You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 32K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 91
- Πόντοι
- 866
ugabuga,
δε μπορώ να διαβάσω ότι έχει ειπωθεί, αλλά πιο είναι ακριβώς το πρόβλημά σου με την Αθήνα?
Εμένα το πρόβλημά μου είναι οτι πετάγεται κάθε χωριατάκι έτυχε να μείνει στην αθήνα αναζητώντας την καλύτερη ζωή και εκφέρει άποψη απο το διήμερο που έμεινε στην θεσσαλονίκη για διακοπες.
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Μερικοί είναι πραγματικά απίστευτοι. Ακόμη και μετά από μια ανάλυση "σεντόνι" το μόνο που έχουν να πουν είναι "πολύ κλάμα"... Δεν παίζονται με τίποτα.
Όταν το σεντόνι δεν παίζεται με τίποτα...δεν μπορούμε να προσθέσουμε πολλά.
Και όταν και ο συγγραφέας δεν την παλεύει....επίσης δεν μπορούμε να προσθέσουμε πολλά.
Ψάξε λίγο αυτό που σου γράφω για τους Κρητικούς σαν απάντηση στο κλαψομούνιασμα περί ναυτιλιακών και ξαναμιλάμε.
Για να δούμε ποιος παίζεται και ποιος κλαίγεται δλδ, όχι τίποτα άλλο.
ugabuga,
δε μπορώ να διαβάσω ότι έχει ειπωθεί, αλλά πιο είναι ακριβώς το πρόβλημά σου με την Αθήνα?
Περιληπτικά, το πρόβλημα το έχω με συγκεντρωτική νοοτροπία που επικρατεί σε πολλούς κατοίκους της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα:
Καταδικάζω τη νοοτροπία που κάνει πολλούς από τους κατοίκους της Αήνας από τη μια να ζουν στον κόσμο τους αδιαφορώντας για το τί συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα και από την άλλη να κοροϊδεύουν ή και να κατηγορούν κατοίκους άλλων περιοχών σαν να είναι δεδομένο ότι η υπόλοιπη Ελλάδα πρέπει να δουλεύει γι'αυτούς.
Πολλοί κάτοικοι Αττικής κατηγορούν αδίκως κατοίκους άλλων τόπων για τεμπελιά και απραξία, εκτοξεύοντας αυτές τις κατηγορίες από θέση ισχύος εφόσον καλώς ή κακώς η Αθήνα είναι το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία το ότι η υπόλοιπη Ελλάδα έχει "επαρχιώτικη" νοοτροπία.
Επίσης, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για υπονόμευση της ανάπτυξης άλλων περιοχών της Ελλάδας που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους (βλέπε πχ Θράκη) και κατηγορούν για κλαψομουνισμό κάθε φωνή που θίγει τα κακώς κείμενα και που ζητάει ανταπόδοση για τους φόρους και τα λεφτά που έχει πληρώσει στο Αθηνοκεντρικό κράτος, ενώ η Αττική δεν έχει και πολλά ακόμη περιθώρια ανάπτυξης.
Είναι πάρα πολλές οι περιοχές της Ελλάδας που έχουν πρόβλημα με αυτή τη νοοτροπία (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη, κλπ) αλλά πολλοί Αθηναίοι υποβαθμίζουν το ζήτημα λέγοντας ότι απλά πρόκειται για κόμπλεξ και τοπικισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και μόνο.
Χαρακτηρίζουν τους Μακεδόνες ως Βούλγαρους, τους Θρακιώτες και διάφορους νησιώτες ως Τούρκους και άλλα τέτοια ωραία σαν να πεις ότι οι Αθηναίοι είναι οι μόνοι γνήσιοι Έλληνες (ότι και αν σημαίνει αυτό).
Στη Θεσσαλονίκη μας κατηγορούν ότι είμαστε ηλίθιοι επειδή κερδίζουν τις εκλογές υποψήφιοι όπως ο Ψωμιάδης ή ο Παπαγεωργόπουλος και άλλους τέτοιους σαν να πεις ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Αθήνα δε θα τους ψήφιζαν αν αυτοί οι δύο ήταν υποψήφιοι για νομάρχης Αττικής και Δήμαρχος Αθηναίων αντίστοιχα. Τί θα ψήφιζαν στην Αθήνα δηλαδή; Τον υποψήφιο του αντίπαλου κόμματος; Από την άλλη οι Αθηναίοι γελάνε με καραγκιοζλίκια που κάνει ο Ψωμιάδης όταν ντύνεται Ζορρό, αλλά κανείς δε λέει τίποτα όταν αυτός φωνάζει και θίγει συμφέροντα και καταστάσεις που ενοχλούν την "Αθήνα" (βλέπε post σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης).
Αν βρεις χρόνο μπορείς να ανατρέξεις (έστω δειγματοληπτικά) σε προηγούμενα posts όπου έχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω.
Αυτό είναι το πρόβλημα που έχω εν περιλήψει. Όπως έχω ξαναγράψει, δε έχω το πρόβλημα με τους ανθρώπους της Αθήνας προσωπικά (ούτε οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας είμαι, και τα αθλητικά/οπαδικά με αφήνουν αδιάφορο), καθώς έχω αρκετούς φίλους Αθηναίους και είχα και κοπέλες από Αθήνα.
Το πρόβλημα το έχω απλά με τη νοοτροπία.
Όταν το σεντόνι δεν παίζεται με τίποτα...δεν μπορούμε να προσθέσουμε πολλά.
Και όταν και ο συγγραφέας δεν την παλεύει....επίσης δεν μπορούμε να προσθέσουμε πολλά.
Ψάξε λίγο αυτό που σου γράφω για τους Κρητικούς σαν απάντηση στο κλαψομούνιασμα περί ναυτιλιακών και ξαναμιλάμε.
Για να δούμε ποιος παίζεται και ποιος κλαίγεται δλδ, όχι τίποτα άλλο.
Αντί να λες ότι δεν την παλεύω δε γράφεις καλύτερα κάποιο επιχείρημα; Για να δούμε ποιος έχει να πει κάτι δηλαδή και ποιος λέει μπαρούφες.
Για τους Κρητικούς δηλαδή σαν τί να διαβάσω; Ναι, τα διάβασα. Και απάντησα και σε post πιο παλιό από το δικό σου, όταν έγραφα απάντηση σε άλλο μέλος του forum. Μήπως όμως μπορείς να μου τα κάνεις λίγο πιο λιανά γιατί από τον πολύ φραπέ και τη μπουγάτσα που τρώω φαίνεται ότι δεν μπορώ να πιάσω τα υπονοούμενα του μηνύματός σου.
Εσύ από την άλλη έχεις να απαντήσεις κάτι σε όλα αυτά που ρώτησα σε ολόκληρο το thread; Ή θα μας πεις απλά "επαρχιώτες" σαν αυτό το να εξηγεί όλα;
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Αντί να λες ότι δεν την παλεύω δε γράφεις καλύτερα κάποιο επιχείρημα; Για να δούμε ποιος έχει να πει κάτι δηλαδή και ποιος λέει μπαρούφες.
Για τους Κρητικούς δηλαδή σαν τί να διαβάσω; Ναι, τα διάβασα. Και απάντησα και σε post πιο παλιό από το δικό σου, όταν έγραφα απάντηση σε άλλο μέλος του forum. Μήπως όμως μπορείς να μου τα κάνεις λίγο πιο λιανά γιατί από τον πολύ φραπέ και τη μπουγάτσα που τρώω φαίνεται ότι δεν μπορώ να πιάσω τα υπονοούμενα του μηνύματός σου.
Εσύ από την άλλη έχεις να απαντήσεις κάτι σε όλα αυτά που ρώτησα σε ολόκληρο το thread; Ή θα μας πεις απλά "επαρχιώτες" σαν αυτό το να εξηγεί όλα;
Αμέ.....
Αφού σου γράφω και δεν την παλεύεις!
Δεν ξέρω τι έχεις απαντήσει σε παλαιότερα Post σου, εγώ ξέρω ότι το μυαλουδάκι στου πλέκει ιστορίες και διαπλοκές εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο να δικαιολογήσεις άλλα προβλήματα. Το κλασσικό: φταίνε πάντα οι άλλοι που δεν μπορούμε να στήσουμε ούτε περίπτερο.
Επί της ουσίας, να στο κάνω και λιανά, γιατί φαίνεται ότι δεν στροφάρεις και ιδιαίτερα γρήγορα. Προβλέπεις λοιπόν, ότι προσπάθειες ναυτιλιακών εταιριών θα φαλιρίσουν επειδή ο Πειραιάς θα σας βάλει τρικλοποδιά (φονιάδες των Λαών, Πειραιώτες), και σε ξαναρωτώ: Γιατί οι Κρητικοί (και όχι μόνο αυτοί) κατάφεραν να έχουν δικές τους ναυτιλιακές που γαμούν και δέρνουν?
komodino001
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Τελικά διαπιστώνεις πως και άλλοι "πάσχουν από τοπικισμό". Αν μαζέψουμε όλους τους τόπους της Ελλάδας που "πάσχουν από τοπικισμό" όπως λες, σαν πολλοί δεν αρχίζουν να μαζεύονται αυτοί που έχουν πρόβλημα με την Αθηναϊκή νοοτροπία; Αν σύμφωνα με σένα ο Κρητικός είναι "τρελός", ο βορειοελλαδίτης είναι "κομπλεξικός", τί έχεις να πεις για το Φλωρινιώτη, το Σερραίο ή τον Κοζανιώτη; Τελικά μόνο ο Αθηναίος μένει να είναι εντάξει;
Α, όλα κι όλα. Ειδικά για το θέμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων οι βορειοελλαδίτες έχουν να πουν πολλά παράπονα. Οι Κρητικοί κινήθηκαν πιο γρήγορα γιατί μένουν σε νησί και είναι λογικό να το λύσουν πιο γρήγορα το θέμα, εφόσον δεν έχουν οδική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μιας και το ανέφερες το θέμα λοιπόν, αυτή τη στιγμή συζητιέται το θέμα του χαρακτηρισμού της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με νησιά του Αιγαίου (κυρίως των Κυκλάδων) ως άγονη. Μπορείς να μαντέψεις που έχουν την έδρα τους οι περισσότερες εταιρίες που δεν τους συμφέρει να έχει σοβαρή ακτοπλοϊκή σύνδεση η Θεσσαλονίκη; Στην πόλη του αρχίζει από "Πει" και τελειώνει σε "ραιά". Το ότι οι Κρητικοί έλυσαν το θέμα τους γρηγορότερα απλά τους κάνει πιο μάγκες και μπράβο τους.
Όμως το ότι στην πραγματικότητα γίνεται πόλεμος για να μη μπορεί η βόρεια Ελλάδα να συνδέεται απ'ευθείας με τα νησιά του Αιγαίου και ειδικά των Κυκλάδων παρά μόνο μέσω Πειραιά το είχες φανταστεί ποτέ; Δε νομίζω. Όπως και δε νομίζω να έχεις υπολογίσει τί αντίκτυπο έχει σε κάθε πτυχή της ζωής της βόρειας Ελλάδας η ελλιπής σύνδεση με τις Κυκλάδες και το Αιγαίο γενικότερα.
Αυτή η νοοτροπία είναι λοιπόν που καταδικάζω: το να κατηγορείται η βόρεια Ελλάδα για απραξία ενώ έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις απαξίωσης πολλών δραστηριοτήτων εις βάρος των κατοίκων της.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός Αττικής ή δεν την επηρεάζει άμεσα έχει οδηγήσει αρκετούς κατοίκους της να μας λένε και μαλάκες από πάνω ενώ ζούνε στην κοσμάρα τους πιστεύοντας πως "Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα" για να παραφράσω τον τίτλο μιας παλιάς εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης.
Δεν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση οπότε αν θέλεις δώσε και την απάντηση για να μπω στο νόημα...
Αυτό που ξέρω είναι ότι αν ο Θεσσαλονικιός έχει δουλειά εδώ, θα θέλει να μείνει εδώ. Αν δεν έχει δουλειά, θα ψάξει να βρει οπουδήποτε, όπως κάθε άλλος. Δε ξέρω κανέναν που να έχει πει "δε φεύγω από τη Θεσσαλονίκη γιατί εδώ κωλοβαράμε".
Οι Αθηναίοι από την άλλη γιατί δε φεύγουν από την Αθήνα για να έρθουν να τεμπελιάσουν εδώ και να περνάνε μια χαρά;
Στην Αθήνα ο εργαζόμενος δουλεύει πάνω από το προβλεπόμενο 8ωρο; Στη Θεσσαλονίκη δουλεύουμε λιγότερο από 8ωρο; Μήπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη κρατάνε τα μαγαζιά τους ανοιχτά για λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα;
Άραγε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ώρα αφιερωμένη στο φραπέ κατά την οποία αφήνουμε τη δουλειά μας και πηγαίνουμε για αραλίκι;
Τα αφεντικά σου που εδρεύουν στην Αθήνα δε θα είχαν πρόβλημα αν οι εργαζόμενοι που έστελναν στη Θεσσαλονίκη δεν έβγαζαν την ίδια δουλειά που έβγαζαν στην Αθήνα;
Μήπως τελικά μπερδεύεις τους γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς της ζωής γενικότερα με τους ρυθμούς της εργασίας; Γιατί άλλο είναι το ένα και άλλο το άλλο. Στην ΑΘήνα η ζωή ολόκληρη είναι πιο πιεστική και είναι λογικό. Η δουλειά όμως, είναι σε ποσότητα η ίδια, κατά τη γνώμη μου.
Ίσως αυτό να εξηγεί τη φράση των συναδέλφων σου που πιστεύουν ότι θα ξεκουραστούν αν πάνε στη Θεσσαλονίκη. Το ότι θα ηρεμήσουν από τους ηπιότερους ρυθμούς ζωής αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αν θα δουλεύουν λιγότερο όμως, αυτό αν συμβαίνει μάλλον οφείλεται στο αντικείμενο της δουλειάς τους και όχι στο ότι οι Θεσσαλονικείς δουλεύουν λιγότερο (δες παραπάνω την ερώτηση σχετικά με το αν δέχονται τα αφεντικά σου να δουλεύουν οι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης λιγότερο).
Δυστυχώς με αυτόν το χαρακτηρισμό σε βρίσκω εμπαθή και προκατειλημμένο.
Αγαπητε αγκαμπουγκα φαινεται οτι εχεις μεγαλο προβλημα..να το κοιταξεις.
Τα πραγματα ειναι απλα:
1. Στην Αθηνα οντως δουλευουν πανω απο 8αωρο στις ιδιωτικες εταιρειες οσο κ αν σου φαινεται παραξενο.Δεν ειπε κανενας οτι
ολη μερα πινετε φραπε.Ειναι λογικο οσο μεγαλυτερη ειναι 1 πολη να εχει εξωντοτικοτερους ρυθμους.
2. Προφανως τα κυβερνητικα κονδυλια μοιραζονται βασει πλυθησμου..(5 εκ. στην αθηνα), Δηλαδη εσυ θεωρεις λογικο 1 κατοικος
σε 1 κωλοχωρι να ζηταει μετρό γιατι για να παει στο μποστανι του εχει κινηση?
3. Για το θεμα τυριου μπορεις να μου απαντησεις???????????
4. Για το ακτοπλοικο θεμα κ εμεις δεν εχουμε απευθειας συνδεση π.χ. με σκιαθο κλπ., αλλα δε το κανουμε θεμα.
Προφανως δε συμφερει η συμφερει λιγοτερο να βαλουν τα καραβια τους οι εφοπλιστες.απλα πραγματα...
5. Επαρχια δεν θεωρειται η θεσ/νικη στην αθηνα.
6. Ποδοσφαιρικα κλπ.. οταν η θεσ/νικη δωσει λεφτα θα κανει αντιστοιχες ομαδες..απλα..
Δες μπασκετ επι Γκαλη..Ακουσες κανενα αθηναιο να ειναι κατα του ΑΡΗ τοτε?????????Ολοι τον υποστηριζαμε.
Εσυ υποστηριζεις τον οσφπ η τον παο στην ευρωπη??Ε?? Αυτο δεν ειναι κομπλεξ???
αυτα προς το παρον
Ωπα ρε ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΑ.Εμένα το πρόβλημά μου είναι οτι πετάγεται κάθε χωριατάκι έτυχε να μείνει στην αθήνα αναζητώντας την καλύτερη ζωή και εκφέρει άποψη απο το διήμερο που έμεινε στην θεσσαλονίκη για διακοπες.
Αγαπητε αγκαμπουγκα φαινεται οτι εχεις μεγαλο προβλημα..να το κοιταξεις.
Όποιος λέει κάτι με το οποίο δε συμφωνείς έχει πρόβλημα; ΟΚ, όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη.
Τα πραγματα ειναι απλα:
1. Στην Αθηνα οντως δουλευουν πανω απο 8αωρο στις ιδιωτικες εταιρειες οσο κ αν σου φαινεται παραξενο.Δεν ειπε κανενας οτι
ολη μερα πινετε φραπε.Ειναι λογικο οσο μεγαλυτερη ειναι 1 πολη να εχει εξωντοτικοτερους ρυθμους.
Στην Ελλάδα ολόκληρη δουλειά πάνω από 8ωρο είναι υπερωρία. Τέλος. Όσο υπάρχουν υπερωρίες στην Αθήνα μπορεί να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Και εδώ δουλεύουν υπερωρίες. Για τους ελεύτερους επαγγελματίες που έχουν μαγαζί δε, τί να συζητήσουμε, δεν υπάρχει ωράριο, όπως και στην Αθήνα.
Γιατί λοιπόν μόνο στην Αθήνα ο κόσμος εργάζεται σκληρότερα;
Πως δε είπε κανένας ότι όλη μέρα πίνουμε φραπέ. Για διάβασε μερικά posts από συντοπίτες σου.
Το ότι μια μεγαλύτερη πόλη θα έχει εξωντοτικότερους ρυθμούς ζωής είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά μην το μπερδεύουμε με εξωντοτικότερους ρυθμούς δουλειάς που είναι άλλο πράγμα.
2. Προφανως τα κυβερνητικα κονδυλια μοιραζονται βασει πλυθησμου..(5 εκ.
στην αθηνα), Δηλαδη εσυ θεωρεις λογικο 1 κατοικος
σε 1 κωλοχωρι να ζηταει μετρό γιατι για να παει στο μποστανι του εχει κινηση?
Σωστό, τα κονδύλια θα έπρεπε να ξοδεύονται βάσει πληθυσμού. Πράγμα όμως που δε συμβαίνει πάντα. Δε ξέρω κανέναν που να ζήτησε μετρό στο "κωλοχώρι" του, ξέρω όμως ότι τα λεφτά του χωρικού που ζει στο "κωλοχώρι" έχουν κάνει μετρό στην Αθήνα και τώρα φτιάχνουν και μετρό στη Θεσσαλονίκη (για να μη λες ότι είμαι άδικος), πράγματα με τα οποία διαφωνώ.
Φυσικά. Για το θέμα του τυριού θεωρώ ότι τυρί και φέτα δεν είναι συνώνυμα και ότι γενικά στη βόρεια Ελλάδα κάνουμε λάθος. Για πες μου εσύ πόσες φορές έχεις πει το ανέκδοτο για το "βασιλόπιτα=μπουγάτσα με φλουρί" μέχρι τώρα και αν διάβασες το post μου περί μπουγάτσας... Πόσες φορές κορόιδεψες το "σε λέω" παρόλο που ακόμη και να μην ήταν σωστό (που είναι όσο και το "σου λέω") έπρεπε να το δεχτείς σαν τοπικό ιδίωμα;3. Για το θεμα τυριου μπορεις να μου απαντησεις???????????
4. Για το ακτοπλοικο θεμα κ εμεις δεν εχουμε απευθειας συνδεση π.χ. με σκιαθο κλπ., αλλα δε το κανουμε θεμα.
Προφανως δε συμφερει η συμφερει λιγοτερο να βαλουν τα καραβια τους οι εφοπλιστες.απλα πραγματα...
Το θέμα είναι πιο περίπλοκο όπως θα είδες αν διάβασες το post μου. Και το ανέφερα σαν ένα μόνο παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δείχνουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό Αθηνοκεντρικά.
5. Επαρχια δεν θεωρειται η θεσ/νικη στην αθηνα.
Διαφωνώ. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ΟΛΟΙ μας Αθηναίο να αναφέρεται στην εκτός Αθηνών Ελλάδα σαν επαρχία; Όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και όποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Και φίλους και συνεργάτες εξ Αθηνών έχω ακούσει και δεν είμαι ο μόνος.
6. Ποδοσφαιρικα κλπ.. οταν η θεσ/νικη δωσει λεφτα θα κανει αντιστοιχες ομαδες..απλα..
Δες μπασκετ επι Γκαλη..Ακουσες κανενα αθηναιο να ειναι κατα του ΑΡΗ τοτε?????????Ολοι τον υποστηριζαμε.
Εσυ υποστηριζεις τον οσφπ η τον παο στην ευρωπη??Ε?? Αυτο δεν ειναι κομπλεξ???
Με ποδόσφαιρο και τέτοια δεν ασχολούμαι.
Βασικά πιστεύω ότι αν ασχολούμασταν με το πως μας γαμάνε οι πολιτικοί στην Ελλάδα τόσο όσο ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και οι πολιτικοί μας θα ήταν πιο συμμορφωμένοι και συμμαζεμένοι.
Προσωπικά, υποστηρίζω οποιαδήποτε ελληνική ομάδα βγαίνει εκτός Ελλάδας μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική, άσχετα αν ο τελευταίος αγώνας που είδα ήταν στην TV στο Euro 2004 και πιο πριν είχα 15 χρόνια να δω ποδοσφαιρικό αγώνα επειδή δε με ενδιαφέρει και τόσο ο αθλητισμός και ειδικά το ποσόσφαιρο. Εύχομαι κάθε ελληνική ομάδα να κερδίζει, απλά.
Και ναι, είναι κόμπλεξ να μην υποστηρίζεις στην Ευρώπη μια ελληνική ομάδα επειδή είναι από άλλη πόλη. Και αυτό δυστυχώς δεν το κάνουν μόνο οι Θεσσαλονικείς, το κάνουν και οι Αθηναίοι/Πειραιώτες. Είναι δηλαδή χαρακτηριστικό Ελληνικό ιδίωμα...
Εδω υπαρχουν Θεσσαλονικεις που τις λενε. Οι Αθηναιοι θα κολωσουν?ΣΥΝΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΑ?
Υπάρχουν ακόμα Αθηναίοι που λένε αυτές τις μαλακίες ?
Εδω υπαρχουν Θεσσαλονικεις που τις λενε. Οι Αθηναιοι θα κολωσουν?
Δεν νομίζω...γελάνε όταν τα ακούνε...όπως επίσης και τις παπαριές για ερωτική πόλη και κάτι τέτοια...
komodino001
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Όποιος λέει κάτι με το οποίο δε συμφωνείς έχει πρόβλημα; ΟΚ, όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη.
Στην Ελλάδα ολόκληρη δουλειά πάνω από 8ωρο είναι υπερωρία. Τέλος. Όσο υπάρχουν υπερωρίες στην Αθήνα μπορεί να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Και εδώ δουλεύουν υπερωρίες. Για τους ελεύτερους επαγγελματίες που έχουν μαγαζί δε, τί να συζητήσουμε, δεν υπάρχει ωράριο, όπως και στην Αθήνα.
Γιατί λοιπόν μόνο στην Αθήνα ο κόσμος εργάζεται σκληρότερα;
Πως δε είπε κανένας ότι όλη μέρα πίνουμε φραπέ. Για διάβασε μερικά posts από συντοπίτες σου.
Το ότι μια μεγαλύτερη πόλη θα έχει εξωντοτικότερους ρυθμούς ζωής είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά μην το μπερδεύουμε με εξωντοτικότερους ρυθμούς δουλειάς που είναι άλλο πράγμα.
Σωστό, τα κονδύλια θα έπρεπε να ξοδεύονται βάσει πληθυσμού. Πράγμα όμως που δε συμβαίνει πάντα. Δε ξέρω κανέναν που να ζήτησε μετρό στο "κωλοχώρι" του, ξέρω όμως ότι τα λεφτά του χωρικού που ζει στο "κωλοχώρι" έχουν κάνει μετρό στην Αθήνα και τώρα φτιάχνουν και μετρό στη Θεσσαλονίκη (για να μη λες ότι είμαι άδικος), πράγματα με τα οποία διαφωνώ.
Φυσικά. Για το θέμα του τυριού θεωρώ ότι τυρί και φέτα δεν είναι συνώνυμα και ότι γενικά στη βόρεια Ελλάδα κάνουμε λάθος. Για πες μου εσύ πόσες φορές έχεις πει το ανέκδοτο για το "βασιλόπιτα=μπουγάτσα με φλουρί" μέχρι τώρα και αν διάβασες το post μου περί μπουγάτσας... Πόσες φορές κορόιδεψες το "σε λέω" παρόλο που ακόμη και να μην ήταν σωστό (που είναι όσο και το "σου λέω") έπρεπε να το δεχτείς σαν τοπικό ιδίωμα;
Το θέμα είναι πιο περίπλοκο όπως θα είδες αν διάβασες το post μου. Και το ανέφερα σαν ένα μόνο παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δείχνουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό Αθηνοκεντρικά.
Διαφωνώ. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ΟΛΟΙ μας Αθηναίο να αναφέρεται στην εκτός Αθηνών Ελλάδα σαν επαρχία; Όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και όποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Και φίλους και συνεργάτες εξ Αθηνών έχω ακούσει και δεν είμαι ο μόνος.
Με ποδόσφαιρο και τέτοια δεν ασχολούμαι.
Βασικά πιστεύω ότι αν ασχολούμασταν με το πως μας γαμάνε οι πολιτικοί στην Ελλάδα τόσο όσο ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και οι πολιτικοί μας θα ήταν πιο συμμορφωμένοι και συμμαζεμένοι.
Προσωπικά, υποστηρίζω οποιαδήποτε ελληνική ομάδα βγαίνει εκτός Ελλάδας μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική, άσχετα αν ο τελευταίος αγώνας που είδα ήταν στην TV στο Euro 2004 και πιο πριν είχα 15 χρόνια να δω ποδοσφαιρικό αγώνα επειδή δε με ενδιαφέρει και τόσο ο αθλητισμός και ειδικά το ποσόσφαιρο. Εύχομαι κάθε ελληνική ομάδα να κερδίζει, απλά.
Και ναι, είναι κόμπλεξ να μην υποστηρίζεις στην Ευρώπη μια ελληνική ομάδα επειδή είναι από άλλη πόλη. Και αυτό δυστυχώς δεν το κάνουν μόνο οι Θεσσαλονικείς, το κάνουν και οι Αθηναίοι/Πειραιώτες. Είναι δηλαδή χαρακτηριστικό Ελληνικό ιδίωμα...
Αμέ.....
Αφού σου γράφω και δεν την παλεύεις!
Δε μου γράφεις ουσιαστικό επιχείρημα ενώ καλείσαι να απαντήσεις σε ένα σωρό πράγματα. Άρα ποιος την παλεύει και ποιος όχι;
Δεν ξέρω τι έχεις απαντήσει σε παλαιότερα Post σου, εγώ ξέρω ότι το μυαλουδάκι στου πλέκει ιστορίες και διαπλοκές εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο να δικαιολογήσεις άλλα προβλήματα. Το κλασσικό: φταίνε πάντα οι άλλοι που δεν μπορούμε να στήσουμε ούτε περίπτερο.
Το μυαλουδάκι μου δεν πλέκει τίποτα. Αυτά που γράφω είναι καθημερινότητες που ζούμε σε άλλες πόλεις εκτός Αθηνών για τις οποίες πολύς κόσμος εντός Αττικής δεν έχει ιδέα. Και μην παίρνεις παράδειγμα από τα ποδοσφαιρικά (αυτά με αφήνουν αδιάφορο). Μιλάω για πράγματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη τόπων εκτός Αττικής.
Εκεί στην Αττική όμως που τόσοι πολλοί έχουν μάθει να ασχολούνται μόνο με τα "του οίκου τους" αυτό που για άλλους είναι καθημερινότητα στα δικά τους αυτιά ακούγεται σαν θεωρίες συνομωσίας.
Επί της ουσίας, να στο κάνω και λιανά, γιατί φαίνεται ότι δεν στροφάρεις και ιδιαίτερα γρήγορα. Προβλέπεις λοιπόν, ότι προσπάθειες ναυτιλιακών εταιριών θα φαλιρίσουν επειδή ο Πειραιάς θα σας βάλει τρικλοποδιά (φονιάδες των Λαών, Πειραιώτες), και σε ξαναρωτώ: Γιατί οι Κρητικοί (και όχι μόνο αυτοί) κατάφεραν να έχουν δικές τους ναυτιλιακές που γαμούν και δέρνουν?
Προφανώς εσύ χάνεις την ουσία και δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις καλά το post μου.
Να το κάνω και εγώ πιο λιανά: το ότι ένα μεγάλο νησί σαν την Κρήτη αναγκάζεται να δημιουργήσει ναυτιλιακές εταιρίες με λαϊκή βάση για να μπορεί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να ταξιδέψει προς την ηπειρωτική χώρα ίσα ίσα δείχνει την αδιαφορία του ίδιου του Αθηνοκεντρικού κράτους στο πρόβλημα των κατοίκων ενός μεγάλου νησιού.
Κανονικά δε θα έπρεπε να δημιουργηθούν κρατικά δρομολόγια για να εξυπηρετούν το νησί; Αλλά αντίθετα, αντιμετωπίστηκαν σαν πολίτες Β' Κατηγορίας και αναγκάστηκαν αν λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους.
Στη Θεσσαλονίκη αντίθετα, δεν είχαμε τόσο έντονο το πρόβλημα γιατί βρισκόμαστε στην ηπειρωτική Ελλάδα, γι' αυτό και τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης δεν έχουν λυθεί ακόμη. Απλά δεν ήταν τόσο φλέγον θέμα όπως στην Κρήτη που δεν είχε άλλη λύση.
Αν δε σε κάλυψα και με αυτά, τότε είσαι απλά προκατειλημμένος.
Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Όταν πρέπει να λυθεί πρόβλημα της Αθήνας όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Όταν μια "επαρχιωτική" περιοχή έχει πρόβλημα, φυσικά πρέπει να το λύσει μόνη της.
Σύμφωνα με τη λογική τις κατανομής πόρων ανάλογα με τον πληθυσμό που τόσο πολύ αρέσκονται να επικαλούνται μερικοί Αθηναίοι, η Θεσσαλονίκη δε θα έπρεπε να έχει περίπου το 1/5 σε κρατικούς πόρους σε σχέση με την Αθήνα; Τους έχει τελικά;
komodino001
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Δε μου γράφεις ουσιαστικό επιχείρημα ενώ καλείσαι να απαντήσεις σε ένα σωρό πράγματα. Άρα ποιος την παλεύει και ποιος όχι;
Το μυαλουδάκι μου δεν πλέκει τίποτα. Αυτά που γράφω είναι καθημερινότητες που ζούμε σε άλλες πόλεις εκτός Αθηνών για τις οποίες πολύς κόσμος εντός Αττικής δεν έχει ιδέα. Και μην παίρνεις παράδειγμα από τα ποδοσφαιρικά (αυτά με αφήνουν αδιάφορο). Μιλάω για πράγματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη τόπων εκτός Αττικής.
Εκεί στην Αττική όμως που τόσοι πολλοί έχουν μάθει να ασχολούνται μόνο με τα "του οίκου τους" αυτό που για άλλους είναι καθημερινότητα στα δικά τους αυτιά ακούγεται σαν θεωρίες συνομωσίας.
Προφανώς εσύ χάνεις την ουσία και δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις καλά το post μου.
Να το κάνω και εγώ πιο λιανά: το ότι ένα μεγάλο νησί σαν την Κρήτη αναγκάζεται να δημιουργήσει ναυτιλιακές εταιρίες με λαϊκή βάση για να μπορεί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να ταξιδέψει προς την ηπειρωτική χώρα ίσα ίσα δείχνει την αδιαφορία του ίδιου του Αθηνοκεντρικού κράτους στο πρόβλημα των κατοίκων ενός μεγάλου νησιού.
Κανονικά δε θα έπρεπε να δημιουργηθούν κρατικά δρομολόγια για να εξυπηρετούν το νησί; Αλλά αντίθετα, αντιμετωπίστηκαν σαν πολίτες Β' Κατηγορίας και αναγκάστηκαν αν λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους.
Στη Θεσσαλονίκη αντίθετα, δεν είχαμε τόσο έντονο το πρόβλημα γιατί βρισκόμαστε στην ηπειρωτική Ελλάδα, γι' αυτό και τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης δεν έχουν λυθεί ακόμη. Απλά δεν ήταν τόσο φλέγον θέμα όπως στην Κρήτη που δεν είχε άλλη λύση.
Αν δε σε κάλυψα και με αυτά, τότε είσαι απλά προκατειλημμένος.
Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Όταν πρέπει να λυθεί πρόβλημα της Αθήνας όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Όταν μια "επαρχιωτική" περιοχή έχει πρόβλημα, φυσικά πρέπει να το λύσει μόνη της.
Σύμφωνα με τη λογική τις κατανομής πόρων ανάλογα με τον πληθυσμό που τόσο πολύ αρέσκονται να επικαλούνται μερικοί Αθηναίοι, η Θεσσαλονίκη δε θα έπρεπε να έχει περίπου το 1/5 σε κρατικούς πόρους σε σχέση με την Αθήνα; Τους έχει τελικά;
1.Τους πορους που λες τους εχει.
2. "Επαρχιωτης" δειχνεις οτι εισαι με αυτα που γραφεις..Οχι για τους αθηναιους παντως για να ξερεις.
Αλλωστε και πολιτικα εχει αποδειχτει (π.χ. Καραμανλης, Βενιζελος κλπ..) οτι δε τιθεται θεμα..Ειναι μονο
στο κομπλεξικο (ισως δικαιολογημενα, συζητιεται) μυαλο σας..
talladmirer
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2007
- Like
- 19
- Πόντοι
- 16
:S :Saν και γεννήθηκα Θεσσαλονίκη λόγω πατέρα στη ΔΕΗ και μετέπειτα σπουδών στην Πάτρα έζησα 24 χρόνια κάτω από το αυλάκι και μετά ΑγιαΠαρασκευή Αθήνα, το μόνο που μπορώ να πω είναι...
ναι ρε ΠΑΟΚ
ναι ρε ΠΑΟΚ
Συνημμένα
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και απάντησες στο ερώτημά μου καταρχήν. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και τι background έχεις (μη βιαστείς να απαντήσεις σ' αυτό - παίζει ρόλο, πίστεψέ με), αλλά είναι πραγματικά αστείο να ασχολείσαι με όλα αυτά. Αυτή η καραμέλα περί Αθήνας και επαρχίας έχει λιώσει - οι τοπικιστικές αντιπαραθέσεις γηπεδικού τύπου είναι για παιδιά του δημοτικού. Οι Λαρισαίοι με τους Βολιώτες, τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα, οι Πυργιώτες με τους Καλαματιανούς, εσείς με μας, όταν βαριόμασταν παλιά στη 13 σε ματς με την Καβάλα πλακωνόμασταν οι πάνω με τους κάτω κλπ.Περιληπτικά, το πρόβλημα το έχω με συγκεντρωτική νοοτροπία που επικρατεί σε πολλούς κατοίκους της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα:
Καταδικάζω τη νοοτροπία που κάνει πολλούς από τους κατοίκους της Αήνας από τη μια να ζουν στον κόσμο τους αδιαφορώντας για το τί συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα και από την άλλη να κοροϊδεύουν ή και να κατηγορούν κατοίκους άλλων περιοχών σαν να είναι δεδομένο ότι η υπόλοιπη Ελλάδα πρέπει να δουλεύει γι'αυτούς.
Πολλοί κάτοικοι Αττικής κατηγορούν αδίκως κατοίκους άλλων τόπων για τεμπελιά και απραξία, εκτοξεύοντας αυτές τις κατηγορίες από θέση ισχύος εφόσον καλώς ή κακώς η Αθήνα είναι το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία το ότι η υπόλοιπη Ελλάδα έχει "επαρχιώτικη" νοοτροπία.
Επίσης, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για υπονόμευση της ανάπτυξης άλλων περιοχών της Ελλάδας που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους (βλέπε πχ Θράκη) και κατηγορούν για κλαψομουνισμό κάθε φωνή που θίγει τα κακώς κείμενα και που ζητάει ανταπόδοση για τους φόρους και τα λεφτά που έχει πληρώσει στο Αθηνοκεντρικό κράτος, ενώ η Αττική δεν έχει και πολλά ακόμη περιθώρια ανάπτυξης.
Είναι πάρα πολλές οι περιοχές της Ελλάδας που έχουν πρόβλημα με αυτή τη νοοτροπία (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη, κλπ) αλλά πολλοί Αθηναίοι υποβαθμίζουν το ζήτημα λέγοντας ότι απλά πρόκειται για κόμπλεξ και τοπικισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και μόνο.
Χαρακτηρίζουν τους Μακεδόνες ως Βούλγαρους, τους Θρακιώτες και διάφορους νησιώτες ως Τούρκους και άλλα τέτοια ωραία σαν να πεις ότι οι Αθηναίοι είναι οι μόνοι γνήσιοι Έλληνες (ότι και αν σημαίνει αυτό).
Στη Θεσσαλονίκη μας κατηγορούν ότι είμαστε ηλίθιοι επειδή κερδίζουν τις εκλογές υποψήφιοι όπως ο Ψωμιάδης ή ο Παπαγεωργόπουλος και άλλους τέτοιους σαν να πεις ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Αθήνα δε θα τους ψήφιζαν αν αυτοί οι δύο ήταν υποψήφιοι για νομάρχης Αττικής και Δήμαρχος Αθηναίων αντίστοιχα. Τί θα ψήφιζαν στην Αθήνα δηλαδή; Τον υποψήφιο του αντίπαλου κόμματος; Από την άλλη οι Αθηναίοι γελάνε με καραγκιοζλίκια που κάνει ο Ψωμιάδης όταν ντύνεται Ζορρό, αλλά κανείς δε λέει τίποτα όταν αυτός φωνάζει και θίγει συμφέροντα και καταστάσεις που ενοχλούν την "Αθήνα" (βλέπε post σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης).
Αν βρεις χρόνο μπορείς να ανατρέξεις (έστω δειγματοληπτικά) σε προηγούμενα posts όπου έχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω.
Αυτό είναι το πρόβλημα που έχω εν περιλήψει. Όπως έχω ξαναγράψει, δε έχω το πρόβλημα με τους ανθρώπους της Αθήνας προσωπικά (ούτε οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας είμαι, και τα αθλητικά/οπαδικά με αφήνουν αδιάφορο), καθώς έχω αρκετούς φίλους Αθηναίους και είχα και κοπέλες από Αθήνα.
Το πρόβλημα το έχω απλά με τη νοοτροπία.
Εγώ να δεχτώ ότι έχουν πέσει περισσότερα λεφτά στην Αθήνα απ' ότι στη Θεσσαλονίκη (παρεπιπτόντως μετρό κλπ δε θα βλέπαμε ποτέ αν δε γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες), αλλά αν εξαιρέσεις τις σκανδιναβικές χώρες και Benelux αυτό δε γίνεται παντού? Η Γαλλική κυβέρνηση τα ίδια λεφτά ρίχνει στη Λυών και τα ίδια στο Παρίσι? Μόνο η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων είναι αυτή που χρηματοδοτεί εξίσου την περιφέρεια με τις πρωτεύουσες - όπως για παράδειγμα η γέφυρα Ρίου Αντιρίου αν δεν κάνω λάθος.
Και στην Κρήτη έπεσαν λεφτά τη δεκαετία του 80 λεφτά και γαμάτο Πανεπιστήμιο φτιάχτηκε - να μην εξαργυρωθεί και λίγο το 70% που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ στο νησί? Ναι αλλά πέρα απ' αυτό, αποδείχτηκε ότι οι Κρητικοί δεν είναι όπως μερικοί άλλοι που περιμένουν τις επιδοτήσεις - και αλλαγές στη γκάμα προϊόντων κάνουν όταν χρειάζεται - δε φτιάχνουν χασίσι μόνο όπως πιστεύει ο Ευαγγελάτος.
Δε μπορώ να μπω σ' αυτή τη λογική καθόλου και τι σημαίνει η λέξη νοοτροπία κλπ. Αυτή η λέξη άλλωστε ισοπεδώνει τα πάντα - βάζει στο ίδιο καλάθι και τον καλλιεργημένο άνθρωπο που κρατάει ένα χαρτάκι σα μαλάκας για καμιά ώρα στο Παγκράτι μέχρι να βρει καλαθάκι που δεν είναι τίγκα (ναι - είμαι ένα τέτοιο σπάνιο ζώο), με τον εκπρόσωπο της κίτρινης φυλής που αδειάζει χαλαρά το τασάκι έξω απ' το ταξί στο φανάρι Αλεξάνδρας με Κηφισσίας.
Πραγματικά δε μου λέει τίποτα τι πιστεύει το κάθε ατομάκι, μαγκάκι από προβληματική οικογένεια εδώ στην Αθήνα που ο πατέρας πίνει και ξενοπηδάει κάθε βράδυ και η μάνα περιμένει τον υδραυλικό να της ρίξει κανα γρήγορο. Το μπινελίκι φυσικά πέφτει σύννεφο, ο πιτσιρικάς είναι στάνταρ drop out από το σχολείο και μετά το στρατό στην καλύτερη περίπτωση θα δουλέψει στο συνεργείο της γειτονιάς με κόντρα μπινελίκι για 850 ευρώ χωρίς ένσημα.
Άρα τι άλλο έχει να κάνει από το να πάει νωρίς στου Ρέντη για προπόνηση (μεγάλη καύλα ) και να περιμένει τον ΠΑΟΚ να κατέβει στο Καραϊσκάκη για να ρίξει το Βούλγαροι για κανά 90λεπτο. Δε νομίζω να σε κάλυψα, αλλά πάντως δεν είμαστε όλοι το ίδιο - OK? ;)
μ εφτιαξες ρε μπαγασα.....:S :Saν και γεννήθηκα Θεσσαλονίκη λόγω πατέρα στη ΔΕΗ και μετέπειτα σπουδών στην Πάτρα έζησα 24 χρόνια κάτω από το αυλάκι και μετά ΑγιαΠαρασκευή Αθήνα, το μόνο που μπορώ να πω είναι...
ναι ρε ΠΑΟΚ
Συγχαρητήρια, μόλις έκραξες την υπόλοιπη Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την "επαρχία". Κλασσικός Αθηναίος...
Δε χρησιμοποιήσα εισαγωγικά, οπότε ούτε καν υπονόησα πως ό,τι είναι επαρχία είναι λιγότερο, κατώτερο, φθηνότερο κλπ. Η Ελλάδα έχει συνολικό πρόβλημα και όχι τοπικό.
Φαίνεται έβλεπες πολύ Λαζόπουλο παλιότερα... Έκανε ένα σκετσάκι με φραπέ και το κάναμε καραμέλα... Και τί σας έχει πιάσει στην Αθήνα με την εργατικότητα; Έχετε την εντύπωση πως γίνεστε πιο εργατικοί επειδή είστε όλη τη μέρα στην πρίζα για το πως θα μετακινηθείτε από το σπίτι στη δουλειά;
Λαζόπουλο έβλεπα πριν 15 χρόνια επί εποχής 10 μικρών Μήτσων. Αλλά τότε ήμουν και παιδί. Τώρα, βλέπω και ακούω μόνος μου, τα καταφέρνω. Στην πρίζα είμαστε, επειδή χρειάζεται και όχι επειδή είναι πιασάρικο. Άσε που για κίνηση, δεν πρέπει να μιλάτε, πιθανό να έχετε περισσότερη. Η Μοναστηρίου όποτε ανέβω πηγμένη είναι πχ. Καραμέλα με την κίνηση, μασάει όποιος δε ζει Αθήνα, παρεπιπτόντως.
Γιατί δε μου απαντάς καλύτερα: στην Αθήνα έχετε 8ωρο και 5ήμερο εργασίας όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα; Ή μήπως δουλεύετε 15ωρο και 7ήμερο; Κάπως πρέπει να μου δικαιολογήσεις το πώς στην Αθήνα ο κόσμος δουλεύει περισσότερο.
Κανείς όμως μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.
Μιας και "εμείς" είμαστε όλο μπουζούκια, για πες μου λίγο, γιατί τότε όταν δείχνουν στις ειδήσεις πλάνα από γεμάτα νυχτερινά μαγαζιά δείχνουν πλάνα της Αθήνας; Επειδή οι Αθηναίοι δουλεύουν όλη μέρα, ε;
Χμμμ ... 8ωρο, ε ? Θεωρητικά, ναι. Το "στην πρίζα" που ανέφερες, μήπως κάνει τη διαφορά ? Δηλ. και αν δεν μπορώ να αποδείξω ότι ξεπερνιέται το 8ωρο, το "στην πρίζα" δεν αρκεί ? Έζησα πολλά χρόνια σε άλλη πόλη και δουλεύω και με σημεία σε όλη την ελλάδα, και ναι φίλε, στην Αθήνα το ωράριο είναι πιο ξεχειλωμένο και ο ρυθμός πιο σπιντάτος.
Ρε φίλε τηλεόραση και κουραφέξαλα ... 5 μύρια είμαστε εδώ, πάει η κάμερα και δείχνει κανείς δεν ξέρει από πού και από πότε, ένα γεμάτο μαγαζί ... Μην πάμε αλλού την κουβέντα ... Το μεσημέρι εδώ τα μαγαζιά δεν κλείνουν, εκεί μέχρι και τα μαγαζιά του κέντρου γεμίζουν τις πλατείες για coffee break ...
Σε ποιανού τα όνειρα έγινε αυτό;
Σε κανένα όνειρο, κανενός. Γεγονός είναι κι αυτό επειδή έχει το μυαλό του αλλού ο κόσμος εκεί πάνω.
Τί είναι αυτό πάλι; Καινούργιοι αστικοί μύθοι;
Επιτέλους, έχει κανείς να πει κάτι σοβαρό στα ερωτήματα που έχω θέσει τόσες φορές σε αυτό το thread; Για ποιο λόγο λένε μερικοί ότι στην Αθήνα δουλεύουν περισσότερο ενώ στη βόρεια Ελλάδα κάθονται;
Αστικοί μύθοι ? Τόσα χρόνια όποτε ανεβαίνω πάνω, ακούω για τα 2μετρα κορίτσια της Σαλονίκης, τα μοντέλα που φορτώνουν τα καρντάσια από Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία κλπ και το all time classic "ρε δεν ξέρετε να περνάτε καλά σεις οι χαμουτζήδες".
Και ξέρεις ποιο είναι το ζήτημα ? Ότι στο τελευταίο, η αλήθεια αντικατοπτρίζεται. Ναι, ο μέσος Σαλονικιός περνάει καλύτερα από τον μέσο Αθηναίο. Και ο μέσος Έλληνας, από το μέσο Αθηναίο. Μιλάμε για καθημερινότητα, ησυχία και άγχος. Αλλά άν κάποιος θελήσει τις ευκαιρίες της Αθήνας, ας έρθει να ανοίξει νοικοκυριό εδώ. Και να παίξει μπάλα με τους Αθηναϊκούς ρυθμούς και να δούμε αν αντέχει τις μούρες και τις λεζάντες και τα χαϊλίκια.
Και για να μη νομίζεις ότι είμαι "πας μη Αθηναίος, βάρβαρος", αναγνωρίζω και γουστάρω ότι οι πιο καλόκαρδοι, αθώοι και αγνοί άνθρωποι είναι στα Βόρεια της Ελλάδας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά είναι αυτό το θέμα μας ? Ό,τι και να λέμε, υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά σε κάθε μεριά του κάθε τόπου. Αλλά το να έχουν όλοι στην μπούκα την Αθήνα, ενώ κάθονται από μακρυά και απλά νομίζουν, δε γίνεται έτσι δουλέιά. Γιατί αυτό συμβαίνει. Ο καθένας κάθεται και απλά νομίζει ότι "έτσι είναι στην Αθήνα".
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 9
- Εμφανίσεις
- 885
- Απαντήσεις
- 94
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 273
- Εμφανίσεις