Νέα

Δημοψήφισμα για την επιστροφή στη δραχμή ή όχι;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

χρεωκοπια και επιστροφη στην δραχμη η ευρω και αποπληρωμη του δανειου?

  • επιστροφη στην δραχμη

    Ψήφοι: 190 58,1%
  • αποπληρωση του δανειου

    Ψήφοι: 137 41,9%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    327

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.973
Like
0
Πόντοι
16
Σίγουρα μεγάλη κόμπλα θα την φάνε όσοι έχουν δανειστεί (νοικοκυριά).

Οποιος έχει σπουδάσει 2-3 πράγματα στα οικονομικά ξέρει ότι επιστροφή στη δραχμή είναι κάτι πολύ ριψοκίνδυνο και μάλλον ανέφικτο. (χωρίς παρεξήγηση βεντουζέιτορ , δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.)

Χωρίς know how και υποδομές , μόνο με ένα ΠΟΥΤΣΟΝΟΜΙΣΜΑ ανάπτυξη πραγματική δε γίνεται.

Φυσικά και δεν είναι απλά τα πράγματα..
εγώ δεν λέω ότι είναι απλά... είπα ότι υπαρχουν και άλλες λύσεις εκτός από την Ε.Ε και το ευρώ
και εκτος της κακομοιριάς και του φόβου που μας καλλιεργούν οι ΓαποΠΟΠΑΥΔΕΣ

που για μένα, και το εχω τεκμηριώσει και σε προηγούμενα ποστ μέσα στην Ε.Ε δεν τίθεται καν θέμα αλληλεγγύης
των Εταίρων αλλά μόνο ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ με τον χειρότερο τρόπο..

Και ΔΑΝΕΙΑ.. από κάποιους που δεν βοηθούν τους εταίρους αλλά τους χαντακώνουν σκόπιμα (κερδοσκοπικά).

Η Ελλαδα στο παρελθόν έχει πτωχεύσει 4 φόρες και μαλιστα επί Χαρίλαου Τρικούπη βρίσκονταν σε νομισματική ένωση (ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΑ)

διαβάστε εδώ να πάρετε μαθήματα ιστορίας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


και εδώ το απόσπασμα (Νομισματικής ΕΝΩΣΗΣ χρυσών ΦΡΑΓΓΩΝ)

1865 Η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και το Βέλγιο δημιουργούν τη Λατινική
Νομισματική Ένωση στην οποία προσχωρούν τον ίδιο χρόνο τα παπικά
κρατίδια ενώ το 1867 εισέρχονται η Ελλάδα και η Ρουμανία.


SOURCE Here...  
και 10 Δεκεμβρίου του 1893 --> "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"  :uglystupid:


το πρόβλημα της Ελλάδας λοιπόν σήμερα είναι το μη διαχειρίσιμο χρέος (που προϋπήρχε και ήταν γνωστό από το 1985)
άλλα το απέκρυπτε ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΣΗΜΙΤΗΣ και ο Α.Γ.Π τότε.

και αν συνεχίσουμε ετσι το 2015 θα είναι γύρο στα 450 ΔΙΣ +

Με το μνημομόνιο ( 1 ) φέτος, αντί να μειώσουμε το χρέος το αυξήσαμε κατά 50 Δις Περίπου..

Και μην ΓΕΛΙΕΣΤΕ... το ΜΝΗΜΟΝΙΟ (1) δεν απέτυχε  :uglystupid:

ΠΕΤΥΧΕ

να σου φέρει το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ..(ξεπούλημα) αυτός ήταν ο Σκοπός του.

(γιατί είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ)

Από την άλλη το Ευρώ δεν είναι λύση για σένα που θέλεις να ελιχθείς..
γιατί δεν το ελέγχεις εσύ.

Όποτε για να μην ΠΛΑΤΙΑΖΩ..

Την χρεοκοπία δεν την αποφεύγεις ακομη και να χτυπιέσαι...



ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ χωρίς δικό σου ΝΟΜΙΣΜΑ δεν νοείται και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Άρα θα επιστρέψεις (θες δεν θες) :uglystupid:

όποτε

Βγάλε τα συμπεράσματα σου.. (Θεωρητικά είσαι ήδη ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ μένει απλά να το ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙΣ)

Συμπέρασμα:
Η χρεοκοπία μιας χώρας έχει άμεση σχέση με τις οικονομικές στρατηγικές
επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, ωστόσο έχει να κάνει και με την αξιοπιστία
της απέναντι στους πιστωτές της, δηλαδή αν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει
αναλάβει όταν δανείστηκε. Η οικονομική χρεοκοπία λοιπόν δεν είναι τίποτα
άλλο, παρά αποτέλεσμα της πολιτικής χρεοκοπίας των κυβερνήσεων της χώρας
από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, που όλοι μιλούν για
επιστροφή του εφιάλτη, η ανάγκη για ισχυρή και τολμηρή ηγεσία
που θα αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά είναι περισσότερο
επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.


και για τους οπαδούς του ΕΥΡΩ.... (Ανδρουλάκηδες Ποπάυδες, ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΓΑΠ, Σημιτηδες και λοιπούς ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ)

εχω να πω οτι..

ΕΙΝΑΙ :

ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ
ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΡΑΓΙΑΔΕΣ
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ
ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ της ΜΕΡΚΕΛ και του ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ



Αυτά και αν μπορούν να με αντικρούσουν.  :cheesy:


κατάλαβες φίλε Xeiroglykanos... ;)
 

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.973
Like
0
Πόντοι
16
Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ή Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν μπει στο ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, η Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε την ημέρα ένταξης στο ευρώ. Ήξερε να πορεύεται και πριν έρθει το παντοδύναμο ευρώ. Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, είχε ορισμένα τρελά αποτελέσματα:

" Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ' όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας.

" Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ' ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.

" Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.

Αυτά είναι γεγονότα. Αν θέλει κανείς να τα αγνοεί, πρόβλημά του. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ' όλα αυτά. Γιατί άραγε;

Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο. Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.

Όμως, τίποτε απ' όλα αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν καν στις οικονομικές σπουδές της χώρας, μιας και όλοι αυτοί οι καθηγηταράδες των οικονομικών σχολών που περιδιαβαίνουν τα μέσα μαζικής προπαγάνδας για να διαρρήξουν τα ιμάτιά τους με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είναι παντελώς αγράμματοι ως προς τα οικονομικά.

Το μόνο που ξέρουν είναι μόνο εφαρμογές ποσοτικών μεθόδων σε Business και Finance. Για να αποβλακωθεί ο κόσμος, οι οικονομικές σπουδές έχασαν κάθε έννοια κλασσικής οικονομικής παιδείας που κάποτε αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής επιστήμης. Η πνευματική καταστολή στην οποία υποβάλουν τους σπουδαστές της οικονομίας τα προγράμματα σπουδών, τους κάνει να χάνουν κάθε έννοια αιρετικής σκέψης, μετατρέποντας τους σε αυτόματα μιας οικονομικής θεολογίας όπου τον μόνο που υπάρχει είναι να το κυνήγι του εύκολου χρήματος. Κάποτε η οικονομική θεωρία είχε ονομαστεί από τον Άγγλο φιλόσοφο Κάρλαϊλ, dismal science, επιστήμη του ζόφου, γιατί με μεγάλη ευκολία μπορούσε να δικαιολογήσει κάθε απάνθρωπη και αντικοινωνική πρακτική στην κοινωνία. Σήμερα ο αμερικανός Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, γιος του Τζον Κένεθ, είπε πολύ εύστοχα ότι η οικονομολογία έχει καταντήσει στις μέρες μας σε επάγγελμα και μάλιστα ατιμασμένο. Έχει χάσει όλα τα επιστημονικά της στοιχεία και πρέπει να υπαχθεί υπό την εποπτεία της εγκληματολογίας. Ίσως μάλιστα η οικονομική θεωρία να πρέπει να μετονομαστεί σε οικονομική εγκληματολογία.

Δεν θα αναφερθώ στο περίεργο γεγονός ότι οικονομικοί αναλυτές σαν τον Νουριέλ Ρουμπίνι, τον νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν και γενικά το σύνολο της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, με εξαίρεση τους παρατρεχάμενους των ευρωπαϊκών τραπεζών και τους τροφίμους των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επαναλαμβάνουν αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο στα δημόσια οικονομικά: σε περίπτωση κρίσης υπερχρέωσης, διαγράφεις το μεγαλύτερο μέρος έστω του δημόσιου χρέους και επιβάλεις εθνικό νόμισμα. Δεν πρόκειται να αναφερθώ γιατί όλοι αυτοί, ολόκληρη η ιστορία της δημόσιας οικονομικής, έχει γραφτεί από «γραφικούς» και «ασήμαντους» που μπροστά στους σημερινούς Στουρνάρες, Χαρδούβελους, Μπαρουφάκηδες και λοιπούς θιασώτες του «ισχυρού νομίσματος» σε δεξιά και αριστερά δεν πιάνουν μπάζα.

Εντελώς τυχαία μόνο, θα άξιζε τον κόπο να αναφέρω ότι ο Τζον Μέϊναρτ Κέϊνς, που παπαγαλίζουν ορισμένοι σύγχρονοι idiotus ignoramus με πανεπιστημιακού τίτλους, όταν βρέθηκε σε μια ανάλογη παγκόσμια κρίση χρέους, τι πρότεινε; Όταν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όλα τα εμπόλεμα κράτη βρέθηκαν καταχρεωμένα κυρίως προς την μόνη χώρα πιστωτή που είχε απομείνει, τις ΗΠΑ, ο Κέϊνς ξάφνιασε το αστικό κατεστημένο με δυο καίριες προτάσεις: Αφενός, ισχυρίστηκε ότι τα χρέη είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και προκειμένου να επιβάλλουν οι εξεγερμένοι λαοί τη διαγραφή τους, θα έπρεπε να πειστούν οι ΗΠΑ να προβούν αυτές σε διαγραφή των χρεωστικών της απαιτήσεων. Αφετέρου, να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας, οι σταθερές ισοτιμίες και το ιδιωτικά εκδιδόμενο χρήμα και οι οικονομίες να μεταβούν τάχιστα σε εθνικό νόμισμα που εκδίδει το οικείο κράτος με βάση τις ανάγκες του.

Όταν τόλμησε να τα προτείνει για πρώτη φορά το 1920, αντιμετωπίστηκε ως «γραφικός» και ανόητος. Μα είναι δυνατόν να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς σταθερό νόμισμα με παγκόσμιο αντίκρισμα; Θα εξαφανιστεί το διεθνές εμπόριο. Θα χαθούν οι αποταμιεύσεις και κανείς δεν θα θέλει να συναλλάσσεται με ένα πληθωριστικό εθνικό νόμισμα, το οποίο το μόνο που θα κάνει είναι να υποτιμάται διαρκώς. Αυτά κι άλλα πολλά, σαν σήμερα, επικαλούνταν όσοι θεωρούσαν τον Κέϊνς τρελό, γραφικό και ανόητο που προτείνει τέτοια πράγματα.

Βέβαια ο Κέϊνς πίστευε ότι μπορεί να πείσει τις κυβερνήσεις και κυρίως τις ΗΠΑ να το κάνουν από μόνες τους, πριν προλάβουν να το επιβάλουν οι λαοί. Όπως κάποιοι σήμερα πώς μπορούν να πείσουν την ΕΕ και την ΕΚΤ να ασκήσει άλλη πολιτική από αυτή που ασκεί και να κρατήσει άλλη στάση από αυτήν που κρατά.

Το κλου της ιστορίας είναι ότι η κρίση του 1929 έφερε όλα αυτά που οι πολέμιοι του Κέϊνς χρέωναν ως δήθεν αναπόφευκτες συνέπειες των προτάσεων για διαγραφή του χρέους και αποκατάσταση του εθνικού νομίσματος. Οι λαοί εξεγέρθηκαν τελικά και οι ίδιοι που δεν ήθελαν με τίποτε να δουν να χάνονται τα χρηματιστικά κέρδη τους, έφεραν τον φασισμό και τον ναζισμό οδηγώντας τον κόσμο στο ολοκαύτωμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αν αφήσουμε τις ίδιες δυνάμεις της ανοιχτής δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου να επιμείνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και στην κατοχύρωση του «ισχυρού ευρώ».

Όπως και να έχει, η πρόταση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έχει να κάνει με δυο άμεσες συνθήκες: Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, αφενός και αφετέρου, την επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος σε ριζικά διαφορετική λογική από αυτήν που υπήρχε την εποχή της παλιάς δραχμής.

Τι θα συμβεί; Καταρχάς δεν θα το κρατήσουμε κρυφό. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ούτε χρειάζεται να γίνει. Η γνώση, η εγρήγορση και η συμμετοχή του λαού είναι βασικό στοιχείο μιας τέτοιας δραστικής αλλαγής. Επίσης η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν γίνεται μέσα σ' ένα σαββατοκύριακο. Χρειάζονται έξη με οχτώ μήνες προετοιμασία. Το μεσοδιάστημα αυτό για να κρατηθεί η νομισματική κυκλοφορία στο ελάχιστο δυνατό θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:

Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας.

Να εθνικοποιηθούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες που έτσι ή αλλιώς επιδοτούνται αδρά σήμερα από το δημόσιο. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων παγώνει και διαγράφονται υποχρεώσεις και οφειλές προς το εξωτερικό.

Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.

Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές μορφές ευκαιρίας (υπεράκτιες, χαρτοφυλακίου, κοκ) και να δεσμευτούν από το δημόσιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια.

Να απαγορευτεί η εξαγωγή κεφαλαίου μέχρι νεωτέρας και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του κεφαλαίου (capital levy) με καταβολή εντός δυο μηνών από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδίως τις πολυεθνικές.

Να αποτραπεί το δόλιο κλείσιμο επιχειρήσεων με επιβολή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

Να περιοριστεί δραστικά το σκουπιδαριό που εισάγεται στην χώρα από τις πολυεθνικές και να επιβληθεί υψηλός δασμός εισαγωγής σε πολυτελή είδη και προϊόντα.

Να συναφθούν ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για όσα εισαγόμενα αγαθά είναι απαραίτητα για την οικονομία και την εσωτερική κατανάλωση (καύσιμα, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, κοκ)

Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια, αφού εθνικοποιηθούν τα ορυχεία, με την έκδοση από την κεντρική τράπεζα ειδικών ομολόγων χρυσού για την εισροή συναλλάγματος.

Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.

Να ανοίξουν άτοκοι αλληλόχρεοι λογαριασμοί με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες κι αυτές θα τεθούν υπό άμεσο κρατικό και εργατικό έλεγχο.

Μέτρα σαν κι αυτά έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν την νομισματική κυκλοφορία για το μεσοδιάστημα που χρειάζεται έως ότου είμαστε έτοιμη να εισάγουμε το εθνικό νόμισμα. Από την στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο θα αντικαταστήσει το ευρώ σαν εσωτερικό νόμισμα, θα γίνει δυνατή η εφαρμογή ορισμένων άμεσων πολιτικών:
1. Αποκατάσταση της νομισματικής «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργήσει το ευρώ και ανέρχεται περίπου στα 30 δις ευρώ ετήσια.

2. Δραστική αύξηση λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών αμοιβών με σκοπό την αντίστοιχη άνοδο του τζίρου της αγοράς και την δημιουργία ροπής προς αποταμίευση.

3. Εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα.

4. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και θεσμοθέτηση πλαφόν στην πληρωμή των υπολοίπων στο 25% επί του αρχικού κεφαλαίου.

5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως και με προτεραιότητα της πρωτογενούς, αγροτικής, παραγωγής) στην βάση των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.

6. Επιβολή καθεστώτος ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου, καθώς και του εξωτερικού εμπορίου ώστε να περιοριστεί δραστικά το καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει σ' αυτούς τους τομείς.

Οι πολιτικές αυτές εξασφαλίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος και πρόσθετη κυκλοφορία νομίσματος δεν θα λειτουργήσουν πληθωριστικά. Επιπλέον η υποστήριξη του νομίσματος με τέτοιες πολιτικές, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το μετατρέψουμε σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της διεθνούς αγοράς νομισμάτων, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να απηχεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα πλαίσια μια τέτοιας πολιτικής δεν είναι αναγκαία η πολιτική των διαρκών υποτιμήσεων, ούτε το νόμισμα θα δεχτεί τρομαχτικές υποτιμητικές πιέσεις. Άλλωστε η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν παίζει στις διεθνείς αγορές νομισμάτων, καθορίζεται από την δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών δεσμών και σχέσεων, που σήμερα είναι σε τραγικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, χωρίς βίαια τραντάγματα και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών.
Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για ένα ευρύτατο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους τα χρηματοδοτικά μέσα, αλλά και τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το κάνουμε πράξη.

Δημήτρης Καζάκης

ΕΥΓΕ  ;)  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.973
Like
0
Πόντοι
16
Αλλά βέβαια  :cheesy: 

:uglystupid: ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Ο Οικονομολόγος και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της ΠΙΠΑΣ
Που εκτος από τις "ΠΙΠΕΣ" της ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ (  :jerking: )

Στα συγγράμματα του (  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: )

"[Εννοεί ότι] η Μαγδαληνή έκανε πεομύζησιν στον Χριστό!", για να επεξηγήσουν τη φράση του βιβλίου ότι η Μαγδαληνή "έβαλε το κεφάλι της ανάμεσα στα πόδια του". "Σου χτύπησε την πόρτα", γράφει ο Ανδρουλάκης, και το ΕΛΚΙΣ ειρωνεύεται: "ήταν εκεί ο Ανδρουλάκης και είδε ότι ο Χριστός χτύπησε την πόρτα της Μαγδαληνής;". Σε άλλο σημείο: "ο Ανδρουλάκης ήταν κάτω από το κρεβάτι της Μαγδαληνής και άκουγε τους αναστεναγμούς του Χριστού και έβλεπε ότι η Μαγδαληνή τον έπαιρνε μέρα νύχτα. Ντροπή του!" (Ελευθεροτυπία, 11-3-2000). 

και άλλες μαρτυρίες του "ΠΟΙΗΤΗ" ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ως αυτόπτης - (ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑΣ) μάρτυς  :uglystupid:

Μας μιλάει και για την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ του ΕΥΡΩ τώρα με τις ίδιες ΤΣΟΝΤΕΣ που φαντασιώνεται η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ  :jerking:



ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΑΜΕ φτηνές ΤΣΟΝΤΕΣ..και κάνουμε ΝΤΟΡΟ  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

Επισκέπτης
News247.gr  Οικονομία  Οικονομικά
Αν οι Έλληνες επιλέξουν τη χρεοκοπία;

Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ωθούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συμβιβασμούς ή ακόμα και τη διαγραφή του χρέους επισημαίνεται σε άρθρο της Wall Street Journal. Η εναλλακτική λύση που έχει η Ελλάδα φοβίζει τους Ευρωπαίους
3 σχόλια | Σχολιάστε

Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 17 2011 21:21 Ενημερώθηκε: Ιούνιος 17 2011 21:21

Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα κυβέρνηση, η Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά "μπουχτίσει" από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.

Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Δεδομένης μίας "ανεξέλεγκτης" οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.

Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα  σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση...
 

Επισκέπτης
με λιγα λογια χρεωκοπουν τους πολιτες για να μην χρεωκοπησουν οι (ξενες) τραπεζες!!!
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.020
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
με λιγα λογια χρεωκοπουν τους πολιτες για να μην χρεωκοπησουν οι (ξενες) τραπεζες!!!

Οχι μονο οι ξενες αλλα και οι Ελληνικες. Και τα λεφτα που εχουν μεσα δεν ειναι των τραπεζων οπως ψευδως αναφερουν οι λαικιστες ψευτοαριστεροι.
Ειναι χρηματα συνταξιουχων, μικροκαταθετων, ανθρωπων που εβαζαν στην ακρη κατι με το υστερημα.
Οι πλουσιοι τα εχουν αλλου.
 

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.973
Like
0
Πόντοι
16
Ok, αν δεν βλέπεις ότι έχει ήδη σχηματιστεί ένα πολύ ισχυρό ρεύμα από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά που μέσα σε έναν παροξυσμό λαϊκισμού στρέφεται εναντίον της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και επιζητεί την έξοδο από το Ευρώ, τότε τι να πω.

Και το ρεύμα αυτο υποστηρίζεται, αν όχι υποκινείται, από όλους αυτούς που βλέπουν τα συμφέροντα τους να θίγονται και από όλους αυτούς που έχουν κεφάλαια έξω και περιμένουν πως και πως να αγοράσουν κοψοχρονιάς τα περιουσιακά στοιχεία όλων αυτών των ανοήτων που σαν πρεσβεύουν την επιστροφή στην δραχμή.

ελα ρε καθυστερημενο βλακοσαυριδιο να μου πεις για την ευρωπακη πορεια της ΕΛΛΑΔΟΣ στην Ε.Ε να σε παρω με τις
λεμονοκουπες..

ελα να μου κανεις εκθεση πρασινης αναπτυξης και του προγραματος ΗΛΙΟΣ και των επενδυσεων σε
ειδικες οικονομικες ΖΩΝΕΣ.. να χεστει η φοραδα στο αλωνι

ελα ρε καμμενο ΠΑΣΟΚΙ να μου πεις οτι φταιει η ΝΔ για το χαλι μας σημερα μπας και δικαιολογηθείς


αλλα τι να πεις   :cheesy:

ΠΑΣΟΚΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;



οπως παντα.......................bulshit θα πεις..

 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ελα ρε καθυστερημενο βλακοσαυριδιο να μου πεις για την ευρωπακη πορεια της ΕΛΛΑΔΟΣ στην Ε.Ε να σε παρω με τις
λεμονοκουπες..

Έρχομαι ότι ώρα και στιγμή όπου θες.

Έχεις @@ να μου πεις που είσαι;

Ή μία θρασύδειλη κοτούλα είσαι και εσύ;
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Νταξ, κατάλαβα.

Ακόμα ένας γενναίος.
 

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.973
Like
0
Πόντοι
16
ελα ρε καθυστερημενο βλακοσαυριδιο να μου πεις για την ευρωπακη πορεια της ΕΛΛΑΔΟΣ στην Ε.Ε να σε παρω με τις
λεμονοκουπες..

ελα να μου κανεις εκθεση πρασινης αναπτυξης και του προγραματος ΗΛΙΟΣ και των επενδυσεων σε
ειδικες οικονομικες ΖΩΝΕΣ.. να χεστει η φοραδα στο αλωνι

ελα ρε καμμενο ΠΑΣΟΚΙ να μου πεις οτι φταιει η ΝΔ για το χαλι μας σημερα μπας και δικαιολογηθείς


αλλα τι να πεις   :cheesy:

ΠΑΣΟΚΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;



οπως παντα.......................bulshit θα πεις..

καθυστερημένε ΓΚΟΥΓΚΛΑΚΙΑ μεχρι να μου απαντησεις στα ποστ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ των γερμανοτσολιαδων
θα γινω η σκια στα "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ" ποστ σου...  :cheesy:

Γιατι τρελαίνομαι με τα ΠΑΣΟΚΙΑ.... ξερεις

Τις Πρασινες ΜΚΟ, τα ΣΥΔΙΚΑΛΙΚΙΑ, τα δωρακια του ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.. και πολλα αλλα (απο παλια)

Καυλωνω τρελα ΣΑΥΡΙΔΙΟ  :grin:


ΧΥΝΩ ΛΕΜΕ...  :cheesy:


Τα λέμε... :grin: ;)

και πολλές Φιλουρες  :-* :-* :-* :-* :-* :-*



 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.529
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
επειδη ολο και περισσοτερο ακουγετε η διαδικασια του δημοψηφισματος τελευταια τι θα θα ψηφιζατε αν γινοταν?

ξεχασε τα αυτα τυπε... δεν προκειται να γινουν
θα αραξεις ηρεμα ηρεμα και χωρις πολλα πολλα
και θα φας τον καυλαρο επειδη τοσα χρονια
εκανες μαλακιες και εσυ και εγω και ΟΛΟΙ.
Τι περιμενες? Να μην τελειωνε καποια στιγμη?
αυτα περι δραχμων ξεχαστε τα.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
θελεις να με γνωρισεις  :cheesy:
Νταξ, κατάλαβα.

Ακόμα ένας γενναίος.

Ρε σοβαρευτείτε, σαν μωρά παιδιά κάνετε. Πάλι καλά που δεν τις βγάζετε και έξω για να δείτε ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Δεν αξίζει να τις φας για κανέναν πούστη πολιτικό, και για κανένα κόμμα. Ειδικά εδώ στο Ελλάντα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom