Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Έχω διαβάσει (για την συγκεκριμένη χώρα) περισσότερα από όσα εσύ.
Και (κυρίως, όπως σου είπα), τα έχω δει με τα μάτια μου και ζήσει.

θα θελαμε στοιχεια (από σοβαρες πηγες) για την πορεια της αστραλιας (που ελεγε και η βασιλειαδου)

περιμενουμε.....

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Έχω διαβάσει (για την συγκεκριμένη χώρα) περισσότερα από όσα εσύ.
Και (κυρίως, όπως σου είπα), τα έχω δει με τα μάτια μου και ζήσει.

μιας και γνωρίζεις αγγλικα

Over a decade ago, the U.S. residential housing market was revealed to be perhaps the biggest ponzi scheme ever created as easy financing enabled people to buy/build countless investment properties, that they were in no way adequately capitalized to own, with no money down all based on the premise that the house could be 'flipped' before the first mortgage payment even came due.  It was a classic ponzi that worked great for a while but inevitably turned south when home prices suddenly soured and their was no cash equity backing the trillions of dollars in outstanding mortgage debt.
But, if a new report from LF Economics is even directionally accurate, then the bubble currently percolating in Australia could take the residential housing ponzi game to a whole new level courtesy of a 'creative' little product called "cross-collateralized residential mortgages."

The Australian mortgage market has “ballooned” due to banks issuing new loans against unrealised capital gains of existing investment properties, creating a $1.7 trillion “house of cards”, a new report warns.

The report, “The Big Rort”, by LF Economics founder Lindsay David, argues Australian banks’ use of “combined loan to value ratio” — less common in other countries — makes it easy for investors to accumulate “multiple properties in a relatively short period of time despite high house prices relative to income”.

“The use of unrealised capital gain (equity) of one property to secure financing to purchase another property in Australia is extreme,” the report says.

“This approach allows lenders to report the cross-collateral security of one property which is then used as collateral against the total loan size to purchase another property. This approach substitutes as a cash deposit.

“This has exacerbated risks in the housing market as little to no cash deposits are used.”
Yes, you read that correctly...Australian housing speculators can literally use unrealized gains in investment properties as a 'cash substitute' for down payments on other investment properties.  Of course, we're not experts at 'the mathematics,' but if you constantly take every dollar worth of equity you accrue and pledge it as collateral toward a new purchase then doesn't that mean the entire system is built on debt and no actual equity at all?

As LF Economics points out, just like the American mortgage bubble, the current ponzi scheme in Australia is also completely dependent on constantly rising prices.

The report describes the system as a “classic mortgage Ponzi finance model”, with newly purchased properties often generating net rental income losses, adversely impacting upon cash flows.

“Profitability is therefore predicated upon ever-rising housing prices,” the report says. “When house prices have fallen in a local market, many borrowers were unable to service the principal on their mortgages when the interest only period expires or are unable to roll over the interest-only period.”

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
θα θελαμε στοιχεια (από σοβαρες πηγες) για την πορεια της αστραλιας

περιμενουμε.....

Αγόρι μου,
Δεν έχω λόγο να σου αποδείξω τίποτα.
Ένα πράμα σου είπα, κι αν θέλεις, το λαμβάνεις υπ' όψη σου:

Μη την φοβάσαι αυτή τη χώρα για "κραχ".

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η Αυστραλία έχει γνωρίσει μία περίοδο συνεχούς ανάπτυξης για 26 χρόνια πράγμα που αποτελεί ρεκόρ.

26 χρόνια από το 1991 που δεν είχε δύο συνεχόμεντα τρίμηνα με μείωση του ΑΕΠ.

26 χρόνια με μέση ανάπτυξη 3,2% το χρόνο.

Ούτε η κρίση των dot com την πείραξε ούτε τη τελευταία χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

www.austrade.gov.au/news/economic-analysis/australia-has-experienced-the-longest-economic-growth-among-major-developed-world]Australia has experienced the longest period of economic growth in the developed world[/url]

https://[URL unfurl="true"]www.austrade.gov.au/Images/UserUploadedImages/5720/ILoad41442___source.gif[/img[/URL]]

Αλλά νταξ, αφού το λένε στο bou.com ότι σύντομα θα χρεωκοπήσει και θα καταστραφεί και ότι οι Αυστραλοί δεν πέρνουν σύνταξη έτσι θα είναι.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Αγόρι μου,
Δεν έχω λόγο να σου αποδείξω τίποτα.
Ένα πράμα σου είπα, κι αν θέλεις, το λαμβάνεις υπ' όψη σου:

Μη την φοβάσαι αυτή τη χώρα για "κραχ".

και το 60 στην αργεντινη τα ιδια ελεγαν

η μελετη κανει καλο ειτε στα ελληνικα ειτε στα αγγλικα

καλο σου βραδυ......αν και μεσημερι

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Η Αυστραλία έχει γνωρίσει μία περίοδο συνεχούς ανάπτυξης για 26 χρόνια πράγμα που αποτελεί ρεκόρ.

26 χρόνια από το 1991 που δεν είχε δύο συνεχόμεντα τρίμηνα με μείωση του ΑΕΠ.

26 χρόνια με μέση ανάπτυξη 3,2% το χρόνο.

www.austrade.gov.au/news/economic-analysis/australia-has-experienced-the-longest-economic-growth-among-major-developed-world]Australia has experienced the longest period of economic growth in the developed world[/url]

https://[URL unfurl="true"]www.austrade.gov.au/Images/UserUploadedImages/5720/ILoad41442___source.gif[/img[/URL]]

Αλλά νταξ, αφού το λένε στο bou.com ότι σύντομα θα χρεωκοπήσει και θα καταστραφεί και ότι οι Αυστραλοί δεν πέρνουν σύνταξη έτσι θα είναι.
[/quote]

όλα αυτά εχουν γραφτει και αναλυθει

ειπαμε το διάβασμα κανει καλο <ξεστραβωνει> και προλαμβανει.....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
όλα αυτά εχουν γραφτει και αναλυθει

ειπαμε το διάβασμα κανει καλο <ξεστραβωνει> και προλαμβανει.....

Τι έχει αναλυθεί ρε λουκουμά;

Τις ανοησίες του zero hedge μου παραθέτεις που η παγκόσμια οικονομία διαλύεται κάθε βδομάδα;

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Τι έχει αναλυθεί ρε λουκουμά;

Τις ανοησίες του zero hedge μου παραθέτεις που η παγκόσμια οικονομία διαλύεται κάθε βδομάδα;

χα χα χα

νευρακια νευρακια?????

διαβασε τα κειμενα που εχω παραθεσει (αν γνωρίζεις καλα την ελληνικη και όχι βλαχοαλβανικα) και μετα κατσε και σκεψου......

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
χα χα χα

νευρακια νευρακια?????

διαβασε τα κειμενα που εχω παραθεσει (αν γνωρίζεις καλα την ελληνικη και όχι βλαχοαλβανικα) και μετα κατσε και σκεψου......

Τι να διαβάσω ρε φουκαρά;

Και στην Αμερική έβλεπαν διάλυση λόγω στεγαστικών οι αναλυταράδες του zero hedge και τώρα που το real estate έχει πάρει τα πάνω του τι λένε;

Παπαριές καμαρωτές.

Αν είχα 1 $ US γιά κάθε φορά που έχουν προβλέψει την καταστροφή της Αμερικάνικης οικονομίας τώρα θα ήμουν εκατομμυριούχος.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16

Εδώ και 10 χρόνια και μετά το ξέσπασμα της κρίσης, τροφοδότησαν το σύστημα με τρισεκατομμύρια εκτάκτων μέτρων, αγοράζοντας ομόλογα και μειώνοντας τα επιτόκια.
Οι έξι μεγάλες κεντρικές τράπεζες το κόσμου, κατέχουν σήμερα πάνω από 15 τρισεκατομμύρια assets.
Η ΕΚΤ έχει δαπανήσει περί τα 2,3 τρισ. ευρώ, ενώ η FED έχει αγοράσει assets αξίας πάνω από 4,5 τρις. δολάρια.
Όλα αυτά έχουν συμβάλλει με τη σειρά τους και στην εκτόξευση του παγκοσμίου χρέους, στα επίπεδα των 217 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2017, το οποίο αντιστοιχεί στο 327% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος (ΑΕΠ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την κρίση το παγκόσμιο χρέος ήταν στα 150 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Κεντρικοί τραπεζίτες που βρέθηκαν στην ετήσια συνάντησή τους στο Τζάκσον Χολ , συζήτησαν εάν οι κύριες κεντρικές τράπεζες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια φέτος.
Αλλά και πότε οι τρεις μεγάλες κεντρικές τράπεζες (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζα της Αγγλίας) θα αρχίσουν να πωλούν τους ισολογισμούς τρισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσαν από την τραπεζική κρίση του 2008.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα επισφαλή δάνεια από τράπεζες, εταιρείες και ιδιώτες επενδυτές που μεταφέρθηκαν από τους ιδιωτικούς τους ισολογισμούς σε αυτούς των κεντρικών τραπεζών ως αποτέλεσμα των συνεχών ανακεφαλαιοποιήσεων, μέσω ποσοτικής χαλάρωσης, παροχή χρήματος μηδενικού επιτοκίου κ.ά.
Η αύξηση των επιτοκίων και η ανάκληση της πλεονάζουσας ρευστότητας με την πώληση των ισολογισμών θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Πλέον, όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες πρόκειται τώρα να κινηθούν συλλογικά σε μια νέα κατεύθυνση, αυξάνοντας τα επιτόκια αναφοράς τους και εξαλείφοντας τους τεράστιους, φουσκωμένους ισολογισμούς τους.
Όμως τα επιτόκια δεν μπορούν να αυξηθούν πολύ και οι ισολογισμοί δεν μπορούν να μειωθούν πολύ, ή και καθόλου, χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω επιβράδυνση της πραγματικής οικονομίας που εξακολουθεί να παρουσιάζει χρόνιες αδυναμίες.
Η προσπάθεια μείωσης των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών και η συντονισμένη αύξηση των επιτοκίων τους κινδυνεύει να προκαλέσει ακόμα μία παγκόσμια ύφεση.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Ναι, χρεωκόπησε τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν και κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία.

Αναδιαρθώνει δάνεια 3 δις $ όταν η Πειραιώς θα διαγράψει 6 δις.

Τι παπαριές λέει ο Βιλλιάρδος για να βγάλει το ψωμί του.....

μου αρεσει που αρχηζεις τουλάχιστον να ακους....αν και δεν τα ακους όλα...

πριν τα αζερμπαιτζαν ειπε κατι για το αξιοχρεο των αυστραλινων τραπεζων.....μαλλον <λουζοσουν> εκεινη την ωρα και δεν το ακουσες......

και διάβασμα γρηγορα για διάβασμα και εσυ και ο άλλος ο αυστραλος τουρίστας!!!!!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ο άλλος ο αυστραλος τουρίστας

Δεν είπα ότι πήγα τουρίστας.
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.
(Όπως και όλα τα υπόλοιπα που γράφεις).

Απορώ με το Βολταίρο, που σε παίρνει στα σοβαρά και σου απαντάει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι, χρεωκόπησε τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν και κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία.

Αναδιαρθώνει δάνεια 3 δις $ όταν η Πειραιώς θα διαγράψει 6 δις.

Τι παπαριές λέει ο Βιλλιάρδος για να βγάλει το ψωμί του.....

κάτσε τώρα θα πάρει σειρά το Λουξεμβούργο.... η Αυστραλία πάλιωσε... ο Βιλλιάρδος (άλλος Καζάκης και αυτός) κάτι πρέπει να γράφει...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τι να διαβάσω ρε φουκαρά;

Και στην Αμερική έβλεπαν διάλυση λόγω στεγαστικών οι αναλυταράδες του zero hedge και τώρα που το real estate έχει πάρει τα πάνω του τι λένε;

Παπαριές καμαρωτές.

Αν είχα 1 $ US γιά κάθε φορά που έχουν προβλέψει την καταστροφή της Αμερικάνικης οικονομίας τώρα θα ήμουν εκατομμυριούχος.

Εδω οι αναλυταραδες του μπου προεβλεπαν καταστροφη της αμερικανικης οικονομιας και τριτο παγκοσμιο πολεμο ( υπομονη οπου ναναι θα ξεσπασει )

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
κάτσε τώρα θα πάρει σειρά το Λουξεμβούργο.... η Αυστραλία πάλιωσε... ο Βιλλιάρδος (άλλος Καζάκης και αυτός) κάτι πρέπει να γράφει...

τρανσακο προφανως δεν βλέπεις ουτε τα βιντεο τα οποια εχουν θεματολογια και δημιουργους από το εξωτερικο

απλα όπως ολοι οι <πισωκινητοι> αμολατε λασπη και πορδες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom