Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
1.Τους πορους που λες τους εχει.
Εδώ είναι το σημείο που γελάμε;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Έτσι σου είπανε να λες;

Εμείς εδώ στη "Φραπεδούπολη" ξέρουμε καλά τί δυσκολίες χρηματοδότησης έχουν οι Δήμοι και η Νομαρχία του νομού μας σε λεφτά που τους τα χρωστάει το κράτος και προσπαθούν με νύχια και δόντια να τα πάρουν. Φυσικά ο Δήμος ή η Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν είναι οι μόνοι με τέτοια θέματα. Απλά τους αναφέρω γιατί μένω στη Θεσσαλονίκη και ξέρω καλύτερα τα της Θεσσαλονίκης.

Εσείς εκεί στην Αττική που να ξέρετε τι γίνεται στη "Φραπεδούπολη" και στην υπόλοιπη "επαρχία"; Ποιος να σας το πει; Το ΥΠΕΧΩΔΕ για παράδειγμα θα σας ενημερώσει σχετικά με καθυστερήσεις εγκρίσεων ή χρηματοδοτήσεων για έργα στις Σέρρες ή στο Κιλκίς ή στη Θεσσαλονίκη; Δε νομίζω. Θα τους κατηγορήσετε όμως τους κατοίκους εκείνων των περιοχών ότι δε μπορούν "να στήσουν ούτε περίπτερο", σαν να είναι δικό τους φταίξιμο οι καθυστερήσεις!

Εδώ μέχρι και τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους την καθορίζουν από την Αθήνα! Αλήθεια αυτό το ξέρατε; Σαν να ξέρουν στην Αθήνα πως αλλάζει η κίνηση μιας άλλης πόλης ανάλογα με την εποχή ή την ώρα της ημέρας. Δε θα μπορούσε ένας τοπικός φορέας να το κάνει; Όμως όχι, το κράτος μας δεν είναι Αθηνοκεντρικό! Είμαστε προκατειλημμένοι που φωνάζουμε.  

2. "Επαρχιωτης" δειχνεις οτι εισαι με αυτα που γραφεις..Οχι για τους αθηναιους παντως για να ξερεις.

Για πες μου τότε γιατί είμαι "επαρχιώτης" και το γυρνάς στο προσωπικό επίπεδο και πως το δείχνουν αυτά που γράφω.

Μήπως επειδή γράφω πράγματα που δεν αρέσουν σε κάποιους ή απλά επειδή διαφωνώ με σένα και κάποιους άλλους που δεν καταλαβαίνουν από επιχειρήματα και παραδείγματα αλλά μάλλον μόνο από προκαταλήψεις και συνθήματα (του τύπου : "Μία είναι η ουσία, σύνορα με τη Λαμία");

Αλλωστε και πολιτικα εχει αποδειχτει (π.χ. Καραμανλης, Βενιζελος κλπ..) οτι δε τιθεται θεμα..

Πολιτικά; Αποδειχθεί; Δηλαδή; Και ο Κ. Καραμανλής ο γηραιότερος ήταν μέχρι και Πρόεδρος Δημοκρατίας. Τί πάει να πει αυτό δηλαδή;

Ειναι μονο
στο κομπλεξικο (ισως δικαιολογημενα, συζητιεται) μυαλο σας..

ΟΚ, είμαστε κομπλεξικοί όλοι όσοι κράζουμε τη λογική της Αθήνας: Μακεδόνες, Θρακιώτες, Κρητικοί, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, κάτοικοι μικρών νησιών του Αιγαίου και άλλοι. Είμαστε όλοι μας κομπλεξικοί εκτός από τους Αθηναίους φυσικά...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και απάντησες στο ερώτημά μου καταρχήν. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και τι background έχεις (μη βιαστείς να απαντήσεις σ' αυτό - παίζει ρόλο, πίστεψέ με), αλλά είναι πραγματικά αστείο να ασχολείσαι με όλα αυτά. Αυτή η καραμέλα περί Αθήνας και επαρχίας έχει λιώσει - οι τοπικιστικές αντιπαραθέσεις γηπεδικού τύπου είναι για παιδιά του δημοτικού. Οι Λαρισαίοι με τους Βολιώτες, τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα, οι Πυργιώτες με τους Καλαματιανούς, εσείς με μας, όταν βαριόμασταν παλιά στη 13 σε ματς με την Καβάλα πλακωνόμασταν οι πάνω με τους κάτω κλπ. :cheesy:

Εγώ να δεχτώ ότι έχουν πέσει περισσότερα λεφτά στην Αθήνα απ' ότι στη Θεσσαλονίκη (παρεπιπτόντως μετρό κλπ δε θα βλέπαμε ποτέ αν δε γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες), αλλά αν εξαιρέσεις τις σκανδιναβικές χώρες και Benelux αυτό δε γίνεται παντού? Η Γαλλική κυβέρνηση τα ίδια λεφτά ρίχνει στη Λυών και τα ίδια στο Παρίσι? Μόνο η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων είναι αυτή που χρηματοδοτεί εξίσου την περιφέρεια με τις πρωτεύουσες - όπως για παράδειγμα η γέφυρα Ρίου Αντιρίου αν δεν κάνω λάθος.

Και στην Κρήτη έπεσαν λεφτά τη δεκαετία του 80 λεφτά και γαμάτο Πανεπιστήμιο φτιάχτηκε - να μην εξαργυρωθεί και λίγο το 70% που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ στο νησί? Ναι αλλά πέρα απ' αυτό, αποδείχτηκε ότι οι Κρητικοί δεν είναι όπως μερικοί άλλοι που περιμένουν τις επιδοτήσεις - και αλλαγές στη γκάμα προϊόντων κάνουν όταν χρειάζεται - δε φτιάχνουν χασίσι μόνο όπως πιστεύει ο Ευαγγελάτος.

Δε μπορώ να μπω σ' αυτή τη λογική καθόλου και τι σημαίνει η λέξη νοοτροπία κλπ. Αυτή η λέξη άλλωστε ισοπεδώνει τα πάντα - βάζει στο ίδιο καλάθι και τον καλλιεργημένο άνθρωπο που κρατάει ένα χαρτάκι σα μαλάκας για καμιά ώρα στο Παγκράτι μέχρι να βρει καλαθάκι που δεν είναι τίγκα (ναι - είμαι ένα τέτοιο σπάνιο ζώο), με τον εκπρόσωπο της κίτρινης φυλής που αδειάζει χαλαρά το τασάκι έξω απ' το ταξί στο φανάρι Αλεξάνδρας με Κηφισσίας. :headbang:

Πραγματικά δε μου λέει τίποτα τι πιστεύει το κάθε ατομάκι, μαγκάκι από προβληματική οικογένεια εδώ στην Αθήνα που ο πατέρας πίνει και ξενοπηδάει κάθε βράδυ και η μάνα περιμένει τον υδραυλικό να της ρίξει κανα γρήγορο. Το μπινελίκι φυσικά πέφτει σύννεφο, ο πιτσιρικάς είναι στάνταρ drop out από το σχολείο και μετά το στρατό στην καλύτερη περίπτωση θα δουλέψει στο συνεργείο της γειτονιάς με κόντρα μπινελίκι για 850 ευρώ χωρίς ένσημα.

Άρα τι άλλο έχει να κάνει από το να πάει νωρίς στου Ρέντη για προπόνηση (μεγάλη καύλα :jerking:) και να περιμένει τον ΠΑΟΚ να κατέβει στο Καραϊσκάκη για να ρίξει το Βούλγαροι για κανά 90λεπτο. Δε νομίζω να σε κάλυψα, αλλά πάντως δεν είμαστε όλοι το ίδιο - OK? ;)

Εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου post. Για να μή σχολιάσω το κάθε σημείο ξεχωριστά να πω ότι συμφωνώ με όλα και με κάλυψες.

Στο thread απλά ξεκίνησα γράφοντας κάποιες λεπτομέρειες για τη μπουγάτσα. Μετά είδα όμως χαρακτηρισμούς για Βούλγαρους, Σλάβους, τεμπέληδες, φραπέδες και άλλα τέτοια που ίσως διάβασες, και μάλιστα να υποστηρίζονται σθεναρά τέτοιες ακραίες απόψεις πέρα από πλάκα, παίρνοντας παραμάζωμα όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς αλλά μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Ελλάδας.

Τέτοια κουβέντα σχετικά με θέματα τοπικισμού είχα να κάνω χρόνια, ακόμη και με φίλους μου από Αθήνα. Και εγώ βρίσκω περιττές αυτές τις κουβέντες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε αυτό το forum όμως βρήκα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πω μερικά πράγματα που δεν είναι γνωστά ή προφανή (προφανώς) σε πολλούς κατοίκους της Αττικής. Ήταν μια ευκαιρία να εξηγηθεί η ύπαρξη (ή όχι) του κόμπλεξ του βορειοελλαδίτη. Το αν είναι τελικά κόμπλεξ ή μεγάλη δυσαρέσκεια είναι μια επίσης ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Τέλος, να κλείσω με το ότι δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αν προσέξεις σε όλες τις φράσεις μου διευκρινίζω και αναφέρομαι σε "κάποιους", "ορισμένους", "μερικούς" κατοίκους Αττικής για να μή παρεξηγηθώ σαν να αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε όλους τους Αθηναίους ανεξαιρέτως, αυτό το είχα ξεκαθαρίσει σε ένα από τα πρώτα μου post στο thread. Και πραγματικά χαίρομαι που διάβασα ένα post ψύχραιμο και επιχειρήματα χωρίς προκαταλήψεις.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Λαζόπουλο έβλεπα πριν 15 χρόνια επί εποχής 10 μικρών Μήτσων. Αλλά τότε ήμουν και παιδί. Τώρα, βλέπω και ακούω μόνος μου, τα καταφέρνω. Στην πρίζα είμαστε, επειδή χρειάζεται και όχι επειδή είναι πιασάρικο. Άσε που για κίνηση, δεν πρέπει να μιλάτε, πιθανό να έχετε περισσότερη. Η Μοναστηρίου όποτε ανέβω πηγμένη είναι πχ. Καραμέλα με την κίνηση, μασάει όποιος δε ζει Αθήνα, παρεπιπτόντως.

Για την κίνηση (και το parking) και εγώ πιστεύω ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά τώρα με τα έργα του μετρό δεν παίζεται. Την αναφέρω όμως την κίνηση γιατί χρησιμοποιείται σαν στοιχείο του έντονου ρυθμού της ζωής της Αθήνας από τους ίδιους τους Αθηναίους.

Δε ξέρω γιατί πρέπει να είστε στην πρίζα, εκτός και αν εννοείς διαφορετικό πράγμα από αυτό που εννοώ εγώ.

Χμμμ ... 8ωρο, ε ? Θεωρητικά, ναι. Το "στην πρίζα" που ανέφερες, μήπως κάνει τη διαφορά ? Δηλ. και αν δεν μπορώ να αποδείξω ότι ξεπερνιέται το 8ωρο, το "στην πρίζα" δεν αρκεί ? Έζησα πολλά χρόνια σε άλλη πόλη και δουλεύω και με σημεία σε όλη την ελλάδα, και ναι φίλε, στην Αθήνα το ωράριο είναι πιο ξεχειλωμένο και ο ρυθμός πιο σπιντάτος.

Αν το πάμε σε θέματα προσωπικής εμπειρίας όλοι έχουμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Και εγώ όταν κατέβηκα Αθήνα για δουλειά ήμουν πιο άνετος. Αυτό δε λέει κάτι. Το να πεις όμως ότι ο Αθηναίος στο 8ωρό του δουλεύει πιο πολύ από το Σερραίο ή το Θεσσαλονικιό πως εξηγείται; Απλά ο Αθηναίος είναι πιο ευσυνείδητος; Πιο εργατικός; Οι άλλοι πιο τεμπέληδες; Αν ναι, πως κατέληξαν να γίνουν έτσι;

Ρε φίλε τηλεόραση και κουραφέξαλα ... 5 μύρια είμαστε εδώ, πάει η κάμερα και δείχνει κανείς δεν ξέρει από πού και από πότε, ένα γεμάτο μαγαζί ... Μην πάμε αλλού την κουβέντα ... Το μεσημέρι εδώ τα μαγαζιά δεν κλείνουν, εκεί μέχρι και τα μαγαζιά του κέντρου γεμίζουν τις πλατείες για coffee break ...

Τι λες τώρα; Έχεις ακούσει για το σπαστό ωράριο; Μήπως δε ξέρεις ότι το ωράριο της αγοράς καθορίζεται από τον εκάστοτε Δήμο; Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, όταν τα μαγαζιά πχ την Πέμπτη κλείνουν στις 13:30μμ και ξανανοίγουν στις 17:00μμ (μέχρι τις 20:30μμ ή τις 21:00μμ) πολλοί εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να πάνε σπίτι τους. Τί θα κάνουν; Θα φάνε κάτι ή θα πιουν καφέ ή θα διεκπεραιώσουν κάποια δουλειά.

Αυτό το ωράριο δεν είναι καινούργιο παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ώστε ένα μαγαζί να μπορεί αν καλύψει πρωινές και απογευματινές ώρες με μία βάρδια. Υπάρχει από την εποχή που δεν υπήρχαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και ο υπάλληλος ή και το αφεντικό έμεναν κοντά στη δουλειά τους και μπορούσαν μέσα σε αυτές τις 3 ωρίτσες να πάνε σπίτι τους και να ξεκουραστούνε.

Γι'αυτό ονομάσανε τελικά τη Θεσσαλονίκη φραπεδούπολη; Επειδή έχει σπαστό ωράριο;

Σε κανένα όνειρο, κανενός. Γεγονός είναι κι αυτό επειδή έχει το μυαλό του αλλού ο κόσμος εκεί πάνω.

Δεν το έχει μόνο ο "κόσμος εδώ πάνω". Ρώτα και ανθρώπους από άλλες περιοχές.

Αστικοί μύθοι ? Τόσα χρόνια όποτε ανεβαίνω πάνω, ακούω για τα 2μετρα κορίτσια της Σαλονίκης, τα μοντέλα που φορτώνουν τα καρντάσια από Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία κλπ και το all time classic "ρε δεν ξέρετε να περνάτε καλά σεις οι χαμουτζήδες".

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει και τόσες 2μετρες κλπ στη Θεσσαλονίκη. Όσο για μοντέλα από Σερβία και Βουλγαρία δε, δεν έχω δει ούτε δείγμα.

Ίσα ίσα που από προσωπική άποψη έχω δει ότι οι Αθηναίες είναι πιο ανοιχτές σε συζητήσεις και γνωριμίες σε σχέση με τις Σαλονικιές τις οποίες βρίσκω αρκετά ψηλομύτες και ψυχρές σε αυτό το θέμα.

Και για να μη νομίζεις ότι είμαι "πας μη Αθηναίος, βάρβαρος", αναγνωρίζω και γουστάρω ότι οι πιο καλόκαρδοι, αθώοι και αγνοί άνθρωποι είναι στα Βόρεια της Ελλάδας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά είναι αυτό το θέμα μας ? Ό,τι και να λέμε, υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά σε κάθε μεριά του κάθε τόπου. Αλλά το να έχουν όλοι στην μπούκα την Αθήνα, ενώ κάθονται από μακρυά και απλά νομίζουν, δε γίνεται έτσι δουλέιά. Γιατί αυτό συμβαίνει. Ο καθένας κάθεται και απλά νομίζει ότι "έτσι είναι στην Αθήνα".

Αυτό που προσπαθώ να γράψω σε αυτό το thread είναι ότι τελικά υπάρχει λόγος που πολλοί έχουν την Αθήνα στη μπούκα όπως γράφεις. Και αυτό γιατί μια μερίδα (ίσως μειοψηφία) κατοίκων της Αττικής "χαλάει την πιάτσα" βγάζοντας προς τα έξω τη λογική του "έτσι είναι στην Αθήνα". Και οι κάτοικοι των άλλων περιοχών της Ελλάδας αυτό τελικά εισπράττουν.

Το ότι για παράδειγμα η λέξη "Βούλγαρος" γράφτηκε τόσες φορές σε αυτό το thread και δε θυμάμαι να βγήκε κάποιος από Αττική (μετά από μηνύματα 65 σελίδων!) για να το καταδικάσει εκτός ίσως έστω έμμεσα από το φίλο pristine, νομίζω ότι τελικά λέει κάτι...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
^^^εισαι τετραπερατος,σε τοσες σελιδες γραφεις κατεβατα,χαρα στο κουραγιο σου!!!! :o

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
^^^εισαι τετραπερατος,σε τοσες σελιδες γραφεις κατεβατα,χαρα στο κουραγιο σου!!!! :o

<Αυτοσαρκασμός>Είναι επειδή πίνω πολύ φραπέ και τρώω άφθονη δυναμωτική μπουγάτσα, γι'αυτό ;););););)</Αυτοσαρκασμός>

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
κι επειδη μυριζεις αυτον τον υπεροχο θαλασσινο αερα!!!! ;)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Το ότι για παράδειγμα η λέξη "Βούλγαρος" γράφτηκε τόσες φορές σε αυτό το thread και δε θυμάμαι να βγήκε κάποιος από Αττική (μετά από μηνύματα 65 σελίδων!) για να το καταδικάσει εκτός ίσως έστω έμμεσα από το φίλο pristine, νομίζω ότι τελικά λέει κάτι...
Εδώ κάνεις λάθος, έχει καταδικαστεί πολλές φορές αυτή η λέξη εδώ. Μπορεί να μην χτύπησε γιατί ίσως εκφράστηκε ήπια (όπως π.χ. από μένα, που είπα ότι δεν την έχω πει ποτέ ούτε εγώ ούτε όσοι ξέρω), αλλά αρκετοί είπαν ότι είναι εντελώς άκυρη έκφραση και άποψη.
Απλώς εγώ ας πούμε δε θα κάθομαι να πλακώνομαι με τον κάθε προβληματικό.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Επίσης ugabuga θέλω να σου πω ότι κι εγώ έκανα πλάκα με τη μπουγάτσα, όμως με το επεξηγηματικό ποστ σου έπαθα πολιτισμικό σοκ και δεν πρόκειται να το ξανακάνω.
Μου άνοιξες νέους ορίζοντες  :grin:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εδώ κάνεις λάθος, έχει καταδικαστεί πολλές φορές αυτή η λέξη εδώ. Μπορεί να μην χτύπησε γιατί ίσως εκφράστηκε ήπια (όπως π.χ. από μένα, που είπα ότι δεν την έχω πει ποτέ ούτε εγώ ούτε όσοι ξέρω), αλλά αρκετοί είπαν ότι είναι εντελώς άκυρη έκφραση και άποψη.

Ζητώ συγνώμη τότε τόσο από σένα όσο και από άλλους συν-forum-ίτες που δεν θυμήθηκα τα σχετικά post τους.

:)

Απλώς εγώ ας πούμε δε θα κάθομαι να πλακώνομαι με τον κάθε προβληματικό.

Αυτό πρέπει να μάθω να το κάνω και εγώ... :cheesy:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ζητώ συγνώμη τότε τόσο από σένα όσο και από άλλους συν-forum-ίτες που δεν θυμήθηκα τα σχετικά post τους.

:)
Άντε καλέ, το θέμα δεν είναι η συγνώμη  :-* :-*
Απλώς όσο δε μου αρέσει το "αμάν με τους Θεσσαλονικείς και τη γκρίνια τους" ας πούμε, άλλο τόσο δε μου αρέσει το "αμάν με τους κωλοπρωτευουσιάνους"  :grin:
Καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάποιοι είναι έτσι και κάποιοι γιουβέτσι, το τσουβάλιασμα δε μου αρέσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδυνάμωσε αυτό που ήθελες να πεις.
Κατά τα άλλα νο πρόμπλεμ  :sunglasses:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
διακρινω ενα κλιμα ειρηνης και ησυχιας κ δεν μαρεσει καθολου!!!!!

θελω φασαριες!!!!! :rolleyes: :grin:

povel

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Άντε καλέ, το θέμα δεν είναι η συγνώμη  :-* :-*
Απλώς όσο δε μου αρέσει το "αμάν με τους Θεσσαλονικείς και τη γκρίνια τους" ας πούμε, άλλο τόσο δε μου αρέσει το "αμάν με τους κωλοπρωτευουσιάνους"  :grin:
Καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάποιοι είναι έτσι και κάποιοι γιουβέτσι, το τσουβάλιασμα δε μου αρέσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδυνάμωσε αυτό που ήθελες να πεις.
Κατά τα άλλα νο πρόμπλεμ  :sunglasses:

Ουστ λαχαναγοριτισσαααααααααααααααααααααααα...........................

:ak: :ak: :ak: :ak:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
παντως η Θεσσαλονικη πριν απο χρονια ειχε τις περισσοτερες καφετεριες που εχω δει ποτε μου . Σαφως λιγοτερες ειχε η παραλιακη της Γλυφαδας ισως και του Πειραια !!

Απο εκει ισως πήρε την ονομασια της φραπεδουπολης, σημερα ισως αυτο να μην ισχυει!!

Παντως και μονο τα ποστ του ugabuga βγαζουν απο το μυαλο μας το στερεοτυπο  του "χαλαρου" Θεσσαλονικεα !!!  :2funny:

Μπως ειναι Αθηναιος ο ugabuga κα μας δουλευει  :2funny: :2funny:

ΥΓ θυμιζω παντως οτι η κεντρικη διοικηση εχει εδρα την Αθηνα , αυτο δεν σημαινει οτι η κεντρικη διοικηση αγαπα περισσότερο την Αθηνα.

Απλα οταν βρει μια επιχορηγηση βρισκει ευκαιρο εδαφος στην Αθηνα λογω κοσμουυ και λογω φτηνων εργατικων χεριων απο τους μεταναστες που εδω κααααααααααθονται οπως επισης λογω ελειψης ντοπιων ή/και χαλαρων δεσμων μεταξυ των ντοπιων  οι αντιδρασεις θα ειναι ανυπαρκτες !!!

ΥΓ2 Επισης ο Πειραιας ειναι ωραια περιοχη . Θα ηταν ακομα καλυτερη αν δεν υπηρχαν Πειραιωτες  :2funny: :2funny:!

Δν εννοω το λιμανι βεβαια αλλα μερη γι αφε και φαγητο που ειναι λιγο προς την αλλη πλευρα που δν θυμαμαι πως λεγεται

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
παντως η Θεσσαλονικη πριν απο χρονια ειχε τις περισσοτερες καφετεριες που εχω δει ποτε μου . Σαφως λιγοτερες ειχε η παραλιακη της Γλυφαδας ισως και του Πειραια !!

Απο εκει ισως πήρε την ονομασια της φραπεδουπολης, σημερα ισως αυτο να μην ισχυει!!

Το καλοκαίρι που ξαναπήγα Σαλόνικα μετά από πέντε χρόνια, με τρόμο αλλά χωρίς έκπληξη διαπίστωσα ότι οι πολλές καφετέριες της θεσσαλονίκης ήταν ... περισσότερες!
Όποιος χώρος μπορούσε να μετατραπεί σε καφετέρια, είχε μετατραπεί...
Και παρόλο που λόγω θέρους οι φοιτητές έλειπαν, είχαν όλες κόσμο!

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κατά τα άλλα νο πρόμπλεμ  :sunglasses:

Μα ίσα ίσα που σε κάθε ευκαιρία έγραφα για "ορισμένους", "μερικούς" κλπ. Αντιλαμβάνομαι πως πάνω σε μια ανάγνωση ενός post κάποιος μπορεί να μην προσέξει κάποιες λεπτομέρειες και να βγάλει το συμπέρασμα ότι αναφερόμουν σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, αλλά δεν είναι έτσι.  

Προσπάθησα να φανεί (ανεπιτυχώς από ότι φαίνεται) ότι δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι γι'αυτό και τόνισα ότι το πρόβλημα μου ήταν στη νοοτροπία που βγαίνει προς τα έξω από μερίδα κατοίκων της Αττικής, όχι από όλους! Και δυστυχώς ως συνήθως τα στραβά που κάνουν μερικοί φαίνονται περισσότερο από τα σωστά που κάνουν οι πιο μετριοπαθείς.

Ξαναγράφω σε αυτό το σημείο ότι έχω καλούς φίλους και συνεργάτες από Αθήνα & Πειραιά, ενώ είχα και 2 κοπέλες από Αθήνα στο παρελθόν. Αν ήμουν πραγματικά τοπικιστής και τους έβαζα όλους στο ίδιο καζάνι δε θα σχετιζόμουν με αυτούς λόγω προκαταλήψεων...

:):):)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου post. Για να μή σχολιάσω το κάθε σημείο ξεχωριστά να πω ότι συμφωνώ με όλα και με κάλυψες.

Στο thread απλά ξεκίνησα γράφοντας κάποιες λεπτομέρειες για τη μπουγάτσα. Μετά είδα όμως χαρακτηρισμούς για Βούλγαρους, Σλάβους, τεμπέληδες, φραπέδες και άλλα τέτοια που ίσως διάβασες....
Χαίρομαι που σε κάλυψα - πραγματικά. Όχι, δεν είχα διαβάσει τίποτα απ' ότι είχε γραφεί - sorry, αλλά δεν έχω ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και το κουράγιο για κάτι τέτοιο.

Γι' αυτό σε ρώτησα άλλωστε να μου κάνεις ένα briefing ;) - είναι κάτι που συνηθίζω για να μπαίνω σε συζητήσεις που έχω χάσει επεισόδια. :rolleyes:

Δε μπορώ να πιστέψω πάντως ότι για 65 σελίδες όλοι έλεγαν για μπουγάτσες και ντε λα μαγκέν χαρακτηρισμούς τύπου Βούλγαροι κλπ. :jerking:

Τέλος πάντων - καλά να είμαστε και άλλωστε η ζωή είναι μικρή για να ασχολούμαστε με ανοησίες.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ugabuga,

Τα σεντόνια σου με αναγκάζουν να λύσω την σιωπή μου αφού υπάρχουν σημεία που προσφέρουν κάτι καινούργιο στην συζήτηση, πιστεύω.

Η θεσσαλονίκη αποτέλεσε μετεμφυλιακά την κοιτίδα κάθε βαθιά συντηρητικού, μισαλλόδοξου και ακραίου φασιστικού στοιχείου (παραδείγματα: Δράση παρακρατικών το 50-60, Δολοφονία Λαμπράκη, Βαθμός Απήχησης Παραθρησκευτικών Οργανώσεων, Απήχηση Ακροδεξιών Κομμάτων, Λαοσυνάξεις και Κυρήγματα περί φυλετικής καθαρότητας των Μακεδόνων, κάψιμο βιβλίων Ανδρουλάκη κτλ) .

Συνεπώς αυτή καθαυτή η εκλογική αποδοχή πολιτικών φυσιογνωμιών του διαμετρήματος Ψωμιάδη ούτε συγκυριακή είναι, ούτε οφείλεται σε οποιονδήποτε εξωτερικό καταναγκασμό. Είναι η έμπρακτη δήλωση μιας φοβικής τοπικής κοινωνίας σε βαθιά κρίση που κραυγάζει την “Ελληνικότητα” και τον “Πατριωτισμό” της προσπαθώντας να αυτοεπιβεβαιώσει την ασταθή εθνική της ταυτότητα.

Ουδείς αμφισβήτησε την αθηνοκεντρικότητα του ελληνικού γκουβέρνου. Ουδείς αναφέρθηκε σε φυλετική καθαρότητα των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Ουδείς υποστήριξε ότι ο άκρατος τοπικισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο των θεσσαλονικέων. Αυτό που αρνείσαι να αποδεχθείς είναι το εξής (και που από προσωπική εμπειρία είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει ζήσει την πόλη έστω και λίγο) :

Ο ακραίος τοπικισμός των θεσσαλονικέων, όπως υποθάλπεται και εκφράζεται από τα επίσημα χείλη των πολιτικών του εκπροσώπων, συνδυάζεται με έναν μη παραγωγικό καταγγελτικό λόγο εναντίον του κράτους των Αθηνών σε βαθμό πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η πλειοψηφία των θεσσαλονικέων εμμένει στην διατήρηση ενός ανέμελου μοντέλου ζωής ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ταυτόχρονα να του παραχωρηθεί από την κεντρική διοίκηση το σύνολο των προνομίων της πρωτεύουσας, ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΩΝΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ να ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙ και ΧΩΡΙΣ να είναι πρόθυμη να ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ το ΑΝΤΙΤΙΜΟ μιας τέτοιας εξίσωσης.

Και για να γίνω και ολίγον περιπαιχτικός επειδή πολύ το σοβάρεψα  :jerking:  :rockon: ...

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=sISRdF6mSuw[/video] [/video]

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ΥΓ2 Επισης ο Πειραιας ειναι ωραια περιοχη . Θα ηταν ακομα καλυτερη αν δεν υπηρχαν Πειραιωτες  :2funny: :2funny:!

Δν εννοω το λιμανι βεβαια αλλα μερη γι αφε και φαγητο που ειναι λιγο προς την αλλη πλευρα που δν θυμαμαι πως λεγεται
ΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιιιιι!!  :tickedoff:
Σκατά περιοχή είναι ο Πειραιάς, μόνο οι πειραιώτες τον κάνουν κάπως καλύτερο  :2funny:

Καστέλλα μάλλον εννοείς  :sunglasses:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
εσυ φιλε σεντρινο δεν πρεπει να εχεις παει μαλλον στην ζωη σου καμια φορα στη θεσσαλονικη απο οτι φαινετε.

teris3

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Το καλοκαίρι που ξαναπήγα Σαλόνικα μετά από πέντε χρόνια, με τρόμο αλλά χωρίς έκπληξη διαπίστωσα ότι οι πολλές καφετέριες της θεσσαλονίκης ήταν ... περισσότερες!
Όποιος χώρος μπορούσε να μετατραπεί σε καφετέρια, είχε μετατραπεί...
Και παρόλο που λόγω θέρους οι φοιτητές έλειπαν, είχαν όλες κόσμο!

Σοβαρά?
ΤΡΟΜΟΣ όνομα και πράμα δηλαδή...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom