Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 170K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
Δεν καταλαβαινω γιατι παιζετε με τις λεξεις, τις εννοιες και τις ταμπελες και δεν ασχολειστε με την ουσια. Αυτο που εκφραζει ο Τζημερος ειναι η ΛΟΓΙΚΗ και η ΠΡΟΟΔΟΣ και δεν εχει να κανει με ιδεοληψιες και ταμπου. Μειωση του αχανους κρατους, διαλυση των συντεχνιων, ανταποδοτικοτητα υπηρεσιων, αμοιβες βαση ικανοτητας και προσφορας, απλοποιηση των διαδικασιων, σταθερο και φτηνοτερο φορολογικο περιβαλλον και δημιουργια ενος τοπιου φιλικου προς την εργασια και την επιχειρηματικοτητα. Και πολλα αλλα που ειναι ξεκαθαρα στις θεσεις που ειναι στο site της Δημιουργιας.

Ουτε "φιλελευθερισμος" ουτε "νεοφιλελευθερισμος" ουτε "κοινωνικος φιλελευθερισμος", αυτες ειναι ταμπελες που μπερδευουν.


ΛΟΓΙΚΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ειναι τα δυο βασικα πρωτα στοιχεια.

Αλλα ο Τζημερος απευθυνεται στους λιγους και ειναι εναντιος στους πολλους γι αυτο δεν εχει επιδραση.

Αν δεν ταξει "αυξησεις μισθων και συνταξεων", "νεες προσληψεις", "παταξη της φοροδιαφυγης" δεν εχει ελπιδα σε αυτο το ΚΩΛΟκρατος με αυτους τους ΚΩΛΟψηφοφορους.


Το ξαναβαζω γιατι εχουμε ξεφυγει παλι με θεωριες.
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.794
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Αν δεν ταξει "αυξησεις μισθων και συνταξεων", "νεες προσληψεις", "παταξη της φοροδιαφυγης" δεν εχει ελπιδα σε αυτο το ΚΩΛΟκρατος με αυτους τους ΚΩΛΟψηφοφορους.

δεν ισχύει..
ο κόσμος πλέον θα στηρίξει αυτόν που θα τάξει φυλακές και δικαιοσύνη 
δλδ αυστηρή δικαιοσύνη σαν αυτή που εφαρμόζετε στν ευρώπη


αν βρισκόταν κάποιος που θα έκανε το παραπάνω μετά θα μπορούσε να περάσει ότι πολιτική γουστάρει για τα τουλάχιστον επόμενα 10χρόνια  ;)
αλλά δεν...
 

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.706
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
Το ξαναβαζω γιατι εχουμε ξεφυγει παλι με θεωριες.
πολλά από αυτά έχουν βάση...όπως και πολλά που λένε οι αριστεροί.. το θέμα είναι ότι εφαρμόζονται από ανθρώπους που βέβαια δεν είναι τέλειοι.. καλή είναι η επιχειρηματικότητα όταν όμως βελτιώνει το επίπεδο όλων και ελέγχεται από ένα δίκαιο κράτος.. όταν όμως το κέρδος και η μείωση του κόστους μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο τότε υπάρχουν προβλήματα..
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
δεν ισχύει..
ο κόσμος πλέον θα στηρίξει αυτόν που θα τάξει φυλακές και δικαιοσύνη 
δλδ αυστηρή δικαιοσύνη σαν αυτή που εφαρμόζετε στν ευρώπη


αν βρισκόταν κάποιος που θα έκανε το παραπάνω μετά θα μπορούσε να περάσει ότι πολιτική γουστάρει για τα τουλάχιστον επόμενα 10χρόνια  ;)
αλλά δεν...



Λαθος και παλι. Αυτη τη στιγμη πρωτη προτεραιοτητα ειναι η δημιουργια ενος υγιους και εξορθολογισμενου κρατους. Με παραγωγη και ισοσκελισμενους, τουλαχιστον, προυπολογισμους. Η φυλακες και η δικαιοσυνη επονται. Μπηκε φυλακη ο Τσοχας, ειδες κατι να αλλαζει προς το καλυτερο?
 

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.297
Like
0
Πόντοι
16
δηλαδή θελεις ο νομοθέτης να δωσει επιδομα σε πολυτεκνους αλλα όχι στη Μενεγακη... αυτό με τους τυφλούς ταξιτζήδες γιατι μου το λες; εγω τους τα εδωσα η εγω δεν τα πηρα;; Αλλα πες ότι τα πηρες και εισαι +50000 και τι εγινε;; θα μειωσεις τους φορους;
Να δω την αγγλια λοιπον γιατι αν δω την σιγκαπουρη με ένα κομμα στις εκλογες δεν θα σου αρεσει  :grin:
Τι εγινε στην Αγγλια το 2015; δεν είναι χρεωμενη; δεν εχει φτωχούς; τι ακριβως να δω;

ουτε εσυ τα εδωσες ουτε τα πηρες - διαμαρτυρηθηκες ομως (οπως και οι περισσοτεροι ελληνες - αχ τι θα απογινουν τα κακομοιρα τα παιδακια) οταν καποιοι ελεγαν οτι ετσι δεν γινεται και πρεπει να υπαρξει αυστηροτερος ελεγχος και επιδοματα μονο σε αυτους που τα εχουν πραγματικα αναγκη - και αυτο σε ολους τομεις που το κρατος σπαταλαει τα χρηματα μας

ξερεις καμια χωρα που δεν ειναι χρεωμενη ? που δεν εχει φτωχους ? δες που ηταν η αγγλια (ή η χιλη ή η σιγκαπουρη αντιστοιχα) το 70 και που ειναι τωρα και δειξε μου ενα αλλο μοντελο που να εφερε καλυτερα αποτελεσματα (αναπτυξης, αναδιανομης πλουτου, οποιο μετρησιμο αποτελεσμα θελεις)
 

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.297
Like
0
Πόντοι
16
Κάπου εδώ με μπερδέψατε.

Αν κατάλαβα καλά, επαινείτε την φιλελεύθερη πολιτική της Αγγλίας, από το 1979 και έπειτα. Όμως αυτή ακριβώς η πολιτική δεν ήταν που ανάγκασε την Αγγλία σε  παράπλευρη πολιτική "ανεξέλεγκτης" κρατικής κοινωνικής πρόνοιας, την οποία μάλιστα και κατακρίνατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας;

φυσικα και την επαινω οπως και παραλληλα καταδικαζω την ανεξελεγκτη προνοια - η χιλη δεν υιοθετησε τετοιο μοντελο προνοιας και εχει συγκριτικα για το μεγεθος της καλυτερα αποτελεσματα (και οικονομικα και κοινωνικα)
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.437
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Έτσι όπως τα γράφετε... Ο φιλελευθερισμός, έτσι όπως ξέφυγε και διαμορφώθηκε, είναι μια μοντέρνα μορφή "φεουδαρχίας" στο πιο "πολίτικλι κορέκτ". Αφήστε λοιπόν τον κ. Τραβαμούνη να λαλάει...

Άγιε επιτρέψτε μου δεν ξέφυγε, είναι ακριβώς έτσι η φύση του. Ο ίδιος ο φεουδαρχισμός νομαδικού κεφαλαίου βρίσκεται στον πυρήνα του. Είναι η ιδεολογικοποίηση ενός κλασικού εκβιασμού που θα ταίριαζε ίσως να ονομάζαμε "διπλό προνόμιο". Δηλ. και μου δίνεις απόλυτη ελευθερία και δεν σου έχω καμία υποχρέωση. Εξάρτηση χωρίς αντάλλαγμα. Υποταγή σε μια ιδέα βαθιά κοινωνική ως δήθεν βασική φυσική δύναμη. Ενώ πρόκειται περί μεγαλοταξικής οικονομικής φιλοσοφίας.

Τop down δόγμα βγαλμένο από τα σπλάχνα της οικονομικής υπέρ-ελίτ που λόμπισε με επιτροπές & λέσχες επί δεκαετίες σε πανεπιστήμια, μίντια, κόμματα, κλπ ώστε να καταγραφεί στον κοινό νου ως μία γενική αυτοματιστική ιδεολογία. Αυτά τα λόμπι ιδρύθηκαν παράλληλα με τον επίσημο τεχνικό κλάδο της παγκοσμιοποίησης (IMF WB WTO). Ο τεχνικός κλάδος επεξεργάστηκε πρακτικά το δόγμα απευθείας επιβαλλόμενο στους πτωχούς. Ο νεοφιλελευθερισμός όμως για την Δύση έπρεπε να προετοιμάσει το έδαφος. Διότι υπήρχε το εμπόδιο της δημοκρατίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Ήταν η 30 χρόνια οργανωμένη απάντηση στα 70s του ουτοπικού ατομισμού στον δημοκρατικό σοσιαλισμό που είχε πάρει πολύ τα πάνω του μετά τον ΒΠΠ, και εκδηλώθηκε πλήρως στη Δύση στα 60s.

Έπρεπε επισήμως να ανήκει στις ακραίες ιδεολογίες κατ εμέ γιατί βασίζεται σε αξιώματα. Διαβάστε Αυστριακά οικονομικά, που ήταν βασικός διαμορφωτής ιδεολογικής βάσης, όποτε έχετε λίγο χρόνο έστω αποσπασματικά. Ίσως θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για οικονομική φιλοσοφία κυρίως, με ελάχιστο μαθηματικό προσανατολισμό και πολλές συμπεριφορικές υποκειμενικές παρατηρήσεις επί του ανθρώπου. Κυρίως από αριστοκρατικού προφίλ sponsored Ιουδαίους οικονομικούς καθηγητές της διασποράς. Ένα κομμάτι διανόησης δηλαδή με συγκεκριμένη αποστροφή σε κάθε κοινωνισμό λόγω φυλετικής ταλαιπωρίας του από κακές εκφάνσεις του.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
πως να μειωσεις ρε αδερφε τις σπαταλες στα επιδόματα όταν εχεις 30% φτωχούς; πλακα μας κανεις;

Αυτό με τα αλλα μοντελα που λες βρισκεται μονο στο μυαλο σου.
Το δικο σου το μοντελο το κρινεις θεωρητικα, των αλλων ομως όπως εφαρμοστηκαν... Μονα, ζυγα δικα σου δηλαδή...
Ειπαμε το μεγαλυτερο πρόβλημα των φιλελευθερων είναι ο εγωισμος και η αρνηση της πραγματικότητας.

καθόλου πλάκα…. η σωστή διαχείριση των επιδομάτων είναι η βάση κάθε καθώς πρέπει φιλελεύθερου κράτους…

έχεις 30% φτωχούς (κατά τα λεγόμενα σου)…. πρέπει τους ξεχωρίσεις ως εξής

ποιοί είναι πραγματικά φτωχοί
1.1  ποιοί είναι φτωχοί γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (ανίκανοι προς εργασία λόγω αναπηρίας, ασθένειας κλπ κλπ κλπ)
1.2  ποιοί είναι φτωχοί γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ  (τεμπέληδες)
2. ποιοί είναι φτωχοί κατά δήλωσιν (λαμόγια)

επιδόματα δικαιούνται και πρέπει να δίνονται ΜΟΝΟΝ στην κατηγορία 1.1 …. όλοι οι άλλοι δεν χρειάζονται επιδόματα αλλά πολιτικές οι οποίες θα τους βάλουν τα δυό ποδάρια σε ένα παπούτσι…

τους της κατηγορίας 1.2 χρειάζεται πολιτική που θα τους σπρώξει να τσακιστούν να δουλέψουν και για την κατηγορία 2 πολιτική που θα τους ρίχνει δυνατές φάπες μέχρι να κατουρήσουν αίμα…

είμαι σίγουρος ότι αν γίνει κάποιος αυστηρός διαχωρισμός στις παραπάνω κατηγορίες και εξέταση των πάντων σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ βάση τότε το 30% που λες θα γίνει το πολύ 10%
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάπου εδώ με μπερδέψατε.

Αν κατάλαβα καλά, επαινείτε την φιλελεύθερη πολιτική της Αγγλίας, από το 1979 και έπειτα. Όμως αυτή ακριβώς η πολιτική δεν ήταν που ανάγκασε την Αγγλία σε  παράπλευρη πολιτική "ανεξέλεγκτης" κρατικής κοινωνικής πρόνοιας, την οποία μάλιστα και κατακρίνατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας;

μέγα λάθος… η ανεξέλεγκτη πολιτική κρατικής κοινωνικής πρόνοιας είναι προιόν των κυβερνήσεων των εργατικών των πρώτων μεταπολεμικών περιόδων, οι οποίες δεν άλλαξαν ως όφειλαν τα κακώς κείμενα της εποχής της βιομηχανικής επανάστασης στην βρετανική κοινωνία όπως για παράδειγμα τους νόμους περί κτήσης γης κλπ κλπ κλπ…

οι μετέπειτα κυβερνήσεις αρχής γενομένης από την λαίδη Μάργκαρετ προσπαθούν να θέσουν φραγμούς και κανόνες στις πολιτικές αυτές έτσι ώστε η κρατική κοινωνική πρόνοια να γίνει περισσότερο στοχευμένη και αποδοτική…
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.437
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
ναι η τύπισσα έχει στα 44 της 12 παιδιά από οκτώ διαφορετικούς πατεράδες και το σύνολο της κρατικής βοήθειας σε αυτήν είναι περίπου 68.000 λίρες τον χρόνο...

Αχαχα και μετά εμείς έχουμε το σούπερ σπάταλο κοινωνικό κράτος :2funny:
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.935
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Άγιε επιτρέψτε μου δεν ξέφυγε, είναι ακριβώς έτσι η φύση του. Ο ίδιος ο φεουδαρχισμός νομαδικού κεφαλαίου βρίσκεται στον πυρήνα του. Είναι η ιδεολογικοποίηση ενός κλασικού εκβιασμού που θα ταίριαζε ίσως να ονομάζαμε "διπλό προνόμιο". Δηλ. και μου δίνεις απόλυτη ελευθερία και δεν σου έχω καμία υποχρέωση. Εξάρτηση χωρίς αντάλλαγμα. Υποταγή σε μια ιδέα βαθιά κοινωνική ως δήθεν βασική φυσική δύναμη. Ενώ πρόκειται περί μεγαλοταξικής οικονομικής φιλοσοφίας.

Τop down δόγμα βγαλμένο από τα σπλάχνα της οικονομικής υπέρ-ελίτ που λόμπισε με επιτροπές & λέσχες επί δεκαετίες σε πανεπιστήμια, μίντια, κόμματα, κλπ ώστε να καταγραφεί στον κοινό νου ως μία γενική αυτοματιστική ιδεολογία. Αυτά τα λόμπι ιδρύθηκαν παράλληλα με τον επίσημο τεχνικό κλάδο της παγκοσμιοποίησης (IMF WB WTO). Ο τεχνικός κλάδος επεξεργάστηκε πρακτικά το δόγμα απευθείας επιβαλλόμενο στους πτωχούς. Ο νεοφιλελευθερισμός όμως για την Δύση έπρεπε να προετοιμάσει το έδαφος. Διότι υπήρχε το εμπόδιο της δημοκρατίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Ήταν η 30 χρόνια οργανωμένη απάντηση στα 70s του ουτοπικού ατομισμού στον δημοκρατικό σοσιαλισμό που είχε πάρει πολύ τα πάνω του μετά τον ΒΠΠ, και εκδηλώθηκε πλήρως στη Δύση στα 60s.

Έπρεπε επισήμως να ανήκει στις ακραίες ιδεολογίες κατ εμέ γιατί βασίζεται σε αξιώματα. Διαβάστε Αυστριακά οικονομικά, που ήταν βασικός διαμορφωτής ιδεολογικής βάσης, όποτε έχετε λίγο χρόνο έστω αποσπασματικά. Ίσως θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για οικονομική φιλοσοφία κυρίως, με ελάχιστο μαθηματικό προσανατολισμό και πολλές συμπεριφορικές υποκειμενικές παρατηρήσεις επί του ανθρώπου. Κυρίως από αριστοκρατικού προφίλ sponsored Ιουδαίους οικονομικούς καθηγητές της διασποράς. Ένα κομμάτι διανόησης δηλαδή με συγκεκριμένη αποστροφή σε κάθε κοινωνισμό λόγω φυλετικής ταλαιπωρίας του από κακές εκφάνσεις του.

Περίπου το ίδιο εννούμε. Ο φιλευθερισμός του Τζον Λοκ όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον φιλελεθερισμό του Μίλτον Φρίντμαν.
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.935
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
φυσικα και την επαινω οπως και παραλληλα καταδικαζω την ανεξελεγκτη προνοια - η χιλη δεν υιοθετησε τετοιο μοντελο προνοιας και εχει συγκριτικα για το μεγεθος της καλυτερα αποτελεσματα (και οικονομικα και κοινωνικα)

Στην Χιλή υπάρχουν και εκατομμύρια οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση στο αγαθό του νερού.   ;)
 

Επισκέπτης
καθόλου πλάκα…. η σωστή διαχείριση των επιδομάτων είναι η βάση κάθε καθώς πρέπει φιλελεύθερου κράτους…

έχεις 30% φτωχούς (κατά τα λεγόμενα σου)…. πρέπει τους ξεχωρίσεις ως εξής

ποιοί είναι πραγματικά φτωχοί
1.1  ποιοί είναι φτωχοί γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (ανίκανοι προς εργασία λόγω αναπηρίας, ασθένειας κλπ κλπ κλπ)
1.2  ποιοί είναι φτωχοί γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ  (τεμπέληδες)
2. ποιοί είναι φτωχοί κατά δήλωσιν (λαμόγια)

επιδόματα δικαιούνται και πρέπει να δίνονται ΜΟΝΟΝ στην κατηγορία 1.1 …. όλοι οι άλλοι δεν χρειάζονται επιδόματα αλλά πολιτικές οι οποίες θα τους βάλουν τα δυό ποδάρια σε ένα παπούτσι…

τους της κατηγορίας 1.2 χρειάζεται πολιτική που θα τους σπρώξει να τσακιστούν να δουλέψουν και για την κατηγορία 2 πολιτική που θα τους ρίχνει δυνατές φάπες μέχρι να κατουρήσουν αίμα…

είμαι σίγουρος ότι αν γίνει κάποιος αυστηρός διαχωρισμός στις παραπάνω κατηγορίες και εξέταση των πάντων σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ βάση τότε το 30% που λες θα γίνει το πολύ 10%
είναι όλα λαθος ένα προς ένα...
1. Το ποιος είναι πραγματικα φτωχος φαινεται από τα περισουσιακα του στοιχεια
1.1 Σ αυτους που δεν μπορουν λογω ασθενειας περιλαμβάνονται και τοξικομανεις- αλκοολικοι
1.2 Για να βρεις ποιοι δεν θελουν πρεπει να τους δωσεις δουλεια και να μην την δεχτουν και με 1850000 ανεργους που εχει επισημά η αγγλια όπως καταλαβαίνεις είναι λιγο δυσκολο... Τουλάχιστον με φιλελευθερες πολιτικες
2. Φτωχοι λαμογια τι εννοεις; Ότι γουσταρουν πχ να μενουν στους δρομους και εχουν περιουσια σε χρυσο;
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.935
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
μέγα λάθος… η ανεξέλεγκτη πολιτική κρατικής κοινωνικής πρόνοιας είναι προιόν των κυβερνήσεων των εργατικών των πρώτων μεταπολεμικών περιόδων, οι οποίες δεν άλλαξαν ως όφειλαν τα κακώς κείμενα της εποχής της βιομηχανικής επανάστασης στην βρετανική κοινωνία όπως για παράδειγμα τους νόμους περί κτήσης γης κλπ κλπ κλπ…

οι μετέπειτα κυβερνήσεις αρχής γενομένης από την λαίδη Μάργκαρετ προσπαθούν να θέσουν φραγμούς και κανόνες στις πολιτικές αυτές έτσι ώστε η κρατική κοινωνική πρόνοια να γίνει περισσότερο στοχευμένη και αποδοτική…

Παπαριές καμαρωτές...

Στα χρόνια της Βαρώνης Θάτσερ ήταν που εκτινάχθηκε και γιγαντώθηκε η ανεργία, με αποτέλεσμα το κράτος να αναγκαστεί να δίνει αριθμητικά τα υπετριπλάσια επιδόματα ανεργίας, από αυτά που έδινε πριν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται όλο και περισσότερο χρονο με τον χρόνο ο προυπολογισμός του σε αυτόν τον τομέα.  
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.437
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Περίπου το ίδιο εννούμε. Ο φιλευθερισμός του Τζον Λοκ όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον φιλελεθερισμό του Μίλτον Φρίντμαν.

Ο νεοκλασικισμός έχει κοινό με τον κλασικισμό το γεγονός ότι προωθεί την αγοραία πρωτοβουλία. Διαφορετικό έχει ότι δεν καταργεί το παλιό όπως τότε αλλά κοιτάει πίσω. Ο κλασικισμός ήταν προοδευτικός ενώ ο νεοκλασικισμός αναχρονιστικός.
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.935
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Ο νεοκλασικισμός έχει κοινό με τον κλασικισμό το γεγονός ότι προωθεί την αγοραία πρωτοβουλία. Διαφορετικό έχει ότι δεν καταργεί το παλιό όπως τότε αλλά κοιτάει πίσω. Ο κλασικισμός ήταν προοδευτικός ενώ ο νεοκλασικισμός αναχρονιστικός.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τον κλασικό φιλελευθερισμό του Τζον Λοκ και τον νεοκλασικό φιλελευθερισμό του Μιλτον Φρίντμαν.
 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Μηνύματα
9.437
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Παπαριές καμαρωτές...

Στα χρόνια της Βαρώνης Θάτσερ ήταν που εκτινάχθηκε και γιγαντώθηκε η ανεργία, με αποτέλεσμα το κράτος να αναγκαστεί να δίνει αριθμητικά τα υπετριπλάσια επιδόματα ανεργίας, από αυτά που έδινε πριν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται όλο και περισσότερο χρονο με τον χρόνο ο προυπολογισμός του σε αυτόν τον τομέα.  

Αυτή την κάρτα κρατάγανε στην ουρά. Unemployment benefit form forty. Έγινε και συγκρότημα.

UB40-Signing-Off--Bonu-567585.jpg
 

Επισκέπτης
ουτε εσυ τα εδωσες ουτε τα πηρες - διαμαρτυρηθηκες ομως (οπως και οι περισσοτεροι ελληνες - αχ τι θα απογινουν τα κακομοιρα τα παιδακια) οταν καποιοι ελεγαν οτι ετσι δεν γινεται και πρεπει να υπαρξει αυστηροτερος ελεγχος και επιδοματα μονο σε αυτους που τα εχουν πραγματικα αναγκη - και αυτο σε ολους τομεις που το κρατος σπαταλαει τα χρηματα μας

ξερεις καμια χωρα που δεν ειναι χρεωμενη ? που δεν εχει φτωχους ? δες που ηταν η αγγλια (ή η χιλη ή η σιγκαπουρη αντιστοιχα) το 70 και που ειναι τωρα και δειξε μου ενα αλλο μοντελο που να εφερε καλυτερα αποτελεσματα (αναπτυξης, αναδιανομης πλουτου, οποιο μετρησιμο αποτελεσμα θελεις)
εχεις την εντυπωση ότι θα μπορουσε να σταθει φιλελευθερισμος χωρις σπαταλη;
Φυσικα και δεν ξερω καμια χωρα που να μην είναι χρεωμενη όπως επισης δεν ξερω και καμια χωρα με κοινωνικο φιλελευθερισμο στην πραξη.
Το να μου λεει ο άλλος ότι θα ξεχωρισει σε ποιους θα δωσει επιδωματα δεν είναι κοινωνικος φιλελευθερισμος είναι ένα βημα πριν το αουσβιτς...
Οσο το κρατος ελεγχεται από κομματα και τα κομματα από επιχειρηματιες η σπαταλη είναι επιβεβλημενη για να μην τα χασεις όλα. Ειπαμε ο πλουτος είναι μοιρασμένος σε 10 χερια, αν δεν θες τον οχλο εναντιον σου πρεπει να μοιρασεις χρημα τουλάχιστον για τα βασικα. Αν θες να εχεις και πελατακια κανεις και τα στραβα ματια στα λαμογια... Στην τελικη, δικα σου λεφτα μοιραζεις; αυριο αυξανεις το φπα στα τσιγαρα και τα ξαναμαζεύεις.
Αυτό είναι αδερφε το φιλελευθερο μοντελο στην πραξη και όχι αυτό που διαβαζεις στα βιβλια.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom