Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Έχεις δίκιο. Εξάλλου ξεκινάω  λέγοντας ότι τα κορίτσια της παρέας τα λένε ωραία και με χιουμορ. Και εσύ απ'ότι κατάλαβα είσαι κορίτσι και μάλιστα ωραίο (θα μου πεις που το κατάλαβα; Δες το εξυπνο βλέμμα μου στο avatar και θα παρεις την απάντησή σου)
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Το αετίσιο βλέμμα...  :boobies: :boobies:

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
σορυ γ το σπαμ αλλα Η ΝΙΤΣΑ γτ ειναι mute;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

GeorgeNorthern

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
πριν απο 200 χρονια περιπου η Αθηνα αριθμουσε μολις 10.000 κατοικους.... Τοτε η Θεσσαλονικη ειχε πανω απο 50.000
Πριν απο 100 χρονια περιπου η Αθηνα εφτασε τη Θεσσαλονικη σε πληθυσμο (περιπου 100.000 ειχε τοτε). Απο εκει και περα η ιστορια ειναι γνωστη. Για περιπου 1500 χρονια, η Θεσσαλονικη ηταν σημαντικοτερη πολη απο την Αθηνα και φυσικα ειχε σαφως περισσοτερο πληθυσμο (Βυζαντινη περιοδος).

Σημερα βεβαια τα πραγματα ειναι αλλοιως.  περιπου 5 εκατομμυρια μενουν στην Αττικη, ενω μολις 1,5 εκατομμυριο στη Θεσσαλονικη. 3 φορες λιγοτερο πληθυσμο εχει εδω.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Τεσπα και η Αθηνα φοιτητουπλη ειναι οπως επισης ξεχειμωνιαζουν και πολλοι νησιωτες και αλλοι που δουλευουν στον τουρισμο και κααααθονται τον χειμωνα και ετσι γεμιζουν οι καφετέριες !!

Οι λιγότερο αργοι ρυθμοι ειναι οτι με φοιτητες-ξεχειμωνιαζοντες-αλλοδαπους και ντοπιους εχει φτασει η Αθηνατα 6 μυρια και ειναι σχεδιασμενη για 3 μυρια !!

Το παραμυθι οτι ασχολουνται ολοι με την Αθηνα πρεπει να κοψουν γενικα οσοι ζουν εξω απο την Αθηνα !!

Το 2009 ξαναθυμηθηκαν τα Εξαρχεια και το 2009 καταλαβαν οτι γινεται νταραβερι ναρκωτικων στην Ομονοια οτι ψωνιζονται οι μαυρες οτι πουλανε λαθραια τσιγαρα κλπ . Οι οδοι Γερανιου, Επιδαυρου, Μενανδρου, Σοφοκλεους  και καποιες αλλες  που γινονται αυτα τα "κακα" πραγματα ειναι 2 λεπτα απο το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της Αθηνας αλλα εδω και 30 χρονια δεν ασχολειται ΚΑΝΕΙΣ.

ΥΓ Το εμαθαν το παραμυθι και οι Αθηναιοι και κατηγορουν τα Βορεια προαστεια και ετσι ανακυκλωνεται η μιζερια μας

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
σορυ γ το σπαμ αλλα Η ΝΙΤΣΑ γτ ειναι mute;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

γιατί "σπάμαρε" στο thread τσέχες vs ρωσσίδες,
στο οποίο κλασσικά θάβανε τις ελληνίδες..
από ότι είδα σβήστηκε το ποστ της..
κ επίσης άνοιξε κ ένα thread η bite για
να διαμαρτυρηθεί,αλλά σβήστηκε κ αυτό.. :S

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Ξέχασες το στόμα λουκριτία...   :grin:

Μ' αρέσει το νικ σου :smitten: - Ρωμαϊκά όργια, αιμομιξίες κλπ - ωραίες φάσεις... :sunglasses:
τςτςτς!!!απλα η λουκριτια του αρκα καλε μου...ειρωνικη πανεξυπνη αναισθητη κ ακρως κυνικη... :-* :-* :-*

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
γιατί "σπάμαρε" στο thread τσέχες vs ρωσσίδες,
το οποίο κλασσικά θάβανε τις ελληνίδες..
από ότι είδα σβήστηκε το ποστ της..
κ επίσης άνοιξε κ ένα thread η bite για
να διαμαρτυρηθεί,αλλά σβήστηκε κ αυτό.. :S
ενδιαφερον...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Αθηναικά λαμογια.. ερυθρομορφες κοκκινοσκουλιτσες .. παιδιά του κοκκαλη,

όσο καινα χτυπιέστε είμεθα κορυφαίοι ! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ugabuga,

Τέτοιον βαθμό κομπλεξισμού όπως αυτόν μεγάλης μερίδας θεσσαλονικέων εναντίον της πρωτεύουσας δεν τον παρατηρεί κανείς σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας που προσωπικά έχω επισκεφθεί (και που λόγω δουλειάς, πίστεψε με, είναι πολλές) – είναι τόσο προφανές αυτό το εμπειρικό δεδομένο που η οποιαδήποτε απόπειρα αμφισβήτησης του καταντά σχεδόν γραφική.

Η δική μου εμπειρία όμως δείχνει το αντίθετο. Και εγώ έχω επισκευτεί αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη εκφράζονται πολύ πιο έντονα από τους Θεσσαλονικείς για αυτό το θέμα. Οι Κρητικοί δε ούτε να ακούσουν για Αθήνα.

Οι θεσσαλονικείς τοπικοί άρχοντες – σε σύμπνοια με μεγάλο μέρος του ντόπιου πληθυσμού – θέλουν να βλέπουν την Θεσσαλονίκη ως την ιστορική οικονομική πρωτεύουσα της Β.Ελλάδας όπως και της γειτνιάζουσας βαλκανικής ενδοχώρας. Συνεπώς το να κρίνεται το εκεί χαλαρό στυλ δουλειάς βάσει των αυστηρών στάνταρτς μιας μεγαλούπολης (με στόχους μάλιστα οικονομικής κυριαρχίας στην περιοχή) και όχι με τα μέτρα ενός χωριού κάθε άλλο παρά μεροληψία υποδηλώνει (και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πάμπολλους κηφήνες των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά στον υποτιθέμενα παραγωγικό πληθυσμό).

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί ίσως παρεξηγείται: θεωρώ πως είναι άλλο πράγμα ο ρυθμός ζωής και άλλο ο ρυθμός δουλειάς. Η ζωή ολόκληρη σε γενικές γραμμές έχει τρελούς ρυθμούς σε μια πόλη και όσο μεγαλύτερη η πόλη τόσο πιο απάνθρωποι οι ρυθμοί ζωής.

Από την άλλη η δουλειά καθ'εαυτή διαρκεί 8 ώρες σε ολόκληρη την Ελλάδα από όσο ξέρω. Άρα τόσο ο Θεσσαλονικιός όσο και ο Αθηναίος υπάλληλος θα δουλέψουν το ίδιο. Και όχι, δε υπάρχει τρόπος ο Θεσσαλονικιός υπάλληλος να πάει για φραπέ σε καφετέρια την ώρα της δουλειάς όπως δεν μπορεί να το κάνει και ο Αθηναίος.

Άρα σε ποιο χαλαρό στυλ δουλειάς αναφέρεσαι; Χαλαρό στυλ ζωής ναι, αλλά χαλαρότερο στυλ δουλειάς γιατί; Αν στη Θεσσαλονίκη έχουμε χαλαρούς ρυθμούς δουλειάς, τότε πως χαρακτηρίζεις τους αντίστοιχους ρυθμούς σε ένα χωριό;

Ότι κι αν γράψω δεν πρόκειται να σε πείσω, παρόλαυτα θα σου πω μόνον το εξής: Η αντίδραση των περισσότερων συναδέλφων μου μηχανικών όταν τους λέω ότι φεύγω για Θεσσαλονίκη είναι μονίμως η ίδια: "Καλή Ξεκούραση …"

Όποιον και αν ρωτήσεις που να έχει δουλέψει στην προδιαγραφή & συντονισμό τεχνικών έργων σε Αθήνα και Φραπεδούπολη θα σου πει ότι οι ρυθμοί δουλειάς εκεί ουδεμία σχέση έχουν με τους εδώ.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω και θα ήθελα να διαβάσω περισσότερες λεπτομέρειες αν έχεις την καλοσύνη να τις γράψεις.

Δηλαδή στην Αθήνα δουλεύετε περισσότερες από 8 ώρες; Εδώ δουλεύουμε λιγότερες από 8 ώρες; Οι γνωστοί σου μηχανικοί φεύγουν από δουλειά 8ωρου στην Αθήνα για να κάνουν στη Θεσσαλονίκη τι; Λιγότερη δουλεία; 4ωρο μήπως; Ή μήπως στην "Φραπεδούπολη" όπως χαρακτηριστικά τη λες, αφήνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά στη μέση και πάνε για φραπέ; Και το αφεντικό τους υποθέτω δεν έχει πρόβλημα γιατί και αυτός για φραπέ έχει πάει;

Από την άλλη να πω εγώ τη δική μου εμπειρία από το δικό μου χώρο των τηλεπικοινωνιών, μιας και εσύ μοιράστηκες τις εμπειρίες σου από το χώρο των μηχανικών. Η δική μου εμπειρία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τη δική σου: μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών κρατάνε ελάχιστο τεχνικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη για να καλύψουν τις ανάγκες τις βόρειας Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε όλοι τί δουλειά ρίχνουν αυτοί οι 3-4 άνθρωποι για να καλύψουν τεχνικά όλη αυτήν την περιοχή.

Από την άλλη όμως όταν χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με κάποιον από τους μανατζαραίους μιας εταιρίας από τα κεντρικά (που είναι φυσικά, που αλλού) στην Αθήνα, τότε διαπιστώνουμε ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις αναλώνουν σε διάφορα "meeting". Για να μελετήσουν δε ένα απλό έγγραφο και να στείλουν παρατηρήσεις προκειμένου να κλείσει μια σημαντική συμφωνία μπορεί να κάνουν και 10 εργάσιμες μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων παριστάνουν ότι δουλεύουν. Και αναφέρομαι σε ιδιωτικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, όχι στον ΟΤΕ που μέχρι πρότινος ήταν δημόσια επιχείρηση. Αυτός είναι και ένας λόγος που οι εναλλακτικοί πάροχοι πηγαίνουν κατά διαόλου.

Άρα μήπως τελικά οι συνάδελφοί σου που έρχονται να δουλέψουν στη Θεσσαλονίκη απλά διαιωνίζουν αστικούς μύθους; Μήπως μπερδεύτηκαν από τους χαλαρότερους ρυθμούς ζωής και η δουλειά τους φάνηκε πιο άνετη και όχι τόσο πιεστική; Μήπως από την εταιρία τους προκειμένου να τους δελεάσουν να φύγουν από την πόλη τους και να δουλέψουν σε κάποια άλλη πόλη τους έβαλαν σε καλύτερο πόστο;

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
οχι οτι ξερω κ πολλα απ αυτες τις δυο πολεις
2 πραγματα μου εκαναν αρνητικη εντυπωση... κατ αρχην οτι θεωρουνται οι θεσσαλονικιες ομορφοτερες επειδη απ το πρωι ως το βραδυ ειναι βαμμενες φτιαγμενες κλπ λες κ πανε σε γαμο.. κ κατα δευτερον η εχθρα κυριως των θεσσαλονικων με τους αθηναιους.. τα ειδα ολα οταν πρωτοπηγα εκει στα βορεια
γενικα κ εντελως υποκειμενικα μαλλον προτιμω αθηνα κ αθηναιους

(εκτος απ την λουκ που την αγαπω *P )
Γι άυτο :-* και σ'αγαπω :rockon:

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Μόλις επέστρεψα από Αθήνα μετά από 4ήμερο ταξίδι. Ρυθμοί ζωής εξοντωτικοί όντως. Το κυκλοφοριακό μια κόλαση. Είχε μια διαδήλωση στην Μεσογείων και είχε κοκκαλώσι όλη η Αθήνα. Έκανα σχεδόν δύο ώρες από αεροδρόμιο ως την Αλεξάνδρας. Όμως όσο αφορά τις υπηρεσίες που μας αρέσει να απολαμβάνουμε όλοι όσοι ήμαστε σε αυτό το site, είναι άλλο πράμα...Δεν υπάρχει σύγκριση. Στην Αθήνα βρίσκεις ότι θέλεις, για όσο αντέχει η τζέπη σου και κυρίως Ε Υ Κ Ο Λ Α. Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονική.

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Διαβάζοντας την ανταλλαγή απόψεων διαπιστώνω ότι:
1. Τα κορίτσια της παρέας τα λένε ωραία ,χαλαρά και με χιούμορ πράγμα που συνηγορεί στην άποψη ότι η κόντρα ωθείται στα άκρα από οπαδικά πάθη και όχι από ουσιαστικούς λόγους.
2. Οι Αθηναίοι θεωρούν ότι οι προσμίξεις με άλλες  φυλές στο πέρασμα των αιώνων έγιναν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα ενώ οι ίδιοι , κάτοικοι Αθηνών με σφραγισμένα τείχη εδώ και 150 γενιές, αποτελούν απευθείας απόγονους του Περικλή και του Σωκράτη. Σκεφθείτε μόνο πόσοι Αλβανοί , Γεωργιανοί Πολωνοί κτλ ήρθαν στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 20 Χρόνια  ενώ στην Αθήνα ούτε ένας.
3. Αναμασάται συνέχεια η καραμέλα "Τι να μας πουν μωρέ με τον Ζορό Ψωμιάδη". Εντάξει ο Ψωμιάδης είναι γραφικός και μαιντανός και αστείος, αλλά πείτε μου ποια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  διαφορά έχει με την πλειονότητα των πολιτικών περαν της σοβαροφάνειας.
4. Στο φλέγον Θέμα του "σε λέω-σου λέω" νομίζω ότι το άρθρο του Μπαμπινιώτη στο Βήμα που παρέθεσε ο Arcans στη σελίδα 9 βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όσον αφορά την μπουγάτσα ο ugabuga τα είπε πολύ ωραία. Και για τα δυο αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να κοροιδεύεις κάτι που δεν το ξέρεις θεωρώντας δεδομένο ότι εσύ λες το σωστό. Για τα πιτόγυρα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα ενώ για τα τυριά το ντέρπι παίζεται και τη λύση θα μπορούσε να δώσει ένας ουδέτερος π.χ Λαρισαίος.   
5. Το "κόμπλεξ" και η μιζέρια ΚΑΠΟΙΩΝ Θεσσαλονικιών ότι για όλα φταίει η Αθήνα είναι υπαρκτό και πολύ κακό. Το να ειρωνεύεται όμως ο Αθηναίος απο θέση ισχύος θυμίζει Μαρία Αντουανέττα και Παντεσπάνι.
6. Κάποια χωριά όπου οι κάτοικοι μιλάνε ΚΑΙ  το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα πράγματι υπάρχουν κυρίως σε Εδεσσα και Φλώρινα. Το πόσοι από αυτούς όμως έχουν αλυτρωτικές τάσεις και δεν αισθάνονται Ελληνες φαίνεται από τον αριθμό ψήφων που παίρνει το ουρανιο τόξο στις Εκλογές. Εξάλου και στην Στερεά Ελλάδα υπάρχουν χωριά που οι κάτοικοι μιλούν ΚΑΙ αρβανίτικα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.
7.  Οσοι απο τους κατοίκους Αθήνας Πειραιά και "παλιάς Ελλάδας" γενικα  αποκαλούν τους Βορειοελλαδίτες Βούλγαρους( και δυστυχώς νομίζω οτι είναι σχεδόν όλοι), ξεχνούν ότι στη Βόρεια Ελλάδα κατοικούν Πόντιοι , Μικρασιάτες, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι κτλ οι ίδιες δηλαδή " φυλές" που κατοικούν και στα μέρη τους. Αρα το κάνουν α. Από Αγνοια- Συνήθεια (αποδεκτό) β. Για Πρόκληση - Πείραγμα (αποδεκτό) γ. Θέλουν να μικρύνουν την Ελλάδα (οχι αποδεκτό).
8. Ακόμα και αν τα σύνορα της Ελλάδας φτάσουν έξω απο την Αθήνα και ησυχάσετε από εμάς τους Βούλγαρους θα ανοίγετε thread ομόνοια VS παγκράτι ( και Φυσικά το ίδιο θα κάνουμε και εμείς)

Διαβαζοντας το λογο σου διαπιστωνεται οτι:

1. Δεν εισαι αντικειμενικος.Προφανως εχουν ελθει αλβανοι, γεωργιανοι κλπ.. στην αθηνα οσο κ στη θεσ/νικη ισως κ περισσοτεροι στην αθηνα αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ...απλως αλλαζεις τη συζητηση στο 2ο αρθρο σου....
Το "σφραγισμενα τειχη, απευθειας απογονοι, ουτε ενας, κ.α." προφανως για μενα ειναι κακη ειρωνια...Το οτι ηρθαν και καλως ηλθαν αλβανοι στην αθηνα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον Περικλη και τον Πλατωνα.Αλλωστε δε σου μιλησαμε για τον μεγα Αλεξανδρο, που προφανως οι μακεδονες εχουν μεγαλυτερη σχεση...
2. Σχετικα με τον ψωμιαδη ολα εχουν κ τα ορια τους...Κατηγορω προσωπικα τους περισσοτερους πολιτικους μας, αλλα θεωρω οτι το να ψηφιζεις ψωμιαδη η θελεις να απαξιωσεις το πολιτικο συστημα, η κανεις χαβαλε η εισαι ηλιθιος.αυτα.
3. Για μπουγατσες, καλαμακια, συμφωνω αλλα για τα τυρια τι λες δηλαδη που σηκωνει συζητηση απο λαρισαιο?Το τυρι διεθνως
ειναι γνωστο τι σημαινει.Απο τη 1 πας μπαμπινιωτη κ απο την αλλη λαρισαιο??αστειο..
4. Στα υπολοιπα περι γλωσσων συμφωνω απολυτα.
Αυτα..προς το παρον..

BBS

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
6
Διαβαζοντας το λογο σου διαπιστωνεται οτι:

1. Δεν εισαι αντικειμενικος.Προφανως εχουν ελθει αλβανοι, γεωργιανοι κλπ.. στην αθηνα οσο κ στη θεσ/νικη ισως κ περισσοτεροι στην αθηνα αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ...απλως αλλαζεις τη συζητηση στο 2ο αρθρο σου....
Το "σφραγισμενα τειχη, απευθειας απογονοι, ουτε ενας, κ.α." προφανως για μενα ειναι κακη ειρωνια...Το οτι ηρθαν και καλως ηλθαν αλβανοι στην αθηνα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον Περικλη και τον Πλατωνα.Αλλωστε δε σου μιλησαμε για τον μεγα Αλεξανδρο, που προφανως οι μακεδονες εχουν μεγαλυτερη σχεση...
2. Σχετικα με τον ψωμιαδη ολα εχουν κ τα ορια τους...Κατηγορω προσωπικα τους περισσοτερους πολιτικους μας, αλλα θεωρω οτι το να ψηφιζεις ψωμιαδη η θελεις να απαξιωσεις το πολιτικο συστημα, η κανεις χαβαλε η εισαι ηλιθιος.αυτα.
3. Για μπουγατσες, καλαμακια, συμφωνω αλλα για τα τυρια τι λες δηλαδη που σηκωνει συζητηση απο λαρισαιο?Το τυρι διεθνως
ειναι γνωστο τι σημαινει.Απο τη 1 πας μπαμπινιωτη κ απο την αλλη λαρισαιο??αστειο..
4. Στα υπολοιπα περι γλωσσων συμφωνω απολυτα.
Αυτα..προς το παρον..
Αντικειμενικός φίλε σίγουρα δεν είμαι και ούτε ξέρω κανέναν που να είναι απόλυτα αντικειμενικός και κάτοχος της απόλυτης αλήθειας , η οποία ούτως ή άλλως δεν υπάρχει. Όλοι υποκειμενικές απόψεις εκφράζουμε. Απλώς με ενοχλεί η απαξίωση πολλών Αθηναίων για την Θεσσαλονίκη (Τεμπέληδες, Κομπλεξικοί ,Βούλγαροι ,Βλαχομακεδόνες), και η άποψη ότι οι Αθηναίοι είναι περισσότερο Έλληνες . Αν πρόσεξες σε αυτά προσπαθώ να απαντήσω και όχι να μειώσω την Αθήνα η οποία δεν θεωρώ ότι μου φταίει σε τίποτα , ούτε έχω να μοιράσω τίποτα και ούτε την ζηλεύω.
Υ.Γ Και εγώ όποτε κατέβηκα Αθήνα για δουλειά μια χαρά ξεκουράστηκα.   

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Ο σεντρίνο και ο κομοδίνο είναι το ίδιο πρόσωπο; :cheesy:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1

Σχετικά με το ότι η Θεσσαλονίκη ψηφίζει Ψωμιάδη (& Παπαγεωργόπουλο για δήμαρχο): δυστυχώς στην Ελλάδα ο κόσμος ψηφίζει με κομματικά και άλλα μή σοβαρά (κατά τη γνώμη μου) κριτήρια, ενώ θα έπρεπε να κρίνει τον ίδιο τον υποψήφιο σαν άτομο.

Πιστεύω πως αν ο Ψωμιάδης ήταν υποψήφιος νομάρχης σε άλλο νομό, οι ψηφοφόροι της ΝΔ εκείνου του νομού πάλι τον Ψωμιάδη θα ψήφιζαν. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και με τον Παπαγεωργόπουλο. Δηλαδή αν αυτός ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην Πάτρα ή στον Πειραιά, οι ψηφοφόροι της ΝΔ της Πάτρας ή του Πειραιά πάλι αυτόν θα ψήφιζαν.

Έχει κανείς αμφιβολία για το ότι αν ο Ψωμιάδης ήταν υποψήφιος για τη νομαρχία (υπερνομαρχία τώρα αν δεν κάνω λάθος;) Αττικής, οι Νεοδημοκράτες πάλι αυτόν θα ψήφιζαν; Ή πιστεύει κάποιος από εδώ μέσα ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ της Αττικής θα ψήφιζαν άλλο υποψήφιο (πχ του ΠΑΣΟΚ) επειδή δε γουστάρουν των Ψωμιάδη;

Επίσης ο Ψωμιάδης επιλέχθηκε σαν υποψήφιος από το κόμμα του και λόγω της Ποντιακής του καταγωγής. Το κριτήριο της καταγωγής είναι άλλο ένα πρόβλημα. Ο βλάχος θα θέλει να ψηφίσει το βλάχο, ο πόντιος θα θέλει τον πόντιο κοκ, άσχετα με το αν οι ίδιοι οι υποψήφιοι μπορεί στο τέλος να μην υποστηρίζουν καν τα συμφέροντα της καταγωγής τους. Μόνο και μόνο η καταγωγή για μερικούς είναι αρκετή για να διαλέξουν ποιον θα ψηφίσουν.

Κατά τρίτο λόγο οι Έλληνες (δε ξέρω για άλλες χώρες) ψηφίζουν με βάση την αναγνωρισιμότητα. Γι'αυτό βλέπουμε ένα σωρό πρώην αθλητές και ηθοποιούς να πολιτεύονται και να μαζεύουν ψήφους χωρίς άλλο προφανή λόγο ή αιτία. Παράδειγμα: ο δήμαρχος του Πειραιά Π. Φασούλας, επιλέχθηκε για να μαζέψει ψήφους από οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας. Οι οπαδοί αυτοί πολύ αμφιβάλλω αν διάβασαν το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου που ψήφισαν.

Παρεμπιπτόντως, στη νομαρχία Θεσσαλονίκης η Πατουλίδου ήταν αντίπαλος του Ψωμιάδη... Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είναι ηλίθιοι επειδή ψηφίζουν Ψωμιάδη. Οι Έλληνες όλοι είμαστε ηλίθιοι γιατί δεν ψηφίζουμε με βάση το παρελθόν και τις προγραμματικές δηλώσεις ενός υποψηφίου, αλλά με βάση κομματικά κριτήρια, κριτήρια καταγωγής & φύλλου, αναγνωρισιμότητας, κλπ.

Αλλά αυτά είναι συζητήσεις για άλλο thread...

eeeeee_20000

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Αθηνα ο απολυτος παραδεισος για να πας να ζησεις :headbang: :headbang:

Stories

Νέο!

Stories