Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο για το άπταιστο συντακτικό. (Σοβαρολογώ, μην τυχόν και νομίζεις πως ειρωνεύομαι.)
Δεν θα το χαρακτήριζα ως "πατρικό ένστικτο" υπό την στενή έννοια του όρου - αλλά ρε παιδάκι μου δεν είναι υπέροχο να έχεις παιδί; Να το βλεπεις στα μάτια, να μεγαλώνεις μαζί του; Να κλαις μαζί του; να είσαι φίλος του; - Καταλαβαίνω πως ίσως αυτά που γράφω είναι γλυκανάλατα ή δεν ξέρω τι άλλο αλλά εγώ κάπως έτσι νιώθω.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ. Για φαντάσου λοιπόν, να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ να φας μια αίτηση Διαζυγίου στα Μούτρα, να πληρώνεις διατροφή και η πρώην αγαπημένη σου Σύζυγος να σε εμποδίει με χίλιες δυό προφάσεις να τα δεις. Και να τα δηλητηριάζει συνεχώς εναντίον σου. Τότε πες μου πως θα νιώθεις

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Και κάτι ακόμα. Ναι, συμφωνώ πως ο γάμος είναι μια μπαναλαρία ως "λογική" αλλά το αντιστάθμισμα από το να είσαι σαν μόνος σα σκύλος από εδώ και απο εκεί είναι πολύ μεγάλο. Κάποιοι, όπως εγώ, θα είμαστε ως μόνοι σκύλοι "δικαιολογημένα", για τους λόγους που εξήγησα (οικονομικά) - κάποιοι θα είστε σκύλοι λόγω καλοπέρασης και "αδικαιολόγητα". Μαντέψτε ποιοι θα βαράνε το κεφάλι τους μετά τα 50; - (Αυτό ήθελα να πω)
Δηλαδή δεν θέλεις να πιστέψεις το σενάριο να κάνεις παιδιά, να χωρίσεις, και να πληρώσεις χρήμα, κόπο, ώρες και αν και έκανες παιδιά να είσαι μόνος σαν σκύλος;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Άρα, κατα κάποιο τρόπο, είναι τεράστια κορόιδα όσοι παντρεύονται ή θα παντρευονται; Αυτό καταλαβαίνω. Το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας Τζορτζ. Συμπέρασμα βγάζω. Δεν σου φαίνεται απόλυτα ισοπεδωτική αυτή η σκέψη όμως;
Αν σου έλεγαν, φαντάσου ένα δεκάσφαιρο περίστροφο στο μύλο του οποίου υπάρχουν πέντε πραγματικές σφαίρες οι οποίες μπορούν να σε σκοτώσουν, οι τρεις σφαίρες είναι από λάστιχο και απλά θα σε τραυματίσουν, και οι δύο θαλάμες είναι άδειες, θα έπαιζες Ρωσική Ρουλέτα; Ο μέσος άνθρωπος θα απαντούσε όχι. Έτσι είναι και ο γάμος. Οι μισοί διαλύονται κι οι άντρες χάνουν τα πάντα, οι τρεις μένουν στη δυστυχία (it is cheaper to keep her) και μόνο οι δύο θεωρούνται καλοί. Τους γεμίζουν τα μυαλά φούμαρα με ταινίες, γι αυτό και προχωράνε. Σήμερα, μπορούμε να πληροφορηθούμε από τις στατιστικές όσα κατέγραψα παραπάνω

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Ε δεν πάει έτσι ρε συ. Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να καβαλάμε τη μηχανή μας γιατί θα χτυπήσουμε. όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Τι, τόσο πια βέβαιο είναι πως θα χωρίσει; αν παντρευτεις;
δηλαδή έχεις 50% πιθανότητες να τρακάρεις; τι λες άνθρωπέ μου; Αλλά το κυριότερο όλων, είναι ότι στην οδήγηση ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΡΙΩΣ, και πολύ λιγότερο οι άλλοι οδηγοί. Ενώ στο Γάμο, ΣΗΜΕΡΑ οποιαδήποτε μπορεί απλά να σε διώξει από τη ζωή της και από τη ζωή των παιδιών σας

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Αν και το έχω αναφέρει και πριν, αξίζει κατά πολύ να κάνει κανείς οικογένεια.

Βέβαια, πρέπει να γίνεις στρατιώτης για κάποια χρόνια, αλλά έχει εξαιρετικές απολαβές.

Π

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456

Βέβαια, πρέπει να γίνεις στρατιώτης για κάποια χρόνια, αλλά έχει εξαιρετικές απολαβές.

Π
Τι κάποια χρόνια;σχεδόν το 1/3 της ζωής σου και μάλιστα τα πιο παραγωγικά σου χρόνια.Έτσι και το κάνεις και την φας πάει τέλος, έκαψες τα παραγωγικά σου χρόνια.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Προσωπικα οσους γνωριζω,παντρευτηκαν για τους εξης λογους:
•τους ζαλιζαν τ αρχιδια οι γονεις
•αφησαν εγκυο την γυναικα τους
•δεν γνωρισαν αλλη γυναικα στη ζωη τους κ ουτε επροκειτο
•δεν μπορουσαν να κανουν το παραμικρο μοναχοι τους
•θελαν εναν υπηρετη να τους παει τις παντοφλες
•ειχαν τοσο ανιαρη ζωη οπου μια γυναικα ηταν "οαση" στη ζωη τους.
•αρχισαν να "ρεταρουν" μονοι τους κ θελαν εναν οδηγο ή σκοπο στη ζωη τους.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Προσωπικα οσους γνωριζω,παντρευτηκαν για τους εξης λογους:
•τους ζαλιζαν τ αρχιδια οι γονεις
•αφησαν εγκυο την γυναικα τους
•δεν γνωρισαν αλλη γυναικα στη ζωη τους κ ουτε επροκειτο
•δεν μπορουσαν να κανουν το παραμικρο μοναχοι τους
•θελαν εναν υπηρετη να τους παει τις παντοφλες
•ειχαν τοσο ανιαρη ζωη οπου μια γυναικα ηταν "οαση" στη ζωη τους.
•αρχισαν να "ρεταρουν" μονοι τους κ θελαν εναν οδηγο ή σκοπο στη ζωη τους.

Και οι κρυφοgay επίσης για στάχτη στα μάτια

The1

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2019
Κριτικές
15
Like
4.716
Πόντοι
1.446
Η γυναικα θεωρει οτι το μουνι της ειναι απο χρυσαφι... ειναι εκπεδευμενη μονο να απαιτει ...

Επειδει εχω και εγω απαιτησεις και δεν ειμαι διατεθημενος να ζω με τα τερτιπια της καθε παλαβης ...

κραταω τα λευτα μου και τα διαθετω σε οποια με καυλωνει ... για οσο με καυλωνει ...

Δεν οφειλω κατι σε καμια ... δεν περιμενω τιποτα αλλο εκτος απο sex.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Επισης αντρας με κοινωνικη και οικονομικη θεση μονο να ξεκιναει για οικογενεια.Οσοι ειναι σε αβεβαιες δουλειες να αραξιυν και να μεινουν εκτος με αξιοπρεπεια παρα να τους πρηζουν επειδη δεν λεφτα και κοινωνικη θεση απο το περιβαλλον τους.Αρκετα δραματα υπαρχουν ηδη με ανεργους και απαξιωμενους ανθρωπους που δεν μπορουν να προσφερουν τιποτα στον εαυτο τους ποσο μαλλον σε αλλους.Αν σας παιρνει κοινωνικα , οικονομικα και ψυχικα ξεκινηστε.Αλλιως μονοι αλλα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!
Υπογράφω λέξη προς λέξη αυτή την άποψη. ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356

Π
Αξίζει να κάνεις οικογένεια υπό τον όρο που ανέφερε ο @argyrotoxos ... να 'εχεις οικονομικές έστω σε υψηλό ποσοστό βεβαιότητες. Αλλιώς δράμα είναι αδερφέ.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

δηλαδή έχεις 50% πιθανότητες να τρακάρεις; τι λες άνθρωπέ μου; Αλλά το κυριότερο όλων, είναι ότι στην οδήγηση ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΡΙΩΣ, και πολύ λιγότερο οι άλλοι οδηγοί. Ενώ στο Γάμο, ΣΗΜΕΡΑ οποιαδήποτε μπορεί απλά να σε διώξει από τη ζωή της και από τη ζωή των παιδιών σας
Με προβληματίζουν οι απόψεις σου και ομολογώ πως σε μεγάλο βαθμό με φέρνεις στο μέρος σου. Πραγματικά το λέω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Δηλαδή δεν θέλεις να πιστέψεις το σενάριο να κάνεις παιδιά, να χωρίσεις, και να πληρώσεις χρήμα, κόπο, ώρες και αν και έκανες παιδιά να είσαι μόνος σαν σκύλος;
Βρε με χίλια είμαι μαζί σου λέμε, με χίλια - αλλά εγω γιατί όσους μόνους ξέρω στα 55 τους με συμβουλευουν να κάνω οικογένεια (είμαι 37). Τι τόσο ακόμα θύματα είναι ρε συ Γιάννη; - Προφανώς βαρέθηκαν να είναι "σκύλοι". Αυτό λέω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Γειά σας συνάδελφοι.
Να καταθέσω και γω τη γνώμη μου, (εμπειρία γάμου 20 και πλέον χρόνια). Τα πρώτα χρόνια περνάν καλά, έχετε κοινούς στόχους, αφοσιωμένοι και οι δύο στην οικογένεια, μετά έρχεται η κόπωση και η βαρεμάρα. Τα θέλω διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Αν η γυναίκα είναι οικονομικά ανεξάρτητη έχει μεγαλύτερη ευκολία να τα βροντήξει και δεν θα σκεφτεί τα παιδιά. Η ελληνική οικογένεια έχει αλλάξει δραματικά, δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια. Η έρευνα λέει ότι ούτε το 4‰ των ζευγαριών έχει αρμονική σχέση, εξ ου και τα συνεχώς αυξανόμενα διαζύγια. Κατά τη γνώμη μου, ο γάμος είναι πιο πολύ θέμα τύχης. Καλό είναι να κάνεις οικογένεια και παιδιά, αλλά να ζεις εγκλωβισμένος σε ένα κακό γάμο είναι μαρτύριο και για άντρες και για γυναίκες. Πρέπει να έχεις ξακαθαρίσει μέσα σου τι περιμένεις από το γάμο και κατά το δυνατόν να σιγουρευτείς ότι κάτι ανάλογο θέλει και ο άλλος.
Πάντως, όπως καταλαβαίνω, είτε κάνεις οικογένεια είτε δεν κάνεις είναι βέβαιο πως θα μετανιώσεις για διαφορετικούς λόγους. Νομίζω λίγοι είναι "αμετανόητοι" και "κατ' επάγγελμα" εργένηδες και "μοναχικοί λύκοι".

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
, το 90% των γαμων αποτυγχανει οπως και το 90% των σχεσεων.

Άρα, επί της ουσίας, ούτε καν σχέση "δεν συμφέρει" με την "λογική" αυτή. Ναι, ομολογώ προσεγγίζει την απόλυτη λογική αυτή η ανάλυση, ειδικά σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, το καθαρά οικονομοτεχνικό αλλά και ψυχισμού, το μόνο που αξίζει είναι να πηγαίνει κάποιος μόνο με πληρωμένες ιερόδουλες - και επουδενί να μην αναπτύσσει συναισθήματα για ανθρώπους. Να βλέπει μόνο κρέας. Πραγματικά είναι μια σκέψη που ομολογώ όσες φορές την έβαλα μπροστά είχα και ήσυχο το κεφάλι και σωστά οικονομικά. - Ξέρεις όμως τι ένιωθα ρε σεις; Ένα απροσδιόριστο κενό. Νομίζω δεν είμαστε ζώα αλλά άνθρωποι ρε παιδιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν GFE φάσεις σε πορνεία... δε λέω πως είναι το σωστό - αλλά όσο μεγαλώνεις πάυεις να σκέφτεσαι με το πουλί σου. - Είναι ένας κακός σύμβουλος νομίζω -

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Είπαμε,γενικά σ'αυτές τις ηλικίες 30-35+ στην Ελλάδα τρως παλούκι αν δεν έχεις κάτι μόνιμο σε σχέση.Φυσικά δεν λέω να'χεις κανα τόφαλο,αλλά όπως και να το κάνουμε,με γκόμενα νιώθεις λίγο πιο 'φυσιολογικός' και πιο κοινωνικά αποδεκτός.Δεν λεω να αποκλείσεις εντελώς τις πουτάνες,αλλά είμαστε και σε μια κωλοχώρα που αν είσαι μοναχικός λύκος,δεν σε θεωρούν φυσιολογικό.

Ακόμα και οι γκόμενες δηλαδή που μπορεί να σου δείξουν ενδιαφέρον,αν σε βλέπουν χωρίς γκόμενα,αμέσως θα ψάξουν να βρουν τί κουσούρια έχεις.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Ενας παππους παλιος γειτονας ελεγε:

ο γαμος ειναι σαν ενα καστρο,οσο εισαι εξω του θελεις να μπεις μεσα και οσο εισαι μεσα θες να βγεις εξω

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Είπαμε,γενικά σ'αυτές τις ηλικίες 30-35+ στην Ελλάδα τρως παλούκι αν δεν έχεις κάτι μόνιμο σε σχέση.Φυσικά δεν λέω να'χεις κανα τόφαλο,αλλά όπως και να το κάνουμε,με γκόμενα νιώθεις λίγο πιο 'φυσιολογικός' και πιο κοινωνικά αποδεκτός.Δεν λεω να αποκλείσεις εντελώς τις πουτάνες,αλλά είμαστε και σε μια κωλοχώρα που αν είσαι μοναχικός λύκος,δεν σε θεωρούν φυσιολογικό.

Ακόμα και οι γκόμενες δηλαδή που μπορεί να σου δείξουν ενδιαφέρον,αν σε βλέπουν χωρίς γκόμενα,αμέσως θα ψάξουν να βρουν τί κουσούρια έχεις.
Σύμφωνα πάντως και με τα λεγόμενα ενός προηγούμενου σχολιαστή δεν συμφέρει καθόλου να κάνεις σχέση. 90% θα πας κουβά και οικονομικά και ψυχικά.
Και επίσης θα έρθει κάποιος και θα σου πει για ποιό λόγο να μπαίνεις σε "νόρμες";

Για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός, πλέον χρειάζεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΓΑΜΑ: ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΘΕΣΕΙΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΕΣ κλπ. Το να έχεις γκόμενα ήταν κοινωνικά αποδεκτό όταν είσαι πιτσιρίκι. Πλέον δεν υπάρχουν αυτά νπμίζω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Ενας παππους παλιος γειτονας ελεγε:

ο γαμος ειναι σαν ενα καστρο,οσο εισαι εξω του θελεις να μπεις μεσα και οσο εισαι μεσα θες να βγεις εξω
Αυτό ισχύει με όλα στη ζωή αγαπητέ.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Σύμφωνα πάντως και με τα λεγόμενα ενός προηγούμενου σχολιαστή δεν συμφέρει καθόλου να κάνεις σχέση. 90% θα πας κουβά και οικονομικά και ψυχικά.
Και επίσης θα έρθει κάποιος και θα σου πει για ποιό λόγο να μπαίνεις σε "νόρμες";

Για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός, πλέον χρειάζεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΓΑΜΑ: ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΘΕΣΕΙΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΕΣ κλπ. Το να έχεις γκόμενα ήταν κοινωνικά αποδεκτό όταν είσαι πιτσιρίκι. Πλέον δεν υπάρχουν αυτά νπμίζω.
Βασικά έχει σημασία να είσαι παντρεμένος με παιδί έχει καλύτερο κοινωνικό προφίλ.Ασχέτως αν οι περισσότεροι είναι δυστυχισμένοι όλοι παραμυθιάζονται για να το παίζουν φυσιολογικοί. Όμως πάνω απόλα ναι σημασία έχουν τελικά τα χρήματα, οι θέσεις και η εξουσία. Αν τα έχεις αυτά έχεις περισσότερες ευκαιρίες μετά να επιλέξεις- βρεις γυναίκα και να κάνεις οικογένεια.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Βασικά έχει σημασία να είσαι παντρεμένος με παιδί έχει καλύτερο κοινωνικό προφίλ.Ασχέτως αν οι περισσότεροι είναι δυστυχισμένοι όλοι παραμυθιάζονται για να το παίζουν φυσιολογικοί. Όμως πάνω απόλα ναι σημασία έχουν τελικά τα χρήματα, οι θέσεις και η εξουσία. Αν τα έχεις αυτά έχεις περισσότερες ευκαιρίες μετά να επιλέξεις- βρεις γυναίκα και να κάνεις οικογένεια.
Μα εδώ λέμε ή μάλλον μου λένε - και ίσως έχουν δίκιο - να μην κάνεις οικογένεια γιατί δεν αξίζει για κανένα λόγο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom