Εδώ είναι το σημείο που γελάμε;1.Τους πορους που λες τους εχει.
Έτσι σου είπανε να λες;
Εμείς εδώ στη "Φραπεδούπολη" ξέρουμε καλά τί δυσκολίες χρηματοδότησης έχουν οι Δήμοι και η Νομαρχία του νομού μας σε λεφτά που τους τα χρωστάει το κράτος και προσπαθούν με νύχια και δόντια να τα πάρουν. Φυσικά ο Δήμος ή η Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν είναι οι μόνοι με τέτοια θέματα. Απλά τους αναφέρω γιατί μένω στη Θεσσαλονίκη και ξέρω καλύτερα τα της Θεσσαλονίκης.
Εσείς εκεί στην Αττική που να ξέρετε τι γίνεται στη "Φραπεδούπολη" και στην υπόλοιπη "επαρχία"; Ποιος να σας το πει; Το ΥΠΕΧΩΔΕ για παράδειγμα θα σας ενημερώσει σχετικά με καθυστερήσεις εγκρίσεων ή χρηματοδοτήσεων για έργα στις Σέρρες ή στο Κιλκίς ή στη Θεσσαλονίκη; Δε νομίζω. Θα τους κατηγορήσετε όμως τους κατοίκους εκείνων των περιοχών ότι δε μπορούν "να στήσουν ούτε περίπτερο", σαν να είναι δικό τους φταίξιμο οι καθυστερήσεις!
Εδώ μέχρι και τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους την καθορίζουν από την Αθήνα! Αλήθεια αυτό το ξέρατε; Σαν να ξέρουν στην Αθήνα πως αλλάζει η κίνηση μιας άλλης πόλης ανάλογα με την εποχή ή την ώρα της ημέρας. Δε θα μπορούσε ένας τοπικός φορέας να το κάνει; Όμως όχι, το κράτος μας δεν είναι Αθηνοκεντρικό! Είμαστε προκατειλημμένοι που φωνάζουμε.
2. "Επαρχιωτης" δειχνεις οτι εισαι με αυτα που γραφεις..Οχι για τους αθηναιους παντως για να ξερεις.
Για πες μου τότε γιατί είμαι "επαρχιώτης" και το γυρνάς στο προσωπικό επίπεδο και πως το δείχνουν αυτά που γράφω.
Μήπως επειδή γράφω πράγματα που δεν αρέσουν σε κάποιους ή απλά επειδή διαφωνώ με σένα και κάποιους άλλους που δεν καταλαβαίνουν από επιχειρήματα και παραδείγματα αλλά μάλλον μόνο από προκαταλήψεις και συνθήματα (του τύπου : "Μία είναι η ουσία, σύνορα με τη Λαμία");
Αλλωστε και πολιτικα εχει αποδειχτει (π.χ. Καραμανλης, Βενιζελος κλπ..) οτι δε τιθεται θεμα..
Πολιτικά; Αποδειχθεί; Δηλαδή; Και ο Κ. Καραμανλής ο γηραιότερος ήταν μέχρι και Πρόεδρος Δημοκρατίας. Τί πάει να πει αυτό δηλαδή;
Ειναι μονο
στο κομπλεξικο (ισως δικαιολογημενα, συζητιεται) μυαλο σας..
ΟΚ, είμαστε κομπλεξικοί όλοι όσοι κράζουμε τη λογική της Αθήνας: Μακεδόνες, Θρακιώτες, Κρητικοί, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, κάτοικοι μικρών νησιών του Αιγαίου και άλλοι. Είμαστε όλοι μας κομπλεξικοί εκτός από τους Αθηναίους φυσικά...