Νέα

Αμοιβή λογιστή / λογιστικού γραφείου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foufoutos_30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Βρε εξυπνοπουλε...

Πως εξηγείς το γεγονός του ότι πηγα σε 5 διαφορετικούς λογιστές σε διάστημα 10 ετών
και ΌΛΟΙ ήταν στο ίδιο μοτίβο για δύο απλές δηλώσεις (εμού και της μητέρας μου)
30 ευρώ έκαστη και σε ένα δύο έτη ζητούσαν 50-60 έκαστη?

Ένας μου ζήτησε και 120 - 80 και πήρε τα 3 μου

Όσο δεν υπάρχει τιμοκαταλογος υπηρεσιών αυτα και χειρότερα θα γίνονται πάντα

Δεν το εξηγω. Εισαι ανεξηγητο φαινομενο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Σιγα μην πιασουμε και συζητηση.

Αυτη ειναι η τιμη και οποιος θελει.

Οποιος δεν θελει ας παει αλλου.

Θα κατσω τωρα να διαφωνησω με τον αχαχουχα που σκαει 300αριες σε γκατζετακια
και οταν θελει να κανει μια εξειδικευμενη δουλεια δεν θελει να πληρωσει και παζαρευει

:grin:

MaximusChris

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2006
Κριτικές
13
Like
519
Πόντοι
31
δεν μπορω να γυριζω με τα λογιστικα βιβλια παραμασχαλα καθε 6 μηνες

και απο την αλλη δεν μπορω να του δινω 50 ευρω τον μηνα διχως να κανει τπτ το σημαντικο για εμενα

εχω αρχισει σημαντικες περικοπες για να εχω καβατζες
μάθε λογιστικά ρε φίλε αν το πάμε έτσι

MaximusChris

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2006
Κριτικές
13
Like
519
Πόντοι
31
Σιγα μην πιασουμε και συζητηση.

Αυτη ειναι η τιμη και οποιος θελει.

Οποιος δεν θελει ας παει αλλου.

Θα κατσω τωρα να διαφωνησω με τον αχαχουχα που σκαει 300αριες σε γκατζετακια
και οταν θελει να κανει μια εξειδικευμενη δουλεια δεν θελει να πληρωσει και παζαρευει

:grin:

πες τα ρε μάγκα !

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Φιλε το θεμα δεν ειναι να τα πεις μονο
οταν ερθει εκεινη η στιγμη θα πρεπει να αποφυγουμε
τις γαμημενες παρορμησεις... και να δωσουμε αυτη την εξηγα.
Ειδικα σε ατομακια που φτιαχνονται με το να σου προκαλουν ελκος  :S

gregoo

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
Όσοι θέλουν ας επισκευθούν το thread www.bourdela.com/forum/index.php?topic=141748.0]http://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=141748.0[/url] και ας διαβάσουν ενδεικτικά πόσα πρέπει να έχει διαβάσει (και να διαβάζει) ένας λογιστής, σωστός επαγγελματίας, που σέβεται την δουλειά του αλλά και την αμοιβή του. Είναι post δικά μου.

Από κει και πέρα, αποφασίζετε ότι θέλετε. Το ρίσκο δικό σας.

Ενδεικτικά η φορολογική δήλωση κοστίζει:
1) Μηδέν, αν την κάνεις μόνος σου. (Δικαιολογία οτι δεν ξέρεις από Internet, δεν παίζει, ιδίως αν σερφάρεις καθημερινά, κάνεις online αγορες κλπ. Έμαθες το ebay και κολλάς στο gsis;)
2) 6-10 ευρώ. Παίρνεις μια ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί τέτοια εποχή και κάνεις την δήλωσή σου.
3) 10-20 ευρώ. Συνήθως σε κάποιο "λογιστή"/"λογιστικό γραφείο" ή ακόμη και σε κάποιον που λέει οτι είναι λογιστής. Είναι ο λογιστής που κάνει τις δηλώσεις των αλλοδαπών για ψίχουλα, τους λέει οτι θα τις μαγειρέψει για να πάρουν μέχρι και επιστροφή φόρου, τις στέλνει μέσω Internet, για να μην δούν την λαμογιά και όταν έρχεται το σωστό εκκαθαριστικό και μένουν με το στόμα ανοικτό, ο τύπος έχει εξαφανιστεί, κάνει τον τρελό κλπ. Οι λεγόμενοι και ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ του χώρου, που τους νομιμοποίησε ένα κωλοπροεδρικό διάταγμα του 1997. Σαν να λέμε, είχες παραστεί σε 2 δίκες σαν ακροατής, συγχαρητήρια, πάρε άδεια ασκήσεως δικηγορίας.
4) 40+ ευρώ (με φπα). Το + αφορά την πολυπλοκότητα της δήλωσης. Κατανοητό πιστεύω.

@foufoutos30 Μπορείς να πας σε λογιστικό γραφείο που έχει αναλάβει έναντι 15 ευρώ το μήνα την ενημέρωση βιβλίων οδηγών ταξί (από τον ΣΑΤΑ). Μιλάμε φυσικά για εκατοντάδες πελάτες. Στην τιμή αυτή βέβαια, δεν περιλαμβάνεται φυσικά ΚΑΜΙΑ ενημέρωση σχετικά με οικονομικό προγραμματισμό (εκτός και αν περιμένεις το τέλος του έτους να δεις τα αποτελέσματά σου-μια εταιρεία το έκανε και φορολογήθηκε για κέρδη 50.000 ευρώ πριν 7-8 χρόνια (στις καλές εποχές) επειδή ο λογιστής της ήταν αδιάφορος και κακός επαγγελματίας...ενώ θα μπορούσε με φορολογικό προγραμματισμό να μειώσει τα φορολογητέα κέρδη), φορολογικών-ασφαλιστικών προθεσμιών (μεταξύ μας εσύ θα πηγαίνεις για όλες τις συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες), ενημέρωση σχετικά με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις (προσωπικά για πολλοστή φορά σήμερα υπενθύμισα σε ΑΕ, οτι από 01/06/2010 δεν μπορεί να δέχεται εξόφληση των τιμολογίων που εκδίδει σε πελάτες, αξίας άνω των 3.000 ευρώ με το ΦΠΑ, σε μετρητά-κανονικά θα έπρεπε να τους γράψω, όπως με έχουν γράψει και εκείνοι εδώ και αρκετούς μήνες που μου χρωστούν παρα πολλά χρήματα) κ.α.

Εναλλακτικά, επενδύστε όλοι σας (επιτηδευματίες και μη) λεφτά, ώστε να πάρετε βιβλία σχετικά με το αντικείμενο, να κάνετε σεμινάρια ετησίως και αναλάβετέ τα μόνοι σας. Το μόνο κακό είναι οτι αν είστε νομικό πρόσωπο, πρέπει υποχρεωτικά να αποστέλλει την δήλωση λογιστής... αλλά πλέον με τις ευθύνες που επιβάλλει το κράτος, χωρίς καμία εγγύηση πληρωμής του κόπου του λογιστή (πρωτοτυπία και εδώ, κλειστο επάγγελμα my ass), ο σωστός λογιστής θα "πουλήσει" ακριβά πλέον την υπογραφή του.

Πληροφοριακά www.lsa.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=8&Itemid=9]http://www.lsa.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=8&Itemid=9[/url]... Οι προηγούμενες προτεινόμενες αποδοχές ήταν σταθερές από το 2002... Φυσικά η τιμή που χρεωνόταν ο πελάτης ήταν χαμηλότερη. Απλά σε αντίθεση με τα πραγματικά κλειστά επαγγέλματα, οι τιμές αυτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ μέσω ΦΕΚ (βλέπεις ο Μανούσος τώρα τελευταία μπήκε στην Βουλή, ελέω Μπουμπούκου).

Υ.Γ. Τώρα παρατήρησα οτι οι παραπάνω ενδεικτικές τιμές είναι του 2008. Μάλλον είναι πλέον στο χέρι του καθενός να κοστολογεί όσο νομίζει την δουλειά του. ΜΑΚΑΡΙ να είχατε ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι κωδικούς στο Taxisnet και να είχατε την "υποχρέωση" να επαληθεύσετε/διορθώσετε την περιουσιακή σας κατάσταση, όπως έγινε φέτος. Μπείτε σε site και forum λογιστών, να δείτε τι τραβήξαμε για να τα φέρουμε πέρα, με σύστημα του πούτσου, γκρίνια για τις μαλακίες του Υ.Ο. από τους πελάτες και σχεδόν απαίτηση να μην πληρώσουν τίποτα για τα ξενύχτια μας. Το ξανάπα: μπορείτε να τα κάνετε και μόνοι σας, απλά μην έρθετε να μας πείτε να σας τα διορθώσουμε.

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
Να ρωτήσω το εξής:
στη δήλωση του 2011 δήλωσα ένα ποσό από πώληση ακινήτου  στη πορεία τα  μετέφερα στη Κύπρο όπου σταδιακά τα επέστρεφα λίγα λίγα για να καλύψω ανάγκες της δουλειάς μου...
Δέχθηκα το πρωί τηλ από τη ΔΟΥ για επανέλεγχο της δήλωσης κ όλων των δικαιολογητικών αποδείξεις κλπ που είχα προσκομμίσει...
στο μεταξύ από τότε που ήρθε η εκκαθάριση βγήκε το ποσό της επιστροφής κ όλα καλά
Για ποιό λόγο ζητάνε έλεγχο σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δήλωση τότε?
να σημειώσω ότι τα λεφτά που έβγαλα κ ξαναγύρισα ελλάδα είχαν δηλωθεί κανονικά στη δήλωση τότε...
Γνωρίζει κανείς τι παίζει?
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Να ρωτήσω το εξής:
στη δήλωση του 2011 δήλωσα ένα ποσό από πώληση ακινήτου  στη πορεία τα  μετέφερα στη Κύπρο όπου σταδιακά τα επέστρεφα λίγα λίγα για να καλύψω ανάγκες της δουλειάς μου...
Δέχθηκα το πρωί τηλ από τη ΔΟΥ για επανέλεγχο της δήλωσης κ όλων των δικαιολογητικών αποδείξεις κλπ που είχα προσκομμίσει...
στο μεταξύ από τότε που ήρθε η εκκαθάριση βγήκε το ποσό της επιστροφής κ όλα καλά
Για ποιό λόγο ζητάνε έλεγχο σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δήλωση τότε?
να σημειώσω ότι τα λεφτά που έβγαλα κ ξαναγύρισα ελλάδα είχαν δηλωθεί κανονικά στη δήλωση τότε...
Γνωρίζει κανείς τι παίζει?
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

είχες επιστροφή φόρου πάνω από 1500 ευρώ?

αν ναι σε φωνάξανε για έλεγχο?

αν είχες κάτω από 1500 σου ήρθε η επιστροφή?

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
είχες επιστροφή φόρου πάνω από 1500 ευρώ?

αν ναι σε φωνάξανε για έλεγχο?

αν είχες κάτω από 1500 σου ήρθε η επιστροφή?
καταρχήν ευχαριστώ...
είχα κάπου 600 επιστροφή η οποία μου είχε έρθει μετά από κάποιο διάστημα χωρίς έλεγχο
τι μπορεί να συμβαίνει?

nandro79

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2009
Like
13
Πόντοι
1
επιστροφη πανω απο 1500 ευρω γινεται ελεγχος πριν σου επιστραφει το ποσο. κατω απο 1500 γινεται επιστροφη χωρις ελεγχο αλλα υπαρχει μετα δειγματολειπτικος ελεγχος. μαλλον ησουν γκαντεμης και επεσες στο δειγμα

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
ευχαριστώ nandro79
είμαι λίγο άσχετος με φορολογικά κ πήγε το μυαλό μου στο πηγαινελα των χρημμάτων από κύπρο ελλάδα...αλλά τα είχα δηλώσει από που προέρχονται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom