Νέα

Αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και γλυκά

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα El Duderino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (5 μέλη και 13 επισκέπτες)

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Μηνύματα
1.447
Κριτικές
107
Like
8.040
Πόντοι
7.815
Καποια προταση για πολυ δυνατη Παβλοβα υπάρχει?
Αυτός στην Κατεχάκη, στρίβοντας από Κηφισιάς με κατεύθυνση την Μεσογείων, στο δεξί μας χέρι, πως λέγετε ?

Παυλίδης ?

(κάπου στο νούμερο 59 αν θυμάμαι καλά, είναι ένας γιατρός που πάω πιο δίπλα...)
 

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
10.156
Like
7.372
Πόντοι
1.206
Αυτός στην Κατεχάκη, στρίβοντας από Κηφισιάς με κατεύθυνση την Μεσογείων, στο δεξί μας χέρι, πως λέγετε ?

Παυλίδης ?

(κάπου στο νούμερο 59 αν θυμάμαι καλά, είναι ένας γιατρός που πάω πιο δίπλα...)
Στην ανηφόρα λες?
 

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Μηνύματα
47.546
Like
33.527
Πόντοι
5.006
υπαρχει ενα απεναντι απο το κρατικο νοσοκομειο της νικαιας επι της πετρου ραλλη....την κρεμα την γεμιζει μπροστα σου...επειδη εχω φαει στην θεσσαλονικη, αυτα πιστευω οτι ειναι τιμια προταση...
Ναι τυπε πριν το φανάρι στη Πέτρου Ράλλη,πολύ καλός και μόλις περνάς το φανάρι δεξιά σου έχεις ένας πολύ καλή μπουγάτσα.
 

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
10.156
Like
7.372
Πόντοι
1.206
Ναι τυπε πριν το φανάρι στη Πέτρου Ράλλη,πολύ καλός και μόλις περνάς το φανάρι δεξιά σου έχεις ένας πολύ καλή μπουγάτσα.
Επίσης υπάρχει ένας στη Μαδρίτη που τα παστελωνει τρία τρία!!!!
 

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Μηνύματα
1.447
Κριτικές
107
Like
8.040
Πόντοι
7.815
Λοιπόν επειδή θα μου έμενε αμανάτι, βοήθησε κ λίγο η τύχη κ ξαναπέρασα από τον τύπο (Μποζας) στην Κυψέλη. Ευτυχώς ήταν μια ευγενέστατη κοπέλα που εξυπηρετούσε. Τιμή στα 2.5 ευρώ το τεμάχιο (τίμιο κ κάτω από τον μ.ο. της αγοράς που είναι στα 2.8 με 3.2). Συσκευασία κλασική χωρίς πολλά πολλά άκυρα (κ άχρηστα) που έχουν τα επώνυμα patisserie.

Την ψιλιάστηκα όμως την δουλειά (παλιά πουτάνα στο κουρμπέτι κ 'γώ ..) και ζήτησα αν είναι εύκολο να μου βάλει κ μια "γωνία" δλδ ή το πρώτο ή το τελευταίο κομμάτι στον κορμό (υπάρχουν 3 κορμοί με πάστες είναι πάνω στο κάθε ταψί, όπως θα δείτε σε μια από τις φωτό). Δεν το αρνήθηκε, αντιθέτως το έκανε και με το παραπάνω.Δεν το ζήτησα γιατί η "γωνία" έχει παραπάνω ποσότητα, αλλά ήθελα το ένα κομμάτι να είναι από άλλο ταψί..Και θα καταλάβετε το γιατί, παρακάτω.

Πρώτο σχόλιο, η κρέμα του είναι πολύ καλή κ καλά χτυπημένη. Είχε "γεύση". Βάζω 9 στα 10. Ίδιο βαθμό βάζω κ στον Ασημακόπουλο (9).

Δεύτερο σχόλιο, η πάστα του είναι σχετικά μικρή (έως πολύ μικρή θα μπορούσα να πω..), για να "βγει" το 2μισάευρω. Βάζω 7 στο 10. Θα μου πει κάνεις ότι το γλυκό δεν είναι για χόρταση. Στον Ασημακοπούλο είναι 2πλασια σχεδόν, με τιμή 4.2 και Βαζω 8 στα 10. θα του έβαζα 9 μόνο αν ήταν ακόμη στα 4 ευρώ.

Τρίτο σχόλιο: Εμφάνιση 7 στα 10, γιατί απλά δεν είναι κάτι εξαιρετικό, να σε προδιαθέτει. Τυπικό γλυκό, δεκαετίας '80, με το τετριμενο γλασέ από πάνω.. Ελάχιστα αμύγδαλα, αλλά σωστά ψημένα. Ασημακόπουλο βάζω 9, για το πλούσιο γέμισμα με (ψημένο) αμύγδαλο, σε όλο το γλυκό.

Τέταρτο σχόλιο: Παντεσπάνι. 5 στα 10. Εδώ μάγκες αποτύχαμε, όσον αφορά τον μποζα. θυμηθείτε ότι ζήτησα την γωνία. Ο λόγος που ήθελα να είναι από άλλο ταψί, είναι γιατί το ταψί που σερβίριζε εκείνη την ώρα έδειχνε να είναι πιο παλιό κ το ταψί που μου έβαλε την "γωνία" έμοιαζε να είναι πιο πρόσφατο. Στο πιο παλιό λοιπόν το παντεσπάνι του ήταν ξερό κ φανερά "ετοιματζιδικο" (πολλά ζαχαροπλαστεία πλέον το αγοράζουν έτοιμο....). Αν ακόμη ήταν δικό του, τότε ήταν σίγουρα ημερών, για αυτό κ ήταν τόσο ξερό. Στο άλλο κομμάτι, ήταν λιγότερο ξερό αλλά κ αυτό έμοιαζε να είναι ημερών.. Παντεσπάνι στον Ασημακόπουλο 8/10.

Εν κατακλείδι, με βάση τις επιμέρους βαθμολογίες, το σκορ (μ.ο.) είναι 7 για τον Μποζα και για τον Ασημακόπουλο 8.5 (μ.ο.) .

Και όπως λένε κ οι influensers, περιμένω στα comments, τα σχόλια σας. :D::P
 

Συνημμένα

  • IMG_9311.jpg
    IMG_9311.jpg
    94 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_9312.jpg
    IMG_9312.jpg
    91,3 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_9310.jpg
    IMG_9310.jpg
    77,1 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_9313.jpg
    IMG_9313.jpg
    83 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_9282.jpg
    IMG_9282.jpg
    68,2 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_.jpeg
    IMG_.jpeg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 5
  • IMG_9316.jpg
    IMG_9316.jpg
    93,8 KB · Εμφανίσεις: 4
Τελευταία τροποποίηση:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.764
Κριτικές
8
Like
35.572
Πόντοι
6.536

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
10.156
Like
7.372
Πόντοι
1.206
Φοβερό ρεπορτάζ εύγε
Εξαιρετική η παράθεση του τιμοκατάλογο επίσης αν και το μέγεθος μετράει πολλές φορές.
Έχει πολύ δίκαιο όπως βλέπουνε από τις φώτο το μέγεθος δείχνει υπερβολικά μικρό
Δεν είναι θέμα το γλυκό είναι μικρό κτλ το γλυκό πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος ανεξαρτήτως τιμής
Δεν είναι η Σπονδη τα ζαχαροπλαστεια
 

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Μηνύματα
16.498
Κριτικές
191
Like
55.122
Πόντοι
41.813
Μαγαζι στην Αθηνα με καλα τριγωνα πανοραματος υπαρχει?
Ξερω οτι εχει ο κωνσταντινιδης αλλα λογω τιμων δεν παταω.
Καποτε καλλιθεα ειχε ενα καλο αλλα εκλεισε.

Πουθενά τυπε όπως και καρυδοπιτα πουθενά

Η καρυδοπιτα οπως και το ραβανι εχει λογικη γτ μαλλον ειναι μικρο το κοινο που μπαινοντας σε ζαχαροπλαστειο με παστες και σιροπιαστα θα αγορασει αυτα, επισης ειναι πολυ πιο ευκολο να φιαχτει στο σπιτι σε σχεση με τα υπολοιπα.
Τριγωνα της προκοπης ομως ειναι κριμα να μην υπαρχουν.
κυριοι αν σας παρει ο δρομος δοκιμαστε στον Μπελεντεριδη.
βρισκεται πλησιον στο μετρο Ανθουπολης.
τριγωνα δεν τρωω,δεν μου αρεσουν,αλλα τα υπολοιπα,καρυδοπιττες,ραβανι,σαμαλι,σοκολατοπιττες,πορτοκαλοπιττες κλπ παραδοσιακα ταψιου ειναι πολυ καλα.
επισης καλος για οσους τρωνε (εγω ουτε αυτο τρωω) ειναι ο χαλβας Φαρσαλων συμφωνα με γευσιγνωστη του περιβαλλοντος μου.
μονο γλυκα ταψιου εχω δει εδω,ουτε παστες ουτε λοιπα που εχουν τα αλλα.


 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.764
Κριτικές
8
Like
35.572
Πόντοι
6.536
κυριοι αν σας παρει ο δρομος δοκιμαστε στον Μπελεντεριδη.
βρισκεται πλησιον στο μετρο Ανθουπολης.
τριγωνα δεν τρωω,δεν μου αρεσουν,αλλα τα υπολοιπα,καρυδοπιττες,ραβανι,σαμαλι,σοκολατοπιττες,πορτοκαλοπιττες κλπ παραδοσιακα ταψιου ειναι πολυ καλα.
επισης καλος για οσους τρωνε (εγω ουτε αυτο τρωω) ειναι ο χαλβας Φαρσαλων συμφωνα με γευσιγνωστη του περιβαλλοντος μου.
μονο γλυκα ταψιου εχω δει εδω,ουτε παστες ουτε λοιπα που εχουν τα αλλα.


Θα τον δοκιμάσουμε μαν.
Χαλβά Φαρσάλων τον νο1 τον έχει ένας όχι από τα Φάρσαλα αλλά από το Λιανοκλάδι....
Μπισμπίκης,δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο και λουκούμια ο ίδιος καλύτερα από τα Συριανά.
Έχουμε άνθρωπο από την περιοχή και μας φέρνει συχνά.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
24.764
Κριτικές
8
Like
35.572
Πόντοι
6.536
Να δούμε εδώ .... πόσοι ξέρουν άλλους νομούς πλην αττικής ....

Θέλω Λακωνία ... και νομό χανίων ....
Ένα που είχα δοκιμάσει στην Σπάρτη και ήταν καλός είναι ο Γάββαρης...
Πίσω από την κεντρική πλατεία σε κάθετη οδό στην Παλαιολόγου.
 

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Μηνύματα
6.436
Like
14.047
Πόντοι
3.556
Πεθύμησα να φάω νουγκατινα ξέρει κανείς που θα βρω καλή
 

adakos

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.749
Κριτικές
9
Like
1.981
Πόντοι
3.145
Μαγαζι στην Αθηνα με καλα τριγωνα πανοραματος υπαρχει?
Ξερω οτι εχει ο κωνσταντινιδης αλλα λογω τιμων δεν παταω.
Καποτε καλλιθεα ειχε ενα καλο αλλα εκλεισε.

δικιμασε εδώ...εγω ειμαι ευχαριστημένος
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.391
Like
2.159
Πόντοι
456
Λοιπόν επειδή θα μου έμενε αμανάτι, βοήθησε κ λίγο η τύχη κ ξαναπέρασα από τον τύπο (Μποζας) στην Κυψέλη. Ευτυχώς ήταν μια ευγενέστατη κοπέλα που εξυπηρετούσε. Τιμή στα 2.5 ευρώ το τεμάχιο (τίμιο κ κάτω από τον μ.ο. της αγοράς που είναι στα 2.8 με 3.2). Συσκευασία κλασική χωρίς πολλά πολλά άκυρα (κ άχρηστα) που έχουν τα επώνυμα patisserie.

Την ψιλιάστηκα όμως την δουλειά (παλιά πουτάνα στο κουρμπέτι κ 'γώ ..) και ζήτησα αν είναι εύκολο να μου βάλει κ μια "γωνία" δλδ ή το πρώτο ή το τελευταίο κομμάτι στον κορμό (υπάρχουν 3 κορμοί με πάστες είναι πάνω στο κάθε ταψί, όπως θα δείτε σε μια από τις φωτό). Δεν το αρνήθηκε, αντιθέτως το έκανε και με το παραπάνω.Δεν το ζήτησα γιατί η "γωνία" έχει παραπάνω ποσότητα, αλλά ήθελα το ένα κομμάτι να είναι από άλλο ταψί..Και θα καταλάβετε το γιατί, παρακάτω.

Πρώτο σχόλιο, η κρέμα του είναι πολύ καλή κ καλά χτυπημένη. Είχε "γεύση". Βάζω 9 στα 10. Ίδιο βαθμό βάζω κ στον Ασημακόπουλο (9).

Δεύτερο σχόλιο, η πάστα του είναι σχετικά μικρή (έως πολύ μικρή θα μπορούσα να πω..), για να "βγει" το 2μισάευρω. Βάζω 7 στο 10. Θα μου πει κάνεις ότι το γλυκό δεν είναι για χόρταση. Στον Ασημακοπούλο είναι 2πλασια σχεδόν, με τιμή 4.2 και Βαζω 8 στα 10. θα του έβαζα 9 μόνο αν ήταν ακόμη στα 4 ευρώ.

Τρίτο σχόλιο: Εμφάνιση 7 στα 10, γιατί απλά δεν είναι κάτι εξαιρετικό, να σε προδιαθέτει. Τυπικό γλυκό, δεκαετίας '80, με το τετριμενο γλασέ από πάνω.. Ελάχιστα αμύγδαλα, αλλά σωστά ψημένα. Ασημακόπουλο βάζω 9, για το πλούσιο γέμισμα με (ψημένο) αμύγδαλο, σε όλο το γλυκό.

Τέταρτο σχόλιο: Παντεσπάνι. 5 στα 10. Εδώ μάγκες αποτύχαμε, όσον αφορά τον μποζα. θυμηθείτε ότι ζήτησα την γωνία. Ο λόγος που ήθελα να είναι από άλλο ταψί, είναι γιατί το ταψί που σερβίριζε εκείνη την ώρα έδειχνε να είναι πιο παλιό κ το ταψί που μου έβαλε την "γωνία" έμοιαζε να είναι πιο πρόσφατο. Στο πιο παλιό λοιπόν το παντεσπάνι του ήταν ξερό κ φανερά "ετοιματζιδικο" (πολλά ζαχαροπλαστεία πλέον το αγοράζουν έτοιμο....). Αν ακόμη ήταν δικό του, τότε ήταν σίγουρα ημερών, για αυτό κ ήταν τόσο ξερό. Στο άλλο κομμάτι, ήταν λιγότερο ξερό αλλά κ αυτό έμοιαζε να είναι ημερών.. Παντεσπάνι στον Ασημακόπουλο 8/10.

Εν κατακλείδι, με βάση τις επιμέρους βαθμολογίες, το σκορ (μ.ο.) είναι 7 για τον Μποζα και για τον Ασημακόπουλο 8.5 (μ.ο.) .

Και όπως λένε κ οι influensers, περιμένω στα comments, τα σχόλια σας. :D::P
Πολύ φτωχή η πάστα σε αμύγδαλο και μάλιστα δεν είναι φιλέ αμυγδάλου δηλαδή φλούδες από ψύχα αμυγδάλου που στην συνέχεια καβουρδίζονται ή ψηνονται στον φούρνο...
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.391
Like
2.159
Πόντοι
456
Πήγα πρόσφατα στης Γλυφάδας .. σε παστές ναι έπεσε αρκετά... Στο γαλακτομπούρεκο ΑΚΟΜΑ κορυφή

Γενικότερα έχει πέσει η ποιότητα στο γαλακτομπούρεκο γιατί έχει να κάνει η πρώτη ύλη και ο τρόπος που χτυπάς την κρέμα.
Και αυτό το λέω γιατί επί τρία χρόνια έβλεπα ιδίοις όμμασι την όλη διαδικασία ενώ ήξερα και τα υλικά αφού τα κουβαλούσα στην υπόγεια αποθήκη του μαγαζιού στον Άγιο Νικόλαο.
Βούτυρο Βλαχοπούλα από τα Τρικαλα.Τους ντενεκέδες τους έφερνε φορτηγό από εκεί πάνω και εμείς τους ξεφορτώναμε και τους ντανιάζαμε στο υπόγειο και μυρίζαμε βουτυρίλα για ώρες ολόκληρες!
Γάλα ΑΓΝΟ από Σαλόνικα σε πλαστικά άσπρα δοχεία των πενήντα λίτρων.
Φύλο από μαγαζί στην Αγίου Μελετίου απέναντι από το Μπρόντγουέη.Το είχανε δύο αδέρφια αλλά όταν είχα περάσει πριν από κάτι χρόνια είδα μέσα έναν ξένο που έφτιαχνε ανατολίτικα γλυκά...
Αυγά από τα Μέγαρα,δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω...
Η κρεμα βραζότανε σε ένα μεγάλο μπακιρένιο δοχείο επάνω από φωτιά υγραερίου με την βοήθεια μίας τεράστιας ματσόλας.Μιλάμε για δουλεια με αρχίδια γιατί ήτανε παρόμοια με αυτή του παλιού θερμαστή στα πλοία.Μετά στο ΚΟΣΜΙΚΟ ανακαλύψανε (αφού γίνανε μπόλικες δοκιμές και τα γαλακτομπούρεκα δωθήκανε στο προσωπικό) την ηλεκτρική ματσόλα δηλαδή ένα ηλεκτρικό τρυπάνι όπου είχανε προσαρμόσει ένα χτυπητήρι.
Κανείς δεν υπήρχε που να άντεχε την δουλειά στις κρέμες για πολύ καιρό.Τόσο βαριά ητανε η χειρονακτική εργασία της πήξης της κρέμας του γαλακτομπούρεκου!
Μετά έγινε η αλλαγή στο γάλα (ΔΕΛΤΑ) μετά στο φύλλο κτλ κτλ κτλ
Η συνέχεια γνωστή...
 

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Μηνύματα
1.447
Κριτικές
107
Like
8.040
Πόντοι
7.815
Πολύ φτωχή η πάστα σε αμύγδαλο και μάλιστα δεν είναι φιλέ αμυγδάλου δηλαδή φλούδες από ψύχα αμυγδάλου που στην συνέχεια καβουρδίζονται ή ψηνονται στον φούρνο...
εγώ το είπα κ μερικές σελίδες νωρίτερα
 

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Μηνύματα
2.702
Like
5.538
Πόντοι
1.056
Πάω τώρα στον Άγιο Ελευθέριο για ένα, με καταιφι...... Δεν γαμιεται, από Στάμου και άλλους που έχω δοκιμάσει, δεν, άρα μονόδρομος το Κοσμικό.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom