Νέα

Εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα σακις
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Καθε ενας που χρωσταει στο κρατος και δεν πληρωσει θα εχει προστιμο 1% και αργοτερα κατασχεση μισθου η αδυναμια να εχει φορολογικη ενημεροτητα η να προβει στην οποιαδηποτε φορολογικη πραξη με το κρατος π.χ. γονικη παροχη, κληρονομια, εναρξη εππαγγελματος κτλ. Δεν ξεμπλεκεις με το κρατος γιαυτο και εγω την πληρωσα να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να πα να γαμηθουνε. Η ιδιοσυγκρασια μου δεν μου επιτρεπει να ασχολουμαι με λωποδυτες γιαυτο ας τα παρουν και να τα φανε στους γιατρους.
:thumbsup:

Επισκέπτης
Η ιδιοσυγκρασια μου δεν μου επιτρεπει να ασχολουμαι με λωποδυτες γιαυτο ας τα παρουν και να τα φανε στους γιατρους.

Αυτοι που μας αρμεγουν, θα εχουν λεφτα να τα φανε οπου γουσταρουν, ακομα και στους γιατρους. Εμεις να δουμε αν θα εχουμε για γιατρους.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
22
Πόντοι
616
Αυτοι που μας αρμεγουν, θα εχουν λεφτα να τα φανε οπου γουσταρουν, ακομα και στους γιατρους. Εμεις να δουμε αν θα εχουμε για γιατρους.
Μετα το "κουρεμα" θα σου πω εγω τι νοσοκομεια θα εχουμε και αν θα μπορουμε να πηγαινουμε σε γιατρους. Απλα θα κανουμε βουντου και γιατροσοφια οπως στην Αφρικη γιατι φαρμακα και γιατρους δεν θα εχουμε να πληρωσουμε. :tickedoff:

Επισκέπτης
Εγώ την πλήρωσα σαν πούστης.
Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάποιος επαγγελματίας να μην πληρώσει.

Επιπλέον έβαλαν εισφορά αλληλεγγύης (υπέρ ΟΑΕΔ) και στα ασφαλιστικά ταμεία των επαγγελματιών +10€ το μήνα (δικηγόροι , ιατροί κτλ).

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επιπλέον έβαλαν εισφορά αλληλεγγύης (υπέρ ΟΑΕΔ) και στα ασφαλιστικά ταμεία των επαγγελματιών +10€ το μήνα (δικηγόροι , ιατροί κτλ).

Σοβαρά; Για δες...
Να πληρώνουν το ταμείο ανεργίας αυτοί που ΔΕΝ δικαιούνται ταμείο ανεργίας ποτέ των ποτών...
Και μην πει κανάς μαλάκας ότι βγάζουν λεφτά...
Στα επιστημονικά επαγγέλματα πέφτει πια τρελή πείνα και όχι μόνο στους νέους (που πλέον έτσι όπως είναι η πιάτσα και ο 40αρης δικηγόρος ή μηχανικός ρουκυς θεωρούνται) αλλά και σε κατεστημένα του χώρου...

Επισκέπτης
Σοβαρά; Για δες...
Να πληρώνουν το ταμείο ανεργίας αυτοί που ΔΕΝ δικαιούνται ταμείο ανεργίας ποτέ των ποτών...
Στα επιστημονικά επαγγέλματα πέφτει πια τρελή πείνα και όχι μόνο στους νέους (που πλέον έτσι όπως είναι η πιάτσα και ο 40αρης δικηγόρος ή μηχανικός ρουκυς θεωρούνται) αλλά και σε κατεστημένα του χώρου...

Και φθάνουν οι ασφαλιστικές εισφορές για ιατρούς
το ελάχιστο (μετά την 1η 5ετία) 2700€ το χρόνο
για να πάρουν σύνταξη 525€ μετά από 39 χρόνια
και 2000€ εφάπαξ ...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και φθάνουν οι ασφαλιστικές εισφορές για ιατρούς
το ελάχιστο (μετά την 1η 5ετία) 2700€ το χρόνο
για να πάρουν σύνταξη 525€ μετά από 39 χρόνια
και 2000€ εφάπαξ ...

Το τραγικό τύπε είναι ότι ούτε αυτή τη σύνταξη θα πάρεις σε 40 χρόνια...
Οι ασφαλιστικές εισφορές των νέων είναι για να καλύτπυν τις τρύπες που δημιούργησε η κακοδιαχείριση δεκαετιών και οι συντάξεις σε 40ρηδες, οι πουστιές με τα φάρμακα κτλ
Αν μου είχαν αφήσει να διαχειριστώ τις ασφαλιστικές εισφορές που έχω καταβάλει εδώ 11 χρόνια, δεν θα είχα ανάγκη τη σύνταξή τους στα 65-67...

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
14 xronia τζαμπα τα λεφτα στο τ.ε.β.ε γαμω τα σπιτια τους..
εισφορα μονο την προκαταβολη τα αλλα στο μακρινο μελλον....2015..
ταμειο ανεργειας στον οαεδ λες κ αν μεινουμε στο δρομο θα παρουμε επιδομα..
χαλαλι το δινω με ολη μου την ψυχη στον καθε οικογενειαρχη που εμεινε ανεργος κ τα 430ε λιγα ειναι..
αλλα να δουλευουν αλλοι μαυρα κ να περνουν κ επιδομα ανεργειας παει πολυ(ξερω τουλαχιστον 15)εως τωρα κ ο καθενας εδω μεσα θα ξερει...
-----------
μαγκες το συνταγμα πορειες απετυχε θελει κατι νεο,αιφνιδιασμο....κ μαχη  ..
αλλιως δεν βλεπω αλλαγη...
---------------------------------

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Το τραγικό τύπε είναι ότι ούτε αυτή τη σύνταξη θα πάρεις σε 40 χρόνια...
Οι ασφαλιστικές εισφορές των νέων είναι για να καλύτπυν τις τρύπες που δημιούργησε η κακοδιαχείριση δεκαετιών και οι συντάξεις σε 40ρηδες, οι πουστιές με τα φάρμακα κτλ
Αν μου είχαν αφήσει να διαχειριστώ τις ασφαλιστικές εισφορές που έχω καταβάλει εδώ 11 χρόνια, δεν θα είχα ανάγκη τη σύνταξή τους στα 65-67...

Πραγματικά ώρες ώρες έχεις πολύ Πλάκα.... και μιλάς και για 40 χρονιά κιόλα  :2funny: :2funny:

με εξιτάρει πάντως η διορατικότητα σου...   :uglystupid:

γιατί εγώ έχω διαφορετική οπτική.. πιστεύω δηλαδή ότι..

Τα άπλα ερωτήματα είναι αυτά που δίνουν τις μελλοντικές απαντήσεις... δεν χρειάζονται ούτε  ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ούτε βαθυστόχαστες αναλύσεις   :rolleyes:

Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής..

1> Πόσο πληθυσμό έχεις τώρα και πόσους Συνταξιούχους σε ποσοστό % και πόσο θα είναι το ποσοστό μετά από 5 χρόνια;;
2> Έχεις τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα χωρίς να δίνεις κανένα κίνητρο για να το αναχαιτίσεις (μόνο αυτό φτάνει) ;;
3> Έχεις νέες θέσεις εργασίας, οι νέοι έχουν δουλείες;;
4> Σε 4-5 χρόνια (το πολύ σου λέω) τα ταμεία θα μπορούν να αντεπεξέλθουν;;

και ένα τελευταίο που προέκυψε προσφάτως.. :cheesy:

5> Με δεδομένο το κούρεμα και την πιθανή χρεοκοπία τι θα γίνει με τα ταμεία;;

ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΣΥ..;;  

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα βέβαια.. αλλά είναι δευτερεύοντα  :cheesy:

όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι..
Μαθηματικά με αυτές τις συνθήκες, με αυτούς του φόρους και αυτές τις εισφορές  
με τις οποίες οι επιχειρήσεις κλείνουν, και ως συνέπεια δεν υπάρχει ούτε επιχειρηματικότητα, ούτε εργασία σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα κίνητρα για τους νέους για να κάνουν οικογένεια, παιδιά κ.λ.π και τις ΤΟΞΙΚΕΣ αυτές συνθήκες που επικρατούν γύρω μας

οδηγούμαστε στην απόλυτη φτώχια, στο απόλυτο αδιέξοδο, και στον απόλυτο αφανισμό...

ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ και ΘΕΜΑ IQ  ;)

Να σου υπενθυμίσω ότι όσον αφορά την διαχείριση των εισφορών σου στα ταμεία, η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που ευαγγελίζεστε επέλεξε να σας ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε κάποια ταμεία, για να σας "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ" και καλά, με διαχειριστές κάτι ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ της εκάστοτε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ" κυβέρνησης σας  :cheesy: ..  Βεβαια φροντίσανε να τα κάνουν ΔΟΜΗΜΕΝΑ αρχικά τα ομόλογα, και μετά να οδηγηθεί η χωρά σε κατάσταση ΚΟΥΡΕΜΜΑΤΟΣ... "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ¨ΠΑΝΤΑ"  :grin:
για να ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ τον κάθε ένα παραμυθιασμένο (για κοινωνικό κράτος) που περίμενε μια αξιοπρεπή ΣΥΝΤΑΞΗ στο ΜΕΛΛΟΝ.

οπότε τώρα δεν θέλω ΓΚΡΙΝΙΕΣ και ειδικά από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"  :s&m_3:

Αφού "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" τα φάγανε τα παιδιά, και η αδιάφθορη δικαιοσύνη τους "έκλεισε" όλους στην ΦΥΛΑΚΗ   ;)

γιατί παραπονιέστε και ειδικά εσείς οι νομικοί;;

Ωστόσο βεβαία, δεν θα πρέπει να λησμονήσω και κάποιους άλλους που πίστευαν ότι η ΣΩΤΗΡΙΑ.. θα έρχονταν από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1,2 το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε .. :cheesy:

για να δούμε λοιπόν...

COMING SOON ....  :cheesy:

[size=17pt] THE END.[/size]

papazoglou

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής..

To βασικο ερωτημα ειναι ΕΝΑ..

Γιατι εγω, εσυ..ολοι μας, ψηφιζαμε τοσο χρονια, αυτους τους ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ..!!

Ολα τα αλλα ειναι λογια τους πουτσας..!

Αυτα..

Thessalon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Like
1.125
Πόντοι
216
Μου ηρθε η εκτακτη εισφορα απο τις 20 Σεπετμβριου για το αυτοκινητο μου 2000 κυβικων εκατοστων...
270 ευρω...
Βεβαια πηραν 270 αρχιδια...δεν πληρωνω δεν πληρωνω...Τοσο απλα...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
To βασικο ερωτημα ειναι ΕΝΑ..

Γιατι εγω, εσυ..ολοι μας, ψηφιζαμε τοσο χρονια, αυτους τους ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ..!!

Ολα τα αλλα ειναι λογια τους πουτσας..!

Αυτα..

Εγω ειμαι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ αγαπητε ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

δε θεωρώ ότι εμείς τους εκλέγαμε, θεωρώ οτι ΒΙΩΣΑΜΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ"

το βλέπεις και γυρω σου άλλωστε αν το ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΛΑ..

Όλα τα άλλα είναι λόγια της πούτσας..!

και ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ με πράσινους ΚΟΚΚΟΥΣ .. ΒΑΣΙΚΑ  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Μου ηρθε η εκτακτη εισφορα απο τις 20 Σεπετμβριου για το αυτοκινητο μου 2000 κυβικων εκατοστων...
270 ευρω...
Βεβαια πηραν 270 αρχιδια...δεν πληρωνω δεν πληρωνω...Τοσο απλα...

και καλά κάνεις  ;)
γιατί δεν υπάρχει και κανένας λόγος να πληρώσεις... ;)

OP
OP
σακις

σακις

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε μου,υπάρχει κάποιος που να διαφωνήσει μαζί σου? ασφαλώς οχι.....Ομως,τι προτείνεις? επανάσταση? να πάμε να τα σπάσουμε όλα? να μην πληρώσουμε τίποτα και να τους πούμε να πάνε να γαμ...ουν? ωραία,κι εγω μαζί σου...
Οταν ομως αυριο δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις,τι θα γίνει? και εχε και κάτι αλλο στα υπ' όψιν....αμα ξεφύγει το πραγμα και αρχίσουν σοβαρά επεισόδια,σπασίματα,αιματοκύλισμα,κλπ.,εσένα ποιός θα σε προστατέψει απο αυτόν που θα έρθει να σου σπάσει το αυτοκίνητο η το σπίτι?
Με αυτη τη λογική τοτε πρέπει οτι φορους μας βαλουν έχουμε δεν έχουμε, δικαιοι οι αδικοι να τους πληρώσουμε. Δηλαδη γαμηστε μας για το καλο μας... Ασε που οι μισθοι και οι συνταξεις μπορουν ανετα να πληρωθουν απο τους ιδιους τους εργαζομενους και τους συνταξιούχος με τις εισφορες! Οταν πασιγνωστες εταιρειες delivery πιτσες δεν ασφαλιζουν τους εργαζομενους και ξερω πολλες τετοιες εταιρειες και επιχειρησεις που ανεχονται και επιβαλλουν την μαυρη εργασια πως θες να πληρωθουν οι συνταξεις και οι μισθοι?  :think: Ασε που οι μισθοι και οι συνταξεις δεν πληρωνονται οχι επειδη δεν εχει λεφτα το κρατος αλλα για να γινει πιο ανταγωνιστικη η χωρα μας και η αγορα εργασιας προς οφελος των μεγαλων επιχειρησεων!!! Τέλος αυτο που προτεινω εν προκειμενω ειναι ναι να μην παει κανεις να πληρωσει αυτο το αδικο χαρατσι και να το πληρωσουν μονο αυτοι που το επεβαλλαν  :birdman:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Σοβαρά; Για δες...

με την εισφορά αυτή θα δικαιούσαι...

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν την εν λόγω εισφορά ακόμη και εάν, ως διπλοασφαλισμένοι (σ.σ. ενταγμένοι στην αγορά εργασίας προ του 1993), είναι καλυμμένοι σε περίπτωση απόλυσης από άλλο Ταμείο (π.χ. μισθωτών).

Εξαιρούνται της εισφοράς μόνο όσοι ασφαλίζονται προαιρετικά. Αρα, τη γλιτώνουν όσοι έκλεισαν την επιχείρησή τους και τώρα κάνουν αυτασφάλιση στον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ/ΜΜΕ προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι.

Η εν λόγω συνδρομή θα κατευθύνεται στον ΟΑΕΔ προκειμένου να επιδοτηθούν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες χάσουν αποδεδειγμένα την επιχείρησή τους για τρεις μήνες. Και όπως σε κάθε Οργανισμό, Κλάδο ή Λογαριασμό κοινωνικής ασφάλισης, έτσι και για τον Λογαριασμό αυτό θα εκδοθεί Κανονισμός και προφανώς, πέραν της κύριας εισφοράς, θα προβλέπεται ότι τα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις (όπως στην περίπτωση της εισφοράς υπέρ ανεργίας), στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης καταβολής της θα επιβάλλονται ποινές και σε κάθε περίπτωση θα αποτελούν πόρους του Λογαριασμού.

xronistiktak

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εφυγε το μαρουλι απο τη τσεπη μου κ πηγε στο δημοσιο ταμειο. >:(

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Μακάρι να μπορούσα να πω πως δεν θα την πληρώσω , αλλά ... ΔΕΝ θέλω να δώσω ούτε σεντ στους αληταράδες - δυστυχώς όμως δεν βλέπω πως μπορώ να το αποφύγω .
Τίποτα απολύτως στους πουτάνας γιους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
Θα τα δώσω με πόνο καρδιάς , πραγματικά. 

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.334
Πόντοι
3.715
απλά δεν την πληρώνεις. Αν το κάνεις εσύ, ο δίπλα, ο παραδίπλα και πάει λέγοντας, τότε θα πέσουν αποτυχημένοι κι αυτοί οι καριόληδες.
Η δύναμη είναι στον κόσμο, όχι στον κοσμά.

Επισκέπτης
ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΑΜΩ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom