Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα ρόδινα.Και ούτε έξω υπάρχει αυτομάτως αξιοκρατία.Απλά σίγουρα τα πράγματα έχουν καλύτερη σειρά και αν δουλέψεις σοβαρά και σκληρά θα εξελιχθείς σίγουρα.Όσο για αυτό που λες
Ναι μου είχε πει ο γιατρός ότι στα ΜΜΕ Γερμανίας μας έκραζαν πολύ.¨Οτι είμαστε κοπρίτες και τρώγαμε τα λεφτά της Ε.Ε. και της Γερμανίας και γιαυτό πτωχεύσαμε και τέτοια.Δεν περίμενα και κάτι καλύτερο πάντως από τους δικούς μας Γερμανία.Τα ίδια έχω ακούσει ότι γίνονται και Αμερική.Όσο για τον άδικο μισθό που λές 2-3-4 χιλιάρικα δεν μου λέει κάτι γιατί με το υψηλό κόστος διαβίωσης μπορεί να είναι σαν τα 800-900 Ελλάδα.Σίγουρα και λογικά οι καθημερινές παροχές του κράτους θα είναι καλύτερες.α οκ, δεν εχω ιδεα τι επαιζε τοτε, νομιζα πιο προσφατα.
θυμαμαι παντως, χριστουγεννα διακοπες αμστερνταμ με μεγαλη παρεα (να ηταν 2010 ή 2011), οπου πηγαιναμε και μας ρωταγαν σερβιτοροι/μπαρμαν κτλ απο που ειμαστε, μολις ακουγαν ελλαδα οι πουσταραδες ειρωνευοντουσαν σε φαση "εχετε λεφτα εσεις για εδω;". Ηταν απιστευτο το ποσες φορες εγινε, λες και εμεις προσωπικα τους ειχαμε γαμησει... Οταν ομως τους λεγαμε οτι πηγαμε (και καλα) με τα δικα τους λεφτα -της ευρωπαικης ενωσης- τους κοβοταν το χαμογελο.
Τον παπανδρεου τον μισουσαν (ονομαστικα) εκει πανω, οπως μισουσαμε εμεις τη μερκελ ή το σοιμπλε. Ολη μερα τα ΜΜΕ μας εκραζαν προφανως...
Σιγουρα, το τελειο δεν υπαρχει πουθενα. Οπως λες και συ, εξω αν οντως αξιζεις, θα ανεβεις. Ελλαδα μπορει να αξιζεις αλλα να χανεις θεση απο βυσματα και συγγενεις του αφεντικου. Απλα, ειναι διαφορετικο να επαναπαυεσαι σε εναν "αδικο" μισθο 2-3-4 χιλιαρικα εξω, και διαφορετικο εδω με 800-900 ευρω.
Αποτι καταλαβα, οι τυποι που δουλευαν μαυρα φοβοντουσαν οτι ισως υπαρχουν κυρωσεις και σε αυτους, σαν "συνενοχους", ενδεχομενως να υπηρχαν και απειλες. Η ελλειψη ενημερωσης παντως επαιζε μεγαλο ρολο. Δεν θυμαμαι κανενας τους να εκανε καποια καταγγελια, αλλιως σιγουρα θα τους γαμαγανε, δεν ειχαν δα και κανα κυβερνητικο ρουσφετι, ενα εστιατοριο της κακιας ωρας συντηρουσαν. Αλλα ποσο να κατηγορησεις το θυμα που ειναι αφραγκο, με παρανομη εργασια ανασφαλιστο, και φοβαται να κινηθει νομικα;
Ακομα και τωρα που μπαινω που και που σε σελιδες του φβ "ελληνες στη γερμανια" και τετοια, υπαρχουν ατομα που αναφερουν μαγαζια και ονοματα που τους εκμεταλλευτηκαν. 1000 ευρω μισθο για 12ωρο, ενα δωματιο σε καποιο χαμοσπιτο, μαυρα ολα. Οπως προειπα, οπως στρωσεις θα κοιμηθεις. Αν πας ανειδικευτος και χωρις ξενες γλωσσες στο εξωτερικο για καριερα, και σου ταξουν δουλεια και σπιτι, μαλλον κατι παει στραβα.
Ασχετο, ειχαμε και ενα νημα εδω παλαιοτερα, απο ενα μελος που εγραφε πολυσελιδες ιστοριες απο την μετακινηση του στην γερμανια. Αν το βρω θα το ποσταρω.