Νέα

Debtocracy. "Ντοκιμαντέρ" για την κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 650
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Αφού πω αρχικά ότι δεν έχω δει όλο το ντοκυμαντέρ αλλά ένα μέρος του...
Απλά μπορώ να υποθέσω το στυλ του ... μιζεροκλαψιάρικο του στυλ "εμείς δεν φταίμε" (κατά "το λεφτά υπάρχουν")άσχετα με το αν όλοι κάνανε πάρτυ σε βάρος του ΚΟΙΝΟΥ προυπολογισμού ή οποιος δεν πλήρωνε φόρους ήταν μάγκας ή επιβεβαιωμένα είχαμε τις κατα κεφαλήν πιο πολλές Καγιέν παγκοσμίως ή ιδιοκατοίκηση ήταν ίσως η υψηλότερη στην Ευρώπη ... ή ...
Αφού μας έχει βάλει στο μάτι ο Κίσινγκερ, ο Σόρος, ο Πόρος, Ο Πόρθος, ο Άραμις και ίσως και ο Ντ' Αρτανιάν...
Έχω ακούσει όμως σχόλια από άτομα που εκτιμώ.
Οπότε...

Δεν μου προξένησαν καμία έκπληξη οι αντιδράσεις ορισμένων στο ντοκιμαντέρ «Debtocracy».
Τότε γιατί το κάνεις θέμα?
Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο ... σας κάνει τρομερή εντύπωση που μερικοί μπορούμε να αντικρίζουμε την κρίση ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ κατάματα, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας στον καθρέπτη.
Επειδή ο ευατός μας δεν αντέχει την υποκρισία προς τον εαυτούλη μας αλλά και τον συνάνθρωπο επίσης.
Επειδή ποτέ δεν πιστέψαμε στο μύθο της χρηματιάς που έβγαζε καρπούς και μάλιστα δίχως λίπασμα.
Επειδή πάντα προσπαθούσαμε και ποτέ δεν μάθαμε στα εύκολα που υπήρχαν γύρω μας, ίσα-ίσα που μας κάνανε καχύποπτους και ατσαλώσανε τον χαρακ΄τηρα μας αντί να μας κάνουνε μαλθακότερους όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...

Ο πρώτος είναι πως το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη στρεβλή και καταστροφική λειτουργία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Σίγουρα...
Και το αεροπλάνο κάνει θόρυβο, μολύνει το περιβάλλον, σκοτώνει και ανθρώπους ... έχεις να αντιπαραθέσεις κάτι καλύτερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο?
Πίπες ξέρω να λέω και εγώ ... σύνελθε και μίλα σαν ενήλικος.

Το ντοκιμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.
Πρόταση κενή νοήματος με βάση την Λογική.
"Το ντοκυμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι μίξερ."... πρόταση εξίσου κενή νοήματος, αλλά τουλάχιστον "πιο"(sic) αληθής... :2funny:

Κάνει -ενοχλητικές για τους νεοφιλελεύθερους- διαπιστώσεις...
Νομίζεις...
Δύο τινά:
α) Οι διαπιστώσεις είναι λανθσμένες ... δεν αξίζει να ασχοληθείς...
β) Οι διαπιστώσεις είναι σωστές ... τότε είναι ήδη γνωστές και όντως μπορεί να είναι και ενοχλητικές ... ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ??? :headbang: ... ή απλά δημαγωγείς για ψαρέψεις πελάτες??? :jerking:

Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός (αρχαιοελληνικών καταβολών να υπενθυμίσω) διαδόθηκε με το σπαθί και όχι με το λουλούδι και με την συμβολή (και όχι απλά ανοχή) της Εκκλησίας, τι να κάνουμε τώρα???
Αν απαρνηθείς το ipad και τις διακοπές στην Moorea τότε να σε παραδεχθώ...

Ο οικονομικός φιλελευθερισμός προβλήθηκε κατά κόρον ως δόγμα TINA (There Is No Alternative –δεν υπάρχει εναλλακτική λύση)
Προτιμώ το TANSTAAFL.

Το Debtocracy, όμως, όπως έκανε και «το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν, πρώτα από όλα δείχνει πεντακάθαρα ότι το δόγμα έχει γυάλινα πόδια που έχουν ήδη γίνει θρύψαλα.
Η ευγνωμοσύνη είναι δείγμα μεγάλου αντρός.
Το δόγμα που "έχει γυάλινα πόδια που έχουν ήδη γίνει θρύψαλα" είναι αυτό που δεν έκανε τις μανάδες μας, τις αδερφές μας και τις κόρες μας να πηδιούνται για ένα πενηντάρικο ... εκτός βέβαια από το ipad και την Moorea!!! :grin:
Πως το βλέπεις αυτό?

...λέγεται ότι κάποτε ένας διαβολάκος από αυτούς που ο Βελζεβούλ είχε στείλει στη γη, έντρομος επέστρεψε στην Κόλαση, φωνάζοντας: «Πατέρα, πατέρα, χαθήκαμε... οι άνθρωποι στη γη [size=14pt]ανακάλυψαν την αλήθεια[/size]». Ο Βελζεβούλ, ψύχραιμος, τον καθησύχασε, λέγοντας: «Μη φοβάσαι, παιδί μου, θα [size=14pt]την[/size] κάνουνε δόγμα...».
Τρεις (3) ερωτήσεις:
α)Δλδ είναι κακό να κάνεις την αλήθεια δόγμα ή το ζητούμενο ίσως ? (δεν ξακαθαρίζεις αν προτιμάς ως δόγμα την μη-αλήθεια ή είσαι αναντίον των δογμάτων)
β)Είσαι με τον Βελζεβούλ?
γ)Γιατί το κάνεις τόσο φανερό ότι ψαρεύεις πελάτες ... θα μπορούσες αντί με διαβόλους να το κάνεις και με αγγέλους, μανάβηδες ή μπαρμάνια ... το λιγότερο δραματικό σκηνικό θα έδινε πόντους στο σενάριο... :2funny:

Σου έχω υπογραμμίσει τα "ατοπήματα" σου για να μην χαθείς κιόλας! :grin:
Απλά πράγματα.

]
Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα έγραφες αν ήταν και πολύπλοκα.... :2funny: :2funny: :2funny:

Η απάντηση μου ξεκινώντας στο ίδιο μοτίβο:
"Δεν μου προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, και αρέσκονται στο να υποδύονται αγελαία ζώα που είτε κυνηγάνε ένα φουσκωμένο πετσί, είτε αλληλοκλωτσιούνται, είτε κραυγάζουν στις κερκίδες, είτε συσφίγγουν τις σχέσεις τους με βία ... ούτε μου προξενεί εντύπωση το ότι κάποιοι εργάζονται δημοσιογραφικά για αυτό αποκομίζοντας χρήματα όσο τα κοπάδια λειτουργούν με την συνοχή που τα διακρίνει ..."

Τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι... :2funny: :2funny: :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αλήθεια, τα 30τόσα μύρια στους γενοπατζήδες (και πόσα άλλα σε διάφορους συνδικάλες, μκο και λοιπές δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις) εμπίπτουν στην έννοια του "επαχθούς χρέους";
εγώ φταίω ρε παπάρα για τις πουστιές της ΔΕΗ?

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

Τίποτα, μια ερώτηση έκανα.

Θες να μου πεις τι δε σου άρεσε, τι σου φάνηκε παραμύθι από αυτά που είπαν, τι σου φάνηκε λιακοπουλιάδα, τι θεωρείς αδύνατο να γίνει κλπ?

Όσο κι αν μπορεί να σου κάνει εντύπωση, ειλικρινής είναι η απορία μου και δεν το πάω πουθενά.

Απλά να καταλάβω προσπαθώ γιατί τόση απαξίωση κι όχι μόνο από μέρους σου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τίποτα, μια ερώτηση έκανα.

Θες να μου πεις τι δε σου άρεσε, τι σου φάνηκε παραμύθι από αυτά που είπαν, τι σου φάνηκε λιακοπουλιάδα, τι θεωρείς αδύνατο να γίνει κλπ?

Όσο κι αν μπορεί να σου κάνει εντύπωση, ειλικρινής είναι η απορία μου και δεν το πάω πουθενά.

Απλά να καταλάβω προσπαθώ γιατί τόση απαξίωση κι όχι μόνο από μέρους σου.

Μεταξύ άλλων
α) άκυρη εντελώς η συσχέτιση ελλάδας με ισημερινό. Άλλα τα αίτια της χρεωκοπίας, άλλο καθεστώς, άλλο πακέτο βοήθειας, άλλη η διεθνής θέση έκαστης χώρας, άλλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές.
β) μπερδευει εντελώς το δανεισμό με τη χρήση του δανείου από το δανειζόμενο.
γ) Πολικολογεί- θεωρητικολογεί και αοριστολογεί προσπαθώντας να πεισει ότι ό,τι συνέβαινε εδώ επί 35 χρόνια ήταν απόφαση 100 ατόμων και τα υπόλοιπα έντεκα εκατομμύρια δεν έπαιρναν χαμπαρι και δεν είχαν καμια συμμετοχή ή ευθύνη

και άλλα πολλά...

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Αλήθεια, τα 30τόσα μύρια στους γενοπατζήδες (και πόσα άλλα σε διάφορους συνδικάλες, μκο και λοιπές δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις) εμπίπτουν στην έννοια του "επαχθούς χρέους";

Έτερον εκάτερον. Κανείς δεν ισχυρίζεται οτι στην Ελλάδα δεν έγιναν ατασθαλίες, παρανομίες και πλιάτσικα απο πολιτικούς, πολιτικάντηδες και δημοσίους λειτουργούς / υπαλλήλους. Αλήθεια είναι επίσης οτι καταναλώναμε πολύ περισσότερο απο τις δυναντότητές μας, και σαν χώρα και σαν ατομα.
Αυτό που λέμε, και είναι σοβαρότερο γιατί συνέβη σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οτι το χρηματοπιστωτικό παγκόσμιο σύστημα της τελευταίας 15-20ετίας και ο ανεξέλεγκτος νεοφιλελευθερισμός ήτανε μια φούσκα που με μαθηματική ακρίβεια θα έσκαγε παρασύροντας στον γκρεμό τις πιο αδύναμες χώρες.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Έτερον εκάτερον. Κανείς δεν ισχυρίζεται οτι στην Ελλάδα δεν έγιναν ατασθαλίες, παρανομίες και πλιάτσικα απο πολιτικούς, πολιτικάντηδες και δημοσίους λειτουργούς / υπαλλήλους.
Μόνο αυτοί φταίνε?
Ποιος ψήφιζε τους πολιτικούς?
Ποιος τους έγλειφε για να διοριστεί το μπουμπουκάκι του ή τους λάδωνε για να γίνει προμηθευτής του Δημοσίου?
Πως φοροδιέφευγε ο ΔΥ να το μάθουνε και οι ίδιοι?
Ποιος χρημάτιζε τους ΔΥ για να κάνει τις λαμογιές του και να μην ελέγχεται?

Αλήθεια είναι επίσης οτι καταναλώναμε πολύ περισσότερο απο τις δυναντότητές μας, και σαν χώρα και σαν ατομα.
Και για αυτό φταίει ο φιλελευθερισμός???!!! :2funny: :2funny: :2funny: :idiot: :idiot: :jerking: :jerking: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Έχει δει τι τσιγκούνηδες είναι οι Γερμανοί ... ναι οι Γερμανοί που όταν δεν μας συμφέρει λέμε "... ναι αλλά τι μισθούς έχουνε αυτοί!"

Αυτό που λέμε, και είναι σοβαρότερο γιατί συνέβη σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οτι το χρηματοπιστωτικό παγκόσμιο σύστημα της τελευταίας 15-20ετίας και ο ανεξέλεγκτος νεοφιλελευθερισμός ήτανε μια φούσκα που με μαθηματική ακρίβεια θα έσκαγε...
Και τότε γιατί δεν κάνατε καβάτζες???
Αυτά δεν τα λέγατε όταν αγοράζατε smartphone,SLK, μεζονέτες κλπ.κλπ.κλπ. ... ενώ αντίθετα εγώ τα έλεγα και για αυτό χαίρομαι: ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΙΚΑ!!!
...παρασύροντας στον γκρεμό τις πιο αδύναμες χώρες.
Η Ελλάδα ασήμαντη χώρα? :o
Οικονομικά?
Έχεις δει την κατάταξη της ακόμα και σήμερα που έχει πτωχεύσει? :idiot:

Αφού είστε άσχετοι από οικονομικά και πολιτικά γιατί δεν ασχολείστε μόνο με το ποδόσφαιρο? :headbang:

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Μόνο αυτοί φταίνε?
Ποιος τους έγλειφε για να διοριστεί το μπουμπουκάκι του ή τους λάδωνε για να γίνει προμηθευτής του Δημοσίου?

Ξανά έτερον εκάτερον. Εννοείται οτι ευθύνονται και όλοι αυτοί που λες. Όπως φταίει και η νοοτροπία, ο χαρακτήρας, και το χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο του νεοέλληνα. Ανέφερα μόνο ορισμένους χάριν συντομίας. Απλά επειδή το ντοκυμαντέρ ασχολείται με μια άλλη διάσταση του προβλήματος, κατ'εμέ πιο σημαντική γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο, για αυτό και την σχολιάζουμε. Βέβαια έχε υπ'όψη σου οτι τις τελευταίες δεκαετίες και παντού στον κόσμο οι πολιτικές αντιλήψεις, τα ενδιαφέροντα και οι νοοτροπίες του κόσμου, και σαν επέκταση οι ψήφος του, κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό με ακριβέστατες μεθόδους (αρκεί να δεις τι ψηφίζουν οι Ιταλοί...)

Και για αυτό φταίει ο φιλελευθερισμός???!!! 2funny 2funny 2funny Idiot Idiot Jerking Off Jerking Off Banging Head Against a Wall Banging Head Against a Wall Banging Head Against a Wall Banging Head Against a Wall Banging Head Against a Wall Banging Head Against a Wall

Φυσικά και φταίει. Απο τη στιγμή που βαθμιαία μειώθηκε η αγοραστική δύναμη την τελευταία 20ετία, ο ιδανικός τρόπος για να μην πέσει η κατανάλωση και συνεπώς η παραγωγή, ήταν η αύξηση και η ανεξέλγκτη διάδωση της "καλής συνήθειας" των δανείων. Το δάνειο (σε ατομικό, εταιρικό και βέβαια κρατικό επίπεδο) είχε και το υπέροχο αποτέλεσμα να δένονται χειροπόδαρα και να ελέγχονται οι δανειολήπτες. Επομένως, δώσε αβέρτα δάνεια σε όλους (ανεξάρτητα απο την φερεγγυότητα) για να κρατηθεί η κατανάλωση σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί δεν παρασύρθηκαν (όπως εσύ), οι περισσότεροι όμως έπεσαν στην παγίδα. Θα μου πεις φταίνε. Οκ, είναι σαν να δίνεις ένα μπισκότο σε ένα παιδί 2 ετών και μετά να φωνάζεις γιατί άφησε ψίχουλα στο πάτωμα. Δυστυχώς, όπως είπαμε, οι αντιλήψεις εύκολα καθοδηγούνται με την κατάλληλη επιστημονική προώθηση. Ρίξε και μια ματια εδώ

Αυτά δεν τα λέγατε όταν αγοράζατε smartphone,SLK, μεζονέτες κλπ.κλπ.κλπ. ... ενώ αντίθετα εγώ τα έλεγα και για αυτό χαίρομαι: ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΙΚΑ!!!

Απευθύνεσαι σε κάποιους συγκεκριμένα, ή μου μιλάς στον πληθυντικό? Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, που ξέρεις αν και πως αγόρασα αυτά που λες? Είναι επιχείρημα?
Μπράβο που επαληθέυτηκες. Μακάρι όλος ο πληθυσμός του πλανήτη να ήταν σαν κ εσένα. Μην περιμένεις όμως την νοικοκυρά του χωριού ή τον αράπη του Bronx να πουν όχι όταν τους προτείνουν ανοιχτόχερα ενα καταναλωτικό ή στεγαστικό δάνειο με αμφιλεγόμενες εγγυήσεις, να το αρνηθούν. Και το ίδιο βέβαια είπαμε ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τα κράτη.

Η Ελλάδα ασήμαντη χώρα? Shocked
Οικονομικά?
Έχεις δει την κατάταξη της ακόμα και σήμερα που έχει πτωχεύσει? Idiot

Στην Ευρώπη ονόμασαν πρόσφατα PIGS κάποια "περιφερειακά" κράτη μέλη. Θα το έχεις ακούσει.

Αφού είστε άσχετοι από οικονομικά και πολιτικά γιατί δεν ασχολείστε μόνο με το ποδόσφαιρο? Banging Head Against a Wall

Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό σου, ενδεχομένως να έχει και παθολογικές ρίζες, ή απλά είναι έτσι ο τρόπος που μιλάς (γράφεις), δεν σε ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι οτι έκανα μια απλή παράθεση με ένα κατ'εμέ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τον τίτλο του thread, και στην συνέχεια είπα μια άποψη, που ούτε καν αναφερόταν σε σένα. Δεν αναζητάω προσωπική διαδυκτιακή αντιπαράθεση με κανέναν και νομίζω πως γράφω κόσμια και πολιτισμένα. Επειδή όμως δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε και την όρεξη να παριστάνω τον ψυχαναλυτή σου, δεν θα σου ξαναπαντήσω όσο το ύφος σου είναι προκλητικό, ειρωνικό και προσβλητικό. Θυμίσου πως ούτε με ξέρεις, ούτε και σε ξέρω.
Καλή Ανάσταση

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Όχι καρδιά μου, εσύ δεν φταις για τίποτα.
γαμώ το κεφάλι σου όταν ψήφισα νουδου κάναν πάρτυ τα πασοοκόσκυλα.
όταν ψήφιζα αριστερά κάναν πάρτυ τα δεξιόσκυλα.
και τώρα εγώ πρέπει να πληρώσω τις μαλακίες του ρέππα και του γενοπατζή.
δε γαμιέστε;
να τα πληρώσετε μόνοι σας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μόνο αυτοί φταίνε?
στ αρχίδια μου.
υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες που δεν έχουν καμμιά σχέση με τα παραπάνω.
βρείτε τώρα αυτούς τους μαλάκες (είναι πολλοί) και πεστε τους να πληρώσουν αυτοί. μόνοι τους τα φαγαν, μαζί ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Βασικά πρέπει να πάνε φυλακή κάπου 10000 και 10-20 να κρεμαστούν.Αυτό τώρα μπορεί να φαίνεται αδύνατο μπορεί όμως και να γίνει.Αμα φυλακιστούν 10000 οι άλλοι θα κλάσουν μαλλί θα ψαρώσουν εντελώς.Ο κόσμος σήμερα ψοφάει για κεφάλια.Αν δε φέρουν κεφάλια στο πιάτο δεν πρόκειται κανένας να ενεργοποιηθεί γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη.Είναι όπως το '22 που έπρεπε να εκτελεστούν κάποιοι για τη Μικρασιατική καταστροφή είτε έφταιγαν είτε όχι γιατί αλλιώς η χώρα θα διαλυόταν.

Επισκέπτης
Είναι όπως το '22 που έπρεπε να εκτελεστούν κάποιοι για τη Μικρασιατική καταστροφή είτε έφταιγαν είτε όχι γιατί αλλιώς η χώρα θα διαλυόταν.
Το 1922 , εκτελέσθηκαν όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ελ.Βενιζέλου,
για να κατέβει στις εκλογές χωρίς αντιπάλους.Μόνο έτσι θα κέρδιζε.
Γιατί ο λαός δεν ξεχνούσε τον πραξικοπιματικό διορισμό σου σε δικτάτορα της χώρας ,
από το Γαλλικό Στρατό το 1917, χωρίς να ληφθεί υπόψην η γνώμη του λαού.
Η εκστρατεία στη Μ.Ασία ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγε σε καταστροφή.
Ο Μεταξάς είχε προειδοποιήσει με σχετική εργασία/έρευνά του από το 1915.
Ωστόσο η εκστρατεία έγινε, για αντιπερισπασμό ,
έτσι ώστε οι άγγλοι να πάρουν τα πετρέλαια της Μοσούλης,
τη στιγμή που ο λακές τους Βενιζέλος θυσίαζε τον ελληνισμό στην εκστρατεία στη Μ.Ασία.

Ταυτόχρονα η εκστρατεία ήταν χρήσιμη, για να ξεπουλήσει ο Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ
τα στόκ όπλα που τους είχαν περισέψει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,
τον οποίο και πάλι αυτός υποκίνησε , για να πουλήσει τα εμπορεύματα των οποίων είχε την αποκλειστική διάθεση (πχ. πολυβόλα saint ettien ).

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το 1922 , εκτελέσθηκαν όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ελ.Βενιζέλου,
για να κατέβει στις εκλογές χωρίς αντιπάλους.Μόνο έτσι θα κέρδιζε.
Γιατί ο λαός δεν ξεχνούσε τον πραξικοπιματικό διορισμό σου σε δικτάτορα της χώρας ,
από το Γαλλικό Στρατό το 1917, χωρίς να ληφθεί υπόψην η γνώμη του λαού.
Η εκστρατεία στη Μ.Ασία ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγε σε καταστροφή.
Ο Μεταξάς είχε προειδοποιήσει με σχετική εργασία/έρευνά του από το 1915.
Ωστόσο η εκστρατεία έγινε, για αντιπερισπασμό ,
έτσι ώστε οι άγγλοι να πάρουν τα πετρέλαια της Μοσούλης,
τη στιγμή που ο λακές τους Βενιζέλος θυσίαζε τον ελληνισμό στην εκστρατεία στη Μ.Ασία.

Ταυτόχρονα η εκστρατεία ήταν χρήσιμη, για να ξεπουλήσει ο Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ
τα στόκ όπλα που τους είχαν περισέψει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,
τον οποίο και πάλι αυτός υποκίνησε , για να πουλήσει τα εμπορεύματα των οποίων είχε την αποκλειστική διάθεση (πχ. πολυβόλα saint ettien ).

Η επιλογή της μ. ασίας ήταν πράγματι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη αλλά δεν ήταν ο βενιζέλος που αποφάσισε την προέλαση μέχρι την άγκυρα, ούτε να φέρει στην εξουσία ένα κόκκινο πανί για τους συμμάχους, τον κοκο α', ούτε να κανει τη μία διπλωματική και στρατιωτική γκάφα μετά την άλλη.
Βέβαια, ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί φύγαμε από την ανατολική θράκη, όπως δεν έχω καταλάβει γιατί στον "εμφύλιο" δεν μπουκάραμε στην αλβανία...

Επισκέπτης
δεν ήταν ο βενιζέλος που αποφάσισε την προέλαση μέχρι την άγκυρα, ούτε να φέρει στην εξουσία ένα κόκκινο πανί για τους συμμάχους, τον κοκο α'

Ο Βενιζέλος ξεκίνησε την εκστρατεία.
Την ξεκίνησε όντας δικτάτορας, αφού τον είχαν ανεβάσει πραξικοπηματικά στην εξουσία οι Γάλλοι το 1917.
Στη συνέχεια , τον έπιασαν οι ... "δημοκρατικές" του ευαισθησίες
και αποφάσισε να κάνει εκλογές, ενώ βρισκόταν στην εξουσία δίχως εκλογές!!!!
Και ταυτόχρονα , δεν άφηνε περιθώριο στους διαδόχους,
να εγκαταλείψουν την εκστρατεία, αφού διακύρητε ότι διακοπή της ισοδυναμούσε με εσχάτη προδοσία , υποχρεώνοντας τους διαδόχους να την συνεχίσουν.
Σχετικά με τα διπλωματικά ατοπήματα , όλα είναι ψέμματα και βενιζελική προπαγάνδα.
Οι Κυβερνήσεις Αγγλίας-Γαλλίας είχαν ξεκαθαρίσει από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, ότι δεν επρόκειτο να ενισχύσουν την ελλάδα ούτε με ένα στρατιώτη , ούτε με μία σφαίρα, ούτε με ένα σελίνι.Το ότι χάσαμε την υποστήριξη των Συμμάχων λόγω επανόδου του Κωνσταντίνου είναι ψέμμα του Βενιζελικού τύπου (βλ. Λαμπράκηδες κτλ), αφού είχε ξεκαθαριστεί χρόνια πριν , ότι τέτοια βοήθεια δεν επρόκειτο ποτέ να υπάρξει.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.185
Πόντοι
17.085
Συμφωνώ. Φταίει αυτός που την ξεκίνησε. Και σίγουρα ο Βενιζέλος έκανε τις εκλογές εκείνες (Νοέμβριος του '20) για να τις χάσει και να χρεωθεί άλλος την ήττα που έβλεπε ότι ερχόταν. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να κάνει εκλογές.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.185
Πόντοι
17.085
Και βέβαια αυτός που ήταν απ' την αρχή αντίθετος (και ορθώς) ήταν ο Ι. Μεταξάς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ο Βενιζέλος ξεκίνησε την εκστρατεία.
Την ξεκίνησε όντας δικτάτορας, αφού τον είχαν ανεβάσει πραξικοπηματικά στην εξουσία οι Γάλλοι το 1917.
Στη συνέχεια , τον έπιασαν οι ... "δημοκρατικές" του ευαισθησίες
και αποφάσισε να κάνει εκλογές, ενώ βρισκόταν στην εξουσία δίχως εκλογές!!!!
Και ταυτόχρονα , δεν άφηνε περιθώριο στους διαδόχους,
να εγκαταλείψουν την εκστρατεία, αφού διακύρητε ότι διακοπή της ισοδυναμούσε με εσχάτη προδοσία , υποχρεώνοντας τους διαδόχους να την συνεχίσουν.
Σχετικά με τα διπλωματικά ατοπήματα , όλα είναι ψέμματα και βενιζελική προπαγάνδα.
Οι Κυβερνήσεις Αγγλίας-Γαλλίας είχαν ξεκαθαρίσει από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, ότι δεν επρόκειτο να ενισχύσουν την ελλάδα ούτε με ένα στρατιώτη , ούτε με μία σφαίρα, ούτε με ένα σελίνι.Το ότι χάσαμε την υποστήριξη των Συμμάχων λόγω επανόδου του Κωνσταντίνου είναι ψέμμα του Βενιζελικού τύπου (βλ. Λαμπράκηδες κτλ), αφού είχε ξεκαθαριστεί χρόνια πριν , ότι τέτοια βοήθεια δεν επρόκειτο ποτέ να υπάρξει.

αααααααααααααααααχαχχααχαχχααχαχαχαχα

σαφώς και λάκη οι αγγλογάλλοι δεν υποστήριξαν τον γερμανόφερτο βασιλιά γιατί έπεσε ο βενιζέλος.....
είναι σα να μας λες ότι εάν αναλάμβανε τον παναθηναικό ο μαρινάκης, ο βαρδινογιάννης θα συνέχιζε να χρηματοδοτεί το σύλλογο.

ααααααααααααααααααααααχαχχαχααχαχχαχαχααχαχχααχχαχααχαχαχαχα

και που σαι πουστράκο ΜΕΓΙΣΤΕ απατεώνα εάν δεν υπήρχε ο Βενιζέλος η Κρήτη θα ήταν ακόμα αγγλική αποικία και απο τα Τέμπη κι απάνου θα μιλούσαν ακόμα βουλγάρομακεντόνσκι.

άιντε με τον κάθε καμμένο ιδεολογικά μαλάκα εδώ μέσα.

ο ίσιος μια χαρά αντικειμενικά παορυσιάζει την ιστορια περί βενιζέλου. και στην τελική ο Βενιζέλος έκανε εκλογές. Εάν ως λαός είσαι ΧΡΟΝΙΑ μαλάκας και πίστεψες τους φιλοβασιλικούς ότι θα σταματούσαν τον πόλεμο όπως πίστεψες και τον ΓΑΠ πως λεφτά υπάρχουν δε φταίει ο Βενιζέλος γι αυτό.

Υ.Γ.
όπως δεν υπήρξε βοήθεια στο Ναυαρίνο  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

που σαι λάκη; ακόμα δε μας έχεις εξηγησει τι έκαναν τα πλοία των συμμάχων στα μικρασιατικά παράλια τότε.... ταξιδάκι αναψυχής φαντάζομαι. ααααααααααααααααχαχαχαχαχαχχααχα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Συμφωνώ. Φταίει αυτός που την ξεκίνησε. Και σίγουρα ο Βενιζέλος έκανε τις εκλογές εκείνες (Νοέμβριος του '20) για να τις χάσει και να χρεωθεί άλλος την ήττα που έβλεπε ότι ερχόταν. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να κάνει εκλογές.

ναι φταίει αυτός που σου τριπλασσίασε τα σύνορα της χώρας μινιατούρα......

τι πίνετε ρε το Πάσχα; αναθυμιάσεις σούβλας;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom