Νέα

Debtocracy. "Ντοκιμαντέρ" για την κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 650
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Κρατα την λεξη
Εχε την στο πισω μερος του μυαλου σου

Όχι καρδιά μου, δεν φταις εσύ, ποτέ δεν έφταιγες, 35 χρόνια δεν είχες πάρει χαμπάρι τίποτα...

Τωρα που πηρα χαμπαρι,θα δουμε τι θα γινει-καποια στιγμη

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 Σωωωωπα...
 Δηλαδη θα αποριξει η προβατινα μου;

Καταστροφη θα ειναι για αυτους που εχουν μπαμπακι φιλαρακι

Για Γερμανους και λοιπους μερσεντακηδες
 Εμεις δεν εχουμε μια,καιρος να γυρισουμε στα χωρια μας

αντε λοιπόν να πάρουμε την Πόλη να γυρίσω και γώ στο δικό μου το χωριό...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
αντε λοιπόν να πάρουμε την Πόλη να γυρίσω και γώ στο δικό μου το χωριό...

Εσυ τουρκοφερνεις,τα ειπαμε αυτα
  Φυσικα και θες να γυρισεις,το λαχταρα η καρδια σου

Καλημερα τζουτζουκο :boobies:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.619
Πόντοι
2.606
ΘΑ προτεινα βολεψακηδες και μη ,να συντονιστειτε με την πραγματικοτητα.Λετε για τον ισημερινο για απο δω για απο κει....καλα κρασια ...οπου θελουν ΜΑς  ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ τα μεσα...τα μαζικα μεσα εξημερωσης...καλου κακου ριχτε μια ματια στο παραδειγμα της ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ.*
*Υ.Σ ΕΙΝΑΙ κρατος -δεν ειναι αναψυκτικο... :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 Παμε στα λοιπα

Ανοιγμα και ελεγχος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ Χρηματοδοτηση ΟΤΑ....τα παντα
 ξεψαχνισμα μεχρι κολοτρυπιδας,μη σου πω παχεος εντερου...
 Πως προεκυψαν οι δαπανες (κατι περιεργες δαπανες εκει που δεν υπηρχε αναγκη,αλλα δημιουργηθηκε για να αρπαξουν
 τα κολληταρια..)
 Πως υπογραφηκαν οι συμβασεις (γιατι εβλεπα κατι γιακαδακια σε κατι κοτερα και σε καποιες βιλες..)

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΕΜΕ,και αμεση καταργηση της διαταξεως περι παραγραφης σκανδαλων

Εδω που φτασαμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ για κανεναν και για τιποτα απο μεταπολιτευση και μετα

Που πηγαν αυτα τα δανεια;;
 Τι εγινε με την αναπτυξη;
 Με ποιο τροπο δαπανηθηκαν τα χρηματα

Ολα τα Κρατη χρωστανε,αλλα κανενος οι υπουργοι πρωην και νυν δεν εχουν απο 10 σπιτια,ενω μπηκαν στην πολιτικη
 με ενα πτυχιακι δικηγοριας και με τυπιο βρακι,φωναζοντας ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΩ ΕΜΕΙΣ

Πολυ απλα ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ με τον ενα ή με τον αλλο τροπο

και για να συμπληρώσω..

εξέταση όλων των προσλήψεων που έγιναν στο δημόσιο από το 1981 και εντεύθεν... απόλυση ΟΛΩΝ όσων προσλήφθηκαν μη αξιοκρατικά και λήψη μέτρων γαι επιστροφή των μισθών που παρανόμως εισέπραξαν ή και των συντάξεων που πήραν

δεν θα πληρώνω εγώ για χρέη που εσείς δημιουργήσατε προεκιμένου να εισπράτετε μισθο αραχτοί στο δημόσιο...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 Απο τις προσωπικες μου εμπειριες,δεν δεχομαι καμμια ευθυνη και δεν θα δεχτω απο κανεναν να με πει
 ανηθικο

-Δεν φταιει ο Λαος οταν οι πολιτικοι μας λεγαν ψεμματα για να τους επανεκλεγουμε,φτιαχνοντας
 δυναστειες επι σειρα δεκαετιων...

- Δεν φταιει που αλλα του ελεγαν και αλλα εκαναν (τελευταιο παραδειγμα "τα λεφτα υπαρχουν"-δεν μας ειπε ΔΝΤ και τροικες..)

- Δεν φταιει που οι κυβερνωντες διελυσαν καθε βιομηχανικη παραγωγικη διαδικασια και "περασαν" ως ονειρο
 στο Λαο τον διορισμο στο Δημοσιο...

- Δεν φταιει που διελυσαν την αγροτικη παραγωγη,ριχνοντας τους αγροτες στο κυνηγι των επιδοτησεων και της
  ρεμουλας

- Δεν φταιει που διελυσαν την Παιδεια με συστηματα που στην Ευρωπη ειχαν εγκαταλειφθει εδω και δεκαετιες
 (ρωτησα την δασκαλα της μικρης γιατι δεν μαθαινουν τα παιδια το αλφαβητο με τον τροπο
 που το μαθαμε εμεις στην γενια μου  και μου ειπε οτι ακολουθουμε το συστημα της "αναδυομενης γνωσης" και
 καλα οτι το παιδι πριν παει 1η Δημοτικου βλεπει τις πινακιδες στο δρομο και υποσυνειδητα ξερει τα γραμματα-
 τι ειναι αυτο;;;;;;)

-Δεν φταιει ο Λαος που οι κυβερνησεις που ψηφιζε εδωσαν ρεσιταλ κακοδιαχειρισης τοσες δεκαετιες,τοσα σκανδαλα
  τοσες ρεμουλες και κανενας δεν τιμωρηθηκε....Εδω Μαντελης και Τσουκατος εχουν παραδεχθει πως λαδωνονταν
  παρανομα και το Κρατος τους "τιμωρησε" γιατι δν τα δηλωσαν...τι να λεμε τωρα.

-Και ποσα αλλα που δεν θυμαμαι τωρα

ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΑ-ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!!

φταίει  όμως για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κρατα την λεξη
Εχε την στο πισω μερος του μυαλου σου

Ποιο πίσω μέρος;
Μπροστά στα μάτια μου είναι και αναβοσβήνει, σε κάθε τηλεφώνημα, σε κάθε συναλλαγή, σε κάθε συζήτηση.
Δεν παρέθεσα τυχαία τις δυο παροιμίες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
  Εσυ τουρκοφερνεις,τα ειπαμε αυτα
  Φυσικα και θες να γυρισεις,το λαχταρα η καρδια σου

Καλημερα τζουτζουκο :boobies:

φυσικά και θέλω να γυρίσω.. τι να κάνω ρε στην Αρκαδία..??? μόνο πέτρες φυτρώνουνε εκεί... εξάλλου εκτός Σέγκεν είναι και δεν μου δίνουνε βίζα.. με κυνηγάει ένα αρχίδι πατριώτης σου από το Μοναστηράκι...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.619
Πόντοι
2.606
ΑΝΤΕ να δουμε μολις σας μασουλησουν και τις καταθεσουλες σας και οποιον μισθο σας δινουν τον γραψουν στο νερο,ΤΟΤΕ να δω τι θα λετε...Προς το παρον συνεχιζετε να στηριζετε ενα συστημα ξωφλημενο,μια μηχανη που βαλαμε μπροστα και μας καταπινει σιγα σιγα....ΜΟΝΟ οταν θα μεινετε στον αερα οπως πολλοι συνανθρωποι μας ,που δεν δανειστηκαν , δεν διοριστηκαν και δεν εγλυψαν,ΜΟΝΟ τοτε θα καταλαβετε οτι η πραγματικη οικονομια και ζωη ΔΕΝ ειναι δεικτες και στατιστικες....δεν ειναι θεαμα στις ειδησεις των 9....ΝΑ δω τι θα λετε οταν απο θεατες γινετε πρωταγωνιστες....προς τα εκει παμε σαν τα προβατα....ΞΥΠΝΑΤΕ

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.619
Πόντοι
2.606
Μου κανει παντως τεραστια εντυπωση το γεγονος, οτι παρα τους 1.000.000 ανεργους σημερα,ολα τα παιδια των κοπριτων που περασαν απο τη βουλη ειναι σε καλοπληρωμενες δουλειες και θεωρουνται και πολυ επιτυχημενοι(μη χεσω)....δεν σας βρωμαει κατι???τοσο επιτυχια πια???

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Για δε ρε καούρα μην και μείνουν απλήρωτοι οι δανειστές.

Ωραίες οι κριτικές για τη Χρεωκρατία. :rolleyes: Να δούμε πότε θα ακουστεί και το "Α ρε γύφτο Έλληνα, πάλι στο τσάμπα θες να τη βγάλεις!"

Και δώσ'του κλάψα "οοοοοόχι ήταν ιδεολογική η προσέγγιση του ντοκιμαντέρ", κι "όχι δε γίνονται αυτά που λέει γι'αυτό κι αυτό κι αυτό το λόγο", και "είναι μαλάκες όλοι αυτοί που μιλάνε στο ντοκιμαντέρ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται από οικονομικά και θέλουν το κακό μας άαααααασε δε που είναι όλοι κομμουνισταί Μαρξισταί και μπλα μπλα μπλα".

Στον κάλαθο λοιπόν η προσπάθεια. Χίλιες φορές να μας γαμήσουν ακόμη περισσότερο υγεία, παιδεία, να πάει ο μισθός 3,60 γιατί απαπαπαπα απεχθές χρέος δεν υπάρχει στην περίπτωση της Ελλάδος.

Κατευθείαν να σκούξουν όλοι. Κι εγώ την απορία μου την έχω. Προς τι το σκούξιμο?

Χούντα όχι δεν είχαμε, όύτε δικτάτορα. Τα ερωτήματα είναι άλλα. Χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που έλαβε το κράτος για τον ελληνικό λαό ή πήγαν προς όφελος των κυβερνώντων, τραπεζών, κλπ? Υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του λαού για την υπογραφή του μνημονίου και τη λήψη των δανείων ναί ή ού? (κι όχι εσύ την επέλεξες την κυβέρνηση λούσου τώρα τις αποφάσεις τις, νύχτα μπήκαν οι υπογραφές). Γνώριζαν οι δανειστές την κατάσταση της Ελλάδας όταν έδιναν τα δάνεια και το κατά πόσο θα μπορούσε να τους αποπληρώσει το χρέος (κι άντε πριν 30 χρόνια δεν ήξεραν προς τα που θα πάει η δουλειά, τα τελευταία 10-15 χρόνια ούτε τότε ήξεραν?) ή σκόπευαν σε άλλου είδους εκμετάλλεσυη της Ελλάδας? (αλλά ναι είπαμε εμείς δεν έχουμε κάτι να εκμεταλλευτούν........)

Καμία ένσταση όμως προς αυτά. Δε μας πειράζει αυτό, το debtocracy μας πείραξε.

Όλα καλά δηλαδή. Ούτε μιζες έπαιξαν, ούτε απάτες, ούτε σκάνδαλα έγιναν ποτέ που υποδεικνύουν ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι και τι μπορεί να βρεθεί αν γίνουν, άλλωστε μια πρεξήγηση είναι όλο αυτό περί σκανδάλων, μιζών, siemens και λοιπών (τους παρεξηγήσαμε τους πολιτικούς μας ρε γαμώτο) και τέλος πάντων ΔΙΚΑΙΩΣ πρέπει ο ελληνικός λαός να υποστεί τις συνέπειες του μνημονίου γιατί έτσι είν'το σωστό κι έτσι πρέπει να κάνουμε.

Ρε δεν πάτε στο διάολο λέω γω.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που έλαβε το κράτος για τον ελληνικό λαό ή πήγαν προς όφελος των κυβερνώντων, τραπεζών, κλπ? Υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του λαού για την υπογραφή του μνημονίου και τη λήψη των δανείων ναί ή ού? (κι όχι εσύ την επέλεξες την κυβέρνηση λούσου τώρα τις αποφάσεις τις, νύχτα μπήκαν οι υπογραφές).

οχι ρε,

αλλωστε τα 600δις σε ΜΙΑ τραπεζα της Ελβετιας, απο τα καλαντα τα μαζεψαν και τα στειλαν εκει... :uglystupid:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το ίδιο με τις τιμές. Πως θα ξέρεις αν ένα έργο ή και μία προμήθεια βγήκε ακριβά ή φθηνά σε διαγωνισμό;; Πως θα βρεις τις τιμές της αγοράς εκείνης της εποχής;

Μετά τι θα κάνεις; Θα εξετάζεις αν έγινε σωστά ο διαγωνσιμός; Θα κάνεις ξανά την τεχνική αξιολόγηση (γιατί στην οικονομική όλα θα είναι νόμιμα).

Και ας πούμε ότι τα κάνεις όλα αυτά για κάθε σύμβαση. Εδώ μιλάμε για 35 χρόνια και χιλιάδς συμβάσεις κάθε χρόνο.

μια χαρά τα βρίσκεις όλα.
μόνο με τις συμβάσιες Ιντρακόμ ΟΤΕ να ξεκινήσεις και θα βρεις υπερτιμολογήσεις δις...
η 968 και η 8004 στοιχισαν περίπου 80 δις δραχμές. τα περισσότερα τμήματα αυτών δεν παραδόθηκαν ποτέ.
στ αρχιδια του κόκκαλη. επαιρνε το 50% με την παράδοση. το υπόλοιπο 40 +5 με την εγκατάσταση. αν δούλευαν σωστά έπαιρνε και το λοιπο 5% +5.
Ηδη με την υπερτιμολόγηση μέσω μιζας στα συμβούλια είχε τσιμπήσει και το κέρδος από το 905 του έργου.
έτσι πάνω κάτω γίναν σε όλα τα έργα του δημοσίου.

Υ.Γ.
ζέσε μας ρε βολταίρο που δε βρισκεις τιμές εποχής. εδώ εσύ γουγλάρεις τι έγινε στο τσερνόμπιλ δεκαετίες πριν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και για να τελειώνουμε με τη μαλακία.
φταίει ο λαός.....
στα παπάρια μου Ο λαός.....
η ευθύνη ειναι ατομική.
εγώ γαμώπουστες πλέρωνα μέχρι τελευταίας δραχμής και ασφαλιστικά και φορο στο 100%.
και τώρα τι μου λετε;
ότι ουτε σύνταξη θα πάρω ούτε αύξηση θα δω ούτε μισθό του 2005 θα πάρω για τα επομενα 15 χρόνια.
να πάτε στο διάολο όλοι όσοι μου το λέτε.
να πάτε να τα μαζέψετε απο αυτούς που 15 χρόνια δήλωναν 10 και έβγαζαν 100. τελεία και παύλα.

ακόμα και τα μπόνους ρε γαμώπουστες τα φοπρολογούσατε ως μισθό. για υπερωρίες δε συζητάμε.....
ήταν ο κανονας στην ελλάδα να δουλεύεις για 12 ώρες και να πληρώνεσαι 7 στον ιδιωτικό τομέα.

ydroxoos^

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2008
Like
17
Πόντοι
1
Tωρα δηλαδη ο λαος τι κανει ομως?υπαρχει καμια αντιδραση?ακουγεται τπτ?ειμαστε ονειδος σαν κοινωνια για την σταση που κραταμε πλεον και για την ιστορια αυτου του τοπου και για την περηφανεια τον προγονων μας,ειτε αριστεροι ηταν ειτε δεξιοι ειτε οι αρχαιοι ημων!
Αλλα οκ  ας περιμενουμε τους αμερικανους να μας φυτεψουν καμια εξεγερση και εδω μπας και δουμε τπτ να γινεται!!!
Ειμαστε σιχαμενη φαρα τα τελευταια 300 χρονια μην πω βαλε

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Εξαιρετική κριτική.
Αν και μεγάλη σε μήκος αξίζει τον κόπο. Και απολαυστικά γραμμένη:

και εδώ ανεπτυγμένη:

+

one world, one love: πρωτογενες ελλειμα - ισως ο τροπος να...απαλλαγουμε υπαρχει στα πρωτοκολλα της Σιων  :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
μια χαρά τα βρίσκεις όλα.
μόνο με τις συμβάσιες Ιντρακόμ ΟΤΕ να ξεκινήσεις και θα βρεις υπερτιμολογήσεις δις...
η 968 και η 8004 στοιχισαν περίπου 80 δις δραχμές. τα περισσότερα τμήματα αυτών δεν παραδόθηκαν ποτέ.
στ αρχιδια του κόκκαλη. επαιρνε το 50% με την παράδοση. το υπόλοιπο 40 +5 με την εγκατάσταση. αν δούλευαν σωστά έπαιρνε και το λοιπο 5% +5.
Ηδη με την υπερτιμολόγηση μέσω μιζας στα συμβούλια είχε τσιμπήσει και το κέρδος από το 905 του έργου. 

1. Και οι μίζες είναι λόγος να μπουμπουνίσουμε τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία για παράδειγμα; Οι μίζες κάνουν το χρέος απεχθές;
2. Αλλά ακόμη και να το κάνουν το χρέος απεχθές. Τι ποσοστό είναι οι μίζες επί του μέρους των ομολόγων που αναλογεί στα δημόσια έργα και τις προμήθειες; Γιατί είπαμε για τους μισθούς του Δημοσίου το χρέος δεν είναι επαχθές.
3. Αυτές οι συμβάσεις που αναφέρεις δεν έχουν πάει σε εξεταστική;
4. Η απόφαση για το που θα πάνε οι προμήθειες του ΟΤΕ ήταν πολιτική. Σε εταιρείες που απασχολούσαν Έλληνες. Στο απόγειο τους πόσοι Έλληνες απασχολούνταν σε όλες τις εταιρείες του Κόκκαλη και στην Siemens Ελλάς; Πόσοι τώρα;
Εντάξει, το θέμα λύθηκε. Τώρα ο ΟΤΕ αγοράζει από την Huawei.
5. Τελικά θέλεις να δημευθεί η περιουσία του Κόκκαλη; Όλων των επιχειρηματιών; Όλων των πλουσίων; Και πάλι όμως το χρέος δεν μετατρέπεται σε απεχθές.

έτσι πάνω κάτω γίναν σε όλα τα έργα του δημοσίου.
Και που το ξέρεις;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom