Εγώ σου λέω τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά. Μετά κάνεις ότι γουστάρεις. Δηλαδή έχε εσυ χρήματα,θέση,εξουσία και αν σου τη βαρέσει στα 60 αφου χορτάσεις με ότι θες να κάνεις στη ζωή σου πάλι θα μπορείς να βρεις μια γυναίκα να κάνεις οικογένεια, προφανώς και πολύ νεότερή σου. Αν δεν έχεις τα προηγούμενα με το πουλί στο χέρι θα μείνειςΜα εδώ λέμε ή μάλλον μου λένε - και ίσως έχουν δίκιο - να μην κάνεις οικογένεια γιατί δεν αξίζει για κανένα λόγο.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 9K
- Εμφανίσεις 493K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.780
- Πόντοι
- 3.656
Στο λένε, γιατί δεν γνώρισαν τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ να έχουν χτίσει ένα γάμο, και ΞΑΦΝΙΚΑ να χάσουν τα πάντα. Έχουν μια εξιδανικευμένη εικόνα μέσα τους, μην παραγνωρίζεις τη δύναμη της Κοινωνικής Μηχανικής που γίνεται μέσα από τις ταινίες. Ναι, αν παντρευτείς κάποια η οποία έχει τη διάθεση να παλέψει μαζί σου για να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες της ζωής, είναι κάτι υπέροχο. Αυτή την εικόνα είχα από τον πατέρα και τη μητέρα μου. ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, έχει πάρα πολλές πιθανότητες να σπάσει τα μούτρα του όταν τρακάρει με την πραγματικότητα. Σήμερα, το 70% των Αιτήσεων Διαζυγίου γίνεται από τις γυναίκες, τι να σου πω, ίσως εσύ καταφέρεις και ανήκεις στο υπόλοιπο κομμάτι, στο εύχομαι . Καλή τύχη λοιπόνΒρε με χίλια είμαι μαζί σου λέμε, με χίλια - αλλά εγω γιατί όσους μόνους ξέρω στα 55 τους με συμβουλευουν να κάνω οικογένεια (είμαι 37). Τι τόσο ακόμα θύματα είναι ρε συ Γιάννη; - Προφανώς βαρέθηκαν να είναι "σκύλοι". Αυτό λέω.
.......Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (ΙΨΣΥ), από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010 παρατηρείται αύξηση της τάξης του 11,4% στα διαζύγια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, κατά 70% το πρώτο βήμα για το διαζύγιο το κάνουν οι γυναίκες..
πηγή https://www.tanea.gr/2010/03/19/greece/ta-diazygia-krisi-den-koitoyn/
Sad_man
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2017
- Like
- 3.712
- Πόντοι
- 606
Σύμφωνα πάντως και με τα λεγόμενα ενός προηγούμενου σχολιαστή δεν συμφέρει καθόλου να κάνεις σχέση. 90% θα πας κουβά και οικονομικά και ψυχικά.
Και επίσης θα έρθει κάποιος και θα σου πει για ποιό λόγο να μπαίνεις σε "νόρμες";
Για να είσαι κοινωνικά αποδεκτός, πλέον χρειάζεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΓΑΜΑ: ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΘΕΣΕΙΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΕΣ κλπ. Το να έχεις γκόμενα ήταν κοινωνικά αποδεκτό όταν είσαι πιτσιρίκι. Πλέον δεν υπάρχουν αυτά νπμίζω.
Σχέση λεω,όχι ντε και καλά να δεσμευτείς με γάμο.
Να σε καλούν σε κανα γάμο,βαφτιση κλπ και να πηγαίνεις μόνος,ε είναι άσχημο.Αν είσαι πιτσιρικάς δεν πειράζει,αλλά να'σαι 30-40 νιώθεις πολύ άβολα,ειδικά και όταν όλοι θα συνοδεύονται από κάποια.
Το χρήμα είναι σημαντικότατο αλλά από μόνο του δεν σου φέρνει και κοινωνική αποδοχή.Μπορεί να βγάζεις λέμε τώρα 1500-2000 αλλά αν είσαι μόνο σπίτι-δουλειά και δεν είσαι δικτυωμένος,πάλι θα έχεις δυσκολίες.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.429
- Πόντοι
- 2.356
Μετά τα 30 αν δεν σε βοηθάει και η δουλειά σου και οι κοινωνικές σου σχέσεις δύσκολα θα βρεις γκόμενα. Ισχύει κι αυτό. Αλλά πλέον η νέα πολυτέλεια είναι να είσαι μόνος και όχι σόνι και ντε να έχεις κάποια.Σχέση λεω,όχι ντε και καλά να δεσμευτείς με γάμο.
Να σε καλούν σε κανα γάμο,βαφτιση κλπ και να πηγαίνεις μόνος,ε είναι άσχημο.Αν είσαι πιτσιρικάς δεν πειράζει,αλλά να'σαι 30-40 νιώθεις πολύ άβολα,ειδικά και όταν όλοι θα συνοδεύονται από κάποια.
Το χρήμα είναι σημαντικότατο αλλά από μόνο του δεν σου φέρνει και κοινωνική αποδοχή.Μπορεί να βγάζεις λέμε τώρα 1500-2000 αλλά αν είσαι μόνο σπίτι-δουλειά και δεν είσαι δικτυωμένος,πάλι θα έχεις δυσκολίες.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.429
- Πόντοι
- 2.356
Στο λένε, γιατί δεν γνώρισαν τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ να έχουν χτίσει ένα γάμο, και ΞΑΦΝΙΚΑ να χάσουν τα πάντα. Έχουν μια εξιδανικευμένη εικόνα μέσα τους, μην παραγνωρίζεις τη δύναμη της Κοινωνικής Μηχανικής που γίνεται μέσα από τις ταινίες. Ναι, αν παντρευτείς κάποια η οποία έχει τη διάθεση να παλέψει μαζί σου για να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες της ζωής, είναι κάτι υπέροχο. Αυτή την εικόνα είχα από τον πατέρα και τη μητέρα μου. ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, έχει πάρα πολλές πιθανότητες να σπάσει τα μούτρα του όταν τρακάρει με την πραγματικότητα. Σήμερα, το 70% των Αιτήσεων Διαζυγίου γίνεται από τις γυναίκες, τι να σου πω, ίσως εσύ καταφέρεις και ανήκεις στο υπόλοιπο κομμάτι, στο εύχομαι . Καλή τύχη λοιπόν
.......Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (ΙΨΣΥ), από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2010 παρατηρείται αύξηση της τάξης του 11,4% στα διαζύγια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, κατά 70% το πρώτο βήμα για το διαζύγιο το κάνουν οι γυναίκες..
πηγή https://www.tanea.gr/2010/03/19/greece/ta-diazygia-krisi-den-koitoyn/
Εγώ ρε Γιάννο δεν θα τα "καταφέρω" και δεν σκοπεύω να κάνω οικογέενια γιατί δεν μπορώ κιόλας. Η δική μου η "Οικονομική-Επαγγελματική Μηχανική" για να μιλήσω και στη γλώσσα σου ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ούτε γκόμενα να έχω, όχι να παντρευτώ - απλά κάνουμε μια συζήτηση εδώ η οποία ίσως βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που τυχαίνει μας διαβάζουν.
FrischgeduschT
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Αυγ 2020
- Like
- 136
- Πόντοι
- 1
Μπαίνω στον πειρασμό να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου.. διότι οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ανθρώπινες σχέσεις ευμετάβλητες και πολλές οι προσωπικές παράμετροι. Αρα έχεις λιγες σταθερές και πολλούς αγνώστους..
1. Πριν κάνεις οικογένεια, πρέπει να εχεις κτίσει την σχέση σου με την υποψήφια και να περνάς-νοιώθεις καλά ,
2. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις γάμο.. οι αντιλήψεις περι τούτου αλλάζουν, όπως αλλάζουν και οι χαρακτήρες στην διάρκειά του βίου. Ξαφνικά έχεις μπροστά σου άλλον άνθρωπο απο αυτόν που γνώριζες μέχρι χθες,
3. Τις γυναίκες τις ενδιαφέρει κυρίως η μητρότητα. Οχι να είναι καλοί σύζυγοι, μητέρες κλπ.. όπως μεγαλώσαμε εμείς..
Έχω τονίσει επανειλημμένα στο Μπου οτι: παιδι ναι, συμβίωση ναί, γάμος όχι..
Η εμπειρία μου, η προσωπική:
Ειχα πολύ καλή σχέση με ελβετιδα φοιτήτρια, φοιτητής και εγώ. Μελαχρινή, όμορφη, τυπάρα. Την μονη γυναίκα που αγάπησα.
Ξαφνικά μια καλή μέρα, μετα απο 4 χρόνια, έγινε άλλος άνθρωπος.. με ανασφάλειες, έχανε κιλά, την ενοχλούσαν πράγματα .. άλλος άνθρωπος..
Και αναρωτιόμουν: τι θα γινόταν αν είχα παιδιά μαζί της και είχα φτιάξει οικογένεια;
Και Βεβαια υπάρχουν καλοι γάμοι..
Ο γαμος και οικογένεια δεν ειναι ομως γραμμικά.. ο χρόνος καθορίζει..δεν ξέρω αν με εννοείς..
1. Πριν κάνεις οικογένεια, πρέπει να εχεις κτίσει την σχέση σου με την υποψήφια και να περνάς-νοιώθεις καλά ,
2. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις γάμο.. οι αντιλήψεις περι τούτου αλλάζουν, όπως αλλάζουν και οι χαρακτήρες στην διάρκειά του βίου. Ξαφνικά έχεις μπροστά σου άλλον άνθρωπο απο αυτόν που γνώριζες μέχρι χθες,
3. Τις γυναίκες τις ενδιαφέρει κυρίως η μητρότητα. Οχι να είναι καλοί σύζυγοι, μητέρες κλπ.. όπως μεγαλώσαμε εμείς..
Έχω τονίσει επανειλημμένα στο Μπου οτι: παιδι ναι, συμβίωση ναί, γάμος όχι..
Η εμπειρία μου, η προσωπική:
Ειχα πολύ καλή σχέση με ελβετιδα φοιτήτρια, φοιτητής και εγώ. Μελαχρινή, όμορφη, τυπάρα. Την μονη γυναίκα που αγάπησα.
Ξαφνικά μια καλή μέρα, μετα απο 4 χρόνια, έγινε άλλος άνθρωπος.. με ανασφάλειες, έχανε κιλά, την ενοχλούσαν πράγματα .. άλλος άνθρωπος..
Και αναρωτιόμουν: τι θα γινόταν αν είχα παιδιά μαζί της και είχα φτιάξει οικογένεια;
Ο γαμος και οικογένεια δεν ειναι ομως γραμμικά.. ο χρόνος καθορίζει..δεν ξέρω αν με εννοείς..
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.429
- Πόντοι
- 2.356
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αν και διαφωνώ μόνο σε μερικές παραδοχές που κάνεις. Πάντως ναι, είναι ρίσκο τρελό να κάνεις γάμο και δη παιδιά.Μπαίνω στον πειρασμό να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου.. διότι οι καιροί είναι δύσκολοι, οι ανθρώπινες σχέσεις ευμετάβλητες και πολλές οι προσωπικές παραμετροι. Αρα έχεις λιγες σταθερές και πολλούς αγνώστους..
2. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις γάμο.. οι αντιλήψεις περι τούτου αλλάζουν, όπως αλλάζουν και οι χαρακτήρες στην διάρκειά του βίου. Ξαφνικά έχεις μπροστά σου άλλον άνθρωπο απο αυτόν που γνώριζες.
Έχω τονίζει επανειλημμένα στο Μπου οτι: παιδι ναι, συμβίωση ναί, γάμος όχι..
Δεν ξεχνώ εγώ:
Ειχα πολύ καλή σχέση με ελβετιδα φοιτητρια, φοιτητης και εγω. Μελαχρινή, ομορφη, τυπάρα. Την μονη γυναίκα που αγάπησα.
Ξαφνικά μετα απο 4 χρόνια, έγινε αλος άνθρωπος.. με ανασφάλειες, έχανε κιλά, την ενοχλούσαν πράγματα .. άλλος άνθρωπος..
FrischgeduschT
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Αυγ 2020
- Like
- 136
- Πόντοι
- 1
Νομίζω οτι πρεπει να τονίσουμε το γεγονός οτι οι γυναίκες θελουν μητρότητα! Το διακηρύσσουν οι ίδιες! Ολες οι γυναίκες; οχι φυσικά, αλλά αποτελεί δυνατή τάση στην κοινωνία και ενδιαφέρει όλους..Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αν και διαφωνώ μόνο σε μερικές παραδοχές που κάνεις. Πάντως ναι, είναι ρίσκο τρελό να κάνεις γάμο και δη παιδιά.
Δ
Διαγραμμένο μέλος 172663
Επισκέπτης
οχι βρε, τις 90% σχεσεων συμφερει να τις κανεις γιατι πηδας και γιατι γεμιζεις οπως λες συναισθηματικα (κι ας χωρισεις καποια στιγμη με μια απογοητευση)Άρα, επί της ουσίας, ούτε καν σχέση "δεν συμφέρει" με την "λογική" αυτή. Ναι, ομολογώ προσεγγίζει την απόλυτη λογική αυτή η ανάλυση, ειδικά σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο, το καθαρά οικονομοτεχνικό αλλά και ψυχισμού, το μόνο που αξίζει είναι να πηγαίνει κάποιος μόνο με πληρωμένες ιερόδουλες - και επουδενί να μην αναπτύσσει συναισθήματα για ανθρώπους. Να βλέπει μόνο κρέας. Πραγματικά είναι μια σκέψη που ομολογώ όσες φορές την έβαλα μπροστά είχα και ήσυχο το κεφάλι και σωστά οικονομικά. - Ξέρεις όμως τι ένιωθα ρε σεις; Ένα απροσδιόριστο κενό. Νομίζω δεν είμαστε ζώα αλλά άνθρωποι ρε παιδιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν GFE φάσεις σε πορνεία... δε λέω πως είναι το σωστό - αλλά όσο μεγαλώνεις πάυεις να σκέφτεσαι με το πουλί σου. - Είναι ένας κακός σύμβουλος νομίζω -
ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 100 ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΤΙΣ 90 ΦΟΡΕΣ
με τους γαμους ομως εχει πολλα τραβαλα οποτε δεν αξιζει ακομη και το καλυτερο γαμησι να κανει η γυναικα σου γιατι μετα τα τραβαλα τα ΓΟΝΕΪΚΑ,οικογενειακα, νομικα, οικονομικα σου βγαινει ο κουκος αηδονι.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 9 ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙ, βασικα και με 1 γαμο κατεστραμενος θα εισαι, αλλα δεν γινεται κλασμα 1/10 γαμου για να δειξω ποσο χειροτερο ειναι
Μενεδημε καλά τα λέει ο νικ.Δεν διαφωνεί κανένας ότι είναι ευτυχία ο γάμος,τα παιδιά και η οικογένεια απλά σου λέμε ότι η πιθανότητα επιτυχίας είναι ελάχιστη.ειναι ένα πράγμα σαν το τζόγο.παιζεις συνέχεια χάνεις ίσως κερδίσεις κάτι ψιλά συνεχίζεις με την ελπίδα να τα κερδίσεις χοντρά.ή δεν τζογαρεις καθόλου και κάνεις τα κουμάντα σου με αυτά που έχεις.εσυ αποφασίζεις εμείς σου αναφέρουμε τα στατιστικά από τις εμπειρίες μας.οχι βρε, τις 90% σχεσεων συμφερει να τις κανεις γιατι πηδας και γιατι γεμιζεις οπως λες συναισθηματικα (κι ας χωρισεις καποια στιγμη με μια απογοητευση)
ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 100 ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ ΤΙΣ 90 ΦΟΡΕΣ
με τους γαμους ομως εχει πολλα τραβαλα οποτε δεν αξιζει ακομη και το καλυτερο γαμησι να κανει η γυναικα σου γιατι μετα τα τραβαλα τα ΓΟΝΕΪΚΑ,οικογενειακα, νομικα, οικονομικα σου βγαινει ο κουκος αηδονι.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 9 ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙ, βασικα και με 1 γαμο κατεστραμενος θα εισαι, αλλα δεν γινεται κλασμα 1/10 γαμου για να δειξω ποσο χειροτερο ειναι
Διαγραμμένο μέλος 157756
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιουν 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 340
- Πόντοι
- 26
Λέτε-λέτε εδώ πέρα και για μητρότητα αλλά δεν νομίζω ότι το έχετε καταλάβει οι ίδιοι(λογικό) αλλά στην σημερινή κοινωνία ούτε οι γυναίκες φαίνεται να το έχουν καταλάβει. Η μητρότητα, όπως και η πατρότητα, δεν υπάρχει πριν την δημιουργία του παιδία. Ναι οι γυναίκες κολλάνε στο παιδί από τότε που γονιμοποιείται το ωάριο, σύμφωνοι, ενώ εμείς πρέπει να δούμε το ζαβό να βγεί από το μουνί για να ξυπνήσουν τα ένστικτα.
Αυτό που θέλουν οι γυναίκες την σήμερον εποχή και το αποκαλούν "μητρότητα" δεν είναι το μητρικό ένστικτο, η φυσική προδιάθεση της φύσης να δημιουργήσει απογόνους, να δημιουργηθεί νέα ζωή και άλλα τέτοια. Αυτό που εννοούν ως "μητρότητα" είναι στην πραγματικότητα η ιδιότητα του να έχει γίνει μητέρα γεννώντας ένα κουτσούβελλο που μπορεί να μην το θέλει κιόλας. Πολύ διαφορετικό το ένα με το άλλο και στην σημερινή κοινωνία, που τα μυάλα είναι τέρμα καμμένα και από τα δύο φύλα, σου γεννιέται το παιδί και η γκόμενα αντί να το προσέχει και να το αγαπάει, το φορτώνει στην μάνα της για να πάει να πηδηχτεί με τον σύζυγο / τον πατέρα του παιδιού / τον γκόμενο-γαμιά. Η φλάντζα έχει καεί τελείως στον εγκέφαλό της.
Και εμάς καίγεται μια φλάντζα, αρκετοί που έκαναν γίο το γαμήσαν όλο το θέμα της οικόγενειας αλά υπάρχει διαφορά να σου καεί η φλάντζα στην μέση της ενηλικίωσης του παιδίου και άλλο να έχει κάει προ πολλού και το παιδί να είναι όσο χρήσιμο και αρεστό όσο και το ερωτικό βοήθημα στην τελική. Αν όλες αυτές οι κάργιες που το παίζουν μητέρες όντως είχαν μητρότητα δεν θα είχαμε σκηνικά ούτε ελλεϊνήδων, ούτε κομπλεξικών, ούτε και ψυχοπαθών εγκληματιών σε μεγάλο βαθμό. Ναι, για το τελευταίο κράζουν αρκετοί ότι για αυτό φταίει που το παιδί δεν έχει και κάποιο θετικό αντρικό πρότυπο στην οικογένεια και άλλες τέτοιες πίπες, λες και η μάνα είναι αγία ή αν η οικογένεια είναι ενωμένη ας πούμε δεν παίζουν συμβάντα κακοποίησης από τον πατέρα, λες και φταίνε απαραίτητα οι άνθρωποι και όχι η κοινωνία και τα σιχαμένα πρότυπα και οι ανεξέλγκτες απαιτήσεις της που οδηγούν αυτές τις οικογένειες στην τρέλα και το παιδί πληρώνει και τα σπασμένα.
Αυτό που θέλουν οι γυναίκες την σήμερον εποχή και το αποκαλούν "μητρότητα" δεν είναι το μητρικό ένστικτο, η φυσική προδιάθεση της φύσης να δημιουργήσει απογόνους, να δημιουργηθεί νέα ζωή και άλλα τέτοια. Αυτό που εννοούν ως "μητρότητα" είναι στην πραγματικότητα η ιδιότητα του να έχει γίνει μητέρα γεννώντας ένα κουτσούβελλο που μπορεί να μην το θέλει κιόλας. Πολύ διαφορετικό το ένα με το άλλο και στην σημερινή κοινωνία, που τα μυάλα είναι τέρμα καμμένα και από τα δύο φύλα, σου γεννιέται το παιδί και η γκόμενα αντί να το προσέχει και να το αγαπάει, το φορτώνει στην μάνα της για να πάει να πηδηχτεί με τον σύζυγο / τον πατέρα του παιδιού / τον γκόμενο-γαμιά. Η φλάντζα έχει καεί τελείως στον εγκέφαλό της.
Και εμάς καίγεται μια φλάντζα, αρκετοί που έκαναν γίο το γαμήσαν όλο το θέμα της οικόγενειας αλά υπάρχει διαφορά να σου καεί η φλάντζα στην μέση της ενηλικίωσης του παιδίου και άλλο να έχει κάει προ πολλού και το παιδί να είναι όσο χρήσιμο και αρεστό όσο και το ερωτικό βοήθημα στην τελική. Αν όλες αυτές οι κάργιες που το παίζουν μητέρες όντως είχαν μητρότητα δεν θα είχαμε σκηνικά ούτε ελλεϊνήδων, ούτε κομπλεξικών, ούτε και ψυχοπαθών εγκληματιών σε μεγάλο βαθμό. Ναι, για το τελευταίο κράζουν αρκετοί ότι για αυτό φταίει που το παιδί δεν έχει και κάποιο θετικό αντρικό πρότυπο στην οικογένεια και άλλες τέτοιες πίπες, λες και η μάνα είναι αγία ή αν η οικογένεια είναι ενωμένη ας πούμε δεν παίζουν συμβάντα κακοποίησης από τον πατέρα, λες και φταίνε απαραίτητα οι άνθρωποι και όχι η κοινωνία και τα σιχαμένα πρότυπα και οι ανεξέλγκτες απαιτήσεις της που οδηγούν αυτές τις οικογένειες στην τρέλα και το παιδί πληρώνει και τα σπασμένα.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.429
- Πόντοι
- 2.356
Μα ομολογώ πως ο Νικ και εσύ δεν λέτε παράλογα πράματα ρε. Συμφωνώ μαζί σας γιατί παραθέτετε επιχειρήματα και βιωματικά στοιχεία. Εγώ να αποφασίσω να κάνω οικογένεια δεν μπορώ αδερφέ. Και αντικειμενικά μιλώντας ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να κάνω οικογένεια. Όταν είχα την δυνατότητα (μη νομίζεις, για κανα 2 -3 χρόνια) δεν είχα βρει την κατάλληλη - τώρα πια το τρένο έφυγε παίδες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ και όχι αυτούς που λέτε.Μενεδημε καλά τα λέει ο νικ.Δεν διαφωνεί κανένας ότι είναι ευτυχία ο γάμος,τα παιδιά και η οικογένεια απλά σου λέμε ότι η πιθανότητα επιτυχίας είναι ελάχιστη.ειναι ένα πράγμα σαν το τζόγο.παιζεις συνέχεια χάνεις ίσως κερδίσεις κάτι ψιλά συνεχίζεις με την ελπίδα να τα κερδίσεις χοντρά.ή δεν τζογαρεις καθόλου και κάνεις τα κουμάντα σου με αυτά που έχεις.εσυ αποφασίζεις εμείς σου αναφέρουμε τα στατιστικά από τις εμπειρίες μας.
Πάντως, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα, τα οποία είναι και σωστά και άνετα τα υιοθετώ γιατί με βολεύει κιόλας, είμαι τυχερός μέσα στην "ατυχία μου". Από σπόντα κοινώς θα τη γλιτώσω την γκέλα του να κάνω οικογένεια...
Ειμαστε ανικανοποιητα πλασματα οι ανθρωποι. Συχνα και αχαριστα.Αυτό ισχύει με όλα στη ζωή αγαπητέ.
Διαγραμμένο μέλος 157756
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιουν 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 340
- Πόντοι
- 26
Η μαγκιά του ανθρώπινου είδους ποτέ δεν ήταν να παραδέχεται τα ελαττώματά της. Η μαγκιά ,ήταν πάντα,να τα χρησιμοποιεί για το καλό όλων μας και να μαθαίνουμε από αυτά. Το τελευταίο κομμάτι κάπου χάθηκε και πάλι...
Sad_man
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2017
- Like
- 3.712
- Πόντοι
- 606
Είμαι 28 και μένω στο εξωτερικό. Δεν είμαι πλούσιος ούτε σπουδαγμένος. Μπήκε στην ζωή μου μια γυναίκα 35 χρονών χωρισμένη με κόρη 6 ετών. Μου ζητάει να παντρευτούμε και να μου κάνει και ένα παιδί. Είναι ευκατάστατη και πολύ όμορφη γυναίκα,και εγώ αρκετά εμφανίσιμος. Δεν έχω παντρευτεί ούτε έχω παιδιά. Οι δικοί μου θα τρελαθούν αν κάνω αυτό που σκέφτομαι.
https://www.lifo.gr/lifoland/confessions/ti-pisteyete-95#commentsection
Άλλος μαλάκας εδώ,όπου και να πάει ο έλληνας,τα χούγια δεν αλλάζουν
https://www.lifo.gr/lifoland/confessions/ti-pisteyete-95#commentsection
Άλλος μαλάκας εδώ,όπου και να πάει ο έλληνας,τα χούγια δεν αλλάζουν
Διαγραμμένο μέλος 157756
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιουν 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 340
- Πόντοι
- 26
Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Το σωστό είναι ότι η γυναίκα παντρεύεται και ο άνδρας νυμφεύεται. Ασχέτως που με τα χρόνια χρησιμοποιούμε τη μία λέξη του μυστηρίου.Η αποστολή του άντρα είναι να γαμάει μέχρις ότου να μην του σηκώνεται, όχι να παντρεύεται.
"Νυμφεύεται ο δούλος του Θεού ggthd τη δούλη του Θεού ...», λέει η ακολουθία του γάμου.
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 47.003
- Πόντοι
- 9.297
Πολυτελεια ειναι να εχεις χρονο για εσενα.Αν εχεις χρονο για εσενα και δεν χρωστας πουθενα τοτε εισαι απλα αξιοζηλευτος ιδιως αν δεν εισαι ανεργος.Πολυ πιο ποιοτικο απο παντρεμενους που εχει να τους σηκωθει χρονια με την γυναικα τους και απλως ανεχονται ο ενας τον αλλον ( οικος ανοχης...με την κακη εννοια!)Μετά τα 30 αν δεν σε βοηθάει και η δουλειά σου και οι κοινωνικές σου σχέσεις δύσκολα θα βρεις γκόμενα. Ισχύει κι αυτό. Αλλά πλέον η νέα πολυτέλεια είναι να είσαι μόνος και όχι σόνι και ντε να έχεις κάποια.
Sad_man
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2017
- Like
- 3.712
- Πόντοι
- 606
Το πιο πιθανό,ο τύπος δε γαμούσε τίποτα,του κατσε αυτή από κανα τιντερ,καναν 1-2 γαμήσια και τώρα θέλει να την παντρευτεί μην την χάσει
Πάντως θα'χει πλάκα να'χει αυτή κανα μαυράκι παιδί και τώρα να θέλει να κάνει και λευκό
Πάντως θα'χει πλάκα να'χει αυτή κανα μαυράκι παιδί και τώρα να θέλει να κάνει και λευκό
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
"Μεγάλε", λυπάμαι για τις αντιλήψεις σου. Φυσικά ακολουθείς την πεπατημένη του Bou- Η κακή γυναίκα στης οποίας το έλεος βρίσκεσαι. Προφανώς ο καθένας μας έχει τις δικές του πραγματικότητες, γι'αυτό και δυσκολευόμαστε να αλληλοκατανοηθουμε. Αν βρεις ένα σωστό άνθρωπο, δε θα χρειαστεί να βρεθείς "στο έλεός" του.Μεγάλε μου φαίνεται παράξενο πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ή ίσως πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι έδειξε η αλλαγή των Κοινωνικοοικονομικών Συνθηκών. Οι γονείς / παππούδες μας ονομάζονταν Σύζυγοι, ακριβώς επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως η ζωή ήταν ένας ζυγός, και χρειάζονταν οι προσπάθειες και των δύο, ώστε να στηριχτεί η Οικογένεια. Σήμερα, οι γυναίκες υποβάλλουν το 70% των αιτήσεων Διαζυγίου ακριβώς επειδή νιώθουν σίγουρες, λόγω βοήθειας του Κράτους μέσω επιδομάτων κλπ, ότι θα τα καταφέρουν μόνες τους, έτσι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να διώξουν τον Σύζυγο από τη ζωή τους. Δεν χάλασαν από την Κοινωνία, απλά δεν υπάρχει πια λόγος να υποκρίνονται. Και ο άντρας από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να χάσει τα πάντα και τα παιδιά του. Ουσιαστικά βρίσκεται στο έλεος της γυναίκας με την οποία παντρεύτηκε, και τα χειρότερα έρχονται
Προφανώς θα αντιπαρατεθούν παραδείγματα καθωσπρέπει οικογενειών που αλληλοκερατώνονταν, του τα φόρεσε και την πλήρωνε, και άλλα ωραία.
Οι αντιλήψεις μας έχουν γαλουχηθεί από τα βιώματά μας. Τρομάζω να σκεφτώ τί έχετε περάσει.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 11
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 18
- Εμφανίσεις
- 3K
?
- Απαντήσεις
- 20