Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 496K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

awdl0re

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Απρ 2021
Like
5.255
Πόντοι
1.056
Οι γονείς μας εκεί που έλεγαν κάντε εγγόνια και μην ανησυχείτε θα σας βοηθήσουμε δεν έχουν κρατήσει τα εγγόνια τους ούτε μια φορά για να βγω με την γυναίκα μου για έναν καφέ

θα μαλώσω τον κ. Thesaint! άμεσα για αυτήν του την ανακολουθία

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Και γιαυτό αρχικά η εκκλησία είχε τελετή. Την αδελφοποίηση, που ήταν ένα είδος γάμου ομοφυλοφίλων. Μετά εγκαταλείφθηκε. Κάπου στο 1300 νομίζω. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Ότι η αδελφοποίηση δεν ήταν τελετή ένωσης σωματικής αλλά πνευματικής. Διαβάζεις και βγάζεις το δικό σου συμπέρασμα.
Νομίζω αυτή η τελετή χρησιμοποιήθηκε στις δίκες των Ναϊτών ιπποτών ως στοιχείο κατηγορίας.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 131614

Επισκέπτης
Παλια παντρευοντουσαν καθαρα για να κανουν σεξ γιατι απαγορευονταν να κανει ο αντρας ποσο μαλλον η γυναικα σεξ χωρις γαμο εδω και η αυτοικανοποιηση θεωρουνταν κατακριτεο για τις παλιες κοινωνιες λογω θρησκειας.Φανταστειτε ποσο κακο εχει κανει η θρησκεια στον ανθρωπο που του απαγορευε να γαμιεται και επρεπε να κανει καποιο γαμο με χαρτια υπογραφες κουμπαρους και αλλες μαλακιες.
Και σημερα που εχουμε ελευθερωθει απο την θρησκεια παλι για το σεξ παντρευομαστε :confused: :confused: :confused:

headmaster

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Κριτικές
2
Like
191
Πόντοι
1
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Βασικά αναφερόμουν στις απόψεις των μελών.
οι απόψεις των μελών, είναι ένα πράγμα. Η πραγματικότητα, που δείχνει η Στατιστική, είναι άλλη, κι αυτό έχει μόνο σημασία

headmaster

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Κριτικές
2
Like
191
Πόντοι
1
οι απόψεις των μελών, είναι ένα πράγμα. Η πραγματικότητα, που δείχνει η Στατιστική, είναι άλλη, κι αυτό έχει μόνο σημασία
Καθένας βιώνει τη δική του πραγματικότητα. Γι' αυτό το απόλυτο κριτήριο για καθετί είναι η προσωπική εμπειρία.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Καθένας βιώνει τη δική του πραγματικότητα. Γι' αυτό το απόλυτο κριτήριο για καθετί είναι η προσωπική εμπειρία.
άρα δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Μην ενδιαφέρεσαι για το τι συμβαίνει σήμερα στη Δύση, αφού η δικιά σου προσωπική εμπειρία θα είναι διαφορετική από το τι έζησαν οι υπόλοιποι. όλα καλά λοιπόν

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Εκτός από ένα παλιό παντρεμένο συμμαθητή (γαμώ τα άτομα και αυτός και αυτή), όλοι οι άλλοι φίλοι μου είναι χωρισμένοι. :confused:

Επίσης έχει χωρίσει το ζώον η αδερφή μου, γείτονες στην πολυκατοικία, συγγενείς, πρώην συνάδελφοι στη δουλειά κ.ο.κ.

Έχω γράψει σχετικά ότι η αυτή η ιστορία απευθύνεται σε ώριμα, εντελώς κατασταλλαγμένα και συνειδητοποιημένα ζευγάρια που έχουν ένα κοινό όραμα για τη δημιουργία οικογένειας και γενικά, το ταξίδι της ζωής.

Όμως αυτά είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις imho. Εγώ και κάποιοι λίγοι, αντίστοιχα έχουμε επιλέξει ένα δρόμο μόνοι μας. Είμαστε όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες, alone και όχι lonely. Υπάρχει διαφορά.

Οι πολλοί βέβαια πέφτουν στη λούμπα (διότι απλά δεν είναι στην παραπάνω κατηγορία των ζευγαριών που ανέφερα), με αποτέλεσμα να μισούν τη ζωή τους και όλον τον κόσμο γενικότερα. Παρατηρώ άτομα στον ΑΒ, στις παραλίες κλπ και κάνει μπαμ, το τι ζούνε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, να κονομάνε δικηγόροι (τώρα πια και συμβολαιογράφοι), παπάδες κ.ο.κ. Στερνή μου γνώση θα σκέφτονται οι περισσότεροι, μόνο που όταν πράγματι αναλογίζονται το τι έκαναν, είναι πια πολύ αργά. :confused:

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Το εν λόγω βίντεο αναλύει ένα πραγματικό γεγονός, από Δικαστήριο. Η καλή κυρία, έχει γεννήσει ένα αγόρι που είναι πια 11 χρονών, έχει χωρίσει τον άντρα της και κάθεται στο σπίτι μην κάνοντας οτιδήποτε. Και γιατί όχι; μένει στο σπίτι της μάνας της και χρησιμοποιεί τα χρήματα που δίνει ο πατέρας για το παιδί για την πάρτη της. Μπορεί να πιάσει δουλειά, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραδεχτεί, να πει μια δικαιολογία για τα μάτια του Κόσμου. Γιατί να το κάνει; Αφού γνωρίζει πως το Νομικό Σύστημα είναι μαζί της, και θα αναγκάσει τον άντρα να πληρώσει, ΤΑΧΑ για το παιδί
This is Why MEN Should Avoid MARRIAGE

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216
Θα ειμαι λιγο μακαβριος

Ο μονος λογος για αντρα να παντρευτει ειναι να ο φοβος μη τον βρουν ψοφιο μια μερα και τον αφησουν αθαφτο η να εχει καποιον στα γεραματα.

Καποτε ο γαμος ηταν εγγυηση για αυτο. Πλεον ΔΕΝ ειναι. Μπορει να εχεις δουλεψει σα σκυλι, να εισαι αντρας που παρεχει και να σε αφησουν σαν σκυλο. Και αυτο δεν ειναι παντα στο χερι σου.

Κατι πατρικα φιλτρα και κατι διαφημισεις με τον πατερα ντυμενο νεραιδα και μαλακιες εχουν αποχαυνωσει μεγαλο μερος του αντρικου πληθυσμου, με σκοπο να τους κανει απλα εργαλεια παραγωγης του οτι ζητανε οι γυναικες τους

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Θα ειμαι λιγο μακαβριος

Ο μονος λογος για αντρα να παντρευτει ειναι να ο φοβος μη τον βρουν ψοφιο μια μερα και τον αφησουν αθαφτο η να εχει καποιον στα γεραματα.

Καλά,αυτά τα θανατικά και τα γεροντίστικα τα σκέφτεσαι μετά τα 60

Οι νεότεροι το κάνουν για κοινωνικούς λόγους και για να κάνουν παιδιά

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216
Καλά,αυτά τα θανατικά και τα γεροντίστικα τα σκέφτεσαι μετά τα 60

Οι νεότεροι το κάνουν για κοινωνικούς λόγους και για να κάνουν παιδιά
Γιατι εχεις αναγκη να κανεις παιδια? Πατρικο φιλτρο? Να σου φευγουν τα λεφτα?

Ολα αυτα ειναι της νεας εποχης που θελει τους αντρες υπο και οχι αντρες

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Πάντως πολλές 30+ ανύπαντρες βλέπω

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Γιατι εχεις αναγκη να κανεις παιδια? Πατρικο φιλτρο? Να σου φευγουν τα λεφτα?

Ολα αυτα ειναι της νεας εποχης που θελει τους αντρες υπο και οχι αντρες

Δεν ξέρω αν υπάρχει πατρικό φίλτρο,αλλά αν ρωτήσεις όσους γίναν γονείς,σου λένε ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχουν ζήσει.Ακόμα και αν χωρίσαν μετά,δεν μετάνιωσαν που έκαναν παιδί.Και εδώ μέσα το έχουν γράψει πολλοί

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216
Δεν ξέρω αν υπάρχει πατρικό φίλτρο,αλλά αν ρωτήσεις όσους γίναν γονείς,σου λένε ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχουν ζήσει.Ακόμα και αν χωρίσαν μετά,δεν μετάνιωσαν που έκαναν παιδί.Και εδώ μέσα το έχουν γράψει πολλοί
τι να σου πω , μπορει. Αν δε ζησεις κατι δε ξερεις.

konsolasg3

Μέγας
Εγγρ.
27 Μαΐ 2016
Κριτικές
54
Like
2.323
Πόντοι
4.461
Καλημέρα!
Ο τίτλος του νήματος είναι :

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;​

Έχω περάσει από όλα τα στάδια και μπορώ να δώσω μια απάντηση.
Αξίζει, για τους παρακάτω λόγους: 1.η συντροφικότητα είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου και χρειάζεται ένα σύντροφο στη ζωή του. 2. το ένστικτο της διαιώνισης του είδους υπάρχει και στον άντρα και αν δεν τεκνοποιήσει δεν θα νιώσει ολοκληρωμένος.
Δεν χρειάζεται γάμος ντε και καλά για να γίνουν αυτά.
Στο δυτικό κόσμο, ο γάμος είναι σε κρίση διότι έχει κυριαρχήσει ο εγωισμός (η πάρτη μου πάνω από όλα).
Αυτοί που κατηγορούν την οικογένεια (όχι το γάμο) προσπαθούν να ξεγελάσουν τον εαυτό τους, αλλά η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο οδυνηρή με το πέρασμα των χρόνων.
Βεβαίως η δημιουργία οικογένειας έχει και πολλά αρνητικά: περιορισμός της ατομικής ελευθερίας, εγκλωβισμένος σ ένα γάμο που δεν περνάς καλά ή διαζύγιο με δυσάρεστες καταστάσεις, υπερβολικό άγχος για τα παιδιά, περισσότερο οικονομικό άγχος.
Κανένα πράγμα στη ζωή δεν έχει μόνο υπέρ ή μόνο κατά.
Για κοιτάξτε λίγο πολλούς πλούσιους και διάσημους και ο ίδιος απορώ, έχουν τα λεφτά να κάνουν ότι θέλουν, να πηδάνε όποιες και όσες μουνάρες θέλουν, κι όμως παντρεύονται και κάνουν παιδιά, άσχετα το ότι χωρίζουν πιο εύκολα από τους απλούς γιατί άραγε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom