Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 496K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Θα ειμαι λιγο μακαβριος

Ο μονος λογος για αντρα να παντρευτει ειναι να ο φοβος μη τον βρουν ψοφιο μια μερα και τον αφησουν αθαφτο η να εχει καποιον στα γεραματα.

Καποτε ο γαμος ηταν εγγυηση για αυτο. Πλεον ΔΕΝ ειναι. Μπορει να εχεις δουλεψει σα σκυλι, να εισαι αντρας που παρεχει και να σε αφησουν σαν σκυλο. Και αυτο δεν ειναι παντα στο χερι σου.

Κατι πατρικα φιλτρα και κατι διαφημισεις με τον πατερα ντυμενο νεραιδα και μαλακιες εχουν αποχαυνωσει μεγαλο μερος του αντρικου πληθυσμου, με σκοπο να τους κανει απλα εργαλεια παραγωγης του οτι ζητανε οι γυναικες τους
Αυτη ειναι η σκληρη αληθεια μυστη :hi:

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Η πόλωση στην κουβέντα έχει δημιουργηθεί επειδή πολλοί συγχέουν τη δημιουργία οικογένειας με το γάμο.

Ο γάμος ΔΕΝ αξίζει για τους εξής λόγους:

1. (Θρησκευτικά) Εκκλησίες, παπάδες.
2. (Οικονομικά 1) Τις χιλιάδες ευρώ που κοστίζει ένας γάμος τις κάνω καλύτερα τσίχλες.
3. (Οικονομικό 2) Το άνισο βάρος προς τον άντρα σε περίπτωση διαζυγίου.
4. (Ιδεολογικά) Ο γάμος δε θα έπρεπε να περιορίζεται σε ετερόφυλα ζευγάρια.
5. (Ψυχολογικά) H δέσμευση πως δε μπορείς να έχεις (αναίμακτα) την ελευθερία σου, προκαλεί άγχος, το οποίο οδηγεί σε τριβή και συγκρούσεις.

Απο την άλλη, η οικογένεια ΦΥΣΙΚΑ και αξίζει.
Οικογένεια είναι μια ανυπόγραφη σύμβαση δύο ανθρώπων. Αντιπροσωπευει τη συντροφικότητα, την τεκνοποίηση κτλ. Αν θέλουν 2 άνθρωποι να είναι μαζί, το κάνουν όπως και να έχει, δε χρειάζονται δύο υπογραφές για να τους κρατούν μαζί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα μου πείτε, "μα οι ελληνίδες θέλουν εκκλησία, παππά και στέφανα". Το γεγονός πως σε θέλει μόνο αν μπει η κουλούρα είναι το καμπανάκι που σου λέει ΦΥΓΕ όσο προλαβαίνεις! Υπάρχουν πολλές πολλές γυναίκες που δε το έχουν αυτοσκοπό.

Αν λοιπόν εσύ έκανες τη μαλακία και παντρεύτηκες το υπεργκομενάκι που σου είχε γυαλίσει και τώρα πληρώνεις τη διατροφή, φτύξε προς τα πάνω και περίμενε το αποτέλεσμα.. δε σου φταίει κανεις που δε χρησιμοποίησες το μυαλό σου.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Περιμενουν το λαχειο.

Τις βλεπεις να ειναι 37 και να λενε οτι θελουν να ζησουν κατι δυνατο.
Και να ήταν μόνο αυτή η ηλικία. Γνωστή μου Νοσοκόμα, έκανε ενέσεις σε μια υψηλού επιπέδου Επαγγελματία, 45 ΧΡΟΝΩΝ, η οποία πήγε σε εξειδικευμένη Εταιρεία, αφαίρεσε τρία ωάριά της και τα κατάψυξε, γιατί ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως θα βρεί έναν άντρα ο οποίος θα την παντρευτεί και θα κάνει παιδιά μαζί της, μη χάσει το κελεπούρι. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν έχει σχέση, ΕΛΠΙΖΕΙ πως θα βρεί κάποιον κατάλληλο. Δώσε τους παπάτζα, και θα την πιστέψουν. Νομίζω πως όλη η διαδικασία στοιχίζει γύρω στα 20.000€

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Καλημέρα!
Ο τίτλος του νήματος είναι :

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;​

Έχω περάσει από όλα τα στάδια και μπορώ να δώσω μια απάντηση.
Αξίζει, για τους παρακάτω λόγους: 1.η συντροφικότητα είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου και χρειάζεται ένα σύντροφο στη ζωή του. 2. το ένστικτο της διαιώνισης του είδους υπάρχει και στον άντρα και αν δεν τεκνοποιήσει δεν θα νιώσει ολοκληρωμένος.
Δεν χρειάζεται γάμος ντε και καλά για να γίνουν αυτά.
Στο δυτικό κόσμο, ο γάμος είναι σε κρίση διότι έχει κυριαρχήσει ο εγωισμός (η πάρτη μου πάνω από όλα).
Αυτοί που κατηγορούν την οικογένεια (όχι το γάμο) προσπαθούν να ξεγελάσουν τον εαυτό τους, αλλά η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο οδυνηρή με το πέρασμα των χρόνων.
Βεβαίως η δημιουργία οικογένειας έχει και πολλά αρνητικά: περιορισμός της ατομικής ελευθερίας, εγκλωβισμένος σ ένα γάμο που δεν περνάς καλά ή διαζύγιο με δυσάρεστες καταστάσεις, υπερβολικό άγχος για τα παιδιά, περισσότερο οικονομικό άγχος.
Κανένα πράγμα στη ζωή δεν έχει μόνο υπέρ ή μόνο κατά.
Για κοιτάξτε λίγο πολλούς πλούσιους και διάσημους και ο ίδιος απορώ, έχουν τα λεφτά να κάνουν ότι θέλουν, να πηδάνε όποιες και όσες μουνάρες θέλουν, κι όμως παντρεύονται και κάνουν παιδιά, άσχετα το ότι χωρίζουν πιο εύκολα από τους απλούς γιατί άραγε?
γιατι ειναι βλακες

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Νομίζω πως όλη η διαδικασία στοιχίζει γύρω στα 20.000€
Έχω και εγώ μια γνωστή, επίσης υψηλή επαγγελματίας (και καλά) που το έκανε.
Μου το είχε πει σε περίοδο που με ζαχάρωνε να γίνω το θύμα. 2.000-3.000 ήταν το κόστος (δε θυμάμαι ακριβώς) και μετά είχε ένα ετήσιο ενοίκιο στη κλινική.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εμεις πληρωνουμε προφυλακτικα και εκτρωσεις για να μην κανουμε παιδια
και αυτες γιατρους για να κανουνε.
πραγματικα δεν μπορω να μπω στην ψυχολογια των αντρων που λενε θελω να γινω μπαμπας

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Έχω και εγώ μια γνωστή, επίσης υψηλή επαγγελματίας (και καλά) που το έκανε.
Μου το είχε πει σε περίοδο που με ζαχάρωνε να γίνω το θύμα. 2.000-3.000 ήταν το κόστος (δε θυμάμαι ακριβώς) και μετά είχε ένα ετήσιο ενοίκιο στη κλινική.
ναι, το συνολικό κόστος ανέφερα, όχι μόνο τη διαδικασία φαίρεση των ωαρίων

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Η πόλωση στην κουβέντα έχει δημιουργηθεί επειδή πολλοί συγχέουν τη δημιουργία οικογένειας με το γάμο.

Ο γάμος ΔΕΝ αξίζει για τους εξής λόγους:

1. (Θρησκευτικά) Εκκλησίες, παπάδες.
2. (Οικονομικά 1) Τις χιλιάδες ευρώ που κοστίζει ένας γάμος τις κάνω καλύτερα τσίχλες.
3. (Οικονομικό 2) Το άνισο βάρος προς τον άντρα σε περίπτωση διαζυγίου.
4. (Ιδεολογικά) Ο γάμος δε θα έπρεπε να περιορίζεται σε ετερόφυλα ζευγάρια.
5. (Ψυχολογικά) H δέσμευση πως δε μπορείς να έχεις (αναίμακτα) την ελευθερία σου, προκαλεί άγχος, το οποίο οδηγεί σε τριβή και συγκρούσεις.

Απο την άλλη, η οικογένεια ΦΥΣΙΚΑ και αξίζει.
Οικογένεια είναι μια ανυπόγραφη σύμβαση δύο ανθρώπων. Αντιπροσωπευει τη συντροφικότητα, την τεκνοποίηση κτλ. Αν θέλουν 2 άνθρωποι να είναι μαζί, το κάνουν όπως και να έχει, δε χρειάζονται δύο υπογραφές για να τους κρατούν μαζί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα μου πείτε, "μα οι ελληνίδες θέλουν εκκλησία, παππά και στέφανα". Το γεγονός πως σε θέλει μόνο αν μπει η κουλούρα είναι το καμπανάκι που σου λέει ΦΥΓΕ όσο προλαβαίνεις! Υπάρχουν πολλές πολλές γυναίκες που δε το έχουν αυτοσκοπό.

Αν λοιπόν εσύ έκανες τη μαλακία και παντρεύτηκες το υπεργκομενάκι που σου είχε γυαλίσει και τώρα πληρώνεις τη διατροφή, φτύξε προς τα πάνω και περίμενε το αποτέλεσμα.. δε σου φταίει κανεις που δε χρησιμοποίησες το μυαλό σου.
Επειδή έχω γνωρίσει και τις δύο πλευρές, τα πράγματα εξαρτώνται απο τήν εξέλιξη. Εγώ, ακόμα κι αν είχα μια Αποκάλυψη για το μέλλον, θα επέλεγα και πάλι γάμο και τα παιδιά μου, παρόλο μου στοίχισε παρα πολύ ακριβά και σε Οικονομικό, και σε Ψυχολογικό Επίπεδο. Κι αυτό, επειδή ο γιός μου επέλεξε εδώ και χρόνια να ζει μαζί μου, αναγνωρίζει τις πράξεις μου και κάνουμε μαζί πράγματα. Αν όμως είχα τις γνώσεις που έχω σήμερα πριν 30 χρόνια, δεν θα νυμφευόμουν. Γνωστός μου, ζούσε με τη μάνα του, η οποία λιβάνιζε κι αυτόν και τον αδελφό του, ότι ο πατέρας τους τους εγκατέλειψε και πήγε στον Ωρωπό, και ποτέ δεν έδωσε μια δραχμή για να τη βοηθήσει στο μεγάλωμα των παιδιών. Όταν έγιναν 20 και 22 πήγαν με τον αδελφό του και συνάντησαν τον πατέρα να του ζητήσουν εξηγήσεις. Κι εκεί ανακάλυψαν πως απλά τον έδιωξε από το σπίτι, αναγκάστηκε και πήγε στο παλιό του πατρικό για να μην μείνει άστεγος, που ήταν στον Ωρωπό, και επειδή ήξερε τη γυναίκα του, είχε κρατήσει όλες τις αποδείξεις των χρημάτων που της είχε στείλει. ΟΚ, δόθηκαν οι εξηγήσεις και δεν είχαν πια άχτι τον πατέρα τους. Ε, ΚΑΙ; κατάφερε και του στέρησε τα παιδιά του, για τα οποία πλήρωνε κανονικά. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, αυτά για το αν θα μετανιώσει οποιοσδήποτε για τα παιδιά του. Βρίσκεται στο έλεος της πρώην συζύγου και ΣΗΜΕΡΑ αυτή είναι πάνοπλη

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
@ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ Καλά δε φτάνει τόσο ψηλά (με μια αναζήτηση στο google), αλλά δεν έχει καμία σημασία. Και 1 ευρώ να έδιναν για το κάνουν, το ίδιο λυπηρό είναι.

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Στο περίγυρο μου.. Στη δουλειά μου τουλάχιστον 10 άνω των 35 ετών ανύπαντρες, από πάνω μου μενουν 2 αδερφές μουναρες επίσης ανύπαντρες η μία άνω των 40 ετών, χωρισμένες βέβαια.. Φίλες της αδερφής μου ξέρω επίσης πολλές.. Μπες σε κάνα dating app κ δες ποσες ψάχνουν γκόμενο και είναι σε ηλικία απόσυρσης... Γεροντοκορες παντού που το παίζουν γκόμενες

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Στο περίγυρο μου.. Στη δουλειά μου τουλάχιστον 10 άνω των 35 ετών ανύπαντρες, από πάνω μου μενουν 2 αδερφές μουναρες επίσης ανύπαντρες η μία άνω των 40 ετών, χωρισμένες βέβαια.. Φίλες της αδερφής μου ξέρω επίσης πολλές.. Μπες σε κάνα dating app κ δες ποσες ψάχνουν γκόμενο και είναι σε ηλικία απόσυρσης... Γεροντοκορες παντού που το παίζουν γκόμενες

Το ότι είναι ανύπαντρες,δε σημαίνει ότι είναι και μόνες τους.

Αν έχουν κάποια μακροχρόνια σχέση ή και συζούν με κάποιον,σαν παντρεμένες είναι.

blaster

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2011
Like
107
Πόντοι
0
Καποτε πιστευα οτι αξιζει. Μετα απο εναν αποτυχημενο γαμο και ενα διαζυγιο μαρτυριο αλλαξα γνωμη. Πιο καλη μοναξια.

• Like
Αντιδράσεις: cool11

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Ο πλέον αγαπημένος ηθοποιός της δεκαετίας του 80, έχει καταντήσει περίγελος παίζοντας σε ότι παπαριά του πλασάρουν, ώστε να πληρώνει τις μαλακίες των γάμων του.

Όταν σκέφτεσαι με το κάτω κεφάλι μόνο, αυτά παθαίνεις. :confused:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ο πλέον αγαπημένος ηθοποιός της δεκαετίας του 80, έχει καταντήσει περίγελος παίζοντας σε ότι παπαριά του πλασάρουν, ώστε να πληρώνει τις μαλακίες των γάμων του.

ΒΕΒΑΙΑ. Μόνο ο άντρας φταίει, ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ Γυναίκα

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Προδήλως φταίνε και οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Αυτό που εννοώ όμως είναι ότι πρόκειται για τζόκερ και άτομα σαν τον De Niro, should know better που λένε. Μπορείς να γαμάς όποια θες μέχρι να πεθάνεις και πας σα μαλάκας και παντρεύεσαι;

Όχι μόνο μία φορά, μάλιστα. :confused:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Όπως γράφτηκε και πριν,το θέμα είναι η δημιουργία οικογένειας και κακώς συγχέεται με το γάμο.
Δημιουργία οικογένειας σημαίνει παιδιά.
Κάποιοι που έγραψαν για γεράματα,μοναξιές και ποιος θα σας κοιτάζει,
αυτός σίγουρα δεν είναι λόγος να κάνετε παιδιά.
Ξέρετε ας πούμε αν θα έχετε καλή σχέση με τα παιδιά σας όταν αυτά ενηλικιωθούν ή αν μένουν στην ίδια πόλη ή γενικότερα στην Ελλάδα;

Και κάτι για τις γυναίκες..
Στην κεντρική Ευρώπη,που αποτελεί πρότυπο των ελλεηνίδων στις φεμινιστικές μαλακίες,
υπάρχουν στρατιές 35+ ακόμη και εμφανίσιμων γυναικών,με δουλειά,κ.λ.π.
που είναι μόνες.
Όταν λέω μόνες,όχι απαραίτητα χωρίς σεξ,αλλά χωρίς σχέση ή προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

Αυτό συμβαίνει αν βάζεις λάθος προτεραιότητες περί δήθεν καριέρας,άμα πιστεύεις μαλακίες τύπου "τα 40 είναι τα νέα 30",κ.λ.π.
Εδώ που μένω εγώ,υπάρχει πολύ μεγάλη πληθώρα γυναικών,αλλά λιγότεροι άντρες που έχουν τα προσόντα/διάθεση να κάνουν οικογένεια,με αποτέλεσμα ένας μέσος 35άρης να μπορεί να διαλέξει μία γυναίκα 28-32 και όχι μία 35+
Μιλάμε τώρα για μουναρομουνάρες που μένουν άτεκνες και τις βλέπεις να βγάζουν βόλτες κανάν σκύλο ή να έχουν αγοράσει 2-3 γάτες να έχουν παρέα...

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Έχεις δίκιο ότι δε σχετίζονται τα 2, όμως καμία γυναίκα που θέλει να τεκνοποιήσει, δεν μπορεί να δει την προοπτική αυτή εκτός γάμου. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Δεν ξέρω σε ποια πόλη ζεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Αθήνα που ζω εγώ τα ίδια συμβαίνουν. Μάλιστα είναι πολλά χρόνια που βλέπεις γυναικοπαρέες 30something & 40something, το μότο των οποίων είναι "μα που πήγαν όλοι οι άνδρες;" lol. :tooth:

Μα όταν περιμένεις ο άλλος να βγάζει τα διπλάσια ή τριπλάσια, να είναι ψηλός, με αυτοκινητάρα κ.ο.κ. lol - αυτόματα περιορίζεις το target group κατά πολύ. Αυτό δε που δεν λένε να καταλάβουν όλες αυτές είναι... άντε και τον βρήκες τον μορφονιό με αυτά τα specs, αυτός για ποιο λόγο να κοιτάξει εσένα και όχι μία με αντίστοιχου level προϋποθέσεις με τις δικές του; Ε; :think:

Ποντάρουν βέβαια στον μαλάκα τον Νεοέλληνα, μουνόδουλος και βλαξ, που τον κάνουν ότι θέλουν οι γέροι του. Πότε θα παντρευτείς ανεπρόκοπε, γεροντοπαλίκαρο θα καταντήσεις και τέτοια. :jerking:

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Έχεις δίκιο ότι δε σχετίζονται τα 2, όμως καμία γυναίκα που θέλει να τεκνοποιήσει, δεν μπορεί να δει την προοπτική αυτή εκτός γάμου. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Δεν ξέρω σε ποια πόλη ζεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Αθήνα που ζω εγώ τα ίδια συμβαίνουν. Μάλιστα είναι πολλά χρόνια που βλέπεις γυναικοπαρέες 30something & 40something, το μότο των οποίων είναι "μα που πήγαν όλοι οι άνδρες;" lol. :tooth:

Μα όταν περιμένεις ο άλλος να βγάζει τα διπλάσια ή τριπλάσια, να είναι ψηλός, με αυτοκινητάρα κ.ο.κ. lol - αυτόματα περιορίζεις το target group κατά πολύ. Αυτό δε που δεν λένε να καταλάβουν όλες αυτές είναι... άντε και τον βρήκες τον μορφονιό με αυτά τα specs, αυτός για ποιο λόγο να κοιτάξει εσένα και όχι μία με αντίστοιχου level προϋποθέσεις με τις δικές του; Ε; :think:

Ποντάρουν βέβαια στον μαλάκα τον Νεοέλληνα, μουνόδουλος και βλαξ, που τον κάνουν ότι θέλουν οι γέροι του. Πότε θα παντρευτείς ανεπρόκοπε, γεροντοπαλίκαρο θα καταντήσεις και τέτοια. :jerking:
Εννοώ ότι δεν βλέπω λόγο κάποιος να τελέσει γάμο αν δεν έχει κατά νου να κάνει παιδιά,αλλά θα σου απαντήσω σε αυτό που επισήμανες.
Αν στην Ελλάδα υπήρχε κατά μέσο όρο μεγαλύτερη οικονομική άνεση και η στήριξη που υπάρχει αλλού σε ανύπαντρες μητέρες,
τότε μπορεί και οι ελληνίδες να τεκνοποιούσαν εκτός γάμου.
Εδώ ισχύει πως αν μία γυναίκα φέρει εκτός γάμου ένα παιδί στον κόσμο,την στηρίζει το κράτος μέχρι το παιδί να γίνει 18.
Και μιλάμε για πλήρη στήριξη.

Μόναχο μένω,εδώ παίζουν ολόκληρες γυναικοπαρέες μόνες που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κουσούρι και μετά μαθαίνεις ότι κάποιες μπορεί να είναι χωρίς σχέση για χρόνια.

Ελλάδα είναι αλλιώς,παίζουν και οι τρίτοι που επισήμανες να εκφέρουν άποψη και να πρήζουν μπάλες..

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

μακαρι να σκεφτονταν με το κατω κεφαλι.
θα εκανε παρτουζες καθε βραδυ με πουτανες ή με πουτανακια που θελουν να γαμηθουν με διασημο

δεν σκεφτονται καθολου να λες.

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
Εννοώ ότι δεν βλέπω λόγο κάποιος να τελέσει γάμο αν δεν έχει κατά νου να κάνει παιδιά,αλλά θα σου απαντήσω σε αυτό που επισήμανες.
Αν στην Ελλάδα υπήρχε κατά μέσο όρο μεγαλύτερη οικονομική άνεση και η στήριξη που υπάρχει αλλού σε ανύπαντρες μητέρες,
τότε μπορεί και οι ελληνίδες να τεκνοποιούσαν εκτός γάμου.
Εδώ ισχύει πως αν μία γυναίκα φέρει εκτός γάμου ένα παιδί στον κόσμο,την στηρίζει το κράτος μέχρι το παιδί να γίνει 18.
Και μιλάμε για πλήρη στήριξη.

Μόναχο μένω,εδώ παίζουν ολόκληρες γυναικοπαρέες μόνες που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κουσούρι και μετά μαθαίνεις ότι κάποιες μπορεί να είναι χωρίς σχέση για χρόνια.

Ελλάδα είναι αλλιώς,παίζουν και οι τρίτοι που επισήμανες να εκφέρουν άποψη και να πρήζουν μπάλες..
Και για τις βρυξελλες τα ιδια μαθαινω, πολλες μονες και μονοι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom