Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SatoshiNakamoto
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 123K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.333
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566

DoctorWh?

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Μηνύματα
423
Κριτικές
17
Like
291
Πόντοι
291
Θα είναι στην προκριματική φαση για MR MALAKAS 2018 τύπε...  :jerking: :jerking: :jerking:



Έλα ρε man, πετάχτηκες και του χάλασες το σερί. Δεν μπορεί να συμπληρώσει μια σελίδα με μόνο δικά του posts?
Πάντα κάποιος του το χαλάει το μοτίβο!
Ας τον και θέλει να μετονομάσει το νήμα σε : «οι 8000 μαλακίες του kostas!!».
 

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
8.156
Κριτικές
33
Like
7.472
Πόντοι
4.746
Ενταξει τυποι τον βγαλατε τον κουκουλη ή ακομα..;
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16


Περί ενός εμπορικού πολέμου που θα μεταβληθεί στη συνέχεια σε νομισματικό πόλεμο


Ο Τραμπ έχει ως στόχο να σταματήσει την Κίνα να μεγιστοποιείται ραγδαία και προϊόντος του χρόνου να λάβει την πρωτοκαθεδρία της πλανητικής ηγεμονίας τους από τις Η.Π.Α., ο κινεζικός δράκος. Ως επιχειρηματίας με κύρια δραστηριότητα στα κτηματομεσιτικά αναγνωρίζει ό,τι οφείλει να πραγματοποιήσει την ισχυροποίηση των Η.Π.Α. μέσω της πραγματικής οικονομίας έναντι της καζινο-οικονομίας της Γουώλ Στριτ [1].
Έτσι θα προχωρήσει στον επαναπατρισμό των Αμερικανικών επιχειρήσεων από την Κίνα, το Μεξικό κι ούτω καθ’ εξής, θα πραγματοποιήσει επενδύσεις μέσω κρατικού χρήματος σε δημόσια έργα και θα ανατρέψει νόμους όπως του “κανόνα Βόλκερ” [2] όπου φερ’ ειπείν επέτρεπε στις Αμερικανικές τράπεζες στην μη απαγόρευση ανάληψης υψηλού επενδυτικού ρίσκου (φυσικά εάν δημιουργούνταν κάποιες φούσκες από τα υψηλά ρίσκα των τραπεζών τότε ως σωσίβιο είχαν τα κρατικά χρήματα και των φορολογουμένων ώστε να διασωθούν καθώς είναι “πολύ μεγάλες για να αποτύχουν”).
Η επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο στοχεύει να ενισχυθεί η βιομηχανική παραγωγή των αμερικανικών προϊόντων έναντι των αλλοδαπών τους. Φυσικά δεν πρόκειται ο Τραμπ να προωθήσει τις εμπορικές διατλαντικές συμφωνίες της TTIP, CETA,TPP και TISA. Κόντρα στη σημερινή φιλελεύθερη τάξη της παγκοσμιοποίησης που προωθούν την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών, κεφαλαίων και ανθρώπων (βλέπε συν τοις άλλοις το μεταναστευτικό ρεύμα).
Ο Τραμπ όταν εκλέχθηκε μία απ’ τις πρώτες δηλώσεις που μας αφορούσε ως χώρα ήταν η εξής του Τέντ Μάλοχ πρεσβευτή του όπου είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει απ’ το Ευρώ [3]. Αυτή η γραμμή παραμένει του Τραμπ όπου θέλει την χώρα μας εκτός του Ευρώ κάτι το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα από μία πρόσφατη συνέντευξη σε οικονομική σελίδα που έδωσε ένας σύμβουλος καθηγητής οικονομικών του Τραμπ, ο Χαντσόν, όπου χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής [4]:
“Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη, υποφέρει από την ίδια νεοφιλελεύθερη λιτότητα που καταστρέφει τη Λετονία”, επισημαίνει.”Η Ευρωζώνη πρέπει τελικά να καταρρεύσει. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ολόκληρη η Ευρωζώνη θα καταλήξει να μοιάζει με την Ελλάδα όπως είναι σήμερα”, υπογραμμίζει ο καθηγητής. Για τις εναλλακτικές της Ελλάδας στη μετά-μνημόνιο εποχή, ο κ. Hudson λέει χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα της. Μπορεί να σταματήσει τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες.Αλλά αν πληρώσει, το αποτέλεσμα θα είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση, η μετανάστευση, η μικρότερη διάρκεια ζωής, η χειρότερη υγεία”.
Ο Τραμπ πέραν τον εμπορικό πόλεμο που προτίθεται να κάνει έναντι των κινεζικών προϊόντων θα στραφεί σύντομα και σ’ έναν νομισματικό πόλεμο καθώς η Κίνα ετοιμάζει να σπάσει την ηγεμονία του δολλαρίου από το λεγόμενο πέτρο-γουάν [5]. Το πέτρο-γουάν θα λειτουργήσει μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας σε πρώτο στάδιο, όπου θα συναλλάσσονται με γουαν στην αγορά πετρελαίου και θα διασφαλίζεται η τιμή αυτή σε τιμή χρυσού. Ήτοι, το γουάν ξεπερνάει την αδυναμία του έναντι του δολαρίου που έως σήμερα κυριαρχεί καθώς έχει αποθεματική ισχύ πέραν της συναλλαγματικής του και ο τρόπος αυτός επιτυγχάνεται με την σύνδεση του γουάν με τον χρυσό, όπου ο χρυσός είναι το νούμερο ένα αποθεματικό νόμισμα και έπεται ως νούμερο 2 το δολάριο σε ισχύ.
Ως εκ τούτου, ο Τραμπ αναγνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει αυτόν τον πόλεμο όπου θα επιθυμούσε να ενισχυθεί το δολάριο έτι περαιτέρω κι ένας τρόπος είναι να “τινάξει” το Ευρώ καθώς είναι ένα νόμισμα ανταγωνιστικό στην κυριαρχία του δολαρίου σε συναλλαγματικό και σε αποθεματικό επίπεδο ισχύος, επίσης. Όπερ σημαίνει, ότι σ’ έναν πόλεμο νομισμάτων για την ηγεμονία θα ‘ταν πολύ σημαντικό για το δολάριο να εκλείψει ένας ακόμη ισχυρός ανταγωνιστικός παίκτης του, το Ευρώ.
Στην δημιουργία του Ευρώ φυσικά ρόλο πέραν της Γερμανίας και της Γαλλίας έχει η Γκόλντμαν Σαξ, ο νυν κεντρικός τραπεζίτης ο Μάριο Ντράγκι ήταν στέλεχος της, οι δύο πραξικοπηματικές κυβερνήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και σε Ιταλία είχαν την προϋπηρεσία τους ως στελέχη της στην Γκόλντμαν Σάξ, τόσο ο Μάριο Μόντι όσο δε και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ως εκ τούτου, η χθεσινή αιφνίδια παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Γκάρυ Κόν [6] (το νούμερο 2 στην εταιρεία της Γκόλντμαν Σαξ) από την κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να σχετίζεται καθώς δεν δήλωσε επίσημα τους λόγους της παραιτήσεως του αλλά άφησε να εννοηθεί ότι έχει να κάνει με την απόφαση του Τραμπ να κηρύξει έναν εμπορικό πόλεμο σε κάθε κατεύθυνση, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα, οφείλει να προετοιμαστεί για αυτή την προοπτική που θα συμβεί κόντρα στην ψευδαίσθηση ενός φιλελεύθερου κόσμου της παγκοσμιοποίησης (εάν διάβαζαν τον Κονδύλη στην “Πλανητική πολιτική από τον 20ο αιώνα προς τον 21ο αιώνα”, τότε θα μπορούσαν να διαγνώσουν το παρόν ότι μετά την πτώση του σοσιαλιστικού κόσμου στον 20ο αιώνα πλέον περνάμε στην πτώση του φιλελεύθερου κόσμου στον 21ο αιώνα, φευ [7]). Εάν δεν θέλουμε να ζήσουμε μία ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από τον γκρεμό τότε οφείλει η ηγεμονεύουσα τάξη της χώρας να σχεδιάσει έναν τρόπο μετάβασης από το Ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα και να ενισχυθεί με χρυσό σε αποθεματικά το κράτος μας.
Κάτι το οποίο σχεδίασαν τα σοβαρά κράτη, όπως η Γερμανία με την Ολλανδία το 2012 την πιθανή έξοδο τους απ’ την Ευρωζώνη [8], πλέον αγοράζουν χρυσό [9] κι επίσης επαναπατρίζουν τον χρυσό τους [10], συν τοις άλλοις. Η άρχουσα τάξη της χώρας μας οφείλει να λάβει κάθε μέτρο που θα μας προστατέψει την επόμενη μέρα αυτή, όπου δεν είναι μακρυά. Όπως επίσης και να εξετάσει το ενδεχόμενο εφόσον πρώτα έρθει σε κρυφή συνεννόηση με τις Η.Π.Α. για το αν μπορεί να τινάξει το Ευρώ και τι οφέλη θα αποκομίσει για την υπηρεσία της αυτή.
Εν κατακλείδι, όπως είχε πει κι ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε: “Δεν είναι ότι δε συμπαθώ τους Έλληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας για να ασκώ ηπιότερες πιέσεις για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων” [11], κατ’ αντιστοιχία εκ μέρους μας ισχύει σε μία παράφραση των όσων μας είχε πει ο Γερμανός εταίρος μας: “Δεν είναι ότι δεν συμπαθούμε τους Ευρωπαίους, αλλά θα έπρεπε να έχουμε τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας ώστε να μην υλοποιήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας.”
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Μετά τον εμπορικό έπεται και νομισματικός πόλεμος;

Το θέμα των αμερικανικών δασμών αναμένεται να κυριαρχήσει στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών του G20 που πραγματοποιείται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.


Οι δασμοί σε εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο, που αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και που πρόκειται να αρχίσουν να επιβάλλονται προσεχώς, κλόνισαν συθέμελα την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στο στενό σύμμαχό τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν και σε ποιο βαθμό οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να είναι αξιόπιστοι στο πεδίο της οικονομίας.
Η πολιτική Τραμπ προκαλεί φόβους και εγείρει ανησυχίες για έναν απρόβλεπτο εμπορικό πόλεμο, ο οποίος έχει προκαλέσει ήδη έναν φαύλο κύκλο δασμών, αντιδράσεων και εκατέρωθεν απειλών και προειδοποιήσεων. Στο παρά πέντε της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών του G20 που πραγματοποιείται από σήμερα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ήρθε να προστεθεί και ο κίνδυνος ενός νομισματικού πολέμου. Ο τελευταίος περιγράφει την προσπάθεια συνειδητής αποδυνάμωσης του εγχώριου νομίσματος προκειμένου να αποκτήσει μια χώρα συγκριτικό πλεονέκτημα στο διεθνές εμπόριο και να ευνοηθούν οι εξαγωγές της.
Απρόβλεπτος ο Τραμπ
«Ένα αδύναμο δολάριο είναι προφανώς καλό για εμάς» είχε δηλώσει ήδη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Μνούσιν, αναγκάζοντας τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να παρέμβει και ουσιαστικά να διαψεύσει την εκτίμηση του υπουργού του.

O νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται εξαιρετικά απρόβλεπτος
Επισήμως οι 20 ισχυρότερες βιομηχανικά και αναδυόμενες χώρες του κόσμου έχουν δεσμευτεί να μην χειραγωγούν τα εθνικά τους νομίσματα. «Δεν πρόκειται να προβούμε σε έναν ανταγωνισμό υποτιμήσεων», σημειώνεται στο κείμενο της τελικής διακήρυξης που υπεγράφη κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της περασμένης χρονιάς στο Αμβούργο.
Εντούτοις πολλοί φαίνεται να αμφιβάλλουν όλο και περισσότερο για την αξιοπιστία του Τραμπ και για το κατά πόσον θα τηρήσει τα υπεσχημένα. «Δεν τηρεί τους κανόνες σε κανένα από τα παιχνίδια που παίζει», σχολιάζει ο Χανς-Πέτερ Μπούργκχοφ, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χόενχαϊμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών συνιστά πλέον «ρεαλιστικό κίνδυνο»: τον Τραμπ συμφέρει ένα αδύναμο δολάριο διότι άρχισαν να διαφαίνονται οι συνέπειες της αμφιλεγόμενης οικονομικής του πολιτικής.
Βέβαια η ανάγνωση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους οικονομολόγους. «Ένας νομισματικός πόλεμος μπορεί να αποκλειστεί», εκτιμά ο Γιούργκεν φον Χάγκεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, προσθέτοντας ότι «το φάντασμα αυτό επιστρέφει κάθε τόσο, ωστόσο δεν συνιστά πραγματικό κίνδυνο».
Τι θα κάνει η FED;
Προκειμένου να προχωρήσει σε υποτίμηση του δολαρίου ο Τραμπ θα έπρεπε να πείσει την FED να αλλάξει την έως τώρα νομισματική της πολιτική. Πέρσι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε επανειλημμένως σε αύξηση των επιτοκίων ενώ και για την τρέχουσα χρονιά έχει προαναγγείλει και νέες αυξήσεις. «Η νομισματική πολιτική είναι δουλειά της FED και σε αυτό η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει δυνατότητες παρέμβασης», επισημαίνει ο φον Χάγκεν. Εξάλλου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σύμφωνα με οικονομολόγους, δεν έχει στην παρούσα φάση λόγους να αλλάξει την πολιτική της.

Το G20 ξεκινά το βράδυ της Δευτέρας
Δεδομένου ότι η οικονομία αναπτύσσεται, ο πληθωρισμός κινείται εντός του προκαθορισμένου στόχου και η ανεργία είναι εξαιρετικά χαμηλή, η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, όπως εκτιμούν ειδικοί. Αυτό θα οδηγήσει σε ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, αφού η ΕΚΤ και με δεδομένο τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη εμμένει καταρχάς στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.
Το μόνο που απομένει λοιπόν στην κυβέρνηση Τραμπ είναι μια «λεκτική αποδυνάμωση» του δολαρίου, όπως το έκανε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών. «Ο αντίκτυπος όμως είναι συνήθως βραχυπρόθεσμος», εκτιμά ο φον Χάγκεν.
Όσο όμως κρατά τα ηνία της αμερικανικής πολιτικής ο απρόβλεπτος Τραμπ, το θέμα εν γένει δεν μπορεί να θεωρείται λήξαν. Ο Χανς-Πέτερ Μπούργκχοφ δεν αποκλείσει για παράδειγμα το ενδεχόμενο να ασκήσει ο αμερικανός πρόεδρος πιέσεις στη FED όταν η τελευταία αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, κατηγορώντας την ότι δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σενάριο μιας αλλαγής πλεύσης στην πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας υπό τον νέο -από τον Τραμπ προτεινόμενο- πρόεδρό της Πάουελ. Όπως σχολιάζει ο Χανς-Πέτερ Μπούργκχοφ, εν τέλει η FED είθισται να στηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο για παράδειγμα η ΕΚΤ.


 

pokerFace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2018
Μηνύματα
561
Like
23
Πόντοι
6
Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας

Υπό κράτηση βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η γαλλική δικαιοσύνη εδώ και πέντε χρόνια για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από ξένη χώρα και συγκεκριμένα από τη Λιβύη του Μουαμάρ αλ Καντάφι.    Τρεις βαλίτσες με 5 εκατομμύρια ευρώ

 

Συνημμένα

  • sarkozy-gaddafi2-thumb-large.jpg
    sarkozy-gaddafi2-thumb-large.jpg
    55,3 KB · Εμφανίσεις: 16

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom