Νέα

AMD Vs Intel

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foufoutos_30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Ανέκαθεν φθηνότερη την εποχή των Athlon 64 και Athlon FX που είχε καλύτερες επιδόσεις από τον Pentium 4; 14 μηχανήματα μπορεί να μην έχω αλλάξει αλλά έχω περάσει και από τις δύο εταιρίες και έχω πολλή καλή γνώση του χώρου λόγω χόμπυ. Αυτό που λες δείχνει μεροληψία, αφού δεν είχες ποτέ μηχάνημα Intel και ειδικά πρόσφατα με συγχωρείς αλλά άσε άλλους που γνωρίζουν να μιλήσουν.
που να του πεις δηλαδη οτι εσυ (εγω) εχεις υπολογιστη απο τη δεκαετια του '80..
amstrad..
που να του πεις οτι ειχες pentium 1 στα 80mhz που με το κουμπι turbo πηγαινε στα 100..
οι ιντελ δεν εχουν καμια σχεση με τους amd..

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Καλά κρατεί το οπαδηλικι,έτσι φανατικοί υποστηρικτές, δίχως γνώση, για την τσέπη των άλλων!

Λοιπόν AMD= ποιοτικός, γρήγορος, σταθερός, οικονομικός
Intel = ποιοτικός, γρήγορος, σταθερός, ακριβός
Γιατί να πάρεις Intel?
α)Γιατί έχεις εφαρμογές πχ σχεδιαστικές, επεξεργασίας βίντεο, εικόνας, και ασχολείσαι με αυτές τουλάχιστον 2 ώρες την μέρα σε υψηλό επίπεδο και θες πραγματικά μεγάλες επιδόσεις.
β)Γιατί έχει λεφτά για πέταμα
γ)Για να το παίζεις μάγκας στους άλλους
δ)Για να αλλάζεις συχνά motherboard

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Καλά κρατεί το οπαδηλικι,έτσι φανατικοί υποστηρικτές, δίχως γνώση, για την τσέπη των άλλων!

Γιατί να πάρεις Intel?
α)Γιατί έχεις εφαρμογές πχ σχεδιαστικές, επεξεργασίας βίντεο, εικόνας, και ασχολείσαι με αυτές τουλάχιστον 2 ώρες την μέρα σε υψηλό επίπεδο και θες πραγματικά μεγάλες επιδόσεις.
επειδη κ εσυ εισαι λιγο "αλλου", αν καποιος θελει να κανει επεξεργασια βιντεο, εικονας, ηχου, θα παρει ενα mac κ οχι ιντελ..
οι amd ειναι μονο για κανα ιντερνετ καφε που παιζονται κυριως παιχνιδια, μεχρι εκει

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
μεταπωλησεις κανει τυπε ;)
URL]]

tsilibourditsas

Μέγας
Εγγρ.
4 Σεπ 2007
Κριτικές
17
Like
97
Πόντοι
4.165

Γιατί να πάρεις Intel?

Οι Intel καίνε το μισό ρεύμα περίπου από τους AMD για τις ίδιες επιδόσεις, φτιάχνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα οι AMD και καίνε ρεύμα σαν τρελοί. Δες επιδόσεις σε εφαρμογές που είναι απαιτητικές από τον επεξεργαστή:
[URL unfurl="true"]https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=DA2FE7FDA6EB085E!107&app=Excel&authkey=!ALQ0-tZv6Pc_h84[/url]
Full υπερχρονισμένοι AMD με το ζόρι φτάνουν Intel χωρίς καθόλου υπερχρονισμό σε επιδόσεις. Θα κάψουν τρελό ρεύμα και θα χρειαστούν ειδική ψύξη για να κάνουν ότι κάνει ένας Intel με εργοστασιακές ρυθμίσεις.

ΥΓ. Στο παρελθόν είχα Athlon 64 3200+, τότε όμως είχαν καλές επιδόσεις και ήταν ανταγωνιστικοί, τώρα όχι.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Οι Intel καίνε το μισό ρεύμα περίπου από τους AMD για τις ίδιες επιδόσεις, φτιάχνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα οι AMD και καίνε ρεύμα σαν τρελοί. Δες επιδόσεις σε εφαρμογές που είναι απαιτητικές από τον επεξεργαστή:
[URL unfurl="true"]https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=DA2FE7FDA6EB085E!107&app=Excel&authkey=!ALQ0-tZv6Pc_h84[/url]
Full υπερχρονισμένοι AMD με το ζόρι φτάνουν Intel χωρίς καθόλου υπερχρονισμό σε επιδόσεις. Θα κάψουν τρελό ρεύμα και θα χρειαστούν ειδική ψύξη για να κάνουν ότι κάνει ένας Intel με εργοστασιακές ρυθμίσεις.
μπορει να δουλευει στην δεη και να του ερχεται τζαμπε

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
Τελικά ισχύει ότι οι ΑΜD καίνε διπλάσιο ρεύμα;;;

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
OP
OP
foufoutos_30

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
ρε παιδες ασχετο με τους επεξεργαστες εχω προς το παρον την εξης Motherboard: [size=20pt]Gigabyte ga g41m combo[/size]

Πως μπορω να βρω ποιες ΑΜD καρτες γραφικων ειναι συμβατες μ αυτην;;; Kαι κυρίως 2 Gb..

Ed

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
pci express x 16 παίρνει. Επομένως όλες οι pci express κάρτες. Όσον αφορά αν τους αγόρασα τους επεξεργαστές (έλεος δλδ) ναι τους αγόρασα. ο Amd ήταν περίπου στα 99 ευρώ και ο intel 110 ευρώ. Τώρα από εκεί και πέρα. Ο ανεμιστήρας είναι αθόρυβος και στους δύο. Και ναι... οι amd είναι υπερχρονισμένοι και καίνε όντως περισσότερο ρεύμα.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Απλώς λόγω δουλειάς συνεχώς ήθελα ισχυρότερο Η/Υ.Τις μπούκες τις αφήνω για άλλους,έσκαγα τα λεφτάκια μου να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου
χακερας δηλαδη τυπε?
καλα ξηγιεσαι δικε μου
ετσι στηνονται οι μεγαλες δουλειες :rockon:

geo70

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Like
58
Πόντοι
16
Λοιπόν επειδή δεν είμαι χομπίστας αλλά απ`αυτές τις παπαριές βγάζω το ψωμί μου......
-Και οι 2 εταιρίες έχουν φτηνούς και ακριβούς επεξεργαστές !
-Η Intel βάση της εμπορικής πολιτικής τους "ΠΟΥΛΑΕΙ" την ποιότητα για να δικαιολογήσει την υψηλότερη τιμή της !
-Θεωριτικά η Intel έχει μεγαλύτερο χρονικό όριο χρήσης στους επεξεργαστές της υπό φυσιολογικές συνθήκες !
-Η AMD είναι πιο "value for money" εις την ελληνικήν !
-Η AMD παράγει 8πύρινους CPU σε προσιτά κόστη (π.χ. AMD FX-8320 3,5GHz ...περίπου 160€ με το φπα !)
-Η Intel πράγματι έχει πιό ενεργοβόρους επεξεργαστές, αλλά οι πραγματικές διαφορές είνει μηδαμινές (πχ ο FX-8320 χρείαζεται 125 Watt και ο Intel i5 3470 χρειάζεται 80 Watt)
-Για το ποιός είναι πιό αργός ή γρήγορος ...υπάρχουν 100άδες benchmarks στο internet !
-H AMD επικράτεί στις ενσωματομένες VGA λόγω ΑΤΙ !!!
-Η απάντηση στο ποίος είναι καλύτερος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Για προσφορές ολοκληρωμένων συστημάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με pm !!!!! ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ !!!!!! Δεν αναφέρω τίποτα περισότερο για να μη θεωρηθεί διαφήμηση !

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
9 στους 10 χρηστες κανουν τη δουλεια τους με AMD τωρα μη λεμε μαλακιες, 9 στους 10 κανουν τη δουλεια τους με ARM της πλακας σε κινεζικα ταμπλετ.

Αν εχεις αναγκη καλυτερου επεξεργαστη ... το ξερεις, δε ψαχνεις να μαθεις αν εχεις αναγκη. Ειτε εισαι gamer ειτε δουλευεις cad/cam ειτε εχεις server farm που η διαφορα στη καταναλωση μετραει και στο θεμα θερμοκρασια και στο θεμα ηλεκτρικου

Και απλα για την ιστορια οι πυρηνες της AMD δε ειναι το ιδιο με τους πυρηνες της Intel. H AMD χρησιμοποιει αρχιτεκτονικη modules που 2 πυρηνες μοιραζονται resources οποτε "μπακαλιστικα" δεν ειναι 2 ειναι 1.5 πυρηνας αφου αν γεμισει το cache στο module ο ενας απο τους 2 πυρηνες του module βαραει μυγες μεχρι να αδειασει και να παρει αυτος δεδομενα. Αλλα ξαναλαεω, στους 9 απο τους 10 χρηστες αυτο εχει ελαχιστη σημασια γιατι κατα το 99.99% της χρησης που θα κανουν στον υπολογιστη δε θα δουν καμια διαφορα.

Η AMD εχει φτηνους επεξεργαστες και αναλογικα φτηνες μητρικες και σε καλυπτει για νορμαλ χρηση υπολογιστη

Η Intel εχει καλυτερους επεξεργαστες απλα η διαφορα κοστους προυποθετει οτι μπορεις να δεις τη διαφορα στη καθημερινη χρηση του υπολογιση. Ο μεσος χρηστης δε τη βλεπει.

Και αυτα τα λεει καποιος που κατα βαση αγοραζει intel

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom