Νέα

Aπεργια στην ελληνικη χαλυβουργια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pezoporos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 359
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Από ’κει όμως και πέρα, είχε το ίδιο ξεκάθαρα λεχθεί προς τους συναδέλφους, ότι οι εδώ εργαζόμενοι θα πειθαρχούσαν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, που δεν ήταν αποφάσεις υπαγορευμένες από τα Κόμματά τους, όπως ισχύει με το ΠΑΜΕ και τον «Μήτσο Παπαρήγα», αλλά από τις κρίσιμες περιστάσεις των καιρών, που γι’ αυτήν ειδικά την περιοχή σημαίνει πως και μια ακόμη θέση δουλειάς είναι πολύτιμη και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί, έστω και με θυσίες.
Ποσες θυσιες πρεπει να κανουν οι Χαλυβουργοι ισιουλη?Και οι εργαζομενοι γενικα?

Η μηπως"δεν υπαρχουν κοκκινες γραμμες"?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σωστα,εσυ δεν εχεις καμμια σκοπιμοτητα.

Περαν της σωτηριας του τοπου χωρις κοκκινες γραμμες-Παπαδημος σπρεχεν.

Άμα το λέει το πιστοποιητικό μου, τί να προσθέσω σε μια πολιτική αξιολόγηση...

η μετριοπάθεια έχει κόκκινες γραμμες προς τ' αριστερά, όχι προς τα δεξιά... :2funny:

Η νέα "υπερασπιστική" γραμμή...
"Ναι, αλλά δεν την λέτε στο Λάκη"... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Εκθέσεις ιδεών έγραφα στο λύκειο...
Τώρα προτιμώ να τοποθετούμαι επι του προκειμενου...
Και όχι, το να κοτσάρω μπροστά από μια ενέργεια (από απεργία έως φόνο) τη λέξη "πολιτικό" ή "κοινωνικό" δεν νομιμοποιεί ούτε καθαγιάζει την ενέργεια...
Η απεργία είναι δικαίωμα που προβλέπεται από νόμο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις...
Το κλεισιμο με τη βία εργοστασίου πάλι όχι...
ΔΕΝ τοποθετηθηκες επι του προκειμενου.
Που ειναι η συγκεκριμενη απεργια.
Υποτιθεται οτι δεν τοποθετηθηκες δηλαδη...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ποσες θυσιες πρεπει να κανουν οι Χαλυβουργοι ισιουλη?Και οι εργαζομενοι γενικα?

Η μηπως"δεν υπαρχουν κοκκινες γραμμες"?

Γιατί δεν ρωτάς αυτόν του οποίου το ποστ παραθέτεις;
Και όπως είπα και πιο πάνω, αν κρίνουν ότι δεν θέλουν να κάνουν θυσίες, ας κάνουν απεργία...
Κάποιοι που κρίνουν διαφορετικά, ας μην κάνουν;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ΔΕΝ τοποθετηθηκες επι του προκειμενου.
Που ειναι η συγκεκριμενη απεργια.
Υποτιθεται οτι δεν τοποθετηθηκες δηλαδη...

Τοποθετήθηκα...
Καλώς απεργούν...
Τί άλλο να πω;

Επισκέπτης
Και όχι, το να κοτσάρω μπροστά από μια ενέργεια (από απεργία έως φόνο) τη λέξη "πολιτικό" ή "κοινωνικό" δεν νομιμοποιεί ούτε καθαγιάζει την ενέργεια...
Η απεργία είναι δικαίωμα που προβλέπεται από νόμο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις...
Το ιδιο και οι μειωσεις μισθων,οι συγχωνευσεις του 13ου και 14ου(μπινια για να γινουν μειωσεις στη συνεχεια)και τα ρεστα.

Οποτε ΝΑΙ στον νομο που ξεσκιζει τους,ασχετους με τα δημοσιονομικα(ετσι πηγαινε το παραμυθι...),μισθους στον ιδιωτικο?

Τους και ΠΡΙΝ την κριση βασικους της ξεφτιλας?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το ιδιο και οι μειωσεις μισθων,οι συγχωνευσεις του 13ου και 14ου(μπινια για να γινουν μειωσεις στη συνεχεια)και τα ρεστα.

Οποτε ΝΑΙ στον νομο που ξεσκιζει τους,ασχετους με τα δημοσιονομικα(ετσι πηγαινε το παραμυθι...),μισθους στον ιδιωτικο?

Τους και ΠΡΙΝ την κριση βασικους της ξεφτιλας?

Ασφαλώς όχι...
Είμαι κατά της μείωσης ή /και κατάργησης του ελαχίστου μισθού και των 130υ-14ου μισθού...
Μόνο ιδεοληπτικοί ή/ και άσχετοι πιστεύουν ότι αν ο εργαζόμενος πάρει € 500 αντί για € 700 θα ... σωθεί η χώρα...
Καμια άλλη ερώτηση;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κρίνοντας με τα όσα υποστηρίζουν οι απεργοί τους δίνω αρκετό δίκιο...

από κεί και πέρα όμως δίκιο έχουν και όσοι

(1) δουλεύουν στο συγκεκριμένο συγκεκριμένο εργοστάσιο και δεν συμφωνούν με την απεργία και θέλουν να δουλέψουν.. το σωματείο δεν είναι θέσφατο (όπως και οι λαικές συνελεύσεις των γειτονιών)
(2) δουλεύουν σε άλλα εργοστάσια του ομίλου και θέλουν να εργασθούν

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
κρίνοντας με τα όσα υποστηρίζουν οι απεργοί τους δίνω αρκετό δίκιο...

από κεί και πέρα όμως δίκιο έχουν και όσοι

(1) δουλεύουν στο συγκεκριμένο συγκεκριμένο εργοστάσιο και δεν συμφωνούν με την απεργία και θέλουν να δουλέψουν.. το σωματείο δεν είναι θέσφατο (όπως και οι λαικές συνελεύσεις των γειτονιών)
(2) δουλεύουν σε άλλα εργοστάσια του ομίλου και θέλουν να εργασθούν

+1...
Και επειδή κάποιοι από εμάς ξέρουν αρκετά καλά τον ιδιωτικό τομέα, έχντας δει πράγματα με τα ματάκια μας και όχι από μπροσούρες ιδεοληπτικών ενθεν κακειθεν, βλέπουμε με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια απεργούς και με πολύ μεγαλύτερη αγωνία μειώσεις μισθών...
Αντίθετα δεν βλέπουμε με συμπάθεια όσους ποντάρουν στη δυστυχία των άλλων και σε όσους βολεμένους βάζουν άλλους μπροστά για να πετύχουν το... σκοπό τους...

Επισκέπτης
Τι λε ρε παιδι μου?
Πηρε αποφαση για απεργια το σωματειο και ο τραμουντανακος ας πουμε στα παπαρια του οτι οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ θα δουν τους μισθους τους να γινονται 5 κατοσταρικα,και απεργουν για αυτο,αυτος θα παει στη φαμπρικα.
Στην τελικη ας μην απλωναν τα ποδια κατω απο την κουβερτα σου λεει.
+1...
Και επειδή κάποιοι από εμάς ξέρουν αρκετά καλά τον ιδιωτικό τομέα, έχντας δει πράγματα με τα ματάκια μας και όχι από μπροσούρες ιδεοληπτικών ενθεν κακειθεν, βλέπουμε με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια απεργούς και με πολύ μεγαλύτερη αγωνία μειώσεις μισθών...
Αντίθετα δεν βλέπουμε με συμπάθεια όσους ποντάρουν στη δυστυχία των άλλων και σε όσους βολεμένους βάζουν άλλους μπροστά για να πετύχουν το... σκοπό τους...
Τσαι και συμπαθεια,και στ'αρχιδια μας οι αποφασεις των ΓΣ των σωματειων.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι λε ρε παιδι μου?
Πηρε αποφαση για απεργια το σωματειο και ο τραμουντανακος ας πουμε στα παπαρια του οτι οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ θα δουν τους μισθους τους να γινονται 5 κατοσταρικα,και απεργουν για αυτο,αυτος θα παει στη φαμπρικα.
Στην τελικη ας μην απλωναν τα ποδια κατω απο την κουβερτα σου λεει.Τσαι και συμπαθεια,και στ'αρχιδια μας οι αποφασεις των ΓΣ των σωματειων.

δηλαδή είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος σε ένα σωματείο ???

δεν μπορεί να έχει μια επιχείρηση δύο σωματεία ??

Επισκέπτης
δηλαδή είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος σε ένα σωματείο ???

δεν μπορεί να έχει μια επιχείρηση δύο σωματεία ??
Μπορει.

Και ο εργοδοτης μπορει να φτιαξει σωματειο,βγαζοντας τα τσιρακια σα και λογου σου στη σεντρα.

Μπορει και να μην υπαρχει καθολου σωματειο,αλλα"ενωσεις προσωπων",παλι τα τσιρακια στη σεντρα βεβαιως.

Α,και με το νομο ολα αυτα ετσι?Να μην απογοητευτει και ο ισιουλης...

Επισκέπτης
και στ'αρχιδια μας οι αποφασεις των ΓΣ των σωματειων.

Δε μου λε ρε φιλαράκι?
Με αυτή τη λογική, εγώ που δεν ψηφίζω κανέναν πούστη, έχω δικαίωμα να γράφω στα παπάρια μου τους νόμους που ψηφίζουν άμα λάχει..

Η δημοκρατία κατά πως μας συμφέρει κιετσ'..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μπορει.

Και ο εργοδοτης μπορει να φτιαξει σωματειο,βγαζοντας τα τσιρακια σα και λογου σου στη σεντρα.

Μπορει και να μην υπαρχει καθολου σωματειο,αλλα"ενωσεις προσωπων",παλι τα τσιρακια στη σεντρα βεβαιως.

και από πότε οι αποφάσεις των σωματείων είναι θέσφατα??
και αφού λοιπόν μπορεί κάποιος να μην ανήκει σε ένα σωματείο γιατί δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι του καπνίσει?? ελευθερία δεν θέλουμε?

βέβαια το σκηνικό με την Ελληνική Χαλυβουργία μου θυμίζει λαικές συνελεύσεις γειτονιάς...

η λαική συνέλευση Ασπροπύργου αποφάσισε να γίνει απεργία η λαική συνέλευση Βόλου όχι...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μπορει.

Δηλαδή μια μειοψηφία εργαζομένων με λίγη βοήθεια από τους goodfellas του παμε μπορούν να κλείνουν επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις που η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να δουλέψει;
Είναι υποχρεωτικό να συμμορφώνομαι από αποφάσεις σωματείο στο οποίο δεν ανήκω;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δε μου λε ρε φιλαράκι?
Με αυτή τη λογική, εγώ που δεν ψηφίζω κανέναν πούστη, έχω δικαίωμα να γράφω στα παπάρια μου τους νόμους που ψηφίζουν άμα λάχει..

αμα δεν ζητάς περίθαλψη, παιδεία, σύνταξη, δρόμους, ρεύμα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ γράψτους.. όταν όμως έχεις απαιτήσεις από την πολιτεία δεν μπορείς...

Επισκέπτης
Αυτα ειναι λεμε.
και αφού λοιπόν μπορεί κάποιος να μην ανήκει σε ένα σωματείο γιατί δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι του καπνίσει?? ελευθερία δεν θέλουμε?
Τραμουντανας σπρεχεν,οχι παιζουμε.

Επισκέπτης
αμα δεν ζητάς περίθαλψη, παιδεία, σύνταξη, δρόμους, ρεύμα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ γράψτους.. όταν όμως έχεις απαιτήσεις από την πολιτεία δεν μπορείς...
Εγω αμαλαχει δεν εχω καμμια απαιτηση απο την πολιτεια.
Στην τελικη δεν ειμαι ουτε καν ΔΥ,δεν μισθοδοτουμαι απο το Δημοσιο δηλαδη.

Να την γραψω στα πελε μου η οχι?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δε μου λε ρε φιλαράκι?

Τις υποχρεώσεις εκ του νόμου τις έχεις ως έλληνας πολίτης ή ως εγκατεστημένος στο ελληνικό κρατος...
Ή αλλάζεις υπηκοότητα ή σηκώνεσαι και φεύγεις, δυστυχώς...

Η συμμετοχή σε ένα σωματείο είναι εθελοντική και δεσμευει μόνο τα μέλη του...

Επισκέπτης
Δηλαδή μια μειοψηφία εργαζομένων με λίγη βοήθεια από τους goodfellas του παμε μπορούν να κλείνουν επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις που η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να δουλέψει;
Είναι υποχρεωτικό να συμμορφώνομαι από αποφάσεις σωματείο στο οποίο δεν ανήκω;
Αυτα ειναι,πανω απ'ολα η ατομικη ελευθερια να 'ουμ.

Τι εγινε λεει?Σου κατεβαζουν τον μισθο απο τα 700 στα 500?

Οκ μπορεις να απεργησεις,καλος χρυσος κι ετσι,αλλα κανε στη μπαντα γιατι το καμπριο εχει εξοδα να 'ουμ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom