Νέα

Αναζήτηση καλού ράφτη με εμπειρία στα κοστούμια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johniexxx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 443
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
τυπε , τι ακριβως θες να κανεις με τα κοστουμια ? σλιμ φιτ , οκ , αλλα που θες τα μαζεματα ?

Τι ειναι slim fit, οταν το σακακι και το παντελονι ακολουθουν τη γραμμη του σωματος; Αν ειναι ετσι, κυριως στη μεση δε θα θελει το μαζεμα και κατι ψιλα στο παντελονι;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756
Τι ειναι slim fit, οταν το σακακι και το παντελονι ακολουθουν τη γραμμη του σωματος; Αν ειναι ετσι, κυριως στη μεση δε θα θελει το μαζεμα και κατι ψιλα στο παντελονι;

οχι μονο , αλλα αναλογα το σωματοτυπο που εχει ,και τι κοψιά εχει παρει τα κουστουμια , το αρμανι δεν εχει ιδιο πατρον με το Κενζο με την καμια , και ας ειναι και τα 2 τρικουμπα ..

θα του τα μαζεψει απο την μασχαλη μεχρι λιγο πανω απο την μεση , ισως να θελει και λιγο το κουμπι αλλαγη σε αλλο σημειο γιατι θα κλεινει πιο στενα τωρα , και στο παντελονι , θα του φαει απο τον καβαλο μεχρι κατω , αλλα εκει θες καλο ραφτη , μπορει να φαει μιση αποσταστη απο τον καβαλο και την αλλη μιση απο την εξω μερια του ποδιου , απο την τσεπη και κατω δηλαδη , αλλα εχει να κανει και τι τσεπες εχει το παντελονι του κουστουμιου που εχει ...

μπορει να θελει και λιγο στενεμα μανικι , αλλα ολα αυτα εχουν να κανουν με το πως ειναι τα κουστουμια που  εχει ..

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
γουστάρω πολύ τον νιπλ λοβερ που κανει αναλυση σε βάθος...
εγω είμαι άσχετος... απλά τα φοραω!!
πάντως σίγουρα θέλουν να κοντύνουν τα σακάκια στον γύρο...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756

οταν λες οτι δεν θες να πας στον  Μπουρτσαλα τι εννοεις ? για τα χρηματα το λες και μονο ? εχεις ρωτησει ποσο θελει για μεταποιηση στο κουστουμι ?

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756

γιατι να κοντυνουν στο γυρο ? που σου φτανουν τωρα  και θες να τα κοντυνεις ?

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.645
Πόντοι
456
Στουρνάρας....ράβει κάτι κοστουμάκια,κόλαση.

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
γιατι να κοντυνουν στο γυρο ? που σου φτανουν τωρα  και θες να τα κοντυνεις ?
είναι πολύ πιο μακριά απ'οτι επιτασσει η σύγχρονη γραμμη...
τα δικά μου ειναι σαν την δευτερη φωτο...

Συνημμένα

• _7989471.jpg
    _7989471.jpg
    18,1 KB · Εμφανίσεις: 15
  • Black-3-Button-Formal-Suit-687-GERY-.jpg
    Black-3-Button-Formal-Suit-687-GERY-.jpg
    48,2 KB · Εμφανίσεις: 34

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756

ωχ καταλαβα ....τα εχεις καιρο ρε μπαγασα τοτε ...

εγω στην θεση σου θα πηγαινα να ρωτησω στον Κουρλα , που ξερω οτι κανει καλη δουλεια , και ειναι ανοιχτος σε τετοιες μοδες , στην οδο Βουλης  ειναι σε εναν οροφο ..

Παρε ενα απο τα κοστουμια σου να το δει και να σου πει τιμη και να το προβαρεις να σου βαλει και τις καρφιτσες να δεις πως θα γινει , και πες του να σου πει τιμη πανω κατω ..

Μετα περνα απο τον Χρηστακη που κανει τα πουκαμισα και ρωτα τον να σου πει αυτος κανα 2 , ξερω οτι δουλευει με εναν στο Κολωνακι που δεν ειναι πολυ γνωστος αλλα ειναι καλος , και εχει και αλλον εναν ..

Μην τα τσιγκουνευετεις τα λεφτα , γιατι δεν θελεις απλη δουλεια , και αν στα κανει κανεις μπουρδελο μετα δεν θα τα φορας ...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756

τυπε στο ενα εβαλες 2 κουμπο και στο αλλο 3 κουμπο , 3 κουμπα εχεις , αν θες να τα κανεις οπως το 2κουμπο ειναι λιγο δυσκολο , θελει πολυ μαζεμα και πολυ διορθωση , ρωτα επιτακτικα αν μπορουν να στα κανουν σωστα , γιατι αλλιως θα βγουν χαλια , θα σου καταργησουν τις μπροστα τσεπες κτλ κτλ ... ειναι δυσκολη μεταποιηση , δοκιμασε να πας να ρωτησεις πρωτα ...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ερωτημα αδαους:

Τα "καλα" κουστουμια δεν ειναι... διαχρονικα?

Δηλαδη, πχ, καποιος που εραψε ενα κουστουμι 20 χιλιαδων ευρω στο Λονδινο, θα πρεπει να το προσαρμοσει στις... μοδες για να το φρεσει??
Ειχα την εντυπωση οτι οι μοδες δεν ισχυουν και τοσο στο συγκεκριμενο χωρο

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ερωτημα αδαους:

Δηλαδη, πχ, καποιος που εραψε ενα κουστουμι 20 χιλιαδων ευρω στο Λονδινο, θα πρεπει να το προσαρμοσει στις... μοδες για να το φρεσει??
Οι μεταποιήσεις συνήθως γίνονται γιατί δεν σου κάνουν λόγω μεταβολής σωματικού βάρους.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Μιας και συζηταμε περι κοστουμιων, κατα ποσο πρεπει να ακολουθουμε πιστα τη μοδα στα κοστουμια; Εμενα για παραδειγμα δε μου αρεσουν τα κοντα μανικια, βασικα το κοστουμι της πρωτης φωτο δε μου αρεσει, μου φαινεται κοντο και στα παντζακια, αυτος αν κατσει θα βγει το μισο ποδι εξω.

Τελος παντων αυτο που θελω να πω ειναι, δε θα πρεπει να τα ραβουμε τα κοστουμια οπως τα θελουμε εμεις; Εγω για παραδειγμα ζηταω ρητα να μην ειναι πολυ κοντο ουτε πολυ στενο το παντελονι και να μη φαινεται πολυ το πουκαμισο στα μανικια (πεστε με συντηρητικο) καθως δε φοραω και μανικετοκουμπα (τα θεωρω πολλη επιδειξη για το δικο μου επιπεδο).

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756
Ερωτημα αδαους:

Οι μοδες στα κλασσικα κουστουμια ειναι λιγες ως ελαχιστες  , ειναι η στενα και κοντα , η φαρδια και μακρια , εννοειτε οτι εξαιρουμε τις κατηγοριες 2 κουμπο 3 κουμπο , σταυρωτο κτλ ..

Η μεταποιηση συνηθως εχει να κανει με το βαρος , και να το φερεις πιο στα μετρα σου για να φαινεται πιο σωστο επανω σου ..

Τωρα ο φιλος εχει παρει κανονικα κοστουμια , τα μακρυα που συνηθως ειναι και πιο φαρδυα και θελει να το γυρισει στην ιταλικη μορφη του , τα φαρδυα μια ζωη πουλαγαν εδω , δες και παλιες φωτογραφιες απο μπουζουκια να καταλαβεις την γινοταν , τα περνανε ¨μπολικα" εδω , γιατι στην Ελλαδα το μοτο ειναι οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα .. :grin: .

Εξω ηταν παντα στενα , απλα επαιζε το μακρος και τα σκισιματα πισω στην κατω μερια του σακακιου , 2 σκισιματα πιο κλασικο και μεγαλιστικο και ενα σκισιμο πιο νεανικο ..

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756
Μιας και συζηταμε περι κοστουμιων, κατα ποσο πρεπει να ακολουθουμε πιστα τη μοδα στα κοστουμια; Εμενα για παραδειγμα δε μου αρεσουν τα κοντα μανικια, βασικα το κοστουμι της πρωτης φωτο δε μου αρεσει, μου φαινεται κοντο και στα παντζακια, αυτος αν κατσει θα βγει το μισο ποδι εξω.

Τελος παντων αυτο που θελω να πω ειναι, δε θα πρεπει να τα ραβουμε τα κοστουμια οπως τα θελουμε εμεις; Εγω για παραδειγμα ζηταω ρητα να μην ειναι πολυ κοντο ουτε πολυ στενο το παντελονι και να μη φαινεται πολυ το πουκαμισο στα μανικια (πεστε με συντηριτικο) καθως δε φοραω και μανικετοκουμπα (τα θεωρω πολλη επιδειξη για το δικο μου επιπεδο).

εχεις πιασει την σωστη ιδεα , το θεμα δεν ειναι μονο η μοδα , ειναι και πως σου αρεσει εσενα και τι σου παει ,σε εναν χοντρουλη ας πουμε αν παρει το φιτ θα ειναι σαν να φοραει καποτα , ουτως η αλλως τα σλιμ φιτ ειναι μεχρι ενα μεγεθος ωραια , μετα ειναι καραγκιοζε η βαπτιστικα..

Οποια μοδα και να σου ταιριαζει το θεμα ειναι να το μαζεψεις να ειναι στα μετρα σου , κανενα κουστουμι δεν σου καθεται "κουστουμι" που λενε , ειναι ενα γενικο πατρον που καθεται σε ολους μετρια , απο εκει και μετα στο δικο σου ματι και του ραφτη σου ειναι πως θα γινει ωραιο επανω σου ... και εννοειτε οτι βγαζω το κοστος απ εξω , ακριβο χωρις να εχει διορθωθει καλα ειναι χειροτερο απο το φθηνο που εχει ερθει καλα στα μετρα σου.

τωρα για τα μανικα και τα μπατζακια ο καθενας οπως βολευεται , στο μανικι πρεπει να φαινεται η μανσετα του πουκαμισου , οχι ολη συνηθως 2 δακτυλα , φορας δεν φορας μανικετοκουμπα , οπως και το μανικι του σακακιου οταν τα χερια σου ειναι κατω πρεπει να φτανει περιπου 2 μ3 τρια δακτυλα μετα τον καρπο σου , ουτε να σου ειναι σαν πουλαβερ αλλα ουτε να σου φαινονται μονο τα νυχια απο τα δακτυλα του χεριου σου.

για το παντελονι το μηκος εχει να κανει με το ποσο στενο ειναι , ουτε σαν ραπερ πρεπει να εισαι αλλα ουτε λες και φορας καπρι ..η καλτσα οταν εισαι  ορθιος δεν πρεπει να φαινεται , αλλα οχι να περπατας και να ακουμπαει η πισω ακρη στο δαπεδο ..

ολα ειναι σχετικα παντως , υπαρχουν καποιοι κανονες ας το πουμε , αλλα σχεδον τα παντα εχουν να κανουν με τον σωματοτυπο σου .

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
εχεις πιασει την σωστη ιδεα , το θεμα δεν ειναι μονο η μοδα , ειναι και πως σου αρεσει εσενα και τι σου παει ,σε εναν χοντρουλη ας πουμε αν παρει το φιτ θα ειναι σαν να φοραει καποτα , ουτως η αλλως τα σλιμ φιτ ειναι μεχρι ενα μεγεθος ωραια , μετα ειναι καραγκιοζε η βαπτιστικα..

Οποια μοδα και να σου ταιριαζει το θεμα ειναι να το μαζεψεις να ειναι στα μετρα σου , κανενα κουστουμι δεν σου καθεται "κουστουμι" που λενε , ειναι ενα γενικο πατρον που καθεται σε ολους μετρια , απο εκει και μετα στο δικο σου ματι και του ραφτη σου ειναι πως θα γινει ωραιο επανω σου ... και εννοειτε οτι βγαζω το κοστος απ εξω , ακριβο χωρις να εχει διορθωθει καλα ειναι χειροτερο απο το φθηνο που εχει ερθει καλα στα μετρα σου.

τωρα για τα μανικα και τα μπατζακια ο καθενας οπως βολευεται , στο μανικι πρεπει να φαινεται η μανσετα του πουκαμισου , οχι ολη συνηθως 2 δακτυλα , φορας δεν φορας μανικετοκουμπα , οπως και το μανικι του σακακιου οταν τα χερια σου ειναι κατω πρεπει να φτανει περιπου 2 μ3 τρια δακτυλα μετα τον καρπο σου , ουτε να σου ειναι σαν πουλαβερ αλλα ουτε να σου φαινονται μονο τα νυχια απο τα δακτυλα του χεριου σου.

για το παντελονι το μηκος εχει να κανει με το ποσο στενο ειναι , ουτε σαν ραπερ πρεπει να εισαι αλλα ουτε λες και φορας καπρι ..η καλτσα οταν εισαι  ορθιος δεν πρεπει να φαινεται , αλλα οχι να περπατας και να ακουμπαει η πισω ακρη στο δαπεδο ..

ολα ειναι σχετικα παντως , υπαρχουν καποιοι κανονες ας το πουμε , αλλα σχεδον τα παντα εχουν να κανουν με τον σωματοτυπο σου .

Θελω να πιστευω πως τα κοστουμια μου ανηκουν στην κοκκινισμενη κατηγορια  :grin:  γιαυτο και προτιμαω ραφτη απο ετοιματζιδικα, δεν ειναι βεβαια κανας ραφτης μεγαλοσχημος αλλα τιμιος ως προς το αποτελεσμα nonetheless. Μου αρεσει παντως η στενη γραμμη (εχω και καλο σωμα οποτε βοηθαει) αλλα οχι υπερβολες (πχ στα παντελονια εχω δει τραγικα στενεματα λες και ειναι για ροκ συναυλια). Με το μηκος εχω καποια θεματακια, κυριως στα πατζακια, οχι να σερνεται αλλα σιχαινομαι να σηκωνεται πολυ οταν καθομαι.

Οσον αφορα τα ειδη κοστουμιων που ανεφερες πριν, παιζει να μην εχω δει ποτε απο κοντα τρικουμπα, ενω σταυρωτα ουτε που ξερω τι ειναι. Ολα μου τα κοστουμια ειναι δικουμπα (οπου κλεινεις εννοειται μονο το πανω κουμπι, το λεω επειδη εχω δει τυπο να εχει κλεισει και τα δυο) και με δυο σκισιματα πισω.

Μια απορια, για τα παπουτσια τι προτεινεις; Για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες, αυτα που θα ειναι μαλακα και θα τσαλακωνονται ευκολα (comfort over looks) και αυτα που θα παραμενουν εντυπωσιακα αλλα θα σε ψιλοπεθαινουν (looks over comfort). Κανω λαθος;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.571
Πόντοι
12.756
Θελω να πιστευω πως τα κοστουμια μου ανηκουν στην κοκκινισμενη κατηγορια  :grin:  γιαυτο και προτιμαω ραφτη απο ετοιματζιδικα, δεν ειναι βεβαια κανας ραφτης μεγαλοσχημος αλλα τιμιος ως προς το αποτελεσμα nonetheless. Μου αρεσει παντως η στενη γραμμη (εχω και καλο σωμα οποτε βοηθαει) αλλα οχι υπερβολες (πχ στα παντελονια εχω δει τραγικα στενεματα λες και ειναι για ροκ συναυλια). Με το μηκος εχω καποια θεματακια, κυριως στα πατζακια, οχι να σερνεται αλλα σιχαινομαι να σηκωνεται πολυ οταν καθομαι.

Οσον αφορα τα ειδη κοστουμιων που ανεφερες πριν, παιζει να μην εχω δει ποτε απο κοντα τρικουμπα, ενω σταυρωτα ουτε που ξερω τι ειναι. Ολα μου τα κοστουμια ειναι δικουμπα (οπου κλεινεις εννοειται μονο το πανω κουμπι, το λεω επειδη εχω δει τυπο να εχει κλεισει και τα δυο) και με δυο σκισιματα πισω.

Μια απορια, για τα παπουτσια τι προτεινεις; Για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες, αυτα που θα ειναι μαλακα και θα τσαλακωνονται ευκολα (comfort over looks) και αυτα που θα παραμενουν εντυπωσιακα αλλα θα σε ψιλοπεθαινουν (looks over comfort). Κανω λαθος;

Ναι κανεις λαθος , τιποτα δεν πρεπει να σε ψιλοπεθανει .. αν ειναι το σωστο παπουτσι θα πρεπει να καλυπτει και τα 2 ..

το τσαλακωνονται ευκολα ειναι πολυ δυσκολο , με την εννοια οτι πρεπει να πας σε πολυ ακριβο παπουτσι για να εισαι οκ , γιατι το χειροτερο πραγμα στο παπουτσι ειναι η τσαλακα εκει που διπλωνει , να μενουν οι ρυτιδες του δερματος , και ασε να λενε οτι φαινονται used και αρχιδια καλαβρεζικα , οταν εισαι ολος ατσαλακωτος ( κουστουματος , με πουκαμισο πενα ) και τα παπουτσια φαινονται ταλαιπωρημενα εισαι σαν μαλακας . Οι αντρες εχουμε το καλο οτι εχουμε λιγα αξεσουαρ για να κανουμε εντυπωση , οι γκομενες εχουν τσαντα - τσαντακι , μαλλια , βαψιμο νυχιων , πεντικιουρ , μακιγιαζ , κραγιον , σκουλαρικια , κοσμηματα , κολιεδες , αρχιδια , μυδια , και οτι αλλο σκατα φορανε.Εσυ εχεις μονο τα ρουχα ( κοστουμι αρα στα αρχιδια σου ) , ζωνη , παπουτσια , κανεις και ενα χτενισμα στα μαλλια σου να κατσουν κατω να μην εισαι λες ξυπνησες πριν 2 λεπτα και εισαι κομπλε , την κανεις την μουρη σου.
Αρα το παπουτσι ειναι sos ..

Παπουτσια πρεπει να εχεις απο 4 μεχρι οσα μπορεις ζευγαρια , εννοειτε οτι ειναι παντα σε καλαποδια για να μην κανουν ζαρες , και τα περνας και μια κρεμα 4 φορες τον χρονο για να γινουν σαν καινουργια , και εισαι κομπλε.Τα παπουτσια τα φορας μια μερα και την αλλη καθονται στο καλαποδι , δεν τους γαμας την μανα και τα φορας για παντοφλες μια εβδομαδα συνεχομενα , και ετσι κρατανε για παντα ..εκτος αν φρεναρεις με το παπουτσι την μηχανη  :grin:

κορδονια λεπτα ή και καθολου , χρωμα τα 2 ή και 3 , σιγουρα μαυρο και 2 αποχρωσεις του καφε , μπλε παπουτσι σκουρο δερματινο δεν παει με κανενα κοστουμι ..Και αν θες να εισαι μαγκας και να το λες μεχρι να πεθανεις θα πας να παρεις 2 σουετ ζευγαρια , ειδικα για το χειμωνα , ενα μαυρο και ενα καφε , αν μπορεις και ενα πολυ σκουρο καφε , αν ειναι και λιγο στενο το παντελονι , θα σου μιλανε ολοι αγγλικα λες και εισαι απο το εξωτερικο..

tumblr_mdec40hRF01qdt42p.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.aldoshoes.com/static/webUpload/731/26_dudda_97_6.jpg[/img[/URL]]
[img]http://[URL unfurl="true"]www.the-journal-of-style.com/wp-content/uploads/2013/03/Suit-suede-shoes-Pitti-Uomo-The-Journal-of-Style-2.jpg[/img[/URL]]
[img]http://[URL unfurl="true"]www.sharperliving.co.uk/wp-content/uploads/2013/05/Weddings-with-Sharper-Living-Crockett-Jones-Newquay-Brown-Suede.jpg[/img[/URL]]
[img]http://2.bp.blogspot.com/-bmc_tTMbsNQ/T3wJGeW8uaI/AAAAAAAACoY/-MDqb7UCLnk/s1600/Edward+Green+Weymouth.jpg

κοιτα λιγο του μαγκα αυτα τα παπουτσια που ειναι τουλαχιστον  5 χρονων πως τα κραταει !!1 και τωρα τα φοραει με τζην κατω και πανω σακακι σιγουρα , αρα φοριουνται ακομα .... η περιποιηση ειναι το παν

QlmhgQC.jpg

οπως και να εχει ειναι πολυ μεγαλο θεμα το παπούτσι

Οκ το κλασικο , αλλα το σουεντ παπουτσι μεχρι τα 50 σε βγαζει μαγκα πολλες φορες , και παει σχεδον με ολα τα χρωμματα κοστουμι εκτος απο μαυρο ...και δειχνεις και πιο φρεσκος , απο το να εισαι σαν κορακι με το λουστρινι απο κατω ..

παρε και καποια δερματινα

http://[URL unfurl="true"]www.junebugweddings.com/uploads_2009/Fashion%20Report/Mens%20Wear%202012/17-mens-wedding-suit-modern-brown-formal-shoes-j-garner-studios.jpg[/img[/URL]]
[img]http://beckettrobb.com/uploads/images/home/1345137290_2.jpg
URL]]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom