Νέα

Έκτρωση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 131
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

υπέρ η κατά?

• υπέρ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • κατά

Ψήφοι: 1 50,0%
  • δεν έχω γνώμη

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Πριν πεις κάτι άλλο που είναι τόσο εξώφθαλμα λάθος, ως..."κατηχητικάριος", σε πληροφορώ ότι τα πρόωρα που γεννιούνται στους 6 μήνες είναι πάρα πολλά, ενώ από την ιατρική κοινότητα έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις πρόωρων 5 μηνών.

Αυτά δηλαδή στους 5 μήνες δεν ήταν άνθρωποι και ζώντας στη θερμοκοιτίδα έγιναν;

Πολύ δε περισσότερο, το έμβρυο είναι αυτόνομος οργανισμός, εξαρτάται από τη μητέρα μόνο για την τροφή και την προστασία από το περιβάλλον. Έχει δικό του κυκλοφορικό σύστημα, νευρικό, πεπτικό κλπ. Αντιδρά αυτόνομα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, πχ ήχους κλπ, από πολύ νωρίς, ασχέτως που οι αντιδράσεις του δε γίνονται άμεσα αντιλληπτές.Δεν είναι ούτε συκώτι, ούτε στομάχι.

Μη λες λοιπόν ανυπόστατα πράγματα.

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Αυτά τα "εντός αυτού" και "εκτός αυτού" σαν πολύ θεούσικα μου ακούγονται...Απορώ απίστευτα κάποιος με τέτοιες "χριστιανικές" απόψεις τι δουλειά έχει εδώ μέσα....
Επίσης απορώ για τις απίστευτα απαρχαιωμένες απόψεις εδώ μέσα ορισμένων "αντρών"
- σχεδόν ταλιμπάν!!! - οι οποίοι μισούν τρομερά τις γυναίκες                    (όχι μόνο τις πουτάνες). Απορώ δηλαδή με τα τρομερά κόμπλεξ νέων αντρών, που αντί να κάτσουν να τα βρούν με το άλλο φύλλο και να ευτυχίσουν στη ζωή, κάθονται και τρώνε το παραμύθι των παπάδων (και άλλων λοιπών αγάμητων...) ότι οι γυναίκες είναι και καλά κατώτερες, ότι είναι μόνο για γαμήσι, ότι ΟΛΕΣ θέλουν να μας τυλίξουν, κλπ. κλπ.
Όσον αφορά την έκτρωση, οι περισσότεροι εδώ μέσα "αρσενικοί" αν γενούσαν οι ίδιοι, μάλλον άλλη γνώμη θα είχαν!!!!

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
παντως μια κοπελια στην γειτονια μου στην Αθηνα εχει κανει 7 εκτρωσεις. μαλλον τις γουσταρει η συγκεκριμενη. ειναι ντροπη οτι εχει γινει πλεον μεθοδος αντισυλληψης...γιατι για τετοια ποσοστα μιλαμε.

Αφου οι Ελληνιδες εχετε πληρη αγνοια για αντισυλληψη. Εμενα η πρωην μου με εβριζε οταν της ελεγα για αντισυλληπτικα χαπια και προτιμουσε το χαπι της επομενης ημερας οταν ειχαμε ατυχηματα !!! (το χαπι αυτο ειναι καταστροφικο για τον γυναικειο οργανισμο μετα απο καποιες δοσεις) Για τετοια βλακεια μιλαμε.

Επισκέπτης
Ειναι απολυτως γελοιο και υποκριτικο σε ενα σαιτ που ονομαζεται μπουρδελα και που θεση υπερασπιζεται την πορνεια να βγαινουν οι κατηχητικαριοι και να καταφερονται εναντιον της εκτρωσης με επιχειρηματα τουλαχιστον αμφισβητισημα σε επιστημονικο επιπεδο.Το εμβρυο ειναι τμημα του γυναικειου σωματος και οχι νεογεννητο κουταβι,ανικανο να επιβιωσει εκτος μεχρι τον εβδομο μηνα.Αυτο ηταν η λογικη βαση για την νομιμοποιηση της εκτρωσης και οχι οι βιντεο παραγωγες της εκκλησιας.Οποιος θελει μπορει να την καταδικαζει και να διαδηλωνει εξω απο την βουλη μαζι με την κυρια Λουκα και τον Θεοκλητο.Μπορει επισης να χαρισει το σηκωτι του στον Χριστοδουλο,που δεν χρησιμοποιουσε προφυλακτικο,και που ειναι επισης ηθικα επιληψιμο να στερησει ενα υπερπολυτιμο μοσχευμα απο καποιον νεωτερο του.Που ειναι επιτελους οι γυναικες του σαιτ να μιλησουν για κατι που αφορα πρωτα και κυρια αυτες?

και η θανατική ποινή είναι νομικά κατωχηρωμένη σε ορισμένες χώρες, τι σημαίνει αυτό ότι πρέπει να την δεχτούμε;

Επισκέπτης
To εμβρυο μεγαλωνει μεσα στο σωμα της γυναικας και επομενως η γυναικα σαν κυριαρχη του εαυτου της και του σωματος της, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ για το αν θα το κρατησει η οχι. Αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα της ειτε εχει οικονομικα προβληματα ειτε οχι. Καλυτερα να διακοπτεις κατι οταν βλεπεις οτι δε τραβαει παρα να γεμιζει η κοινωνια με δυστηχισμενους ανθρωπους.

το ότι το έμβρυο μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της γυναίκας δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη που έχει λόγο πάνω σε αυτό και μπορεί να πράξει ανάλογα με τις καύλες της.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
ειμαι φανατικά ΥΠΕΡ της εκτρωσης..Σιγα μην πληρώσουν ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ (κυρίως το παιδί που ειναι να έρθει) την στενοκεφαλιά καποιου ζευγαριού ή ακόμα χειρότερα μια άτυχη στιγμή..

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
είμαι υπέρ για ορισμένες περιπτώσεις... k κατά για κάποιες άλλες... πχ στην περίπτωση που λέει η ανούσ για 7 φορες έκτρωση... e τι να δικαιολογήσεις? πάντα υπάρχει η πιθανότητα να γίνει λάθος όσες προφυλάξεις k να paris... αλλα 7 φορες? κάποιοι θα έπρεπε πριν αρχίσουν αυτό το σπορ να μάθουν για τις μεθόδους προφύλαξης και όχι μονο, αντί να έχουν τα μυαλά τους πάνω απ το κεφάλι τους. είμαι υπέρ όταν πρόκειται για περιπτώσεις βιασμού, θεμάτων υγείας, αν πρόκειται για ανήλικο h αν πρόκειται για άτομα που λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί. είμαι κατά από την άλλη k σε περιπτώσεις ατόμων που κάνουν 850 παιδιά τα οποια είναι k δυστυχισμένα επειδή δεν παίρνουν προφύλαξη γιατί είναι k καλά θρήσκοι.
επίσης έχω την εντύπωση ότι δεν σου κάνουν έκτρωση αν περάσεις τον τρίτo  μηνα.
πέραν αυτών όμως, καλά είναι τα λόγια αλλα να μην μας τύχει το "λάθος".. οποτε καλύτερα να μην κρίνουμε τις πράξεις των άλλων τόσο ελαφρά τη καρδια.
όσο για το ποιος έχει μεγαλύτερο λόγο στο τι θα γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, εννοείται η γυναικα τον έχει.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Όσοι "άντρες" θέλουν να υπερασπιστούν τα "νόμιμα δικαιώματα" των γυναικών δεν έχουν παρά να παίρνουν τη δικιά τους και να την πηγαίνουν για έκτρωση κρατώντας της το χεράκι. Πολύ ρομαντική σκηνή που θα αποδείξει ότι τα έχουν βρει με το άλλο φύλο, ειδικά αν μετά υπομείνουν και τις ορμονικές-ψυχολογικές διαταραχές που ακολουθούν.

Και τι σημαίνει "νομιμοποίηση" και "νομική κατοχύρωση"; Κάποτε ήταν νόμιμο οι πατριώτες να κυνηγάνε τους κομμουνιστές, ή οι κομμουνιστές να στέλνουν τους ανθρώπους στα γκουλαγκ, ή τα κράτη να κλείνουν ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλού μπορεί να είναι νόμιμη η παιδεραστία ή το να φας σκύλους. Μπορεί να είναι νόμιμο να πετάει το κράτος ανθρώπους στο δρόμο. Η επίκληση νομικών ρυθμίσεων σε ένα τέτοιο ζήτημα ηθικού χαρακτήρα είναι άτοπη και υποδηλώνει ανθρώπους που έχουν ανάγκη να κρυφτούν πίσω από τη νομιμοφάνεια.

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
το ότι το έμβρυο μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της γυναίκας δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη που έχει λόγο πάνω σε αυτό και μπορεί να πράξει ανάλογα με τις καύλες της.

Σωστα, για αυτο ο νομος το προστατευει μετα τους 6 μηνες. Μεχρι τοτε ομως η γυναικα εχει το λογο για να προστατεψει την σωματικη και την ψυχικη της υγεια. Εσεις ολοι που μιλατε εκ του ασφαλους εχετε ερθει στη θεση μιας γυναικας που φερνει ενα παιδι χωρις τη θεληση της?

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Εσεις ολοι που μιλατε εκ του ασφαλους εχετε ερθει στη θεση μιας γυναικας που φερνει ενα παιδι χωρις τη θεληση της?

Eπειδή επιμένεις να λες εξυπνάδες, να ένα παράδειγμα για σένα:

" Χρησιμοποιόυμε προφυλακτικό, αλλά όχι πάντα. Έχουμε 9,5 χρόνια σχέση,δεν έχουμε άλλους ερωτικούς συντρόφους και τις μέρες που δε θεωρούνται επικίνδυνες (μεγάλη ιστορία και αυτή) δε χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό. Κακώς... Έπαθα και έμαθα.. "

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Κι άλλο ένα  :dancing: :dancing: :dancing:

"Πριν απο 6 μηνες το εκανα με ενα παιδι που γνωριζομαστε εδω και χρονια. Ηταν ο παιδικος μου ερωτας και τη μοναδικη φορα που μου δοθηκε η ευκαιρια να κανω κατι μαζι του, δεν ειχαμε προφυλακτικα... Αλλα εγω η ηλιθια δεχτηκα! Και τωρα φοβαμαι οτι εχω κολλησει Ειτζ. "

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
To εμβρυο μεγαλωνει μεσα στο σωμα της γυναικας και επομενως η γυναικα σαν κυριαρχη του εαυτου της και του σωματος της, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ για το αν θα το κρατησει η οχι. Αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα της ειτε εχει οικονομικα προβληματα ειτε οχι. Καλυτερα να διακοπτεις κατι οταν βλεπεις οτι δε τραβαει παρα να γεμιζει η κοινωνια με δυστηχισμενους ανθρωπους.

Το έμβρυο δεν είναι σκωληκοειδής απόφυση ούτε αιμορροίδες για τα τα αφαιρείς όποτε σου καπνίσει...
Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι υπέρμαχοι της άνευ όρων και ορίων έκτρωσης...
Από εκεί και πέρα δέχομαι ότι είναι καλύτερο να μη φέρεις ένα παιδί στο κόσμο αν δεν είσαι έτοιμος και σίγουρος ότι το θέλεις, διότι θα υποφέρει και το παιδί και ο περίγυρός του...Υπάρχει μελέτη ια τις ΗΠΑ όπου 15-20 έτη αφότου επιτράπησαν οι εκτρώσεις μειώθηκε αισθητά η εγκληματικότητα...- δεν κάνω πλάκα.
(για βιασμό και λόγους υγείας δεν το συζητάω κάν...)

Πρέπει επομένως να βρεθεί μια χρυσή τόμή ώστε αφενός το έμβρυο να υποφέρει όσο το δυνατόν λιγότερο (διότι όσο πιο προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης, τόσο μεγαλύτερος ο πόνος) αφετέρου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη....

Ευτυχώς ο έλληνας νομοθέτης με το να επιτρέπει την έκτρωση μέχρι τη 12η εβδομάδα της κύησης σε περίπτωση κανονικής κύησης και σε πιο προχωρημένα στάδια  αν υπάρχουν λόγοι υγείας ή σε περίπτωση βιασμού αιμομειξίας έχει πετύχει διάνα και νομίζω ότι δίνει μια δίκαιη λύση για όλες τις πλευρές και το κυριότερο αποτρέπει τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργεί η απόλυτη απαγόρευση ή το σκεπτικό του σφαγείου των φεμινιστριών που αντιμετωπίζουν το έμβρυο ως ταμπόν...

Από έκεί και πέρα, σε μια εποχή όπου προφυλακτικά μπορείς να βρεις και σε κυλικεία γυμνασίων και η ενημέρωση για την αντισύλληψη είναι άφθονη, η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μου προκαλεί εντύπωση...
Το ίδιο και η ευκολία που κάποια πορνίδια καταφεύγουν στην έκτρωση, όχι 1 ή 2 άλλα 5 φορές...

Διότι συμφωνώ ότι η τελική επιλογή ανήκει στη γυναίκα- αυτή θα φέρει το βάρος της κύησης και της ανατροφής κατά κανόνα...
Αλλά επισημαίνω ότι αυτή 'έχει και τη βασική ευθύνη να μη μείνει έγκυος....

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1

"Πριν απο 6 μηνες το εκανα με ενα παιδι που γνωριζομαστε εδω και χρονια. Ηταν ο παιδικος μου ερωτας και τη μοναδικη φορα που μου δοθηκε η ευκαιρια να κανω κατι μαζι του, δεν ειχαμε προφυλακτικα... Αλλα εγω η ηλιθια δεχτηκα! Και τωρα φοβαμαι οτι εχω κολλησει Ειτζ. "

Και τι θες να μας πεις με αυτο? :idiot:

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6

Πως έχεις αυτ'ην την εντύπωση?

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
Todok δηλ ρε φίλε αν Η ΠΑΜΕΛΑ απο το Μενίδι που της γυάλισες και στο one night σου κάτσει(ετσιθελικά απο πάρτη της) και το παιδάκι,να το κρατήσει?

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Κάποιες παρατηρήσεις που (θα έπρεπε να) είναι αυτονόητες:

1. Το έμβρυο ΔΕΝ είναι κομμάτι του σώματος της γυναίκας. Είναι διαφορετικός οργανισμός με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DNA. Επομένως, η έκτρωση ΕΙΝΑΙ φόνος ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος.

2. Προσωπικά δεν είμαι εναντίον της έκτρωσης, αν μέσω αυτής διαφυλάσσονται τα συμφέροντά μου (πχ ξεφορτώνομαι ένα καθυστερημένο παιδί ή γλιτώνω τα μπερδέματα με μια γυναίκα που δεν θέλω).
Αλλά εγώ έχω τ' αρχίδια να παραδεχτώ ανοιχτά και κυνικά ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είμαι συνεργός στον νόμιμο φόνο του παιδιού μου, επειδή, με το να το ξεφορτωθώ, διαφυλάσσω τα συμφέροντά μου.
Πόσες κότες έχουν το μουνί να παραδεχτούν το ίδιο, αντί να αρχίζουν τα μελό;

3. Αν ακούσω κάποια γυναίκα ή κάποιον άντρα να υποστηρίζει την έκτρωση κι από την άλλη να το παίζει ανθρωπιστής/ανθρωπίστρια θα του/της καταστρέψω το πρόσωπο και θα του/της κλέψω το πορτοφόλι, γιατί απεχθάνομαι τους υποκριτές.

4. Παρά τα όσα είπα παραπάνω, κι ενώ είμαι ερωτικά ενεργός εδώ και δώδεκα χρόνια με πάρα πολλές περιστασιακές συντρόφους στην πλάτη μου... ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν χρειάστηκε να κάνει έκτρωση κάποια δικιά μου. Γιατί; Διότι πολύ απλά ΦΟΡΑΩ ΚΑΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΥΝΩ ΜΕΣΑ. Τόσο απλό.

4. Όποιος δεν θέλει παιδάκια, φοράει καπότα και χύνει έξω. Όποια δεν θέλει παιδάκια απαιτεί καπότα από τον δικό της ή παίρνει το χάπι. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες.

7. Αυτό το περί βιασμού ή καθυστερημένου παιδιού είναι επίσης μαλακία. Τι εννοώ; Εννοώ ότι οι εγκυμοσύνες από βιασμό μετριούνται στα δάχτυλα, το ίδιο και οι εγκυμοσύνες ΑΜΕΑ.
Οι 100.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους δολοφονίες παιδιών, επειδή οι γονείς τους θέλουν να έχουν φράγκα για να πάρουν καλό αμάξι ή δεν καταδέχονται τον μπετατζή για γαμπρό.

8. Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ, αλλά ούτε κοροϊδεύω τον εαυτό μου με φεμινιστικές μαλακίες. Η έκτρωση είναι εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού. Θα την έκανα, αν έκρινα ότι με συμφέρει και η Πολιτεία θα την άφηνε ατιμώρητη.

9. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ: Εφόσον η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα γεγονός που επηρεάζει τις ζωές ΔΥΟ ανθρώπων (και της μητέρας, αλλά και του πατέρα) και εφόσον η γέννηση ενός παιδιού συνεπάγεται οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις ΚΑΙ του πατέρα, τότε στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων, ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ πρέπει να έχει λόγο στο θέμα της έκτρωσης.
Και, αν η γυναίκα αποφασίζει να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άντρας επιθυμεί έκτρωση, τότε η γυναίκα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες της επιλογής της.
Επομένως, σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο άντρας έχει ζητήσει έκτρωση και η γυναίκα την αρνηθεί, τότε όλα τα γονεϊκά δικαιώματα και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις θα πρέπει να επιβαρύνουν ΜΟΝΟ τη γυναίκα που επέλεξε να κρατήσει το παιδί, παρά την αντίθετη επιθυμία του άντρα.
Διότι είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτο στο πλαίσιο μιας φιλελεύθερης καπιταλιστικής κοινωνίας με ισότητα των δύο φύλων να εξαρτάται η διαχείριση της δικής μου περιουσίας από την μονομερή απόφαση ενός άλλου ατόμου που δεν έχει σχέση με την περιουσία μου.

(Ισότητα δεν θέλανε; Ισότητα ας έχουν.)

Επισκέπτης
Eψαξα λιγο στο amazon και τo wikipedia για το εν λογω ντοκυμαντερ.Ονομαζεται the silent scream,ετος παραγωγης 1984,κατατασσεται στην περιοχη religion μαζι προφανως με εξαπτερυγα,μανουαλια και καντηλια,και δεν ειναι παραγωγη του national geographic,αλλα του Dr.Bernard Nathanson που απο υπερμαχος του δικαιωματος της εκτρωσης εγινε φανατικος πολεμιος.Ο τυπος ειναι αρκετα ενδιαφερων,πρωην Εβραιος αλλα εχει ασπαστει τον Kαθολικισμο και ειναι μελος της διαβοητης Opus Dei.Εγω το ειδα το '89-'90 μεριμνη της καριολας,θεουσας και χωρις παιδια(ποιος να την γαμουσε αλλωστε την μαλακισμενη) θεολογου μου.Συμφωνα με ιατρικο πανελ που συστησε η οργανωση Planned Parenthood to blockbuster του Βατικανου χαρακτηριζεται ωs "γεματο επιστημονικες,ιατρικες και νομικες ανακριβειες ανακριβειες,παραπλανητικες δηλωσεις,και υπερβολες"(μεταφραζω επι λεξει απο το wikipedia).Βγαλετε τα συμπερασματα σας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom