Νέα

Αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και γλυκά

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα El Duderino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 81K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι γαμάτο το κάθε συνοικιακό ζαχαροπλαστείο που τιγκάρουν τα γλυκά στην ζάχαρη, στις χρωστικές, στα διογκωτικά και εξευγενισμένα λίπη και που τα γλυκά μένουν στο ψυγείο κανένα 15θήμερο πραγματικά με ξεπερνάει.

Θα μου πεις αν γίνει ψηφοφορία καλλίτερη σοκολατερί θα βγει ο Μαξ Πέρρυ.

Γιατί γλυκό και καλό και φθηνό δεν γίνεται.

Ακόμη και ο καλός χαλβάς ο Σαρακοστιανός ακριβός είναι.

Μην πω και για το συκαλάκι....
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γιατί ρε και το σπαγγέτι και η πίτσα είναι ιταλικα αλλά στην Ελλάδα είναι πιο νόστιμα,ίσως γευστικά να μας ταιριάζουν και να μας φαίνονται τα άλλα 'άνοστα'.

Εννοείται ρε τύπε, καρμπονάρα και πίτσα μαργαρίτα στο Τσιάο μετά από στριπότσαρκα.

Τι να πει το Μιλάνο και η Φλωρεντία τώρα;
 
OP
OP
El Duderino

El Duderino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Μηνύματα
1.658
Κριτικές
2
Like
2.690
Πόντοι
456
Γιατί ρε και το σπαγγέτι και η πίτσα είναι ιταλικα αλλά στην Ελλάδα είναι πιο νόστιμα,ίσως γευστικά να μας ταιριάζουν και να μας φαίνονται τα άλλα 'άνοστα'.
Όταν δοκίμασα τιραμισού στο πανέμορφο Trastevere της Ρώμης - γραφικό κάτι σαν την δική μας Πλάκα - από το Grazia & Graziella, συνειδητοποίησα πολύ απλά ότι αυτό που έχουμε στην Ελλάδα εδώ και αποκαλούμε τιραμισου πρόκειται για εντελώς άλλο γλυκό. Δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να το συγκρίνεις διότι δεν μοιάζει καν σε γεύση, πραγματικά ενώ δήλωνα μέχρι τότε ότι η τιραμισού είναι γλυκό που απλά μου αρέσει, η συγκεκριμένη γίνεται το αγαπημένο μου γλυκό.
 

Συνημμένα

  • DSC_0681.JPG
    DSC_0681.JPG
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 46

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.382
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Α μάλιστα, αφού γυρίζεις διαρκώς....

Να σου το κάνω ταλληράκια.

Στην Γαλλία φτιάχνουν προφιτερόλ εδώ και 300 χρόνια. Θεωρείται το πλέον "Γαλλικό" γλυκό.

Χωρίς αμφιβολία εκεί φτιάχνονται τα καλλίτερα προφιτερόλ του κόσμου.

Όταν λες ότι τα προφιτερόλ της Καλαμάτας είναι καλλίτερα από τα Γαλλικά και τα Βέλγικα, τι συμπέρασμα βγαίνει λοιπόν;

Αλλά τι λέμε, εδώ έχουμε μέλη που γύρισαν όλες τις τζελατερίες της Νάπολης και της Σικελίας αλλά το καλλίτερο παγωτό είναι στο Νέο Φάληρο.

Δηλαδή σα να κάνουν διαγωνισμό στο Μπουένος Άϊρες και να λένε ότι έχουν καλλίτερο κοκορέτσι από τα Καλύβια.

Ειδικά στην Γαλλία έχω ζήσει κιόλας τυπε.Πιο νότια.
Μπερδεύεσαι,δεν υποτιμώ την εκπληκτική γαλλική ζαχαροπλαστικη,απλά ανέφερα για το προφιτερόλ από ένα συγκεκριμένο μαγαζί στην Καλαμάτα το οποίο το προτιμάνε και πολύ διάσημοι που πάνε κάθε χρόνο στο Κόστα Ναβαρίνο.Αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις.

Στο Παρίσι επειδή αναφέρθηκες εκεί,το προφιτερόλ και το μιλφειγ είναι παρότι παραδοσιακά,είναι πλέον παρωχημένα και όχι στις πάνω επιλογές των Γάλλων αλλά κυριως των τουριστων.Εχουν τόση μεγάλη πληθώρα να διαλέξουν και κάθε μέρα βγαίνει και μια νέα παστα,ένα νέο μακαρον,μια νέα τάρτα που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρώτοδιαλέξεις.

Και δεν μιλώ για κάνα Αngelina η Pierre Herme αλλά ακόμα και σε κάτι τρυπουλες θα βρεις αριστουργήματα.

Το ένα εξαιρετικα καλό προφιτερόλ της Καλαμάτας και το ένα καλό γαλακτομπούρεκο της Αθήνας δεν αλλαζει την εικόνα ότι είμαστε πολύ πίσω,όπως στα πιο πολλά πράγματα άλλωστε.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.382
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι γαμάτο το κάθε συνοικιακό ζαχαροπλαστείο που τιγκάρουν τα γλυκά στην ζάχαρη, στις χρωστικές, στα διογκωτικά και εξευγενισμένα λίπη και που τα γλυκά μένουν στο ψυγείο κανένα 15θήμερο πραγματικά με ξεπερνάει.

Θα μου πεις αν γίνει ψηφοφορία καλλίτερη σοκολατερί θα βγει ο Μαξ Πέρρυ.

Γιατί γλυκό και καλό και φθηνό δεν γίνεται.

Ακόμη και ο καλός χαλβάς ο Σαρακοστιανός ακριβός είναι.

Μην πω και για το συκαλάκι....

Σωστός.Υπαρχουν όμως και ποιοτικά μαγαζιά.Θελει ψάξιμο και σχετική γνώση.
Για χαλβά τυποποιημένο πολύ καλός είναι του Αργουδελη αν βρεις.
 

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Μηνύματα
1.272
Like
0
Πόντοι
16
Ζαχαροπλαστείο "Παπαπαρασκευας"στη Γλυφαδα ;)
 

pidixtoulis7

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2019
Μηνύματα
12
Like
1
Πόντοι
0
Ανδριας για προφιτερολ, Δεσποινα για μιλφει και τσιρος για το κλασσικο μακαρον!
 

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Μηνύματα
1.272
Like
0
Πόντοι
16
Πόσο χαίρομαι που τα γνωρίζεται και σας αρεσουν!είναι από την πόλη μου!εξαιρετική ποιότητα.Δοκίμασε επίσης τα πούρα και κ τα ανωμαλα!:) :)
 

voltaren

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Μηνύματα
546
Like
266
Πόντοι
26
Τούμπανο τα συγκεκριμένα ανώμαλα. Πούρα δεν δοκίμασα. Επιφυλάσσομαι
 

voltaren

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Μηνύματα
546
Like
266
Πόντοι
26
Την καλησπέρα μου Χρύσα
Και βέβαια τα ξέρω. Για τα πουρακια θα ενημερώσω σύντομα. Ζάχαρο θα πάθουμε βραδιάτικα....
 

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Μηνύματα
1.272
Like
0
Πόντοι
16
Την καλησπέρα μου Χρύσα
Και βέβαια τα ξέρω. Για τα πουρακια θα ενημερώσω σύντομα. Ζάχαρο θα πάθουμε βραδιάτικα....
Εγώ  προς το παρόν απέχω από ζαχαρη...Τα τελευταία που μου στείλαν τα εφαγα μία μέρα πριν την Καθαρή Δευτερα!:)
 

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Μηνύματα
1.272
Like
0
Πόντοι
16
Ναι έχεις δικιο.Για μένα είναι όμως πιο δύσκολο να απέχω από ζαχαρη .Για αυτο κ διάλεξα  να υποβάλω τον οργανισμό μου σε αυτή τη διαδικασια:)!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom