Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 487K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
:hi: :hi:
Σαν απόσπασμα απο το ''Ανθη του Κακού'' του Baudelaire

Τη καλησπέρα μου  :hi: :hi:

Δεν τον ξέρω το τύπο, αλλά για έχει όνομα που ακούγεται σαν μπουρδέλο, μερακλής θα ήταν

την καλησπέρα μου και απο εμένα :hi:

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
46
Like
4.190
Πόντοι
5.595
αυτό τι σημαίνει ? σε παρακαλώ εξήγησέ μου ?

δλδ αν έχει ζήσει μια ζωή καταπίεσης και διαπιστώσουνε τον θάνατό του στο δευτερόλεπτο και τον χώσουνε σε πολυτελές φέρετρο και δροσερή τρύπα
-1ον..Οικογενεια δεν σημαινει κ παντα καταπιεση.... και
-2ον.. οταν εχεις καποιο διπλα σου... μπορει να σε βοηθησει και να μην πεθανεις...

είναι καλύτερα απο κάποιον που έχει ζήσει μια ζωή ασυδοσίας και βρούνε το σκελετό του σε καμμιά χαράδρα μετά απο 25 χρόνια όταν μια βραδιά μαστουρωμένος απο αλκόολ
κοκαίνη και έκσταση και ύστερα απο όργιο με καμιά 15αριά πουτάνες , σεληνιάστηκε και φούνταρε μαζί με το αμάξι του στην χαράδρα...
-Καλα..αυτα ειναι ονειρα του καθε μοναχικου ανδρα... η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη..

τι επιχείρημα είναι αυτο που έγραψες ?
Δεν ειναι επιχειρημα.. απλα ενα γεγονος διατυπωσα...
γιατι καλες ειναι οι πουτανες.. αλλα οταν τελειωσουν τα φραγκα... τι γινεται...??!!! :think:

oMeraklis

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2015
Κριτικές
2
Like
60
Πόντοι
1
γιατι καλες ειναι οι πουτανες.. αλλα οταν τελειωσουν τα φραγκα... τι γινεται...??!!! :think:

αγαπη το μονο που μετραει! διότι σιγουρα η εμφανιση και το χρημα ενιοτε φθίνουν...

oMeraklis

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2015
Κριτικές
2
Like
60
Πόντοι
1
Eνώ αμα μείνεις άφραγκος η γκομενα θα βγαίνει για ηλιοσπορους σε ρομαντικα παγκάκια.
Αν την έχεις παντρευτεί θα σου βρει 2-3 δουλειές να κάνεις

Τρανταχτή αληθεια! αν ειδικα εχεις και παιδια και 5-6 δουλειες μην σου πω!

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720
δεν εχω διαβασει τις αποψεις των συναγωνιστων
θα ελεγα ομως
οτι αν κανεις οικογενεια θα το μετανοιωσεις
αλλα κι αν δεν κανεις οικογενεια παλι θα το μετανοιωσεις

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346

Eνώ αμα μείνεις άφραγκος η γκομενα θα βγαίνει για ηλιοσπορους σε ρομαντικα παγκάκια.
Αν την έχεις παντρευτεί θα σου βρει 2-3 δουλειές να κάνεις

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
δεν εχω διαβασει τις αποψεις των συναγωνιστων
θα ελεγα ομως
οτι αν κανεις οικογενεια θα το μετανοιωσεις
αλλα κι αν δεν κανεις οικογενεια παλι θα το μετανοιωσεις

To δεύτερο κοστίζει λιγότερο.
Οικονομκά, συναισθηματικά, κα κα κα

maturelover2013

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2013
Κριτικές
14
Like
70
Πόντοι
11
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
ειναι ολα ρευστα δικε μου.ειναι στον ανθρωπο που θα πεσεις.εγω ειμαι παντρεμενος απο το 9 και δεν τοχω μετανιωσει.αμα ημουν ελευθερος θα ειχα περισσοτερα λεφτα,χρονο,γκομενες και παρεες αλλα δεν θα ειχα καποιον να με περιμενει...βεβαια απο την αλλη με περιμενει και ο σκυλος μου!παιδια δεν εχω και δεν σκοπευω να κανω

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
ειναι ολα ρευστα δικε μου.ειναι στον ανθρωπο που θα πεσεις.εγω ειμαι παντρεμενος απο το 9 και δεν τοχω μετανιωσει.αμα ημουν ελευθερος θα ειχα περισσοτερα λεφτα,χρονο,γκομενες και παρεες αλλα δεν θα ειχα καποιον να με περιμενει...βεβαια απο την αλλη με περιμενει και ο σκυλος μου!παιδια δεν εχω και δεν σκοπευω να κανω

Aξίζει τύπε, ειδικά αν σε περιμένει έτσι :knuppel:

JustAUser

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2015
Like
0
Πόντοι
0
Πολύ ωραίο θέμα, μπράβο!

Εγώ πιστεύω πως αν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο (και δεν μιλάω για τον ενθουσιασμό των πρώτων εβδομάδων/μηνών φυσικά), τότε και αυστηρα μόνο τότε αξίζει να κάνεις το βήμα. Ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος; Η κοπέλα που όταν είστε μαζί ξεκαρδίζεστε στα γέλια συνέχεια, δεν έχετε μυστικά ο ένας απ'τον άλλον, δεν αισθάνεσαι την παραμικρή ανάγκη να μην είσαι ο εαυτός σου μαζί της, έχετε πολλά κοινά στον τρόπο διασκέδασης, περνάτε τέλεια κάνοντας μαζί αυτά που θα έκανε ο καθένας μόνος του έτσι κι αλλιώς, σε εξιτάρει πολύ σεξουαλικά με σαφείς προοπτικές εξέλιξης (είστε και οι δύο ανοιχτά μυαλά σ'αυτόν τον τομέα δηλαδή), είστε best buddies και πάνω απ'όλα την βλέπεις και ζεσταίνεται η καρδιά σου κι όχι μόνο το πουλί σου. Κι όλα αυτά ξαναλέω, όχι στην αρχή αλλά για αρκετό εώς πολύ καιρό. Τότε και μόνο τότε, αξίζει να το προσπαθήσετε(γιατί και πάλι εγγυήσεις δεν υπάρχουν).

Ναι, είναι πολύ σπάνιο, αλλά συμβαίνει. Φυσικά οι περισσότεροι δεν είναι έτσι και Θα συμφωνήσω με όσους μιλούν για πάρα πολλά δυστυχισμένα ζευγάρια, την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κι εγώ αυτά μαθαίνω από φίλους και γνωστούς τώρα πια, ενώ πιο μικρός είχα τελείως διαφορετική εικόνα για φιλικά ζευγάρια.

Όταν συμβεί όμως αυτό, όταν βρεις δηλαδή αυτή την κοπέλα, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις πουθενά και κανέναν... Θα το θες με όλη σου την καρδιά, ακόμα κι αν ξέρεις πως στο μέλλον ίσως αποτύχει.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
θα φορτωθω ενα σωρο αγχη κι εγνοιες, θα χασω την ελευθερια μου, κι αυτα που θελω να κανω...θα ειναι εμποδιο στην αυτοπραγματωση μου  :grin:

λεω οχι, θελω να πεθανω (αν δε με προλαβει πρωτα ο χαρος), οποτε θελω, οπου θελω, κι οπως θελω...
δεν θελω ουτε κανεναν να με γεροκομισει, να με ξεσκατωνει, να μου αλλαζει τις πανες και να με ταϊζει....δεν θα αφησω να φτασω σ αυτο το σημειο...και ουτε θελω να μου κραταει το χερακι κανεις οταν θα πεθαινω, ουτε να μου χαϊδευει το κεφαλακι

τωρα αν το κουφαρι μου βρεθει να σαπιζει στη θαλασσα, σε κανα χαντακι, σε κανα διαμερισαμα, ή σε ταφο, δεν μ απασχολει αφου θα τα χω κακαρωσει  :hi:

Πολλη δηλωσαν οτι θα αυτοκτονησουν πριν γερασουν πχ Μαρλον Μπραντο!!! Ελαχιστη το τολμησαν!

marlon_brando_last_tango.jpg

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ας γράψω και εγώ τη γνώμη μου. Το συγκεκριμένο θέμα πιστεύω πάντα επίκαιρο θα είναι.

Ο γάμος είναι μια συμβολική τελετή που απλά ''επισημοποιεί'' την απόφαση δυο ανθρώπων να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Η απόφαση για γάμο δεν είναι μια απλή απόφαση, απο εκεί πηγάζει και η λαική έκφραση '' Δεν θα τον/την παντρευτείς κιόλας'' θέλοντας να δείξει ότι μια άλλου τύπου απόφαση δεν έχει την ίδια σοβαρότητα και βαρύτητα με αυτήν της απόφασης για  γάμο.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση στο ερώτημα του thread. To ''σωστό'' ερώτημα θα ήταν ''Μου ταιριάζει εμένα προσωπικά ο θεσμός της οικογένειας που ο γάμος συνεπάγεται ?? Και αν ναι σε πια φάση της ζωής μου, μου ταιριάζει, και κάτω από ποιες συνθήκες ??''

Ας το δούμε λίγο εμπειρικά. Εχω συναντήσει στη ζωή μου άντρες που όσο ήταν ανύπαντροι κλαιγόντουσαν γιατί ήταν ανύπαντροι, μετά παντρεύτηκαν και κλαιγόντουσαν επειδή ήταν παντρεμένοι. Το αποκορύφωμα ?? Κάποιοι από αυτούς αφού χώριζαν ξανακλαιγόντουσαν που δεν ήταν παντρεμένοι.

Το εύκολο συμπέρασμα απο τις παραπάνω συμπεριφορές είναι ότι ορισμένοι άντρες είναι από τη φύση τους κλαψομούνηδες και απλά δεν ξέρουν τι θέλουν. Είναι όμως έτσι ??

Οταν το ψάξεις λίγο περισσότερο και σε ανθρώπους όχι ιδιαίτερα εξωστρεφείς αρχίζεις να βλέπεις ότι το παραπάνω μοτίβο ( της ανικανοποίησης εννοώ )  όσον αφορά το τρόπο που αισθάνονται οι άντρες σχετικά με το γάμο τους συναντάται στους άντρες σε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά. Η λαική έκφραση '' Ο γάμος είναι ένα τσουβάλι σκατά που στους πρώτους 5-10 πόντους έχει μέλι'' το παραπάνω φαινόμενο περιγράφει.

Αρα δεν έχει να κάνει με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάποιου άντρα που είναι για παράδειγμα από τη φύση του γκρινιάρης και ανικανοποίητος αλλά έχει κάποια άλλη βάσιμη αιτιολογία.

Λόγω του επαγγέλματός μου και της  έμμεσης ενασχόλησης μου με την ψυχολογία και τη κοινωνιολογία είμαι αρκετά καλός σε αυτό που το nick name μου ( παρατσούκλι που οι φίλοι μου μου κόλλησαν ) υπαινίσσεται.

Αυτό λοιπόν που έβλεπα ακόμη και σε άντρες που δήλωναν ευχαριστημένοι από το γάμο τους, ήταν μια ''αγωνιώδης'' προσπάθεια αιτιολόγησης του γιατί ήταν ευχαριστημένοι. Που σε κάποιον που ξέρει να διαβάζει συμπεριφορές μεταφραζόταν σε μια εναγώνιο προσπάθεια να πείσουν τους εαυτούς τους ότι όλα είναι καλά, με το γάμο τους. Τα έλεγαν σε ένα τρίτο για να τα ακούν οι ίδιοι μήπως και πειστούν.

Συνήθως όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να λογικά να αιτιολογήσουν τι τους συμβαίνει η όταν η όποια λογική επεξήγηση έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά τους, τότε καταλήγουν σε αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα σε ακραίες θέσεις. Εν προκειμένω τάσσονται είτε φανατικά υπέρ του γάμου είτε φανατικά κατά του γάμου.

Οι φιλόσοφοι και οι καλλιτέχνες έχοντας κατανοήσει κάποιες τέτοιες ανθρώπινες τάσεις τις απεικόνισαν σε ένα ρωμαικό θεό τον Ιανό στα αγάλματα του οποίου φαίνεται να έχει δυο κεφάλια το ένα να γέρνει εμπρός και το άλλο πίσω. Προσπαθώντας με έντεχνο τρόπο να δείξουν την αμφιταλάντευση ανάμεσα σε δυο αντίθετες ετερόκλητες σκέψεις, θέσεις, προσεγγίσεις και τελικά αποφάσεις. Πιστεύω ότι η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας είναι σίγουρα μια από αυτές.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Στο δια ταύτα και για να μην γράφω πολλές θεωρητικολογίες.

Προσωπικά πιστεύω επιγραμματικά τα παρακάτω.

Πρώτον. Η οικογένεια είναι αντικειμενικά το μέχρις στιγμής καλύτερο περιβάλλον που έχει η κοινωνία εφεύρει για να μεγαλώσουν παιδιά. Αρα αν θέλεις να κάνεις παιδιά και αυτά να είναι ευτυχισμένα καλό θα ήταν αυτά να μεγαλώσουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Αν όμως τελικά επιλέξεις να χωρίσεις να μην ξεχνάς ποτέ ότι γονέας θα είσαι για πάντα. Είναι προσωπική σου ευθύνη αυτό.

Δεύτερον. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άντρας να ζήσει όλη τη ζωή του με μια γυναίκα και να μην τη βαριέται σε κάποιες φάσεις. Είτε σεξουαλικά είτε σαν άνθρωπο γενικότερα.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη γυναίκα που έχει δίπλα του. Εδώ σε κάποιες φάσεις όταν είναι κάποιος μόνος του βαριέται το ίδιο του τον εαυτό, και περιέρχεται σε αυτή τη κατάσταση που λέγεται ''Τρώγεται με τα ρούχα του''. Η του φταίει και ο αέρας που αναπνέει. Είναι λοιπόν δυνατόν να μην βαρεθείς ένα άλλο άνθρωπο όταν είσαι συνέχεια μαζί του ?? Μέσα στην οικογένεια λοιπόν ό άντρας πρέπει να έχει και ένα βαθμό ανεξαρτησίας τον οποίο πρέπει απο την αρχή να οριοθετήσει, και η σύντροφός του να τον αποδεχθεί.

Παράδειγμα. Πρέπει και η γυναίκα να καταλάβει ότι ό σύντροφός της γουστάρει να βλέπει σε κάποιες φάσεις ποδόσφαιρο πίνοντας μπύρες με τους φίλους του, και δεν γουστάρει να πηγαίνει βόλτες στα μαγαζιά όπου εκείνη θα δοκιμάσει 78 φορέματα για να αγοράσει ένα. Ας το κάνει αυτό με τις δικές της φίλες. Δεν είναι ανάγκη να απαιτεί να τον τραβολογάει μαζί της.

Οι πολύ έξυπνες γυναίκες όταν αισθάνονται ότι η σχέση με τον άντρα τους δεν πάει και τόσο καλά κάνουν κάποια προφανή πράγματα. Πρώτον απομακρύνονται διακριτικά και του δίνουν χώρο ώστε να μην νοιώθει ''δεμένος''. Δεύτερον φροντίζουν να γίνουν πιο θελκτικές. Τα τσόκαρα αντίθετα, κολλάνε πάνω στον άντρα τους σαν στρείδια και πνίγουν πρώτα αυτόν και μετά το γάμο τους.

Το λαικό γνωμικό ''Η γυναίκα και ο σκύλος είναι όπως τα μάθεις'' μπορεί να ακούγεται ρατσιστικό αλλά έχει βάση , και παραπέμπει στη παραπάνω οριοθέτηση ανάμεσα στο τί κάνουμε μαζί σαν ζευγάρι και τι κάνει ο καθένας σαν άτομο μόνος του.

Αν συνεχίσω μπορώ να γράψω σελίδες ολόκληρες μια και το θέμα είναι πραγματικά ευρύ. Θα σταματήσω εδώ δίνοντας δυο προσωπικές μου γενικές απόψεις.

Εν κατακλείδι. Ο γάμος και η οικογένεια θέλει και κόπο και κυρίως τρόπο. Το αν αξίζει η όχι να το κάνει κανείς και πότε έχει να κάνει με δυο παράγοντες.

Πρώτος. Αν και πότε έχει φτάσει κάποιος σε ένα επίπεδο ωριμότητας για να καταλάβει κάποια πράγματα, μερικά από τα οποία παραπάνω αναφέρω. Το να διαβάσουμε και κάποια απο τα χιλιάδες βιβλία γύρω απο αυτό το θέμα που πραγματικά είναι σημαντικό στη ζωή μας είναι μάλλον απαραίτητο.

Δεύτερος και κυριότερος. Αν και όποτε βρεί κάποια γυναίκα με την οποία ξέρει ότι σε επίπεδο χαρακτήρων, στόχων ζωής, και κυρίως τρόπου ζωής, έχει κάποια σχετική συμβατότητα.

Ιδιαίτερα σε αυτό πρέπει κάποιος να είναι πολύ προσεχτικός γιατί το μοτίβο ''Ας του βάλω τη κουλούρα και μετά θα τον στρώσω εγώ'' παίζει πολύ ανάμεσα στις μεταμοντέρνες μαλακοφεμινίστριες και ίσως είναι μια από τις αιτίες των τόσο πολλών σήμερα διαζυγίων.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.279
Πόντοι
2.356
Mindreader,

Καταρχήν καλημέρα και εύχομαι το ερχόμενο έτος να είναι ευτυχές για σένα και για όλα τα μέλη και τους επισκέπτες εδώ.

Να προσθέσω σχετικά με την τελευταία σου ανάρτηση - σχόλιο (που είναι πολύ σωστό και ακριβές και μπράβο σου) ότι το βασικότερο πλέον σε όλες τις οικογένειες είναι και το οικονομικό σκέλος. Ειδικά αυτήν την εποχή είναι πολύ βασικό να το αναφέρουμε σε κάθε μας αναφορά περί δημιουργίας οικογένειας. Και όταν λέω οικονομικό δεν εννοώ να είσαι τίποτα ματσωμένος. Εννοώ να υπάρχει στο ζευγάρι μια τρόπον τινά σωστή διαχείριση οικονομικών. Να αντιλαμβάνονται τις προτεραιότητες και από κοινού να σχεδιάζουν πράγματα - αγορές κλπ. Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι η όποια οικονομική ανεξαρτησία. Κοινώς να υπάρχει κάποια εργασία και αξιοπρεπής μισθός για την παρούσα εποχή. Επίσης ακόμα καλύτερα αν υπάρχουν σταθερές: Σπίτι, γονείς που να βοηθούν  κάπως στο μεγάλωμα παιδιών, ένα χωριό, κλπ. Αν δεν υπαρχουν αυτά τότε από εκεί ξεκινάνε όλα τα προβλήματα. Σίγουρα ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι. Σίγουρα θα έχετε ακούσει και ανθρώπους με 2 και 3 χιλιάρικα το μήνα να κλαίγονται και να έχουν προβλήματα. Δεν αναφέρομαι σε τέτοια "ακραία" παραδείγματα. Εγώ αναφέρομαι στη σημερινή, τη δύσκολη φάση που ούτε δουλεια μπορεί να μην έχεις, ούτε κάτι σταθερό. Είναι ένα εξαιρετικά σκληρό "τεστ αντοχής" των οικογενειών η σημερινή εποχή.

Επαναλαμβάνω, η βάση είναι κάποιο εισόδημα και κάποιες σταθερές. Αν δεν  υπάρχουν αυτές ΕΞ ΑΡΧΗΣ, (αποτελούν θεμέλιοι λίθοι αποφάσεων) δεν κάνεις τίποτα. Εκεί πλέον δεν συζητάς καν για το αν αξίζει να κάνεις οικογένεια γιατί η απάντηση είναι φανταστικά απλή: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΠΛΑ.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.279
Πόντοι
2.356
Επίσης να συμφωνήσω απόλυτα ότι είναι λάθος να είμαστε κατηγορηματικά ΚΑΤΑ του γάμου - οικογένειας ή φανατικά υπερ. Πάντα υπάρχει ένα μεγάλο εξαρτάται και αφορά την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Πολλη δηλωσαν οτι θα αυτοκτονησουν πριν γερασουν πχ Μαρλον Μπραντο!!! Ελαχιστη το τολμησαν!

marlon_brando_last_tango.jpg
καταντια ειδικα γι αυτον που περασε τοσα μεγαλεια...
ο θανατος σε τετοιες περιπτωσεις ειναι λυτρωση

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
mindreader εξαιρετικη προσσεγγιση του θεματος :hi:

εσυ προσωπικα ποιο δρομο ακολουθεις για την ωρα

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Mindreader,

Καταρχήν καλημέρα και εύχομαι το ερχόμενο έτος να είναι ευτυχές για σένα και για όλα τα μέλη και τους επισκέπτες εδώ.

Να προσθέσω σχετικά με την τελευταία σου ανάρτηση - σχόλιο (που είναι πολύ σωστό και ακριβές και μπράβο σου) ότι το βασικότερο πλέον σε όλες τις οικογένειες είναι και το οικονομικό σκέλος. Ειδικά αυτήν την εποχή είναι πολύ βασικό να το αναφέρουμε σε κάθε μας αναφορά περί δημιουργίας οικογένειας. Και όταν λέω οικονομικό δεν εννοώ να είσαι τίποτα ματσωμένος. Εννοώ να υπάρχει στο ζευγάρι μια τρόπον τινά σωστή διαχείριση οικονομικών. Να αντιλαμβάνονται τις προτεραιότητες και από κοινού να σχεδιάζουν πράγματα - αγορές κλπ. Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι η όποια οικονομική ανεξαρτησία. Κοινώς να υπάρχει κάποια εργασία και αξιοπρεπής μισθός για την παρούσα εποχή. Επίσης ακόμα καλύτερα αν υπάρχουν σταθερές: Σπίτι, γονείς που να βοηθούν  κάπως στο μεγάλωμα παιδιών, ένα χωριό, κλπ. Αν δεν υπαρχουν αυτά τότε από εκεί ξεκινάνε όλα τα προβλήματα. Σίγουρα ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι. Σίγουρα θα έχετε ακούσει και ανθρώπους με 2 και 3 χιλιάρικα το μήνα να κλαίγονται και να έχουν προβλήματα. Δεν αναφέρομαι σε τέτοια "ακραία" παραδείγματα. Εγώ αναφέρομαι στη σημερινή, τη δύσκολη φάση που ούτε δουλεια μπορεί να μην έχεις, ούτε κάτι σταθερό. Είναι ένα εξαιρετικά σκληρό "τεστ αντοχής" των οικογενειών η σημερινή εποχή.

Επαναλαμβάνω, η βάση είναι κάποιο εισόδημα και κάποιες σταθερές. Αν δεν  υπάρχουν αυτές ΕΞ ΑΡΧΗΣ, (αποτελούν θεμέλιοι λίθοι αποφάσεων) δεν κάνεις τίποτα. Εκεί πλέον δεν συζητάς καν για το αν αξίζει να κάνεις οικογένεια γιατί η απάντηση είναι φανταστικά απλή: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΠΛΑ.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους και από εμένα.

Οταν παραπάνω έγραφα ότι το θέμα των προυποθέσεων είναι αυρύ και δεν θέλω να πλατιάσω μια απο τις προυποθέσεις που σκεπτόμουν είναι και η οικονομική επάρκεια στην οποία αναφέρεσαι.

Να συμπληρώσω όμως ότι η συνθήκη της στοιχειώδους οικονομικής επάρκειας είναι μεν αναγκαία για τη δημιουργία οικογένειας αλλά σίγουρα δεν είναι ικανή. Το θέμα είναι πολυπαραμετρικό και απαιτούνται και πολλές αλλες προυοθέσεις για να είναι το ''εγχείρημα'' επιτυχές.

Για την αλήθεια του επιχειρήματος. Τα ποσοστά διαζυγίων στους οικονομικά εύρωστους κοινωνικούς κύκλους είναι μάλλον μεγαλύτερα απο ότι στην υπόλοιπη κοινωνία.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.279
Πόντοι
2.356
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους και από εμένα.

Οταν παραπάνω έγραφα ότι το θέμα των προυποθέσεων είναι αυρύ και δεν θέλω να πλατιάσω μια απο τις προυποθέσεις που σκεπτόμουν είναι και η οικονομική επάρκεια στην οποία αναφέρεσαι.

Να συμπληρώσω όμως ότι η συνθήκη της στοιχειώδους οικονομικής επάρκειας είναι μεν αναγκαία για τη δημιουργία οικογένειας αλλά σίγουρα δεν είναι ικανή. Το θέμα είναι πολυπαραμετρικό και απαιτούνται και πολλές αλλες προυοθέσεις για να είναι το ''εγχείρημα'' επιτυχές.

Για την αλήθεια του επιχειρήματος. Τα ποσοστά διαζυγίων στους οικονομικά εύρωστους κοινωνικούς κύκλους είναι μάλλον μεγαλύτερα απο ότι στην υπόλοιπη κοινωνία.

Πάντως, εμπειρικά εσύ θα το γνωρίζεις καλύτερα λόγω επαγγέλματος όπως είπες, αν το πολυψυρίζεις και το αναλύεις πάντα θα βρεις σημεία που θα σε εμποδίσουν να πάρεις αποφάσεις για να κάνεις οικογένεια. Νομίζω όσο μεγαλώνεις τόσο το ένα σου ξυνίζει το άλλο σου μυρίζει. Δεν αναφέρομαι σε σένα, προς Θεού, γενικά το λέω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom