headmaster
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Σεπ 2007
- Μηνύματα
- 152
- Κριτικές
- 2
- Like
- 191
- Πόντοι
- 1
Παίζεται ακόμη. Για παράταση το βλέπω.Τελικά πού καταλήξατε; Να κάνουμε οικογένεια ή όχι;
Παίζεται ακόμη. Για παράταση το βλέπω.Τελικά πού καταλήξατε; Να κάνουμε οικογένεια ή όχι;
καθε χρονο ασχολουμαστε με το ποσο αυξανονται τα διαζυγια και δεν ασχολουμαστε με το ποσοι παραμενουν σε "τελειωμενο" γαμο ειτε εν γνωσει τους ειτε αγνοωντας οτι το σπιτι τους ειναι διελυμενο... αν λαβουμε και αυτη την παραμετρο υποψιν ποσοι γαμοι αραγε να ειναι πραγματικοι και οχι απο συμφερον/ανοχη/αποδοχη της αρρωστης μη αναστρεψιμης καταστασης (μην δουμε εδω μεσα τιποτα τρελα ποσοστα παντρεμενων που ξενοπηδανε/πουτανοπηδανε)
Το ανάφερα παραπάνω τύπε. Μόνο 20% είναι υποφερτοί / καλοί γάμοι. Οι άλλοι είναι είτε διαλυμένοι, είτε αναγκάζονται να συμβιώνουν προκειμένου να μην καταστραφούν οικονομικά και Κοινωνικά ..........«Οι σχετικά καλοί γάμοι αγγίζουν ένα ποσοστό περίπου 20% και, κατά τη δική μου εμπειρία, μόλις το 5% με 10% είναι πραγματικά ευτυχισμένοι», δηλώνει ο ίδιος.....καθε χρονο ασχολουμαστε με το ποσο αυξανονται τα διαζυγια και δεν ασχολουμαστε με το ποσοι παραμενουν σε "τελειωμενο" γαμο ειτε εν γνωσει τους ειτε αγνοωντας οτι το σπιτι τους ειναι διελυμενο... αν λαβουμε και αυτη την παραμετρο υποψιν ποσοι γαμοι αραγε να ειναι πραγματικοι και οχι απο συμφερον/ανοχη/αποδοχη της αρρωστης μη αναστρεψιμης καταστασης (μην δουμε εδω μεσα τιποτα τρελα ποσοστα παντρεμενων που ξενοπηδανε/πουτανοπηδανε)
Χαίρομαι να βλέπω αισιόδοξους ανθρώπους. Αφού υποστηρίζεις ότι παίζεται, όταν μόνο το 20% των γάμων είναι υποφερτό / καλό, είσαι ευτυχισμένοςΠαίζεται ακόμη. Για παράταση το βλέπω.
Πολύ σωστή επισήμανση. Ένας, πλέον σοβαρός λόγος, είναι αυτό που λες. Οι οικονομικές και οι κοινωνικές συγκυρίες δεν βοηθάνε στην εργένικη ζωή .Με μια απλοϊκή σκέψη, θα έλεγα πως από τη μια οι ανοχές και των δύο φύλων έχουν σαφώς μειωθεί (διαζύγια). Από την άλλη, οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες δυσχεραίνουν τη μοναχική ζωή, με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να μένουν μαζί. Σε αυτά θα συμπεριλάβω και τις οικογένειες με παιδιά.
20% ? πολυ λες..Χαίρομαι να βλέπω αισιόδοξους ανθρώπους. Αφού υποστηρίζεις ότι παίζεται, όταν μόνο το 20% των γάμων είναι υποφερτό / καλό, είσαι ευτυχισμένος
Όπως έχω καταλάβει, πλέον, ένα τεράστιο ποσοστό γάμων δεν είναι υποφερτοί - πολλώ δε μάλλον τώρα που θα μπούμε σε φτώχεια μεγάλης διάρκειας. - αναφέρομαι για Ελλάδα.20% ? πολυ λες..
Εν τω μεταξύ δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν παντρεμένο ή παντρεμένη που να μην κερατώνει ή να μην κερατώνεται. Χαμός γίνεται παντού.ζητημα ειναι αν ενα 5-10% ειναι πραγματικα ευτυχισμενοι.Ενα 30-40% αντε να καθονται μαζι λογω παιδιων η για οικονομικους λογους. (αλλα πεφτει το κερατο του αιωνα) και οι αλλοι το διαλυουν.
Ό,τι πιο κοντά στη πραγματικότητα! Ακριβώς αυτό που λες!βασικα οι περισσοτεροι κανουν παιδια και αντε γεια μετα..για αυτο εχουμε καταντησει μια κοινωνια μπαχαλο ολοι με ψυχολογικα.Τα παιδια μεγαλωνουν,και αυτα με τη σειρα τους κανουν τα ιδια που εμαθαν,και παει λεγοντας
εγω συμφωνω με αυτο..και εγω με αυτη την αποψη ειμαι ελα ομως που ολες οι καριολες θελουν να σε δεσουν με ενα χαρτι η θελουν σονυ και ντε να φορεσουν νυφικοΉθελα να παρατηρήσω κάτι. Πολλοί (συχνά και εγώ) συγχέουμε τη δημιουργία οικογένειας, με το γάμο.
Πιστεύετε πως θα υπήρχε διαφορά αν δεν γίνονταν γάμοι, παρά μόνο συγκατοικήσεις ή σύμφωνα συμβίωσης;
Αν σκεφτώ με τη λογική θα συμφωνήσω απολύτως. Μήπως όμως ο ψυχολογικός "ζυγός" (περιορισμοί, νομικά προβλήματα, οικονομικοί μπελάδες ενός διαζυγίου) δημιουργεί ένα είδος καταπίεσης;H δημιουργία μιας σωστής οικογένειας δεν έχει σχέση με το είδος της σύμβασης που δένει το ζευγάρι.
σε αυτο δε διαφωνω καθολου ειδικα οσον αφορα ηλικιες μεχρι 50....Εν τω μεταξύ δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν παντρεμένο ή παντρεμένη που να μην κερατώνει ή να μην κερατώνεται. Χαμός γίνεται παντού.
Aν ξεκινά κάποιος τη δημιουργία οικογένειας σκεπτόμενος τι ΘΑ συμβεί σε περίπτωση διαζυγίου, καλύτερα να μην ασχοληθεί καν. Ας μείνει με τη σύντροφό του όσο περνάνε καλά μαζί. Δηλαδή το σύμφωνο συμβίωσης δεν του δημιουργεί υποχρεώσεις ως προς τα παιδιά του αν αποφασίσει να χωρίσει; Διακρίνει ο νόμος τα παιδιά και τις υποχρεώσεις των γονέων έναντί τους, ανάλογα με την κοινωνική σύμβαση ένωσης του ζευγαριού; Δεν είμαι ειδικός αλλά δυσκολευομαι να το πιστέψω.Αν σκεφτώ με τη λογική θα συμφωνήσω απολύτως. Μήπως όμως ο ψυχολογικός "ζυγός" (περιορισμοί, νομικά προβλήματα, οικονομικοί μπελάδες ενός διαζυγίου) δημιουργεί ένα είδος καταπίεσης;
Μπορεί ουσιαστικά να μην υπάρχει κανένα προβλημα στο ζευγάρι, αλλά οι εν-δυνάμει δυσκολίες που θα συναντήσει ο άντρας σε ενδεχόμενο διαζυγίου να δρουν αρνητικά στη ψυχολογία του; Αυτό το συγκρίνω με την "ελευθερία" (που δεν είναι απόλυτη δηλαδή) ενός συμφωνου συμβίωσης.
Διάβασε το άρθρο που παρέθεσα. 20% είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι γάμοι που είναι υποφερτοί. Ευτυχισμένοι, ίσως είναι 5%20% ? πολυ λες..