασσικά, ξέρουμε ποιος φταίει. Με απόλυτη σιγουριά πάντα.
Φταίνε πάντα οι άλλοι.
Είπαμε, στην ελλάδα ακόμη και το πολιτικό κόστος δεν είναι θέμα αριθμών...
Η εκάστοτε κυβέρνηση προτιμά να αυξήσει τη φορολογία 1.000.000 επαγγελματιών κατά 10% παρά να κλείσει μέσα έναν φορογυγά καναλάρχη (ονόματα δεν λέμε) για να εισπράξει το Χ ποσό...
Το ''μαζι τα φαγαμε'' το ειπε το παιδοβουβαλο ο Παγκαλος συναδελφε..Αυτα λοιπον που υποτιθεται οτι εφαγαν οι δημοσιοι υπαλληλοι και γενικα ο ελληνικος λαος κυριε Παγκαλε ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτα που εφαγε ο δικος σας ο κυριος ''κυκλοφοραω με περουκα'' Τσοχατζοπουλος..Αλλα ετσι ειναι οτι δεν μας συμφερει δεν το λεμε..