Ξαναδιάβασε τι γράφεις πριν το ποστάρεις ,κάνει καλό.
Τους ξέρεις έναν έναν αυτούς που δίνουν τη γη;
Οι ετεροεπαγγελματίες έτσι και αλλιώς νοίκιαζαν τη γη, άρα θα τη δώσουν σε όποιον δίνει τα πιο πολλά. Σου φταίει το κράτος μετά;
Το ίδιο και για τους αγρότες. Αν ήταν πιο επικερδές να καλλιεργούν δε θα τη νοίκιαζαν για φωτοβολταϊκά. Σου φταίει το κράτος και οι ολιγάρχες και η Ευρώπη;
Όταν λέω "σου φταίει" δεν εννοώ εσένα προσωπικά. Είναι η ηλίθια λογική που έχουν κάποιοι ότι για όλα φταίει γενικά το κράτος, το κεφάλαιο, οι Εβραίοι, οι Αμερικάνοι. Ένας αγρότης που είχε φυτέψει πατάτες δέχτηκε μια προσφορά να το νοικιάσει για φωτοβολταϊκά και είδε ότι έτσι βγάζει περισσότερα. Τόσο απλό.
Επειδή γνωριζω άριστα τι γράφω, δεν ειμαι εγώ αυτός που είναι καλό να ξαναδιαβάσει το ποστ.
Όπως έχω ξαναγράψει, εχω μια εταιρεία που ασχολείται με εγκατάσταση Φ/Β.
Σε μία κτηματική περιφέρεια 32000 στρεμμάτων, δυο χωρια στον κάμπο για την ακρίβεια, που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, τα 6000 στρέμματα έχουν δωθεί για εγκατάσταση. Το ένα χωριό το δουλεύουμε εμείς. Το άλλο άλλη εταιρεία.
Τα μισά λοιπόν, τα του χωριού που δουλεύω, γνωρίζω ποιός ακριβώς τα δίνει. Δε μιλάμε για 5 και 6 στρέμματα ο καθένας. Κάποιοι δίνουν 200-300 μέχρι και 600 έχει δώσει κάποιος. Είναι μονόδρομος να τους γνωρίσεις, για λόγους που έχουν να κάνουν από τη σύνταξη του τοπογραφικου μέχρι την πρώτη είσοδο του καταστροφέα. Γιατί γίνονται και λάθη που κοστίζουν.
Οι ετεροεπαγγελματιες δε νοικιάζουν τη γη. Την καλλιεργούν αυτοί, παίρνουν και τις επιδοτήσεις και κάνουν και άλλη δουλειά. Πολλοί από αυτούς μισθωτή. Έχουν αυτό το δικαίωμα. Και πλέον είναι πολλοί. Το μόνο προνόμιο που χάνουν είναι η πλήρης αποζημίωση σε φυσικές καταστροφές. Αυτοί παίρνουν το 50% οι κατ' επαγγελμα αγρότες το 100%.
Εννοείται ότι βγάζουν πολύ περισσότερα με το να τα δώσουν για Φ/Β, γιατί το σιτάρι ή οι φακές δε δίνουν τόσα όσα το ενοίκιο και τα βγάζουν ακοπα αφού δε χρειάζεται να καλλιεργήσουν κάτι. Γι αυτό τα δίνουν και οι αγρότες. Ειδικά οι συνταξιούχοι, χωρίς διαδοχη κατάσταση κιόλας.
Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι το κράτος έχει θεσπίσει πως μόνον το 1% της καλλιεργήσιμης γης θα δίνεται για ΑΠΕ. Έλα μου όμως που αυτό καταστρατηγείται.
Μου φταίει το κράτος λοιπόν, γιατί εγώ το έγραψα, που δίνει το 8,5% της καλλιεργήσιμης γης σε μια περιφέρεια για ΑΠΕ. Και δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι και το τελικό νουμερο.
Η παραγωγή που θα λείψει δε θα αναπληρωθεί, οπότε τίθεται θέμα διατροφικής αυτάρκειας της χώρας.
Πολύ σημαντικό θέμα για την οποιαδήποτε χώρα. Τι σκατά θα τρώμε, όταν αυτά που παράγουμε δε φτάνουν πλέον.
Θα μπορούσαν να γίνουν οι ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις σε χέρσες ή άγονες ή σχολάζουσες γαίες; Και να μη χάνεται γη καλλιεργήσιμη;
Θα μπορούσαν.
Γιατί δε γίνονται μόνον το κράτος ξέρει.
Εγώ κερδίζω από αυτή την ιστορία. Όμως κάθε φορά που το bobcat μπαίνει με τον καταστροφέα στην καλαμιά και την ανεμιδα, κάτι δε μου κάθεται καλά.
Τώρα, αν κάποιος βλέπει Εβραίους, ΝΤΠ κι ότι άλλο σε αυτά, δεν είναι δικό μου θέμα.