( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Παράλληλα η χώρα μπαίνει σε ακόμα πιο δύσκολα μονοπάτια. Η κυρία Μέρκελ έκανε σαφές ότι πριν τι γερμανικές εκλογές συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να γίνει
Αυτό σημαίνει ότι πριν το 2018 η ελλάδα δεν έχει να περιμένει τίποτα πέρα απο νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Το ΔΝΤ απο την άλλη πλευρά πιέζει να επιλυθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους νωρίτερα απειλώντας να φύγει από την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος σε αντίθετη περίπτωση. Το κατά πόσο το εννοεί πραγματικά ''παίζεται''. Το ''Αμερικανοκρατούμενο'' ΔΝΤ αποδεικνύεται ο πιο χρήσιμος θεσμός για την Ελληνική Κυβέρνηση που ντε φάκτο έκανε γαργάρα τα περί ''Αμερικανών φονέων των λαών'' και κάθε τρεις και μία ( όπως τώρα ) τρέχει στην Ουάσινγκτον ζητώντας κατανόηση και βοήθεια.
Αξίζει να πούμε ότι αν το ΔΝΤ ''τη κάνει'' από το Ελληνικό πρόγραμμα η δανειοδότηση της Ελλάδας από τη Γερμανία και την Ολλανδία μπλοκάρεται σε επίπεδο εθνικών κοινοβουλίων οπότε άντε βγάλε άκρη.
Η ''πολλή'' κυρία Βελκουλέσκου δηλώνει ότι μέχρι το 2050 λίγο πολύ στα ίδια και χειρότερα χάλια θα είμαστε. Και λέω ''πολλή'' διότι η ίδια και το συνάφι της αμοίβεται με 12.000 - 15000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα παρακαλώ συν τα όποια travelling allowances. Οι θεσμικά αφορολόγητοι έρχονται και δίνουν οδηγίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας και όχι μόνον. Οποτε κάποιος τους το επισημαίνει αρχίζουν κάτι φληναφήματα περί ''αντικειμενικών δυσκολιών'' φορολόγησή τους που παραπέμπουν στο κοινό ελληνικό ρητό ''του κώλου τα εννιάμερα''. Αλλά βέβαια αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες οι συντάξεις των 700 ευρώ πρέπει να κοπούν.
Πιστεύω εν κατακλείδι οτι η Ατζέντα του Χερ Σόιμπλε προχωράει κανονικότατα. Η ατζέντα αυτή κοντολογίς συνοψίζεται στο εξής. ''Θα κάνουμε για τους Ελληνες τόσο απελπιστικά δύσκολο να παραμείνουν στο ευρώ ώστε στο τέλος πάνω στην απελπισία τους θα ζητήσουν μόνοι τους να βγούν από το ευρώ''. Δεν νομίζω ότι εγώ είμαι ο μόνος ''ξύπνιος'' που το βλέπει αυτό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που επίσης το βλέπουν αλλά απλά πέρα από το τομάρι τους δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο και ως εκ τούτου είτε ήδη έχουν κάνει είτε τώρα κάνουν τις σχετικές τους καβάντζες. Καβάντζες που σχετίζονται με την ρευστοποίηση σε ευρώ των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων ( εξωσυστημικά βέβαια ) και την αποθήκευσή τους. Ετσι ώστε μετά την εδώ καταστροφή να αγοράσουν τσάμπα τα πάντα.
Πίσω απο τις ξύλινα ρητορικά ''παλίμψηστα'' των μαλακοπολιτικάντηδων οποιουδήποτε χρώματος δεν βρίσκεται τίποτα άλλο παρά τα συμφέροντα μιας κατεστημένης νεποτιστικής βάσεως ελίτ. Η όποια ''πολιτική σύγκρουση'' ουσιαστικά ανάγεται σε σύγκρουση μερικές φορές αυτών των συμφερόντων και τίποτα άλλο. Απλά η προφανής ένδεια του στελεχιακού δυναμικού των κομμάτων κάνει το παραπάνω σχηνικό όλο και πιο προφανές ακόμη και στον απλό λαικό άνθρωπο που όταν πλέον αναφέρεται σε πολιτικούς ο ηπιότερος χαρακτηρισμός του είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι. Ειναι διάχυτη η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ποιός επιτυχημένος και ικανός άνθρωπος θα δεχόταν σήμερα να ενταχθεί στη μιζέρια και την ανικανότητα των κομμάτων.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα. Απλά τη γνώμη μου για την τρέχουσα κατάσταση έγραψα. Και ξέρω ότι δεν είναι ωραίο να γίνεται κανείς πεσιμιστής, ούτε είμαι από τη φύση μου κλαψομούνης. Αλλά που να πάρει ο διάολος ψάχνω να βρώ ένα κάτι θετικό στην όλη κατάσταση της χώρας και απλά αδυνατώ.
Αυτά απο εμένα !! Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες !!!