Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SatoshiNakamoto
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 123K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Τι λες ρε τύπε; Δικαιολογείσαι μόνο αν είσαι μικρός ή αν δεν είχες ποτέ συνδιαλλαγή με το δημόσιο.

" Έχουμε τους λιγότερους" Α) Συμπεριλαμβάνονται ΟΛΟΙ; Συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου, μετακλητοί υπάλληλοι και ένας σκασμός κρυφοκρατικοδίαιτοι ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ; Β) Σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας; Τι πληθυσμό έχει η Ιαπωνία; Γ) Σε σχέση με το έργο που παράγουν; Αυτή η παράμετρος έχει συνυπολογιστεί; Γίνεται να υπολογιστεί;

σε σχεση με τα οργανογραμματα !

(καποιοι οπως οι δικαστικοι αρνουνται την απογραφη τους γιατι δεν ειναι υπαλληλοι αλλα λειτουργοι της δικαιοσυνης)

αν ρωτησεις ποσους πληρωνουν τα κρατικα / δημοσια ταμεια κανουν ολοι την παπια

εκπαιδευτικους πχ εχουμε λιγους στα οργανογραμματα- αν δεις ομως ποσους πληρωνουμε απο τα ταμεια η αναλογια ειναι 1 εκπαιδευτικος ανα 7 μαθητες που ειναι μακραν η καλυτερη στην ευρωπη (ο μεσος ορος ειναι καπου στο 12)
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
65.643
Like
25.038
Πόντοι
5.506
σε σχεση με τα οργανογραμματα !

(καποιοι οπως οι δικαστικοι αρνουνται την απογραφη τους γιατι δεν ειναι υπαλληλοι αλλα λειτουργοι της δικαιοσυνης)

αν ρωτησεις ποσους πληρωνουν τα κρατικα / δημοσια ταμεια κανουν ολοι την παπια

εκπαιδευτικους πχ εχουμε λιγους στα οργανογραμματα- αν δεις ομως ποσους πληρωνουμε απο τα ταμεια η αναλογια ειναι 1 εκπαιδευτικος ανα 7 μαθητες που ειναι μακραν η καλυτερη στην ευρωπη (ο μεσος ορος ειναι καπου στο 12)


Άσε τύπε, ξεκίνησε μια προσπάθεια να ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ τους ΔΥ της χώρας το 2010 και μετά από 8 χρόνια ακριβή αριθμό δεν έχουμε μάθει. Πόσο μάλλον για τους ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ από το δημόσιο ταμείο.

Και σου λέει ο άλλος οτι μόνο η Ιαπωνία έχει λιγότερους από εμάς, με 127 εκατομμύρια λαό.  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Εσεις οι μικρουληδες ..

εσυ ο μεγαλος ποτε εισαι γεννημενος ειπαμε ?

γιατι και ο τραμ και εγω και καποιοι αλλοι εδω μεσα την κοπανησαμε πολυ πριν την "τιμια"  :2funny: :2funny: :2funny: δεκαετια του 80 και ειδαμε πως αλλοι λαοι βγαζουν τιμιοτερα το ψωμακι τους (χωρις κρατικα λαμογια να τους γαμανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ ασαλιωτα) 
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Η κυρίαρχη ελίτ έτοιμη να σπάσει το "κοινωνικό συμβόλαιο"

Η υπερ-αυτοματοποίηση θα επιτρέψει στους υπερ-πλούσιους να "ξεφορτωθούν" τους υπόλοιπους

του system failure

Με το τέλος της Γαλλικής επανάστασης και την έλευση της νέας μορφής της αστικής δημοκρατίας - αστικού κράτους, η κυρίαρχη τάξη ήταν υποχρεωμένη να συνάψει το λεγόμενο "κοινωνικό συμβόλαιο" με την πλειοψηφία. Από τη στιγμή που η κυρίαρχη αστική τάξη πήρε την εξουσία από την Φεουδαρχία και την Μοναρχία, έπρεπε με κάποιο τρόπο να προστατέψει τα μέσα παραγωγής και το εργατικό δυναμικό.

Έτσι, η δημιουργία της εθνικής συνείδησης σε κάθε έθνος-κράτος, ήταν απαραίτητη ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της πλειοψηφίας και να ιδρυθούν εθνικοί στρατοί που θα προστάτευαν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Ως αντάλλαγμα, η κυρίαρχη αστική τάξη έδωσε το λεγόμενο κοινωνικό κράτος, εργατικά δικαιώματα κ.λ.π., μέσω του έθνους-κράτους ως φορέα και εγγυητή για όλα αυτά τα προνόμια προς την μεσαία και κατώτερη τάξη.

Από τότε, η πλειοψηφία κατάφερε να κατακτήσει αρκετά προνόμια, μέσα από πολλές μάχες. Με την αυγή του 20ου αιώνα, η τεχνολογική πρόοδος έφερε την μαζική παραγωγή. Οι Δυτικές κοινωνίες εθίστηκαν βαθμιαία στον καταναλωτισμό και κυριάρχησε σταδιακά μια κουλτούρα ακραίου ατομικισμού έως και σήμερα.

Αυτό συνέβη, επειδή οι εταιρίες έπρεπε να βρουν καταναλωτές για τα προϊόντα τους και έτσι, γεννήθηκε ο άνθρωπος-καταναλωτής ή "homo consumericus", μέσα από τις θεωρίες του Φρόυντ, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο ανιψιός του και πατέρας των Δημοσίων Σχέσεων, Έντουαρντ Μπερνέζ. Ωστόσο, η κυρίαρχη τάξη, ακόμα χρειαζόταν τα εργατικά χέρια και έτσι, το κοινωνικό συμβόλαιο παρέμεινε ενεργό, πάντα με το έθνος-κράτος ως εγγυητή.

Ο πόλεμος έχει αρχίσει

Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν δραματικά. Η υπερ-αυτοματοποίηση είναι το κλειδί για την κυρίαρχη τάξη ώστε να σπάσει το κοινωνικό συμβόλαιο, ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται πλέον το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό. Η κουλτούρα του ακραίου ατομικισμού εξυπηρετεί τέλεια αυτό το σενάριο, επειδή για δεκαετίες, ολόκληρες γενιές έμαθαν να μεγαλώνουν μόνο για να καταναλώνουν και να προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα, χωρίς να νοιάζονται για τους άλλους (αυτή είναι φυσικά η γενική εικόνα, υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις). Το "φούσκωμα" της μεσαίας τάξης που βασίστηκε σε αυτή τη μονοδιάστατη κουλτούρα, κατέστρεψε κάθε ταξική συνείδηση, εξέθρεψε "απολιτίκ" γενιές και τώρα χρησιμοποιείται ως εργαλείο που πυροδοτεί αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στην συρρικνούμενη μεσαία τάξη, πάντα σε οικονομικό επίπεδο.

Ο πόλεμος έχει αρχίσει. Η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ έχει εξαπολυθεί σε πλήρη ισχύ. Στις ΗΠΑ, τα συστημικά ΜΜΕ δαιμονοποιούν τους φτωχούς, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν φόρους, ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζουν τις φοροαπαλλαγές για τους πλουσιότερους και όλα αυτά τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων συνεχώς μεγαλώνει.

Δεν είναι φυσικά θέμα χρημάτων. Είναι επειδή το έθνος-κράτος πρέπει να διαλυθεί ως ο στοιχειώδης μηχανισμός που απαιτείται για την προστασία των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας. Μέχρι τότε, το κράτος θα χρησιμοποιηθεί ως διανεμητής ενός ελάχιστου επιδόματος στις στρατιές των ανέργων, έτσι ώστε οι μεγάλες τράπεζες και εταιρίες να μην απειληθούν από ξαφνικές, μαζικές και ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις από τις μάζες των απελπισμένων.

Η αρπαγή γης/φυσικών πόρων και τα δύο μεγάλα εμπόδια

Έχοντας εξασφαλίσει το νέο εργατικό δυναμικό μέσω πλήρως αυτοματοποιημένων μηχανών, αυτό που έμεινε τώρα για την κυρίαρχη ελίτ, είναι να καταλάβει όλους τους φυσικούς πόρους. Μεγάλες εταιρίες αρπάζουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ειδικότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, με σκοπό να ελέγξουν την παραγωγή τροφής.

Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές του πλανήτη ελέγχονται από μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, αλλά υπάρχουν δύο μεγάλα εμπόδια για να ξεπεραστούν: η Ρωσία και η Κίνα.

Ο νέος ψυχρός πόλεμος που έχει ήδη αρχίσει με την κρίση στην Ουκρανία, δεν έχει να κάνει μόνο με τους φυσικούς πόρους της τεράστιας Ρωσικής επικράτειας. Έχει να κάνει και με το μοντέλο που οι Δυτικοί πλουτοκράτες θέλουν να επιβάλλουν και που στην τελευταία του φάση, απαιτεί την απουσία του έθνους-κράτους. Πιθανώς οι διάφορες δεξαμενές σκέψεις που ελέγχουν, να εκτίμησαν λανθασμένα ότι η Ρωσία είχε περάσει οριστικά στη νεοφιλελεύθερη φάση και θα ήταν ένας εύκολος στόχος, αλλά ο Πούτιν τους έκανε κυριολεκτικά να τρέχουν.

Αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι μια αδυσώπητη μάχη με το χρόνο. Από τη μια, η Ρωσία και η Κίνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ν.Αφρική, Ινδία), προσπαθούν να απεμπλακούν από το δολάριο και να δημιουργήσουν το δικό τους νομισματικό σύστημα, ώστε να είναι απόλυτα ανεξάρτητες, από την άλλη, οι νεοσυντηρητικές μαριονέτες των τραπεζών και των εταιριών στις ΗΠΑ βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια αφορμή για να ωθήσουν τη Ρωσία σε πόλεμο και να ανακόψουν έτσι την απειλή για τα σχέδιά τους. Έτσι εξηγείται, σε μεγάλο βαθμό, η αγωνία τους να σύρουν τη Ρωσία σε ένα θερμό επεισόδιο.

Ιδιωτικοί στρατοί και πεδία δοκιμών για ρομπότ που θα προστατεύουν ρομπότ

Παρατηρούμε μια άνοδο των ιδιωτικών στρατών που δρουν σε διάφορα πεδία μαχών, όπως στην Ουκρανία, ακριβώς επειδή η απουσία των εθνών-κρατών και των εθνικών στρατών, θα επιβάλλει την επικράτησή τους ως μέσο για την προστασία των φυσικών πόρων και των νέων μέσων παραγωγής για την κυρίαρχη ελίτ.

Αλλά όταν η πολεμική βιομηχανία αυτοματοποιήσει πλήρως τα νέα οπλικά συστήματα, οι ιδιωτικοί στρατοί θα χρησιμεύουν μόνο ως υποστήριξη των πλήρως αυτοματοποιημένων πολεμικών μηχανών. Βλέπουμε ήδη τα πεδία δοκιμών των οπλικών συστημάτων του μέλλοντος˙ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολεμικές βιομηχανίες, κατασκευάζουν και επιδεικνύουν διάφορα οπλικά συστήματα που σχεδιάζονται για να χρησιμοποιηθούν μέσα σε αστικά κέντρα για την καταστολή πιθανών εξεγέρσεων. Δεν θα υπάρχει "εξωτερικός εχθρός" στο μέλλον. Η απειλή για το κυρίαρχο σύστημα θα έρχεται από το εσωτερικό, από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στρατιώτες-ρομπότ θα προστατεύουν εργάτες-ρομπότ και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο καθένας θα προσπαθεί μόνος του να επιβιώσει. Η ανθρώπινη ζωή θα χάσει κάθε αξία. Μιλάμε δηλαδή για την επιστροφή στην απόλυτη βαρβαρότητα. Πολλοί πιστεύουν ακόμα στο μύθο της ελεύθερης αγοράς. Έχουν στο μυαλό τους μια ιδανική κατάσταση, όπου ο καθένας θα είναι απαλλαγμένος από την καταπίεση του κράτους και η ελεύθερη αγορά θα οδηγήσει τις κοινωνίες και τα άτομα σε μια ισορροπία και μια ευημερία. Είναι απλά μια αυταπάτη επειδή στην πραγματικότητα το παιχνίδι είναι πιο στημένο από ποτέ. Δεν μιλάμε για καπιταλισμό, ούτε καν για νεοφιλελευθερισμό. Μιλάμε για την νέα, παγκόσμια και βάναυση φεουδαρχία!
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Επιστροφή σε μια φεουδαρχική Ευρώπη

του Serge Halimi

Είναι απαραίτητες οι οικονομικές πολιτικές για να συνεχίσει να διατηρείται το ευρώ συμβατό με τη δημοκρατία; Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας ιδρύθηκε μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Τον περασμένο μήνα η Ελληνική κυβέρνηση (που εφαρμόζει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης), αποφάσισε να την κλείσει, χωρίς κοινοβουλευτική εξουσιοδότηση. Πριν τα Ελληνικά δικαστήρια ακυρώσουν την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να υπενθυμίσει το πρωτόκολλο για τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες κατά τη συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997, που λέει ότι "το σύστημα των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων στα κράτη μέλη συνδέεται άμεσα με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας και στην ανάγκη διατήρησης του πλουραλισμού στα ΜΜΕ." Αντίθετα, κάλυψε τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης, δηλώνοντας στις 12 Ιουνίου ότι το κλείσιμο "θα έπρεπε να εκληφθεί στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών των αρχών να εκσυγχρονίσουν την Ελληνική οικονομία."

Οι Ευρωπαίοι έχουν γνώση σχετικά με συνταγματικά σχέδια που επιβλήθηκαν παρά την απόρριψη τους από δημοψηφίσματα. Θυμούνται υποψηφίους που, έχοντας υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους μιας συνθήκης, τελικά την επικυρώνουν χωρίς να αλλάξουν ούτε κόμμα. Οι Κύπριοι είδαν πρόσφατα τις καταθέσεις τους να υφαρπάζονται από την κυβέρνηση. Αλλά αυτό είναι ένα νέο ορόσημο: η ΕΕ νίπτει τας χείρας απέναντι στον αφοπλισμό του μοναδικού Ελληνικού ΜΜΕ που δεν ανήκει ακόμα στους εφοπλιστές, καθώς έτσι θα γίνει εφικτή η απόλυση 2800 εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα, κάτι που η ΕΕ αποστρέφεται. Θα επιτρέψει επίσης στην Ελλάδα να εκπληρώσει τους στόχους για περικοπές θέσεων εργασίας. που η τρόικα επέβαλε στη χώρα, όταν το 60% των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι.

Ο ανάρμοστος ζήλος, συμπίπτει με την δημοσίευση στα Αμερικανικά ΜΜΕ μιας εμπιστευτικής έκθεσης, στην οποία το ΔΝΤ ομολογεί ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε στην Ελλάδα κατά τα τελευταία τρία χρόνια κατέληξαν σε "σημαντικές αποτυχίες". Τα λάθη προέκυψαν απλά από υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη; Πιθανώς όχι. Σύμφωνα με την ερμηνεία της Wall Street Journal σχετικά με αυτό το μακροσκελές έγγραφο, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι "μια άμεση αναδιάρθρωση [του χρέους της Ελλάδας] θα ήταν φθηνότερη για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς οι ιδιώτες πιστωτές αποπληρώθηκαν πλήρως για δύο χρόνια πριν το 2012, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που δανείστηκε η Αθήνα. Έτσι το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας παρέμεινε μη διαχειρίσιμο, αλλά τώρα το κατείχε το ΔΝΤ και οι φορολογούμενοι της ευρωζώνης αντί για τις τράπεζες και τα hedge funds"

Οι κερδοσκόποι απαλλάχθηκαν χωρίς να χάσουν ούτε ένα σεντ από τα δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα με αστρονομικούς τόκους. Προφανώς, μια τέτοια ικανότητα να κλέβεις τους Ευρωπαίους φορολογούμενους υπέρ των hedge funds, καθιστούν την τρόικα ικανή να κάνει τους Έλληνες να υποφέρουν. Υπάρχουν επίσης νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια που θα μπορούσαν να κλείσουν χωρίς αντίσταση. Και όχι μόνο στην Ελλάδα: μόνο μέσα από τέτοιες θυσίες η Ευρώπη θα μπορέσει να προοδεύσει θριαμβευτικά προς έναν νέο Μεσαίωνα.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA!

globinfo freexchange

Ανάμεσα στα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα (περίπου 13 εκ. σελίδες), που έδωσε η Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών στη δημοσιότητα, υπάρχει ένα έγγραφο του 1985, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εγχειρίδιο διαχείρισης κρίσεων και γενικής πολιτικής αναταραχής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι πολιτικές του ΔΝΤ!

Το έγγραφο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Όπως φαίνεται, η CIA παρακολουθούσε στενά την σκλήρυνση της στάσης του ΔΝΤ (και μάλιστα μετά από "απαίτηση της χρηματοπιστωτικής κοινότητας"!), απέναντι στις χώρες-δανειολήπτες και προέβλεπε λαϊκή αντίδραση και πολιτική αναταραχή, λόγω αυτής της αλλαγής πολιτικής:

    Η βασική απαίτηση της χρηματοπιστωτικής κοινότητας απέναντι στις χώρες-δανειστές LDC (λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες), έχει αλλάξει. Δεν απαιτείται πλέον μια απλή υιοθέτηση της συμφωνίας (standby agreement) μεταξύ της χώρας και του ΔΝΤ, αλλά ισχυρή συμμόρφωση με τους στόχους των οικονομικών επιδόσεων. Σχεδόν το 90 τοις εκατό των οικονομικών σχεδιασμών του ΔΝΤ, όχι μόνο συνδέονται με ισχυρούς όρους οικονομικής πολιτικής, αλλά το ΔΝΤ επιβάλλει αυτούς τους όρους με αυστηρότερο έλεγχο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Η συμμόρφωση με τους στόχους του ΔΝΤ γίνεται όλο και περισσότερο ένας σημαντικός παράγοντας στις υποσχέσεις της διμερούς αλλά και της πολυμερούς βοήθειας. Πιστεύουμε ότι οι δανειζόμενοι θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την επίδοσή τους όσον αφορά τις τρέχουσες συναλλαγές, αλλά θα είναι περισσότερο δύσκολο να επιτύχουν τους στόχους των εγχώριων επιδόσεων κάτω από την καθοδήγηση του ΔΝΤ.

    Μεγαλύτερη έμφαση στη συμμόρφωση θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να επιδιώξουν περισσότερο την τήρηση των προγραμμάτων λιτότητας από ό, τι στο παρελθόν. Για ορισμένες χώρες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα πολιτικής αναταραχής σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου περιοριστικές οικονομικές πολιτικές έχουν τεθεί σε ισχύ για κάποιο χρονικό διάστημα. Εντατικές προσπάθειες συμμόρφωσης έχουν ήδη οδηγήσει σε πολιτική αναταραχή σε μια σειρά από λιγότερο αναπτυγμένες χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα υποστηριζόμενα από το ΔΝΤ. Σποραδικές διαδηλώσεις ξέσπασαν με αφορμή τις αυξήσεις των τιμών στην Τζαμάικα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ απεργίες που σχετίζονται με τους μισθούς μαστίζουν τη Βραζιλία. [...] Πιστεύουμε ότι σε χώρες όπως το Σουδάν, με πολύ περιορισμένους πόρους και άλλα πολιτικά προβλήματα, οι προοπτικές για συμμόρφωση με τα προγράμματα του ΔΝΤ, διατηρώντας παράλληλα την πολιτική σταθερότητα, παραμένουν χαμηλές.

    Η Αργεντινή και οι Φιλιππίνες είναι χώρες όπου θα μπορούσαμε να δούμε αύξηση της πολιτικής αναταραχής φέτος, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους. Καθώς βασικές ομάδες συμφερόντων - κυρίως εργατικά συνδικάτα και ομάδες φοιτητών - επηρεάζονται αρνητικά από δραστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική, αναμένουμε περισσότερες ταραχές, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η CIA φαίνεται ότι καταγράφει και τους τρόπους με τους οποίους το ΔΝΤ επιβάλλεται μέσω ασφυκτικού ελέγχου της κεντρικής τράπεζας της κάθε χώρας και άρα της ροής χρήματος:

    Οι συμφωνίες (Standby arrangements) περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα κριτήρια απόδοσης που εκφράζονται με όρους ποσοτικών στόχων, οι οποίοι συνήθως αναθεωρούνται σε τριμηνιαία βάση. Τα κριτήρια λαμβάνουν συνήθως τρεις γενικές μορφές, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ανώτατο όριο στον δανεισμό της κεντρικής τράπεζας και ένα επιμέρους ανώτατο όριo στον δανεισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Επίσης επιβάλλονται όρια στο ενεργητικό της κεντρικής τράπεζας, που σχεδιάζονται για να περιορίσουν την προμήθεια χρήματος.

Και το καλύτερο απ'όλα, είναι ότι η CIA παρέχει μια λίστα οδηγιών, ένα είδος εγχειριδίου για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν οι κυβερνήσεις που βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση του ΔΝΤ, να εκτονώσουν ουσιαστικά τη λαϊκή οργή.

Οι οδηγίες αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, εκστρατείες προπαγάνδας:

    Διαφημιστικές εκστρατείες μπορούν να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους για την ανάγκη προσαρμογής και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη που μπορούν να περιμένουν. Υπάρχουν κίνδυνοι, ωστόσο, εάν η κυβέρνηση αποτύχει να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Τρόπους νομισματικού ελέγχου, ακόμα και τιμών:

    Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα μπορούσαν να ρυθμίζονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, παρά μέσω μιας μεγάλης σταθερής υποτίμησης, διαχέοντας έτσι, εν μέρει, ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα.

    Οι αυξήσεις των τιμών μπορούν να εφαρμοστούν σταδιακά για να περιοριστεί η δημόσια αρνητική αντίδραση. Στην Αίγυπτο, για παράδειγμα, η κυβέρνηση Μουμπάρακ άρχισε να αυξάνει τις τιμές του ψωμιού μόνο στις πλούσιες γειτονιές, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ταραχές, όπως αυτές το 1977, όταν σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Τρόπους αποφυγής "τεταμένων καταστάσεων", ακόμα και μέσω ιδιωτικοποιήσεων(!):

      Σε πολιτικά τεταμένες καταστάσεις, η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει τα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα των αυξήσεων των τιμών και να προχωρήσει σε λιγότερο ευαίσθητα πεδία, όπως η εκποίηση των κρατικών επιχειρήσεων.

Τρόπους αποπροσανατολισμού του κοινού. Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνεται ακόμα και η χρησιμοποίηση των προσφύγων, προκειμένου να κατευθυνθεί η λαϊκή οργή εναντίον τους και μακριά από την κυβέρνηση(!):

        Η οργή των πολιτών μπορεί πραγματικά να κατευθυνθεί μακριά από την τοπική κυβέρνηση προς το ΔΝΤ και άλλους ξένους δανειστές. Στο Σουδάν, για παράδειγμα, η κυβέρνηση Nimeiri βοηθήθηκε από την αντίληψη του πληθυσμού ότι οι διεθνείς χορηγίες, η ξηρασία και η εισροή των προσφύγων λόγω ξηρασίας, ευθύνονται για ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών τους δεινών.

Είναι βέβαιο ότι πολλοί από εμάς δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Το έγγραφο αυτό όμως έχει ιδιαίτερη αξία γιατί δικαιώνει απόλυτα όσους στιγματίζονται ως "συνωμοσιολόγοι", από το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο, όταν μιλούν για οικονομικούς εγκληματίες αναφερόμενοι στο ΔΝΤ. Τώρα, νομίζουμε ότι είναι περισσότερο από ξεκάθαρο τι σημαίνει ΔΝΤ.
 

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
593
Like
135
Πόντοι
6
εσυ ο μεγαλος ποτε εισαι γεννημενος ειπαμε ?

γιατι και ο τραμ και εγω και καποιοι αλλοι εδω μεσα την κοπανησαμε πολυ πριν την "τιμια"  :2funny: :2funny: :2funny: δεκαετια του 80 και ειδαμε πως αλλοι λαοι βγαζουν τιμιοτερα το ψωμακι τους (χωρις κρατικα λαμογια να τους γαμανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ ασαλιωτα)  

Γεννηθεις στις αρχες δεκατειας 70
Τι κοπανησες απο την χωρα σαν κλασσικος λιποτακτης και μας κανεις μαθηματα πατριωτισμου απο πανω
Ξες τι μου θυμισες με την  bmw  , οπως κατι βλαχοεπαρχιωτες που βαλανε πισινες στα τσαρδια τους για να το παιξουν αμερικανοι της γνωστης σειρας Νταλας  
Αυτος νεοπλουτισμος ,η ξενομανια πακετο με την μουνοδουλιαση μας πηγαν στο πατο στης οικουμενης

Μια χαρα περνουσε ο κοσμος με οτι εχει , δεν ηταν εθισμενος στα μπουζουκοδανεια και στην gadgetomania , ο Ελληνας ειναι αγνωμων και επειδη ξεχασε απο που προηλθε θα ξαναζησει την ιστορια του
Τα καλυτερα ερχονται


 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Γεννηθεις στις αρχες δεκατειας 70
Τι κοπανησες απο την χωρα σαν κλασσικος λιποτακτης και μας κανεις μαθηματα πατριωτισμου απο πανω
Ξες τι μου θυμισες με την  bmw  , οπως κατι βλαχοεπαρχιωτες που βαλανε πισινες στα τσαρδια τους για να το παιξουν αμερικανοι της γνωστης σειρας Νταλας  
Αυτος νεοπλουτισμος ,η ξενομανια πακετο με την μουνοδουλιαση μας πηγαν στο πατο στης οικουμενης

Μια χαρα περνουσε ο κοσμος με οτι εχει , δεν ηταν εθισμενος στα μπουζουκοδανεια και στην gadgetomania , ο Ελληνας ειναι αγνωμων και επειδη ξεχασε απο που προηλθε θα ξαναζησει την ιστορια του
Τα καλυτερα ερχονται



παίκτη μου όταν γεννόσουνα εγώ ήδη δούλευα...

λοιπόν αυτός που λες νεοπλουτισμος, ξενομανία κλπ κλπ κλπ έριξε την πάλαι ποτέ κραταιά σοβιετία...

συνεπώς η σκέψη για το κάτι καλύτερο και όχι για "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ'αγόρι μου" ή περί "βασικού επίπεδου διαβίωσης" ή "πτωχός μεν πλήν τίμιος" κλπ κλπ κλπ είναι προ αιώνων ξεπερασμένη..
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Τι έγινε, πότε διαλύεται η Ευρωζώνη;

Πότε φαληρίζει η Deutsche Bank;

Πότε καταρέει ο παγκόσμιος καπιταλισμός γιατί φαλήρισε μία τράπεζα στο Αζερμπαϊτζάν;

Εν τω μεταξύ όλη η Ευρώπη έχει ανάπτυξη, τα επιτόκια δανεισμού για τις χώρες του Νότου έχει φθάσει στο 1,34% για το δεκαετές στην Ισπανία και το 1,6% στην Πορτογαλία.
Ακόμη και η Ελλάδα του Τσίπρα μπορεί να δανειστεί στο 3,8%.

Αλλά τι να το κάνεις, αφού κανένας τους δεν διαβάζει τους αναλυτές του bou.com. 
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
λοιπόν αυτός που λες νεοπλουτισμος, ξενομανία κλπ κλπ κλπ έριξε την πάλαι ποτέ κραταιά σοβιετία...

Μπα, άμα δεν ήταν αυτός θα έπαιρνε πολύ ακόμη:

URL]]
 

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
593
Like
135
Πόντοι
6
Τι έγινε, πότε διαλύεται η Ευρωζώνη;

Πότε φαληρίζει η Deutsche Bank;

Πότε καταρέει ο παγκόσμιος καπιταλισμός γιατί φαλήρισε μία τράπεζα στο Αζερμπαϊτζάν;

Εν τω μεταξύ όλη η Ευρώπη έχει ανάπτυξη, τα επιτόκια δανεισμού για τις χώρες του Νότου έχει φθάσει στο 1,34% για το δεκαετές στην Ισπανία και το 1,6% στην Πορτογαλία.
Ακόμη και η Ελλάδα του Τσίπρα μπορεί να δανειστεί στο 3,8%.

Αλλά τι να το κάνεις, αφού κανένας τους δεν διαβάζει τους αναλυτές του bou.com.  

Και το κρυπτονομισμα εφτασε 21.000 δολλαρια τι σημαινει οτι ειναι σωστο και αποτυπωνει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?
Η ΝΕΑ ΣΟΒΙΕΤΙΑ που δουλευει εις στα ευρωπας εχει την ανοχη των αγορων λογω κερδοσκοπιας , οταν αποφασισουν οι αμερικανοι οτι δεν τους χρειαζεται αλλο θα τους διαλυσουν
Οι οικονομικοι δεικτες στις περισσοτερες χωρες ειναι χαρακτηριστικοι της πληρους αποτυχιας της ΟΝΕ
Οσο για την Ελλαδα γελανε και τα τσιμεντα με την απατη των γερμανων στα στατιστικα στοιχεια

Δηλωνουν αυξηση ΑΕΠ της χωρας οταν θα πληρωσει και ο τελευταιος πολιτης με εισοδημα 5600 το χρονο επιβαρυνση φορου 650 ευρω
Οι ελ επαγγελματιες εχουν κατεδαφιστει με τις προκαταβολες φορου , αν δεν υπηρχαν οι επιδοτησεις μεσω ΟΕΑΔ θα ειχαν μπαταρει
Αναπτυξη με Capital controls και 130.000 πλειστηριασμους στο μελλον οπου η ατομικη ιδιοκτησια  ποινοικοποιειται με υπερογκα τεκμηρια
Καλως ηρθες σοβιετ αλλα οχι για πολυ ακομα
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μπα, άμα δεν ήταν αυτός θα έπαιρνε πολύ ακόμη:

http://[URL unfurl="true"]www.theimaginativeconservative.org/wp-content/uploads/2013/11/reagan.gif[/img[/URL]]
[/quote]

αυτός απλά τα εκμεταλλεύτηκε για να δώσει την κλωτσιά που τους έριξε στον γκρεμό... το καζάνι έβραζε απλά φρόντισε να κρατήσει την βαλβίδα κλειστή...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Οι οικονομικοι δεικτες στις περισσοτερες χωρες ειναι χαρακτηριστικοι της πληρους αποτυχιας της ΟΝΕ

Α ναι;

Για πες μας μερικούς οικονομικούς δείκτες τότε αρχίζοντας από την Γερμανία και τελειώνοντας στην Ιρλανδία.
 

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Μηνύματα
831
Like
10
Πόντοι
6
Παλια ημουν φανατικος οπαδος του ευρω. Μετα καταλαβα πως το παν δεν ειναι η οικονομια αλλα η δημογραφία. Τι σημασια θα εχει σε 100 χρονια αν το νομισμα θα ειναι κοινο οταν η Ευρωπη θα ειναι ισλαμικη με μικρες μειονοτητες ιθαγενων Καυκάσιων; Συνελθετε επιτελους...
 

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
593
Like
135
Πόντοι
6
Α ναι;

Για πες μας μερικούς οικονομικούς δείκτες τότε αρχίζοντας από την Γερμανία και τελειώνοντας στην Ιρλανδία.

Η ιρλανδια λογω της Βρεττανιας ζει και αναπνεει ειδαλως δεν θα ειχε καμια αξια
Μερικες χωρες ειναι τυχερες που βρεθηκαν σε καλη γεωγραφικη θεση βλεπε ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Το πραγματικο προβλημα ειναι Ιταλια με το χρεος που εφτασε τα 2 τρις στο 140% αλλα μουγκα στην στρουγκα εκει γιατι ειναι η τριτη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δυναμη της ΟΝΕ
Ο πινακας απο το 2010 ειναι χαρακτηριστικο στοιχειο δεν χρειαζεται περαιτερω αναλυση


www.antinews.gr/action.read/Αντιθέσεις/Και-όμως-το-4-8-του-πληθυσμού-της-γης-οφείλει-το-47-του-συνολικού-παγκόσμιου-χρέους/10.42]http://www.antinews.gr/action.read/Αντιθέσεις/Και-όμως-το-4-8-του-πληθυσμού-της-γης-οφείλει-το-47-του-συνολικού-παγκόσμιου-χρέους/10.42[/url]

Μονο η γερμανια οφελειθηκε , αφου τυπωνει το ευρω στο ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ απο την δικια της ΤΡΑΠΕΖΑ στην ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΕΚΤ) χωρις να ελεγχεται απο κανεναν
Ειδαμε την απατη στην Κυπρο που συνεβη  2013 , την βιωσαμε στο πετσι μας με τα μνημονια
Καθε φορα που εκβιαζουν το αεροπλανακι με τα γερμανικα μετρητα αργει να προσγειωθει στην 112 ΠΜ , μεχρι να συμμορφωθουν οι πολιτικοι ωστε να ψηφισουν τα ΑΓΓΛΙΚΑ μνημονια χωρις φυσικα να ξερουν τι σημαινουν
Μονο οι χαχολοι βλεπουν αναπτυξη με την σημαδεμενη τραπουλα των γερμανων
 

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.318
Like
711
Πόντοι
96
Οι οικονομικοι δεικτες στις περισσοτερες χωρες ειναι χαρακτηριστικοι της πληρους αποτυχιας της ΟΝΕ

Χρησιμοποιείς ενεστώτα χρόνο. Για πες μας ποιο δείκτες είναι ΣΗΜΕΡΑ χαρακτηριστικοί της π΄΄ηρους αποτυχίας κλπ κλπ.

Ανυπομονώνα μάθω.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Χρησιμοποιείς ενεστώτα χρόνο. Για πες μας ποιο δείκτες είναι ΣΗΜΕΡΑ χαρακτηριστικοί της π΄΄ηρους αποτυχίας κλπ κλπ.

Ανυπομονώνα μάθω.
ανεργια ελλαδας και ισπανιας με ονε στο 30%
πριν ονε, κατω από 10%
εμαθες τωρα?
 

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.318
Like
711
Πόντοι
96
ανεργια ελλαδας και ισπανιας με ονε στο 30%
πριν ονε, κατω από 10%
εμαθες τωρα?

Πραγματικά ΔΕΝ παίζεσαι.
Πρώτα πρώτα μάθε γραμματική.  Ενεστώς χρόνος σημαίνει ΤΩΡΑ.  Σε οικονομικούς όρους να δεχτούμε όχι μόνο το 2017, αλλά και το 2016.

Λοιπόν την τελευταία διετία όλες οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ανάπτυξη.  Φαντάζομαι φταίει το Ευρώ για αυτό, ε;

Η ανεργία της Ισπανίας είναι στο 16%.
Η Ισπανία είχε μεγάλη άνοδο στην ανεργία και στα μέσα της δεκαετίας του 90, έφτασε το 25%.  Δες εδώ:

Όσον αφορά την Ελλάδα το όνομα του site που μας φιλοξενεί, ταιριάζει γάντι στην οικονομία μας.

Η αποβιομηχάνιση έγινε από την δεκαετία του 80 και ολοκληρώθηκε πολύ πριν μπούμε στο Ευρώ.  Η τεχνητά χαμηλή ανεργία οφείλεται απλά ότι μπορούσαμε να δανειζόμαστε με σχετικά χαμηλά επιτόκια και να διορίζουμε ΔΥ και να βγάζουμε συνταξιούχους στα 50 και πιο πριν. 

Το ασφαλιστικό είχε ανατιναχθεί ήδη από το 80-90, ο νόμος Γιαννίτση που απορρίφθηκε "ομόφωνα", ήταν μια τελευταία προσπάθεια να σωθεί κάτι,


Για μένα δεν μας φταίει το Ευρώ εμείς φταίμε σε όλα.  Και χωρίς Ευρώ θα χρεωκοπούσαμε, απλά ΙΣΩΣ ο δανεισμός να μην είχε φτάσει τόσο ψηλά.  Να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι ξένοι και να σοβαρευτούμε, ΑΝ ΟΝΤΩΣ θέλουμε να επιβιώσουμε.






 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom