Είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων που γράφουν σε τόπικ σαν αυτό ζητώντας "τηλερφωνάκι", ΔΕΝ έχει καταλάβει πως λειτουργεί όλη η ιστορία.
Θα προσπαθησω λοιπόν να δώσω το στίγμα.
Εγώ έχω μια πολύ καλή επαφή στην Αθηνα και χρησιμοποιώ τακτικά τις υπηρεσίες του. Τα κορίτσια είναι πολύ καλά στο σύνολο τους σχεδόν, οι υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο και το VFM καλό για τα δικά μου μέτρα.
Έχω δώσει το τηλέφωνο αυτό σε 4-5 φίλους από την κανονική ζωή και μόνο σε ένα που γνώρισα από το φόρουμ.
Πρακτικά, για να γίνει η αποδοχή του καινούριου, πρέπει να πάρω πρώτα εγώ, να πω ότι θα τηλεωνήσει σε λίγο εκ μέρους μου ο (πχ) Γιώργος και ότι είναι εντάξει ...
Πραγματικά παίρνει σε λίγο ο Γιώργος, λέει για χαρά, είμαι ο Γιώργος, τηλεφωνώ εκ μέρους του (πχ) Δημήτρη (δηλαδή εμένα).
Τον κόβει ο άλλος και του λέει : για σου Γιωργάρα, ξέρω, μίλησα με το Δημήτρη - τι μπορώ να κάνω για σένα?
και φυσικά η υπόθεση προχωρέι κανονικά ...
Μια φορά ένας από τους φίλους που έδωσα το τηλέφωνο, ήταν βιαστικός και πήρε πριν προλάβω να καλέσω πρώτα εγώ.
Λέει για χαρά, είμαι ο Γιώργος, τηλεφωνώ εκ μέρους του Δημήτρη (δηλαδή εμένα).
Ποιόν Δημήτρη? του λέει ο άλλος.
Ξέρεις μωρέ, αυτόν που είχε πάρει την (πχ) Άννα προχτές ...
Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε κύριε - κάποιο λάθος κάνετε ... και κλείνει το τηλέφωνο.
Με παίρνει ο Γιώργος, μου λέει τι έγινε ρε φίλε? λάθος τηλέφωνο μου έδωσες!!!
Όχι του λέω, απλά δεν πρόλαβα να πάρω πριν από σένα. Περίμενε.
Παίρνω εγώ τον τύπο - μου λέει τι έγινε ρε Μητσάρα? Από σένα ήταν τελικά αυτός ο Γιώργος?
Ναι ρε φιλαράκι του λέω - απλά δεν πρόλαβα να σε καλέσω εγώ πρώτα.
ΟΚ μου λέει - πες του να ξαναπάρει.
Ξανατηλεφωνεί ο Γιώργος - του απαντάει ο τύπος:
Καλώς το Γιώργαρο - μπέρδεμα έγινε προηγούμενα αδερφέ, μίλησα με το Δημήτρη - τι μπορώ να κάνω για σένα?
και φυσικά η υπόθεση προχωρέι κανονικά ...
Έγραψα αυτό το παράδειγμα για να γίνει κατανοητό ότι τα "κονέ" δεν προωθούνται μέσα από φορουμ και internet.
Δηλαδή αν εγώ δώσω ένα τηλέφωνο σε κάποιο άγνωστο μου (από το φόρουμ), του είναι άχρηστο αν δεν επικοινωνήσω εγώ πρώτα με τον τύπο και να τον διαβεβαιώσω ότι ο χι Γιώργος που θα πάρει σε λίγο, είναι φίλος μου και εγγυημένος - δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι αυτό μπορώ να το κάνω μόνο για ανθρώπους που γνωρίζω καλά - όχι για καποιον άγνωστο που μου ζήτησε το τηλέφωνο μέσα σε κάποιο φόρουμ ...
Διευκρινίζω ότι αν και Αθηναίος, παρακολουθώ τα τόπικ της Θεσσαλονίκης γιατί ανεβαίνω τακτικά επάνω για τη δουλειά μου.
Φυσικά δεν έχω καμιά επαφή εκεί και περιορίζομαι στον παράγοντα τύχη για κάποια φωτεινή εξαίρεση σε καλό CT - πράγμα που συμβαίνει σπάνια ...
>
Το παράδειγμα που παράθεσα, αναφέρεται σε Αθηναϊκή επαφή, που αν και στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές και ανοιχτές επιλαγές (Μισελ, Πόπη κλπ), η δική μου επαφή πιστεύω ότι είναι σκάλες ανώτερη ...
Είμαι σίγουρος ότι κάπως έτσι είναι και τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα "κονέ" του καθενός - ίσως και χειρότερα μάλιστα, μια που η κατάσταση εκεί είναι πιο σφιχτή.
Άρα λοιπόν, το γεγονός ότι δεν παίρνει απάντηση κανένας απ' όσους ζητάνε τηλέφωνο, δεν έχει να κάνει με την διάθεση των εχόντων το "κονέ", αλλά είναι αντικειμενικά αδύνατο να τα δώσουν.
Άρα, σταματάτε να ζητάτε τηλέφωνα στο κουτουρού - εκτός αν γνωρίσετε από κοντά κάποιον από αυτούς που έχουν ...
Με ΠΜ σε άγνωστο, μοιάζει εντελως αδύνατο.