Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 170K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Μα απο εκει ξεκιναει το λαθος, οτι εισαι τοσο μαλακισμενος λαος που βριζεις κατα παντων εκτος των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ? Μηπως επειδη εισαι και συ* μεσα σε αυτους?? Ρητορικο το ερωτημα.

*Οχι προσωπικα εσυ, ο obiwan,ο μαλακας ο νεοελληναρας που βριζει τους γερμανους, τους βελγους, τους ολλανδους και οποιον αλλο......

Η μεταπολίτευση έχει φάει γαμώ το μπινελίκι στην χώρα. Δεν την βρίσαμε ως λαός; Όλα είναι πρόβλημα. Και τα μνημόνια είναι η κακή κατάληξη. Και πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τόσο χρήμα και επιτήρηση είναι και αυτό πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει ηθικά το θέμα γιατί δεν υπάρχει ηθική σε θέμα χρήμα. Για να βάζουν λεφτά κάτι προφυλάσσουν που τους ενδιαφέρει ακόμα. Αν τα βάζουν λάθος είναι μέρος του προβλήματος.

Αν εσύ νιώθεις ότι έχεις ευεργέτες είναι θέμα ψυχολογία σου. Εγώ βλέπω επενδυτές στην ευρωζωνική σταθερότητα που κάνουν τα πάντα να εξασφαλίσουν αποπληρωμές και άφησαν ατσεκάριστες τέσσερα χρόνια τις τομές.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ρε μεγάλε, τα έχεις κάνει σαλάτα.

3 πράγματα κοιτάν οι αγορές για να δανείσουν:

Χρέος

Ελλειμμα

Ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγών.

Και τα 3 αυτά ήταν για κλάματα το 2009. Γι' αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ.

Άϊντε.......

Έβαλες άλλο ένα και σωστό. Τα άλλα δύο είναι αυτά που συζήταγα με το παλικάρι. Με ένα μόνο δεν πας αγορο-μπουζού.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ βλέπω επενδυτές στην ευρωζωνική σταθερότητα που κάνουν τα πάντα να εξασφαλίσουν αποπληρωμές και άφησαν ατσεκάριστες τέσσερα χρόνια τις τομές.

φυσικα γιατι πλεον μας βαρεθηκανε - οποτε μας ειπαν για τομες οι δικοι μας ελεγαν για ισοδυναμα

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
και ποιος εγγυαται οτι θα πανε σε επενδυσεις και οχι σε καγιεν και ρωσιδες οπως δειχνει η ιστορια μας ?

Εγγυήσεις δεν ζητάει η ελεύθερη δανειακή αγορά επιτόκια ανεβοκατεβάζει. Εγγυήσεις ζητούν ειδικοί οργανισμοί όπως το ΔΝΤ από την ώρα που είσαι σε εποπτεία.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ναι, σίγουρα.

Αφού θα έχεις ρίξει ένα κανόνι 300 δισ. θα τρέξουν όλοι νσ σε δανείσουν.

Είδαμε πως τρέξαν οι Ρώσοι, οι Κνέζοι και τα BRICS.

Αλλά σοβαρά:

Ξέρεις ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο που να έχει χρέος 0;

ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ.

Δεν μιλάμε σοβαρά. Υπόθεση είχε κάνει ο Άλεξ τι γίνεται αν δεν χρωστάς τίποτα μα τίποτα ενώ έχεις κάποιο κρατικό έλλειμμα εσόδων εξόδων.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
κανεις δεν σου χρωσταει νταλικες λεφτα και δεν προκειται να σου δωσει για να χτισεις οικονομια - οταν εισαι σπαταλος - και στην τελικη γιατι να βαλει καποιος 20 δις σε αυτη τη σπαταλη χωρα ? για να εχει το παμε και τον φωτοπουλο να κανουν οτι τους καπνισει ? οπως ειπαν και καποιοι αλλοι γιατι να σας δανεισουμε και να μην αυξησουμε τις δικες μας συνταξεις ή τα συστηματα υγειας ?

το μνημονιο σε γενικες γραμμες αυτο λεει - εμεις αναχρηματοδοτουμε το χρεος σας αλλα πλεον βγαλτε περα (κοινως πλεονασματα) μονοι σας - οσο δεν το καταφερνουμε τοσο χειροτερα τα κανουμε.

Αφού κάνεις τόσες πολλές περικοπές για να ισοσκελίσεις βαθύ κρατικό έλλειμμα έχεις ρημάξει και τον ιδιωτικό σε φόρους και τον όγκο χρήματος στην αγορά σου απο κομμένους μισθούς και τραπεζική ανεπάρκεια ωστε δεν ξεκινά ανάπτυξη χωρίς κλώτσημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ισορροπημένο πρόγραμμα, έτσι και αλλιώς μαμούθ σε χρόνο και όγκο, που να μην έχει και επένδυση μέσα. Δεν είμαστε Ιρλανδία στημένη μοντέρνα οικονομικά & κρατικά χώρα με με τις πολυεθνικάρες μέσα φορολογικό λιμάνι, ξέρετε έχω μια τρύπα στο τραπεζικό μου φερειπείν μια ανακεφαλαίωση χρειάζονται θα μαζέψω και δυο τρία γύρω γύρω και τσούπ. Εμείς μπήκαμε σε πρόγραμμα γενικής ανακατασκευής με πολύ χρήμα σε εξυπηρέτηση μεγάλου δανείου και το κράτος ως κυρίως πρόβλημσ καμία σχέση κεντρικό πρόβλημα η αγορά. Και φοβερά κόμματα ενθρονισμένα. Δεν είναι καθόλου απλό. Με κανένα δεν συγκρινόμαστε σε δυσκολία που είχε επιμέρους αγοραία μόνο η και περιορισμένα κρατικά προβλήματα μετά το 2008.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Αφού κάνεις τόσες πολλές περικοπές για να ισοσκελίσεις βαθύ κρατικό έλλειμμα έχεις ρημάξει και τον ιδιωτικό σε φόρους και τον όγκο χρήματος στην αγορά σου απο κομμένους μισθούς και τραπεζική ανεπάρκεια ωστε δεν ξεκινά ανάπτυξη χωρίς κλώτσιμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ισορροπημένο πρόγραμμα, έτσι και αλλιώς μαμούθ σε χρόνο και όγκο, που να μην έχει και επένδυση μέσα. Δεν είμαστε Ιρλανδία στημένη μοντέρνα οικονομικά & κρατικά χώρα με με τις πολυεθνικάρες μέσα φορολογικό λιμάνι, ξέρετε έχω μια τρύπα στο τραπεζικό μου φερειπείν μια ανακεφαλαίωση χρειάζονται θα μαζέψω και δυο τρία γύρω γύρω και τσούπ. Εμείς μπήκαμε σε πρόγραμμα γενικής ανακατασκευής με πολύ χρήμα σε εξυπηρέτηση μεγάλου δανείου και το κράτος ως κυρίως πρόβλημσ καμία σχέση κεντρικό πρόβλημα η αγορά. Και φοβερά κόμματα ενθρονισμένα. Δεν είναι καθόλου απλό. Με κανένα δεν συγκρινόμαστε σε δυσκολία που είχε επιμέρους αγοραία μόνο η και περιορισμένα κρατικά προβλήματα μετά το 2008.

Σωστή ανάλυση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
που εκει;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
εχετε πολύ πλακα οι φιλελευθεροι

τι λες ρε παπάρα ??

κάτι για council houses έχεις ακούσει ?? κάτι μήπως για housing support??

ααα ναι και αυτοί που κατά τον Μάκουλα παίρνουν τηλέφωνα με κλάματα παίζει στην πλειοψηφία να έχουν φάει τρία τέσσερα μηνιάτικα από αυτά τα οποία δίνει το κράτος σαν συμπλήρωμα για να πληρώσουν δόσεις στεγαστικού και νοίκια στους μπούκηδες ή να έχουν πάρει οικογενειακά από ένα αιφον...

διάβασε

ΥΓ είναι άλλο πράγμα το δεν έχω λεφτά να πληρώσω νοίκι και άλλο πράγμα το δεν μου νοικιάζει κανένας... γιατί μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών αρνούνται να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους επιδοματούχους (για προφανείς λόγους επειδή και εκεί κάνει το κράτος την ίδια μαλακία με την Ελλάδα να δίνει το επίδομα στον νοικιάρη ο οποίος συνήθως το μεταφράζει σε πιντες μπύρας και όχι στον ιδιοκτήτη)...

Επισκέπτης
τι λες ρε παπάρα ??

κάτι για council houses έχεις ακούσει ?? κάτι μήπως για housing support??

ααα ναι και αυτοί που κατά τον Μάκουλα παίρνουν τηλέφωνα με κλάματα παίζει στην πλειοψηφία να έχουν φάει τρία τέσσερα μηνιάτικα από αυτά τα οποία δίνει το κράτος σαν συμπλήρωμα για να πληρώσουν δόσεις στεγαστικού και νοίκια στους μπούκηδες ή να έχουν πάρει οικογενειακά από ένα αιφον...

διάβασε

ΥΓ είναι άλλο πράγμα το δεν έχω λεφτά να πληρώσω νοίκι και άλλο πράγμα το δεν μου νοικιάζει κανένας... γιατί μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών αρνούνται να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους επιδοματούχους (για προφανείς λόγους επειδή και εκεί κάνει το κράτος την ίδια μαλακία με την Ελλάδα να δίνει το επίδομα στον νοικιάρη ο οποίος συνήθως το μεταφράζει σε πιντες μπύρας και όχι στον ιδιοκτήτη)...
ναι ξερω...
Το κρατος και η κακουργα κοινωνια φταινε!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

και καλά κάνουνε... να πάνε οι γονείς τους να δουλέψουνε και να μην κοπροσκυλιάζουνε από το πρωί στις πάμπ...

living on benefits λένε... που σημαίνει τεμπέληδες που δεν κάνουν τίποτε και περιμένουν την πρόνοια (που παρεχόταν αφειδώς και ευτυχώς κόβεται σιγά σιγά)...

Επισκέπτης
και καλά κάνουνε... να πάνε οι γονείς τους να δουλέψουνε και να μην κοπροσκυλιάζουνε από το πρωί στις πάμπ...

living on benefits λένε... που σημαίνει τεμπέληδες που δεν κάνουν τίποτε και περιμένουν την πρόνοια (που παρεχόταν αφειδώς και ευτυχώς κόβεται σιγά σιγά)...
κατά συνεπεια ερχεσαι στα λογια μου...
η κοινωνικος, η φιλελευθερισμος. Και τα δυο δεν γινεται!  :)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αχχχ καλέ δάκρυσα με το δικό σου παραπάνω...

έλα εδώ να σου δείξω την πραγματικότητα

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.462
Πόντοι
25.467

Η κυβέρνηση Κάμερον, δημιουργεί θέσεις εργασίας;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496

Εδειχνε μια ηλιθια,ενα ζωον,που ζουσε στην Αγγλια και τη ρωτησαν αν δουλευει.Απαντησε,δεν εχω δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωη μου,απλως φροντιζω να κανω παιδια.Με τα κρατικα επιδοματα,χιλιαδες λιρες μηνιαιως ζω ανετα.

Επισκέπτης
το 25-30% των πολιτων της φιλελεύθερης ευρωπης ζουν κατω από το οριο της φτωχιας...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κατά συνεπεια ερχεσαι στα λογια μου...
η κοινωνικος, η φιλελευθερισμος. Και τα δυο δεν γινεται!  :)

λάθος κάνεις.... γίνεται και παραγίνεται...

έχω προ καιρού πεί ότι η κοινωνική πρόνοια πρέπει να υπάρχει αλλά να είναι στοχευμένη και εξατομικευμένη.... πριν δοθεί το οποιοδήποτε επίδομα σε κάποιον πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς τα πάντα γύρω από αυτόν...

τα επιδόματα δεν πρέπει να δίνονται με οριζόντιες διατάξεις αλλά κατά περίπτωση και αφού εξεταστούνε οι προυποθέσεις της κάθε περίπτωσης συγκεκριμένα...

εμείς και στην αγγλία έχουμε κομμουνιστικό φιλελευθερισμό... μέχρι και ο λέφτης ο οποίος εργάζεται κανονικά και παίρνει αρκετά πάνω από τον βασικό (ΔΕΗ γαρ) τσιμπάει επίδομα τροφής και δωρεάν ρεύμα γιατί.. πέρισυ ήταν άνεργος και δεν δήλωνε εισόδημα... (φέτος έχει και μάλιστα καλό αλλά αυτό δεν μετράει για τους φωστήρες του δικού μας κράτους ..

όπως για παράδειγμα όταν βγήκε το ΕΚΑΣ έθετε εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο του εισοδήματος από μισθούς, συντάξεις και ενοίκια ... αποτέλεσμα υπήρξε τύπος με 2.3 μύρια εισόδημα από μερίσματα που έπαιρνε ΕΚΑΣ...

και η Μενεγάκη κάποτε έπαιρνε το επίδομα του  τρίτου τέκνου...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εδειχνε μια ηλιθια,ενα ζωον,που ζουσε στην Αγγλια και τη ρωτησαν αν δουλευει.Απαντησε,δεν εχω δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωη μου,απλως φροντιζω να κανω παιδια.Με τα κρατικα επιδοματα,χιλιαδες λιρες μηνιαιως ζω ανετα.

ναι η τύπισσα έχει στα 44 της 12 παιδιά από οκτώ διαφορετικούς πατεράδες και το σύνολο της κρατικής βοήθειας σε αυτήν είναι περίπου 68.000 λίρες τον χρόνο...

Επισκέπτης
λάθος κάνεις.... γίνεται και παραγίνεται...

έχω προ καιρού πεί ότι η κοινωνική πρόνοια πρέπει να υπάρχει αλλά να είναι στοχευμένη και εξατομικευμένη.... πριν δοθεί το οποιοδήποτε επίδομα σε κάποιον πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς τα πάντα γύρω από αυτόν...

τα επιδόματα δεν πρέπει να δίνονται με οριζόντιες διατάξεις αλλά κατά περίπτωση και αφού εξεταστούνε οι προυποθέσεις της κάθε περίπτωσης συγκεκριμένα...

εμείς και στην αγγλία έχουμε κομμουνιστικό φιλελευθερισμό... μέχρι και ο λέφτης ο οποίος εργάζεται κανονικά και παίρνει αρκετά πάνω από τον βασικό (ΔΕΗ γαρ) τσιμπάει επίδομα τροφής και δωρεάν ρεύμα γιατί.. πέρισυ ήταν άνεργος και δεν δήλωνε εισόδημα... (φέτος έχει και μάλιστα καλό αλλά αυτό δεν μετράει για τους φωστήρες του δικού μας κράτους ..

όπως για παράδειγμα όταν βγήκε το ΕΚΑΣ έθετε εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο του εισοδήματος από μισθούς, συντάξεις και ενοίκια ... αποτέλεσμα υπήρξε τύπος με 2.3 μύρια εισόδημα από μερίσματα που έπαιρνε ΕΚΑΣ...

και η Μενεγάκη κάποτε έπαιρνε το επίδομα του  τρίτου τέκνου...
αλλα νταλα κουτρουβαλα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αλλα νταλα κουτρουβαλα

αυτό για να πάρεις μια ιδέα πως είναι δομημένα τα συστήματα προνοίας των χωρών μας ... μπάχαλα είναι και στηρίζονται σε οριζόντιες διατάξεις χωρίς να εξετάζεται εξατομικευμένα η κάθε περίπτωση...

τα αποτελέσματα στα έδειξα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom