Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 169K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ειμαι πολύτεκνος μάγκα μου, έχασες

Εσύ δεν έχεις μεγαλώσει και πιπιλας την ίδια καραμέλα που σου έδωσαν όταν εισουνα στο νηπιαγωγείο.

Εμαθα να αντιμετοπίζω την ζωή και μαλίστα σε πολύ δυσκολες καταστάσεις.
Εμαθα να μην με ταιζουν κουτοχορτο και να λέω ευχαριστώ.

όντος, δεν τον έχεις τον διάλογο.

Πρώτον, γιατί υποτιμάς τον συνδιαλεγόμενο σου, ως δειγμα του μικροαστικού σου
Δευτερον, γιατί εισαι υπεροπτης
Τρίτον, γιατί δεν ακους αφού εχεις ρητινες στα αυτιά σου.
να σου ζήσουνε
αλλά αυτά που λες δεν απαντάνε σε τίποτα.

δεν υποτιμάω κανέναν. Αν σε υποτιμούσα δεν θα σου μιλούσα.

Σου είπα όμως από την αρχή πως με αριστερό εγώ άκρη δεν βγάζω. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω;

Σου άφησα πεδίο να με πείσεις και δεν μπορείς. Όχι γιατί δεν ακούω - πίστεψέ με ακούω προσεκτικότατα. Αλλά γιατί η κουμμουνιστική φιλοσοφία ΔΕΝ έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στην πραγματικότητα. Γιατί δεν γίνεται λόγω φυσικών νόμων.

Και για το θέμα των παιδιών: αφού έχεις μου λες κιόλας: ό,τι ζητάνε τους το δίνεις; Δεν κρατάς τίποτα στην άκρη; Δεν τα επιβραβεύεις; Δεν τα τιμωρείς;

Είσαι και πολύτεκνος (3-4-5-6-δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι κάπου σταμάτησες και ελπίζω ο λόγος να είναι γιατί μέχρι ΤΟΣΑ μπορείς να θρέψεις και όχι παραπάνω)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ακου να δεις

κομμουνιστης δεν ειμαι - αλλά ουτε ειμαι αντικουμουνιστης

φασιστας σιγουρα δεν ειμαι - αλλά ειμαι σιγουρα αντιφασίστας

Ενω εσυ ευαγγελίζεσαι εναν φιλελευτερο καπιταλισμό ( ως φυσική πρόταση) από την στιγμή που απέτυχε παταγωδός.

Οσο για την διαπαιδαγωγιση των τέκνων μου, φυσικά δεν εισαι σε θέση να μου υποδείξεις εσύ.

Αντικομμουνιστής εισαι απλά γιατί αυτή σου δώσαν ως παιδεία.
Μαθε οτι ο μαρξισμός ή ιστορικός υλισμός διδάσκεται ακόμα στα καλά σχολεία και θεωρητε αξεπεραστός ως μέθοδος ιστορικης-κοινονικής-πολιτικής και οικονομικής ανάλυσης.

Τωρα αν εσυ δεν το γνωρίζεις ειναι ένα θέμα δικό σου, βιβλία υπάρχουν αγορασε και κανενα να ξεστραβοθείς

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ακου να δεις

κομμουνιστης δεν ειμαι - αλλά ουτε ειμαι αντικουμουνιστης

φασιστας σιγουρα δεν ειμαι - αλλά ειμαι σιγουρα αντιφασίστας

Ενω εσυ ευαγγελίζεσαι εναν φιλελευτερο καπιταλισμό ( ως φυσική πρόταση) από την στιγμή που απέτυχε παταγωδός.

Οσο για την διαπαιδαγωγιση των τέκνων μου, φυσικά δεν εισαι σε θέση να μου υποδείξεις εσύ.

Αντικομμουνιστής εισαι απλά γιατί αυτή σου δώσαν ως παιδεία.
Μαθε οτι ο μαρξισμός ή ιστορικός υλισμός διδάσκεται ακόμα στα καλά σχολεία και θεωρητε αξεπεραστός ως μέθοδος ιστορικης-κοινονικής-πολιτικής και οικονομικής ανάλυσης.

Τωρα αν εσυ δεν το γνωρίζεις ειναι ένα θέμα δικό σου, βιβλία υπάρχουν αγορασε και κανενα να ξεστραβοθείς
1. δεν με ενδιαφέρει τι είσαι - δεν σε έκρινα εγώ ούτε σου είπα τι να ψηφίσεις. Αντιθέτως εσύ μου λες.
2. φιλελεύθερος δεν σημαίνει φασίστας, κάπου τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Λογικό όταν βάζεις ταμπέλες. Εγώ είμαι υπέρ της αυτοδιαχείρισης. Είναι στο χέρι μου το πόσο καλή εκπαίδευση θα πάρω, στο χέρι μου πόσο πολύ θα δουλέψω, στο χέρι μου να αποδώσω και να αποδείξω πως αξίζω. Και όταν το κάνω, τότε ναι, θέλω να παίρνω περισσότερα από κάποιον που κάθεται και δεν μοχθεί.

Το τι πιστεύει βαθιά μέσα του ο κάθε Τζήμερος δεν σημαίνει πως θα το αποδεχτώ εγώ ως δική μου φιλοσοφία. Αλλά από το υπόλοιπο συνάφι που μας έχει δείξει τόσο καιρό τι κάνει προτιμώ ένα άνθρωπο που δεν έχει βγει στο προσκήνιο ή παρασκήνιο ποτέ. Μπορεί να κάνω λάθος επιλογή, το θεωρώ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ. Όπως επίσης θεωρώ και σχετικό το ποιος θα κρίνει το λάθος μου ή το σωστό μου.
Εάν εσύ θεωρείς πως δεν κάνεις λάθη, τα σέβη μου.

3. Για το τελευταίο που γράφεις. Το αν θεωρείται τέλιο σύστημα ή όχι είναι άσχετο. Δεν σου είπα τι είναι στη θεωρία, σου είπα πως δεν είναι εφαρμόσιμο.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
και κάτι τελευταίο
από πού κι ως πού απέτυχε το σύστημα του καπιταλισμού;

η ζωή κάνει κύκλους.
Πριν 10 χρόνια όταν έτρωγες με χρυσά κουτάλια και γάμαγες σαν κούνελος όποια πουτάνα ήθελες ο καπιταλισμός ήταν πιτυχημένο σύστημα.
τώρα που ζορίστηκες (αν ζορίστηκες - υποθετικό σενάριο λέμε) απέτυχε;

Και πότε πετυχαίνει ένα σύστημα; Όταν είναι καλά το 80% του πληθυσμού; Όταν ευημερεί το 90%; το 60%; Όλοι; Δεν ξέρω κανένα σύστημα που να ευημερούνε όλοι.
Γιατί ακόμα και στα κουμμουνιστικά κράτη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βλαστημάει.

και αν όλα είναι τόσο καλά, γιατί ήθελε όλο το ανατολικό μπλοκ να την κάνει από την κουμμούνα; Γιατί δεν θέλουνε τώρα να ξαναγυρίσουνε;

Σου κάνω ερωτήσεις, δεν σου λέω πως ξέρω τις απαντήσεις.
Προσπαθώ απλά να σου δείξω πως και πάλι σου αφήνω πεδίο να με πείσεις, παρότι διαφωνώ.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
1. δεν με ενδιαφέρει τι είσαι - δεν σε έκρινα εγώ ούτε σου είπα τι να ψηφίσεις. Αντιθέτως εσύ μου λες.
2. φιλελεύθερος δεν σημαίνει φασίστας, κάπου τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Λογικό όταν βάζεις ταμπέλες. Εγώ είμαι υπέρ της αυτοδιαχείρισης. Είναι στο χέρι μου το πόσο καλή εκπαίδευση θα πάρω, στο χέρι μου πόσο πολύ θα δουλέψω, στο χέρι μου να αποδώσω και να αποδείξω πως αξίζω. Και όταν το κάνω, τότε ναι, θέλω να παίρνω περισσότερα από κάποιον που κάθεται και δεν μοχθεί.

Το τι πιστεύει βαθιά μέσα του ο κάθε Τζήμερος δεν σημαίνει πως θα το αποδεχτώ εγώ ως δική μου φιλοσοφία. Αλλά από το υπόλοιπο συνάφι που μας έχει δείξει τόσο καιρό τι κάνει προτιμώ ένα άνθρωπο που δεν έχει βγει στο προσκήνιο ή παρασκήνιο ποτέ. Μπορεί να κάνω λάθος επιλογή, το θεωρώ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ. Όπως επίσης θεωρώ και σχετικό το ποιος θα κρίνει το λάθος μου ή το σωστό μου.
Εάν εσύ θεωρείς πως δεν κάνεις λάθη, τα σέβη μου.

3. Για το τελευταίο που γράφεις. Το αν θεωρείται τέλιο σύστημα ή όχι είναι άσχετο. Δεν σου είπα τι είναι στη θεωρία, σου είπα πως δεν είναι εφαρμόσιμο.

Δεν εγραψα οτι ο φιλελευτερος καπιταλισμος σημένει φασισμός, μαλλον διάβαζεις οτι θέλεις.

Σιγουρα προπαγανδιζεις όμως τον αντικομουνισμο, το ίδιο που κάνουν οι Τζημέρος και Μάνος.

Δικαιομα σου φυσικά να ψηφίζει οτι γουστάρεις

Δεν εγραψα ότι ο μαρξισμος ειναι το τελιο ή οχι συστημα, αλλά ως μεθοδος ανάλυσης ειναι σοβαρή (με τα λάθη της πάντα)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν εγραψα οτι ο φιλελευτερος καπιταλισμος σημένει φασισμός, μαλλον διάβαζεις οτι θέλεις.

Σιγουρα προπαγανδιζεις όμως τον αντικομουνισμο, το ίδιο που κάνουν οι Τζημέρος και Μάνος.

Δικαιομα σου φυσικά να ψηφίζει οτι γουστάρεις

Δεν εγραψα ότι ο μαρξισμος ειναι το τελιο ή οχι συστημα, αλλά ως μεθοδος ανάλυσης ειναι σοβαρή (με τα λάθη της πάντα)
η κάθε ΘΕΣΗ είναι σοβαρή. Σοβαρό δεν είναι μόνο όταν αντί να έχεις ΘΕΣΗ έχεις αντίθεση μόνο.
Δεν προπαγανδίζω τίποτα απολύτως. Λέω τη γνώμη μου. Αν είναι να θέλεις να μη μιλάω και να λέω τη γνώμη μου, τότε αυτό ΕΙΝΑΙ φασισμός.

Το έχω ξαναγράψει: μέχρι να πεθάνω θα υπερασπίζομαι το δίκιο του καθενός να λέει τη γνώμη του, ακόμα κι αν αυτή είναι φασιστική. Το αν συμφωνήσω ή όχι μ αυτή δικαίωμά μου

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Σιγουρα εισαι μετασάρκωση του Denis Diderot :2funny: :2funny: :2funny:

Bill_745

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
2
Πόντοι
0
Χθες μπήκα στην ιστοσελίδα του για πρώτη φορά και διάβασα κάποιες από τις θέσεις του και έχω να παρατηρήσω ότι πρόκειται για ένα κόμμα με σοβαρές και ρεαλιστικές θέσεις που δεν χα'ι'δεύουν τα αυτιά, όπως κάνουν οι υπόλοιποι. Αξίζει κάποιος που αναζητάει κάτι καινοτόμο και εντελώς διαφορετικό να διαβάσει το πρόγραμμα του.
Θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να διαβάζω τις θέσεις του μέχρι να αποφασίσω αν θα το ψηφίσω στις Εκλογές.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Και γω διαβασα ενα διαφημηστικο φυλλάδιο του ΔΞ.

Λεει τα πράγματα με το όνομά τους.

Υποστηρίζει το μνημόνιο και υπόσχετε μισθούς 100ευρά

Τις επόμενες μέρες θα αποφασίσω.

Θέλω να δω και τον Βαλλιαντο στη βουλή, δικαιούτε καθε σοβαρό κομμα να έχει και έναν φούστη βολευτή (η ΝΔ εχει περισσότερους αλλά ειναι μεγάλη η πολυκατοικία)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

Θέλω να δω και τον Βαλλιαντο στη βουλή, δικαιούτε καθε σοβαρό κομμα να έχει και έναν φούστη βολευτή (η ΝΔ εχει περισσότερους αλλά ειναι μεγάλη η πολυκατοικία)
τυπε τα καλυτερα τα λεει για τους μεταναστες :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

οκ

θύμισέ μας τι υποστηρίζεις εσύ και μια και μιλάς για μισθούς τι υποστηρίζει το κόμμα που θέλεις να ψηφίσεις
γιατί αν θυμάμαι για ΚΚΕ μιλάς

και δεν νομίζω να έχεις ζήσει κατάσταση με χρεοκοπημένο νόμισμα, έτσι;

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
οκ

θύμισέ μας τι υποστηρίζεις εσύ και μια και μιλάς για μισθούς τι υποστηρίζει το κόμμα που θέλεις να ψηφίσεις
γιατί αν θυμάμαι για ΚΚΕ μιλάς

και δεν νομίζω να έχεις ζήσει κατάσταση με χρεοκοπημένο νόμισμα, έτσι;

Γιατί εσυ έχεις ζήσει κατάσταση με χρεοκοπημένο νόμισμα;;;;;;;;;

Ζούμε όλοι όμως σε χωρα με οικονομικη καταρευση εδω και 2 χρόνια.

Τι Κοζάνη;;;

τι Λωζάννη;;;;;;;

απλός αυτοί που τάχουν θα τα χάσουν

ενω εμεις οι περισσότεροι που δεν τα εχουμε, δεν θα χάσουμε σχεδόν τίποτα

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ελα να βγαινουν οι πληθωριστικες :rockon:
DRAXMES%2BPLITHORISMOU.jpg

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
εγώ σου είπα από την αρχή πως με αριστερό δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

δεν έχει καμία απολύτως λογική η θέση της αριστεράς από όπου και να το πιάσεις.
Η λογική πως θα πρέπει να έχεις διαρκώς την νταντά το κράτος είνα ιεντελώς ηλίθια. Εγώ έχω μάθει πως μεγαλώνοντας αποκτώ ευθύνες. Το ΚΚΕ λέει πως μεγαλώνοντας αποκτάς μόνο δικαιώματα.

Ε, σόρρυ, δεν το έχω. Προφανώς δεν έχεις παιδιά. Αλλιώς στα παιδιά σου θα έβλεπες πως δεν θα έδινες ό,τι νάναι όποτε νάναι, αλλά με σύνεση και σκέψη. Τις λυρίτσες σου τις καβάτζωσες και δεν τις δίνεις αλλού. Γιατί; Κοινοκτημοσύνη δεν θέλει η αριστερά; Να μην υπάρχει "πλουτοκρατία". Ε, γιατί τις δέχτηκες τις λυρίτσες; Πώς βγήκανε αυτές; Δεν βγήκανε με συσσώρευση κέρδους;

Είναι ωραίο να αποστηθίζεις ατάκες. Και εύκολο να τις πετάς. να μιλήσετε φυσιολογικά σαν άνθρωποι μπορείτε;

Τώρα που σου σκάνε οι τράπεζες όμως ας πούμε, το θές το κράτος να πάρει μέρος στη χασούρα σου έ;

Ο κάθε αλήτης έχει γίνει "αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας" με τα λεφτά του κοσμάκη και τις πλάτες του κράτους και το παίζει φιλελεύθερος.

Ήρθε ο Τζημέρος (που προσωπικά εμένα κάτι σε πλασιέ μου θυμίζει με τις πίπες που λέει) και πρέπει να μπει και στη βουλή.
Ξαναπαραθέτω το βίντεο που έβαλα μερικές σελίδες πριν. Μιλάμε για καραγκιόζη ολικής.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Γιατί εσυ έχεις ζήσει κατάσταση με χρεοκοπημένο νόμισμα;;;;;;;;;

Ζούμε όλοι όμως σε χωρα με οικονομικη καταρευση εδω και 2 χρόνια.

Τι Κοζάνη;;;

τι Λωζάννη;;;;;;;

απλός αυτοί που τάχουν θα τα χάσουν

ενω εμεις οι περισσότεροι που δεν τα εχουμε, δεν θα χάσουμε σχεδόν τίποτα

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ
κινδυνολογία;

ακόμα δεν μου έχει εξηγήσει κανείς τι θα ωφελήσει το να πας στη δραχμή. Θα ωφελούσε τα μάλα αν είχες παραγωγή. Δεν έχεις. Οπότε;

Προσωπική άποψη είναι να βγούμε όταν είναι σωστό. Δηλαδή, όταν θα σε ωφελεί. Με απλά λόγια φτιάξε πρώτα εσωτερικά το κράτος σου (θες να το πεις μνημόνιο ή αλλιώς εμένα δεν με νοιάζει, αλλά μόνο με φόρους δεν γίνεται, θέλει να φτιαχτεί το γαμημένο) και μετά, τράβα στη δραχμή κι εγώ μαζί σου.

Αν έχω ζήσει; Μάλιστα.

Να στο απαντήσω κι αυτό. Πριν 3 χρόνια χρεοκόπησε η Ουκρανία. Εγώ Ουκρανία πάω για δουλειές. Όπως και στη διπλανή ΜΗ χρεοκοπημένη Μολδαβία. Και οι δύο έχουνε ένα κοινό με εμάς, δεν έχουνε παραγωγή, ή μάλλον η Ουκρανία έχει περισσότερη παραγωγή από την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα είναι να ανταλλάσεις με άλλο exchange  rate το νόμισμα εντός από ό,τι εκτός. Γιατί; γιατί έτσι γουστάρουνε. Σε χρεοκοπημένο νόμισμα με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απλά ξεχνάς την αγοραστική σου αξία εκτός της χώρας.

Να ξέρεις πως αυτός που θέλει δραχμή είναι αυτός που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω...
ή αυτός που τα έχει αποθηκεύσει σε χρυσό (ακούς τρίκαρδε;) Αυτοί θα κερδίσουνε. Αυτοί που τα έχουνε εντός σε ευρώ- οι περισσότεροι δηλαδή μικρομεσαίοι - θα χάσουνε.

Σημείωση: οικονομική κατάρρεσυση έχεις εδώ και 5 χρόνια (ύφεση)
και εξακολουθείς να λες πως αυτοί που σε φέρανε εσώ - αυτοί που ζούνε από την πολιτική ως επάγγελμα - αυτοί θα σε σώσουνε

Διαφωνούμε

Υ.Γ. μακριά από εμένα οι κινδυνολογίες. Εγώ μιλάω μόνο για πράγματα που έχω δει και ξέρω. Στη Μολδαβία και στην Ουκρανία υπάρχουνε μερσεντικά και τζιπ περισσότερα από την Ελλάδα. Αλλά το 80% των ανθρώπων δεν έχει να βγάλει τη βδομάδα.
Δεν σου φταίει το νόμισμα. Η οικονομική και πολιτική διαχείριση σου φταίει. Και με την αλλαγή νομίσματος δεν το αλλάζεις αυτό.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τώρα που σου σκάνε οι τράπεζες όμως ας πούμε, το θές το κράτος να πάρει μέρος στη χασούρα σου έ;

Ο κάθε αλήτης έχει γίνει "αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας" με τα λεφτά του κοσμάκη και τις πλάτες του κράτους και το παίζει φιλελεύθερος.

Ήρθε ο Τζημέρος (που προσωπικά εμένα κάτι σε πλασιέ μου θυμίζει με τις πίπες που λέει) και πρέπει να μπει και στη βουλή.
Ξαναπαραθέτω το βίντεο που έβαλα μερικές σελίδες πριν. Μιλάμε για καραγκιόζη ολικής.

ΟΧΙ
αν σκάσουνε οι τράπεζες, πρόβλημά τους.
την προσωπική μου άποψη ρώτησες, σου απαντάω.

Αλλά προφανώς δεν θυμάσαι πώς λειτουργούσε η κρατική τράπεζα προ ΕΕ. Και σε ποιους πηγαίνανε τα δάνεια τότε.
Θυμάσαι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια που έπαιρνε δάνειο και η κουτσή μαριώ.

δεν θυμάσαι να παίρνεις δάνειο με 15-17% επιτόκιο
το τι σου θυμίζει ο καθένας είναι αδιάφορο. Κι εμένα η Παπαρήγα μου θυμίζει σκίουρο κλαμμένο. Και ο Μπένι ελέφαντα. Και ο Τζήμερος αγγούρι με ματόκλαδα.

Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει αν αυτά που λέει είναι εφαρμόσιμα ή όχι.

Στην Ελλάδα λείπουνε δύο πράγματα: έλεγχος και δικαιοσύνη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom