Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Πολυτελεια ειναι να εχεις χρονο για εσενα.Αν εχεις χρονο για εσενα και δεν χρωστας πουθενα τοτε εισαι απλα αξιοζηλευτος ιδιως αν δεν εισαι ανεργος.Πολυ πιο ποιοτικο απο παντρεμενους που εχει να τους σηκωθει χρονια με την γυναικα τους και απλως ανεχονται ο ενας τον αλλον ( οικος ανοχης...με την κακη εννοια!)
Πόσο δίκιο έχεις όμως. Τώρα όμως, δυστυχώς, με εξαιρέσεις φυσικά, για να έχεις κάποιο χρόνο μάλλον πρέπει να είσαι άνεργος... όλες σχεδόν οι δουλειές ουσιαστικά σε αποροφάνε... Προσωπικά σε όσες κουραστικές (όχι σωματικά) δουλειές έχω δουλέψει σε σμπαραλιάζουν - δεν έχεις διάθεση μετά και χρόνο για τίποτα. Άσε που πλέον και με τη βούλα του νόμου δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο. Για να έχεις κάπως ελεύθερο χρόνο και μια άλφα κατάσταση θα πρέπει να είσαι τυχερός με καλή εργασία. Η δική μου η γενιά 80-90 - έχει γαμηθεί - μας τσακισε η κριση και χάσαμε πολλά...

Δύσκολα θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με οικογένειες και τέτοιες πολυτέλειες. Θα είμαστε σε κωλοδουλειές και από γκόμενες μέχρι κανα μπουρδέλο παιδιά... Ούτε στο διάολο δεν το εύχομαι. (μιλάω για μένα έτσι - υπάρχουν τυποι που μια χαρά έχουν βολευτει)

ΥΓ1. Ναι έκαναμε λάθος επιλογές στη ζωή μας - αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να το πληρώνουμε τόοοσο ακριβα.

ΥΓ2. Σόρρυ για τη κλάψα πρωί πρωί ρε σείς αλλά βλέπω οι πιο πολλοί είστε ΟΚ άτομα και έχω ένα χώρο να γράφω και "δυο μαλακίες" εδώ και να με διαβάζουν.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
"Μεγάλε", λυπάμαι για τις αντιλήψεις σου. Φυσικά ακολουθείς την πεπατημένη του Bou- Η κακή γυναίκα στης οποίας το έλεος βρίσκεσαι. Προφανώς ο καθένας μας έχει τις δικές του πραγματικότητες, γι'αυτό και δυσκολευόμαστε να αλληλοκατανοηθουμε. Αν βρεις ένα σωστό άνθρωπο, δε θα χρειαστεί να βρεθείς "στο έλεός" του.

Προφανώς θα αντιπαρατεθούν παραδείγματα καθωσπρέπει οικογενειών που αλληλοκερατώνονταν, του τα φόρεσε και την πλήρωνε, και άλλα ωραία.
Οι αντιλήψεις μας έχουν γαλουχηθεί από τα βιώματά μας. Τρομάζω να σκεφτώ τί έχετε περάσει.
Έγραψα ένα πραγματικό γεγονός, το ότι το 70% των αιτήσεων διαζυγίου ΣΗΜΕΡΑ κατατίθεται από γυναίκες. Τι απάντησες; πως ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ. Τώρα, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι τα συναισθήματα οποιουδήποτε όντος μπορούν να επηρεάσουν την πραγματικότητα, βαδίζεις σε πολύ γλιστερό δρόμο. Αν θέλεις να κάνουμε μια πραγματική συζήτηση, απάντησε στο εν λόγω πραγματικό γεγονός, και μην μου λες για παραδείγματα σωστών οικογενειών, κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας. Σε τέτοια οικογένεια γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η Μάνα μου ερωτεύτηκε τον πατέρα μου με την πρώτη ματιά, κι αυτός την αγάπαγε και τη ζήλευε μέχρι που πέθανε, κι ας είχε γίνει σα βαρέλι. Η Στατιστική δεν έχει έλεος, όμως. ΣΗΜΕΡΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Βρίσκεσαι στο έλεος την γυναίκας την οποία έχεις παντρευτεί. Αν όμως μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας για το ποσοστό των Διαζυγίων, το μέσο είναι δημόσιο, περιμένω την απάντησή σου

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Έγραψα ένα πραγματικό γεγονός, το ότι το 70% των αιτήσεων διαζυγίου ΣΗΜΕΡΑ κατατίθεται από γυναίκες. Τι απάντησες; πως ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ. Τώρα, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι τα συναισθήματα οποιουδήποτε όντος μπορούν να επηρεάσουν την πραγματικότητα, βαδίζεις σε πολύ γλιστερό δρόμο. Αν θέλεις να κάνουμε μια πραγματική συζήτηση, απάντησε στο εν λόγω πραγματικό γεγονός, και μην μου λες για παραδείγματα σωστών οικογενειών, κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας. Σε τέτοια οικογένεια γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η Μάνα μου ερωτεύτηκε τον πατέρα μου με την πρώτη ματιά, κι αυτός την αγάπαγε και τη ζήλευε μέχρι που πέθανε, κι ας είχε γίνει σα βαρέλι. Η Στατιστική δεν έχει έλεος, όμως. ΣΗΜΕΡΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Βρίσκεσαι στο έλεος την γυναίκας την οποία έχεις παντρευτεί. Αν όμως μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας για το ποσοστό των Διαζυγίων, το μέσο είναι δημόσιο, περιμένω την απάντησή σου
Δεν κατάλαβα το κείμενό σου.Τα συναισθήματα μας δεν επηρεάζουν την πραγματικότητα;βασικά αυτή που θεωρούμε εμείς;θέμα ατομικής αντίληψης του καθενός είναι.υπαρχει ο ρομαντικός,υπάρχει ο πραγματιστής,υπάρχει ο τυχοδιώκτης.ωραιος ο πατέρας σου και μπράβο του.αγαπουσε πραγματικά τη μητέρα σου και τον ισορροπούσε.τωρα με τα κιλά και την ατομική περιποίηση είναι ενα άλλο ζήτημα.εκει υπάρχουν άλλοι παράγοντες.το τελευταίο με το δημόσιο δεν το κατάλαβα.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Όλες οι συζητήσεις που γίνονται εδώ μέσα σε σοβαρά νήματα δείχνουν ανθρώπους με προβληματισμούς και προφανώς με κάποιες φοβίες που έχουν προκύψει είτε από προσωπικές εμπειρίες είτε από εμπειρίες που έχουν δει από τρίτους.κατανοω τις φοβίες του μενεδημου αλλά πρέπει να καταλάβει ότι κάθε σχέση δεν σημαίνει ότι πας ντε και καλά σε γάμο.αρκει να μην μείνει έγκυος βέβαια.και οι γυναίκες δεν ειναι κανένας δράκος που σε τρώει έτσι και την πλησιάσεις.ομως χρειάζεται ευχέρεια μαζί τους.γιατι μέσα από τις εμπειρίες μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και πως να τις διαχειρίζεσαι.οσο και να το αναλύσουμε από.πριν τι και πως θα πράξεις πράξω στο τέλος τι θα πράξεις εκείνη τη χρονική στιγμή και για να πράξεις σωστά πρέπει να έχεις εμπειρίες και προφανώς να έχεις κάνει και λάθη.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες μας αναπτυσομαστε έτσι είναι η φύση.αλλιως με το που θα γεννιομασταν θα τα ξέραμε όλα και δεν θα χρειάζονταν τόσα χρόνια εκπαίδευσης.

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Το σωστό είναι ότι η γυναίκα παντρεύεται και ο άνδρας νυμφεύεται. Ασχέτως που με τα χρόνια χρησιμοποιούμε τη μία λέξη του μυστηρίου.
"Νυμφεύεται ο δούλος του Θεού ggthd τη δούλη του Θεού ...», λέει η ακολουθία του γάμου.
Εκτός και ομιλούμε για gay οπότε το παντρεύομαι είναι σωστό :confused:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Εκτός και ομιλούμε για gay οπότε το παντρεύομαι είναι σωστό :confused:
Και γιαυτό αρχικά η εκκλησία είχε τελετή. Την αδελφοποίηση, που ήταν ένα είδος γάμου ομοφυλοφίλων. Μετά εγκαταλείφθηκε. Κάπου στο 1300 νομίζω. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Ότι η αδελφοποίηση δεν ήταν τελετή ένωσης σωματικής αλλά πνευματικής. Διαβάζεις και βγάζεις το δικό σου συμπέρασμα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Δεν κατάλαβα το κείμενό σου.Τα συναισθήματα μας δεν επηρεάζουν την πραγματικότητα;βασικά αυτή που θεωρούμε εμείς;θέμα ατομικής αντίληψης του καθενός είναι.υπαρχει ο ρομαντικός,υπάρχει ο πραγματιστής,υπάρχει ο τυχοδιώκτης.ωραιος ο πατέρας σου και μπράβο του.αγαπουσε πραγματικά τη μητέρα σου και τον ισορροπούσε.τωρα με τα κιλά και την ατομική περιποίηση είναι ενα άλλο ζήτημα.εκει υπάρχουν άλλοι παράγοντες.το τελευταίο με το δημόσιο δεν το κατάλαβα.
1ον. Ναι, τα συναισθήματά ας δεν επηρεάζουν την πραγματικότητα. Αν εγώ θεωρώ πως φερόμενος σωστά στη γυναίκα μου, αυτή δεν θα καταθέσει αίτηση Διαζυγίου, το πιθανότερο είναι να την πατήσω 2ον. Το μέσο μέσα από το οποίο επικοινωνούμε, είναι Δημόσιο, μπορούν να το δουν αμέτρητα άτομα. Αυτό εννοώ. 3ον. Περιμένω ακόμα την απάντηση για το ποσοστό των Αιτήσεων Διαζυγίου που κατατίθεται από τις γυναίκες

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Καλημέρα.
Το κείμενο σου δυστυχώς δεν έχει συνοχή. Ωστόσο θα παίξω σε αυτό. Αν νομίζεις πως βρίσκεσαι στο έλεος της γυναίκας, τότε απλά η επιλογή που έκανες για σύντροφο ηταν λανθασμένη. Αν ζηλεύεις ακόμη και αν δε σου δίνει λόγο το έτερο ήμισυ, τότε χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού. Αν φοβάσαι τί θα κάνει η γυναίκα σου σε κάθε σου ενέργεια, τότε έκανες λάθος επιλογή.

Όσο για τα στοιχεία σου σχετικά με τις αιτήσεις διαζυγίων, διάβασε λίγο εδώ μπας και ανοίξουν τα μάτια σου. Αν έχεις διαφορετικά, επίσημα στοιχεία, είμαστε όλοι αυτιά.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
1ον. Ναι, τα συναισθήματά ας δεν επηρεάζουν την πραγματικότητα. Αν εγώ θεωρώ πως φερόμενος σωστά στη γυναίκα μου, αυτή δεν θα καταθέσει αίτηση Διαζυγίου, το πιθανότερο είναι να την πατήσω 2ον. Το μέσο μέσα από το οποίο επικοινωνούμε, είναι Δημόσιο, μπορούν να το δουν αμέτρητα άτομα. Αυτό εννοώ. 3ον. Περιμένω ακόμα την απάντηση για το ποσοστό των Αιτήσεων Διαζυγίου που κατατίθεται από τις γυναίκες
Πήρες απάντηση από τον Gatekeeper.Δεν μπορώ να καταλάβω πως με το να πετάμε νούμερα βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα.Ένα νούμερο δεν λέει κάτι.Ακόμα και να ίσχυε το 70% που λες (δώσε μας την πηγή που αναφέρει το ποσοστό αυτό) δεν σημαίνει ότι ξύπνησαν οι γυναίκες ένα πρωί και τραβάνε διαζύγια απο εδώ και εκεί ανελέητα. Υπάρχει και ποσοστό στο 70% που γυναίκες παίρνουν διαζύγιο γιατί ο άντρας τους είναι ανυπόφορος. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά από εκεί που μια εποχή η γυναίκα εξαρτιώταν εντελώς από τον άντρα της έχουμε πάει στο άλλο άκρο να υπάρχει εκμετάλλευση των δικαιωμάτων τους εις βάρος των αντρών και ουσιαστικά να προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ποσοστό γυναικών που είναι σωστές κλπ κλπ όπως και αντίστοιχα αντρών. Είναι μια περίεργη περίοδος αυτή τη στιγμή έχουν όλα μπαχαλευτεί. Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα σε όλη την κοινωνία.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αυτό με τα ποσοστά μου θυμίζει έναν διάσημο ογκολόγο που διάβασα κάποιες δηλώσεις του πρόσφατα. Έλεγε και κρασάκι να πίνουμε και τηγανητές πατάτες να τρώμε και κανένα τσιγαράκι να κάνουμε. Γιατί η στερημένη ανηδονική ζωή δε μας προστατεύει καλύτερα από τον καρκίνο. Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνει κατά 25% σε κάποια είδη αν πινουμε αλκοόλ πχ. Όντως πολύ μεγάλο νούμερο και κίνητρο να κόψουμε το κρασάκι. Αλλά δε μας λένε ότι η συχνότητα εμφάνισης είναι το 2%. Οπότε, με την κατανάλωση αλκοόλ πάει στο 2,5%. Ανάξιο λόγου δηλαδή για να αρχίσουμε τις στερήσεις. Συνεπώς, όπου ακούτε ποσοστά σκέτα να είστε πιο επιφυλακτικοί και να το ψάχνετε, έλεγε.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Αυτό με τα ποσοστά μου θυμίζει έναν διάσημο ογκολόγο που διάβασα κάποιες δηλώσεις του πρόσφατα. Έλεγε και κρασάκι να πίνουμε και τηγανητές πατάτες να τρώμε και κανένα τσιγαράκι να κάνουμε. Γιατί η στερημένη ανηδονική ζωή δε μας προστατεύει καλύτερα από τον καρκίνο. Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνει κατά 25% σε κάποια είδη αν πινουμε αλκοόλ πχ. Όντως πολύ μεγάλο νούμερο και κίνητρο να κόψουμε το κρασάκι. Αλλά δε μας λένε ότι η συχνότητα εμφάνισης είναι το 2%. Οπότε, με την κατανάλωση αλκοόλ πάει στο 2,5%. Ανάξιο λόγου δηλαδή για να αρχίσουμε τις στερήσεις. Συνεπώς, όπου ακούτε ποσοστά σκέτα να είστε πιο επιφυλακτικοί και να το ψάχνετε, έλεγε.
Ε ναι ψαρώνουν τον κόσμο. Είναι όπως στα οικονομικά σου λέει περικοπή 50% και μετά σου κάνει αύξηση 100% και σου λέει είσαι καλύτερα από πριν αφου σου έκανα 50% παραπάνω από την περικοπή ενώ στην πραγματικότησα σε έχει φέρει στο 75%. Θέλουν προσοχή τα νούμερα και τα πάντα γενικά όλα θέμα εντυπώσεων για να περάσουν αυτό που θέλουν.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
... κάθε σχέση δεν σημαίνει ότι πας ντε και καλά σε γάμο...
Οι γυναίκες το ξέρουνε αυτό; Δεν μπορώ να θυμηθώ περίπτωση συνομίληκης γυναίκας που να μην ξεκινάει σχέση με ελπίδα σε γάμο (για ελλάδα πάντα). Ακόμα και οι "πουτανίτσες" γάμο θέλουνε. Μη σου πω και οι πουτάνες στα μπουρδέλα κι αυτές γάμο θέλουνε. Μόνο κάτι μιλφοτουρίστριες θα έβαζα στην εξαίρεση.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Οι γυναίκες το ξέρουνε αυτό; Δεν μπορώ να θυμηθώ περίπτωση συνομίληκης γυναίκας που να μην ξεκινάει σχέση με ελπίδα σε γάμο (για ελλάδα πάντα). Ακόμα και οι "πουτανίτσες" γάμο θέλουνε. Μη σου πω και οι πουτάνες στα μπουρδέλα κι αυτές γάμο θέλουνε. Μόνο κάτι μιλφοτουρίστριες θα έβαζα στην εξαίρεση.
Και να μην το θέλουνε στην αρχή εκεί στο γυρνάνε στο τέλος και προσπαθούν να σε πείσουν ότι το θέλανε απο την αρχή. Απλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσουμε έτσι απλά επειδή το ζητάνε.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και να μην το θέλουνε στην αρχή εκεί στο γυρνάνε στο τέλος και προσπαθούν να σε πείσουν ότι το θέλανε απο την αρχή. Απλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσουμε έτσι απλά επειδή το ζητάνε.
Πόλεμος τύπε μου ... και καλά άμα καταφέρεις και "κοροϊδέψεις" εσύ (τι κοροϊδέψεις δηλαδή, να γαμήσεις χωρίς γάμο εννοούμε). Θα πέσεις όμως κάποτε και σε πιο έμπειρη που θα σε σέρνει από δω κι από κει και δεν θα "κάτσει" στο τέλος. Και το κλασσικό "είμαι έγκυος" ενώ δεν είναι. Πόσες μα πόσες φορές το έχω ακούσει από "γαμιάδες" φίλους. Και πόσοι δεν αναγκάστηκαν να παντρευτούν τελικά επειδή η κοπέλα ήταν. Ενώ αυτοί πήγαν μόνο για να περάσουν καλά.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.007
Πόντοι
9.297
Πόσο δίκιο έχεις όμως. Τώρα όμως, δυστυχώς, με εξαιρέσεις φυσικά, για να έχεις κάποιο χρόνο μάλλον πρέπει να είσαι άνεργος... όλες σχεδόν οι δουλειές ουσιαστικά σε αποροφάνε... Προσωπικά σε όσες κουραστικές (όχι σωματικά) δουλειές έχω δουλέψει σε σμπαραλιάζουν - δεν έχεις διάθεση μετά και χρόνο για τίποτα. Άσε που πλέον και με τη βούλα του νόμου δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο. Για να έχεις κάπως ελεύθερο χρόνο και μια άλφα κατάσταση θα πρέπει να είσαι τυχερός με καλή εργασία. Η δική μου η γενιά 80-90 - έχει γαμηθεί - μας τσακισε η κριση και χάσαμε πολλά...

Δύσκολα θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με οικογένειες και τέτοιες πολυτέλειες. Θα είμαστε σε κωλοδουλειές και από γκόμενες μέχρι κανα μπουρδέλο παιδιά... Ούτε στο διάολο δεν το εύχομαι. (μιλάω για μένα έτσι - υπάρχουν τυποι που μια χαρά έχουν βολευτει)

ΥΓ1. Ναι έκαναμε λάθος επιλογές στη ζωή μας - αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να το πληρώνουμε τόοοσο ακριβα.

ΥΓ2. Σόρρυ για τη κλάψα πρωί πρωί ρε σείς αλλά βλέπω οι πιο πολλοί είστε ΟΚ άτομα και έχω ένα χώρο να γράφω και "δυο μαλακίες" εδώ και να με διαβάζουν.
Aν κατι δεν σε ικανοποιει ειτε δουλεια ειτε γυναικα ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ κατι καλυτερο.Αν δεν μπορεις να διεκδικησεις κατι καλυτερο αποκτας προσοντα για να το διεκδικησεις.Αν δεν μπορεις να το κανεις ουτε αυτο...εχεις ηδη πεθανει μεσα σου...και μια μερα ,συντομα ισως, θα το μαθουν και οι αλλοι απο την μυρωδια.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Καλημέρα.
Το κείμενο σου δυστυχώς δεν έχει συνοχή. Ωστόσο θα παίξω σε αυτό. Αν νομίζεις πως βρίσκεσαι στο έλεος της γυναίκας, τότε απλά η επιλογή που έκανες για σύντροφο ηταν λανθασμένη. Αν ζηλεύεις ακόμη και αν δε σου δίνει λόγο το έτερο ήμισυ, τότε χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού. Αν φοβάσαι τί θα κάνει η γυναίκα σου σε κάθε σου ενέργεια, τότε έκανες λάθος επιλογή.

Όσο για τα στοιχεία σου σχετικά με τις αιτήσεις διαζυγίων, διάβασε λίγο εδώ μπας και ανοίξουν τα μάτια σου. Αν έχεις διαφορετικά, επίσημα στοιχεία, είμαστε όλοι αυτιά.
1ον. Το ότι τα περισσότερα διαζύγια εκδόθηκαν συναινετικά, δεν σημαίνει ότι αποφάσισαν και οι δύο να διαλύσουν το γάμο τους. Και το δικό μου διαζύγιο εκδόθηκε συναινετικά, κι όχι κατ΄αντιδικία, αλλά η πρώην σύζυγος είχε καταθέσει Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων εναντίον μου, ισχυριζόμενη ότι δεν της φέρομαι καλά, ότι φοβάται για την ασφάλειά της και με έδιωξε από το σπίτι που είχαμε αγοράσει και οι δύο..
2ον. Το έτος 2017 υπήρχαν 4,7 γάμοι και 1,8 διαζύγια ανά 1000 κατοίκους. Αυτό με μια απλή διαίρεση σημαίνει πως 1 στους 2,6 γάμους διαλύεται, σχεδόν 1 στους 3 δηλαδή αποτυχαίνει. Το σημαντικότερο όμως είναι πως το έτος 2017 οι εκδοθείσες αποφάσεις διαζυγίων ανέρχονται σε 19.190 έναντι 11.013 το 2016, αύξηση κατά 74,2% (Πίνακας 1). Στην ανάλυση των στοιχείων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αποχή των δικηγόρων κατά το Α’ εξάμηνο του 2016, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των αποφάσεων που εκδόθηκαν κατά το συγκεκριμένο έτος και την αύξηση του αντίστοιχου αριθμού κατά το 2017. Με λίγα λόγια, το ποσοστό των διαζυγίων αυξήθηκε κατακόρυφα, και το πιθανότερο είναι πως το ίδιο θα γίνεται και στο μέλλον, δεν είμαι μάντης βέβαια, αλλά αυτό φαίνεται και από τον πίνακα που έχει το Στατιστικογράφημα που παράθεσες. Το 2005 υπήρχαν 5,5 γάμοι και 1,2 διαζύγια ανά 1000 κατοίκους. Αυτό με μια απλή διαίρεση σημαίνει πως 1 στους 4,58 γάμους διαλύθηκαν, η αύξηση της αναλογίας είναι φανερή.
3ον. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΑ, δεν αναφέρει το ποσοστό της επιμέλειας των παιδιών, που έκριναν τα Δικαστήρια. ΓΙΑΤΙ; Μήπως επειδή θα φαινόταν πως η επιμέλεια δίνεται κατά 99% στις γυναίκες, με αποτέλεσμα να μπορούν να ξεζουμίζουν τον πάλαι ποτέ αγαπημένο τους Σύζυγο για δεκαετίες;
Τελικά, γράψε μας τι συμπεράσματα βγάζεις εσύ, από το έγγραφο που παράθεσες, για να δούμε που διαφωνούμε

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το έτος 2017 υπήρχαν 4,7 γάμοι και 1,8 διαζύγια ανά 1000 κατοίκους. Αυτό με μια απλή διαίρεση σημαίνει πως 1 στους 2,6 γάμους διαλύεται, σχεδόν 1 στους 3 δηλαδή αποτυχαίνει.
Eννοεί νέους γάμους. Που έγιναν τον 2017. Οπότε το ποσοστό αυτών που διαλύονται επί του γενικού συνόλου είναι μικρό.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Πήρες απάντηση από τον Gatekeeper.Δεν μπορώ να καταλάβω πως με το να πετάμε νούμερα βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα.Ένα νούμερο δεν λέει κάτι.Ακόμα και να ίσχυε το 70% που λες (δώσε μας την πηγή που αναφέρει το ποσοστό αυτό) δεν σημαίνει ότι ξύπνησαν οι γυναίκες ένα πρωί και τραβάνε διαζύγια απο εδώ και εκεί ανελέητα. Υπάρχει και ποσοστό στο 70% που γυναίκες παίρνουν διαζύγιο γιατί ο άντρας τους είναι ανυπόφορος. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά από εκεί που μια εποχή η γυναίκα εξαρτιώταν εντελώς από τον άντρα της έχουμε πάει στο άλλο άκρο να υπάρχει εκμετάλλευση των δικαιωμάτων τους εις βάρος των αντρών και ουσιαστικά να προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ποσοστό γυναικών που είναι σωστές κλπ κλπ όπως και αντίστοιχα αντρών. Είναι μια περίεργη περίοδος αυτή τη στιγμή έχουν όλα μπαχαλευτεί. Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα σε όλη την κοινωνία.
ΌΧΙ, δεν πήρα απάντηση από τον Gatekeeper, αν εσύ έβγαλες άλλο συμπέρασμα από τα στοιχεία της Στατιστικής που παρέθεσε το εν λόγω μέλος, γράψε τα. Όσο για την πηγή, αναρωτιέμαι γιατί δεν έψαξες ο ίδιος, όμως θα σε πληροφορήσω, για να γνωρίζεις. Και ναι, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι νόμοι τις ευνοούν, γι αυτό και έχουν λυσσάξει με τη συνεπιμέλεια, γιατί δεν θα μπορούν να κυνηγάνε το πορτοφόλι μας μέσω των παιδιών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α. ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Στη χώρα μας, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι στις 10 αιτήσεις διαζυγίου οι 7 κατατίθενται από γυναίκες, παρ΄ότι αυτές δυσκολεύονται περισσότερο μετά το χωρισμό (σελ28) πηγή

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Eννοεί νέους γάμους. Που έγιναν τον 2017. Οπότε το ποσοστό αυτών που διαλύονται επί του γενικού συνόλου είναι μικρό.
Ε, και τα 1,8 διαζύγια μέσα στο 2017 δεν έγιναν;

1,8/4,7 καλή προσέγγιση δεν είναι και για το σύνολο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom