Σκίτσο του Δ.Χαντζόπουλου (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30.9.2016)
Ο χαντζοπουλος προφανως αναφερεται στην ομιλια του τσιπρα για τη παιδεια, που ετυχε να την δώ ολη !!
Η εκφραση "Ολες οι αγελαδες φαινονται ιδιες στο σκοτάδι" ειναι του Χαιγκελ. Προφανως ο λογογραφος του Τσιπρα ηθελε να δωσει εμφαση στο "φαινονται: και στο "σκοτάδι". Υπο την εννοια οτι οταν το σκοτάδι αντικατασταθεί με φως τοτε θα φανει οτι οι "νεες αγελαδες" ειναι διαφορετικες.
Δεν ξέρω ποσοι την κατάλαβαν την "μεταφορά" !!
Και θα ψαξω να βρώ το λογογράφο του Τσίπρα που ξεκινησε απο τον Χαιγκελ και εφτασε στον Πρωταγόρα ( παντός χρήματος μετρον ο ανθρωπος) περνώντας λίγο από τον Χαλιλ Γκιμπραν και δεν θυμαμαι ποιον άλλο.
Δεν ξέρω αν στις καταλήψεις ο Τσίπρας και οι δικοί του διαβαζαν Χαιγκελ, Πρωταγορα, και Γκιμπραν.
Ξέρω ομως οτι ο τσίπρας τα παιδιά του στη σχολή Hill τα στέλνει και αυτό μου φθανει.
Ισως ο λογογραφος του να του επισημανε στη ζούλα οτι ο Πρωταγόρας μονο εναντι αμοιβής παρεδιδε μαθηματα !!!
Και μια και πιασαμε τους φιλοσόφους, θα θυμισω ενα γνωμικό του τεράστιου Σοπενχαουερ που πιστεύω ταιριάζει στη περίσταση
"Τιμή είναι η εξωτερική συνειδηση.Συνειδηση είναι η εσωτερική τιμή".
Κάτι μου λέει οτι ο πρωθυπουργός ( και ειλικρινά λυπάμαι για αυτό ) νοιώθει τελευταία μια τεραστια "εσωτερική υποτίμηση".