Νέα

Ανακάλυψα κατατεθειμένη ψευδή ένορκη βεβαίωση εγγύτερων συγγενών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MASTER CHIEF CAPTAIN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

MASTER CHIEF CAPTAIN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.096
Πόντοι
206
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Παρακαλω για τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συμφερον:

Αν και τα γεγονοτα εχουν λαβει χωρα πολλα χρονια πισω, ανακαλυψα προσφατα κατόπιν της εκδοσης εισαγγελικης εντολης απο την Εισαγγελια Πρωτοδικών που αιτήθηκα, οτι υποβληθηκε στο γραφειο Δημοτολογιου του Δημου οπου διεμενε θειος μου εξ αίματος (αδελφος του πατερα μου) ενορκη βεβαιωση που συνταχθηκε σε συμβολαιογραφειο η οποία αναφέρει οτι κατα τον θανατό του αφησε μονη πλησιεστερο σε αυτον συγγενή την εκ του πρωτου και μονου νομιμου γαμου συζυγό του (παιδια ΔΕΝ ειχαν). Στην πραγματικότητα κατα τον θανατό του ειχε εν ζωή, περαν της συζυγου του, τα αδελφια του, δηλ τον πατερα μου και τα υπολοιπα 3 αδελφια του. Εντωμεταξυ τα ονοματα των 2 μαρτυρων που υπογραφουν την ενορκη βεβαιωση ειναι αγνωστα σε μενα και τους κοντινους μου συγγενης (μητερα μου κτλ....).

Η υπαρξη της ψευδους δηλωσεως περιηλθε στην γνωση μου πολυ προσφατα καθως ο πατερας μου δεν ηθελε να ασχοληθει με την τυχον περιουσια που ειχε ο αδελφος του, ως εχων εννομο συμφερον (καθως δεν ηξερε αν ειχε ο αδελφος του περιουσια ή δεν ειχε τιποτα), ενω ο θειος απεβιωσε στα μεσα της δεκαετιας του 1980, ενω η "κυρια" του απεβιωσε στην συνεχεια μια 5ετια αργοτερα. Εντος της βεβαιωσης του Δημοτολογιου αναφέρεται οτι η ενορκη βεβαιωση εγγυτερων χορηγήθηκε (φανταζομαι εννοει στο Δημοτολογιο) κατοπιν αιτησης της κορης της αδελφης της συζυγου του θείου μου . Η γυναικα του θειου μου ειχε μονο μια αδελφη η οποια ειχε μια κορη, δεν ειχε αλλα αδελφια .

ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.

Ερωτήσεις πολλες προς τους νομικους μας.
1) Δεν ξερω αν ειχε περιουσια ο θειος μου (κινητη ή ακίνητη). Πως μπορω να βρω αν ειχε στο ονομα του ακινητα στην ελληνικη επικρατεια? Εξ οσων γνωριζω μεχρι το 1989 που απεβιωσαν και οι 2 , δεν υπηρχε Ε9, κτηματολογια . Υπάρχει καποια υπηρεσια που κραταει στο συνολο την περιουσια? Προφανως δεν μπορω να τρεχω σε ολα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλαδας.
2) Νομικά, η σύζυγος θεωρείται πλησιέστερος συγγενής με τον θανόντα απο οτι τα εξ αίματος αδέλφια του θανόντος? Γιατι αν δεν ειναι πλησιεστερος συγγενης απο τα εξ αιματος αδελφια του, τοτε η ενορκη βεβαιωση ειναι ΨΕΥΔΗΣ καθως την αναφερει ως την ΜΟΝΗ πλησιεστερη συγγενη του.
3) Για να αιτηθηκε την χορηγηση της ενορκης βεβαιωσης, καπου θα ηθελε να την χρησιμοποιησει. Για αποδοχη κληρονομιας φανταζομαι, οπου με βασει αυτη τη βεβαιωση φαινεται οτι ο θανων δεν ειχε κανεναν αλλον στη ζωη περαν την συζυγο του, και ετσι αυτη θα λαμβανε το 100% της κληρονομιας , ενω βασει του ΑΚ θα επρεπε να λαβει μονο το 50% και το υπολοιπο 50% οι της Δευτερης ταξης κληρονομοι (αδελφια , γονεις). Που μπορω να βρω που την εχει χρησιμοποιησει?
4) Εννοειται οτι η αιτουσα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα αιτηθηκε την βεβαιωση που αναφερει οτι δεν αφησε κανεναν. Με αυτη τι μπορω να κανω που χρησιμοποιησε ενα χαρτι που ξερε οτι δεν ειναι αληθες?
5) Με τους μαρτυρες τι μπορω να κανω?

Πως θα με συμβουλευαν να κινηθω οι εγκριτοι νομικοι μας?
Αν ειναι να μπλεξω χωρις να υπαρχει σοβαροτατες ελπιδες, δεν ειμαι διατεθειμενος να σκορπιζω χρηματα για το 1% να εχω θετικα αποτελεσματα.

Ευχαριστω !

ΥΓ.
Βάσει των άρθρων 1823 έως 1824 ΑΚ το κληρονομικό δίκαιο η κληρονομιά χωρίς διαθήκη ή αλλιώς η κληρονομική εξ αδιαθέτου διαδοχή κατηγοριοποιείται σε τάξεις, με βάση τις οποίες καθορίζονται ποιοι καλούνται πρώτοι, δεύτεροι κλπ στην κληρονομιά με σκοπό την αποδοχή ή την αποποίησή της.

1) Πρώτη τάξη: Kαλούνται οι κατιόντες του κληρονομουμένου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην κληρονομιά καλούνται είτε να αποδεχτούν είτε να αποποιηθούν τα τέκνα του θανόντος, τα οποία κληρονομούν κατ’ισομοιρία, δηλαδή στο ίδιο ποσοστό. Τεκνα δεν ειχε ο εν λογω.
2) Δεύτερη τάξη: Εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι πρώτης τάξης (τέκνα και εγγόνια του θανόντος) τότε ακολουθούν οι κληρονόμοι δεύτερης τάξης. Στη δεύτερη τάξη υπάγονται οι γονείς και τα αδέλφια του θανόντος. Ο επιζώντας συζυγος του θανόντος κληρονομεί με τα τέκνα του το 1/4 της περιουσίας του θανόντος. Όταν δεν υπάρχουν τέκνα, κληρονομεί το μισό της κληρονομιάς και το άλλο μισό κατανέμεται στους κληρονόμους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ τάξης. Ειμαστε σε αυτη την περιπτωση. Εν ολιγοις η κυρια επρεπε να κληρονομησει το 1/2 μονο και το υπολοιπο 1/2 οι κληρονομοι Δευρετης τάξης (αδελφια, γονεις).

Τελευταία τροποποίηση:

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
168
Like
30.579
Πόντοι
34.538
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Θελω τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συνφερον:

Αν και τα γεγονοτα εχουν λαβει χωρα πολλα χρονια πισω, ανακαλυψα προσφατα κατόπιν της εκδοσης εισαγγελικης εντολης απο την Εισαγγελια Πρωτοδικών που αιτήθηκα οτι υποβληθηκε στο γραφειο Δημοτολογιου του Δημου οπου διεμενε θειος μου εξ αίματος (αδελφος του πατερα μου) ενορκη βεβαιωση που συνταχθηκε σε συμβολαιογραφειο η οποία αναφέρει οτι κατα τον θανατό του αφησε μονη πλησιεστερο σε αυτον συγγενή την εκ του πρωτου και μονου νομιμου γαμου συζυγό του (παιδια δεν ειχαν). Στην πραγματικότητα κατα τον θανατό του ειχε εν ζωή, περαν της συζυγου του, τα αδελφια του, δηλ τον πατερα μου και τα υπολοιπα 3 αδελφια του. Εντωμεταξυ τα ονοματα των 2 μαρτυρων που υπογραφουν την ενορκη βεβαιωση ειναι αγνωστα σε μενα και τους κοντινους μου συγγενης (μητερα μου κτλ....).

Η υπαρξη της ψευδους δηλωσεως περιηλθε στην γνωση μου πολυ προσφατα καθως ο πατερας μου δεν ηθελε να ασχοληθει με την τυχον περιουσια που ειχε ο αδελφος του, ως εχων εννομο συμφερον (καθως δεν ηξερε αν ειχε ο αδελφος του περιουσια ή δεν ειχε τιποτα), ενω ο θειος απεβιωσε στα μεσα της δεκαετιας του 1980, ενω η "κυρια" του απεβιωσε στην συνεχεια μια 5ετια αργοτερα. Εντος της βεβαιωσης του Δημοτολογιου αναφέρεται οτι η ενορκη βεβαιωση εγγυτερων χορηγήθηκε (φανταζομαι εννοει στο Δημοτολογιο) κατοπιν αιτησης της κορης της αδελφης της συζυγου του θείου μου (τι την ηθελε η μεγιστη απατεωνισα??). Η γυναικα του θειου μου ειχε μονο μια αδελφη η οποια ειχε μια κορη, δεν ειχε αλλα αδελφια .

1) Δεν ξερω αν ειχε περιουσια ο θειος μου (κινητη ή ακίνητη). Πως μπορω να βρω αν ειχε στο ονομα του ακινητα στην ελληνικη επικρατεια? Εξ οσων γνωριζω μεχρι το 1989 που πεθαναν και οι 2 , δεν υπηρχε Ε9, κτηματολογια . Υπάρχει καποια υπηρεσια που κραταει στο συνολο την περιουσια? Προφανως δεν μπορω να τρεχω σε ολα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλαδας.
2) Για να αιτηθηκε η μέγιστη απατεωνισα την χορηγηση της ενορκης βεβαιωσης, καπου θα ηθελε να την χρησιμοποιησει για αποδοχη κληρονομιας. Που θα βρω που την εχει χρησιμοποιησει.
3) Εννοειται οτι η μεγιστη απατεωνισα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα χρησιμοποιησε την βεβαιωση που λεει οτι δεν αφησε κανεναν.
4) Με αυτη την απατεωνισα τι μπορω να κανω?
3) Με τους ψευδομαρτυρτες τι μπορω να κανω?

Γενικοτερα, υπαρχει τροπος να μαθω αν τελικα ειχε περιουσια ?

Ευχαριστω !
Ετσι τυπε..

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.557
Πόντοι
216
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Θελω τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συμφερον:

Αν και τα γεγονοτα εχουν λαβει χωρα πολλα χρονια πισω, ανακαλυψα προσφατα κατόπιν της εκδοσης εισαγγελικης εντολης απο την Εισαγγελια Πρωτοδικών που αιτήθηκα οτι υποβληθηκε στο γραφειο Δημοτολογιου του Δημου οπου διεμενε θειος μου εξ αίματος (αδελφος του πατερα μου) ενορκη βεβαιωση που συνταχθηκε σε συμβολαιογραφειο η οποία αναφέρει οτι κατα τον θανατό του αφησε μονη πλησιεστερο σε αυτον συγγενή την εκ του πρωτου και μονου νομιμου γαμου συζυγό του (παιδια δεν ειχαν). Στην πραγματικότητα κατα τον θανατό του ειχε εν ζωή, περαν της συζυγου του, τα αδελφια του, δηλ τον πατερα μου και τα υπολοιπα 3 αδελφια του. Εντωμεταξυ τα ονοματα των 2 μαρτυρων που υπογραφουν την ενορκη βεβαιωση ειναι αγνωστα σε μενα και τους κοντινους μου συγγενης (μητερα μου κτλ....).

Η υπαρξη της ψευδους δηλωσεως περιηλθε στην γνωση μου πολυ προσφατα καθως ο πατερας μου δεν ηθελε να ασχοληθει με την τυχον περιουσια που ειχε ο αδελφος του, ως εχων εννομο συμφερον (καθως δεν ηξερε αν ειχε ο αδελφος του περιουσια ή δεν ειχε τιποτα), ενω ο θειος απεβιωσε στα μεσα της δεκαετιας του 1980, ενω η "κυρια" του απεβιωσε στην συνεχεια μια 5ετια αργοτερα. Εντος της βεβαιωσης του Δημοτολογιου αναφέρεται οτι η ενορκη βεβαιωση εγγυτερων χορηγήθηκε (φανταζομαι εννοει στο Δημοτολογιο) κατοπιν αιτησης της κορης της αδελφης της συζυγου του θείου μου (τι την ηθελε η μεγιστη απατεωνισα??). Η γυναικα του θειου μου ειχε μονο μια αδελφη η οποια ειχε μια κορη, δεν ειχε αλλα αδελφια .

1) Δεν ξερω αν ειχε περιουσια ο θειος μου (κινητη ή ακίνητη). Πως μπορω να βρω αν ειχε στο ονομα του ακινητα στην ελληνικη επικρατεια? Εξ οσων γνωριζω μεχρι το 1989 που απεβιωσαν και οι 2 , δεν υπηρχε Ε9, κτηματολογια . Υπάρχει καποια υπηρεσια που κραταει στο συνολο την περιουσια? Προφανως δεν μπορω να τρεχω σε ολα τα υποθηκοφυλακεια της Ελλαδας.
2) Για να αιτηθηκε η μέγιστη απατεωνισα την χορηγηση της ενορκης βεβαιωσης, καπου θα ηθελε να την χρησιμοποιησει για αποδοχη κληρονομιας. Που θα βρω που την εχει χρησιμοποιησει.
3) Εννοειται οτι η μεγιστη απατεωνισα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα χρησιμοποιησε την βεβαιωση που λεει οτι δεν αφησε κανεναν.

Ευχαριστω !

Ακόμη και αν έκανε βαρύτατα εγκλήματα, πλαστογραφίες, απάτες κλπ μετά από τόσα χρόνια δε θα έχουν παραγραφεί καιι τα όποια ακίνητα δε θα τα διεκδικεί μέσω χρησικτησίας;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.557
Πόντοι
216
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

Παρακαλω για τα φωτα των Νομικων συναθλητών μας για το κατωθι, καθως εχω εννομο συμφερον:

3) Εννοειται οτι η μεγιστη απατεωνισα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα αιτηθηκε την βεβαιωση που αναφερει οτι δεν αφησε κανεναν.

Αν ειναι να μπλεξω χωρις να υπαρχει σοβαροτατες ελπιδες, δεν ειμαι διατεθειμενος να σκορπιζω χρηματα για το 1% να εχω θετικα αποτελεσματα.

Ευχαριστω !
Δες και αυτό. Αν ισχύει η σειρά που αναφέρει, τότε σωστά περιλήφθηκε μόνο η σύζυγος και όχι τα αδέρφια

1734609564921.png

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
3.965
Πόντοι
4.895
Δες και αυτό. Αν ισχύει η σειρά που αναφέρει, τότε σωστά περιλήφθηκε μόνο η σύζυγος και όχι τα αδέρφια

1734609564921.png
Αν ισχύει αυτό που γράφει, ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ δεν αναφέρθηκαν τα αδέρφια του μακαρίτη.

Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο ζήτημα χρήζει νομικής συμβουλής από κοντά με κάποιο δικηγόρο που να γνωρίζει κληρονομικό δίκαιο, εδώ μέσα καθένας μπορεί να πει την παρόλα του ανέξοδα.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.942
Πόντοι
2.356
Καλησπέρα Καπεταναίοι,

3) Εννοειται οτι η μεγιστη απατεωνισα ηξερε την εν ζωή υπαρξη και των υπολοιπων αδελφων του θειου μου, αλλα παρολα αυτα αιτηθηκε την βεβαιωση που αναφερει οτι δεν αφησε κανεναν.

Ευχαριστω !
χρησικτησια. παραγραφη...

αργησες. και στην τελικη τα εφαγε η γυναικα του οπως επρεπε...

δε ξερεις βασικα νομικα ζητηματα....

συγγενης α βαθμου ειναι η γυναικα του η οποια ΣΩΣΤΑ βαση και της πραξης ειναι και η μονη πλησιεστερη συγγενης... επισης κατα δευτερον τα τυχον παιδια του και οι τυχον γονεις του....

τα αδερφια ειναι β βαθμου συγγενεις...

αλλη μια υποθεση πολυ γρηγορα στον καλαθο των αχρηστων
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

1734609564921.png
θα ξαναπω οτι τα αδερφια ειναι β βαθμου συγγενεις....

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Bestman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
1.042
Πόντοι
206
Ότι βγάλαμε στα ξένα,
τα φάγαμε στο μουνι και στην ταβέρνα..

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN

MASTER CHIEF CAPTAIN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.096
Πόντοι
206
χρησικτησια. παραγραφη...

αργησες. και στην τελικη τα εφαγε η γυναικα του οπως επρεπε...

δε ξερεις βασικα νομικα ζητηματα....

συγγενης α βαθμου ειναι η γυναικα του η οποια ΣΩΣΤΑ βαση και της πραξης ειναι και η μονη πλησιεστερη συγγενης... επισης κατα δευτερον τα τυχον παιδια του και οι τυχον γονεις του....

τα αδερφια ειναι β βαθμου συγγενεις...

αλλη μια υποθεση πολυ γρηγορα στον καλαθο των αχρηστων

θα ξαναπω οτι τα αδερφια ειναι β βαθμου συγγενεις....
Αγαπητε kapchalias

κανεις λαθος οταν αναφερεις οτι "τα εφαγε η γυναικα του οπως επρεπε...¨. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να τα κληρονομησει ΟΛΑ η γυναικα του , γιατι μαθε οτι το στο κληρονομικό δίκαιο η κληρονομιά χωρίς διαθήκη ή αλλιώς η κληρονομική εξ αδιαθέτου διαδοχή κατηγοριοποιείται σε τάξεις, με βάση τις οποίες καθορίζονται ποιοι καλούνται πρώτοι, δεύτεροι κλπ στην κληρονομιά με σκοπό την αποδοχή ή την αποποίησή της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην κληρονομιά καλούνται είτε να αποδεχτούν είτε να αποποιηθούν τα τέκνα του θανόντος, τα οποία κληρονομούν κατ’ισομοιρία, δηλαδή στο ίδιο ποσοστό. Τεκνα δεν ειχε ο εν λογω.

2) Δεύτερη τάξη: Εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι πρώτης τάξης (τέκνα και εγγόνια του θανόντος) τότε ακολουθούν οι κληρονόμοι δεύτερης τάξης. Στη δεύτερη τάξη υπάγονται οι γονείς και τα αδέλφια του θανόντος.

Ο επιζώντας συζυγος του θανόντος κληρονομεί με τα τέκνα του το 1/4 της περιουσίας του θανόντος. Όταν δεν υπάρχουν τέκνα κληρονομεί το μισό της κληρονομιάς και το άλλο μισό κατανέμεται στους κληρονόμους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ τάξης. Ειμαστε σε αυτη την περιπτωση. Εν ολιγοις η κυρια επρεπε να κληρονομησει το 1/2 ΜΟΝΟ. Αρα δεν ΕΠΡΕΠΕ να τα φαει οπως αναφερες.

Ολα τα παραπάνω βάσει των άρθρων 1823 έως 1824 ΑΚ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Τελευταία τροποποίηση:

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
123
Like
20.206
Πόντοι
27.686
Βασικά ψάχνει το κουτί με τα σπίρτα. Μετά από τόσα χρόνια και χωρίς να ξέρει και είναι και κάτι ο θείος.
Εδώ δεν ήξερε ο πατέρας του - αδελφός του θανόντα

Αν είχε κάτι ο θείος εννοώ

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN

MASTER CHIEF CAPTAIN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.096
Πόντοι
206
Βασικά ψάχνει το κουτί με τα σπίρτα. Μετά από τόσα χρόνια και χωρίς να ξέρει και είναι και κάτι ο θείος.
Εδώ δεν ήξερε ο πατέρας του - αδελφός του θανόντα

Αν είχε κάτι ο θείος εννοώ
Δεν ηξερε ο πατερας μου τι ειχε ο αδελφος του γιατι η κυρια του τον ειχε αποξενωσει.

Το ερωτημα που δεν ξερω την απαντηση ειναι αν η συζυγος νομικα θεωρειται πλησιεστερο σε αυτον συγγενη απο οτι τα εξ αιματος αδελφια του.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.557
Πόντοι
216
Δεν ηξερε ο πατερας μου τι ειχε ο αδελφος του γιατι η κυρια του τον ειχε αποξενωσει.

Το ερωτημα που δεν ξερω την απαντηση ειναι αν η συζυγος νομικα θεωρειται πλησιεστερο σε αυτον συγγενη απο οτι τα εξ αιματος αδελφια του.

Η συζυγος είναι Α βαθμου, τα αδέρφια Β

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
14.788
Πόντοι
3.556

Από την στιγμή που δεν υπήρχαν παιδιά η σύζυγος κληρονομεί το 50% και τα αδέρφια του το άλλο 50%

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.739
Πόντοι
206

Το έχει ήδη απαντήσει ο κατσαπλιάς. Επίσης μπορεί να υπήρχε διαθήκη

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.557
Πόντοι
216
Αγαπητε kapchalias

κανεις λαθος οταν αναφερεις οτι "τα εφαγε η γυναικα του οπως επρεπε...¨. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να τα κληρονομησει ΟΛΑ η γυναικα του , γιατι μαθε οτι το στο κληρονομικό δίκαιο η κληρονομιά χωρίς διαθήκη ή αλλιώς η κληρονομική εξ αδιαθέτου διαδοχή κατηγοριοποιείται σε τάξεις, με βάση τις οποίες καθορίζονται ποιοι καλούνται πρώτοι, δεύτεροι κλπ στην κληρονομιά με σκοπό την αποδοχή ή την αποποίησή της.

2) Δεύτερη τάξη: Εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι πρώτης τάξης (τέκνα και εγγόνια του θανόντος) τότε ακολουθούν οι κληρονόμοι δεύτερης τάξης. Στη δεύτερη τάξη υπάγονται οι γονείς και τα αδέλφια του θανόντος.

Ο επιζώντας συζυγος του θανόντος κληρονομεί με τα τέκνα του το 1/4 της περιουσίας του θανόντος. Όταν δεν υπάρχουν τέκνα κληρονομεί το μισό της κληρονομιάς και το άλλο μισό κατανέμεται στους κληρονόμους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κλπ τάξης. Ειμαστε σε αυτη την περιπτωση. Εν ολιγοις η κυρια επρεπε να κληρονομησει το 1/2 ΜΟΝΟ. Αρα δεν ΕΠΡΕΠΕ να τα φαει οπως αναφερες.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Σε αυτό έχεις δίκιο, τα αδέρφια παίρνουν το 1/2 και η σύζυγος το 1/2, αυτό μου έβγαλε τουλάχιστον το CHATGPT. Άρα μιλάμε για το 1/6 που δικαιούταν ο πατέρας σου, από μία άγνωστη περιουσία, το έτος 1989. Πιθανότητες να πάρεις κάτι από την υπόθεση εξαιρετικά χαμηλές, λόγω παραγραφής και χρησικτησίας

1734614861440.png

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN

MASTER CHIEF CAPTAIN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.096
Πόντοι
206
Σε αυτό έχεις δίκιο, τα αδέρφια παίρνουν το 1/2 και η σύζυγος το 1/2, αυτό μου έβγαλε τουλάχιστον το CHATGPT. Άρα μιλάμε για το 1/6 που δικαιούταν ο πατέρας σου, από μία άγνωστη περιουσία, το έτος 1989. Πιθανότητες να πάρεις κάτι από την υπόθεση εξαιρετικά χαμηλές, λόγω παραγραφής και χρησικτησίας

1734614861440.png
Συμφωνω σε αυτα που αναφερεις, και στα των πιθανοτών. Αλλα ειναι αγνωστο το τι ειχε. Το σιγουρο ειναι οτι ειχε μεγαλη οικονομικη (ρευστο) επιφανεια.

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.739
Πόντοι
206
Συμφωνω σε αυτα που αναφερεις. Αλλα ειναι αγνωστο το τι ειχε. Το σιγουρο ειναι οτι ειχε μεγαλη οικονομικη (ρευστο) επιφανεια.
Θα μπορούσε να είχε αφήσει και χρέη όμως. Δε πρροσπαθώ να σε αποθαρρύνω, καλή συνέχεια και καλές γιορτές εύχομαι.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.557
Πόντοι
216
Το πρόβλημα σου είναι η παλαιότητα. Δες το πιο απλά: Κάποιος σου έκλεψε με καραμπινάτη πλαστογραφία μία πολυκατοικία το 1989 και την χρησιμοποιεί από τότε. Αν το έκανε σήμερα θα πήγαινε φυλα΄κη και εσύ θα έπαιρνες την πολυκατοικία. Το έκανε όμως το 1989. Πόσο μπορεί να τον ακουμπήσει ο νόμος βάσει παραγραφής και χρησικτησίας;

Το ότι είχε πολύ ρευστό, πιθανότατα είχε συνδικαιούχο τη σύζυγο, όπως γίνεται συνήθως, οπότε από εκεί δε δικαιούστε τίποτα. Μόνο αν είχε κανένα βαρβάτο φανερό ακίνητο (γωνιακό μαγαζί στη Σταδίου, κλπ) αξίζει να ξεκινήσεις διαδικασίες και πάντα με δικηγόρο με ποσοστιαία αμοιβή αν κερδίσει και όχι με κανονική, ώστε να το τρέξει όσο καλύερα μπορεί

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom