kazabuburas
Ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα. Που σηκώνει πολλή κουβέντα.
Το θέμα δεν είναι η ηλικία. Υπάρχουν "γέροι" που έχουν μυαλό 400, και "νέοι" που έχουν μυαλό κουκούτσι ή ανύπαρκτο. Και το αντίστροφο, βεβαίως.
Το θέμα είναι τι σημαίνει "δημοκρατία" (αυτή καταλήγει σε ψήφους), και το αν η ψήφος του καθενός πρέπει να έχει το ίδιο "βάρος".
Εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει.
Αλλά είναι άδικο να περιορίσεις το κριτήριο βάρους ψήφου μόνο με βάση την ηλικία, να μη σου πω ότι μπορεί να είναι και ζημιογόνο λάθος.
Τι άλλο να ορίσεις σαν κριτήριο? Την ευφυία? τη μόρφωση? Την εμεπειρία? Την τιμιότητα? Πολύ δύσκολα όλα αυτά, γιατί εκτός από τη δυσκολία κατάταξης, υπάρχει και το πρόβλημα της αδιάβλητης κατάταξης.
Υπάρχει μέθοδος, αλλά συναντάει αντιδράσεις. Και εκτός από τις "ανεγκέφαλες" αντιδράσεις, συναντάει και τις αντιδράσεις συμφέροντος, γιατί μια βελτίωση της ποιότητας των εκλογέων ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αυτούς που έχουν συνηθίσει και επιτυγχάνουν να εκλέγονται από πρόβατα, γιατί θα τους χαλάσει το κατεστημένο που τους δίνει εξουσία.
Σου λέω, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
Και προφανώς δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας.
Να, ας πούμε είδες εδώ ο κ. jhonny64 που έχει άποψη: Την εξέφρασε με 4
, και καθάρισε.
Αυτός ο τύπος ψηφίζει, και η ψήφος του έχει το ίδιο βάρος με τη δική σου, τη δική μου, και του άλλου που έχει τελειώσει 3 πολυτεχνεία.
ΑΥΤΟ πρέπει να αλλάξει.