Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 496K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Διάβασε το άρθρο που παρέθεσα. 20% είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι γάμοι που είναι υποφερτοί. Ευτυχισμένοι, ίσως είναι 5%
Τύπε συγνώμη κιόλας, αλλά το στηρίζεις σε κάποια επίσημα στοιχεία, πέρα από την άποψη του κ. Ματθαίου Γιωσαφάτ;;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Τύπε συγνώμη κιόλας, αλλά το στηρίζεις σε κάποια επίσημα στοιχεία, πέρα από την άποψη του κ. Ματθαίου Γιωσαφάτ;;
εγώ έδωσα τα στοιχεία μου. Δώσε εσύ τα δικά σου για το αντίθετο, υποθέτω πως μπορείς να ψάξεις μόνος σου και να βρεις κάποιους ειδικούς στον τομέα που να ισχυρίζονται ότι οι γάμοι είναι ευτυχισμένοι σε μεγάλο ποσοστό

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Δεν έχω σκοπό να αποδείξω το αντίθετο, ή να δείξω πως έχεις δίκιο ή άδικο. Ωστόσο στηρίζεις τα στοιχεία σου σε μια άποψη. De facto, αυτά δεν είναι στοιχεία. Αν κάποιος υποστηρίζει (αυθαίρετα) πως 5% επί του συνόλου είναι χαρούμενοι γάμοι, αυτό ουσιαστικά υπονοεί πως κανένας γάμος δεν είναι χαρούμενος.

Κάτι τέτοιο είναι απλά λάθος. Πόσο λάθος μπορεί δύσκολα να ποσοτικοποιηθεί μιας και καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά την ευτυχία.

Εαν σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις εδώ κάποια όντως αξιόλογα στοιχεία, πέραν του άρθρου της καθημερινής.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ο Γιωσαφάτ για την ακρίβεια λέει τα κάτωθι. Τα οποία πάντοτε αποσιωπούνται. Μόνον το 20 και το 5% γράφονται ξανά και ξανά. Τι οικογένεια θα δημιουργήσει αυτός ο προβληματικός και τι μίσος θα βγάζει για όλες τις γυναίκες, πλην της μανούλας του, το βλέπουμε συνεχώς.

Τα προβλήματα της «αγίας ελληνικής οικογένειας» ξεκινούν από την υποβάθμιση της γυναίκας. Παλιότερα οι άνδρες την έδερναν, την υποτιμούσαν ή την απατούσαν. Ήταν υποτακτική και δεν είχε ανεξαρτησία. Έτσι, η μητέρα γινόταν προβληματική. Γι' αυτό βλέπουμε πολλούς νέους, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, να μένουν με τη μητέρα τους. Είναι ο προστάτης-γιος. Ο γάμος είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της χρόνιας κατάθλιψης. Το 80% των ζευγαριών στην Ελλάδα δεν τα πάνε καλά, το 50% χωρίζουν, το 30% δεν χωρίζουν για κοινωνικο-οικονομικούς λόγους, το 20% είναι σε σχετικά καλό επίπεδο και μόνο το 5%-10% είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Επομένως, η πλειονότητα των σχέσεων είναι ψεύτικες και βολεμένες. Δεν βρήκαν ποτέ το ιδανικό.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
στις ΗΠΑ αν θυμαμαι καλα 55% τα διαζυγια.

εσυ πιστευεις οτι το υπολοιπο 45% ειναι ευτυχισμενοι ή καποιοι κανουν υπομονη και υποφερουν?

κρινε απο τις σχεσεις σου 9/10 δεν ηταν τελικα απογοητευση? ε φαντασου να ειχες παρασυρθει απο τον ενθουσιασμο ή απο την εμπιστοσυνη και να ειχες παντρευτει.

ή ρωτα 10 που εχουν παντρευτει. ή θα εχουν χωρισει ή δεν θα ειναι ευχαριστημενοι οι 9 στους 10.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 203076

Επισκέπτης
Οτι και να κανεις στη ζωη εχει τα θετικα και τα αρνητικα.ειτε παντρευτεις ειτε οχι. Απλως αν δεν κανεις οικογενεια θα πρεπει να βρεις μια απασχοληση μετα τα 50-60-70 γιατι ειναι ηλικιες οχι και τοσο ευχαριστες για να εισαι χωρις παιδια/μονος,φιλους δε ξερεις ποσοι θα σου μεινουν αλλα και σε αυτους δεν μπορεις να βασιστεις .Αυτο βεβαια δεν σου δινει εγγυηση οτι αν κανεις παιδια,θα σε αγαπανε και δε θα σε εγκαταλειψουν (αυτο εξαρταται απο σενα).Ειναι ηλικιες που θα βαριεσαι τα παντα,οι επιλογες για να κανεις διαφορα πραγματα ολο και λιγοστευουν.Θα πρεπει εστω να εχεις μια δουλεια που να σου αρεσει πολυ για να περναει ο χρονος γιατι αν εισαι μονος στα 70 θα παρακαλας το χαρο να ερθει να σε παρει.Ο γαμος απο την αλλη εχει αλλα προβληματα.Τουλαχιστον για μενα αν θελει καποιος να κανει το βημα,η καλυτερη ηλικια ειναι απο 40 και πανω.πιο ωριμος,"ψυχολογεις" καλυτερα τη γυναικα,και εισαι χορτασμενος απο τη ζωη...αντε που και που ριχνεις και κανενα πουτσο εκει στη φυλης και τελος.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
στις ΗΠΑ αν θυμαμαι καλα 55% τα διαζυγια.

εσυ πιστευεις οτι το υπολοιπο 45% ειναι ευτυχισμενοι ή καποιοι κανουν υπομονη και υποφερουν?

κρινε απο τις σχεσεις σου 9/10 δεν ηταν τελικα απογοητευση? ε φαντασου να ειχες παρασυρθει απο τον ενθουσιασμο ή απο την εμπιστοσυνη και να ειχες παντρευτει.

ή ρωτα 10 που εχουν παντρευτει. ή θα εχουν χωρισει ή δεν θα ειναι ευχαριστημενοι οι 9 στους 10.

Παίζει σημαντικό ρόλο η τοπική κοινωνία. Εγώ για παράδειγμα μεγάλωσα σε μια συντηρητική κοινωνία της επαρχίας όπου από όλο τον κύκλο μου, είχα 2 ή 3 περιπτώσεις διαζυγίων. Οπότε για ποιά ποσοστά να μιλήσουμε; Δεν αμφιβάλλω πως αλλού επικρατούν τα ποσοστά που αναφέρεις.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι να δώσουμε τον ορισμό της ευτυχίας. Φοβάμαι πως οι περισσότεροι εδώ θεωρούν πως σε μια οικογένεια δεν υπάρχουν στεναχώρια, τσακωμοί, διαφωνίες. Όπως έχω προαναφέρει, το τελικό πρόσημο είναι που μετράει και που συνήθως είναι δύσκολο να το δούμε χωρίς τη βοήθεια ενός τρίτου (σύμβουλος, κτλ)

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216
Χαίρομαι να βλέπω αισιόδοξους ανθρώπους. Αφού υποστηρίζεις ότι παίζεται, όταν μόνο το 20% των γάμων είναι υποφερτό / καλό, είσαι ευτυχισμένος
Εντάξει πέρα από τους έχοντες άγνοια κινδύνου είναι και πολλοί τζογαδόροι, ο άλλος σκέφτεται θα πάρω το ρίσκο και ότι γίνει κόντρα στα προγνωστικά και να πα να γαμηθείτε, τώρα είτε έφερε εξάρες είτε ασσόδυο μπήκε για την εμπειρία

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Ποιο πολλες πιθανοτητες εχω να πιασω το τζοκερ παρα να βρω κοριτσι για σπιτι, οποτε οχι δεν αξιζει πλέον δυστυχως. Τα σεναρια ας εχω σκατα γυναικα το παιδι αξιζει ειναι για αυτους που εχουν δυνατο στομαχι, εγω δεν εχω

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Παίζει σημαντικό ρόλο η τοπική κοινωνία. Εγώ για παράδειγμα μεγάλωσα σε μια συντηρητική κοινωνία της επαρχίας όπου από όλο τον κύκλο μου, είχα 2 ή 3 περιπτώσεις διαζυγίων. Οπότε για ποιά ποσοστά να μιλήσουμε; Δεν αμφιβάλλω πως αλλού επικρατούν τα ποσοστά που αναφέρεις.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι να δώσουμε τον ορισμό της ευτυχίας. Φοβάμαι πως οι περισσότεροι εδώ θεωρούν πως σε μια οικογένεια δεν υπάρχουν στεναχώρια, τσακωμοί, διαφωνίες. Όπως έχω προαναφέρει, το τελικό πρόσημο είναι που μετράει και που συνήθως είναι δύσκολο να το δούμε χωρίς τη βοήθεια ενός τρίτου (σύμβουλος, κτλ)
το ειπαμε και στο ισλαμ ουτε 1% δεν χωριζουν, δεν σημαινει οτι τα παν καλα απλα εκει ειναι η κοινωνια τετοια και καθεται να υποφερει μεσα στον γαμο το 90%, ενω στις ΗΠΑ που ειναι το αλλο ακρο παιρνει διαζυγιο το 55% και υποφερει μεσα στο γαμο αλλο ενα 35% περιπου.

αποκλειεται να μην υπαρχουν αρκετοι που υποφερουν μεσα στο γαμο , οποτε η χωρα με το μεγιστο ποσσοστο διαζυγιων, δειχνει το ελαχιστο των αποτυχημενων γαμων, αρα στους γαμους ειναι επιυτχημενοι κατω απο 45%, μαλλον κοντα στο 10% λενε οι ειδικοι σαν τον γιωσαφατ αλλα και αλλοι κοιωνιολογοι, ψυχολογοι, κλπ

εν τω μεταξυ να πουμε αλλο ενα μεγαλο μπραβο και στο πατουλη μετα απο 35 χρονια δεν αντεξε αλλο και ειναι σε αυτο το 35% των ανδρων που ζητανε διαζυγιο και οχι στην περιπτωση του 65% που ζηταν οι γυναικες.

https://www.newsit.gr/lifestyle/mar...urce=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Εντάξει πέρα από τους έχοντες άγνοια κινδύνου είναι και πολλοί τζογαδόροι, ο άλλος σκέφτεται θα πάρω το ρίσκο και ότι γίνει κόντρα στα προγνωστικά και να πα να γαμηθείτε, τώρα είτε έφερε εξάρες είτε ασσόδυο μπήκε για την εμπειρία
Κάτι έμπλεξες. Ο Τζογαδόρος που έφερε την κακή ζαριά, έχασε όσα είχε στην τσέπη του, γαμοσταύρισε, κι αύριο ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Ο τύπος που παντρεύτηκε κάποια, αγόρασε σπίτι, οικοσκευή, κι έκανε και δύο παιδιά μαζί της, θα τα χάσει όλα και θα τον αρμέγει για πολλά χρόνια. Καμία σχέση το μέγεθος του Κινδύνου

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.487
Πόντοι
2.356
Ποιο πολλες πιθανοτητες εχω να πιασω το τζοκερ παρα να βρω κοριτσι για σπιτι, οποτε οχι δεν αξιζει πλέον δυστυχως. Τα σεναρια ας εχω σκατα γυναικα το παιδι αξιζει ειναι για αυτους που εχουν δυνατο στομαχι, εγω δεν εχω
Υπογράφω την κάθε σου λέξη. Δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι.

giovanni845

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Like
311
Πόντοι
26
Είπαμε,γενικά σ'αυτές τις ηλικίες 30-35+ στην Ελλάδα τρως παλούκι αν δεν έχεις κάτι μόνιμο σε σχέση.Φυσικά δεν λέω να'χεις κανα τόφαλο,αλλά όπως και να το κάνουμε,με γκόμενα νιώθεις λίγο πιο 'φυσιολογικός' και πιο κοινωνικά αποδεκτός.Δεν λεω να αποκλείσεις εντελώς τις πουτάνες,αλλά είμαστε και σε μια κωλοχώρα που αν είσαι μοναχικός λύκος,δεν σε θεωρούν φυσιολογικό.

Ακόμα και οι γκόμενες δηλαδή που μπορεί να σου δείξουν ενδιαφέρον,αν σε βλέπουν χωρίς γκόμενα,αμέσως θα ψάξουν να βρουν τί κουσούρια έχεις.
Πολύ σωστό

k1k2k3k4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2014
Κριτικές
3
Like
200
Πόντοι
1
Ειναι απο τα ερωτηματα που δεν θα μαθεις ποτε την απαντηση αν δεν δοκιμασεις. Η εμπειρια των αλλων βασιζεται στη δικη τους συζυγο, τα δικα τους παιδια και τον δικο τους χαρακτηρα. Αλλοι θα πουν ναι κι αλλοι οχι. Εσυ μπορει να εισαι τυχερος μπορει και οχι. Οπως και να εχει ειναι ρισκο οπως καθε επιλογη στη ζωη.

thesaint2

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2015
Like
19
Πόντοι
0
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
Παιδιά,προσωπικά εγώ που έχω κάνει οικογένεια το έχω μετανιώσει.Ενω τα είχα όλα,δηλαδή ήμουν 33χρονων με καλή δουλειά,καλό αυτοκίνητο, μηχανή, καινούργιο σπίτι,εξοχικό, εισόδημα 1400€ το μήνα, εμφανίσιμος και έβρισκα γκόμενες άνετα, είπα να κάνω το επόμενο βήμα και να παντρευτο.Βρηκα μια 30αρα εμφανίσιμη με καλή μόνιμη δουλειά,δικό της σπίτι και εισόδημα 1150€ το μήνα και παντρεύτηκα.Μολις κάνω το πρώτο παιδί τρώω μια μείωση 400€ ( εννιαίο μισθολόγιο) και μόλις κάνω και το δεύτερο παιδι τρώει μια μείωση η γυναίκα μου και πάει στα 600€.Οι γονείς μας εκεί που έλεγαν κάντε εγγόνια και μην ανησυχείτε θα σας βοηθήσουμε δεν έχουν κρατήσει τα εγγόνια τους ούτε μια φορά για να βγω με την γυναίκα μου για έναν καφέ σε διάστημα 9 ετών.
Τώρα είμαι 44 χρ. και ξέρω σας λέω πολύ απλά είναι πολύ δύσκολο να έχεις οικογένεια σήμερα.Οσο για το σεξ την πιο όμορφη γυναίκα να έχεις θα την βαρεθεί.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.780
Πόντοι
6.030
Παιδιά,προσωπικά εγώ που έχω κάνει οικογένεια το έχω μετανιώσει.Ενω τα είχα όλα,δηλαδή ήμουν 33χρονων με καλή δουλειά,καλό αυτοκίνητο, μηχανή, καινούργιο σπίτι,εξοχικό, εισόδημα 1400€ το μήνα, εμφανίσιμος και έβρισκα γκόμενες άνετα, είπα να κάνω το επόμενο βήμα και να παντρευτο.Βρηκα μια 30αρα εμφανίσιμη με καλή μόνιμη δουλειά,δικό της σπίτι και εισόδημα 1150€ το μήνα και παντρεύτηκα.Μολις κάνω το πρώτο παιδί τρώω μια μείωση 400€ ( εννιαίο μισθολόγιο) και μόλις κάνω και το δεύτερο παιδι τρώει μια μείωση η γυναίκα μου και πάει στα 600€.Οι γονείς μας εκεί που έλεγαν κάντε εγγόνια και μην ανησυχείτε θα σας βοηθήσουμε δεν έχουν κρατήσει τα εγγόνια τους ούτε μια φορά για να βγω με την γυναίκα μου για έναν καφέ σε διάστημα 9 ετών.
Τώρα είμαι 44 χρ. και ξέρω σας λέω πολύ απλά είναι πολύ δύσκολο να έχεις οικογένεια σήμερα.Οσο για το σεξ την πιο όμορφη γυναίκα να έχεις θα την βαρεθεί.
Δημοσιοι υπαλληλοι ειστε?

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Με 1400 το μήνα και σπίτι,εξοχικό,το τελευταίο που θα σκεφτόμουν στα 33 θα'ταν ο γάμος

Jasone

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2012
Like
24
Πόντοι
1
Ξερετε κανενα αλλο ζωο στη φυση να παντρευεται και μετα να χρειαζεται να ζει μια ζωη μαζι μεσα στους τεσσερις τοιχους ?Εγω οχι μονο ο ανθρωπος την επινοησε αυτη την μαλακια και συνεχιζει να την επαναλαμβανει.Παιδι μπορεις να κανεις και χωρις να εισαι με μια γυναικα παντρεμενος και η γυναικα το ιδιο μπορει να κανει χωρις να παντευτει.Ο γαμος ειναι ενας παρωχημενος θεσμος παλια μπορει να ηταν χρησιμος για την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους πλεον ειναι τελειωμενος.Οποτε μην το σκεφτεστε καν ο γαμος ειναι μια ακυρη και χωρις νοημα πραξη οι εποχες εχουν αλλαξει ξυπνατε οι γυναικες δεν ειναι αυτο που ηταν παλια εχουν απελευθερωθει πληρως μονο οι γονεις με τα παλια μυαλα πιεζουν τα παιδια τους να κανουν γαμο.

Jasone

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2012
Like
24
Πόντοι
1
Καταλαβαίνω ότι προβληματίζεσαι αν θα το κάνεις η όχι τελικά.

Απάντηση στο ερώτημά σου, δηλαδή αν αξίζει ή όχι το να κάνεις οικογένεια μπορείς να δώαεις μονο εσύ και μόνο για τον εαυτό σου. Είναι προσωπικό καθαρά ζήτημα που σχετίζεται με τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις σου σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωή σου.

Ο γάμος είναι ένας θεσμός και όχι μια εποχιακή μόδα, η κάτι που σώνει και καλά πρέπει να κάνεις γιατί όλοι οι άλλοι το κάνουν. Και αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος απο τους άλλους που το κάνουν καταλήγουν σε αποτυχία. Αν το κάνεις πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις , με ποιαν το κάνεις, και πάνω απο όλα να το κάνεις σωστά. Είναι πολύ μεγάλο θέμα και καλό θα ήταν να διαβάσεις κάποιο η κάποια βιβλία απο την εκτεταμενη βιβλιογραφία που υπάρχει στο θέμα.

Οι παραδοσιακές συμβουλές δεν βοηθάνε Εννοώ συμβουλές του τύπου. ''Η γυναίκα είναι σαν το καρπούζι αν δεν το ανοίξεις και δεν το γευτείς δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι" ''Ο γάμος είναι ένα σακί με σκατά που πάνω πάνω έχει 10-15 πόντους μέλι''

Επίσης η συμβουλή περί συμβίωσης πριν το γάμο για να καταλάβεις αν είσαστε συμβατοί σαν προσωπικότητες με τη μέλουσα σύζυγο αποδεικνύεται ντε φάκτο απο στατιστικής απόψεως όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική μια και τα ποσοστά διαζυγίων σε άτομα που συμβίωσαν πριν το γάμο είναι περίπου τα ίδια με αυτά ανθρώπων που δεν δοκίμασαν πριν το γάμο τη συμβίωση.

Στατιστικά στοιχεία στην ελλάδα υπάρχουν απο το 1992 και έπειτα. Αυτά δέιχνουν ότι 44% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγια. Αλλο ένα 27% - 29% περίπου καταλήγουν σε ιδιαίτερα νοσηρές καταστάσεις όπου τυπικά μεν ο γάμος εξακολουθεί μεν να υπάρχει αλλα οι σύζυγοι είναι είτε εν διαστάσει είτε με πολύ σοβαρά προβληματα που σχετίζονται με βια, απειλές κλπ. Τελικά 1 στους 3 η ένας στους 4 γάμους καταλήγουν σε ευτυχισμένες οικογένειες.

Γενικά ο γάμος θέλει ψυχική και πνευματική προπόνηση σαν προετοιμασία, και σκληρή προσπάθεια και απόδοση στον αγώνα για να πετύχει. Καλό δίαβασμα και κυρίως καλή τύχη.
Παλια παντρευοντουσαν καθαρα για να κανουν σεξ γιατι απαγορευονταν να κανει ο αντρας ποσο μαλλον η γυναικα σεξ χωρις γαμο εδω και η αυτοικανοποιηση θεωρουνταν κατακριτεο για τις παλιες κοινωνιες λογω θρησκειας.Φανταστειτε ποσο κακο εχει κανει η θρησκεια στον ανθρωπο που του απαγορευε να γαμιεται και επρεπε να κανει καποιο γαμο με χαρτια υπογραφες κουμπαρους και αλλες μαλακιες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom