Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
1.047
Πόντοι
206
Ο δικαστής να ακούει το παιδί (ποιον γονιό προτιμά)

''

Η εριστική και περιφρονητική συμπεριφορά του συζύγου προς τη μητέρα των δύο παιδιών του, η οποία έμεινε στο σπίτι φροντίζοντας την ανατροφή τους, δεν του δίνει δικαίωμα να καταβάλλει μειωμένη διατροφή μετά το διαζύγιο - Την απόφαση αυτή εξέδωσε ο Αρειος Πάγος, ενώ παράλληλα ανέθεσε τη γονική μέριμνα των ανήλικων παιδιών στη μητέρα τους​

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο του 2009 με θρησκευτικό γάμο. Στην αρχή η συμβίωσή τους ήταν αρμονική, αλλά μετά από έναν χρόνο, από τα μέσα του 2010, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα. Τότε η σύζυγος έμεινε έγκυος και καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την κύησή της έπρεπε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι.

Τα προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού συνεχίστηκαν και μετά τη γέννηση του γιου τους, με τη σύζυγο να παραμένει στο σπίτι και να απασχολείται αποκλειστικά με τη φροντίδα του. Παρ’ όλα αυτά, λίγους μήνες αργότερα, έμεινε και πάλι έγκυος. Και αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της κύησης παρέμεινε κλινήρης, ενώ μετά τη γέννηση της κόρης τους εξακολούθησε να μένει στο σπίτι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ανατροφή των δύο παιδιών τους.

Ωστόσο, ο σύζυγος «άρχισε να επιδεικνύει εριστική και περιφρονητική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του, θεωρώντας ότι ζούσε εις βάρος του, αφού τη συντηρούσε οικονομικά, κατηγορώντας την ότι ξοδεύει αλόγιστα και την αποκαλούσε “παράσιτο”, ακόμη και ενώπιον της οικογένειάς της, ενώ άρχισε να της ζητά να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία που ήταν δικής του ιδιοκτησίας».

Παράλληλα, ο σύζυγος «τηρούσε αδιάφορη στάση απέναντί της, αφού απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν της συμπαραστάθηκε κατά τις προβληματικές κυήσεις και τις λοχείες της». Ο σύζυγος, κατά την αρεοπαγιτική απόφαση, δημιουργούσε εντάσεις μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο του 2012 η σύζυγος μαζί με τα δύο παιδιά τους να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη και να μετακομίσει σε δικό της διαμέρισμα.

Από εκεί και πέρα άρχισε ένας μαραθώνιος δικαστικός αγώνας μεταξύ του πρώην ζεύγους. Ο σύζυγος επικαλέστηκε ενώπιον των δικαστηρίων ότι η λύση της έγγαμης συμβίωσης οφείλεται στην πρώην σύζυγό του. Μάλιστα, επικαλούμενος διατάξεις του Αστικού Κώδικα, επεδίωξε να καταβάλει μειωμένη διατροφή. Στο Εφετείο ο σύζυγος έχασε τη μάχη για καταβολή μειωμένης διατροφής ύψους 500 ευρώ τον μήνα και άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο, όπου και εκεί απορρίφθηκαν όλοι οι λόγοι που προέβαλε, λόγω αόριστων, ανεπαρκών, ελλιπών και ασαφών αιτιολογιών. ''

:wink:

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Τι να λέμε τώρα σκεφτείτε περίπτωση που είναι και πολύ συνηθισμένη άντρας με ένα πολυ καλό και άνετο σπίτι και μισθό εγώ σου λέω 2 χιλιάρικα, αυτόματα αν χωρίσει με παιδιά είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει το σπίτι, άρα να ψάχνει για ενοίκιο και ένα μέρος του μισθού του να πηγαίνει για διατροφή άρα αυτόματα αυτός ο άνθρωπος οικονομικά καταστρεφεται

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Άρα, κατα κάποιο τρόπο, είναι τεράστια κορόιδα όσοι παντρεύονται ή θα παντρευονται; Αυτό καταλαβαίνω. Το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας Τζορτζ. Συμπέρασμα βγάζω. Δεν σου φαίνεται απόλυτα ισοπεδωτική αυτή η σκέψη όμως;

Οχι κοροιδια. Αλλα μεγαλο ρισκο. Πολυ μεγαλυτερο απο οτι παλαιοτερα.
Παλιοτερα οι γαμοι ηταν σαν ενα ποδοσφαιρικο παιχνιδι Μπαρτσελονα - Μαλαγα
Ο αντρας ηταν η Μπαρτσελονα. Η γυναικα ηταν η Μαλαγα, και το μονο που χρειαζοταν, ηταν να φαει λιγοτερα απο 20 γκολ για να προκριθει και να ειναι ευτυχισμενη. Η Μπαρτσελονα απο την αλλη μονο σκοραρε και απολαμβανε. Και φροντιζε ας πουμε να ριξει καμια 10-15 γκολ, ωστε και να γκαυλωσει, να δειξει την υπεροχη του, αλλα και να μεινει ικανοποιημενη τελικα η Μαλαγα.

Σημερα, η Μαλαγα εχει την απαιτηση οχι απλα να κερδισει την Μπαρτσελονα, αλλα να της ριξει και 10 γκολ!!! Και εχοντας ολη τη διαιτησια και τους εποπτες με το μερος της. Καταλαβαινεις τη διαφορα;

Δοθηκαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ δικαιωματα στην κοινωνια και την οικονομια στη γυναικα, αλλα δε δοθηκε το παραμικρο δικαιωμα στον ανδρα εντος του γαμου, για να ισορροπησει καπως η διαφορα. Καλειται να παιξει μπαλα με ορους 50-50 κοινωνικο-εργασιακο-οικονομικα, αλλα 5-95 σε ορους ενδοοικογενειακων δικαιωματων

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Τι να λέμε τώρα σκεφτείτε περίπτωση που είναι και πολύ συνηθισμένη άντρας με ένα πολυ καλό και άνετο σπίτι και μισθό εγώ σου λέω 2 χιλιάρικα, αυτόματα αν χωρίσει με παιδιά είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει το σπίτι, άρα να ψάχνει για ενοίκιο και ένα μέρος του μισθού του να πηγαίνει για διατροφή άρα αυτόματα αυτός ο άνθρωπος οικονομικά καταστρεφεται
Ε δεν πάει έτσι ρε συ. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να καβαλάμε τη μηχανή μας γιατί θα χτυπήσουμε. όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Τι, τόσο πια βέβαιο είναι πως θα χωρίσει; αν παντρευτεις;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Οχι κοροιδια. Αλλα μεγαλο ρισκο. Πολυ μεγαλυτερο απο οτι παλαιοτερα.
Παλιοτερα οι γαμοι ηταν σαν ενα ποδοσφαιρικο παιχνιδι Μπαρτσελονα - Μαλαγα
Ο αντρας ηταν η Μπαρτσελονα. Η γυναικα ηταν η Μαλαγα, και το μονο που χρειαζοταν, ηταν να φαει λιγοτερα απο 20 γκολ για να προκριθει και να ειναι ευτυχισμενη. Η Μπαρτσελονα απο την αλλη μονο σκοραρε και απολαμβανε. Και φροντιζε ας πουμε να ριξει καμια 10-15 γκολ, ωστε και να γκαυλωσει, να δειξει την υπεροχη του, αλλα και να μεινει ικανοποιημενη τελικα η Μαλαγα.

Σημερα, η Μαλαγα εχει την απαιτηση οχι απλα να κερδισει την Μπαρτσελονα, αλλα να της ριξει και 10 γκολ!!! Και εχοντας ολη τη διαιτησια και τους εποπτες με το μερος της. Καταλαβαινεις τη διαφορα;

Δοθηκαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ δικαιωματα στην κοινωνια και την οικονομια στη γυναικα, αλλα δε δοθηκε το παραμικρο δικαιωμα στον ανδρα εντος του γαμου, για να ισορροπησει καπως η διαφορα. Καλειται να παιξει μπαλα με ορους 50-50 κοινωνικο-εργασιακο-οικονομικα, αλλα 5-95 σε ορους ενδοοικογενειακων δικαιωματων
Καταλαβαίνω απολύτως τη θέση σου και ομολογώ πως συμφωνώ μαζί σου. Άρα έγω κατατάσσομαι στους κατά τύχη τυχερούς που δεν θα παντρευτώ.

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Όπως φαίνεται η πιθανότητα χωρισμού είναι 50% και η πιθανότητα δυστυχίας μέσα στο γάμο 45% μένει ένα 5 % να βρει κάποιος την ευτυχία μέσα στον γαμο

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Ρε παιδιά, υπάρχει τώρα on line κάποιος "εν ενεργεία" (χαχα) παντρεμένος να μας πει καμιά απόψη πάνω στο θέμα; Πόσο μεγάλη "ρηξιά" (με την χαρτοπαικτική έννοια) είναι τελικά ο γάμος και δη η δημιουργία οικογένειας με παιδί/παιδιά;

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Ρε παιδιά, υπάρχει τώρα on line κάποιος "εν ενεργεία" (χαχα) παντρεμένος να μας πει καμιά απόψη πάνω στο θέμα; Πόσο μεγάλη "ρηξιά" (με την χαρτοπαικτική έννοια) είναι τελικά ο γάμος και δη η δημιουργία οικογένειας με παιδί/παιδιά;
Εγώ και σου απαντησα

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο η μοναξιά η ή δυστυχία μέσα στο γάμο, ίσως είναι διαφορετικό και για κάθε άνθρωπο πχ κάποιος να μην αντέχει τη μοναξιά και να προτιμά γκρίνια και καυγάδες ενώ κάποιος άλλος το αντιθετο

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο η μοναξιά η ή δυστυχία μέσα στο γάμο, ίσως είναι διαφορετικό και για κάθε άνθρωπο πχ κάποιος να μην αντέχει τη μοναξιά και να προτιμά γκρίνια και καυγάδες ενώ κάποιος άλλος το αντιθετο
Εγώ ρε συ Rocco, επειδή έχω φίλους σε ηλικίες 50-60 μόνους, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, δεν υποστηρίζει με σθένος την επιλογή του να είναι μόνος. Όλοι έχουν οικονομική ευμάρεια, αλλά μόνο γκομενίζουν (γκομενιζαν για την ακρίβεια) - Τώρα που πια δνε περνάει η μπογιά τους, βαράνε τη κεφάλα στο τοίχο λέγοντας "Μενέδημε, δεν παλεύεται η μοναξιά"

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.805
Πόντοι
216
Ε δεν πάει έτσι ρε συ. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να καβαλάμε τη μηχανή μας γιατί θα χτυπήσουμε. όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Τι, τόσο πια βέβαιο είναι πως θα χωρίσει; αν παντρευτεις;
Αν καβάλας μηχανή, αυτομάτως αποδέχεσαι έστω και σιωπηρά ότι είσαι με το ένα πόδι στον τάφο. Θέλεις να πάμε να σου δείξω "φυτά" από ατυχήματα με μηχανές; Μπορεί να αλλάξεις γνώμη. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Εγώ ρε συ Rocco, επειδή έχω φίλους σε ηλικίες 50-60 μόνους, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, δεν υποστηρίζει με σθένος την επιλογή του να είναι μόνος. Όλοι έχουν οικονομική ευμάρεια, αλλά μόνο γκομενίζουν (γκομενιζαν για την ακρίβεια) - Τώρα που πια δνε περνάει η μπογιά τους, βαράνε τη κεφάλα στο τοίχο λέγοντας "Μενέδημε, δεν παλεύεται η μοναξιά"
Μπορεί και να είναι έτσι, ξέρω και εγώ όμως ανθρώπους σε τέτοιες ηλικίες που κατσανε γιατί μπορεί να φοβήθηκαν τη μοναξιά και δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός από τη γυναίκα μπροστά και στα παιδιά όταν μεγαλώσουν δεν ξέρω αν και αυτό υποφερεται

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Αν καβάλας μηχανή, αυτομάτως αποδέχεσαι έστω και σιωπηρά ότι είσαι με το ένα πόδι στον τάφο. Θέλεις να πάμε να σου δείξω "φυτά" από ατυχήματα με μηχανές; Μπορεί να αλλάξεις γνώμη. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.
Το δέχομαι αυτό που λες - και συμφωνώ - Αυτός είναι ο λόγος που λέω πως όποιος έχει επιδέξιο κώλο (οικονομική ευρωστία) νομίζω μπορεί να κάνει τη ρηξιά. Τώρα αν του βγει ή όχι αυτό είναι το ρίσκο "της μηχανής" - ούτως η άλλως υπάρχει.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εγώ πάντως αν ξαναπαντρευομουν δε θα κοιτούσα εμφάνιση, λεφτά, σπουδές αλλά μόνο να έχει χαρίσματα όπως σεβασμός, υπομονή, κτλ
Συμφωνώ. Απολύτως.

RoccoSiffredi

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Μαρ 2009
Κριτικές
12
Like
405
Πόντοι
3.235
Εγώ δε συμφωνώ με το να έχει κάποιος οικονομική ευρωστία, για παράδειγμα εγώ δεν έχω ακίνητη περιουσία πάρα μόνο ένα μισθό, όταν με απειλούσε ότι θα μου πάρει πολλά για διατροφή της έλεγα και εγώ μη μου πολύ μπαινεις γιατί παραιτούμαι και δεν παίρνεις φράγκο, αν όμως είχα περιουσία και με απειλούσε δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα ξέροντας ότι μπορεί να μου πάρει και να τα φάει αλλου

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.805
Πόντοι
216
Εγώ δε συμφωνώ με το να έχει κάποιος οικονομική ευρωστία, για παράδειγμα εγώ δεν έχω ακίνητη περιουσία πάρα μόνο ένα μισθό, όταν με απειλούσε ότι θα μου πάρει πολλά για διατροφή της έλεγα και εγώ μη μου πολύ μπαινεις γιατί παραιτούμαι και δεν παίρνεις φράγκο, αν όμως είχα περιουσία και με απειλούσε δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα ξέροντας ότι μπορεί να μου πάρει και να τα φάει αλλου
Αν λαμβάνεις ενεργά μέρος στο κυνήγι του χρήματος, δε χωράνε γυναίκες σύντροφοι στη ζωή σου (που σημαίνει πάθη, κωλυσιεργίες, επιπλέον ρίσκα, αστάθειες, ψυχική εξάντληση). Άσε που έχουν και περίοδο οπότε πρέπει αναγκαστικά να γαμάς αλλού

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Αν λαμβάνεις ενεργά μέρος στο κυνήγι του χρήματος, δε χωράνε γυναίκες σύντροφοι στη ζωή σου (που σημαίνει πάθη, κωλυσιεργίες, επιπλέον ρίσκα, αστάθειες, ψυχική εξάντληση). Άσε που έχουν και περίοδο οπότε πρέπει αναγκαστικά να γαμάς αλλού
Σωστό κι αυτό.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.994
Πόντοι
9.297
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Αυτό που γράφει ο χρήστης @argyrotoxos "οσοι αποφασισουν να κοψουν το σεξ και εχουν λεφτα για να συντηρουν αλλους ανθρωπους ας κανουν οικογενεια." είναι πέρα για πέρα μη λογικό. Πρόκειται για μια γενίκευση πιστεύω. Απόλυτη γενίκευση. Είδαμε και εμάς που είμαστε χωρίς οικογένεια και ούτε λεφτά να πάμε σε μπουρδέλο δεν έχουμε...

Πλέον με την οικονομική κρίση, την φτώχεια και την ανεργία ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν θα κάνει σεξ, γιατί θα είναι το τελευταίο που θα μας ενδιαφέρει αγαπητέ.
Ακομα και σε αυτες τις συνθηκες υπαρχει περιθωριο για αξιοπρεπεια αγαπγτε συναγωνιστη αν δεν χρωστας επιβαρυνεις τους δικους σου ζωντας περα απο τις δυνατοτητες σου.Η ανεργια μπορει να καταπολεμηθει με διαρκη αγωνα με αποστολη πολλων βιογραφικων διαρκη ενημερωση για προκηρυξεις και ανοιχτους οριζοντες ακομα και για εξωτερικο που ειναι η ΕΣΧΑΤΗ λυση.Θελει υπομονη ,κουραγιο, αισιοδοξια!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.994
Πόντοι
9.297
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Αυτό που γράφει ο χρήστης @argyrotoxos "οσοι αποφασισουν να κοψουν το σεξ και εχουν λεφτα για να συντηρουν αλλους ανθρωπους ας κανουν οικογενεια." είναι πέρα για πέρα μη λογικό. Πρόκειται για μια γενίκευση πιστεύω. Απόλυτη γενίκευση. Είδαμε και εμάς που είμαστε χωρίς οικογένεια και ούτε λεφτά να πάμε σε μπουρδέλο δεν έχουμε...

Πλέον με την οικονομική κρίση, την φτώχεια και την ανεργία ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν θα κάνει σεξ, γιατί θα είναι το τελευταίο που θα μας ενδιαφέρει αγαπητέ.
Επισης αντρας με κοινωνικη και οικονομικη θεση μονο να ξεκιναει για οικογενεια.Οσοι ειναι σε αβεβαιες δουλειες να αραξιυν και να μεινουν εκτος με αξιοπρεπεια παρα να τους πρηζουν επειδη δεν λεφτα και κοινωνικη θεση απο το περιβαλλον τους.Αρκετα δραματα υπαρχουν ηδη με ανεργους και απαξιωμενους ανθρωπους που δεν μπορουν να προσφερουν τιποτα στον εαυτο τους ποσο μαλλον σε αλλους.Αν σας παιρνει κοινωνικα , οικονομικα και ψυχικα ξεκινηστε.Αλλιως μονοι αλλα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.994
Πόντοι
9.297
OXI,

εμας μεγαλωνει η κορη των ματιων μας οταν βλεπουμε 20χρονες με μπικινι.

αυτα που λες συγκινουν και αρεσουν στις γυναικες, λογω ορμονων που δρουν στον δικο τους εγκεφαλο.

για κανε μια εξεταση μηπως εχεις αυξημενη προγεστερονη, οκυτωκινη οι αλλες τετοιες ορμονες που φουντωνουν τον γυναικειο εγκεφαλο.
(μην παρεξηγηθεις μεταξυ σοβαρου κι αστειου λεω την αληθεια)
Με τα παιδια ΔΕΝ ειμαστε φιλοι, ειμαστε ΓΟΝΕΙΣ.Αυτοι οι γελοιοι αμερικανισμοι εχουν κανει μαμοθρεφτα και μπουχεσες δηλαδη τα ναυαγια της επομενης γενιας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom