Οταν γράφω πολλά μου τη πεφτουν !! Οταν γράφω λίγα πάλι μου τη πεφτουν !! Αποφασίστε τι θέλετε !!!
Δεν Θα ήθελα, αν δεν σε πειράζει φίλε, να επεκταθώ παραπάνω στη δική μου περίπτωση για προσωπικούς λόγους.
Αυτό που μπορώ όμως να πώ είναι το παρακάτω.
Ενας απο τους συχνότερους, ο συχνότερος για εμένα, λόγος διαζυγίων σήμερα είναι ο εξής.
Τόσο εμείς οι Αντρες όσο και οι Γυναίκες αποτυγχάνουμε στο να ''οριοθετήσουμε'' με σαφήνεια και αυστηρότητα τα όρια ανάμεσα στις ''παλιές'' μας οικογένειες και τις ''νέες''. Με το κίνδυνο να ακουστώ ''φαλοκράτης'' ( με ότι οι γυναίκες εννοούν με τον όρο ) θα έλεγα ότι το φαινόμενο είναι στατιστικά πιο συχνό στις γυναίκες.
Οταν στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος στην νέα του οικογένεια του ''επιτρέπει'' η ακόμη χειρότερα επιζητεί να επεμβαίνουν οι γονείς του, είναι σαν να προσπαθεί να σβήσει μια φωτιά με βενζίνη. Είναι πιστεύω μια εγενής ανωριμότητα που χαρακτηρίζει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά ποτέ δεν ενηλικιώνονται αρκετά ώστε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που η ζωή τους επιφυλάσει αναποφευκτα.
Αρσενικό και Θυλυκό κάποιος γενιέται. Αλλά Αντρας και Γυναίκα γίνεται !!! Και γίνεται με κόπο και πολλές φορές και με πόνο, συναισθήματα στα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι στη σύγχρονη κοινωνία είναι ολίγον αλεργικοί !!!
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπον. Σε άλλες εποχές οι πατέρες μας και οι παπούδες μας έψαχναν να βρούνε τις όμορφες ανάμεσα στις Γυναίκες. Σήμερα εμείς ψάχνουμε να βρούμε τις Γυναίκες ανάμεσα στις όμορφες.
Το ίδιο απο την αντίστροφη μεριά ισχύει και για τις γυναίκες. Η αγαπημένη έκφραση των γυναικών ''Δεν υπάρχουν σήμερα Αντρες'' μπορεί να μας κακοφαίνεται αλλά σίγουρα κάποια βάση έχει. Αν κοιτάξουμε στον επαγγελματικό και προσωπικό μας περίγυρο, πόσους ''μπούληδες'' θα βρούμε ?? Και πόσο άξιος είναι ένας ''μπούλης'' για να κάνει οικογένεια ???
Αυτά απο εμένα !!!
Αυτή τη φορά ελπίζω να κράτησα το σεντόνι μικρό !!!