Φίλε μου είναι απλό αυτό που σου λέω.
Έχεις στη διάθεση σου εκατό τρόπους ώστε να αποφύγεις το να μείνει μια γυναίκα έγγυος.
Αν δεν το κάνεις είναι δικό σου πρόβλημα.
Από κει και πέρα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να απαιτείς να μπει ένας άνθρωπος στο χειρουργείο.
Αντίθετα έχεις υποχτεώσεις ηθικές, θεσμικές και οικονομικές απέναντι σε ένα παιδί που είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της δικής σου ανευθυνότητας.
Ευτυχώς η σύγχρονη νομοθεσία είναι σε θέση να προστατεύει τέτοια παιδιά και να βάζει χέρι στην περιουσία σου και την περιουσία μου.
Φίλτατε Ατατούρκ, οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου απόψεις ταυτίζονται με τις δικές σας. Κι αν θέλετε, συμφωνώ ότι για όλα είναι υπεύθυνοι οι άντρες, διότι είναι φύσει προγραμματισμένοι να ηγούνται (άλλο που σήμερα το έχουν ξεχάσει κι αυτοενουχίζονται συνεχώς).
Εδώ όμως δεν κρίνονται οι προσωπικές μας απόψεις.
Διότι είτε μας αρέσει είτε όχι, λειτουργούμε με βάση ένα αξιακό και δικαιικό σύστημα που πέφτει σε μια αντίφαση.
Από τη μια λέει ότι άντρες και γυναίκες είναι ίσοι.
Κι από την άλλη αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως αναξιοπαθούσα κορασίδα, την οποία εκμεταλλεύτηκα εγώ ο κακός δράκος.
Τι θα πει ας έβαζα καπότα;
Ας την απαιτούσε και αυτή!
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ είμαστε συνυπεύθυνοι για την εγκυμοσύνη της!
Επομένως ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ πρέπει να συναποφασίζουμε για το αν θα γίνει έκτρωση.
Επειδή αυτό όμως έχει επιπλοκές (όπως σωστά αναφέρατε, δεν είναι σωστό να αποφασίζω εγώ αν θα μπει η κοπέλα στο χειρουργείο), δέχομαι ότι είναι δική της απόφαση το αν θα κάνει ή όχι έκτρωση.
ΑΛΛΑ αυτό πρέπει να έχει ως συνέπεια ότι Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ θα έχει συνέπειες μόνο πάνω της, αν δεν ταυτίζεται με τη δική μου.
ΑΝ εγώ θέλω το παιδί κι εκείνη δεν το θέλει, τότε κανείς δεν νοιάζεται για τα δικά μου πληγωμένα αισθήματα πατρότητας.
Κοινώς, με γράφει στο μουνί της.
Ε, λοιπόν, αν εγώ δεν θέλω το παιδί κι εκείνη το θέλει, δικαίως γράφω κι εγώ στ' αρχίδια μου τη δική της μητρότητα και καθόλου δεν είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω μια ζωή το γεγονός ότι ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ζήτησε προφυλακτικό και ότι ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ επέλεξε να κρατήσει το παιδί.
ΕΚΤΟΣ αν... δεχτούμε ότι ΕΓΩ είμαι ο μόνος υπεύθυνος... πράγμα που σημαίνει ότι η γυναίκα είναι ανεύθυνη... οπότε η ισότητα πάει περίπατο... και πάμε σε μια κατάσταση τύπου Ταλιμπάν, η οποία προσωπικώς δεν με χαλάει... αλλά είμαι βέβαιος ότι θα χάλαγε πολύ τις σύγχρονες δυτικές δεσποινίδες.
Εν κατακλείδι... ή θα έχουμε ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ... ή θα έχουμε ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ.
Οι μεσοβέζικες καταστάσεις όμως (από τη μια είμαστε ίσοι κι από την άλλη πλήρωνε μαλάκα άντρα, διότι εσύ φταις για όλα) δεν έχουν μέλλον.