priksarxidis
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Αυγ 2014
- Μηνύματα
- 974
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Ως μοναδες μπορεις να πεις οτι οι ανθρωποι ειναι (ορισμενες φορες) απροβλεπτοι... Ως μαζα ομως? Και ειδικα σε καταστασεις που εχουν να κανουν με λεφτα? Θα ελεγα οτι λειτουργουν ορθολογικα βασει των πληροφοριων που κυκλοφορουν...
Ο Wernhard Möschel, φίλτατε, σπουδαίος θεωρητικός του δικαίου των περιορισμών του ανταγωνισμού, και πολέμιος της άποψης ότι υπάρχει μία μονοσήμαντη σχέση μεταξύ δομής της αγοράς και αποτελέσματος, υποστήριζε την νεοαυστριακή σχόλη που έβλεπε τον ανταγωνισμό ως αποκαλυπτική διαδικασία (Wettbewerb als Enteducksverfahren).
Ασκώντας κριτική σε όσους χρησιμοποιούν μοντέλα, υποστήριζε σε σύγγραμμά του ότι από τον συνδυασμό των στοιχείων που δίδουν τη δομή μίας αγοράς, λ.χ. μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις προς τα στοιχεία της ζήτησης, της προσφοράς, της ελαστικότητας της ζήτησης στην προσφορά και αντιστρόφως, τα εμπόδια εισόδου και εξόδου από την αγορά, τη διαιρετότητα ή μη του προϊόντος, προκύπτουν γύρω στις 266.000 μορφές δομών. Οπότε, πρέπει να μου πείτε, έλεγε, ποιά είναι η επιθυμητή....
Είναι, ακριβώς, το πρόβλημα των στρουκτουραλιστών οικονομολόγων.
Επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα: η διάλυση της Ευρωζώνης αργά ή γρήγορα θα γίνει. Η Γερμανική Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της.
Τα σχήματα «Ponzi» πάντοτε καταρρέουν και οι φούσκες πάντοτε σπάζουν – ενώ όσο πιο πολύ αργεί να συμβεί το νομοτελειακά αναπόφευκτο, το κραχ και το χάος που ακολουθεί, τόσο περισσότερο διογκώνεται, οπότε γίνεται καταστροφικότερο.
«Για να περιγράψει κανείς οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε μία πυραμίδα επενδυτών, το παράνομο σχήμα δηλαδή που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε παλαιότερους επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνουν οι νεότεροι, αντί από τα καθαρά κέρδη που θα προέρχονταν από πραγματικές πωλήσεις, χρησιμοποιεί το όρο «σχήμα Πόντσι» – από το όνομα του Ιταλού απατεώνα που χρησιμοποίησε πρώτος τη συγκεκριμένη μέθοδο, για να κλέψει τα χρήματα αυτών που του τα εμπιστεύονταν.
Η βασική ιδέα του σχήματος είναι το ότι παίρνει ο Χ απατεώνας χρήματα από το άτομο Α, υποσχόμενος πως θα του δώσει υψηλό τόκο. Στη συνέχεια παίρνει ο Χ χρήματα από ένα άλλο άτομο Β, με την ίδια υπόσχεση – δίνοντας μέρος τους στο άτομο Α, ως τον υψηλό τόκο που είχε υποσχεθεί. Ακολουθεί ένα άτομο Γ από το οποίο πληρώνεται το Β, ένα άτομο Δ από το οποίο πληρώνεται το Γ κοκ. – έως ότου δεν βρίσκεται πια άλλο καινούργιο άτομο για να πληρώσει το παλαιότερο, οπότε η πυραμίδα καταρρέει.
Με απλά λόγια, η εξόφληση του παλαιού χρέους γίνεται μέσω της δημιουργίας νέου – γεγονός που όμως δημιουργεί μία αλυσίδα χρεών/επενδυτών, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει, όταν δεν βρεθεί ένας καινούργιος κρίκος. Κατά κάποιον τρόπο αυτό ισχύει σήμερα για την Ελλάδα, από εκείνη τη στιγμή και μετά που δανείσθηκε χρήματα από την Τρόικα για να εξοφλήσει τις γερμανικές και γαλλικές κυρίως τράπεζες – καθώς επίσης για πολλές άλλες χώρες που ουσιαστικά χρεώνονται, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τα προηγούμενα χρέη τους«.
Τι εγινε ρε μαγκες με την συσκεψη στις Βερσαλλιες??? Πολλα ακουγονται... ξερει κανενας κατι σιγουρο.... Κατι λενε για διαλυση της Ε.Ε,και θα ξαναγινει οπως ηταν παλια,κατι σαν την ΕΟΚ περιπου...
Παντως ακουστηκε η λεξη "Μαρκο".... Αυτη η λεξη εχει να ειπωθει απο επισημα Γερμανικα χειλη 17 χρονια....Ποτε κανεις δεν συζητουσε επισημα τιποτα για το Μαρκο...ηταν θεμα ταμπου...φανηκαν οι προθεσεις τυπε. Καταλαβαν οιμεγαλοι ότι δεν υπαρχει σημειο συγκλισης με ελλαδες, σλοβενιες, πορτογαλιες κλπ.
Θα μικρυνουν την ενωση. Τι θα γινει με τα νομισματα
Το κερδος για ελλαδα θα είναι ισως καποιο γενναιο κουρεμα
Από κει και περα, φτωχεια...
και το σιγουρο είναι ότι οι συνταξιούχοι των 1500€ που εχουν το θρασος να διαμαρτύρονται στο συνταγμα θα δουνε καταματα την πραγματικοτητα :S
ετσι για να ξερουμε τι αποφασισαν...χωρις εμας φυσικα....
"Βασικότερο χαρακτηριστικό των χθεσινών αποφάσεων που σφραγίστηκαν στην διάσκεψη (αποφάσεων από καιρό ειλημμένων, έτσι ή αλλιώς), είναι η κατάργηση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ΕΕ. η κατάργηση της ομοφωνίας στην λήψη αποφάσεων (βέτο), η δυνατότητα λήψης μονονερών μέτρων από κάποια κράτη με απλή πλειοψηφία, έστω και αν επιβαρύνονται κάποια από τα μέτρα αυτά, άλλα και η δυνατότητα σύναψης διμερών συμφωνιών σε βάρος των συμφερόντων άλλων κρατών-μελών".
Δηλαδη ο καθενας να κοιταει την παρτη του....