Επειδή πρωινιάτικα δεν έχω και πολύ όρεξη,να προσέχεις πώς μιλάς σε όποιον δεν ξέρεις.
Στην Ε.Ε των 28 οι χώρες με τις καλύτερες οικονομίες είναι στη ζώνη του Ευρώ.Γερμανία,Ολλανδία,Βέλγιο,Γαλλία,Λουξεμβούργο,Σλοβακία,Αυστρία.Ναι η Σλοβακία έχει πολύ καλή οικονομία.Οι χώρες που ειναι εκτός Ευρώ και έχουν καλή οικονομία,είναι μόνο η Σουηδία και η Δανία.
Για το ύψος του χρέους να πας να ρωτήσεις τους πολιτικούς και συνδικαλιστές.Τους πρώτους για τις αλόγιστες σπατάλες σε τομείς της οικονομίας με ελάχιστη συνεισφορά στην παραγωγή και τους δεύτερους για συνεχή απαιτήσεις αυξήσεων που ικανοποιούνταν με εκδόσεις ομολόγων μας και παραγωγή δεν υπήρχε.Επίσης να ρωτήσεις τους ιδιώτες επιχειρηματίες του κώλου που με ένα μαγαζάκι στη γειτονιά που πούλαγε τσιγάρα και αναψυκτικά υπό την πινακίδα MINI MARKET νόμιζαν ότι έπιασαν τον παπά από τ'αρχίδια και δεν έδιναν λογαριασμό σε κανέναν και δεν πλήρωναν κανένα φόρο.
Έχεις ταξιδέψει στην Ε.Ε;Επειδή λόγω δουλειάς κι έχω ταξιδέψει κι έχω μιλήσει με ανθρώπους που έχουν γνώση,εμείς την πατήσαμε από την νοοτροπία "είμαστε οι Έλληνες που τους δώσαμε τον πολιτισμό και θα μας πληρώνουν".Όταν άλλες χώρες έπαιρναν τα Κ.Π.Σ,τα Ντελόρ κλπ κλπ τα επένδυαν σε υποδομές.Εδώ τα έδιναν μέσω ΟΑΕΔ για τυροπιτάδικα,μπουτίκ,και εισαγωγικές εταιρείες ενός έτους.Μέσα σε μια νύχτα στην Ελλάδα οι 50δρχ έγιναν 50 σεντς.Και οι 100δρχ 1 ευρώ.Έξω όμως δεν έγινε έτσι.Γι'αυτό πας στη Βιέννη και αγοράζεις στο σουπερ μαρκετ την Κοκα Κόλα 1,5λιτρο με 1,70€ κι εδώ την αγοράζεις με 1,40€,ακόμα και όταν ο ΦΠΑ ήταν 19% εδώ.Έξω παζάρια του τύπου "κάνε μου μια καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη" δε βρίσκεις.Εδώ το έκαναν ακόμα και στους Τροϊκανούς που πήγαν να νοικιάσουν σπίτι...
Όταν στη Βιομηχανική Ισπανία (Ενδεικτικά βιομηχανίες:Repsol,Casa,Talgo,Caf κλπ κλπ) ο μισθός ήταν 450 ευρώ,εδώ ήταν 750 ευρώ χωρίς να παράγουμε τίποτα...Πού τα βρίσκαμε;Από την έκδοση Ομολόγων και εντόκων γραμματίων.Πλήρωνε τώρα τα ομόλογα αυτά και μη διαμαρτύρεσαι..
Όταν ο μάγκας ο μέγιστος "επιχειρηματίας" έκλεινε την επιχείρηση εδώ και πήγαινε στη Βουλγαρία ή στην Τουρκία για να παράξει ένα προϊόν που δεν το πούλαγε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ αλλά αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα,αλλά με κόστος παραγωγής στο 1/6 και τιμή ίδια με πριν,και την ίδια στιγμή το δημόσιο γέμιζε με Αγροφύλακες,Stages,συμβασιούχους που κάλυπταν δήθεν μόνιμες ανάγκες,επιδόματα,και δώσε λεφτά για προεκλογικό ψάρεμα,τι θα γινόταν το χρέος;Θα παρέμενε το ίδιο;
Είδαμε και η Τουρκία που έχει δικό της νόμισμα τι αντιμετωπίζει τώρα.Αν η Ελλάδα γύρναγε σε εθνικό νόμισμα,το χρέος θα παρέμενε το ίδιο,η ανεργία η ίδια διότι ποιος θα επένδυε σε μια χώρα που θα αγόραζε το πετρέλαιο με 1000δρχ/λίτρο,και σε όχι σταθερή ισοτιμία,διότι θα είχε τρομερή μεταβλητότητα;Ποιος θα επένδυε σε μια χώρα που δε θα συνέφερε να εξάγει σε άλλη χώρα της Ε.Ε διότι θα είχε δασμούς (έξοδος από το ευρώ μόνο δε γίνεται.Πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε και θα βάλουν σίγουρα δασμούς...);Μόνο αν γίνουμε Μπαγκλαντές ή Καμπότζη σε μισθούς...
Τώρα εαν αυτό το θεωρείς απάντηση Θεώρησε το εαυτό σου ευτυχή και κοιμησου ήρεμα και ευτυχήσμενα.