Νέα

Αναδοχή παιδιού !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Y13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.780
Πόντοι
1.056
Θα ήθελα γνώμες ή εμπειρίες από άτομα που γνωρίζουν οικογένειες με τέτοια παιδιά , ή άτομα πού είναι ανάδοχα σε οικογένειες ! Ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν για το θέμα , αν θέλει κάποιος ας διαβάσει εδώ Αναδοχή – Paidi.gov.gr

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
Οταν μπορεις να υιοθετησεις ενα σκυλακι, ενα γατακι, ενα καναρινι, κρινω απανθρωπο να μην μπορει καποιος να υιοθετησει ενα παιδακι.
Εχω γνωρισει ατεκνα ζευγαρια που υιοθετησαν ενα παιδακι κ αλλαξε η ζωη τους. Βρηκαν χαρα κ ευτυχια κ ενα νόημα.
Εχω δυο παιδια αλλα χωρις ιδιαιτερες σχεσεις λογου διαζυγιου κ αποστασης. Δεν εζησα αυτο που λεμε την στοργή, την αγκαλιά, το χαμογελο.
Γνωρισα ενα παιδακι οταν τα ειχα με την μαμα του. Με το παιδακι δεθηκαμε συναισθηματικα ενω με την μαμα του ξεκοψα νωρις. Ηταν 9 μηνων οταν γνωριστηκαμε κ τωρα ειναι 9 χρονων. Η αγαπη του ειναι ανιδιοτελης. Θα ηθελα να το παρω εγω αλλα η μαμα του δεν το δινει. Πολυ λογικο.
Παντως μου αρεσει η σχεση μαζι του ενω με την μαμα του δεν θελω παρε δωσε

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.321
Πόντοι
10.336
Οταν μπορεις να υιοθετησεις ενα σκυλακι, ενα γατακι, ενα καναρινι, κρινω απανθρωπο να μην μπορει καποιος να υιοθετησει ενα παιδακι.
οι διαδικασιες επιβαλεται να ειναι αυστηροτερες απο αυτες ενος καναρινιου, το καναρινι δεν θα καταληξει ουτε να το γαμανε 10 ατομα τη μερα, ουτε να του παιρνουν τα οργανα για να τα πουλησουν στη μαυρη αγορα. Δεν ειναι λιγα τα περιστατικα σε παγκοσμιο επιπεδο οπου ορφανα κατεληξαν να ζουν ταινια τρομου. Θα συμφωνουσα στο οτι η υιοθεσια δεν θα επρεπε να ειναι τοσο χρονοβορα ως προς το γραφειοκρατικο κομματι και φυσικα ως προς καποιες κοινωνικες διακρισεις (πχ γκευ ζευγαρια)

η αναδοχη ομως που γραφει ο νηματοθετης ειναι απλουστερη, το παιδι δεν γινεται "παιδι σου" νομικα, απλα αναλαμβανεις την διατροφη του μεχρι οι συνθηκες να ειναι ιδανικοτερες ωστε να επιστρεψει στην βιολογικη οικογενεια του, αν αυτο ειναι δυνατο (πχ γονεις στην φυλακη για 5 χρονια). Γιαυτο πολλοι την αποφευγουν, επειδη μπορει εσυ να μεγαλωσεις ενα παιδι απο τα 7 του ως τα 9 του, να δεθεις μαζι του, και να στο "παρουν" μετα.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.321
Πόντοι
10.336
η μονη σχεση με αναδοχη που εχουν οι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι οτι θα ηθελαν να υιοθετησουν καποια 18χρονη ουκρανιδα/ρωσιδα ή κατι τετοιο, στην καλυτερη.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
η αναδοχη ομως που γραφει ο νηματοθετης ειναι απλουστερη, το παιδι δεν γινεται "παιδι σου" νομικα, απλα αναλαμβανεις την διατροφη του μεχρι οι συνθηκες να ειναι ιδανικοτερες ωστε να επιστρεψει στην βιολογικη οικογενεια του, αν αυτο ειναι δυνατο (πχ γονεις στην φυλακη για 5 χρονια). Γιαυτο πολλοι την αποφευγουν, επειδη μπορει εσυ να μεγαλωσεις ενα παιδι απο τα 7 του ως τα 9 του, να δεθεις μαζι του, και να στο "παρουν" μετα.
Ξερω πως δεν ειναι το ιδιο αλλα αφου δεν ειχε γραφτει εως τωρα κατι σχετικο εγραψα κατι παραπλησιο.
Πραγματικα ειναι θανατος να εισαι αναδοχος κ να πρπει να φυγει το παιδακι. Δεν θα το αντεχα.

Η υιοθεσια ειναι αλλουνου παπά ευαγγελιο.
Νομιζω 0ως αυτο που ετυχε σε μενα ειναι πιο ωραιο, πιο ευκολο κ ανωδυνο

• Αγάπη
Αντιδράσεις: Y13

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο

«Θέλω κάποιος να με φωνάξει παιδί του»: Ραγίζει καρδιές 13χρονος που ζητά μία οικογένεια>>

Για όσους είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σε μία ζεστή οικογένεια γεμάτη αγάπη, συχνά εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους γονείς μας που μας φρόντισαν και μας ανέθρεψαν. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν την ίδια τύχη. Όπως αυτό το 13χρονο αγόρι, που έχει περάσει σχεδόν όλη του τη ζωή μόνο σε δομή φιλοξενίας. Σήμερα, το μόνο που θέλει είναι κάποιος να τον αποκαλέσει «παιδί του».

Ο Τιμ ήταν μόλις τριών ετών, όταν μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας, όπου και παραμένει εδώ και δέκα χρόνια. Ο έφηβος σήμερα Τιμ εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή με την ελπίδα να βρει μία οικογένεια να τον αγαπήσει, να τον αποκαλέσει παιδί της.

Το 13χρονο παιδί έχει περάσει από διάφορες ανάδοχες οικογένειες, αλλά καμιά δεν σκέφτηκε να τον κρατήσει. Όπως εξομολογήθηκε είναι πολύ φρόνιμος και ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην μελλοντική του οικογένεια.

“Θέλω μια οικογένεια να με αγαπάει”

Όταν τον ρώτησαν για το πώς φαντάζεται την ιδανική οικογένεια, το 13χρονο παιδί είπε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι απλώς μια οικογένεια που να τον αγαπάει και να μην αποφασίσει μια μέρα ότι δεν τον θέλει πια. Θέλει μια παντοτινή οικογένεια και ένα μέρος να αποκαλεί σπίτι του.

Ερωτηθείς, για το πώς θέλει να είναι η μαμά του, ελπίζει να είναι ευγενική, με κατανόηση και στοργική. Ξέρει πως συχνά οι γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, είναι επειδή τα αγαπούν. Κι αυτό θέλει κι εκείνος. Μία μαμά που να ανησυχεί για αυτόν, όπως βλέπει στην τηλεόραση ή στη ζωή των συμμαθητών του.

Όσο για τον μπαμπά, θέλει να βρεί έναν άνθρωπο, στον οποίο θα αναγνωρίζει τον προσωπικό του ήρωα. Κάποιον που θα παίξουν μπάλα μαζί και θα τον διδάξει τι σημαίνει να είσαι άνδρας, να είναι πρότυπο για εκείνον.

Τέλος, θα ήθελε πάρα πολύ να έχει αδέλφια, καθώς έχει περάσει την περισσότερη ζωή του μόνος. Συνεπώς, θα ήταν ευχής έργον για εκείνον να βρει αδέλφια που να παίζουν μαζί και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Πηγή: tiffytaffy.com

Εγω το εχω σχεδον ολοκληρωσει και μου γεμιζει την ζωή και την ψυχή.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom