Νέα

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dopamina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 970
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyropelekanos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Κριτικές
4
Like
415
Πόντοι
26
εδώ στο παγκράτι Αθήνα 1500 μέτρα από το σύνταγμα και έκαναν 2 μήνες να μου φέρουν τηλέφωνο
ενταξει παλι καλα ,εγω ακομα περιμενω που ειμαι στα 200 μετρα απο το κεντρικο καφαο του οτε κ ειναι κ καινουρια γραμη

CaptainM

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2017
Like
19
Πόντοι
0
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕ
“Το πρόβλημα είναι αν μια κυβέρνηση καταναλίσκει περισσότερα από αυτά που εισπράττει και επιβαρύνει τις επόμενες γενιές.” Και μόνο γι’ αυτή τη φράση του, η οποία ελέχθη σε προεκλογική συνέντευξη, το 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα άξιζε να αναγραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Είπε, όμως, και έκανε πολλά περισσότερα. Στα λίγα χρόνια της διακυβέρνησής του μείωσε το κράτος, ιδιωτικοποίησε δεκάδες κρατικές επιχειρήσεις, απελευθέρωσε σημαντικούς τομείς της αγοράς από το κρατικό (και πάντα ζημιογόνο) μονοπώλιο, απέλυσε κομματικούς στρατούς, κατάργησε εκατοντάδες σοβιετικής εμπνεύσεως νόμους (θυμάστε τις αγορανομικές διατάξεις που καθόριζαν πόσο πρέπει να πουλιέται κάθε προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά;) ξεκίνησε μεγάλα έργα και πέτυχε επί δύο συνεχή χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα - για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση. Και προειδοποίησε για τα δεινά που θα έρθουν αν συνεχίζαμε την άφρονα πολιτική του υπερδανεισμού για κατανάλωση.
Όμως είχε απέναντί του το χειρότερο λαϊκιστικό μόρφωμα που έβγαλε η χώρα (μέχρι την εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ), το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, με το μηντιακό σύστημα υποχείριό του. Οι μεταρρυθμίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναχαιτίσθηκαν με ένα διαρκές τσουνάμι λάσπης. Χαλκευμένες δημοσιεύσεις, πλαστές φωτογραφίες, συκοφαντικά δημοσιεύματα, αισχρά “παρατσούκλια” κυριαρχούσαν στον δημόσιο λόγο, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα από τα ίδια κέντρα παραγωγής ψεύδους και χυδαιότητας, που τώρα υπηρετούν τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και απεργάζονται την εξαθλίωση της χώρας.
Ο Μητσοτάκης ήταν πολύ μεγάλος για ένα πολιτικομηντιακό σύστημα ηθικών νάνων και για έναν ανεύθυνο πολίτη που ψηφίζει όποιον του τάζει τα περισσότερα. Ο “σοφός λαός” με τη βοήθεια του μακεδονομάχου του καναπέ, Αντώνη Σαμαρά, και τη στήριξη γνωστών εργοληπτών δημοσίων έργων κατάφερε να τον ρίξει και να βουλιάξει τη χώρα στη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Και επιβεβαιώνοντας την πολιτική του ανωριμότητα, ο “σοφός λαός” φρόντισε να αναθέσει το έργο της ανόρθωσης της χώρας, όχι στους πολιτικούς κληρονόμους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τους φιλελεύθερους, αλλά στα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, τα γκροτέσκ κακέκτυπα του εθνικού μας εκμαυλιστή.
Η ιστορία, είμαστε βέβαιοι, θα δώσει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τη θέση που του αξίζει. Ακόμα και για τη στάση του στα λεγόμενα “Ιουλιανά” καθώς η αντικειμενική αποτίμηση του ρόλου όλων των πρωταγωνιστών εκείνης της διαταραγμένης εποχής αποτελεί ακόμα εθνικό μας ταμπού.
Η πορεία της Ελλάδας θα ήταν εντελώς διαφορετική αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του. Δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Όμως η πολιτική του κληρονομιά είναι ζωντανή. Ο αγώνας κατά του λαϊκισμού, η προσπάθεια για νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, για χαμηλούς φόρους, για μικρό και λειτουργικό κράτος και για ελεύθερη οικονομία, κατευθύνσεις που εκείνος πρώτος αποτόλμησε στην ελληνική σοβιετία, συνεχίζονται από πολλούς που επιμένουν να αγνοούν το πολιτικό κόστος και να υποστηρίζουν ότι είναι ανήθικο (αλλά και αναποτελεσματικό) να δανείζεσαι επιβαρύνοντας τις επόμενες γενεές.
Η “Δημιουργία, ξανά!” εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Νικολάκη τα ξανάπαμε. Κανονικά με ένσημο δεν είναι να τους δίνεις μαύρα ένα πενηντάρικο στο χέρι με την ευχή να πληρώσουν τις εισφορές τους. Κανονικά είναι να δηλώσεις στο ΙΚΑ τις εργασίες και να πληρώσεις τις εισφορές που θα σου βγάλει.
Επειδή όμως ομολογείς χωρίς ξύλο ρε κακομοίρη, δεν αναφερόμουν στο εξοχικό. Στα 2+1 διαμερίσματα αναφερόμουν που έψαχνες τεχνίτες για να τους πληρώσεις ΜΑΥΡΑ.
ΦΟΡΟΦΥΓΑ σε λέω αλλά εσύ μας θύμισες οτι είσαι και ΕΙΣΦΟΡΟΦΥΓΑΣ!!

Αρα συμφωνούμε οτι φτιάχνεις ψησταριά στο εξοχικό, απλά διαφωνούμε στο κόστος. Εστω οτι ισχύει η εκδοχή σου.
Ρεμάλι της κοινωνίας έχεις 80€ για να ψήνεις μπριζολίδια και δεν έχεις μερικά λεπτά για εισητήριο στα ΜΜΜ για να βρεις δουλειά;

Είναι δύσκολες οι εποχές Νικολιό. Δεν χωράνε όλα τα τσιμπούρια να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά. Χώρια που τα υποζύγια έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται από την διαρκή αφαίμαξη. Βολεύονται μόνο οι δραστήριοι Καρανίκες. Οι υπόλοιποι 8μηνα ΕΣΠΑ και πολύ τους είναι. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση αλλά αμφιβάλω αν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανοίξει περισσότερες θέσεις κοπριτίας.

1ον δεν έψαχνα για μένα αλλά για τα ακίνητα της μητέρας μου.Δεν μου ανήκουν δεν κάθομαι να τα φτιάξω. Αν είχα έστω γονική παροχή κάτι θα έκανα
2ον το εξοχικό ανήκει στη μητέρα μου όλα τα υλικά πληρώθηκαν με χρήματα της μητέρας μου εγώ ακόμα δεν έχω πληρωθεί από το πρόγραμμα του οαεδ
3ον δεν είμαστε τσιμπούρια εργαζόμενοι είμαστε παράγουμε και έχουμε δικαιώματα

Hlias

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2012
Κριτικές
1
Like
991
Πόντοι
86
Καλό ταξίδι Ψηλορείτη. Σίγουρα δεν άφησες το αποτύπωμά σου στην πολιτική ζωή του τόπου, διότι δεν σε άφησαν και σε έριξαν. Αυτό που θυμάμαι, διότι δεν ήμουν πολύ μεγάλος, είναι ότι υπερασπίστηκες με συνέπεια μία αντιδημοφιλή για την Ελλάδα πολιτική, τη φιλελεύθερη πολιτική, όταν όλοι οι άλλοι παραμύθιαζαν τον σοφό ελληνικό λάο με το σοσιαλισμό και του υπόσχονταν χρήματα που δεν υπήρχαν. Πρώτος εσύ εισήγαγες στην καθυστερημένη χώρα την ατζέντα για ιδιωτικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς,μεταρρυθμίσεις, λιγότερο κράτος. Όσα δηλαδή μετά από 25 χρόνια προσπαθούμε μέσω μνημονίων να επιχειρήσουμε. Δικαιώθηκες πριν πεθάνεις, αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη πολιτική σου ανταμοιβή. Αντίο

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Καλό ταξίδι Ψηλορείτη. Σίγουρα δεν άφησες το αποτύπωμά σου στην πολιτική ζωή του τόπου, διότι δεν σε άφησαν και σε έριξαν. Αυτό που θυμάμαι, διότι δεν ήμουν πολύ μεγάλος, είναι ότι υπερασπίστηκες με συνέπεια μία αντιδημοφιλή για την Ελλάδα πολιτική, τη φιλελεύθερη πολιτική, όταν όλοι οι άλλοι παραμύθιαζαν τον σοφό ελληνικό λάο με το σοσιαλισμό και του υπόσχονταν χρήματα που δεν υπήρχαν. Πρώτος εσύ εισήγαγες στην καθυστερημένη χώρα την ατζέντα για ιδιωτικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς,μεταρρυθμίσεις, λιγότερο κράτος. Όσα δηλαδή μετά από 25 χρόνια προσπαθούμε μέσω μνημονίων να επιχειρήσουμε. Δικαιώθηκες πριν πεθάνεις, αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη πολιτική σου ανταμοιβή. Αντίο
Μεγαλες αλήθειες σε όσα είπες.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
1ον δεν έψαχνα για μένα αλλά για τα ακίνητα της μητέρας μου.Δεν μου ανήκουν δεν κάθομαι να τα φτιάξω. Αν είχα έστω γονική παροχή κάτι θα έκανα
2ον το εξοχικό ανήκει στη μητέρα μου όλα τα υλικά πληρώθηκαν με χρήματα της μητέρας μου εγώ ακόμα δεν έχω πληρωθεί από το πρόγραμμα του οαεδ

Το οτι είσαι βουτυρομπεμπές με ακίνητα και το παίζεις "επανάστα" μην το επαναλαμβάνεις, το εμπεδώσαμε.
Οταν όμως σε στριμώχνουν Νικολιό, τα ρίχνεις στην μανούλα ρε κοπρίτη; Τόσο χέστης; :badair: :badair:
Η μανούλα ρε ποστάριζε στο bou για τεχίτες με ΜΑΥΡΑ;
Η μανούλα πλήρωσε ΜΑΥΡΑ τα μεροκάματα στο εξοχικο;

3ον δεν είμαστε τσιμπούρια εργαζόμενοι είμαστε παράγουμε και έχουμε δικαιώματα

Τσιμπούρι, μην πιάνεις στο στόμα σου τους εργαζόμενους.
Δεν αντιλαμβάνεσαι καν τις έννοιες, εργασία, κάμματος, προκοπή.

sisiliano1982

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2015
Like
1.226
Πόντοι
206
ημουν μικρος και δεν θυμαμαι καλα,ισχυει οτι επι μητσοτακη η τιμη της βενζινης διπλασιαστηκε σε μια νυχτα;;

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Γιουχα στον Τσίπρα κατά την αποχώρησή του τα οποία έκοψε βέβαια η ΕΡΤ.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
μικρέ τραβα να παίξεις το πουλάκι σου αλλού...

και από επαρχία κατάγομαι και σπούδασα μακρυά από το σπίτι μου και στο εξωτερικό ζω (Λουξεμβούργο) και τις Βρυξέλλες τις ξέρω ααν την τσέπη μου...

ενοίκιο 900 για στούντιο είναι κοντα σε Gare (du Midi) που σημαίνει υποβάθμιση περιοχής (μουσλίμια, αραπάδες κλπ κλπ) ή σε κανένα Molenbeek... για να μείνεις σε μια αξιοπρεπή περιοχή (px Ixelles, quartier europeen) για στούντιο (επιπλωμένο) θέλεις εναμιση χιλιάρικο...

παιξε παραπέρα σου λέω...
---------------------------------
ειμαι μελος σχεδον απο τοτε που εγινε το bou....ειχα χασει κωδικο κ 1 φορα ισως μιλαω ετσι...
--------
ΑΚΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΩ.....
---
1. Η ΧΩΡΑ που μενεις τωρα ειναι το Ν.1 πλυντηριο ΜΑΥΡΟΥ χρηματος ισως στον κοσμο...
πας με 400 χιλιαρικα κ σου ζητανε 100 χαρτια...
ΠΑΣ ΜΕ 3 ΕΚ. και ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
-------------
2.ΤΟ MIDI ΠΟΥ ΛΕς ΕΙΝΑΙ γεματο αφρικανια....(εκει κοντα υπαρχει κ ελληνικο γραφειο)
αλλα 900 ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ ενοικιο σε περιοχες οπως..
κοντα στο παρκο των βρυξελλων...saint cathrin  κ αλλου.....
οταν ηξερα στρατιωτικους - διπλωματες που για 70-80τμ εδιναν απο 900 εως 1300.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που ξερεις την πολη οπως την τσεπη σου!!!!
3,000 αν μενει καποιος στο κεντρο -κεντρο san luise αν θυμαμαι καλα κ το σπιτι ειναι 160τμ κ πανω....
εδω ρε ΒΛΗΜΑ ενα μεσο σπιτι σε νορμαλ περιοχη το εβρισκες απο 280,000 εως 350,000 χιλιαρικα
κατω απο 80τμ.
πως θα ειχε ενοικιο 3,000.....ΒΛΑΚΑ.
ΒΕΒΑΙΩς στις πολυ καλες περιοχες εσκαγες χ 5...
-------------
ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΕΝΟΙΚΙΟ 3,000 ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ....
οταν μπουφο παρεις σπιτι για 3-5 χρονια με συμβολαιο μπορεις να νοικιαζεις σπιτι 90τμ γαματο...με αποθηκη -γκαραζ-θερμανση ολα μεσα με 1,600 ευρω...
αφου ο ιδιοκτητης θα εχει σταθερο εισοδημα 5 χρονια...σου κανει αλλη τιμη...
τωρα ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ Η 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΟΝ ΓΔΥΣΟΥΝ....ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΨΑΞΕΙ
-----------------------------------------------------------------------------
3. ΜΠΑΖΟ....τα πιο πολλα σπιτια σε ακτινα 1χμ απο ευρωκοινοβουλιο εβρισκες ανετα ανακαινησμενο 70-80τμ με μεσο ορο τα 1,200....(για 2 ατομα μια χαρα) κ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΛ-
-------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ αν εσυ ηθελες να εχεις θεα καμια λιμνη η να εισαι στον 7 οροφο ειναι δικο σου προβλημα...
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΜΝΗΣΙΚΑΚΕ γιατι τετοιος εισαι...
τα ΜΜΜ  δεν μπηκαν μεσα απο τον ανεργο κ φοιτητη αλλα....
απο αργομισθια μερικων κ το οτι εδω κ 25 χρονια οι ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΣΟ δυσκολο να το καταλαβεις...
η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ...
-ο φοιτητης να μην παιρνει μμμ το Σ.Κ.....λες κ αυτο θα φερει ΕΣΟΔΑ...η θα καλυψει τις τρυπες..
τικαραγκιοζης που εισαι...
'-ο ανεργος θα περιμενει στην ουρα οαεδ για να παρει ενα εισητηριο.....(θα εχει περασει 1 μηνας να παρουν ολοι)....
----------
ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ......
κοινωνικο κρατος υπηρχε παντου,
πχ αγγλια στεγη κ επιδομα στην ανυπαντρη μητερα,....
επιδομα στην χηρα με τεκνα...
ΤΩΡΑ  συμφωνω για αλλα επιδοματα πχ κοινωνικου τουρισμου...
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ...
ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ Κ ΔΕΝ ΘΕΛΩ....
δεν ειχες ενσημα εστω μια 20ετια στα 60 σου...δεν σε πληρωνω φιλε....ας μην ζηταγες τοτε τα ενσημα σου μαυρα cash στο χερι....
------------------------
συνεχιζεται..

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
ΑΡΧΙΔΙΑ 32,000 χιλιαρικα φορο πληρωνες....

ανηκεις σε αυτους που ΚΑΥΛΩΝΟΥΝ με δυσκολιες αλλων ,νομιζωντας οτι εισαι σημαντικος...
περιμενεις ανεχεια αλλων μπας κ γαμησεις κανα καλο μουνι σε τιμη ευκαιριας...
γιατι αλλιως η εναλλακτικη ειναι η χουφτα σου

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.077
Πόντοι
6.256
Πως εγινε έτσι η μαρέβα, σα κλαμένο μουνί ειναι η μούρη της.
Ρεζιλεψε την πολωνία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom