Νέα

Δημοψήφισμα για την επιστροφή στη δραχμή ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

χρεωκοπια και επιστροφη στην δραχμη η ευρω και αποπληρωμη του δανειου?

• επιστροφη στην δραχμη

Ψήφοι: 190 58,1%
  • αποπληρωση του δανειου

Ψήφοι: 137 41,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    327

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
μα ακομα δεν εχει αλλαξει το συνταγμα δεν θα πρεπει να κριτικαρουμε ως αντισυνταγματικο το μνημονιο με βαση ενα συνταγμα που ΘΑ ΘΑ γραφτει...

Ρε ριγκορμορτι πως θα σεβαστω πολιτικα εγω τον Μικη (περα απο καποιες οικουμενικες αληθειες που λεει) οταν προδωσε σαν ΕΟΝιτης τον Ιωαννη Μεταξα που του ειχε ορκιστη Πιστη? Και για να γραφτει τοτε στην ΕΟΝ σημαινε οτι εισαι συνειδητοποιημενος που "μπλεκεσαι" δεν εισαι του "καναπε"..
Ε οχι ρε φιλε ειναι  προβοκατορικο αυτο που λες, δηλαδη τι σημαινει οτι ηταν για ενα φεγγαρι στην ΕΟΝ ? Το εργο του εδειξε οτι ειναι ακριβως το αντιθετο απ'αυτο που υπαινισσεσαι ,δεν ειναι δυνατον ενα λαθος, το οποιο διορθωσε στην πορεια να επισκιασει το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ και τη ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Ο Μικης αντισταθηκε επι του Αξονα , επι Κατοχης , επι Χουντας , ειναι διαχρονικο συμβολο αντιστασης

και οσον αφορα το πρωτο  που λες , αυτο που λεει ο Μικης ειναι να αφυπνιστουμε
σιγουρα αναγνωριζει την αναγκαιοτητα του να παρθουν μετρα προς εξυγειανση σε πρωτο επιπεδο (που πολλοι απο δω μεσα ουτε αυτο καταλαβαινουν)
και αφου  συνειδητοποιησουμε οτι ειμαστε και μεις μερος της "κοπρας του αυγειου" , να αλλαξουμε το συστημα με "ειρηνικη επανασταση" οπως  χαρακτηριστικα λεει, αλλαζοντας πρωτα ο καθενας τον εαυτο του...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ρε παπαρίδη, την υποτίμηση της δραχμής (γιατί συνέχεια έχανε αξία) και τον πληθωρισμό δεν τα υπολογίζεις;;;;;

Μπορείς να μου πεις πόσες υποτιμήσεις εκανες επί χούντας που δεν πήρες δάνεια;;

και πόσο χαντακώθηκε (οικονομικά) η  ζωή των Ελληνων τότε  :cheesy:

Αααα ξέχασα η ΧΟΥΝΤΑ ήταν κακιά, Τώρα είναι καλύτερα  :cheesy:

όταν ο Αντρέας ήρθε το 81 μας έδωσε από τα λεφτά του τα δουλεμένα (με τη μπετονιέρα και το Μυστρί)
και ΞΕΠΕΙΝΑΣΑΜΕ..

Αφού βέβαια διογκώθηκε το εξωτερικό χρέος γιατί ο Αντρέας έλεγε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ

μετά άρχισε τις υποτιμήσεις..

Τώρα ήρθε ο GAP να μας "Αξιοποιήσει"... μέσω ΔΝΤ

Μάλιστα... έγραψες πάλι  :cheesy:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Ventuzator κοίτα!

Μόνο το πρωτο σλάιντ εμφανίζεται!  >:(

ΥΓ: Όσο για τις υποτιμήσεις επί χούντας δεν έγιναν διότι είχαμε σταθερή ισοτιμία. 30 Δρχ με 1 USD. Bretton Woods!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Μπορείς να μου πεις πόσες υποτιμήσεις εκανες επί χούντας που δεν πήρες δάνεια;;

και πόσο χαντακώθηκε (οικονομικά) η  ζωή των Ελληνων τότε  :cheesy:

Αααα ξέχασα η ΧΟΥΝΤΑ ήταν κακιά, Τώρα είναι καλύτερα  :cheesy:

το αν ηταν κακια ή καλη η Χουντα εξαρταται μονο απο οικονομικους παραγοντες?

όταν ο Αντρέας ήρθε το 81 μας έδωσε από τα λεφτά του τα δουλεμένα (με τη μπετονιέρα και το Μυστρί)
και ΞΕΠΕΙΝΑΣΑΜΕ..

Αφού βέβαια διογκώθηκε το εξωτερικό χρέος γιατί ο Αντρέας έλεγε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ
οι ασχημες πολιτικες που περιγραφεις ειναι οντως ο πυρηνας του προβληματος

αλλα σε αυτο φταιει το ευρω?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
αυτο δεν ειναι θεμα ευρω , αλλα αισχροκερδιας καποιων , οι οποιοι θα συνεχισουν να αισχροκερδουν και επι δραχμης, με τη διαφορα οτι ο πληθωρισμος θα ειναι πολυ μεγαλυτερος..
Οχι φίλε μου δεν έγιναν όλοι Αισχροκερδούντες σε μια νύχτα όταν το μπουκαλάκι το νερό
πήγε απο 50 ΔΡΧ  50 ΛΕΠΤΑ
και ο Άνηθος το ματσάκι το ίδιο..

Και πολλά άλλα..

φταιει ότι εσένα δεν σου άρμοζε το νόμισμα γιαυτό και το χειρίστηκες λάθος

Γιατι χρησιμοποιεις χρονο παρελθοντικο στα ρηματα σου? δεν υπαρχουν τσακ μπαμ λυσεις , χρειαζεται χρονο και υπομονη  για να εξορθολογιστουν οι δομες του σαθρου συστηματος μας, ζουσες τοσο καιρο σε φουσκα δεν το καταλαβαινεις? σε μια τεχνητη ευημερια που δεν υπηρχε,
μην  εισαι λοιπον τοσο ανυπομονος και φυγοπονος

Για τη φούσκα συμφωνούμε  :cheesy:

και τώρα έσκασε και ήρθε η ώρα να ξεπουληθείς και αν γίνει δεν θα υπάρχει δυνατότητα  ανάκμψης.

με τη δραχμη πως θα εξασφαλισεις την αυταρκεια σου ? πως θα εισαγεις τα απαραιτητα (πετρελαιο , τροφιμα , υλικα ) ? ποιος θα δεχθει πλεον τη δραχμη ?
Η Ελλαδα δεν μπορει ποτε να γινει μονη της Κινα , η Ελλαδα δεν παραγει τιποτα εκτος απο μιζερια και ρεμουλα, ομονος τροπος για να εξορθολογιστει ειναι εντος Ε.Ε.

Τι να λέμε τώρα... θεέ μου

Δηλαδή εσένα που σε δάνειζε η ΕΚΤ για να αγοράζεις υποβρύχια απο τους Ευρωπαίους

--> ΒΟΗΘΗΘΗΚΕΣ  :headbang:

Ενώ αν είχες την δυνατότητα να στραφείς σε άλλες αγορές και με ανταλλαγή προϊόντων σου
π.χ (με την ρωσία) και να τους δίνεις αγροτικά προϊόντα και Λάδι και να καταργήσεις και την ΒΙΖΑ
για να αυξήσεις τον τουρισμό σου...θα ήταν χειρότερα  :uglystupid:

υπαρχει ενα μερος στον κοσμο που να μην εχει ανεργια? υπηρξε ποτε περιοδος στην ιστορια της ανθρωποτητας που να μην υπηρξε ανεργια? και μη μου πεις τα κομμουνστικα γιατι εγω την κορη μου δεν θα την κανω πουτανα  
μην ειμαστε μαμοθρεφτα και με την πρωτη δυσκολια κανουμε σαν τρελοι ,
η Ελλαδα εχει περασει πολλες καταστροφες , πολεμους , φτωχια δεν ειναι δυνατον να μας τρομαζει μια "τεχνητη κριση πολυτελειας"

Μάλιστα..
δηλαδη το οτι μπήκαν χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίους  με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί και η ανεργία
εσυ το βλέπεις απόλυτα φυσιολογικό

ΕΓΩ ΟΧΙ..

θα το δεις στην πορεία όμως.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
το αν ηταν κακια ή καλη η Χουντα εξαρταται μονο απο οικονομικους παραγοντες?

εγώ οικονομικά συζητάω  ;)

Υ.Γ. αν θες να σου πω και την άποψη μου θα την προτιμούσα
από τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΑΝΤΩΝΑΚΗ

οι ασχημες πολιτικες που περιγραφεις ειναι οντως ο πυρηνας του προβληματος

αλλα σε αυτο φταιει το ευρώ?

Συνέβαλε και αυτό και η Ε.Ε για λόγους που εχω ήδη αναλύσει.

στους υπολογιστές (μόρτη) :cheesy:
Όταν ένα σύστημα αποσταθεροποιηθεί τελείως κάνεις ένα ΡΕΣΤΑΡΤ
όποτε στην περίπτωση μας μια χρεοκοπία δεν θα σε έβλαπτε  ;)

αυτό λέω εγώ..

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Μόρτη  :cheesy:

Βγήκε ρε συ και η σαβούρα η Δαμανάκη  :grin: (εδώ πολυτεχνείο  :uglystupid:)

Η τέως Αριστερή και ΝΥΝ φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ  :cheesy:

να μας πει ότι το ευρώ είναι κατάκτηση του Ελληνικού ΛΑΟΥ

εσύ προφανώς μπορεί να  συμφωνείς ...

αλλά ΕΓΩ ΟΧΙ  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Και μαγκάκια για να συνοψίζουμε και λίγο εεε :cheesy:

Κάποιοι λένε το υποθετικό σενάριο οτι αν ήμασταν εκτός ευρώ θα ήμασταν ΝΕΚΡΟΙ...

εγώ λέω ΠΙΠΕΣ

Το μόνο που είδα ΕΓΩ με το ευρώ είναι η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμής των ελλήνων
στην καθημερινότητα τους και ΦΤΩΧΕΙΑ.

είδα να φεύγουν εργοστάσια (βιοτεχνίες) για το ανατολικό μπλοκ διότι ήταν πλέον η εργασία και οι συνθήκες
απαγορευτικές για τις επιχειρήσεις και άλλες έκλεισαν..

είδα τις όποιες εξαγωγές να μειώνονται και τα δανεικά μας ως χώρα να φουσκώνουν σαν τσουνάμι.

και απο την άλλη είδα τους Αμερικάνους να ρίχνουν το δολάριο και τους Κινέζους να κρατάνε το ΓΟΥΑΝ σκόπιμα
υποτιμημένο.

στην  αντίπερα όχθη οι Έλληνες έπαιρναν δανεικά για να αισθανθούν νεόπλουτοι (σαν χώρα)
και έκαναν πανηγύρια μεχρι το 2005 χωρίς κανείς να νοιάζεται για το που θα βρεθούν τα χρήματα αποπληρωμής.

αυτά θέλετε να κάνουμε..

γιατί εγώ εχω άλλη άποψή... και για το ευρώ και για την Ε.Ε και για την ανάπτυξη...

εσείς μάλλον δεν ξέρετε που παν τα 4  :2funny: :2funny:

εγώ δεν θέλω να με "αξιοποιήσει" ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ --> μπορώ και μόνος μου

αυτά...

και οποίος έχει αντίθετη άποψη θέλω να μου το αποδείξει..

ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΙΠΕΣ  :grin:

Υ.Γ. Σας μιλάω με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και πεπραγμένα..... εσείς ΟΧΙ
    και εγώ εχω γραμμένους στα @@ μου και ΓΙΩΡΓΑΚΗ και ΑΝΤΩΝΑΚΗ και ΔΑΜΑΝΑΚΗ

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
A... και για να μην το ξεχάσω

Ο μόνος που με εκφράζει εν ζωή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ(άντης)

ΠΡΟΣΚΥΝΩ... το αθάνατο πνεύμα του

highlandery.jpg

Υ.Γ. τα λέμε  ;)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Η διαγνωση μου ειναι οτι φιλε μου βεντουζα ,

εξηγεις ολα τα κακως κειμενα με το ευρω , την πιο ευκολη λυση δλδ, την ενοχοποιηση του εξωτερικου παραγοντα που εχεις αμεση προσβαση
ενω δεν αντιλαμβανεσαι οτι οι ασχημες πολιτικες ειναι το προβλημα και το βολεμα των απο κατω λογω αδρανειας
εξακολουθεις να χρησιμοποιεις αοριστο χρονο στα ρηματα σου , πιστευοντας οτι υπαρχουν γρηγορες και ευκολες λυσεις, ενω χρειαζεται χρονος και προσπαθεια για να αλλαξουν οι δομες του συστηματος

1)Για την αισχροκερδια που λες , ειναι φαινομενο μιμησης και φαινομενο καρτελ
2)Για τα υποβρυχια που λες , σου φταιει η Ευρωπη που κατασπαταλησες  3 πακετα ντελορ και τα εκανες καγιεν και βιλες? Σου φταιει η Ευρωπη που διοριζες 1,5εκ αργοσχολους δημοσιους υπαλληλους ενω το αποθεματικο ειναι για το 1/3 ? Σου φταιει η Ευρωπη που το μοναδικο ιδανικο της κοινωνιας σου ειναι η καταναλωση χωρις να παραγεις τιποτα ?
3)Για την ανεργια που λες , ειναι φυσιολογικο συμπτωμα της νοσου , η οποια βρισκεται ομως υπο θεραπεια.
Για τα λουκετα που λες , ηταν καλυτερα οταν οι τραπεζες δανειοδοτουσαν αφειδως εταιριακες φουσκες ?
Οταν τα ενοικια ειναι 5000ευρω το μηνα σου φταιει παλι η Ευρωπη που κλεινουν τα μαγαζια ?
4)Για την Χουντα που προτιμας να γινει , δεν θα σχολιασω καν

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Η διαγνωση μου ειναι οτι φιλε μου βεντουζα ,

εξηγεις ολα τα κακως κειμενα με το ευρω , την πιο ευκολη λυση δλδ, την ενοχοποιηση του εξωτερικου παραγοντα που εχεις αμεση προσβαση
ενω δεν αντιλαμβανεσαι οτι οι ασχημες πολιτικες ειναι το προβλημα και το βολεμα των απο κατω λογω αδρανειας
εξακολουθεις να χρησιμοποιεις αοριστο χρονο στα ρηματα σου , πιστευοντας οτι υπαρχουν γρηγορες και ευκολες λυσεις, ενω χρειαζεται χρονος και προσπαθεια για να αλλαξουν οι δομες του συστηματος

1)Για την αισχροκερδια που λες , ειναι φαινομενο μιμησης και φαινομενο καρτελ
2)Για τα υποβρυχια που λες , σου φταιει η Ευρωπη που κατασπαταλησες  3 πακετα ντελορ και τα εκανες καγιεν και βιλες? Σου φταιει η Ευρωπη που διοριζες 1,5εκ αργοσχολους δημοσιους υπαλληλους ενω το αποθεματικο ειναι για το 1/3 ? Σου φταιει η Ευρωπη που το μοναδικο ιδανικο της κοινωνιας σου ειναι η καταναλωση χωρις να παραγεις τιποτα ?
3)Για την ανεργια που λες , ειναι φυσιολογικο συμπτωμα της νοσου , η οποια βρισκεται ομως υπο θεραπεια.
Για τα λουκετα που λες , ηταν καλυτερα οταν οι τραπεζες δανειοδοτουσαν αφειδως εταιριακες φουσκες ?
Οταν τα ενοικια ειναι 5000ευρω το μηνα σου φταιει παλι η Ευρωπη που κλεινουν τα μαγαζια ?
4)Για την Χουντα που προτιμας να γινει , δεν θα σχολιασω καν

1> σε ένα περιβάλλον που δεν παραγει και περιμένει μόνο να εισάγει για να πάρει την υπεραξία, υπάρχει αυτό το φαινόμενο
  και φταιει και το ευρό κατά πολύ στο ότι δεν παράγεις..και δεν είσαι ανταγωνιστικός.. το τεκμηρίωσα  :cheesy:
2> σε αυτό συμφωνώ άλλα το ότι τα κατασπατάλησες δεν φταιει η κοινωνία αλλά  τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ που είναι ΔΟΤΑ και πουλημένα
  και το πολίτευμα σου η (κοινοβουλευτική ΤΥΡΑΝΙΑ) της ρεμούλας
  Το οτι η Ε.Ε σου δίνει Γραμμές και ΚΑΠ δεν σε χαλάει εσένα (κυβερνάς και διαμορφώνεσαι εσύ ή αυτοί)
  προφανώς κάνεις οτι σου πουν  :cheesy:
  ΛΑΘΟΣ

3> Συμφωνώ ότι είναι φυσιολογικό το σύμπτωμα.. όταν εχεις κατεδαφίσει τα πάντα και ζεις με δανεικά
  εσύ μπορείς να μου πεις τι παράγεται στην ευρωζώνη και είναι ανταγωνιστικό
  και μην μου πεις για γερμανικά αμάξια που παράγονται στην ΚΙΝΑ - ΙΝΔΙΑ  γιατί θα κλάψω :2funny:

4> Μακάρι να την είχαμε και σήμερα (και ας μην το σχολιάζεις) λέω εγώ  :)

αυτά μόρτη..

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αααα και μορτη που είσαι

Ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο

Το γεγονός οτι εγω πάω Παττάγια και κάθομαι ένα μήνα και θέλω 2500 ευρώ (περίπου)
ενώ αν έκανα τα ίδια στην Ελλάδα θα ήθελα 15000 ευρω

Αυτό είναι προς όφελος του τουρισμού μας; :grin:

Μάλλον   :2funny: :2funny:

επί δραχμής όμως θα ήθελα και εδώ περίπου τα ίδια  (2.500 Ευρώ)
γιατί εκεί οι αξίες είναι περίπου όπως εμείς είχαμε στην δραχμή

και στα προϊόντα πολυεθνικών παρακαλώ  ;)

οπότε μην το παλεύεις  :uglystupid:

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Πριν μπούμε στο ευρώ, η δραχμή είχε υποτιμηθεί είδη έναντι των ξένων συναλλαγμάτων και όλα τα εισαγόμενα είδη ήταν τότε πιο ακριβά, όταν μπήκαμε στο ευρώ η ισοτιμία ήταν περίπου 1 Ε =341 Δρχ. Αλλά μπαίνοντας στο ευρώ έγιναν και αρκετές «Στρογγυλοποιήσεις» στην αγορά που κάνανε την καθημερινότητα μας αρκετά ακριβή. Αυτή την στιγμή αν γυρίσουμε στην δρχ η ισοτιμία είναι 1 ευρώ =511,125 δραχµές. Δηλαδή μετά από τόσες υποτιμήσεις και τόσα χρόνια θα περίμενε κανείς να ήταν πολύ παραπάνω αλλά πάλι καλά η διαφορά είναι μόλις (50%+) 170 δρχ , αλλά πάλι έναντι του ευρώ είναι μεγάλη η διαφορά , δηλαδή αν γυρίσουμε στην δρχ όλα τα εισαγόμενα είδη από την Ευρώπη του ευρώ θα είναι πιο ακριβά κατά 50% !!!
Αυτό τι σημαίνει? Σημαίνει ότι όλα τα εισαγόμενα είδη και ότι οτιδήποτε αγοράζουμε από την Ευρώπη θα είναι περίπου 50% πιο ακριβά!!

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που παίρνει 2000 ευρώ τον μήνα , μπαίνοντας στην δρχ θα παίρνει 1 εκατομμύριο δρχ (θα λέγεται και εκατομμυριούχους LOL) Αλλά στην πραγματικότητα η πραγματική αξία του μισθού του έναντι στο ευρώ θα είναι μόλις 1000 ευρώ , δηλαδή τα μισά από ότι έπαιρνε.
Στην ουσία διπλασιάζετε το χρέος της χώρας.

Αλλά η Ελλάδα γίνετε η χώρα με φτηνά εργατικά χέρια και ευκαιρίες για επενδύσεις από τους ξένους
Μπορείς να τυπώσεις όποτε θες όσες δρχ θες και να πληρώσεις τράπεζες, δημοσίους υπαλλήλους κτλ.
Ανάπτυξη από ξένους επενδυτές
Θα αρχίσεις να παράγεις και να πάψεις να εισάγεις γιατί θα δεις ότι δεν σε συμφέρει
Όσοι έχουν τα λεφτά τους στην τράπεζα ή σε θυρίδες σε ξένο νόμισμα (δολάριο) ή χρυσός θα γίνουν σχεδόν 2 φορές πλουσιότεροι.
Κανείς δεν ξέρει αν θα αντέξουν κάτι τέτοιο όμως όλες οι τράπεζες. Αλλά στην Ελλάδα να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει νόμος που το κράτος σε εγγυάται για καταθέσεις μέχρι 200,000 ευρώ. Δηλαδή μακροχρόνια ότι και να γίνει κανείς δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του.

Το χρέος όμως με μια τέτοια κίνηση θα ήταν θεόρατο και η χώρα θα αναγκάζονταν σε υποχρεωτική χρεοκοπία και στάση πληρωμών και οι δανειστές θα χάναν τα λεφτά που μας δάνεισαν.
Στην ουσία καταλαβαίνει κανείς ότι ποτέ των ποτών δεν πρόκειται να μας αφήσουν ποτέ οι δανειστές μας να χρεοκοπήσουμε και να γυρίσουμε στην δρχ.
Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να χάσουν ποτέ τα λεφτά τους και πάντα θέλουν να βγάζουν και κάτι από την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα από αυτούς.

Αυτός είναι ο λόγος που τους συμφέρει η κατάσταση που υπάρχει σήμερά μέχρι να δούνε μέχρι που μπορούμε να αντέξουμε και αν δούνε λίγο τα δύσκολα διαγράφουν και λίγο από το χρέος. Αλλά άλλο να διαγράψουν λίγο από το χρέος για να μην χάσουν τα υπόλοιπα και άλλο να τα χάσουν όλα!

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Πριν μπούμε στο ευρώ, η δραχμή είχε υποτιμηθεί είδη έναντι των ξένων συναλλαγμάτων και όλα τα εισαγόμενα είδη ήταν τότε πιο ακριβά, όταν μπήκαμε στο ευρώ η ισοτιμία ήταν περίπου 1 Ε =341 Δρχ. Αλλά μπαίνοντας στο ευρώ έγιναν και αρκετές «Στρογγυλοποιήσεις» στην αγορά που κάνανε την καθημερινότητα μας αρκετά ακριβή. Αυτή την στιγμή αν γυρίσουμε στην δρχ η ισοτιμία είναι 1 ευρώ =511,125 δραχµές. Δηλαδή μετά από τόσες υποτιμήσεις και τόσα χρόνια θα περίμενε κανείς να ήταν πολύ παραπάνω αλλά πάλι καλά η διαφορά είναι μόλις (50%+) 170 δρχ , αλλά πάλι έναντι του ευρώ είναι μεγάλη η διαφορά , δηλαδή αν γυρίσουμε στην δρχ όλα τα εισαγόμενα είδη από την Ευρώπη του ευρώ θα είναι πιο ακριβά κατά 50% !!!
Αυτό τι σημαίνει? Σημαίνει ότι όλα τα εισαγόμενα είδη και ότι οτιδήποτε αγοράζουμε από την Ευρώπη θα είναι περίπου 50% πιο ακριβά!!

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που παίρνει 2000 ευρώ τον μήνα , μπαίνοντας στην δρχ θα παίρνει 1 εκατομμύριο δρχ (θα λέγεται και εκατομμυριούχους LOL) Αλλά στην πραγματικότητα η πραγματική αξία του μισθού του έναντι στο ευρώ θα είναι μόλις 1000 ευρώ , δηλαδή τα μισά από ότι έπαιρνε.
Στην ουσία διπλασιάζετε το χρέος της χώρας.

Αλλά η Ελλάδα γίνετε η χώρα με φτηνά εργατικά χέρια και ευκαιρίες για επενδύσεις από τους ξένους
Μπορείς να τυπώσεις όποτε θες όσες δρχ θες και να πληρώσεις τράπεζες, δημοσίους υπαλλήλους κτλ.
Ανάπτυξη από ξένους επενδυτές
Θα αρχίσεις να παράγεις και να πάψεις να εισάγεις γιατί θα δεις ότι δεν σε συμφέρει
Όσοι έχουν τα λεφτά τους στην τράπεζα ή σε θυρίδες σε ξένο νόμισμα (δολάριο) ή χρυσός θα γίνουν σχεδόν 2 φορές πλουσιότεροι.
Κανείς δεν ξέρει αν θα αντέξουν κάτι τέτοιο όμως όλες οι τράπεζες. Αλλά στην Ελλάδα να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει νόμος που το κράτος σε εγγυάται για καταθέσεις μέχρι 200,000 ευρώ. Δηλαδή μακροχρόνια ότι και να γίνει κανείς δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του.

Το χρέος όμως με μια τέτοια κίνηση θα ήταν θεόρατο και η χώρα θα αναγκάζονταν σε υποχρεωτική χρεοκοπία και στάση πληρωμών και οι δανειστές θα χάναν τα λεφτά που μας δάνεισαν.
Στην ουσία καταλαβαίνει κανείς ότι ποτέ των ποτών δεν πρόκειται να μας αφήσουν ποτέ οι δανειστές μας να χρεοκοπήσουμε και να γυρίσουμε στην δρχ.
Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να χάσουν ποτέ τα λεφτά τους και πάντα θέλουν να βγάζουν και κάτι από την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα από αυτούς.

Αυτός είναι ο λόγος που τους συμφέρει η κατάσταση που υπάρχει σήμερά μέχρι να δούνε μέχρι που μπορούμε να αντέξουμε και αν δούνε λίγο τα δύσκολα διαγράφουν και λίγο από το χρέος. Αλλά άλλο να διαγράψουν λίγο από το χρέος για να μην χάσουν τα υπόλοιπα και άλλο να τα χάσουν όλα!

ετσι  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Για να σωθούν οι τράπεζες θα πεθάνουμε εμείς  :)

ΖΗΤΩ το ΕΥΡΩ λέμε  :uglystupid:

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Αυτό ιστορικά γινόταν πάντα. Όσες φορές πήγε να χρεοκοπήσει η Αμερική και oi τράπεζες μαζεύονταν οι μεγαλοτραπεζίτες και πήγαιναν στον πρόεδρο της Αμερικής και τον έλεγαν ή θα τυπώσεις δολάρια και θα μας τα χαρίσεις ή θα χρεοκοπήσουμε και θα έρθει το χάος και ο κόσμος δεν θα μπορεί να βγάλει αύριο λεφτά από τα ATM! Και έτσι βάζαν πάντα μπρος τα μηχανήματα και τυπώναν.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα του ευρώ δεν έχει τέτοιο μηχάνημα και κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποφασίσουν όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν μπορούν να το κάνουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο πρωτόκολλο και δεν συμφέρει τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σιγή ιχθύος βλέπω  :grin:

Μάαααααλιστα... ε τότε να τα συνοψίσουμε λίγο με το ΕΥΡΩ ΜΑΣ και την Ε.Ε μας :uglystupid:

Βρε  κουτορνίθια το καλαμπόκι σας από που το αγοράζετε  :cheesy:

Από το 2002 που ήρθε το ευρώ (για να σας σώσει, μετά τα "μαγειρέματα" του ΚΙΝΕΖΟΥ  :jerking:  :uglystupid:)
η καθημερινότητα σας αυξήθηκε κατά 5 φορές πάνω ενώ οι μισθοί σας παράμειναν οι ίδιοι και τώρα που κανανε και περικοπές είσαστε και πιο κάτω  :cheesy:

NOTE: άσε που λίγο καιρό ακόμη (πιθανώς) θα έχετε και μισθούς  :uglystupid:

Αυτό έγινε όχι επειδή χρωστούσατε (τότε)  (γιατί τότε είχαμε ανάπτυξη...χεχεχεχε --> ΠΙΠΕΣ ΒΑΣΙΚΑ )

έγινε επειδή το νόμισμα δεν σας άνηκε  ως οικονομία και δεν ήταν δικό σας το εργαλείο   ;)

μετά από αυτό επειδή  είσαστε/μαστέ και μαλάκες το περάσαμε για ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ
και καταντήσαμε να έχουμε το πιο ακριβό καφέ και Super Market στην Ευρώπη  :uglystupid:

και το κούρεμα να πηγαίνει 15 Ευρώ (από 1500 ΔΡΧ)  :2funny: :2funny: :2funny: (  :jerking: :jerking:)

και όλα αυτά τα χρόνια εμείς πιστεύαμε ότι ήμασταν στη Λεωφόρο του Μέλροουζ (ασάλιωτα  :uglystupid:)  :grin:.

μετά ήρθε και η κρίση που ξετρύπωσε τις μαλακίουλες μας..
και ήρθαν και οι ΦΟΡΟΙ που σας ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και πήρατε τις κατσαρόλες τώρα  :grin:

και εσείς ακόμη πιστεύετε το παραμυθάκι ότι μέσα στην Ε.Ε και το ευρώ θα δείτε ανάπτυξη  :uglystupid:
αφου βεβαία ξεπουλήσετε τα πάντα στην πατρίδα σας..

Λιμάνια
Αεροδρόμια
Ενέργεια
τηλεπικοινωνιακές υποδομές
...
e.t.c

Που μπορεί να τα πάρουν ακόμη και οι Τούρκοι (τι ωραία)  :cheesy:

, μετά θα αυτή θα αναπτυχθεί  :uglystupid:

ή μήπως θα τα "αξιοποιήσετε" (κατά GAP)

Αααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα

Βασικά τώρα κατουρήθηκα από τα γέλια και πάω να αλλαξω σώβρακο :2funny: :2funny: :2funny:

Πείτε μου ρε κουτορνίθια με τι σας ψεκάζουν  :uglystupid:

Ο Γιωργάκης το μνημόνιο το υπέγραψε αμέσως (ναι σε όλα) και ο Αντωνάκης (ο άλλος "σωτήρας"  :uglystupid:) λέει ότι θα το "επαναδιαπραγματευτεί", αλλά λέει Ναι στο ξεπούλημα (κατ ουσία)

και οι δυο είναι φερέγγυοι βλέπετε (τους έμεινε από τα μαθητικά τους χρόνια at USA  :uglystupid:)  :grin:

όσο για σας.. :grin:

ΜΗ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.....απαπαπα θα καταστραφείτε  :cheesy:
Δεν θα μπορείτε να κάνετε ταξίδια μετά  :uglystupid:

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ;;; (  :jerking: :jerking: )

:grin: :grin: :grin:

END OF SYNOPSIS  :grin:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Βεντουζα ακου μια παραβολη , που ταιριαζει στον τροπο σκεψης σου :

Ας πουμε οτι εισαι χωρικος σε ενα μικρο και απομονωμενο χωριουδακι , εχεις τα προβατακια σου , τις κοτουλες σου και τη ζωουλα σου.Δεν εχεις παει ποτε σε μεγαλη πολη και η ζωη στο κεντρο σου φαινεται περιεργη και ανοητη.
Δυστυχως για καποιους λογους εμφανιζεις καρκινο στον πνευμονα , αρχιζεις να βηχεις ,να φτυνεις αιμα και να εισαι λιγο αδιαθετος.
Ο αγροτικος γιατρος σου λεει να πας στην μεγαλη πολη για περαιτερω διερευνηση και υποστηριξη.
Εκει στην πολη λοιπον τα συμπτωματα χειροτερευουν, και οι γιατροι σου λενε οτι πρεπει να καθησεις στο νοσοκομειο για θεραπεια.
Εσυ δεν το καταλαβαινεις και αρχιζεις να βριζεις τους γιατρους , το νοσοκομειο και τη μεγαλη πολη και να τους κατηγορεις οτι αυτοι φταινε που εσυ εχεις καρκινο , πιστευεις οτι αυτοι στο προκαλεσαν.
Τα συμπτωματα χειροτερευουν και εσυ εξακολουθεις να κατηγορεις τη γαμημενη την μεγαλη πολη που σε εφερε σ'αυτη την κατασταση.
Λες θελω να φυγω , να ξαναγυρισω στο χωριουδακι μου με τις κοτουλες μου, εκει θα ειμαι καλυτερα , εσεις φταιτε ρε μαλακες
Οι γιατροι σου λενε , οτι αν φυγεις θα πεθανεις , στο χωριο δεν υπαρχει νοσοκομειο , ουτε ειδικα μηχανηματα ουτε γιατροι. ασε που και μεις αν σε αφησουμε να φυγεις θα εχουμε νομικα προβληματα , θα παμε φυλακη αν αφησουμε εναν βαρια αρρωστο να φυγει.

Λες εσυ φιλε μου βεντουζα , αφηστε με να φυγω να παω να ταισω τις κοτουλες μου, ειστε μαλακες ολοι , φερτε μου να υπογραψω να φυγω με δικη μου ευθυνη

Οποτε υπογραφεις και φευγεις αιμοφυρτος απο το νοσοκομειο και την πολη ...για να επιστρεψεις στο καλο χωριουδακι σου που πιστευεις οτι θα σε σωσει
ομως δυστυχως η "θεραπεια" σου δεν επιασε ,δεν προλαβαινεις να φτασεις και αφηνεις την τελευταια σου πνοη στο ΚΤΕΛ
σε μεταφερουν στο νεκροτομειο , οπου ο καθηγητης Ιατροδικαστικης λεει στους φοιτητες τροπους να αποφυγουν στο μελλον τετοια ατυχη περιστατικα, πρεπει να τους τρομαζουμε με λαικιστικους φοβους χρεοκοπειας για να μενουν στο νοσοκομειο...ή να τους κοιμιζουμε με ψευτικες ελπιδες πλουτου για να συμορφωνονται στην αγωγη... μιας και απο μονοι τους ειναι ανικανοι να κρινουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom