kotobiftekos
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2011
- Like
- 4
- Πόντοι
- 16
Προχθες έγινες χήρα, θέλεις να παντρευτεις πάλι
χινα εγινα
Προχθες έγινες χήρα, θέλεις να παντρευτεις πάλι
Αν βαλει και βυζια και παει Κυπρο θα κονομησει...
Εχει ζητηση εκει.
ρε φυλε τι σημαια ηταν αυτη που βρηκες??? ηταν συμβεβλημενο το πλοιο με το Ν.Α.Τ ??? γιατι θα σταματαγες ακομα και εαν δεν παθενες το ατιχημα??? εαν επιτρεπεται σε πια εταιρια εκανες???Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους.
Τον Σεπτέμβριο του 2001, εγγράφτηκα στην Α.Ε.Ν. Χίου (τμήμα Μηχανικών).
Έχοντας αποφοιτήσει από την Σχολή, εγκατέλειψα οριστικά την ναυτική σταδιοδρομία, τον Δεκέμβριο του 2006. Ναυτολογήθηκα στο <MAURITZ> (cargo ship), με σημαία Antigua and Barbuda (AG) & απαλλάχτηκα, εξαιτίας ενός σοβαρού ναυτικού ατυχήματος. Το αιτιολογητικό αναφέρει ότι η θάλλασσα δεν είναι επίπεδη & η διατήρηση της σωματικής ακεραιότητας προέχει & δεν παραχωρεί δεύτερη ευκαιρία.
Μετά από κάθε εξάμηνο θεωρίας, ακολουθούν εξετάσεις των υποχρεωτικών μαθημάτων. Έχεις το δικαίωμα να μπαρκάρεις, αν δεν περάσεις τα τρία. Ωστόσο, αν σε συμπαθήσει η σχολή & οι καθηγητές, σου χαρίζουν το τέταρτο. Στέλνεις αιτήσεις, μέσω της σχολής, σε πλοιοκτήτριες εταιρείες & σε καλούν, όταν περάσεις το εξάμηνο, για τα περαιτέρω. Ως δόκιμος, ο πρώτος μισθός μου, έφτασε τις 2.100/μήνα μεικτά. Στο τέλος, έπαιρνα καθαρά τα διπλάσια. Συν οι extra αποδοχές από την εταιρεία & το πλήρωμα. Με την οικονομική κρίση, που διάγουμε, έγιναν περικοπές, μόνο στην ακτοπλοία.
Οι αιτησεις, για την εισαγωγή, γίνονται κάθε τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου. Αν έχεις fb, γίνε μέλος, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Α.Ε.Ν. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ).
Επίσης, μπορείς να ενημερώνεσαι από το Σαν Κερκυραίος, υποστηρίζω το Παρόμοιο είναι το & το
Όσο για την αποκατάσταση, μπορείς να μπεις στο Λιμενικό Σώμα, καθώς θα έχεις πολλά μόρια & προτεραιότητα. Ή να εργαστείς σε πρακτορείο έκδοσης ακτοπλοικών εισιτηρίων. Ή να ενταχθείς στο εφοπλιστικό γραφείο, που θα σε εμπιστεύεται ή σε κάποιο, που θα σε προτείνει.
Σαν πρώην ναυτικός, οφείλω να σε παροτρύνω να ακολουθήσεις τον ναυτικό κλάδο του Εμπορικού Ναυτικού, με μια συμβουλή:
Σκέψου ώριμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό σου & αναλογίσου τις αντοχές σου!
Δύο σου έδωσα!!!
Λύσε το δίλημμα: Πολλά τα λεφτά, ...! Τι έχει μεγαλύτερη αξία; Τα λεφτά ή η οικογένεια;
Τρεις μ' αυτή!!!
Αν κι είναι νωρίς ακόμα, να θυμάσαι: Σε ορισμένες θέσεις & εταιρείες, δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Όσοι λένε ότι είναι βαριά η καλογερική, δεν έχουν καθόλου άδικο. Ίσως, δεν έχουν ακούσει για τις ναυτικές δυσκολίες.
Για να προλάβω την ερώτηση: Δεν μετάνοιωσα, γιατί πρόλαβα να στρώσω & προσαρμόστηκα έγκαιρα. Αν δεν μου τύχαινε το ατύχημα, θα συνέχιζα για ένα εξάμηνο ακόμα. Μόνο!!!
Στην διάθεσή σου!
Καλή επιτυχία & υγεία, σε ό,τι κι αν κάνεις!
trikardos εισαι και εσυ ναυτικος???
Εχω ακουσει πως γινεται του... πουστη στη Κυπρο.Ειναι μερακλήδες οι τσίπριοι αδελφοί μας;;;;
Δεν ειναι για μας αυτα!Μπορεί να γίνεις και Πιλότος ... που έχει πιο πολυ πέραση στα μουνάκια ...
Ξεκινάς με flight simulator και άμα τα καταφέρνεις ...
πας και παίρνεις PPL(A). Έχει πολλές σχολές Τατόι, Καλαμάτα κλπ και χτίζεις ώρες πτήσης με
Cessna. Είναι ακριβό το "άθλημα" όμως. Για να πάρεις μια ιδέα για το τι θα σου στοιχίσει,
δες εδώ :
κε εγο ιεμ απο ναφτικι ικογενιαΌχι, στα νειάτα μου όμως ηθελα να γίνω ναυτικός.
Ειμαι όμως από ναυτική οικογένεια και ξέρω κάποια πραγματα.
κε εγο ιεμ απο ναφτικι ικογενια
ο μπαμπασ μου ιταν βοθρατζισ
Επιπλεουν οι κουραδες?κε εγο ιεμ απο ναφτικι ικογενια
ποπο ισε ασχετοσ το οχιμα ιπεροκεανιο το ελεγεΒοθρατζης στα πλοία ή σε βοθρατζιδικα πλοιά;;;;;;; εχει διαφορα, δεν νομίζεις;;;
κε εγο ιεμ απο ναφτικι ικογενια
ποπο ισε ασχετοσ το οχιμα ιπεροκεανιο το ελεγε
εγο το δικο μου το λεο παναγιοταΣόρρυ φιλε, αλλά δεν ηθελα να σε προσβάλω.
Ωστε υπεροκειανιο λέτε το όχημα α;ναρόφησεων βαραίων λιμάτων, ενδιαφέρον ακούγεται θα το πω στον Μπαμπινιωτη
εγο το δικο μου το λεο παναγιοτα
'Πραγματικα τα "λιματα" απο τα κρουαζεριοπλοια πως τα αδειαζουνε; Φωναζουνε την κοτομπιφτεκος α.ε. με καμια 20 οχηματα;
μαλλον ;)Πραγματικα τα "λιματα" απο τα κρουαζεριοπλοια πως τα αδειαζουνε; Φωναζουνε την κοτομπιφτεκος α.ε. με καμια 20 οχηματα;
με λενε βοθρουλι οχι κοτομπιφτεκοΙδεα για τον κοτομπιφτεκο: Αφου μαζευεις το "καφε" χρυσο, γιατι δεν φτιαχνεις καμια δεξαμενη και με το μεθανιο να παραγεις ηλ. ρευμα;
Ιδεα για τον κοτομπιφτεκο: Αφου μαζευεις το "καφε" χρυσο, γιατι δεν φτιαχνεις καμια δεξαμενη και με το μεθανιο να παραγεις ηλ. ρευμα;