Νέα

chernivtsi

• Μέλος που άνοιξε το νήμα davarits
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 104K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
πω ρε ρολογα μου εισαι κουραστικος
ο φιλος σου στην πολωνια βδαζει 1 την μερα κατα δηλωση σου που την αμφησβητησαν ολοι της πολωνιας εκτος του λμαν
κι ερχεσε εδω κι αμφησβητης τον βρωμογαυρο7  :2funny:
δηλαδη τι παραπανω μπορει να εχει ο δικος σου φιλος απο τον σαλλονικιο μας φιλο; (με 2 λ το σαλλονικη  :2funny:)
σε πληροφορω υπαρχουν ανθρωποι που το εχουν κι ανθτωποι που δεν το εχουν το σπρεχεν στις γκομενες.....μαθε να κοιτας καλοπροαιρετα τα γραφομενα καπιου
Μίδα μου τα έχουμε πει αυτά... Κάποτε μου είχες πει για 15 σε τρεις εβδομάδες Οδυσσό! Το θεώρησα υπερβολικό αλλά σαν μικρότερος τότε το σεβάστηκα και το σέβομαι και πλέον πιστευω πως δεν είναι απίθανο! Αλλά εδώ από τον Σαλλονικιό βλέπουμε συνεχείς αντιφάσεις και πιο πολύ διάθεση να τη πει στο πορνομετανάστη παρά να μιλήσει αντικειμενικά! Και για να αντιπαρατεθεί με τον πορνομετανάστη πρέπει να φουσκώνει καταστάσεις και έτσι μπαίνει στο Φαυλο κύκλο...

Όσο για Πολωνία ο βασικός που αμφισβητούσε ήταν ο Φιντέλιο που ρώτα τον τώρα να σου πεί πως μπροστά στα μάτια του σε 20 λεπτά φορτώσαμε 3 Πολωνέζες από Βαρσωβία από το κλάμπ μας στη Ρόδο και ο ένας γάμησε!!!

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
ενισχυεις το ΑΕΠ τυπε και το γκρικ τουρισμ :rockon:
:2funny: :2funny: :2funny:  :2funny: :2funny: :2funny:
θα παει βερολινο να παρει αεροπλανο να ερθει να σε δει????...και δεν εχει καθολου αντρες η Βαρσοβια!!!! :jerking: :jerking: :jerking:
θα την ξεναγησεις στην μενεμενη και θα πιειτε τσιπουρο κορδελιο.???μην πας στο shark και πληρωσει πολλα η κοπελα!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

τυπε πιο καλα καμαρα να πανε  :grin:, τι σαρκ ,εσυ σε λιγο θα πεις να πανε και στο zazou  :S,κριση εχουμε λεμε  :S

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
854
Μίδα μου τα έχουμε πει αυτά... Κάποτε μου είχες πει για 15 σε τρεις εβδομάδες Οδυσσό! Το θεώρησα υπερβολικό αλλά σαν μικρότερος τότε το σεβάστηκα και το σέβομαι και πλέον πιστευω πως δεν είναι απίθανο! Αλλά εδώ από τον Σαλλονικιό βλέπουμε συνεχείς αντιφάσεις και πιο πολύ διάθεση να τη πει στο πορνομετανάστη παρά να μιλήσει αντικειμενικά! Και για να αντιπαρατεθεί με τον πορνομετανάστη πρέπει να φουσκώνει καταστάσεις και έτσι μπαίνει στο Φαυλο κύκλο...

Όσο για Πολωνία ο βασικός που αμφισβητούσε ήταν ο Φιντέλιο που ρώτα τον τώρα να σου πεί πως μπροστά στα μάτια του σε 20 λεπτά φορτώσαμε 3 Πολωνέζες από Βαρσωβία από το κλάμπ και ο ένας γάμησε!!!
1) με βρηκες ατιμε
2) εγω δεν αμφησβητω κανεναν λζυγιζω αυτα που λεει οσο πιο αντικειμενικα μπορω και κατα την δικια μου κριση
3) 15 σε 3 βδομαδες αν εχεις και λιγο χαρτι να σπρωξεις και δεν εισαι αγαπουλινι γογουλινι  παιζει να ναι και λιγες
4) μπροστα στα ματια πολυ γνωστου τυπος απο εδω σηκωσε σε χρονο ωτε τε λευκορωσιδακι καλοοοο και μαλιστα παραλαβη κατ οικον....
5) τον μονο που αμφισβητω οχι για το αν γαμησε η οχι (ατυχιες υπαρχουν) ειναι ο προγουλιο τελεια τζιαρ που επειδη αυτος δεν το μπορει η δεν το τολμα κατα συνεπεια ειναι αδυνατον να γινει....

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
Αυτό να το αναρρωτηθείς εσύ και όλοι αυτοί σαν τον φίλο σου τον Πεπονιάρη που γράφετε τόμους παπαρολογίες και αναλύσεις για κάτι πάρα πολύ απλό. Από ότι βλέπω είσαι και αγαπούλης.. την περίοδο την είδες ή απλά σου έδωσε ένα πεταχτό φιλάκι να σε κρατάει ζεστό σε άφησε και λίγο να τη χουφτώσεις όπως κάνανε κάποιες όταν ήμασταν 15 και μετά δεν σε άφησε να προχωρήσεις και σε απέφυγε για να συνεχίζεις να ελπίζεις και να πληρώνεις τα έξοδά της μήπως κάποια στιγμή σου κάτσει? Ξέρεις πόσο στοιχίζει η ξενάγηση στο τουριστικό γραφείο? Μη ρωτάς.. Βλέπω ξέρεις και τη Μενεμένη.. είσαι πολύ προχώ.. όταν έρθεις Θεσσαλονίκη εκεί να πας. Πλήρωνε κορόιδο εσύ και μη φοβάσαι.. κάποια 30αρα θα σου κάτσει, δεν μπορεί.

Παίδες όσοι ψάχνετε αγάπες και έρωτες και είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή αποτυχίας. Μια κοπέλα που έρχεται για μια βδομάδα ή πάτε εσείς για λίγες μέρες τι περιμένει? Να σας ερωτευτεί? Να σας αγαπήσει? Να σας γνωρίσει καλύτερα? Να ρίξετε το κάστρο με πολιορκία? Απλά τα πράγματα.. ή θα σας κάτσει ή όχι και θα σας εκμεταλευτεί όσο την παίρνει. Στις 3 Ιουλίου στην Οδησσό έχω ραντεβού με την Εισαγγελέα από Dniepetropetrovsk. Να δεν σε ξέρω, να θέλω να σε γνωρίσω καλύτερα και μαλακίες στο viber. Της γράφω έρχομαι, συναντιόμαστε.. περνάμε μια μέρα μαζί και αν δεν μας βγει όλα καλά. Εγώ το επόμενο πρωί φεύγω πίσω Ελλάδα και εσύ πίσω στην πόλη σου. Αλλιώς αν μας βγει κάθομαι μαζί σου 3 μέρες σαν ζευγάρι και βλέπουμε που θα οδηγήσει αυτό. Νοίκιασα 1 δωμάτιο και της λέω αν δεν σου αρέσω μπορείς να βρεις άλλο. Δεν θα κάτσω να την κυνηγάω 3 μέρες, να την πληρώνω για να κάνει διακοπές μήπως και μου κάτσει. Αυτές είναι τακτικές άλλων.

κοψε κατι ρε μλκ  :2funny: :2funny: :2funny:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Μαλακάκο? Βαλμάδα? Μιλάμε μου την είπες τώρα και ντρέπομαι να κυκλοφορήσω.
Ακόμα όχι αλλά σύντομα θα ντρέπεσαι να κυκλοφωρίσεις σου ετοιμάζουνε μεγάλη καζούρα  :2funny: γιατί έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός με τα ψέματα σου  :jerking: εκτός από 3 μούφα φωτογραφίες κατεβασμένες απο το ιντερνέτ δεν μας έχεις βάλει τίποτα  :2funny:.
  Απο κακομοίρης Σιτιτουράκιας μας έγινες και μεγάλος γαμιάς  :2funny:
  Παρε σήμερα την ατομική βόμβα της Χιροσήμας  :2funny: σε λίγες μέρες θα ακολουθίσει το Ναγκασάκι  :2funny:
  Στην πρωτη φωτογραφία βλέπεται τι της τα'ί'ζω  :2funny:Παρτην και στο κρεβάτι μου  :2funny:

Συνημμένα

• 11297917_1044326298913393_1121603524_n.jpg
    11297917_1044326298913393_1121603524_n.jpg
    47,4 KB · Εμφανίσεις: 25
  • 11419988_1044336408912382_640489714_n.jpg
    11419988_1044336408912382_640489714_n.jpg
    63,8 KB · Εμφανίσεις: 24

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Παρε και την εξπερμάτωση  :2funny: (φενεται λιγάκι  :2funny:)
  Να και με μένα να φένομαι στον καθρέφτη για να μη λέτε οτι σας λέω ψέματα γιατι με τόσους ψευτες εδω μέσα φυσικό ειναι να μην πιστευετε πια κανεναν

Συνημμένα

• 11421632_1044338648912158_224519746_n.jpg
    11421632_1044338648912158_224519746_n.jpg
    37,2 KB · Εμφανίσεις: 24
  • 11324123_1044326192246737_563299295_n.jpg
    11324123_1044326192246737_563299295_n.jpg
    80,4 KB · Εμφανίσεις: 28

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Παρε και την εξπερμάτωση  :2funny: (φενεται λιγάκι  :2funny:)
  Να και με μένα να φένομαι στον καθρέφτη για να μη λέτε οτι σας λέω ψέματα γιατι με τόσους ψευτες εδω μέσα φυσικό ειναι να μην πιστευετε πια κανεναν

http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=89638.0;attach=615331;image[/img[/URL]]
[/quote] :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :wanker: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra: :orchestra:

D

dude901123

Επισκέπτης
Αύριο εγώ πάλι θα γαμάω...έχω την κακάσχημη.Στόχος μου δεν είναι μόνο μόνο να την  :knockinb: Γιατι δεν μου λείπει το  :knockinb: αλλα να τη γυρίσω το βιντεάκι με θέμα εναλλακτικές λυσεις κτηνοβασίας  :2funny: αν δεν έχετε αρνάκι ντύνετε τη γκόμενα σας σαν γατούλα και την βάζετε να νιαουρίζει  :2funny:.Η σημερινή γκόμενα ειναι σοβαρή και δεν δέχτηκε.Η κακάσχημη ομως δεν έχει πρόβλημα αν δεν έχει της κακές της θα την βιντεοσκοπίσω  :2funny: Οπως εδω  :)

www .dailymotion.com/video/xux5ov_o-δημητρακης-ο-πορνομεταναστης-της-αγιας-πετρουπολης-στα-μπουρδελακια-της-αγιας-πετρουπολης_fun

Στο 9.15 θα δείτε την κακάσχημη (ετσι την ελεγε ενας Ελληνας που ηταν εδω απο κακία γιατι δεν τον ηθελε ουτε να τον δει  :2funny:)

Μετά τα www εβαλα κενό στη τελεία γιατι δεν εμπαινε το λινκ.αφερεστε το κενό μετα τα www   αντι για www .           www.

Τώρα κάνεις πλάκα ε? Μιλάμε τέτοιο μουνί πρώτη φορά βλέπω. Διαβάστε το link που γραφει για βόλτα στα Μπουρδέλα. Αυτήν την έβγαλες γκόμενα σε μπουρδέλο? Είσαι πολύ μπροστά.. Έχεις κάνει την πληρωμή επιστήμη. Πόσο είναι 20? Από Μόσχα ε? Καλύτερα δεν γαμούσες κανένα Πεπόνι? Ζεις στην Αγία Πετρούπολη και αυτές που βάζεις τις θεωρείς άξιες να τις ανεβάσεις στο site? Εμείς πάμε εκεί για 3,4 μέρες και ότι αρπάξουμε. Εσύ ζεις εκεί... Πφφφφ και είναι η πουτάνα που έδειξες στο Video.. με κάνα 20αρακι στη Φυλής τη γαμούσες και ήσουν άρχοντας.. όχι να τη βάλεις και μέσα στο Παλάτι σου...χαχαχαχαχαχαχα

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Να και μια πιο κοντινη εικόνα με την εξπερμάτωση να φένεται λιγακι  :2funny:
 Το αρνητικό είναι οτι την έγλυφα τρεις ώρες και κουράστικα  :rockon: μου έλεγε μη σταματας,συνέχισε!Ηθελε να ειναι συνέχεια καβλωμένη και ειχε πολλούς οργασμούς!
 Βασικα τη συνάντησα γιατι την γύρισα βιντεάκι φωρόντας της λουράκι σαν γατούλα  :2funny:............

Συνημμένα

• 11124263_1044338642245492_467984998_n.jpg
    11124263_1044338642245492_467984998_n.jpg
    35,1 KB · Εμφανίσεις: 20
  • 11419813_1044338665578823_275117743_n.jpg
    11419813_1044338665578823_275117743_n.jpg
    36,7 KB · Εμφανίσεις: 26

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Like
4
Πόντοι
6
-δεν εχω υπομονη την 5η μερα κουραστηκα!!!ο γκλοκ μου ελεγε να συνεχισω την πιεση!!!
-αυτη ηρθε last time offer αυτα τα hot tours με τσαρτερ απο μπορυσπιλ κατευθειαν ροδο all inclusive και ηταν με την μανα της. :headbang:
-οσοναφορα για την περιοδο δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις ποτε εχει μια γκομενα ... :idiot:
το γκομενακι ειναι σουπερ απο εμφανιση....επιπεδο ντυσιμο στυλ ματια 3 γλωσσες ,μεταπτυχιακα κλπ..ξερετε πολλες ουκρανες να ερχονται φετος Ελλαδα με την κριση της διαλυμενης ουκρανιας απο τον πολεμο
και την διαλυση της οικονομιας  την τελευταια στιγμη διακοπες σε τοπ νησι οπως η ροδος??? :think: :think:
γουσταρα πολλα εκτος απο το  :fuck2: που δεν εκατσε...νεβερ μαιντ!!!αν ηθελα  :knockinb: θα πηγαινα σε μπουρδελο ρε τυπε  :uglystupid:

μπαζα δεν γαμαω καλυτερα  :jerking:
-->σε 8 ωρες γαμας μια αλλα οχι 4 σε 3 μερες και τσαμπα χωρις πληρωμη <--- :S :S :S :S :S

σποκονι νοτσι συντροφοι

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Like
4
Πόντοι
6
Ακόμα όχι αλλά σύντομα θα ντρέπεσαι να κυκλοφωρίσεις σου ετοιμάζουνε μεγάλη καζούρα  :2funny: γιατί έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός με τα ψέματα σου  :jerking: εκτός από 3 μούφα φωτογραφίες κατεβασμένες απο το ιντερνέτ δεν μας έχεις βάλει τίποτα  :2funny:.
  Απο κακομοίρης Σιτιτουράκιας μας έγινες και μεγάλος γαμιάς  :2funny:
  Παρε σήμερα την ατομική βόμβα της Χιροσήμας  :2funny: σε λίγες μέρες θα ακολουθίσει το Ναγκασάκι  :2funny:
  Στην πρωτη φωτογραφία βλέπεται τι της τα'ί'ζω  :2funny:Παρτην και στο κρεβάτι μου  :2funny:

αρχισαν οι λευκες νυχτες δημητρακη;  :rockon: :rockon: :rockon:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Εγω δεν την πληρώνω,θέλει να μείνει μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια που την ξέρω και κάνει σαν τρελλή να συναντηθούμε.Οτι της πω το κάνει  :2funny: την πρωτη φωτο σας την έβαλα για να δείτε τι της τα'ι'ζω  :2funny: λουκανόπιτες  :2funny:.
  Τους βάζω και λουράκια  :2funny: ενώ εσύ ψεύταρε δεν έχεις μια φωτογραφία απο γκόμενα να μας βάλεις  :2funny:Όλο ψέματα  :jerking: :jerking: :jerking:
 Αυτες οι φωτο ειναι απο την οθώνη πατησα Pause στο βιντεάκι  :2funny:ελπιζω σημερα να προλαβω να το μονταρω να το ανεβάσω ιντερνετ  :2funny:

Συνημμένα

• Super.jpg
    Super.jpg
    191,1 KB · Εμφανίσεις: 48
  • super2.jpg
    super2.jpg
    195,5 KB · Εμφανίσεις: 47

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
αρχισαν οι λευκες νυχτες δημητρακη;  :rockon: :rockon: :rockon:
Σιγά σιγά αρχίζουν αλλα εχει συνεφια οποτε δεν βλεπεις και πολλά.Ο ψεύτης με ρώτησε αν εχω κάνει γλυφωμούνι σε γάτα  :jerking: :2funny:  θα του απαντήσω ναι  :2funny:
  Να η γατούλα μου να και το γλυφομούνι που της κάνω  :2funny:
  Εγω σας τα γράφω οι γκόμενες δεν είναι χαζές εδω,αν έχεις το στάτους μόνες τους τρέχουν από πίσω σου.Ξέρουν πολυ καλητερα απο μερικους ηλιθιους εδω μεσα πόσο κάνει το διαμερισμα μου,πόσο τ'αμάξι μου και πόσο οι μπότες μου και τα ρούχα μου  :2funny:.Η μεγάλη πλάκα τώρα αρχίζει  :2funny:

Συνημμένα

• Super.jpg
    Super.jpg
    191,1 KB · Εμφανίσεις: 40
  • 11419813_1044338665578823_275117743_n.jpg
    11419813_1044338665578823_275117743_n.jpg
    36,7 KB · Εμφανίσεις: 24

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Like
4
Πόντοι
6
Όσο για Πολωνία ο βασικός που αμφισβητούσε ήταν ο Φιντέλιο που ρώτα τον τώρα να σου πεί πως μπροστά στα μάτια του σε 20 λεπτά φορτώσαμε 3 Πολωνέζες από Βαρσωβία από το κλάμπ μας στη Ρόδο και ο ένας γάμησε!!!

:rockon: :rockon: :rockon: γεγονος!!! :rockon: :rockon: :rockon:

παιζει ρολο η εμφανιση και η καμακο-τεχνικη και εντος εδρας!!! φυσικα το mood που εχου οι γκομενες που πανε ελλαδα..ο γκλοκ και οι φιλοι του ειδικα ο πορνογυμναστης ειναι σε αλλα επιπεδα!!! :rockon:
εγω οτι βλεπω λεω και αναγνωριζω!!!
την βαρσοβια την αμφισβητησα για αλλους λογους..πχ πολλοι ξενοι λιγες καλες γκομενες στα κλαμπ κλπ κλπ οτι ειδα σε 4 μερες!!!!!!

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
o μονος αποδεδειγμενος διεθνης γαμιας ειναι ο δημητρακης  :rockon: :rockon: ο παραμυθας ο κμαν μας εχει γεμισει φιδια και ποσταρει ψευτικες φωτο και βιντεακια τσοντες για να μας πεισει οτι γαμαει  :rockon:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Και δεν κωλόνω να στέλνω αυτες της φωτογραφίες και στις άλλες φίλες μου  :2funny:

Μου γράφει:Τουλάχιστον το κρεβάτι να σημάζευες  :2funny: (και αυτη στα ιδια σεντόνια είχε ξαπλωσει πριν απο μερικές μέρες  :2funny:)
 Οταν έρθω να αλλάξεις σεντόνια  :2funny:
   Και η συνέχεια στην επόμενη φωτογραφία απο την οθώνη  :2funny: :Οσο δεν ημουν η ιδια ακαταστασία
  Απανταώ:ενταξει θα αλλαξω σεντόνια (μου κανει το smail αγγελούδι)
  Και μετά της γράφω ετσι κ'αλλιως όλα θα ειναι μες τα χύσια γιατι τον παίζω καθε 3-4 ώρες  :2funny:.δεν μπορω να κανω τιποτα μ'αυτό  :2funny:
 Αυτά τους γράφω και παρόλαυτα έρχονται σε μένα  :2funny:

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΛΕΗΝΙΔΑ!?! ή ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΤΕ ΛΟΥΡΑΚΙ να δειτε τι ξύλο και χριστοπαναγίες θα ακούσετε  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:.
  Μετά μου λέτε οτι εδώ δεν είναι ο παράδεισος!Και οτι δεν περνάω καλά  :2funny:.Ε,Τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ ειστε! :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Συνημμένα

• 3.jpg
    3.jpg
    59 KB · Εμφανίσεις: 25
  • 4.jpg
    4.jpg
    47,5 KB · Εμφανίσεις: 36

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
2.071
Πόντοι
216
[URL unfurl="true"]http://www.bourdela.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=89638.0;attach=615325;image[/img[/URL]]

Τι μου θυμίζει ???  ;D ;D

[MEDIA=youtube]zDU1jHC-unY[/MEDIA]

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ενώ εσείς στην Ελλάδα τρώτε φάπες από της Ελεηνίδες και δίνεται 170 Ευρώ γιά μιά ώρα γυναικίας συντροφιάς  :2funny: εγώ της τα'ί'ζω λουκανόπιτες και τους βάζω λουράκια  :2funny:Άντε φουκαράδες Πιρφόροι  :jerking: ξυπνίστε επιτέλους! :jerking: :jerking: :jerking:

[video]LzXwmVB9Kb0&feature=youtu.be[/video]

Dimex Black

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2012
Κριτικές
18
Like
174
Πόντοι
26
«Νεαρές καμήλες» η πηγή του ιού MERS
To Μεσανατολικό Αναπνευστικό Σύνδρομο είναι στην πραγματικότητα παιδική ασθένεια των καμήλων, των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι μολυσμένες με τον ιό που προκάλεσε επιδημίες στη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Κορέα. Στη Σεούλ, πάντως, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι καμήλες είναι πιθανότατα η φυσική δεξαμενή του ιού του MERS, ο οποίος αναγνωρίστηκε στον άνθρωπο μόλις το 2012.

Μελέτη που δημοσιεύεται τώρα στην επιθεώρηση Emerging Infectious Diseases αποκαλύπτει ότι ο ιός μολύνει τη συντριπτική πλειονότητα των καμήλων στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους. Επιπλέον, οι νεαρές καμήλες απελευθερώνουν περισσότερα ιικά σωματίδια από τις άρρωστες ενήλικες καμήλες, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μετάδοσης σε άλλες καμήλες και στον άνθρωπο.

Και αυτό αφορά όχι μόνο στις καμήλες της Μέσης Ανατολής, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα σε ανθρώπους, αλλά και στις καμήλες στην Αφρική.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε δείγματα από 800 καμήλες δρομάδες, αναζητώντας αντισώματα κατά του ιού τα οποία αποτελούν ισχυρή ένδειξη τρέχουσας ή παλαιότερης μόλυνσης.

Τα περισσότερα δείγματα βρέθηκαν θετικά, ειδικά στις νεαρές καμήλες, ακόμα και σε δείγματα από τη Σομαλία και το Σουδάν που χρονολογούνται στο 1983.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος μετάδοσης θα μπορούσε να μειωθεί με αλλαγές στις πρακτικές εκτροφής των καμήλων, για παράδειγμα την απομάκρυνση των μικρών από τη μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιός φαίνεται ότι μεταδίδεται δύσκολα από τις καμήλες στον άνθρωπο και ακόμα πιο δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κοροναϊός του MERS ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό του SARS, ο οποίος σκότωσε περίπου 800 άτομα στην επιδημία του 2002-03. Ο ιός του SARS είναι λιγότερο θανατηφόρος, μεταδίδεται όμως πιο εύκολα. Οι ειδικοί ανησυχούν τώρα ότι ο MERS θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να προκαλέσει αντίστοιχα μεγάλες επιδημίες.

Η μεγαλύτερη επιδημία MERS εκτός της Μέσης Ανατολής βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότιο Κορέα, όπου ο ιός έφτασε μέσω ενός ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Μέση Ανατολή. Μόνο τέσσερα κρούσματα αναφέρθηκαν την Παρασκευή, και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε καραντίνα μειώθηκε για πρώτη φορά στους 3.680, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ένδειξη ότι η επιδημία ίσως έχει περάσει το σημείο κορύφωσης.

Μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί από MERS 126 άτομα στη Νότιο Κορέα από τα συνολικά 1.275 κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 450 θανατηφόρων περιστατικών.

Παρά τις θετικές εξελίξεις στη Νότιο Κορέα, δύο νοσοκομεία της Σεούλ στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς του MERS αποκλείστηκαν από τις αρχές -συνολικά 133 άτομα στο εσωτερικό τους, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, θα μείνουν στα δωμάτιά τους για τουλάχιστον 11 μέρες, περίπου όσο η περίοδος επώασης.

Επείγουσα συνάντηση για την επιδημία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΊΑΣ

Dimex Black

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2012
Κριτικές
18
Like
174
Πόντοι
26
Κάποιος άλλος ψυχανώμαλος σαν εσένα πριν από χρόνια κτηνοβατίσε με τους πιθήκους με αποτέλεσμα  39 εκατομμύρια άνθρωποι (οσο και τα θύματα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου) να έχουν πεθάνει από τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Και άγνωστο ακόμα πόσοι θα αποδημήσουν εις Κύριον. Όλοι αυτοί πλήρωσαν το βίτσιο ενός ανωμάλου.  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom