Νέα

Αλβανίδες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vietkong
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 260K
  • Ετικέτες
    αλβανίδες
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Έχετε πηδηξει αλβανιδα

• Ναι

Ψήφοι: 262 72,2%
  • Όχι

Ψήφοι: 101 27,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    363

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Σου είπα ότι ιδιαίτερα μαθήματα δεν κάνω τζαμπα. Και που γράφω αυτά που γράφω είναι αρκετά. Μόνο με λεφτά και αμα θες.Ενα 50αρικο το μάθημα και θα είσαι ξεφτέρι σε ότι αφορά γενετική. Εμένα δεν είναι ο στόχος μου να σε πείσω να αποδεχτείς τι είναι οι σημερινοί Έλληνες και ούτε και με νοιάζει τι πιστεύεις. Η γενετική δεν απευθύνεται σε πλεμπες σαν και του λόγου σου και φυσικά αφήνει στην άκρη τα πολιτικά. Στην γενετική έχει από ακροδεξιους(όπως εγώ) μέχρι αριστερούς κομμουνιστες. Αλλά όλοι μας αφήνουμε στην άκρη τις ιδεολογίες μας και εστιάζουμε στην επιστήμη. Ένας αμόρφωτος πλεμπαιος σαν εσένα δεν γνωρίζει καν τι είναι το autosomal DNA η τι είναι η απλομαδα. Και για να τα μάθεις αυτά θέλει χρόνο. Οπότε αν δεν θες ιδιαίτερα μαθήματα κατσε στρώσε τον κωλο σου και διάβασε όπως κάναμε όλοι μας. Αυτά από εμένα και μην μου ζαλίζεις τον πουτσο με τις βλακειες σου. Δεν είμαι του επιπέδου σου κατάλαβε το.
Αντε ρε μπινέ καριολη που θα με πεις και πλεμπα, απόδειξέ το και θα πάρω τον πουλο, σε προκαλώ

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Ο Κουλιανός ποιος είναι;
Να μου το αποδείξεις με πηγές και μελέτες ότι υπάρχει σλαβικό dna. Μη μου παραθέσεις διεθνιστες σαν του λόγου σου....
Ρε τύπε επιμένεις οτ α ελεν όλη η Αρκαδία η ορεινή Αχαΐα έχουνε σλαβική καταγωγή.. Υπάρχουν. Χώρια με ρώσικα ονοματα και τα κάνανε ελληνικά επί χούντας.. Πχ ζαστοβα Βυτινα..τωρα τι λέει το κάθε φασίσταριο κ κουλιαμος δεν μας αφορά.. Μέχρι και καταλανικα χωριά είχε η Αττική..

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.470
Πόντοι
8.345
Έχουν γίνει, ως επί το πλείστον καθαρό είναι. Δεν έζησαν και παντρεύτηκαν ποτέ Έλληνες με ξένους. Αμαρτία να παντρεύεσαι αλλόθρησκο για τους Ορθόδοξους και οι κατακτητές γενικώς ήταν αλλόθρησκοι. :thumbsup:

Αλβανία όμως ήταν για χιλιάδες χρόνια κατοικημένη από Έλληνες, τί έγιναν εξαερώθηκαν;
Και οι ίδιοι το λένε πως βγάζουν πολλοί ελληνικό DNA στα τεστ..

Όπως και να έχει είναι καυλιάρες οι Αλβανίδες και εμένα μου αρέσουν.
εχω κανει αδερφε δεν ισχυει αυτο που λες. και δεν ειναι ολες οι περιοχες της ελλαδας ιδιες ετσι και αλλιως

σε ερευνες σε πελοποννησιακους πλυθησμους εχουν βρεθει πολυ χαμηλε σλαβικες προσμιξεις πχ

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.082
Πόντοι
3.556
Οι ποντιοι "Αούτοι" της βορειας ελλαδας εχουν ερθει τον τελευταιο αιωνα. Και μαλιστα ειναι και σε διαμαχη με τους γηγενεις ελληνες κατοικους, μεχρι και διαφορετικες γιορτες κανουν. Αυτοι οι "αλλοι" λοιπόν, οι λεγομενοι "Σούρδοι" ας πουμε της Κοζανης, τι ειναι αφου δεν ειναι ούτε Μακεδονες ούτε Πόντιοι?
Τυπε στην Βλάχικη "Σουρδης" λέγεται ο κουφός άνθρωπος, και μερικές φορές ο χαζός, κυρίως όμως έτσι λέμε τον κουφό.

Απο την άλλη για τους Αούτους πρώτη φορά διαβάζω.
Ετυμολογικα όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η λέξη Αουτος μπορεί να προέρχεται από την λέξη αυτί και γενικά να εχει να κάνει με την ακοή, audio στα λατινικά.

Θυμάμαι τώρα και την ιστορία της ονομασίας της μάρκας αυτοκινήτων Audi, όπου ο Γερμανός ο "εφευρέτης" της ονομασίας αν μπορούμε να τον πούμε έτσι, του οποίου το επίθετο στα Γερμανικά σημαινε "να ακούει" , για να κάνει πιο πιασαρικη την ονομασία της μάρκας την μετέφρασε στα Λατινικά Audi.
Στα βλαχικα το ρήμα "ακούει" μεταφράζεται "αύδι" .

Και λέω εγώ τώρα, μήπως, λέω μήπως, το "Σούρδοι" με το "Αούτοι" έχουν ακριβώς την ίδια έννοια, απλά ειναι διαφορετικές ομάδες πληθυσμού, και ονόμασαν έτσι ο ενας τον άλλον για να τους ξεχωρίζουν ή οι ιδιοι για να κοροϊδευονται μεταξύ τους;

Τελευταία τροποποίηση:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Τυπε στην Βλάχικη "Σουρδης" λέγεται ο κουφός άνθρωπος, και μερικές φορές ο χαζός, κυρίως όμως έτσι λέμε τον κουφό.

Απο την άλλη για τους Αούτους πρώτη φορά διαβάζω.
Ετυμολογικα όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η λέξη Αουτος μπορεί να προέρχεται από την λέξη αυτί και γενικά να εχει να κάνει με την ακοή, audio στα λατινικά.

Θυμάμαι τώρα και την ιστορία της ονομασίας της μάρκας αυτοκινήτων Audi, όπου ο Γερμανός ο "εφευρέτης" της ονομασίας αν μπορούμε να τον πούμε έτσι, του οποίου το επίθετο στα Γερμανικά σημαινε "να ακούει" , για να κάνει πιο πιασαρικη την ονομασία της μάρκας την μετέφρασε στα Λατινικά Audi.
Στα βλαχικα το ρήμα "ακούει" μεταφράζεται "αύδι" .

Και λέω εγώ τώρα, μήπως, λέω μήπως, το "Σούρδοι" με το "Αούτοι" έχουν ακριβώς την ίδια έννοια, απλά ειναι διαφορετικές ομάδες πληθυσμού, και ονόμασαν έτσι ο ενας τον άλλον για να τους ξεχωρίζουν ή οι ιδιοι για να κοροϊδευονται μεταξύ τους;
Σούρδοι ειναι οι ντοπιοι κοζανίτες. Η Κοζανη λεγεται και "Σουρδία". Δεν γνωριζω την ετυμολογια. "Αούτοι" ειναι οι Πόντιοι, και επειδη εχω γυναικα με καταγωγη απο βορεια ελλαδα, η εκδοχη της ειναι οτι ονομαστηκαν "αουτοι" επειδη δεν έλεγαν "αυτός" αλλά "αούτος" στα ποντιακά. Τωρα τι ακριβως ειναι το αληθές, δεν γνωριζω και καλα. Θα ρωτησω την γκομενα μου που ειναι μιση Αούτα απο τη μανα της και μισή Μικρασιατισσα απο τον πατερα της να μου πει

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Σούρδοι ειναι οι ντοπιοι κοζανίτες. Η Κοζανη λεγεται και "Σουρδία". Δεν γνωριζω την ετυμολογια. "Αούτοι" ειναι οι Πόντιοι, και επειδη εχω γυναικα με καταγωγη απο βορεια ελλαδα, η εκδοχη της ειναι οτι ονομαστηκαν "αουτοι" επειδη δεν έλεγαν "αυτός" αλλά "αούτος" στα ποντιακά. Τωρα τι ακριβως ειναι το αληθές, δεν γνωριζω και καλα. Θα ρωτησω την γκομενα μου που ειναι μιση Αούτα απο τη μανα της και μισή Μικρασιατισσα απο τον πατερα της να μου πει
Η γυναικα σου απο που εχει καταγωγη?

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Στερεα Ελλαδα απο τον πατερα, Δυτικη Μακεδονια και Ηπειρο απο τη μητερα
Αρα ντοπια.Δεν εχει καταγωγη απο μικρα ασια δλδ.Για τους Σουρδους τα εγραψες πολυ καλα.Ειναι οντως ντοπιοι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.082
Πόντοι
3.556
Σούρδοι ειναι οι ντοπιοι κοζανίτες. Η Κοζανη λεγεται και "Σουρδία". Δεν γνωριζω την ετυμολογια.
Με ένα απλό ψάξιμο βρήκα ότι αυτή η λέξη έχει καταγωγή από το Λατινικό Surdus = κουφός.

Την βρίσκουμε και στα Αγγλικά στο Absurd = παράλογος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Με ένα απλό ψάξιμο βρήκα ότι αυτή η λέξη έχει καταγωγή από το Λατινικό Surdus = κουφός.

Την βρίσκουμε και στα Αγγλικά στο Absurd = παράλογος.
Μπορεί να εχει σχεση. Ξεροκεφαλοι δηλαδη, δεν ακουνε, δεν λογικευονται. Μπορει.
Οπως και οι Χιωτες λεγονται "Ούργιοι" που σημαίνει "ελαφριοι" (ούριος ανεμος ας πουμε), δηλαδη αφελείς. Και οι Μυτιληνιοί "γκασμάδες" δηλαδή βλακες.
Ειναι επομενως παραδοση να βγαινουν παρατσουκλια "αρνητικά".

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Α και μην το ξεχασω, οι Χιώτες λενε τους κατοικους του Βροντάδου (η γειτονικη στη Χιο πόλη με παραδοσιακή αντιπαλοτητα, αυτη με τον ρουκετοπολεμο το Πασχα) "αγαλλιάδες", δηλαδη ανοητους

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Οι ποντιοι "Αούτοι" της βορειας ελλαδας εχουν ερθει τον τελευταιο αιωνα. Και μαλιστα ειναι και σε διαμαχη με τους γηγενεις ελληνες κατοικους, μεχρι και διαφορετικες γιορτες κανουν. Αυτοι οι "αλλοι" λοιπόν, οι λεγομενοι "Σούρδοι" ας πουμε της Κοζανης, τι ειναι αφου δεν ειναι ούτε Μακεδονες ούτε Πόντιοι?
Οι Πόντιοι αουτοι αποκαλούνται σε όλη την Ελλάδα. Έχω ακούσει Κοζανίτες να αποκαλούν τους Πόντιους τουρκους, όπως και αρκετούς γηγενείς Φλωρινιώτες για τους πέριξ της Φλώρινας Πόντιους, λόγω του ότι όταν ήρθαν πάρα πολλοί μιλούσαν τουρκικά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Οι Πόντιοι αουτοι αποκαλούνται σε όλη την Ελλάδα. Έχω ακούσει Κοζανίτες να αποκαλούν τους Πόντιους τουρκους, όπως και αρκετούς γηγενείς Φλωρινιώτες για τους πέριξ της Φλώρινας Πόντιους, λόγω του ότι όταν ήρθαν πάρα πολλοί μιλούσαν τουρκικά.
Το ξερεις οτι οι σλαβόφωνοι της δυτικής Μακεδονιας αποκαλούνται από τους ντοπιους "Γάλλοι"?

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.082
Πόντοι
3.556
Μπορεί να εχει σχεση. Ξεροκεφαλοι δηλαδη, δεν ακουνε, δεν λογικευονται. Μπορει.
Οπως και οι Χιωτες λεγονται "Ούργιοι" που σημαίνει "ελαφριοι" (ούριος ανεμος ας πουμε), δηλαδη αφελείς. Και οι Μυτιληνιοί "γκασμάδες" δηλαδή βλακες.
Ειναι επομενως παραδοση να βγαινουν παρατσουκλια "αρνητικά".
Το πιο υποτιμητικό παρατσούκλι το έχουν οι Κορίνθιοι, Λαΐδες, απο την πιο διάσημη πορνη της Κορίνθου στην αρχαιότητα, την Λαΐδα.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.245
Πόντοι
5.006
παλια μπαιναμε και βλεπαμε καναν αλβανικο κωλο....
τωρα μιλαμε για μυτες και σουρδους...
πληρης καταπτωση και πουσταρδελοποιηση του σαιτ...
:confused: :confused: :confused: :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Έχω ακούσει Κοζανίτες να αποκαλούν τους Πόντιους τουρκους,
Ρε μιλαμε για μεγαλη αντιπαλοτητα, δυο ξενοι στην ιδια πολη. Εναν αιωνα μετα, και ακομη δεν αποδεχονται οι μεν τους δε. Μεχρι και "φανούς" κάνουν διαφορετικους και δεν πηγαινουν οι ντοπιοι στους φανους των ποντιων και το αντιθετο, μιλαμε για τρομερα πραγματα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

πληρης καταπτωση και πουσταρδελοποιηση του σαιτ...
:confused: :confused: :confused: :confused:
Και πώς γινεται να εχω αναμιξη εγω σε αυτο ε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom