Αφού πω αρχικά ότι δεν έχω δει όλο το ντοκυμαντέρ αλλά ένα μέρος του...
Απλά μπορώ να υποθέσω το στυλ του ... μιζεροκλαψιάρικο του στυλ "εμείς δεν φταίμε" (κατά "το λεφτά υπάρχουν")άσχετα με το αν όλοι κάνανε πάρτυ σε βάρος του ΚΟΙΝΟΥ προυπολογισμού ή οποιος δεν πλήρωνε φόρους ήταν μάγκας ή επιβεβαιωμένα είχαμε τις κατα κεφαλήν πιο πολλές Καγιέν παγκοσμίως ή ιδιοκατοίκηση ήταν ίσως η υψηλότερη στην Ευρώπη ... ή ...
Αφού μας έχει βάλει στο μάτι ο Κίσινγκερ, ο Σόρος, ο Πόρος, Ο Πόρθος, ο Άραμις και ίσως και ο Ντ' Αρτανιάν...
Έχω ακούσει όμως σχόλια από άτομα που εκτιμώ.
Οπότε...
Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο ... σας κάνει τρομερή εντύπωση που μερικοί μπορούμε να αντικρίζουμε την κρίση ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ κατάματα, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας στον καθρέπτη.
Επειδή ο ευατός μας δεν αντέχει την υποκρισία προς τον εαυτούλη μας αλλά και τον συνάνθρωπο επίσης.
Επειδή ποτέ δεν πιστέψαμε στο μύθο της χρηματιάς που έβγαζε καρπούς και μάλιστα δίχως λίπασμα.
Επειδή πάντα προσπαθούσαμε και ποτέ δεν μάθαμε στα εύκολα που υπήρχαν γύρω μας, ίσα-ίσα που μας κάνανε καχύποπτους και ατσαλώσανε τον χαρακ΄τηρα μας αντί να μας κάνουνε μαλθακότερους όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...
Και το αεροπλάνο κάνει θόρυβο, μολύνει το περιβάλλον, σκοτώνει και ανθρώπους ... έχεις να αντιπαραθέσεις κάτι καλύτερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο?
Πίπες ξέρω να λέω και εγώ ... σύνελθε και μίλα σαν ενήλικος.
"Το ντοκυμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι μίξερ."... πρόταση εξίσου κενή νοήματος, αλλά τουλάχιστον "πιο"(sic) αληθής...
Δύο τινά:
α) Οι διαπιστώσεις είναι λανθσμένες ... δεν αξίζει να ασχοληθείς...
β) Οι διαπιστώσεις είναι σωστές ... τότε είναι ήδη γνωστές και όντως μπορεί να είναι και ενοχλητικές ... ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ??? ... ή απλά δημαγωγείς για ψαρέψεις πελάτες???
Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός (αρχαιοελληνικών καταβολών να υπενθυμίσω) διαδόθηκε με το σπαθί και όχι με το λουλούδι και με την συμβολή (και όχι απλά ανοχή) της Εκκλησίας, τι να κάνουμε τώρα???
Αν απαρνηθείς το ipad και τις διακοπές στην Moorea τότε να σε παραδεχθώ...
Το δόγμα που "έχει γυάλινα πόδια που έχουν ήδη γίνει θρύψαλα" είναι αυτό που δεν έκανε τις μανάδες μας, τις αδερφές μας και τις κόρες μας να πηδιούνται για ένα πενηντάρικο ... εκτός βέβαια από το ipad και την Moorea!!!
Πως το βλέπεις αυτό?
α)Δλδ είναι κακό να κάνεις την αλήθεια δόγμα ή το ζητούμενο ίσως ? (δεν ξακαθαρίζεις αν προτιμάς ως δόγμα την μη-αλήθεια ή είσαι αναντίον των δογμάτων)
β)Είσαι με τον Βελζεβούλ?
γ)Γιατί το κάνεις τόσο φανερό ότι ψαρεύεις πελάτες ... θα μπορούσες αντί με διαβόλους να το κάνεις και με αγγέλους, μανάβηδες ή μπαρμάνια ... το λιγότερο δραματικό σκηνικό θα έδινε πόντους στο σενάριο...
Σου έχω υπογραμμίσει τα "ατοπήματα" σου για να μην χαθείς κιόλας!
Απλά μπορώ να υποθέσω το στυλ του ... μιζεροκλαψιάρικο του στυλ "εμείς δεν φταίμε" (κατά "το λεφτά υπάρχουν")άσχετα με το αν όλοι κάνανε πάρτυ σε βάρος του ΚΟΙΝΟΥ προυπολογισμού ή οποιος δεν πλήρωνε φόρους ήταν μάγκας ή επιβεβαιωμένα είχαμε τις κατα κεφαλήν πιο πολλές Καγιέν παγκοσμίως ή ιδιοκατοίκηση ήταν ίσως η υψηλότερη στην Ευρώπη ... ή ...
Αφού μας έχει βάλει στο μάτι ο Κίσινγκερ, ο Σόρος, ο Πόρος, Ο Πόρθος, ο Άραμις και ίσως και ο Ντ' Αρτανιάν...
Έχω ακούσει όμως σχόλια από άτομα που εκτιμώ.
Οπότε...
Τότε γιατί το κάνεις θέμα?Δεν μου προξένησαν καμία έκπληξη οι αντιδράσεις ορισμένων στο ντοκιμαντέρ «Debtocracy».
Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο ... σας κάνει τρομερή εντύπωση που μερικοί μπορούμε να αντικρίζουμε την κρίση ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ κατάματα, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας στον καθρέπτη.
Επειδή ο ευατός μας δεν αντέχει την υποκρισία προς τον εαυτούλη μας αλλά και τον συνάνθρωπο επίσης.
Επειδή ποτέ δεν πιστέψαμε στο μύθο της χρηματιάς που έβγαζε καρπούς και μάλιστα δίχως λίπασμα.
Επειδή πάντα προσπαθούσαμε και ποτέ δεν μάθαμε στα εύκολα που υπήρχαν γύρω μας, ίσα-ίσα που μας κάνανε καχύποπτους και ατσαλώσανε τον χαρακ΄τηρα μας αντί να μας κάνουνε μαλθακότερους όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...
Σίγουρα...Ο πρώτος είναι πως το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη στρεβλή και καταστροφική λειτουργία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Και το αεροπλάνο κάνει θόρυβο, μολύνει το περιβάλλον, σκοτώνει και ανθρώπους ... έχεις να αντιπαραθέσεις κάτι καλύτερο, γρηγορότερο και ασφαλέστερο?
Πίπες ξέρω να λέω και εγώ ... σύνελθε και μίλα σαν ενήλικος.
Πρόταση κενή νοήματος με βάση την Λογική.Το ντοκιμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.
"Το ντοκυμαντέρ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι μίξερ."... πρόταση εξίσου κενή νοήματος, αλλά τουλάχιστον "πιο"(sic) αληθής...
Νομίζεις...Κάνει -ενοχλητικές για τους νεοφιλελεύθερους- διαπιστώσεις...
Δύο τινά:
α) Οι διαπιστώσεις είναι λανθσμένες ... δεν αξίζει να ασχοληθείς...
β) Οι διαπιστώσεις είναι σωστές ... τότε είναι ήδη γνωστές και όντως μπορεί να είναι και ενοχλητικές ... ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ??? ... ή απλά δημαγωγείς για ψαρέψεις πελάτες???
Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός (αρχαιοελληνικών καταβολών να υπενθυμίσω) διαδόθηκε με το σπαθί και όχι με το λουλούδι και με την συμβολή (και όχι απλά ανοχή) της Εκκλησίας, τι να κάνουμε τώρα???
Αν απαρνηθείς το ipad και τις διακοπές στην Moorea τότε να σε παραδεχθώ...
Προτιμώ το TANSTAAFL.Ο οικονομικός φιλελευθερισμός προβλήθηκε κατά κόρον ως δόγμα TINA (There Is No Alternative –δεν υπάρχει εναλλακτική λύση)
Η ευγνωμοσύνη είναι δείγμα μεγάλου αντρός.Το Debtocracy, όμως, όπως έκανε και «το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν, πρώτα από όλα δείχνει πεντακάθαρα ότι το δόγμα έχει γυάλινα πόδια που έχουν ήδη γίνει θρύψαλα.
Το δόγμα που "έχει γυάλινα πόδια που έχουν ήδη γίνει θρύψαλα" είναι αυτό που δεν έκανε τις μανάδες μας, τις αδερφές μας και τις κόρες μας να πηδιούνται για ένα πενηντάρικο ... εκτός βέβαια από το ipad και την Moorea!!!
Πως το βλέπεις αυτό?
Τρεις (3) ερωτήσεις:...λέγεται ότι κάποτε ένας διαβολάκος από αυτούς που ο Βελζεβούλ είχε στείλει στη γη, έντρομος επέστρεψε στην Κόλαση, φωνάζοντας: «Πατέρα, πατέρα, χαθήκαμε... οι άνθρωποι στη γη [size=14pt]ανακάλυψαν την αλήθεια[/size]». Ο Βελζεβούλ, ψύχραιμος, τον καθησύχασε, λέγοντας: «Μη φοβάσαι, παιδί μου, θα [size=14pt]την[/size] κάνουνε δόγμα...».
α)Δλδ είναι κακό να κάνεις την αλήθεια δόγμα ή το ζητούμενο ίσως ? (δεν ξακαθαρίζεις αν προτιμάς ως δόγμα την μη-αλήθεια ή είσαι αναντίον των δογμάτων)
β)Είσαι με τον Βελζεβούλ?
γ)Γιατί το κάνεις τόσο φανερό ότι ψαρεύεις πελάτες ... θα μπορούσες αντί με διαβόλους να το κάνεις και με αγγέλους, μανάβηδες ή μπαρμάνια ... το λιγότερο δραματικό σκηνικό θα έδινε πόντους στο σενάριο...
Σου έχω υπογραμμίσει τα "ατοπήματα" σου για να μην χαθείς κιόλας!
Απλά πράγματα.
]
Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα έγραφες αν ήταν και πολύπλοκα....
Η απάντηση μου ξεκινώντας στο ίδιο μοτίβο:
"Δεν μου προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, και αρέσκονται στο να υποδύονται αγελαία ζώα που είτε κυνηγάνε ένα φουσκωμένο πετσί, είτε αλληλοκλωτσιούνται, είτε κραυγάζουν στις κερκίδες, είτε συσφίγγουν τις σχέσεις τους με βία ... ούτε μου προξενεί εντύπωση το ότι κάποιοι εργάζονται δημοσιογραφικά για αυτό αποκομίζοντας χρήματα όσο τα κοπάδια λειτουργούν με την συνοχή που τα διακρίνει ..."
Τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι...