KRITIKOS25
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 19
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
καπως ετσι ειναι και τα κονδυλωματα, μονο που δε φευγουν απο μονα τους, χωρις θεραπεια. δε χανεις τιποτα να επισκευτεις ενα δερματολογογο,
ρε μπας και ειναι ερπης;Eμφανίζονται 1-2 φορές το χρόνο (πάνω στο πέος σπάνια πολύ) γυρω γυρω και 1 σπυράκι αντε 2 .....Αρκετά μεγάλα και εσωτερικά.
Τι είναι αυτο ;;;
Συντροφοι καλο και χρησιμο θα ηταν να βγαζαμε και στο τακο απο ποιες
πουτανες η μπουρδελλα εχουμε παρει παρασημα για να αποτρεψουμε την διαδοση κΑΙ να μη τη πατησουνε και αλλοι....κριμα ειναι.
Βεβαια μερικοι μπορει να μην ειναι σιγουροι αλλα οσοι νομιζουν οτι ξερουν
και ειναι σιγουροι την πουτανα που τους κολλησε ας το πουνε....
γνωριζει κανεις κανα καλο γιατρο?? μαλλον κατι τσιμπισα !!! δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι κατι σοβαρο η οχι !!!!
ευχαριστω
φιλε dzf τα κονδυλωματα πως ειναι?Φίλε leon23, μιας και είδα ότι ψάχνεις για καλό γιατρό ... έχω κάτι..
Είναι δερματολόγος - αφροδισιολόγος Επιμελητής Α΄στο Συγγρός. Τα απογεύματα 6-8 δέχεται και επισκέψεις εκτός νοσοκομείου (σε λογικές τιμές κατά τη γνώμη μου). Μου έχουν τύχει κανά - δύο περιπτώσεις κι έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.
Πχ. Πριν μία βδομάδα έκανα πλήρη κλινική εξέταση του ευαίσθητου σημείου για κονδυλώματα - μύκητες κτλπ και μου αφαίρεσε και 4 μικρο-ελιές που είχα σε κάποια σημεία του σώματος. Όλα με 100 ευρώπουλα.
Αν θες παραπάνω πληροφορίες στείλε pm, μιας και τα στοιχεία του δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω για ευνόητους λόγους.
Μόνιμη σχέση με την κοπέλα μου σχεδόν 1 χρόνο μα και περιστασιακός μπουρδελάκιας είμαι.Δε ξέρω πως μου την βάρεσε ρε παιδιά και πήγα σε μπουρδέλο με ακάποτο πριν καιρό. Την επόμενη μέρα είχαμε τα συμπτώματα ,πρηξίματα,ειδικά η κοπέλα μου. κολλήσαμε μύκητες και αυτή, εγω θεραπεία 2βδομάδες με αλοιφές,σαπούνια αντιβιώσεις μα πιο λυπηθηκα την κοπελα μου που για ενα μηνα έβαζε στο τέτοιο της ειδική σύρρηγα για να μπεί το φάρμακο.
Μόλις είπα στον δερματολόγο-αφροδισιολόγο την ιστορία μου μόνο που δε με έδειρε. Πουτάνα χωρίς προφυλακτικό εγκυμονεί κινδύνους έστω και ακάποτο. Φταίω τι να κάνω.το παραδέχομαι.
για πες και για την ηπατιτιδα και τη συφιληΩραίο το σεξ, ωραία και η υγεία, αλλά κάπως πρέπει να τα συνδυάσουμε αν δεν θέλουμε μπελάδες στο κεφάλι μας.
Παντού όλοι μιλούν για σεξ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται σοβαρή συζήτηση ή ότι μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα που μας απασχολούν. Δυστυχώς, παρά την επιφανειακή ελευθεριότητα, τα ανέκδοτα, τις προκλητικές διαφημίσεις, τα «προχωρημένα» φιλμ, το σεξ παραμένει ταμπού και δύσκολα ανοιγόμαστε, ακόμα και σε στενούς φίλους για να τους ρωτήσουμε πληροφορίες που μας καίνε. Τις περισσότερες φορές κάνουμε τον σταυρό μας μη μας τύχει τίποτε ή βασιζόμαστε σε φήμες και τυχαίες κουβέντες.
Σεξουαλική υγεία σημαίνει: «κάνω σεξ με τρόπο που να μη με βάζει σε (μεγάλο) κίνδυνο». Το να εξαλείψουμε εντελώς τον κίνδυνο, είναι ανέφικτο ? η ίδια η ζωή από μόνη της είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία. Ωστόσο υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχτούμε και να μην πάμε γυρεύοντας προβλήματα.
Σεξουαλική υγεία σημαίνει ότι πληροφορούμαι για τις ασθένειες που μεταδίδονται με το σεξ, μαθαίνω πώς μεταδίδονται (και πως όχι, για να μην γίνω υστερικός) και πώς μπορώ να μειώσω τις πιθανότητες να κολλήσω. Επίσης σημαίνει να μάθω τι να κάνω σε περίπτωση που κολλήσω.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, (ΣΜΝ για συντομία), δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην υγεία μας όταν τα αφήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αθεράπευτα. Πολλά από αυτά, μάλιστα, αφήνουν σοβαρά, μόνιμα προβλήματα, ενώ μερικά μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Αντίθετα, εάν τα προλάβουμε στην αρχή, σχεδόν όλα θεραπεύονται χωρίς πρόβλημα!
Στη στήλη αυτή θα καλυφθούν θέματα όπως ο στοματικός έρωτας και άλλες σεξουαλικές πρακτικές, όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (έρπης, σύφιλη, ηπατίτιδες, HIV /AIDS, βλεννόρροια, κονδυλώματα, ουρηθρίτιδα, χλαμύδια), τρόποι μείωσης του κινδύνου μετάδοσης, θεραπευτικές αγωγές και πρόγνωση και πολλά άλλα.
Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να υποβάλλετε ερωτήσεις στον δρα Βασίλη Παπαρίζο, δερματολόγο-λοιμωξιολόγο του Νοσοκομείου Α. Συγγρός.
Κονδυλώματα / HPV
Τι είναι; Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη.
Πού εντοπίζονται; Προσβάλλουν το δέρμα γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό, αλλά και τον βλεννογόνο (δηλαδή την εσωτερική επίστρωση) του κόλπου, του ορθού και του στόματος.
Πώς είναι; Σχηματίζουν μικρές, μυτερές προεξοχές που αρχικά είναι μεμονωμένες, ανώδυνες, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα. Με την πάροδο του χρόνου όμως διογκώνονται και μπορεί να ματώσουν και γίνουν επώδυνα (ιδίως αν βρίσκονται στον πρωκτό).
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Δεδομένου ότι μπορούν να εντοπίζονται σε τόσο μεγάλη περιοχή, είναι πιθανόν το προφυλακτικό, το οποίο καλύπτει μόνον το πέος, να μην προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με την προσβεβλημένη περιοχή και εμφανίζονται λίγες εβδομάδες έως λίγους μήνες μετά την επαφή. Είναι πιθανόν κάποιος να μολυνθεί από τον ιό, αλλά να μην εμφανίσει κονδυλώματα, όπως είναι επίσης πιθανόν κάποιος που δεν έχει συμπτώματα μολύνσεως από τον HPV να μεταδίδει την μόλυνση.
Μερικοί τύποι του HPV μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη στις μεμβράνες που καλύπτουν τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, η οποία ονομάζεται δυσπλασία. Η δυσπλασία μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του πέους ή του πρωκτού στους άνδρες, ή του τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού στις γυναίκες.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Για τη διάγνωση του HPV οι γιατροί ψάχνουν τις εκδηλώσεις του: κονδυλώματα και δυσπλασία.
Η δυσπλασία διαγιγνώσκεται με τεστ Παπ, τόσο για τον κόλπο, όσο και για το ορθό. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή την εξέταση είναι απαραίτητο να την κάνουν κάθε χρόνο τα άτομα που διατρέχουν ψηλό κίνδυνο:
ʼτομα που έχουν (παθητική) σεξουαλική επαφή από τον πρωκτό
Γυναίκες που έχουν διαγνωσμένη νεοπλασία στον τράχηλο της μήτρας
Όλοι όσοι έχουν λιγότερα από 500 Τ λεμφοκύτταρα
Ωστόσο άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια καλή εξέταση μπορεί να αντικαταστήσει το τεστ Παπ.
Η εξέταση για τα κονδυλώματα είναι απλή, ανώδυνη και ο γιατρός μπορεί να τα διαγνώσει με γυμνό μάτι ή με μεγεθυντικό φακό. Για κονδυλώματα που βρίσκονται στον πρωκτό ή στον κόλπο χρειάζεται να γίνει μια πιο ειδική εξέταση (πρωκτοσκόπηση ή κολποσκόπηση). Όταν βρίσκονται κονδυλώματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα είναι καλό να γίνεται επίσης εξέταση του πρωκτού και του κόλπου (στις γυναίκες).
Τα κονδυλώματα δεν προκαλούνται από τους ίδιους τύπους του HPV που προκαλούν δυσπλασία και καρκίνους. Όμως αν έχετε κολλήσει κονδυλώματα, είναι πιθανόν να έχετε εκτεθεί και στους καρκινογόνους τύπους του ιού.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο ιός δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον οργανισμό. Όμως οι δυσπλασίες και τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:
Κάψιμο με βελόνα ή με λέιζερ.
Πάγωμα με υγρό άζωτο
Χειρουργική αφαίρεση
Θεραπεία με χημικές ουσίες (π.χ. ποδοφυλλοτοξίνη)
Παρά τη θεραπεία, η δυσπλασία και τα κονδυλώματα μπορούν να ξαναεμφανιστούν. Αν θεραπευτούν το συντομότερο, ελαττώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθούν περισσότερο. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τους ιούς της ομάδας HPV.
Με λίγα λόγια
Προκαλούνται από ιό που προσβάλλει το δέρμα και τους βλεννογόνους του στόματος, του εντέρου και του κόλπου (δηλαδή την εσωτερική επένδυση των κοιλοτήτων του σώματος).
Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με κονδυλώματα.
Συμπτώματα: Σκληρά και μυτερά εξογκώματα (σαν μυρμηγκιές), συνήθως πολλά μαζί στα γεννητικά όργανα και γύρω από τον πρωκτό. Αρχικά είναι ανώδυνα, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα.
Εξέλιξη: Κακή. Με τη πάροδο του χρόνου διογκώνονται και μπορεί να ματώνουν. Τα κονδυλώματα προδιαθέτουν για την εμφάνιση καρκίνου σε άνδρες (ορθό έντερο) και σε γυναίκες (τράχηλος της μήτρας). Ο ιός μένει για πάντα στο σώμα, αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρνει να τον κρατήσει υπό έλεγχο.
Θεραπεία: Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν με καυτηριασμό, με επάλειψη με ειδικές ουσίες ή χειρουργικά. Η θεραπεία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί έτσι εξασφαλίζονται περισσότερες πιθανότητες γρήγορης και πλήρους θεραπείας.
Προφύλαξη: Δεν υπάρχει εμβόλιο. Το προφυλακτικό προσφέρει ικανοποιητική προστασία.
Επειδή τα κονδυλώματα δεν πονάνε, εύκολα διαφεύγουν της προσοχής. Εάν δείτε «μπιμπίκια» που σας παραξενεύουν, αμέσως στο γιατρό.
Και μια και ρωτήθηκε πιο πάνω τα κονδυλώματα μοιάζουν σαν μικρα μικρά κουνουπιδάκια....απο τα χειρότερα αφροδίσια.μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν χρόνια ολόκληρα....Και να σας πω κάτι που ισως σε πολλούς δεν είναι γνωστό.Εξαρση παρατηρητε τελευταία στις Ελληνίδες στα καριόλια αυτά. Που σημαίνει οτι και το γκομενάκι το μικρό το άβγαλτο που έχετε απεναντι σας και σκέφτεστε να το πηδήξετε χωρις προφύλαξη έχει πάρα πολλές πιθανότητες να σας κολλήσει χιλάδες κύκητες η κονδυλώματα και να τρεχετε και να μην φτανετε.ΣΠΑΝΙΑ πλέον τα κοριτσάκια ΔΕΝ έχουν μύκητες.......ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!