Hristidis 7
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Μαρ 2009
- Κριτικές
- 9
- Like
- 469
- Πόντοι
- 446
μην το γαμας εδω...please....Ρε Hristidis7, το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Αϊνστάιν και τους γαύρους;
μην το γαμας εδω...please....Ρε Hristidis7, το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Αϊνστάιν και τους γαύρους;
Νίκος Καζαντζάκης γράφει για τον Φ. Νίτσε
Σιγά σιγά, χωρίς να το ‘χω διόλου συνειδητά στο νου μου, οι δυο μορφές, Χριστός κι Αντίχριστος, έσμιγαν. Δεν ήταν λοιπόν ετούτοι οι δυο, προαιώνιοι οχτροί, δεν είναι ο Εωσφόρος αντίμαχος του Θεού, μπορεί ποτέ το Κακό να μπει στην υπηρεσία του Καλού και να συνεργαστεί μαζί του; Με τον καιρό όσο μελετούσα το έργου του αντίθεου προφήτη, ανέβαινα από σκαλί σε σκαλί σε μια μυστική παράτολμη ενότητα. Το Καλό και το Κακό, έλεγα, είναι οχτροί, να το πρώτο σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι συνεργάτες, αυτό είναι το δεύτερο, το πιο αψηλό σκαλοπάτι της μύησης. Το Καλό και το Κακό είναι ένα! Αυτό ‘ναι το πιο αψηλό, όπου ως τώρα μπόρεσα να φτάσω σκαλοπάτι. […]
Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι, μου φάνταξε μια μάντρα, όπου μερόνυχτα βελάζουν, ακουμπώντας το ένα στο άλλο, χιλιάδες πρόβατα κυριεμένα από πανικό κι απλώνουν το λαιμό κι αγλείφουν το χέρι και το μαχαίρι που τα σφάζει. Κι άλλα τρέμουν γιατί φοβούνται πως θα σουβλίζουνται αιώνια στις φλόγες, κι άλλα βιάζουνται να σφαχτούν για να βόσκουν στους αιώνες των αιώνων σε αθάνατο ανοιξιάτικο χορτάρι.[…]
στο υπογραμμισμενο ειναι ολο το ζουμι...αυτο που βροντοφωναζω
καλο με κακο ειναι....αν πας σε ενα ανθρωπο της εκκλησιας και του πεις οτι δεν πιστευω οτι υπαρχει σατανας εγινες εχθρος του...
γιατι;;;μα γιατι αν δεν υπαρχει σατανας δεν υπαρχει αναγκη να υπαρχει και θεος...τοσο απλα...
θα χαθει η ''θεση εργασιας'' ....
δεν μιλας σοβαρα για το αν δεχεται οποισδηποτε ανθρωπος της εκκλησιας το ''κακο''Έχεις ρωτήσει όλους τους ανθρώπους της Εκκλησίας, η έστω έχεις πει σε έναν ότι δεν υπάρχει Σατανάς για να δεις τι θα σου απαντήσει και αν θα σε κάνει εχθρό του η αν θα κάτσει να συζητήσει μαζί σου? ή είναι εντελώς υποθετικό το σενάριο?
Ο Καζαντζάκης λοιπόν βρήκε αυτό που η Ορθόδοξη Εκκλησία λέει εδώ και αιώνες, το κακό δεν υφίσταται αλλά κακό είναι η έλλειψη του καλού, όπως π.χ. σκοτάδι είναι η έλλειψη του φωτός και ακινησία η έλλειψη κίνησης.
Η τελευταία παράγραφος λέει πολλές αλήθειες και πίστεψέ με αν εσένα σε ενοχλεί μια φορά εμένα με ενοχλεί χίλιες.
Δυστυχώς μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων καταπίνει τα έτοιμα (σε κάθε θρησκεία, ιδεολογία κλπ), μεγάλο παράδειγμα της εποχής μας το Ζeitgeist που όποιος το είδε νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό και δεν πήγε ένα βήμα παραπέρα να ανοίξει κανένα βιβλίο. Όλοι αυτοί λοιπόν είναι πολύ εύκολα θύματα για τον όποιο επιτήδειο, από παπάδες μέχρι ψευτοεπαναστάτες.
Άλλο κακό και άλλο Σατανάς. Μην τα μπλέκεις.
Για το δεύτερο δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί παραποιείς κάτι που εσύ έγραψες εδώ πέρα, ο Καζαντζάκης το λέει ξεκάθαρα αλλά τα μάτια σου δεν θέλουν να το δούν "Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι,..."
Επίσης να σε ενημερώσω ότι το δόγμα της Ορθοδοξίας ΔΕΝ βασίζεται στη μεταθάνατο ζωή αλλά στην αιώνια ζωή. Οπότε μάλλον δεν έχεις πληρη γνώση για το τι λένε ΟΛΕΣ οι θρησκείες αλλά απλά υποθέτεις.
Όλη η αλήθεια σε 6 μόλις γραμμές ! Μπράβο woodstockr !Ο Άρης Πατρινός, Αναπληρωτής Δ/ντής του γραφείου Επιστημών του Υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α.:
«Δεν βλέπω καμία αντιπαράθεση μεταξύ της πίστης στην εξέλιξη και της πίστης στο Θεό. Προσωπικά, πιστεύω στην εξέλιξη και δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που θεωρούν αντίθετη αυτή μου την πεποίθηση με την πίστη στο Θεό. Σε τελική ανάλυση, ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίσουμε ότι ο Θεός, μέσα στην παντοδυναμία Του, δεν κανόνισε ώστε η ζωή να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ακριβώς έτσι όπως εξελίχθηκε, ότι δεν όρισε το σύμπαν να έχει τη μορφή που έχει;»
Θα απαντησω αφου πρωτα μου πεις πως συμπερανες οτι δεν εχω επαφη με το εργο του νιτσε αφου δεν το σχολιασα...Ουτε το αν πεθανε φτωχος μονος και μισοτρελος το σχολιασα, παρεθεσα το γεγονος μονο. Τελος τι πεσιμο ειναι αυτο σε καποιον που δεν γνωριζεις ποιος ειναι και που τραβαει?εισαι μαλακας...τελειωμενος...ασχετος ....αρα ακρως επικινδυνος...το πρωτο και καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις να ρωτας για πραγματα που ''νομιζεις'' οτι ξερεις...
πιανεις στο στομα σου εναν ανθρωπο που περα απο μια εντελως γενικοτατη θεωρηση πραγματων πολλοι αναλυτες φιλοσοφιας εχουν αναλωσει μερες και χρονια και δεν εχουν καταφερει να τον ερμηνευσουν στο ακεραιο παρα τις περισσοτερες φορες κατα το δοκουν...
και εσυ ξερεις (νομιζεις) τι πρεσβευει και τι θελει να πει ο νιτσε και τι πιστευε και αν τελικα καταφερε η οχι να τα εφαρμοσει και αν πεθανε ζωντας ετσι οπως πιστευε....
γιατι οταν πεθαινεις κοντρα στα πιστευω σου φτωχος αρρωστος(σωματικα) και μονος σημαινει
οτι τα πιστευω σου (που δεν καταφερες τελικα να τα εναρμονισεις στον τροπο ζωης σου)
ηταν να εισαι πλουσιος (σε λεφτα) υγιης (σωματικα) και με ...παρεα....
καταλαβαινω οτι το πρωτο συναισθημα που θα σου γεννηθει διαβαζοντας το ποστ μου ειναι αυτο της οργης και θα θελησεις να απαντησεις στο αναλογο υφος και να ρεφαρεις...
σε συμβουλευω (αν γουσταρεις να βελτιωνεσαι σαν ανθρωπος) να μην το κανεις...ασε να περασουν δυο με τρια λεπτα,ηρεμησε ,σιγουρεψω οτι εχςεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ καταλαβει τι εγραψα και ΑΝ ΤΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ακομα ξεκινα να αντιπαρατεθεις εξηγωντας ποια πιστευεις οτι ηταν τα πιστευω του νιτσε και γιατι δεν εζησε βασει αυτων...
και η αρρωστια απο τηη οποια τελικα πεθανε ηταν ψυχικη....
περιμενω...
ρε φιλε μου κανεις πλακα;;;ποια αιωνια ζωη;;;αυτη μετα θανατο δηλαδη...Άλλο κακό και άλλο Σατανάς. Μην τα μπλέκεις.
Για το δεύτερο δεν μπορώ να κατάλαβω γιατί παραποιείς κάτι που εσύ έγραψες εδώ πέρα, ο Καζαντζάκης το λέει ξεκάθαρα αλλά τα μάτια σου δεν θέλουν να το δούν "Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι,..."
Επίσης να σε ενημερώσω ότι το δόγμα της Ορθοδοξίας ΔΕΝ βασίζεται στη μεταθάνατο ζωή αλλά στην αιώνια ζωή. Οπότε μάλλον δεν έχεις πληρη γνώση για το τι λένε ΟΛΕΣ οι θρησκείες αλλά απλά υποθέτεις.
μα ειναι προφανες και το εξηγησα στο αρχικο ποστ...οταν τον κατηγορεις οτι πεθανε μονος φτωχος αρρωστος αρα κοντρα στα πιστευω του ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι απεχεις παρασαγγας απο το να κατανοησεις εστω και στο ελαχιστο αυτα που πρεσβευει και πιστευει...Θα απαντησω αφου πρωτα μου πεις πως συμπερανες οτι δεν εχω επαφη με το εργο του νιτσε αφου δεν το σχολιασα...Ουτε το αν πεθανε φτωχος μονος και μισοτρελος το σχολιασα, παρεθεσα το γεγονος μονο. Τελος τι πεσιμο ειναι αυτο σε καποιον που δεν γνωριζεις ποιος ειναι και που τραβαει?
ρε φιλε μου κανεις πλακα;;;ποια αιωνια ζωη;;;αυτη μετα θανατο δηλαδη...
αρνειται η εκκλησια τον θανατο;;;οχι βεβαια....αρα ποια ειναι η αιωνια ζωη;;αυτη που υπαρχει μετα τον σωματικο θανατο...
αυτο λεω...ΟΛΕΣ οι θρησκειες εκει στηριζονται...στο οτι υποσχονται οτι ο θανατος ο σωματικος αυτος που εν πασει περιπτωσει γνωριζουμε ΔΕΝ ειναι το τελος...
γιατι μπερδευεσαι ενω δεβ υπαρχει κανενας λογος;;;
αλλο η μετα θανατον ζωη και αλλη η αιωνια;;;μαλιστα...και δηλαδη η αιωνια ποτε ειναι;;;πριν τον θανατο;;;
οσο για το αλλο το κακο και αλλο ο σατανας τι να σου πω τωρα....
πιστευω πως ο λαος και οι αδαεις οι πελατες ντε της εκκλησιας φρονουν πως υπαρχουν δυο δρομοι...
ο δρομος του καλου που οδηγει στον θεο και ο δρομος του κακου που οδηγει στον σατανα στον εωσφορο στον βεελζεβουλ στο ''κακο'' οπως θελεις πεστο....
εξαλλου νομιζω υπαρχει και μια ιστορια για εναν εκπτωτο αγγελο λαι κατι τετοια...δεν ειμαι και πολυ σιγουρος....
παντως αν αρνεισαι οτι η εκκλησια και γενικοτερα η θρησκεια αυτοδιαφημιζεται σαν προστατης της ανθρωποτητας απο το κακο τι να πω;;;μαλλον σε αλλο συμπαν ζεις....
τωρα αν το κακο ειναι ο σατανας η δεν ξερω εγω τι μικρη σημασια εχει....
εξορκισμοι σε εκκλησιες απο παπαδες κλπ...αν αυτα δεν ειναι πραγματικοτητες τι να πω...δεν ξερω τελικα τι θες να πεις;;;δεν ξερω αν στην ουσια διαφωνεις και με αυτα που ειπα και εγραψα..τεσπα...μπερδεμανα τα πραγματα...ισως να μην σε καταλαβαινω και εγω ...ποιο ακριβως ειναι το προβλημα;;;αν το κακο το ονομαζει η εκκλησια σατανα η τελικα αν ισχυει αυτο που σου ειπα οτο ΘΕΛΕΙ την υπαρξη του κακου για να δικαιολογει και αυτη την δικη της υπαρξη σαν καλη;;;
χαχαχαχααα...δεν παρεξηγιεμαι...μην φοβασαι...φυσικα απο εκει προερχονται οι γνωσεις μου ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ και αρα αυτο τελικα καθοριζει το τι ειναι τι....Το ότι δεν καταλαβαίνεις οφείλετε στο ότι οι γνώσεις σου για τη θρησκεία (την Ορθόδοξη συγκεκριμένα) προέρχονται από ότι θυμάσαι από το σχολείο, από γιαγιάδες και από ταινίες. Πρόσεξε, δεν το λέω ειρωνικά. Είναι ακριβώς το ίδιο που είπες και εσύ ότι κάνουν κάποιοι με τον Νίτσε. Ναι αιώνια ζωή και μεταθάνατο είναι διαφορετικές έννοιες. Μεταθάνατο είναι η ζωή μετά το θάνατο, αιώνια είναι η ζωή χωρίς θάνατο, τεράστια διαφορά. Δεύτερον ο Σατανάς σε όλες τις Γραφές δεν είναι παρά ένας τριτοτέταρτος κομπάρσος. Το κακό δεν οδηγεί στο Σατανά, οδηγεί μακριά από το Θεό, οδηγεί στην απώλεια, στις τύψεις, στην αποξένωση. Όχι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν λειτουργεί σαν προστάτης από το κακό, λειτουργεί σαν καταφύγιο όταν υπάρχει ανάγκη αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος ρόλος της.
χαχαχαχααα...δεν παρεξηγιεμαι...μην φοβασαι...φυσικα απο εκει προερχονται οι γνωσεις μου ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ και αρα αυτο τελικα καθοριζει το τι ειναι τι....
αν το 99.9 % εχουν την ιδια αποψη με μενα περι του ρολου της θρησκειας η της εκκλησιας αυτο ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!!!!!οχι αυτο που θα πει το ο,1% ;)σωστα;;;εξακολουθω να μην καταλαβαινω την διαφορα...εν πασει περιπτωση η χριστιανικη αλλα και οι αλλες ΟΛΕΣ οι θρησκειες ''υποσχονται'' αιωνια ζωη;;;ναι η οχι;;αυτο ειναι το θεμα αδερφε....πεστην οπως θες αιωνια εσυ μετα θανατον εγω...η ουσια ειναι η ιδια...
να εχεις υποψι σου οτι το καταφυγιο οπως λες ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ....ειναι η ετυμηγορια αυτη κατα - φευγω...
χρηστιδις...ευχαριστω...
Eπειδη σε μια μονο προταση δεν μπορεις να καταλαβεις το σκεπτικο απο πισω, θα το αναλυσω λιγο αργοτερα, γιατι δεν εχω χρονο τωρα . Σε γενικες γραμμες παντως η φιλοσοφια του νιτσε δεν με εκφραζει πλεον, επελεξα να βλεπω τα πραγματα ενα κλικ πιο αισιοδοξα. Τον απαξιωσα ομως? Ποσο μαλακας θα μπορουσα να ειμαι? Εγω τον Νιτσε? Ειναι μαλακια by default...μα ειναι προφανες και το εξηγησα στο αρχικο ποστ...οταν τον κατηγορεις οτι πεθανε μονος φτωχος αρρωστος αρα κοντρα στα πιστευω του ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι απεχεις παρασαγγας απο το να κατανοησεις εστω και στο ελαχιστο αυτα που πρεσβευει και πιστευει...
πως αλλοιως δηλαδη;;;
οσο για το πεσιμο ...ναι θεωρω μαλακα καποιον που νομιζει οτι γνωριζει κατι και με υφος καρδιναλιου απαξιωνει καποιον πολυ ανωτερο του πνευματικα που εχει αφησει εργο πισω του χωρις καν να γνωριζει τι εχει πει αυτος....
ουσιαστικα στο νικνειμ σου πηγαινε το μαλακας...εσενα οντως δεν σε ξερω...αν τωρα εννοουσες κατι αλλο που δεν καταλαβα η εγραψες κατι απο το οποιο πιστευεις το αντιθετο τοτε πασο...ΔΕΝ εισαι μαλακας...
αν ομως επιμενεις στο ποστ που εβαλες και το υπερασπιζεσαι τοτε με συγχωρεις αλλα (κατα την γνωμη μου παντα) δεν εισαι απλος μαλακας αλλα με περικεφαλαια...
αν περιμενα σε ενα φορουμ να γνωριστω με καποιον προσωπικα και να βγουμε καμμια δεκαρια φορες για καφε για να καταληξω στο συμπερασμα περι του αν ειναι μαλακας η οχι χεραιτισματα...
τα ποσταρισματα κρινουμε αδερφε και αυτα που γραφονται εδω...
το ιδιο βεβαια ισχυει και αντιστροφα...και εσυ μπορεις να κρινεις εμενα απο αυτα που λεω ΕΔΩ και οχι να περιμενεις να παμε στην ταβερνα... ;) ;) ;)
φιλικα παντα ετσι;;
ναι το εκανες...και ας μην το καταλαβες...αν το θεωρεις λαθος το επανορθωνεις... ;) ;)Eπειδη σε μια μονο προταση δεν μπορεις να καταλαβεις το σκεπτικο απο πισω, θα το αναλυσω λιγο αργοτερα, γιατι δεν εχω χρονο τωρα . Σε γενικες γραμμες παντως η φιλοσοφια του νιτσε δεν με εκφραζει πλεον, επελεξα να βλεπω τα πραγματα ενα κλικ πιο αισιοδοξα. Τον απαξιωσα ομως? Ποσο μαλακας θα μπορουσα να ειμαι? Εγω τον Νιτσε? Ειναι μαλακια by default...
Oταν διαβαζω καποιον σε forum ,επειδη δεν τον ξερω, πρωτα προσπαθω να τον δικαιολογησω και οχι να τον προσβαλω με το καλημερα
τα λογια (τα μετα του ποσταρισματος ,τα...ποιητικα ) ειναι φτωχια....Ξερετε ασφαλως οτι ο Νιτσε απετυχε να εφαρμοσει στην ζωη του αυτα που πιστευε, πεθανε φτωχος, αρρωστος και μονος
το εκανα αλλα οχι πρωτα χρονικα...σου εδωσα την ευκαιρια να σκεφτεις αν ηθελες να πεις κατι αλλο και να επανορθωσεις...διαβασε λιγο πριν και θα το δεις...Oταν διαβαζω καποιον σε forum ,επειδη δεν τον ξερω, πρωτα προσπαθω να τον δικαιολογησω και οχι να τον προσβαλω με το καλημερα
Με λιγα λογια και για τα τρια ποστ γιατι βαριεμαι τις παραθεσεις. Το ανθρωπακι και το κοντρα σε αυτα που πιστευε ειναι δικα σου λογια, ειναι γεγονος οτι πεθανε φτωχος και μονος και αρρωστος, αλλα γιατι ειναι ανθωπακια αυτοι που πεθαινουν ετσι? Και γιατι ειναι κοντρα στα πιστευω τους? (Σε παραπεμπω στον Καβαφη και το Che fece .... il gran rifiuto αφου ειμαι και ποιητης...). Eμενα σαν μια χαμενη μαχη μου φαινεται, ενος ανθρωπου που εμεινε πιστος μεχρι τελους στα πιστευω του. Το αποτελεσμα αναμφισβητητα δεν του βγηκε, οπως δεν βγηκε και σε κανεναν αλλο που αποφασισε να κανει βουτια στα μαυρα σκοταδια νομιζοντας οτι βρηκε το φως (δεν το λεω με με την χριστιανικη εννοια αυτο). Με δυο λογια ο Νιτσε ειναι για μενα περισσοτερο μια "καταραμενη" ηρωικη μορφη και οχι φυσικα ανθρωπακι...Την φιλοσοφικη του θεση παντως την εχω εκτος των δικων μου επιλογων...τα λογια (τα μετα του ποσταρισματος ,τα...ποιητικα ) ειναι φτωχια....
η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ...
ενα ανθρωπακι που πεθαινει ταλαιπωρημενο φτωχο αρρωστο και μονο και ΚΟΝΤΡΑ σε αυτα που πιστευε...και εγραφε...
Η ΑΠΟΛΥΤΗ Α-Π-Α-Ξ-Ι-Ω-Σ-Η.....
ξανασκεψου μερικα πραγματα αν νομιζεις οτι σε πειραζουν...ετσι βελτιωνομαστε...
προτιμω να βριζω και να με βριζουν αλλα μεσα απο αυτο να βελτιωνομαι... ;) ;)
αυτα....
Οι αναρχικοί και αριστεροί δέχονται τα λεγόμενά του σε αυτό το κομμάτι? "«Ο πόλεμος είναι άλλο πράγμα,εκ φύσεως είμαι φιλοπόλεμος. Το να επιτίθεμαι είναι ανάμεσα στα ένστικτά μου.»
Ας κάνουμε ένα πείραμα λοιπόν...ελπίζω κάποιος να το διαβάσει και να μην τα γράφω τζάμπα...αν η Αγία Γραφή είναι άκυρη και προϊόν φαντασίας πως ο Μωυσής (η όποιος άλλος θέλετε) ήξερε το 1500 π.Χ να γράψει